Razvajena kokoška

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 08. Jun. 2009 11:38

a_pikica_a napisal/-a:Jaz sem moje celo otrostvo prezivela pred TV. Pred solo, po soli in zvecer in mi sedaj prav nic ne manjka. No, druzli smo se, malo, tv pa je bil bistven :D (tiste, ki ste gledale italia1 boste ze vedele... :D)

s tem se pa jaz nebi ravno hvalila. :? to je žalostno. a nimate trate doma? park? igrišče? rolerji? prazne plastenke, veje, listje, kreda,... igranje nekje zunaj z vrstniki?
kaj pa stara dobra ŽOGA?
kar ne morem verjeti, da nekdo kaj takega ponosno razglaša po forumu.
punca, ne veš kaj si zamudila! prijateljev iz otroštva ne pozabiš nikoli, četudi se potem vsem mudi v svojo, so še zmeraj "tvoji pravi nepozabni".
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 08. Jun. 2009 13:16

vidm da mate zlo razlicne poglede na razvajenost..

me pa zanima zakaj bi biu clovek razvajen ce pri 20+ se doma zivi?!?! kaj pa ma to veze?

js samo sebe stejem pod blazje oblike razvajenosti, kar ne pomeni da mi evri letijo use naokol, dalec od tega...
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2008
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Smeška. » 08. Jun. 2009 13:38

po moje obstaja več varjant razvajenosti.. materialno jaz namreč nisem ker služim čisto sama za vse kar porabim in rabim.. v drugih pogledih pa mogoče sem ker sem čisto navajena da mi mama pospravi, skuha in opere vse.. sej ne da ne bi jaz samo se skušam izognit kolkor lahko.. sicer pa je res da ko mame ni zraven naredim vse kot je treba no..
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 08. Jun. 2009 15:51

Po moje so najbolj razvajeni tisti, ki ne cenijo tega, kar imajo.

Domnevam, da smo prav vsi, ki sodelujemo na tem forumu tako ali drugace razvajeni. Da si razvajen lahko pomeni ze to, da se ti zdi samoumevno, da odpres pipo in si natocis pitne vode. Da gres v stacuno in cist znoris, ker jim je zmanjkalo jogurta hurska - vanilija ze ob petih popoldne.

Ce pa si lahko in si privoscis drag avto - se ne pomeni, da si razvajen, ne. Pac pa, da mas velik denarja :D Ipd.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 08. Jun. 2009 16:45

^^ lol sam jez sm pa res znorela v soboto k sm sla v merkator ze drugic tist dan po mrzu pir (laško) in ugotovila da ni noben ze od zjutraj nalozu pira notr! :x mislm haloo ze zjutri ga ni blo in ja niso ga prodal med tem casom!
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 08. Jun. 2009 16:54

claire napisal/-a:
a_pikica_a napisal/-a:Jaz sem moje celo otrostvo prezivela pred TV. Pred solo, po soli in zvecer in mi sedaj prav nic ne manjka. No, druzli smo se, malo, tv pa je bil bistven :D (tiste, ki ste gledale italia1 boste ze vedele... :D)

s tem se pa jaz nebi ravno hvalila. :? to je žalostno. a nimate trate doma? park? igrišče? rolerji? prazne plastenke, veje, listje, kreda,... igranje nekje zunaj z vrstniki?
kaj pa stara dobra ŽOGA?
punca, ne veš kaj si zamudila! prijateljev iz otroštva ne pozabiš nikoli, četudi se potem vsem mudi v svojo, so še zmeraj "tvoji pravi nepozabni".

Oh. Dej prihrani svoje pridige za drugje. Vzunaj sem prebila res malo casa, ker me NI ZANIMALO. Sej sem delala razne stvari, ki si jih napisala, ampak res malo.

Svoje otrostvo sem prebila pred tv, jebiga in ja, zelo lepe spomine imam.
Mene je mama vedno silila ven, kao igraj se vzunaj, mene to ni zanimalo. Veliko raje sem gledala risanke in nadaljevanke in to je pocelo (si upam trditi) 75% otroske populacije na Obali. Pac otroci italia1.

Dandanes mi nic ne manjka. Srecna sem da sem imela tako lepo otrostvo. Pa verjemi, cisto normalen otrok sem bila, komunikativna, prav nic asocialna ipd. ;)
Niso vsi otroci za ven. Kje to pise da se more otrok po listju valjat in gumitvist skakat?

Aja pa se TO:
Doma smo iz podezelja, njive, gozdovi, trate, blata kolkor hoces... ;)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 08. Jun. 2009 17:08

a_pikica_a napisal/-a:
claire napisal/-a:

kaj pa stara dobra ŽOGA?

Oh. Dej prihrani svoje pridige za drugje. Vzunaj sem prebila res malo casa, ker me NI ZANIMALO. Sej sem delala razne stvari, ki si jih napisala, ampak res malo.

Svoje otrostvo sem prebila pred tv, jebiga in ja, zelo lepe spomine imam.
Mene je mama vedno silila ven, kao igraj se vzunaj, mene to ni zanimalo. Veliko raje sem gledala risanke in nadaljevanke in to je pocelo (si upam trditi) 75% otroske populacije na Obali. Pac otroci italia1.

Dandanes mi nic ne manjka. Srecna sem da sem imela tako lepo otrostvo. Pa verjemi, cisto normalen otrok sem bila, komunikativna, prav nic asocialna ipd. ;)
Niso vsi otroci za ven. Kje to pise da se more otrok po listju valjat in gumitvist skakat?

Aja pa se TO:
Doma smo iz podezelja, njive, gozdovi, trate, blata kolkor hoces... ;)

najbrs pa da zarad Italia1 govoris briljantno italjansko!!!!! kar je pa tut neki

men je prou zou da nism mal vec casa prezvela pred tvjom k sm bla mejhna in to dlih zarad tega, ker se full dobr naucis govort tuje jezike ob gledanju risank kokr cisto majhen!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 08. Jun. 2009 17:18

Jst sm tut kšno urco na dan preživela pred cartoon networkom, pa zato briljiram v angleščini. Da bi pa otroštvo zapravila pred tvjem - ne hvala. Mam toooolko lepših spominov na vse fantiče iz soseske, s katerimi smo bli do poznega večera zuni, pa to smo res svašta delal :)

So pa današnji otroci verjetno cel cajt pred tvjem, ker jih starši itak ne pustijo vn, ker jih bo kao avto povozu pa pedofil ugrabu pa kaj jst vem še kaj. Jst večino časa sploh ne vem, da so 4,5,6 letni otroci v naši ulci, ker so itak skoz notr, al pa za visoko ograjo dvorišča. Ko smo bli mi tok stari je to bil raztur :)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 08. Jun. 2009 18:47

^^ kaj ma že to veze z razvajenostjo? :gruebel:
a kaj zdej če gledaš TV po cele dneve (kar je stvar posameznika) si že razavjen?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 08. Jun. 2009 18:51

Ja ne vem, jst sm odgovarjala na debato na zadnji strani.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 08. Jun. 2009 20:11

^^ tudi jaz. :lol:
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 08. Jun. 2009 20:19

kepka napisal/-a:Po moje so najbolj razvajeni tisti, ki ne cenijo tega, kar imajo.

Domnevam, da smo prav vsi, ki sodelujemo na tem forumu tako ali drugace razvajeni. Da si razvajen lahko pomeni ze to, da se ti zdi samoumevno, da odpres pipo in si natocis pitne vode. Da gres v stacuno in cist znoris, ker jim je zmanjkalo jogurta hurska - vanilija ze ob petih popoldne.

Ce pa si lahko in si privoscis drag avto - se ne pomeni, da si razvajen, ne. Pac pa, da mas velik denarja :D Ipd.

Jaz se strinjam z zgoraj napisanim. Super, če ti starši lahko omogočijo počitnice al pa ti kupjo avto al pa tud stanovanje...in eno je, da ti je to samoumevno kar je zame nepojmljivo, drugo pa je da to ceniš in veš, da vsi nimajo tega, ter se sam potrudiš da kaj dosežeš itd.
Ne vem no, jaz priznam da sm do neke mere razvajena...recimo vedno sm imela svojo sobo kar marsikdo nima, pa tud počitnice so mi omogočil, je bilo pa pr nas tko, da za vse kr sm pa tko extra hotla recmo mobitel al pa kej sm pa morala našparat al iz kakšnega darila za r.d. al od dela al kakorkol že. Isto je blo tud za bolj drage počitnice, nekaj so mi dali doma, nekaj sem našparala.

Je pa zame razvajenost tud ta neprilagodljivost v družbi...npr. se gre na morje in pol so une jaz ne jem tega, jaz ne jem unga...mislm ok kul pol pač povej to vnaprej, (pa razumela bi da zarad zdravstvenih razlogov česa ne ješ) al pa si kuhaj sam/a.

Jaz priznam, da sm preveč razvajena za v kamp..pač mi res velik pomen, da če sm na dopustu da ne bom sred noči wc-ja iskala pa da mam "lasten" tuš itd. ampak dobr, če je to razvajenost pol nej bo.

Ne razumem tud žensk (niti moških), ki nič ne znajo delat ne kuhat, ne prat, ne it sami v trgovino, ne posesat, pomit...nič skratka. In pol si kje z njimi in sedijo na svoji riti pa čakajo kdaj bo kdo vse namest njih naredil. Jaz do takih ljudi pač zgubim spoštovanje ne morm pomagat.
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lutkica* » 10. Jun. 2009 18:35

se opravičujem za izbris. sem ugotovila, da bi me lahko moj dragi prepoznal. tega pa nočemo. :lol:
Zadnjič spremenil lutkica*, dne 10. Jun. 2009 22:56, skupaj popravljeno 1 krat.
when you wake up it's a new morning,
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 10. Jun. 2009 18:38

lutkica* napisal/-a:narazen sva šla zaradi čisto tretje zadeve, ampak bolj kot razmišljam, bolj se mi zdi, da če bi ostala skupaj, bi le odlašala z neizogibnim. in bi nato čez pet let ugotovila, kako mi gre njegova razsipnost na živce, njemu pa moje varčevanje in investiranje v prihodnost.

Sama si si odgovorila.

Sicer pa ti živ bog ne more dati garancije, da je prav ali narobe, da sta se razšla. Mogoče te zadeve najbolj očitno pokaže čas. Mogoče. Mogoče pa se moraš vprašati tudi po občutkih do njega in manj po racionalni plati svoje odločitve.
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 10. Jun. 2009 20:33

Za moje pojme razvajenost in financno stanje nimata prav nic skupnega (ali zivljenje pri starsih). To je spet zgolj slovenckasta favsija. Pa kakor koli obracas. Striktno se ne strinjam s tem da je nekdo, ki mu starsi nudijo max ker pac lahko razvajen. Razvajen je tisti ki ni sposoben poskrbeti zase, pa naj bo to skuhat kosilo, oprat perilo, odpret racun na banki ali it k zdravniku. Pac handikep za zivljenje, ki nima veze z tem kolk cenis avto ki so ti ga kupli starsi. Pa prosim no nehajte z to bedno razlago da je razvajen tisti ki ma bogate starse in nezna cenit stanovanja..po tem opisu sem jaz neverjetno razvajena, za popisdit res - pa vseeno grem med pocitnicami delat, ce sem bolana se spokam sama k zdravniku in si zoorganiziram prav vse kaj pac rabim (vkljucno z frizuro za katero bo placal ati pa potovanjem ki ga bo placala mami). Ajde dajte me na grmado ker sem prepotovala vec ko bo marsikatera v svojem bednem od favsije razzrtem zivljenju.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]