Rabim nasvet ..

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
angeLcek.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 12. 2007
Kraj: Na nebu.

Neprebrana objavaNapisal/-a angeLcek. » 03. Feb. 2008 16:24

Se bom potrudla :) .

Hvala ti, res ..
Uporabniški avatar
Starlight*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Starlight* » 12. Feb. 2008 0:10

nočem odpirati nove teme, zato bom napisala v tej temi...itak je naslov primeren :) punce resnično potrebujem kakršen koli nasvet!

naj opišem svoj primer...pred kratkim sem na plesnem tečaju spoznala eno punco...ker se mi je zdela nekam zadržana in boga sem enkrat načela pogovor, pač vsakdanje stvari...ker rada poslušam, pomagam in govorim se mi je ta punca čez nekaj časa zelo odprla, začela mi je govorit svoje zelo osebne težave (pač problemi s fantom, sedaj sta končala..saj vem a je boga)..že takrat se mi je zdelo, da mi preveč zaupa, čeprav me sploh ni dobro poznala...vidla me je namreč 5x mogoče! sem si mislila OK punca je pač malo obupane, drugače pa je kar uredu... no potem sva izmenjale telefonske številke, šle ene par krat na pijačko...potem me je začela klicarit vsak dan in to ne samo enkrat in se mi je izpovedovala...kmalu sem klice začela ignorirat, a ko me je enkrat vprašala ali se je izogibam se mi je zasmilila in spet sem ji začela dvigovat telefon in spet mi je začela s svojimi problemi!!
sedaj mi še kar naprej teži.. npr. reče: kaj če bi šle ta vikend skupaj ven, naslednji teden skupaj na kosilo, potem prideš na obisk, v četrtek lahko greve v kino, plavat, smučat... mislim WTF!
sama imam ogromno prijateljic, s katerimi sem zadnje čas manj kot z njo, ki jo poznam 2 mesca...nevem več kaj naj naredim! tudi sama imam probleme, sploh pa se mi neda telefonirat 3krat na dan po najmanj pol ure...vem, da se sliši grdo ampak vse skupaj me zeeeelo obremenjuje, saj nevem kaj narediti. ne morem ji rečt, naj me ne kliče, naj mi ne govori kdaj se bove vidle..ne zmorem tega, nisem taka da bi mogla komu v obraz odrečti prijateljstvo...ampak tako pa tudi ne morem več...

prosim za kakršenkoli nasvet, kako stvar vsaj umiriti..znorim, ko mi reče da morave it ta teden skupaj sem pa tja pa tja....ker mam svoje resnično dobre prijateljice s katerimi se zmenim za kaj...sita sem že igovorov, da nimam časa, da sem bolna, itd....

prosim prosim nekaj svetujte..ker nevem več kako naj se branim pred nenehnimi klici, povabili...saj vem da je osamljena odkar je samska...ampak tudi jaz mam svoje življenje še od prej preden sem spoznala njo...

:?
še to..noro mi je karkol rečt, ker bi lahko sama ugotovila in vedla da ni vredu da se tako obnaša, skoraj kot če bi bila njena last...stara je 22 let, zato mi je noro pri teh leti nekomu govort take stvari, ki so morda samoumevne..
Starlight...I will be chasing a starlight...Until the end of my life...I don't know if it's worth it anymore...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 12. Feb. 2008 8:51

Starlight* napisal/-a:saj vem da je osamljena odkar je samska...

In to je verjetno tuki problem. Ona nima drugih prijateljev, zato dela s tabo načrte, da bi se čimbolj zaposlila in ne mislila na biušiga.

Ko ti bo naslednjič rekla, če gresta v soboto ven, ji preprosto reči da si že zmenjena. Magar si izmisli da ima kakšna tvoja kolegica rojstni dan al pa kaj tazga. :) Sej ko boš parkrat rekla da si že zmenjena, bo pa hudiča že mogla ugotovit da ni tvoja edina prijateljica in da se moraš družit tut z ostalimi.
Uporabniški avatar
Starlight*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Starlight* » 12. Feb. 2008 15:37

ko bi le bilo tako preprosto :) :) v bistvu sploh niso izgovori in sem resnično zmenjena s katero od prijateljic ali s fantom in jo to tudi rečem, ampak če rečem, da sem npr. zmenjena za petek takoj reče, da potem pa se lahko dobive v soboto..čeprav sem mogoče tudi takrat zasedena ali bi pa preprosto rada bila doma! včasih je res fajn biti doma..
torej ne dvgujem telefona, nimam časa pa ji ne klikne :eek: jaz sem že čist obupana!!! res nevem kaj naj storim še, da ji klikne!
Starlight...I will be chasing a starlight...Until the end of my life...I don't know if it's worth it anymore...
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 12. Feb. 2008 15:52

Starlight* napisal/-a:ko bi le bilo tako preprosto :) :) v bistvu sploh niso izgovori in sem resnično zmenjena s katero od prijateljic ali s fantom in jo to tudi rečem, ampak če rečem, da sem npr. zmenjena za petek takoj reče, da potem pa se lahko dobive v soboto..čeprav sem mogoče tudi takrat zasedena ali bi pa preprosto rada bila doma! včasih je res fajn biti doma..
torej ne dvgujem telefona, nimam časa pa ji ne klikne :eek: jaz sem že čist obupana!!! res nevem kaj naj storim še, da ji klikne!

kaj pa če ji probaš razložit, da maš še druge kolegice? da ji ne moreš bit vsak dan na razpolago? vem, da najbrž ni to lahko nekomu povedat? boš pa pol malo več miru? ji predlagaš da najde kakšn hobi, da se neki stvari posveti.. da ne bo imela več tok časa zate in se ne bo počutla tok osamljeno..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Starlight*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Starlight* » 12. Feb. 2008 16:31

sem ji že svetovala naj si najde kaken hobi, da se zamoti..kljub temu me še nonstop kliče! in če ne dvignem, spet kliče.. in bad je, da če ne prej se srečave na plesnih..in bo spet začela, zakaj ne dvigujem itd...
res pa mi je noro ji rečt v obraz karkoli, da mam pač še druge prijatelce, fanta, itd..ker lahko bi ji že postalo jasno...eh saj nevem...res ni fajn. :(
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 12. Feb. 2008 17:25

jah zase js vem, da če ne bi dojela z ignoriranjem.. ji raje povem v obraz, kokr pa da razmišljam kakšen izgovor bom naslednič uporabila, pa da iz usmiljenja hodim z njo okol..
nč pa nisi rekla.. a bi jo rada obdržala za kolegico, a bi se je popolnoma rada "znebila"?
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Starlight*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Starlight* » 12. Feb. 2008 17:35

pri njenih letih se mi zdi zelo glupo, da ji take stvari niso jasne..zato mi je noro to govorit, ampak zgleda da drugo ne preostane..ker res se ne morem razdajat za nekoga ki ga poznam šele tako kratek čas..

nočem se je znebit, ampak ni mi všeč tak odnos..neda se mi viset na telefonu in reševat njene probleme, ker mam kup svojih..ogromno sem ji že svetovala, sedaj mi je pa žal dopiz****.. šla bi tu pa tam na pijačko, tudi ven...samo ne pa da me klicari vsak dan še 5x!

hvala za nasvete.. :)
Uporabniški avatar
angeLcek.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a angeLcek. » 12. Feb. 2008 19:47

oj ;)

lej ko se meni kej tazga zgodi, da nekoga na novo spoznam in mi zgleda oseba ful fajn, pol pa sčasoma vidim, da čist preveč pretirava in enostavno zgubim zanimanje za druženje z njo, nardim tko - osebi moraš povedat direkt, pa čeprau po telefonu, moraš. Povej brez ovinkarjenja, kaj te moti. Pa ne se preveč opravičevat pa vlečt vn, kao - 'Sorry, sej lahk pokličeš, se ti bom oglasla' ..ipd. NE!
Moraš povedat tko - 'Vem, da ti je hudo, ampak js mam tud svoj lajf, nimam vedno cajt zate. Nisi edina, ki ma težave, mam tud js svoje. Oprosti, ampak tako je! Nočem prekint stikov s tabo, samo vedet moraš, da ti ne morem bit vedno na razpolago. Pusti me mal dihat.'

Šele potem bo vidla, da te to res matra. Mogoče bo na začetku mal jezna, kr bo mela občutek, da jo zavračaš - se bo trmala in jezila nate, ampak sčasoma bo sama dojela, kako se je obnašala in se bo umirila. Vrjemi. Samo streznit jo moraš s kako strogo besedo, drgač se bo tole vleklo u nedogled ...

Govorim iz lastnih izkušenj :D . Ne se bat ..enostavno povej. Zgubit nimaš kej, glede na to, da maš še velik bolši frendic od nje. Pa s tem ne boš čist nič nesramna do nje, pač ženska mora dojet, da ne živiš samo za njo - kar je čist razumljivo. Pomagaš ji še vedno lahko, ampak use u mejah normale. Bodi mal žleht, da jo spustiš na realna tla, nič druzga.

Lp :)
Uporabniški avatar
Starlight*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Starlight* » 12. Feb. 2008 20:52

angeLcek. tvoja ideja mi je zelozelo všečna moram rečti :D si me nasmejala...ampak maš prav! samo jaz dvomim, da sem tega zmožna, čeprav s tem samo sama seb delam škodo, vem...
mislim, da bom naredila tako...ko me bo naslednjič poklicala in določila urnik za naslednji teden, ji bom povedala kar ji gre..bom poskusila na lep način:)Potem pa bom vidla če ji klikne kaj al pa nič :) :evil:
Uporabniški avatar
angeLcek.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a angeLcek. » 12. Feb. 2008 21:07

hehe :D
Ooo si si, verjemi da si zmožna tega. Tudi js ponavadi nisem neka 'huda' oseba, sam če mi prekipi, mi pač prekipi! :D Če vidim, da se neki razvija u napačni smeri, treba mal zobke pokazat .. :)

Pa ne ji na preveč lep način povedat, ker spet ne bo učinka.
Držim pesti, da ji klikne :D ..
Uporabniški avatar
Starlight*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Starlight* » 12. Feb. 2008 21:31

aamm sam veš kaj bi znal bit "problem"...do zdaj sem se obnašala vredu, mislim prijazno pa to..zdaj naenkrat pa kar...eh ne ne...dost mam tega, povedala ji bom ob naslednji priložnosti (se pravi takrat, ko mi določi kdaj se bove vidla pa kam greve,...) : :D :)
Uporabniški avatar
angeLcek.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a angeLcek. » 12. Feb. 2008 21:44

Starlight* napisal/-a:aamm sam veš kaj bi znal bit "problem"...do zdaj sem se obnašala vredu, mislim prijazno pa to..zdaj naenkrat pa kar...eh ne ne...dost mam tega, povedala ji bom ob naslednji priložnosti (se pravi takrat, ko mi določi kdaj se bove vidla pa kam greve,...) : :D :)

tole zveni kot da bi bla tvoja šefica.
povej, da daješ odpoved :D

ma sploh nima veze to, da si bla prijazna .. delaj se da maš slab dan :D
Uporabniški avatar
Starlight*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Starlight* » 12. Feb. 2008 21:49

sporočiiim :)

aja, moram povedat, da mi je moja najboljša prijatelca enako svetovala..
Uporabniški avatar
angeLcek.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a angeLcek. » 12. Feb. 2008 22:02

mogoče pa sm js tvoja najbolša prijatelca, pa sploh ne veš .. :lach:

hehe.. ok ok, ti kar sporoči.
tu čičkam pa čakam :D

sej če ne bo dojela, pa macolo u roke... :D

Vrni se na Čustva