psihopat

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 16. Feb. 2012 19:24

funny baby napisal/-a: "simptomi" za MOM so tudi taki kot jih opisuje avtorica. Idiot, narcis, sociopat, psihopat... - je nekako skupek imen, ki bi jim strokovnjaki rekli mejna osebnostna motnja.

http://www.burnout.si/sl/testirajte-se/ ... tna-motnja

dvomim, da bi strokovnjaki temu tako rekli. pa če že greš razlagat o teh stvareh, je pomembno, da si bolj eksaktna. narcis je recimo čisto nekaj drugega, kot sociopat.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 16. Feb. 2012 19:42

Torej, po teoriji teh "strokovnjakov" ima vsaka narcisoidna ženska osebnostno motnjo? :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 16. Feb. 2012 19:50

^^ne pozabi še na moške pripadnike..
Mislm, wtf je tale tvoj komentar?
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 16. Feb. 2012 19:56

Mislim, da je moških narcisov zelo malo, veliko večji % žensk je narcisoidnih, če ne večina. :D
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 16. Feb. 2012 20:01

hahahahaha hvala ti za to džeki
wtf komentar res
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 16. Feb. 2012 23:30

jaz nvm, 98, zakaj ga nisi kar takoj odpikala.. prav neverjetno je kaj eni počenjo s puncam pa se jih še vedn držijo, pa še najbolj popularni so.

Džeki, se mi zdi da ni nvm kakšne razlike med moškimi pa ženskami glede narcisoidnosti.. mogoče je žensk malo več, "ker se cenijo :D" sam moških je pa tudi ogromno, ki mislijo da so nvm kaj.. MOJE MNENJE (preden kdo začne pizdit spet pa da posplošujem itd..)
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 16. Feb. 2012 23:55

funny baby napisal/-a:
Lady_Cristina napisal/-a:
funny baby napisal/-a:Temu se baje zdaj po novem rece Mejna osebnostna motnja. In tega je zdaj kar veliko opazam.

WTF?! Od kod ti ta ideja??? Očitno nimaš pojma kaj ta motnja sploh je. Ta moški je očitno samo en narsicistični bedak ki misli da smo ženske manjvredne. To ni motnja, to je idiotizem.

Ona je odprla temo - psihopat. Psihopatu naj bi se pa strokovno reklo clovek z mejno osebnostno motnjo. "simptomi" za MOM so tudi taki kot jih opisuje avtorica. Idiot, narcis, sociopat, psihopat... - je nekako skupek imen, ki bi jim strokovnjaki rekli mejna osebnostna motnja.
Slucajno sem brala neko temo na med.over.net forumih in so uporabniki nekaj pisali o psihopatih... odgovor strokovnjaka pa je bil, da to niso psihopati ampak ljudje z mejno osebnostno motnjo.
Seveda pa obstajajo tudi idioti, ki so enostavno idioti in nimajo nic bolezenskega.

Joooooooj ne veš kaj govoriš... Hja očitno je to kar si ti brala napisal nekdo ki nima pojma o pojmu. 'Idiot' nima nobene veze z nobeno osebnostno motnjo. 'Narsicist' bi naj bil nekdo ki ima narsicistično osebnostno motnjo (v katero jaz osebno ne verjamem - to je samo nekdo ki je skrajno samovšečen in ima vse druge za manjvredne). 'Sociopat' bi naj bil nekdo ki ima antisocialno osebnostno motnjo in psihopati so NEKATERI ki imajo mejno osebnostno motnjo. Ti pojmi niso nikakor povezani, sploh pa ne v eno osebnostno motnjo kot si ti takoj razglasila. Da ti razložim - mejna osebnostna motnja je motnja pri kateri je posameznik na meji med psihozo in nevrozo. Nekateri imajo več psihotičnih značilnosti, drugi več nevrotičnih. Jaz imam to motnjo in ker imam psihozo (natančno faze iluzij, ko mislim da me nekdo opazuje in mi hoče nekaj nardit) bi naj bila potem psihopatka. Ampak vsi ki imajo to motnjo pa nimajo psihoze - to so tisti 'srečneži' če lahko temu sploh rečem sreča.
Tak da naslov se v tem primeru ne nanaša na dobesedni pomen besede psihopat ampak pač v smislu bedaka. Sej eni tudi rečemo v jezi da je kdo peder naprimer pa ni mišljeno dobesedno ampak da je pač kreten. (Nič proti gejem da nebi kdo mislil...)
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 17. Feb. 2012 13:54

Nekaj mi ni jasno. Kaj imata peder pa kreten skupnega? :D
Ce je nekdo psihopat, narcis, sociopat... vsemu temu pa se lahko rece osebnostna motnja. Pa ne bomo zdaj za vsako motnjo iskali svojo besedo no.
Moj oce ima neke vrste shizofrenijo, ali kako se temu rece. Pa je to predvsem motece za njega, ker slisi glasove. Razni psihopati, narcisi, sociopati pa imajo probleme v druzbi.
Ce ni dokazano, da je zadaj nekaj bolezenskega, je pac idiot.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 17. Feb. 2012 16:01

že da si idiot, moreš met neko motnjo :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Feb. 2012 17:41

Debil, idiot, imbecil in kreten so bile v preteklosti strokovne besede, ki so označevale različne stopnje mentalne zaostalosti. Zaradi žaljive rabe so jih prenehali uporabljat, po isti poti je šla beseda "retardiranost", pa "prizadetost". Trenutno je v rabi besedna zveza "oseba z (lažjo, težjo, težko) motnjo v duševnem razvoju", to je verjetno predolgo za zlorabo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 17. Feb. 2012 17:42

funny baby, če smo tipi jezni na tipa, mu tud peder rečemo včasih :D takrat je ubistvu vseen kreten, peder.. sam da je slabo xD
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 17. Feb. 2012 19:18

a bit peder je slabo?

take homofobne pa od tebe res nebi pričakovala :P
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 17. Feb. 2012 19:36

peder NI = gay
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 17. Feb. 2012 20:23

debatable.

péder -dra m (ẹ́) pog. homoseksualec
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 17. Feb. 2012 20:34

no ja, pri nas ma peder povsem drug pomen kot homoseksualec...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov