Psihiatri

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 24. Jul. 2008 18:20

Psihiater ti lahko predpiše zdravila, psiholog ti ne more. Tko da za bit psihiater moreš met narejeno medicino.
Kolko pa stane 1 ura pr psihiatru? 1x sm gledla preverjeno in je blo lih od čakalne dobe.. tudi več let :roll:
No ja, na srečo js tega ne rabim, sprašujem samo iz radovednosti.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 24. Jul. 2008 18:22

A to je blo zame? Jst vem, kako je ta zadeva s psihologi in psihiatri...tko btw. Čakalna doba ni več let, halo da ne. Kakšen mesec, odvisno kje se naročiš.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 24. Jul. 2008 18:25

am..jaz sem bila kr nekajkrat pri psihiatru in se mi ne zdi sploh nič čudnega.. v bistvu smo šli vsi z družino na en posvet kr pač tega tipa poznamo drugač in nam je želel pomagat ko smo imeli eno zlo hudo obdobje. se pravi, nisem bila nikoli na nobenem zdravljenju ampak samo na pogovorih in mi je bilo zelo fajn. ful spoštujem te ljudi, kr znajo res iz parih kretenj ali besed opazit simptome kakšnih psihičnih bolezni..
tako, da če bi rada šla do psihiatra se mi ne zdi to nič nenormalnega.. pač predsodki so itak, ampak meni se ne zdi to nič bolj neobičajno kot navaden zdravnik.psihične bolezni so dandanes tako pogoste (in žal tudi nevidne), da obisk pri psihiatru ni več nič kaj preveč nenavadnega. tako bi naj vsaj bilo.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 24. Jul. 2008 18:39

Mogoče je bolje, da se o svojih težavah pogovoriš s kakšno bližjo osebo ... Seveda je to odvisno od vrste tvojih težav.

Jaz sem bila enkrat pri psihiatru in sem mu samo povedala tisto, kar je želel slišati. Vpraša pač kaj je narobe, kako nameravaš iti naprej itd.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 24. Jul. 2008 22:58

Js sem tud bla pr psihologinji že in mi je bilo sprva nerodno, ker nikoli rada ne govorim o svojih težavah.. Ampak v kakih slabih obdobjih bi rada ponovila obisk.. Čeprav moram priznat, da imam tudi kaka res krizna obdobja, ko potrebujem morda pomoč psihiatra ali kogar koli že..

Zadnje čase se mi zdi, da več ne morem zadrževati vsega besa in žalosti v sebi.. V meni kar bruha in mi ne gre vse po maslu, kakor bi želela.. Še vedno nisem to, kar bi morala biti- močna oseba.. Poznam vse vzroke težav samo ne vem kako naj jih premagam.. Vem, da jih moram samo sama in tudi tako bom najlažje.. Samo ne znam sama najti načina, ker se trudim že nekaj let odpraviti določene probleme in so še kar prisotni.. Moram pa reči, da mi je uspelo vsaj nekatere premagati in vsaj nekaj spremeniti na sebi.. Mogoče je vse, kar potrebujem, čas.. Toda včasih tako trpim, ker skrivam svoje bolečine in jezo, ker se nimam komu zaupati.. Vem (iz izkušenj), da me večina ne bi razumela in mi znala pomagati..
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
bucka_*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bucka_* » 25. Jul. 2008 15:56

Meni pa so se pojavili pred pov leta nekakšni napadi ki so se vrstili kar dan za dnem. Roke so smi mrtvile srce mi je razbijalo kr skup sm hotla past, mela sm tak ˝utesnjen˝ občutek v prsih... kr zmanjkovalo mi je zraka.. pol pa sm bla u bolnci ene par dni pa mi nč niso ugotovili.. pol pa mi je oči zrihtu enga ful dobrega zdravnika pa sm šla na use preiskave.. pa so zdj prišli izvidi da se ful slabo odzivam na šoke.. pa še neki drugega sm to nima veze z to temo.. pa sm jedla zdj ene pov leta pomirjevala Helex pa se še kr nism vredu počutla.. morn rečt da se res niti en dan ne počutim tk da bi lahk rekla jes super danc me pa ni kej zagrablo.. sm js sm se ž mal navadla da se pa skos slabo počutim.. sm pa nikamor nočm it kr me je kr strah da mi bo kaj.. in vem da je to ful slabo.. sm res je ful bed.. Zdj sm pa šla spet h osebni pa sm ji povedla da pač mi tta pomirjevala ne pomagajo kaj tk da bi se vredu počutla.. pa mi je zdj predpisala antidepresive Citalon, pa mi priporočla da če bi šla h psihijatru..... To mi je ful čudno blo.. kr morn rečt da v življenju nikol nism mela kakšnih problemov.. z družino in z fantom se razumemo super.. tk da res ne vem zarad česa bi lahk to blo... Pa priporočla mi je da bi se mogoč začela lahk z kakim športom borilnim športom ukvarjat da bi mi to ful pomagalo zvišat samozavest...

Tk da ne vem je mogoč mela kira kako podobno izkušnjo?
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 28. Jul. 2008 11:10

jst sem jemala helex v času, ko sem čakala na psihiatra. preveč neprijetnih stranskih učinkov. šport pa definitivno pomaga!
Uporabniški avatar
bucka_*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a bucka_* » 28. Jul. 2008 18:49

Kakšne neprijetne stranske učinke si pa mela? js ne občutim kakšnih stranskih učinkov..

Sicer sem se pa prevčerajšnim odločla da nobene tablete ne pojem več kr mi itak ne pomaga kaj ekstra.. tk da se odvajam :) tti zdravniki še sami ne vejo ka bi sam z tabletami bi me šopali.. sm pa ja 17 let stara ne pa nek penzjonist da nebi mogla brez tablet živet..
Uporabniški avatar
nastasia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a nastasia » 29. Jul. 2008 19:16

kako vam lahko predpisejop helex kot terapijo??? oziroma - helex vsak dan? to vsekakor ni vredu. Helex je pomirjevalo, jemalo naj bi se ga samo po potrebi, v skrajnih primerih...vsekakor ne kot bomboncke :eek:
nujno menjajte psihiatra, oziroma zdravnika, ki vam je to svetoval!!!
treba se je potruditi in najti dobrega psihiatra ( vem, da je tezko), ker taksne terapije zadevo hitro poslabsajo.
Svetujem takojsnje prenehanje jemanja helexa - ker zelo hitro povzroci res hudo zasvojensot :!:
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 29. Jul. 2008 19:45

nastasia napisal/-a: treba se je potruditi in najti dobrega psihiatra ( vem, da je tezko), ker taksne terapije zadevo hitro poslabsajo.:!:

Ja, ampak kako naj pa vemo, kateri je dober :D ?
A moramo potem zamenjat ene par terapevtov in poskušat z različnimi terapijami v nedogled, preden ga najdemo :( ?

Jaz npr. že nekaj časa iščem okrog podatke in naslove, ampak iz tega se še ne more vedeti, a bo v redu.. Tako da sploh ne vem, za koga naj se odločim :grosseaugen: ..
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a emkica » 29. Jul. 2008 20:15

ja, jest sem imela enkrat res porazno obdobje v mojem življenju, nisem znala več naprej, bla sem na nuli. Zato sem se odločila za psihologinjo, ki je bila mama od moje najboljše prijateljice. V bistvu mi je to full pomagalo. POslušala me je in tako sem razčistila dost stvari sama pri sebi. Takoj za tem mi je bilo boljše.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 29. Jul. 2008 21:59

Js že lep cajt razmišlam, da bi si blo dobr poiskat neki oz nekoga s tega področja ... kr mi postaja use bol jasno, da mojih notranjih bojeu ne bodo rešl mamičini nasveti in fantove spodbudne besede. Enostauno si ne znam (več) pomagat.

Kje in koga (po)iskat, ne vem, lih tko k se mi ne sanja, na kakš način take in podobne terapije, pogovori in posveti potekajo, zlo negatiuna in boleča izkušnja z eno psihiatrinjo leta nazaj pa sam še zavira pot h realizaciji :| .

Helexe, sanvale in podobno tabletje pa očitno dost radi (in hitr) predpisujejo. Po desetih minutah pogovora, ki to ni biu, sm dubla recept tut jst. Odvisnosti se pa ni blo za bat, kr mi že u štartu nč ni prjel (razn uspavalne prve parkrat).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 29. Jul. 2008 22:09

Mogoče za prvi vtis da mal pogledate na netu koga kej pohvaljo, kritizirajo...kdo ma na napotnco, kdo na keš...npr. na temle forumu je kar nekaj informacij-vsaj tako za prvi vtis...upam, da komu kaj pomaga. :)

forum psihiatri
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a emkica » 30. Jul. 2008 11:49

Aloha napisal/-a:Js že lep cajt razmišlam, da bi si blo dobr poiskat neki oz nekoga s tega področja ... kr mi postaja use bol jasno, da mojih notranjih bojeu ne bodo rešl mamičini nasveti in fantove spodbudne besede. Enostauno si ne znam (več) pomagat.

Kje in koga (po)iskat, ne vem, lih tko k se mi ne sanja, na kakš način take in podobne terapije, pogovori in posveti potekajo, zlo negatiuna in boleča izkušnja z eno psihiatrinjo leta nazaj pa sam še zavira pot h realizaciji :| .

Helexe, sanvale in podobno tabletje pa očitno dost radi (in hitr) predpisujejo. Po desetih minutah pogovora, ki to ni biu, sm dubla recept tut jst. Odvisnosti se pa ni blo za bat, kr mi že u štartu nč ni prjel (razn uspavalne prve parkrat).

ja no eni se radi folk znebijo s tabletami, kar pa sploh ni odgovor za vse probleme
Uporabniški avatar
bucka_*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a bucka_* » 30. Jul. 2008 13:35

Js že kakšen teden ne jem več helexa.. in počutje se mi je izbolšalo?!! jedla sem pa okol 5 mescov vsak dan pa mi ni blo težko se odvadit.. oz. sploh nisem čutla da bi bla zasvojena z tem.. kr n alepem sm se odločla da nem več jedla tega sranja in zdj se ful bolš počutim! pa še bioenergetiku sm šla pa mi je on tud ful pomago.. kr mi je mogu neke enregije uštimat pa sm zdj čist kul prez kakršnih kol pomirjeval, antidepresivov :D Sm ful vesela da mi je končno bolš :) sam tti zdravniki res ne vejo kaj bi..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]