Psihiatri

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 13. Avg. 2008 16:23

Kolko pa stane, če si sam plačuješ ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
jelchi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2004
Kraj: za knjigami

Neprebrana objavaNapisal/-a jelchi » 13. Avg. 2008 16:44

Za psihiatra (ginekologa, okulista - če gre za predpis novih očal, zobozdravnika) ni potebna napotnica. Za psihologa pa jo potrebuješ, lahko pa te k njemu preusmeri psihiater.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 13. Avg. 2008 17:06

jelchi napisal/-a:Za psihiatra (ginekologa, okulista - če gre za predpis novih očal, zobozdravnika) ni potebna napotnica. Za psihologa pa jo potrebuješ, lahko pa te k njemu preusmeri psihiater.

Jah, saj za nikamor ni nujna napotnica, če sam plačaš.. Da bi pa šel pa lahko tudi sicer 'mimo' osebnega zdravnika do psihiatra, pa ne vem :nixweiss: .. Čudno.. Meni je zdravnica lani napisala napotnico (ki je potem sicer nisem izkoristila) in ob naročanju so me potem najprej vprašali, ali imam napotnico ali bi šla raje samoplačniško, da bom prej na vrsti :wink: ..

@ pika: Glede cenikov se je treba pa pozanimati pri vsakem posameznem psihiatru / terapevtu.. Cene se razlikujejo.. Prvi pregled je npr. 60 - 90 eurov, nadaljnji pa so cenejši..
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 13. Avg. 2008 17:14

jelchi napisal/-a:Za psihiatra (ginekologa, okulista - če gre za predpis novih očal, zobozdravnika) ni potebna napotnica. Za psihologa pa jo potrebuješ, lahko pa te k njemu preusmeri psihiater.

Kašna je razlika ? Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 13. Avg. 2008 17:22

jelchi napisal/-a:Za psihiatra (ginekologa, okulista - če gre za predpis novih očal, zobozdravnika) ni potebna napotnica. .

Aha, zanimivo, sem šla zdele prebrat.. Res piše, da ''za psihiatra ne potrebuješ napotnice, čeprav raje vidijo, da jo imaš'' :gruebel: ...
Ampak čakalne dobe so ponavadi tako dolge, da bi se mi pomoje takrat začeli smejat, če bi rekla, da nimam napotnice, pa bi vseeno rada prišla zraven čim prej 'zastonj' :D .. Mene so povsod najprej vprašali, če imam napotnico..
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 13. Avg. 2008 18:34

Men se zdi samoplačniška varianta u tem primeru predraga, kr ne gre za enkraten obisk oz. obisk po potrebi (tko k okulist, ginekolog).

Zato bi se rada dala na "čakalno listo" prek napotnce, ne vem pa, kako zgleda "naročanje" za nadaljne obiske. Ko enkrat prideš na vrsto, maš možnost pol redno hodt na pogovore al je treba spet na nou čakat mesce (kar nekak nima smisla)? :gruebel: :|
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 13. Avg. 2008 18:50

^^ Ne ne, kakor vem, se potem sproti dogovarjaš za redne termine :)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 13. Avg. 2008 18:57

se ne čudim da je tko dolga čakalna doba, če pa gre po novme h psihiatru vsak drugi k ga še najmanjša stvar muči (neki neumnega ku npr. da nve kaj oblečt drugi dan).. se mi zdi da je ratalo to ful preveč "moderno" in se obnašamo ku američani.
očitno majo eni ful preveč denarja :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 13. Avg. 2008 19:25

cukr8 napisal/-a:^^ Ne ne, kakor vem, se potem sproti dogovarjaš za redne termine :)

Sej nekak mi je logično, da k si enkrat "not", to laufa, kr obiski na par mescou najbrž ne pomagajo niti takim, k jim je največji problem omara s preveč cunjami ...

Čeprou si ne predstaulam, da bi mi nekdo nekoč uspeu "zlest tok u notranjost", da bi dejansko vidla stvari, k jih do zdej (žou) nism in zakorakala po tapravi poti, ne rinla u enosmerne ulce, si želim saj probat.

Grem pa jesen na nek "tečaj" avtosugestije. Škodt mi ne more.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 13. Avg. 2008 20:20

jz sm pred časom odprla eno temo in napisala par problemov.ja in pač odgovor se je ponudil skoraj sam(nevem zakaj sem sploh spraševala),da bi mi koristil obisk psihiatra
nevem,večini ljudi se zdi to ful ql in oh-sploh gremo se amričane(saj ljudem ki jih jaz poznam),ampak jaz o tem premišljujem že 100 let.enostavno mi je bedno it do zdravnice in jo prosit za napotnico,ker mam občutek,da mi sploh ne bo verjela,da je z mano kaj narobe.in če mi ne bo verjela si bom to začela že sama mislt in potem spet ne bom šla
a ti samo poveš kaj se ti zdi da je narobe s tabo in rečeš da bi rad k psihiatru in ona ti napiše in greš ven?to je to?
a bi lahko kdo ki je že bil pri psihiatru mal opisal kako to zgleda?prosim=)
Uporabniški avatar
jelchi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2004
Kraj: za knjigami

Neprebrana objavaNapisal/-a jelchi » 13. Avg. 2008 20:58

p!ka
Kašna je razlika ?

Tako s psihiatrom kot psihologom je temeljni način zdravljenja pogovor, le da ti psihiater (ki je končal medicinski faks) lahko predpiše zdravila. Večinoma hodijo k psihiatru ljudje z resnejšimi psihičnimi težavami (hujše anksioznosti, depresije, shizofrenija,...), k psihologu pa z blažjimi težavami oz. kot kombinacija s psihiatričnim zdravljenjem.

bleona: Kot sem že napisala, ne rabiš napotnice od osebnega zdravnika. Greš v psihiatrično ambulanto in poveš sestri/administatorki, da bi se rada naročila. Verjetno te bo vprašala, kakšne težave imaš, vendar če ne želiš, ji ni potrebno povedat. Pomembno je samo, ali gre za nujno stvar ali ne, da dobiš ustezen datum prvega obiska. Ko boš imela prvo srečanje s psihiatrom, se bosta pogovorila o tvojih težavah in bo potem on presodil, če sploh potrebuješ pomoč in kakšno ter kako pogosto bodo obiski. Nič strašnega! :) [/quote]
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Avg. 2008 23:01

men se pa zdi, da so vsi teli psihologi in psihiatri pri določenih ljudeh, samo farsa, ker je očitno dandanes to (?!) modero.
imam dve kolegice, kateredve kličeta in hodita h psihologom vsakič ko imata malce slabši dan. :? Tam pogonita ogromno keša (vse privat) in potem stalno jambrata kako sta brez denarja in gresta še zarad tega tja, da jih pomiri :?
Mislm nevem, ok, če te res neki kuri, ampak če ti je pa dolgčas in če se ne veš kam dat pa nevem zakaj hodt tja?
Ljudje sploh več ne znajo razločt med slabim dnevom in resnimi prihičnimi težavami in to se mi zdi neumno.Če ne že zarad tega ker samo brezveze vrste nabijajo pri tistih s koncesijami in potem ljudje z resnimi težavami ne pridejo zraven :roll:

In dokler sam ne razčistiš s sabo, ti tudi noben psiholog/psihiater ne nobena pilula ne pomaga.in ker je dost primerov, ki ne potrebujejo take pomoči, je to njihov edini problem da so razvajeni in se jim ne da mal poštudirat.V te primerih ti namreč tud oni ne bodo pomagali, ker če ne misliš s svojo glavo, tud ena druga ne more mislt namesto tebe.

skratka ljudje brez težav in s fata morgano, rajš naravo namesto v ordinacijo, boste več naredili zase :wink:
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 13. Avg. 2008 23:29

^^
A res, a to naj bi bilo moderno, sploh nisem vedela, dokler nisem tukaj parkrat danes prebrala :nixweiss: .. Meni se je vedno zdelo, da na to ljudje še vedno gledajo malo s čudnimi očmi oz. da so take stvari še vedno malo stigmatizirane :D ..

Je pa res, da se o tem redko pogovarjam z znanci, tako da mogoče jih veliko hodi na take obiske, pa sploh ne vem :) .. Potem pa ni čudno, da so take čakalne dobe, ja.. No, ampak v današnjem času so verjetno tudi razne psihične težave pogostejše kot včasih..
V glavnem, sama sem dolgo zbirala pogum in iskala informacije vsepovsod, ampak po prvem obisku terapevta še ne vem, če bo kaj pomagalo.. Itak moraš sam na sebi veliko delati (je pa fino, če te kdo usmerja).. Ker pa mi to do zdaj na žalost še ni prineslo kakšnega uspeha (dve leti že dobesedno nimam življenja, zadeva se pa slabša :? :cry: ), je očitno treba poiskat še kakšno drugo možnost..

Aja, tukaj je še uporaben seznam za tiste, ki se še odločate, kam iti:

http://www.nebojse.si/portal/index.php? ... &Itemid=37
Zadnjič spremenil cukr8, dne 13. Avg. 2008 23:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 13. Avg. 2008 23:34

jah, če bo šlo vse tko naprej, čez 5 let se ljudem ne bo zdelo neč takega da hodiš h psihiatru.. kr res gre že vsak drugi in se popolnoma strinjam s *purple*!

tisti k nimajo velikih težav (predvsem psihičnih) si mislijo da bo pogovor rešil vse (če je sploh kaj za rešit) in 3/4 jih ne ve da moreš sam delat na tem.. enim je pa samo to pomembno da povejo vse človeku k ti lahko da kšn (koristn) nasvet in mogoče jim je potem res lažje..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 14. Avg. 2008 0:33

*purple* napisal/-a:In dokler sam ne razčistiš s sabo, ti tudi noben psiholog/psihiater ne nobena pilula ne pomaga.

Ze ze, ampak vcasih potrebujes nekoga iz "ozadja" ali pomoc izbezati stvari na plano. Ni vse crno-belo. Ciscenje samega sebe je skoraj zadnja faza ;)
Je pa res zalostno, ce ljudje dandanes te stvari zacnejo izkoriscati, na koncu res ne ves komu kaj je :?
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov