Psihiatri
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nastasia - Debatorica
- Na forumu od: 11. 6. 2005
cukr8 napisal/-a:nastasia napisal/-a: treba se je potruditi in najti dobrega psihiatra ( vem, da je tezko), ker taksne terapije zadevo hitro poslabsajo.
Ja, ampak kako naj pa vemo, kateri je dober ?
A moramo potem zamenjat ene par terapevtov in poskušat z različnimi terapijami v nedogled, preden ga najdemo ?
Jaz npr. že nekaj časa iščem okrog podatke in naslove, ampak iz tega se še ne more vedeti, a bo v redu.. Tako da sploh ne vem, za koga naj se odločim ..
se ti ne zdi vredno se potruditi za lastno dobro pocutje?
vse se da, ce se hoce, in dober psihoterapevt/psihiater/psiholog je po mojem skromnem mnenju najpomembnejsi del terapije.
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
-
nastasia - Debatorica
vsekakor drzim pesti, da bo vredu.
nikakor ne prehitro obupat. tudi sama sem naletavala na ves mozen plevel med temi psihiatri, ampak se je splacalo, ko sem nasla pravega. Se je moje zdravje hitro izboljsalo.
nikakor ne prehitro obupat. tudi sama sem naletavala na ves mozen plevel med temi psihiatri, ampak se je splacalo, ko sem nasla pravega. Se je moje zdravje hitro izboljsalo.
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
- dečva
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 6. 2007
tud jest mam trenutno obdobje ko sm prišla čist do dna... (vsaj upam, da je to dno) in tud ravno razmišljam o psihoterapevtski pomoči. Bi mogoče katera lahko svetovala kakšne dobre psihoterapevte ali pa psihologe v ljubljani oz. okolici?
-
Miss September - Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
Men je zdej en dan rekel frend, da bi morala k psihiatru. In ob tem imam tako mešane občutke, ker se mi zdi, da je drugače, če sama to mislim ali če drugi tako mislijo. Zaradi tega se počutim prav obupno.
Worship me or walk away.
-
tadeya_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 7. 2008
jas imam enga kolega,ki bi po mojem mnenju(in tudi marsikatere njegove in moje kolegice) resnično potrebuje psihiatra... na čase dobesedno ponori in postane živčn.. dobesedno me je že strah za njega saj v trenutku največje živčnosti neve kaj dela 1x je že mel vso porezano roko, ker je začel razbijat in se je pri tem porezal ko mu nekaj ne gre oz. ko ga gdo razjezi on enostavno vedno ponori... več x sn mu že rekla da bi mogo it k kakemu psihiatru vendar se on s tem ne strinja in pravi da je čist vredu...
-
nastasia - Debatorica
nic skrbet. mene so v prvem mesecu jemanja doleteli vsi omenjeni stranski ucinki (razen tistih nezavest...) - povecana anksioznost, glavobol, panicni napadi, slabost...se in se...ampak se je po enem mesecu stanje stabiliziralo in sem se dolgo pocutila naravnost dlicno...
nam napises kaj vec...katere antidepresive so ti predpisali, zakaj...?
nam napises kaj vec...katere antidepresive so ti predpisali, zakaj...?
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Aha aha... Ojej.. Mene je npr. še najbolj prestrašilo, da so se nekateri precej zredili zaradi njih ... A pri tebi se to ni pojavilo?
Priporočili so mi pa Cipralex zaradi depresivnosti.. Ampak zdaj še omahujem, ali naj se sploh odločim za jemanje, glede na to, da vseeno nisem tok skrajni primer ... Pomoje bi mi morebitno rejenje kvečjemu poslabšalo razpoloženje
Priporočili so mi pa Cipralex zaradi depresivnosti.. Ampak zdaj še omahujem, ali naj se sploh odločim za jemanje, glede na to, da vseeno nisem tok skrajni primer ... Pomoje bi mi morebitno rejenje kvečjemu poslabšalo razpoloženje
- Razlagalka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2008
- Kraj: Štajerski konec
Tudi jaz imam občutek, da bi sama potrebovala strokovno pomoč. Pa ne vem, kako in kje poiskati? A bi poskusila s kakimi tabletami? Mogoče zelišči? Ima kdo kak predlog?
-
nastasia - Debatorica
antidepresivi in rejenje...nekaj morda je na tem. Sama sem prvo dobila asentro, sem se zredila za ene 6 kil...vendar me to ni dosti motilo, je bilo pocutje drasticno izboljsano in to me je edino zanimalo. Potem pa so mi po enem letu ravno zaradi rejenja zamenjali antidepresiv, so sle 3 kilce takoj dol. ostale tri sem pa unicila sama
skratka meni so antidepresivi res izboljsali kvaiteto zivljenja, je pa tudi res, da je bila moja depresija kar hude oblike, se ji je nakoncu pridruzila panicna motnja in prakticno ni bilo vec druge.
Morda pa vseeno za zacetek poskusis po naravni poti - recimo kaksen mesec dva delas res na sebi (uro sporta na dan, pocnes stvari - kino...kar imas pac rada, se druzis s prijatelji, pises dnevnik pocutja...), pa sele po tem , ce ni napredka poskusis z zdravili.
Mi opises kaj podrobneje svoje pocutje?
(lahko tudi na ZS)
skratka meni so antidepresivi res izboljsali kvaiteto zivljenja, je pa tudi res, da je bila moja depresija kar hude oblike, se ji je nakoncu pridruzila panicna motnja in prakticno ni bilo vec druge.
Morda pa vseeno za zacetek poskusis po naravni poti - recimo kaksen mesec dva delas res na sebi (uro sporta na dan, pocnes stvari - kino...kar imas pac rada, se druzis s prijatelji, pises dnevnik pocutja...), pa sele po tem , ce ni napredka poskusis z zdravili.
Mi opises kaj podrobneje svoje pocutje?
(lahko tudi na ZS)
-
cukr8 - Kofetarica
Aha, hvala za odgovor !
Ja, saj že dolgo poskušam delat na sebi, bolj ali manj uspešno .. Ampak imam še kup enih drugih težav, tako da sem skoraj prepričana, da če se lotim najprej reševanja le-teh, bo tudi depresivnost počasi zbledela.. Oziroma se mi dozdeva, da je vse skupaj povezano..
Bom probala najprej raje brez zdravil, pa bomo videli
Ja, saj že dolgo poskušam delat na sebi, bolj ali manj uspešno .. Ampak imam še kup enih drugih težav, tako da sem skoraj prepričana, da če se lotim najprej reševanja le-teh, bo tudi depresivnost počasi zbledela.. Oziroma se mi dozdeva, da je vse skupaj povezano..
Bom probala najprej raje brez zdravil, pa bomo videli
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Kaj če hočeš it k psihiatru rabiš met kakšne razloge ? Al se lahko kr tko naročiš ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
cukr8 - Kofetarica
p!ka napisal/-a:Kaj če hočeš it k psihiatru rabiš met kakšne razloge ? Al se lahko kr tko naročiš ?
Hm.. Jah, k zdravniku ponavadi ne hodimo kar tako, brez razloga, a ne .. Ni ti pa treba razlagati svojih problemov tajnici ob naročanju, če si to mislila ..
No, če greš najprej k osebnemu zdravniku po napotnico, mu moraš seveda prej povedati kaj o svojih težavah, da te napoti naprej, če greš pa samoplačniško, prideš pa itak direktno do psihiatra ..
Vsaj pomojem je tako
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov