Psihiatri

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Jan. 2009 22:20

lorelaj...
AMPAK psiholog in psihiater te lahko prepričata in ti pomagata uvideti zakaj se splača priplezat ven.

tale lahko mi je ušeč v tvojem stavku.do zdaj se je govorilo samo o tem, da ti pomagajo in ko sm omenila, pa da mogoče zaradi slabega znanja/čutov/brezbrižnosti, lahko strokovnjak naredi več škode kot koristi, se je usul cel plaz negativk na moj post.
Človek je nedefiniran "stroj" in se ga nikoli nikoli ne bo dalo do potankosti razložiti in prebrati.Še vedno se lahko ena oseba prej pozdravi recimo s kakšnim zanimivim hobijem, ki je lahko tudi precej zdravilen, kot pa s kemijo in strokovnjaki.
kot sm rekla že takrat je psihiater isto (ali katerikoli zdravnik) kot mehanik.če je slab, bo tudi rezultat slab.
Poleg tega pa sem že pisala o tem, da se mi zdi to preveč popularno zadnje čase, da se nekateri kar tako ker se samim sebi ne da ubadat s sabo, odločijo za psihiatra, za kemijske terapije in si zadevo še otežijo in podaljšajo.Ni pa nujno, da zlezejo na tak način ven iz tega v kar so se pahnili.
moj post je biu čist dobronamerno napisan, nobenemu nisem želela nič slabega povedat, kot ste to vzeli.Ok, določene besede bom spregledala, ker vem iz kakšnega razloga so napisane.
me pa zanima kaj ti definiraš pod velike psihične težave?zame so velike psihične težave tiste, za katere je dejansko zaradi samega fizičnega obolenja žiučevja, treba jest tablete in obiskovat temu primerne klinike.use ostalo se da rešit, če imaš zraven prave osebe, in če imaš voljo.namreč, škoda je časa ki ga nameniš stranskim učinkom tablet, medtem ko bi ga lahko preživel stokrat bolj kakovostno.
In razne jadebude, da zaradi propadlih ljubezni in pdoobnega obiskujejo psihiatre in jejo tablete se mi zdi res neumno.Zakaj?Ker srčne rane nobena kemija ne bo pozdravila, ampak samo čas.use preveč je tega v praksi.sej ne rečem, če pač kdo želi naj gre, ampak useeno, še vedno obstaja druga možnost.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 09. Jan. 2009 22:26

Slika was here! amen...
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 09. Jan. 2009 22:44

*purple* napisal/-a:lorelaj...
AMPAK psiholog in psihiater te lahko prepričata in ti pomagata uvideti zakaj se splača priplezat ven.

tale lahko mi je ušeč v tvojem stavku.do zdaj se je govorilo samo o tem, da ti pomagajo in ko sm omenila, pa da mogoče zaradi slabega znanja/čutov/brezbrižnosti, lahko strokovnjak naredi več škode kot koristi, se je usul cel plaz negativk na moj post.
Človek je nedefiniran "stroj" in se ga nikoli nikoli ne bo dalo do potankosti razložiti in prebrati.Še vedno se lahko ena oseba prej pozdravi recimo s kakšnim zanimivim hobijem, ki je lahko tudi precej zdravilen, kot pa s kemijo in strokovnjaki.
kot sm rekla že takrat je psihiater isto (ali katerikoli zdravnik) kot mehanik.če je slab, bo tudi rezultat slab.
Poleg tega pa sem že pisala o tem, da se mi zdi to preveč popularno zadnje čase, da se nekateri kar tako ker se samim sebi ne da ubadat s sabo, odločijo za psihiatra, za kemijske terapije in si zadevo še otežijo in podaljšajo.Ni pa nujno, da zlezejo na tak način ven iz tega v kar so se pahnili.
moj post je biu čist dobronamerno napisan, nobenemu nisem želela nič slabega povedat, kot ste to vzeli.Ok, določene besede bom spregledala, ker vem iz kakšnega razloga so napisane.
me pa zanima kaj ti definiraš pod velike psihične težave?zame so velike psihične težave tiste, za katere je dejansko zaradi samega fizičnega obolenja žiučevja, treba jest tablete in obiskovat temu primerne klinike.use ostalo se da rešit, če imaš zraven prave osebe, in če imaš voljo.namreč, škoda je časa ki ga nameniš stranskim učinkom tablet, medtem ko bi ga lahko preživel stokrat bolj kakovostno.
In razne jadebude, da zaradi propadlih ljubezni in pdoobnega obiskujejo psihiatre in jejo tablete se mi zdi res neumno.Zakaj?Ker srčne rane nobena kemija ne bo pozdravila, ampak samo čas.use preveč je tega v praksi.sej ne rečem, če pač kdo želi naj gre, ampak useeno, še vedno obstaja druga možnost.

Zame pomnenijo velike težave npr. nasilje v družini, zloraba v otroštvu, manične depresije, obsesivno-kompulzivne motnje, posilstvo, tudi panične motnje, tesnobe ... Tega ne moreš rešiti sam ali samo s prijateljevo pomočjo. Morda do neke mere, vendar je najhitrejša pot s pomočjo strokovnjaka. Sicer sem to že večkrat napisala, pa očitno spregledaš, ne mislim da je pomoč psihiatra edina pravilna, so še klinični psihologi, socialni delavci, psihoanalitiki ipd ... Se strinjam, da ljubezenski problemi npr., niso velike težave ... In ja tudi po mojem mnenju se te manjše težave lahko rešijo s pomočjo prijateljev.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Jan. 2009 22:59

ja se strinjam, da so te zadeve (razen mogoče tesnobe) zrele za pomoč.
tesnoba je pa tko...nevem, lahko ti primanjkuje samo ljubezni, recimo.dostkrat so tesnobni osamljeni ljudje, ki nimajo nobenega ki bi z njim delili ljubezen.
Lahko je pa tud težje narave z težkimi napadani, ne bom rekla da ne more bit.
In sej, jst govorim za manjše težave, zaradi katerih danes hoče ma usak tadrug obiskat psihiatre in se nažirat tablet.
To je isto, kot če se začnemo recimo drogirat/alkoholizirat...Za momente nam pomaga, ampak ko se spet "streznimo" je pa use isto.treba je razčistt sam pri sebi, že na začetku.
Logično, pa da se težkih stvari ne da.Ampak načeloma že kr nekej časa nism zasledila kšnih težkih stvari, ampak recimo hodijo h psihiatru ker jim mat doma teži.Pa se uprašajmo zakaj jim teži in rešujmo tukaj s svojo glavo.In ko bomo rešili se tud mat verjetno ne bo drla na nas.Sam en pač tak primer, ki je dost pogost in se marsikomu zdi brezizhoden in vreden kemije.Pa mislm, da manjša sprememba, pogovor in dobra volja rešita lahko kar dost (usaj u takih primerih).
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 09. Jan. 2009 23:26

Jochie napisal/-a:Slika was here! amen...

Sori za OT sam...Dej Joško no, sej si dost star, nehi provocirat, k nismo v peskovniku:)
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 10. Jan. 2009 16:12

Smreka napisal/-a:

Sori za OT sam...Dej Joško no, sej si dost star, nehi provocirat, k nismo v peskovniku:)

Jz ne štekam kaj je hotu s tem povedat. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 10. Jan. 2009 17:43

Vsak ima svoje mnenje. In če se že gremo žaljenje, bi tudi tebi lahko pripisali kakšno ljubko besedico.
Zadeva bi bila zanimiva (zame) bolj z vidika provociranja (vendar z nameni v ozadju, ne zgolj "otročja" provokacija), tukaj pa se (morda) kaže nekaj drugega. Kar pa..bi bilo lahko prav tako zanimivo, vendar ne iz zate zelo zabavnega vidika. :D

Ps. Ne napadam te osebno.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Jan. 2009 21:04

ne vem, če sem zrel za psihiatra, ampak ne razumem te, kaj mi želiš povedati... :roll:
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 10. Jan. 2009 21:29

Želim povedati samo to, da tovrstno žaljenje kaže na "otročje" vedenje in se mi zdi rahlo neprimerno za forum (razen če v ozadju ni kakšnega skritega namena, kar pa glede na tvoje poste - s tem ne mislim nič slabega - rahlo dvomim).
Na kaj bi to lahko kazalo?
- da te trka luna
- da ti gre purple na živce in ti je danes (oz v času pisanja posta) rahlo "prebilo" glede tega
- da se obnašaš nezrelo
- da se delaš norca
- da provociraš s kakšnim specifičnim namenom (preučevanje njenega odziva npr. ali pa opazovanje odziva nas ostalih Cosmo kur in petelinov :) )
- da te na purple moti nekaj, kar je v neposredni/posredni povezavi s tabo, pa si nočeš/ne želiš/ne upaš priznati
- ,...

Nimam pojma. :) Samo tovrstno žaljenje se mi zdi nepotrebno.

Ps. Če si zrel za psihiatra pa veš samo ti. Po eni strani pa je itak večinska sodobna civilizirana populacija zrela za kako svetovanje.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 10. Jan. 2009 21:38

Od koga, posameznikov civilizirane družbe, ki so boljši od ostalih?
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Jan. 2009 21:38

Tysia napisal/-a:- da te na purple moti nekaj, kar je v neposredni/posredni povezavi s tabo, pa si nočeš/ne želiš/ne upaš priznati
- ,...

to bo...tudi jaz nisem naredil mature... :oops:

ampak zato nisem najpametnejši v vsaki temi... :D
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 10. Jan. 2009 21:54

..Evelyn.. napisal/-a:Od koga, posameznikov civilizirane družbe, ki so boljši od ostalih?

Hehe, razumem, kaj želiš povedati (vsaj mislim tako).
Ne gre za to, da bi bili boljši, temveč zato, da so specializirani za določene zadeve - v tem primeru človeško psiho.
Sodoben človek zaradi ritma življenja (ki si ga tudi sam odreja, vendar je navidezno ujet v kolesje družbe) "nima časa" toliko premišljevati o sebi, o tem, da si je treba vzeti čas zase, da je dobro probleme oziroma čustvene konflikte razrešiti čimprej, ipd. Zato so na primer dobri "zdravilci duše", da človeka pomagajo spomniti na to, kaj je pomembno in kako naj si pomaga pri samozdravljenju.

Ps. Mislim, da je današnja družba daleč od zdrave.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 10. Jan. 2009 22:00

Jochie napisal/-a:to bo...tudi jaz nisem naredil mature... :oops:

ampak zato nisem najpametnejši v vsaki temi... :D

No, pa saj purple morda ne misli, da je najpametnejša - ima pač tak način komunikacije in ima pravico do tega, da pove svoje mnenje. Izziv za človeka, ki jo vidi kot tako - da se z njo spopade "na nivoju". ;)

Drugače pa pravijo, da je itak vsak za sebe najpametnejši. Na avatarju od kolegice je pisalo: "Zanimivi smo ljudje. Kljub temu, da poznamo daleč največ svojih napak in neumnosti, imamo sami sebe še vedno za najpametnejše." In to zopet ne leti na nikogar konkretno, ampak naj bi veljalo na splošno za človeka. :D
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Jan. 2009 22:02

Tysia napisal/-a:Izziv za človeka, ki jo vidi kot tako - da se z njo spopade "na nivoju". ;)

hvala za takšen izziv! :wink: :roll:
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 10. Jan. 2009 22:12

No no. Pretirana užaljenost je znak nezrelega obnašanja. ;)
Ali ne bi bilo zanimivo premagovati samega sebe ali pa na kak način zmanipulirati situacijo in jo obrniti v lastno korist brez škode za kogarkoli? To bi bila dobra vaja tudi za poslovno življenje v resničnem življenju.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov