Psihiatri
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- branchy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 7. 2007
Js sm bla enkrat pr psihiatrinji pa morm rečt da je to totalna bedarija... nvem, vse kar znajo povedat, so sami tisti zguljeni nasveti pa tud poslušajo ne lih kej preveč, če jim kej poveš ... po moje je še najboljš psihiater kaka dobra frendica k ji lahka zaupaš.
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem imela enkrat v življenju čisto depresivno obdobje. Zjutraj sem se zbudila polna upanja, vendar sem se proti večeru spet sesula. Vsak večer ista zgodba. En večer se mi je pa čisto zmešalo in so me starši poslali k zdravniku. Imela sem kar srečo, saj sem imela že napotnico za "norišnico", potem so pa našli eno prosto mesto pri pedopsihiatru (psihiater za mladostnike) in so me poslali tja na pogovore.
Saj niso veliko pomagali, ampak že samo dejstvo, da te nekdo razume in te ne obsoja, je vredno več kot pa vse bogastvo. Mogoče bi nekateri se lahko temu izognili, če bi imeli starše, ki bi jim lahko vse zaupalo ali pa prijatelje, ki jim lahko vse zaupaš, ampak res vse!!!
Sama sem mislila, da imam full dobro prijateljico, ampak vedno ko sem imela probleme, jih je imela tudi ona in njeni so imeli vedno prednost!
Ne vem točno kaj mi je pomagalo, ampak zdaj sem spet jaz. Lahko imam iste probleme kot takrat, ampak sedaj mi ne bodo prišli do živega..
Saj niso veliko pomagali, ampak že samo dejstvo, da te nekdo razume in te ne obsoja, je vredno več kot pa vse bogastvo. Mogoče bi nekateri se lahko temu izognili, če bi imeli starše, ki bi jim lahko vse zaupalo ali pa prijatelje, ki jim lahko vse zaupaš, ampak res vse!!!
Sama sem mislila, da imam full dobro prijateljico, ampak vedno ko sem imela probleme, jih je imela tudi ona in njeni so imeli vedno prednost!
Ne vem točno kaj mi je pomagalo, ampak zdaj sem spet jaz. Lahko imam iste probleme kot takrat, ampak sedaj mi ne bodo prišli do živega..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
-
*dorothy* - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 8. 2007
Tudi jaz sem imela nekaj mesečno obdobje krize....ne bi rekla da je bla depresija. Sem bla pa v zelo veliki psihični stiski. Kaj je bil vzrok ne bi pisala....za dodatek vsemu sem takrat konec poletja v prometni nesreči izgubila 3 prijatelje....en izmed njih je bil moja dolgoletna simpatija. Tako da je bila stiska še večja. Takrat sem tudi sama razmišljala o pogovoru s strokovnjakom, čeprav sem imela okoli sebe veliko ljudi za pogovor (starše, brata, najboljšo prijateljico,...). Vendar pa se nato nisem odločila za strokovno pomoč. Lahko bi rekla, da je bila moja strokovna pomoč moja mama....zelo mi je pomagala. Njeno življenje ni bilo z rožicami postlano zato je doživela marsikaj. Tudi krize.
Moje mnenje je, da če si ti to želiš (pogovora s strokovnjakom) ne odlašaj. Mislim da izgubiti nimaš kaj. Slabše ne more biti. Imam prijatelja, ki trpi za shizofrenijo in njega so psihiatri zelo lepo spravili k sebi. Kakšno leto nazaj ni bil sposoben za življenje. Sedaj ko hodi k psihiatru in seveda pridno jemlje zdravila je spet človek, ki smo ga poznali!! Nekateri so sami sposobni rešiti svoje težave, drugi ne. Zakaj bi trpela, ko pa obstajajo rešitve. Če pa te skrbi zaradi okolice ne se obremenjevati. Ni potrebno da izvejo drugi če tega ne želiš.
Premisli....upam, da se bo tudi pri tebi vse uredilo
Moje mnenje je, da če si ti to želiš (pogovora s strokovnjakom) ne odlašaj. Mislim da izgubiti nimaš kaj. Slabše ne more biti. Imam prijatelja, ki trpi za shizofrenijo in njega so psihiatri zelo lepo spravili k sebi. Kakšno leto nazaj ni bil sposoben za življenje. Sedaj ko hodi k psihiatru in seveda pridno jemlje zdravila je spet človek, ki smo ga poznali!! Nekateri so sami sposobni rešiti svoje težave, drugi ne. Zakaj bi trpela, ko pa obstajajo rešitve. Če pa te skrbi zaradi okolice ne se obremenjevati. Ni potrebno da izvejo drugi če tega ne želiš.
Premisli....upam, da se bo tudi pri tebi vse uredilo
- summer wind
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 8. 2007
Js mam tudi sm pa tja "napade" depresije. Sem že razmišljala o obisku psihiara a se je potem stanje izbolšalo. Zadnjič se mi je to zgodilo približno 3 mesece nazaj, brez pravega vzroka. Na srečo mam fanta, ki me razume. Sm pa 100% da grem k psihiatru če se mi še enkrat ponovi. Poznam kar nekaj ljudi, ki so bili v depresiji in to stanje enačim z boleznijo. In skoraj vsako bolezen se lahko ozdravi ali pa se vsaj omili njene simptome.
Svetujem ti, da se brez strahu odpraviš k psihiatru in sama boš vidla al je to to ali ne.
Ne vem pa a potrebuješ napotnico ali ne.
Svetujem ti, da se brez strahu odpraviš k psihiatru in sama boš vidla al je to to ali ne.
Ne vem pa a potrebuješ napotnico ali ne.
-
bubbles - Debatorica
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: heaven
najprej bi rada povedala, da je trapasto govorit, da so vsi psihiatri (al pa psihologi) zanič, če si bil pri enem, ki ti ni pomagal. absolutno niso vsi dobri, ampak tkole posploševat tut ni fajn. pa tut iz enega samega obiska redko lahko določiš, ali je nekdo dober ali ne. in še ena stvar: lahko pač določen psihiater (psiholog) ne ustreza tebi, komu drugemu pa bo. ljudje smo si različni.
kar se tiče trditev v smislu, da če si sam ne moreš pomagat, ti noben ne bo, bi pa tkole rekla. v končni fazi si sam pomagaš, psihiater (psiholog) ti pač pomaga do tega prit. včasih se pač zgodi, da sam ne moreš rešit svojih težav, pa naj se ti zdijo še tako banalne.
in še nekaj: če je krivo kemično neravnovesje, si boš sam bolj težko pomagal.
tko da če se pač katerikoli zdi, da sama nečesa ne zmore premagat, nej se nikar ne sramuje obiska bodisi psihiatra bodisi psihologa. včasih ti že dejstvo, da gre za nepristransko osebo, precej koristi.
kar se tiče trditev v smislu, da če si sam ne moreš pomagat, ti noben ne bo, bi pa tkole rekla. v končni fazi si sam pomagaš, psihiater (psiholog) ti pač pomaga do tega prit. včasih se pač zgodi, da sam ne moreš rešit svojih težav, pa naj se ti zdijo še tako banalne.
in še nekaj: če je krivo kemično neravnovesje, si boš sam bolj težko pomagal.
tko da če se pač katerikoli zdi, da sama nečesa ne zmore premagat, nej se nikar ne sramuje obiska bodisi psihiatra bodisi psihologa. včasih ti že dejstvo, da gre za nepristransko osebo, precej koristi.
...just breathe...
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Hm, na nek način se povezuje s to temo, pa bom kar semle napisala :
A ima kdo izkušnje z Ipsa centrom v Ljubljani?
Link: http://www.institut-ipsa.si/index.php?jezik=slo
Pa če imate še kakšne izkušnje glede obiskov psihologov / psihiatrov / psihoterapevtov za delit z nami ??
Ali pa če morda lahko priporočite kakšnega dobrega terapevta v LJ ??
A ima kdo izkušnje z Ipsa centrom v Ljubljani?
Link: http://www.institut-ipsa.si/index.php?jezik=slo
Pa če imate še kakšne izkušnje glede obiskov psihologov / psihiatrov / psihoterapevtov za delit z nami ??
Ali pa če morda lahko priporočite kakšnega dobrega terapevta v LJ ??
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
ANGELgirl napisal/-a:"norišnico"
Mislm, a ne najdeš bolj primernega izraza?? Sori, sam me kar mal razp.... tole. Psihiatrična klinika je drgač, ne pa norišnica. Ljudje, ki so tam, majo probleme, ki jih še zdravniki ne morejo razrešit, niso pa norci. Sam tolk od mene, sm mogla tole komentirat.
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Tudi meni se na momente zazdi, da mi ni vec pomoci. Sama sem ze veckrat pomislila na to, da bi obiskala psihiatra oz. bolj psihologa. Sem zelo custvena oseba. V preteklosti sem dozivela strasne stvari, ki so zelo vplivale na moje zivljenje, posledice nosim ze od otrostva. Vedno sem vse drzala v sebi, nikomur se nisem prevec zaupala, ker nisem mogla govoriti o teh stvareh, ker mi je bilo prevec tezko.
Imam prijateljice, ki jim lahko zaupam do neke meje, a te stvari, ki me zrejo od znotraj niti ne morem nikomur povedati. Ce pa bi ze, bi se stvar koncala tako, da bi sogovornik moj problem porinil v ozadje in debata bi dalje potekala o njegovih problemih. Zato premisljujem o strokovni pomoci.
Verjetno pa so take vrste pomoci tudi drage in ne za mojo tanko denarnico.
Imam prijateljice, ki jim lahko zaupam do neke meje, a te stvari, ki me zrejo od znotraj niti ne morem nikomur povedati. Ce pa bi ze, bi se stvar koncala tako, da bi sogovornik moj problem porinil v ozadje in debata bi dalje potekala o njegovih problemih. Zato premisljujem o strokovni pomoci.
Verjetno pa so take vrste pomoci tudi drage in ne za mojo tanko denarnico.
You want me to be something I can never ever be.
-
bla bla - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
- Kraj: nekje na Zemlji
Jst morm povedat, da hodim k psihiatru že nekaj časa. Začelo se je s problemi v družini, nadaljevalo v šoli. Potem pa še razveza s fantom. Vse to me je pripeljajo do depresije in motnje prehranjevanja. Poskušala sem tudi s samomorom. Ker sem videla, da tako ne gre naprej, sem se odločila, da si poiščem pomoč. In moram povedati, da je moja psihiatrinja res supr ženska. Veliko je pripomogla k temu, da se danes veliiiko bolje počutim.
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
bla bla napisal/-a: In moram povedati, da je moja psihiatrinja res supr ženska. Veliko je pripomogla k temu, da se danes veliiiko bolje počutim.
A res? A pa si dobila napotnico ali hodiš samoplačniško?
Hm, a katera pozna psihiatrično ordinacijo na Rudniku mogoče ?
-
Mju - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 11. 2007
glede psihiatra je moje mnenje takšno, da lahko ti pomaga, če tudi sam vložiš ogromno truda v to. če pa samo prideš tam, brez volje in pripravljenosti na sodelovanje in pričakuješ, da bo naredil čudeže - mislim, da bolje, da ostaneš doma...
odvisno, kakšne težave imaš. če gre recimo za fanta, ti lahko pomaga preboleti, ne more ti ga pa pomagat nazaj osvojit. če gre za izgubo osebe - lahko ti pomaga skozi to, ne more pa ti je vrniti. najprej moreš razčistit sam s sabo, kaj hočeš, kako naprej, kaj bi rad, potem pa se obrneš s svojimi cilji še na nejga, mislim, da ti bo lahko pomagal le tako. ne smeš pa pričakovati, da bo delal čudeže, konec koncev je le človek kot vsi ostali...
za konec pa še to - nekaterim (recimo meni) pomaga že to, da govorijo. ko mi je hudo, ko imam težave, rabim samo nekoga, da posluša. največkrat ne potrebujem nasvetov, pametovanja, samo osebo, ki sedi in me posluša, nekoga, ki joka z mano in nekoga, ki kima, ko govorim, ker mi je potem lažje. in v takšnih situacijah je včasih dobro k psihiatru, konec koncev te ne pozna, ne bo ti nič očital, ne bo o tem naprej govoril, verjetno se počutiš varneje, kot če govoriš prijateljem oz. komorkolu drugemu. ampak še vseeno je pomojem boljše, če se zatečeš k osebi, ki jo imaš rad. js za to vedno izberem najboljšo prijateljico ali pa mami.
odvisno, kakšne težave imaš. če gre recimo za fanta, ti lahko pomaga preboleti, ne more ti ga pa pomagat nazaj osvojit. če gre za izgubo osebe - lahko ti pomaga skozi to, ne more pa ti je vrniti. najprej moreš razčistit sam s sabo, kaj hočeš, kako naprej, kaj bi rad, potem pa se obrneš s svojimi cilji še na nejga, mislim, da ti bo lahko pomagal le tako. ne smeš pa pričakovati, da bo delal čudeže, konec koncev je le človek kot vsi ostali...
za konec pa še to - nekaterim (recimo meni) pomaga že to, da govorijo. ko mi je hudo, ko imam težave, rabim samo nekoga, da posluša. največkrat ne potrebujem nasvetov, pametovanja, samo osebo, ki sedi in me posluša, nekoga, ki joka z mano in nekoga, ki kima, ko govorim, ker mi je potem lažje. in v takšnih situacijah je včasih dobro k psihiatru, konec koncev te ne pozna, ne bo ti nič očital, ne bo o tem naprej govoril, verjetno se počutiš varneje, kot če govoriš prijateljem oz. komorkolu drugemu. ampak še vseeno je pomojem boljše, če se zatečeš k osebi, ki jo imaš rad. js za to vedno izberem najboljšo prijateljico ali pa mami.
-
bla bla - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
- Kraj: nekje na Zemlji
cukr8 napisal/-a:bla bla napisal/-a: In moram povedati, da je moja psihiatrinja res supr ženska. Veliko je pripomogla k temu, da se danes veliiiko bolje počutim.
A res? A pa si dobila napotnico ali hodiš samoplačniško?
Hm, a katera pozna psihiatrično ordinacijo na Rudniku mogoče ?
Jst sm dobila napotnico od osebne zdravnice in sm šla najprej na polikliniko kot urgenten primer, potem so mi pa dodelil mojo psihiatrinjo.
-
mikimišššš - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 7. 2008
McLarnovc napisal/-a:psiholog je neki druzga kot pa psihiater....
To je res drugo. Psihiater zdravi z zdravili, npr. antidepresivi...
Psihologi pa probavajo težavo rešit s pogovorom, da zadevo sam pri sebi razčistiš.
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
mikimišššš napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:psiholog je neki druzga kot pa psihiater....
To je res drugo. Psihiater zdravi z zdravili, npr. antidepresivi...
Psihologi pa probavajo težavo rešit s pogovorom, da zadevo sam pri sebi razčistiš.
Tud psihiater rešuje zadevo s pogovorom, če maš le pravega. Včasih samo pogovor ne pomaga pri neravnovesju v možganih, kar v bistvu je prava depresija, ne samo slab dan.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov