Prosim za pomoč

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 09. Okt. 2017 18:08

Če se je shitty začelo, zakaj misliš, da se bo pravljično končalo?
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 09. Okt. 2017 18:16

Verjamem, da so si ljudje lahko usojeni. In da sm v tem odnosu ustrajala tok časa je blo samo zato, ker sm prepričana da je to to. In da bo dav svoje otročje misli na stran in bo dojev da sm prava... in lej ga zlomka res se je to zgodil, ampak prvo sekundo k sm se v najin odnos udala in iz razočaranja skočla z drugim v postlo..

Kje je pravica na tem svetu res?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 09. Okt. 2017 18:33

Punca, a ti trolaš? :D

Ne, v odnosu si vztrajala, ker nimaš samospoštovanja in imaš verjetno tudi nizko samopodobo in samozavest. Hočeš tipa "rešit", ko ni kaj reševat.

Če bi meni tip na začetku veze rekel, da ni zaljubljen vame in da me noče za punco, v takem odnosu ne bi bila niti minute več. Bi mi bilo izpod časti.
Nekoga prepričevat, da te naj ljubi, daj no.
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 09. Okt. 2017 18:45

Ja vem, pomoje ni bol čudne punce na tem svetu kokr sm jst :D

Kokr sm čist na tleh trenutno me te vaši komentarji res držijo po konc
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 09. Okt. 2017 18:45

Ja vem, pomoje ni bol čudne punce na tem svetu kokr sm jst :D

Kokr sm čist na tleh trenutno me te vaši komentarji res držijo po konc
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 09. Okt. 2017 20:36

Meni se ne zdi nenavadno, da na začetku zveze osebi ne čutita povsem enako druga do druge (ali, če smo iskreni, tudi kasneje kdaj; normalno se mi recimo zdi, da obdobij 'zatreskanosti' v dolgoletnih zvezah ne doživljata osebi/vse vpletene osebe v poliamoričnih zvezah v istem času ...) ... ni ravno tako, da se vse zveze začno z udarno zaljubljenostjo na prvi pogled in tudi če se ena oseba recimo zaljubi prva, druga pa razvija čustva dlje časa ali pa sta najprej prijatelja in 'preskočita' to fazo ali pa če je ena oseba recimo bolj nagnjena k romantičnim čustvom, druga pa na sploh čustvuje drugače itd. ... se mi ne zdi težava. Navsezadnje osebe čustvujemo različno - različno smo žalostne, depresivne, vesele, navdušene in različno smo tudi zaljubljene, recimo. Se pravi: različno to izražamo in različno dejansko 'čutimo'. (Do neke mere, no.)

Jaz sem tu videla težavo v tem, da je ta fant ves čas zanikal kakršnokoli čustveno vez in nekako ni bil pripravljen na kakršenkoli odnos ter ni iskal nobenega konsenza ... samo izkoriščal je situacijo. Meni se ne zdi, da je treba, da so vsi odnosi enaki in po nekem vzorcu (dve zaljubljeni osebi, ki potem razvijeta ljubezen, monogamija itd.), se mi zdi pa nujno, da se osebi med seboj spoštujeta (tega pri tem fantu ne vidim) ter živita odnos v vzajemnem strinjanju glede stanja in načina odnosa (no, tega tudi tu ne vidim) ...
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 09. Okt. 2017 20:46

Ne vem, meni se pa zdi, če mora kdo dolgo razmišljat ali bi zvezo ali ne, to ni to... Jaz bi se počutila čudno in bi me grizlo najbrž tudi kasneje. kot da sem mogla nekoga "zvlečti" v zvezo. Ko bi moralo biti navdušenje in pripravljenost nekak obojestranska. In če tega že na začetkih ni, kasneje bo še manj.

Kot rečeno, imam preveč ponosa, da bi bila z nekom tako. Ali mu je ali pa mu ni, mlačnost ni zame.
Ampak ja, ljudje so različni.
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 09. Okt. 2017 23:02

Mja, ampak ljudje različno čustvujemo, veliko je odvisno recimo tudi od seksualnosti posamične osebe, načina razvoja vezi ipd. Recimo osebe, ki so demisexual lahko čutijo privlačnost le do nekoga, do kogar najprej razvijejo globoko čustveno vez; pri njih lahko zaljubljenost, posebej pa spolna privlačnost ali želja recimo pride z zamikom. To ne pomeni, da take osebe recimo nimajo interesa ali da se jih v kaj sili, samo drugače čustvujejo, kot nekdo, ki je recimo izrazito seksualen in bo, po drugi strani, morda imel težave pri razločevanju romantične navezanosti in spolne privlačnosti ali celo spolne privlačnosti in 'ljubezni' ipd. Imaš seveda tudi ekstremnejše situacije; osebe, ki so aseskualne in/ali aromantične recimo enih spektrov čustev in občutij ne razvijejo, pa to ne pomeni, da ne ljubijo druge osebe.

Seveda ne rabi it tako daleč in se osebe tudi ne rabijo tako identificirat, samo lahko se pa ljubezen in privlačnost razvijata na različne načine in včasih se osebe ne 'poklopijo' v tem in to ne pomeni, da je zveza nujno neuspešna ali nesrečna - samo ene reči se odvijajo različno za različne ljudi.

Meni se zdi pa to pomembno spoznanje, iskreno, ker se mi zdi, da je pri veliko drugih stvareh tudi tako, da so eni ljudje 'hitrejši', drugi počasnejši, eni imajo določene potrebe, drugi jih nimajo/imajo druge ipd. ... se mi zdi zelo pomembno, da to razumeš znotraj odnosa recimo. Neusklajenosti so del vseh odnosov IMHO - na začetku, vmes, proti koncu ...

EDIT: Upam, da se ne bere kot da zagovarjam ta primer: pomembno je tudi, da osebe druga pri drugi sprejemajo način čustvovanja ter ves čas iščejo odnos, ki bi bil vsem v zadovoljstvo - in znajo prekinit, če to ni mogoče. Pa seveda: brez čustvenih manipulacij, izsiljevanj, zaničevanja, dvojnih meril itd. ;) Kar je tu vse bilo prisotno. + načeloma se tudi 'razvoj čustvene vezi' zgodi prej kot v nekaj letih, no ...
cedevita
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 20. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a cedevita » 20. Okt. 2017 16:07

Skratka, najprej sva bila nekaj časa (približno pol leta) prijatelja, ki sta se zelo dobro ujela v praktično vseh stvareh. Nato pa se je najino prijateljstvo iz objemov spremenilo v veliko več. Prepričana sem bila, da sva ustvarjena eden za drugega in da je to zveza, ki jo vsak želi. Vendar sem naletela na hladen tuš, ko mi je rekel, da si ne želi zveze in, da ni prepričan o svojih čustvih do mene. Kakorkoli že…tak odnos je trajal več kot 4 leta. Vmes sva se seveda večkrat skregala in tudi razšla, če temu sploh lahko tako rečem, ker sva bil narazen največ 14 dni, potem pa spet padla en drugemu v objem. Po štirih letih skrivanja se mi je zdelo vse skupaj že malce nevzdržno. Vmes sem vse skupaj povedala svojim prijateljicam, ki so mi vse svetovale naj si poiščem drugega, ker tak odnos ni dober za nikogar. Podobno kot ti svetujejo obiskovalci tega foruma. Po malce hujšem prepiru sva se po dobrih 4.letih odločila, da greva vsak v svojo pot. Na zabavi sem hitro spoznala simpatičnega fanta, ki mi je že isti večer obljubljal VSE KAR SEM SI ŽELELA. Že naslednji dan sem se odzvala na njegovo povabilo in šla z njim na večerjo. Že nekaj dni prej pa me je klical bivši fant, da se pomeniva in rešiva vse skupaj. Jaz sem ga zavrnila, ker sem hotela nekaj novega in resnega in šla raje z drugim fantom za kar mi je še danes zelo zelo zelo žal. Druženje se je nadaljevalo še naslednjih nekaj dni, potem pa me je povabil k sebi domov, zagrnil zavese, skuhal večerjo, nalil vino,… vse je bilo kot v filmu. Potem pa me je skušal poljubit in iz zmede sem mu pustila, da je to tudi storil, vendar sem že po nekaj sekundah v moji glavi videla sliko fanta, ki sem ga imela najraje v življenju in s katerim sem preživela 4 najlepša leta, pa čeprav sem takrat mislila, da temu ni tako. Objokana sem odhitela iz njegove hiše. Poklicala sem bivšega fanta in mu povedala vse kar se je zgodilo. Po nekem čudežu je razumel. No, dejansko sem se le enkrat poljubila z drugim pa še to se je po treh sekundah končalo ampak je vseeno grozen občutek. Danes sva že 3 leta skupaj in se imava res lepo. Od kar sva se razšla in prišla spet nazaj skupaj je čisto drug človek in najina zveza je zares popolna. Skušam ti povedati, da ustrajaj če ga imaš zares rada in, če ti je tudi on povedal isto. Ne poslušaj drugih, ker ne vejo tvoje zgodbe in ne bodo nikoli doživeli česa takega kot si ti. Želim vama vso srečo
starček
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 20. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a starček » 20. Okt. 2017 16:23

Predraga Girlblue :)Ta forum prebiram že nekaj časa, tokrat pa sem se odločil, da podam tudi jaz svoje mnenje :) rad bi ti podal nekaj nasvetov :
1. pokliči tega fanta, odpustita drug drugemu in bodita srečna skupaj
2. lahko sprašuješ za mnenje svoje prijatelje, znance in neznance, vendar vedi, da ponavadi imajo tisti, ki imajo svoje življenje v potresu, največ nekih pametnih predlogov in se prelevijo v prave znanstvenike. Pri sebi pa ne znajo niti ene stvari urediti. Tako, da pazi od koga prejemaš nasvete.
3. odjavi se iz tega foruma in drugih forumih, ker imaš tukaj ljudi oziroma pametnjakoviče ki ne znajo poskrbeti niti sami zase, kaj šele za druge.
4. vsi se čudijo nad tem kar si napisala. Jaz se ne niti malo. To je pač neka življenska avantura, ki se ti je zgodila. Ne vem kje piše, da se morata dva spoznati, se takoj zaljubit in bit srečna skupaj do konca svojih dni. Imaš pač svojo zgodbo, ki je bistveno lepša in močnejša od vse ostalih klasičnih zgodb, ki jih berem tukaj.
Srečno

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]