Problemi z njegovimi doma
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Kaj pa o tem meni tvoj fant? Si mu omenla svoje občutke?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Mju - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 11. 2007
*purple* napisal/-a:mislm, da to ni uredu. Ne moreš terjat od nekoga, ki te verjetno ne mara, da ti bo polagal račune, zakaj te ne mara, in da mu boš razlagal zakaj se grdo obnaša do tebe v njihovi hiši.
to ni terjanje. če mene nekdo ne mara pa js vem, da nisem nč narobe naredila, ga lahko vprašam, zakaj je temu tako. ni mi pa dolžen odgovorit, samo nevem, zakaj ne bi smela lepo vprašat. mogoče je pa kakšna stvar, ki jih na njej moti in se ona sploh ne zaveda, lahko pa da so dobil napačno mnenje o njej in ga zaradi odkritega pogovora spremenijo.
*purple* napisal/-a:Namreč če je stanje tako, da te ne marajo, te ne marajo in če boš pekel kekse, tortice, al pa na usak rojstni dan tapru vošču, to ne bo pomagalo čosto nič.
Nekoga, ki nas ne mara se ponavadi izognemo, usaj jst ne rinem nekam kjer nism zaželela, kaj šele da sprašujem zakaj je temu tako in zahtevam pojasnila.to lahko tašča razume čist drugače in stanje lahko samo še poslabšaš.Tukej pač ne velja pravilo komunikacije, žal.
velja pravilo izogibanja in to je najboljše kar lahko narediš.seveda ko prideš tja pozdraviš in vse, si vljudna, ampak nimaš pa z njimi nekega opravka in je problem rešen.s tem se je treba pač navadit živet, drugega izhoda enostavno ni.
ma ja itak, dej neh no... glede tebe ne vem, ampak js zelooo velik stvari s pogovorim rešim. nisem tak tip človka, da ko vidim neko stvar rečem oh tko to pač je in toj to. nevem zakaj se ne bi potrudla in jim (samo za primer) kekse naredla al pa karkol, ker reč kar hočeš, samo odnosi so (vsaj zame) zelo pomembni. vseeno je boljš, če prideš k fantu pa ti mami vsaj prijazno odzdravi kot pa da te grdo gelda in si slabe volje že preden stopiš v hišo.
-
lolika11 - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 7. 2008
- Kraj: In his room
a_pikica_a napisal/-a:Kaj pa o tem meni tvoj fant? Si mu omenla svoje občutke?
Sj tut sam vid kko se obnašajo... sj ne vem kaj nj bi naredu kr ne more nič. Js sm taka kot sm, zmeri se nasmejem pa lepo pozdravm. Pred njimi se ne mečeva drug po drugm, mogoče kak lubčk na lička, to je pa tut use. Sj so se odnosi že dost zbolšal kokr so bli tko da... sj lohk, da jim tok počas kapla, da sm js tista prava. Samo ne zastopim njihove nevljudnosti in tega, da RES nimajo osnovnega bontona.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Mju napisal/-a:to ni terjanje. če mene nekdo ne mara pa js vem, da nisem nč narobe naredila, ga lahko vprašam, zakaj je temu tako. ni mi pa dolžen odgovorit, samo nevem, zakaj ne bi smela lepo vprašat. mogoče je pa kakšna stvar, ki jih na njej moti in se ona sploh ne zaveda, lahko pa da so dobil napačno mnenje o njej in ga zaradi odkritega pogovora spremenijo.
kaj pa ti veš kaj si za njih narobe nardila?
če te nemara si se že s čim zamerla in drezat v to ni lih najboljš.
lahko precej poslabšaš situacijo, sicer obstaja tudi možnost da jo izboljšaš, ampak ta ej pomoje majhna, že zato ker so nekatere mame sploh občutljive do partnerjev svojih otrok in če ji le-ta ne paše ji nikoli ne bo-sploh v smislu ker ji partner krade njenega otroka.
midva z mojim sva ugotovila, da je ravno to bil pri njej problem ker mene že od začetka ni marala in ne druge stvari, kot smo predvidevali.sa prej ni kazala znakov, zdej jih pa jasno kaže, ker ne more več skrivat.eostavno jo prekleto moti ker je skos z mano in zelo zelo malo z njimi.ampak v njihovem primeru so si sami krvi, glede na odnos ki so ga imeli do njega.jst sm pa po njeno krivec tukaj, ker sine ni več doma skos, ampak skos z mano in zunej.
in ravno zarad tega so dekleta taščam trn v peti in dostkrat tudi jedro spora med partnerjema, ker ga usaka stran vleče h sebi.
Vseeno se mi ne zdi pra, da stopi do nje in jo praša.Pač, če bo čez čas ugotovila, da se je zmotila bo, če ne pa tudi prav.Navsezadnje, kukr sm rekla, hodiš s fantom in ne s taščo in ona je tukaj tista ki te ne mara ne ti.in ona mora rešit problem sama pri sebi. če želi v prihodnosti lepe odose in mir.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
lolika11, tudi moja prijateljica ima s tem že 2 leti probleme... Njegovi starši so preprosto preveč zaprti, preprosto ne marajo novih ljudi, kmečko se obnašajo... Njegova mama pa še vedno misli na njegovo bivšo, ki je bla oh in sploh... Zdej se pa s "tanovo" punco (mojo prijateljico) ne more in noče sprijaznt...
Kljub njenemu trudu, da jim velikokrat skuha kosilo, speče kaj sladkega, počisti hišo (čeprav sm ji že 4574857x rekla, da je to res nesmiselno), jo še vedno ne sprejmejo medse. Ker so pač taki... Navajeni so bli na sinovo bivšo punco in zdaj nove nočejo sprejet...
Razni kolački in pospravljanje in kuhanje pravih domačih juhic in likanje in brisanje praha in šeinše dostikrat ne pomagajo... Sama bi se počutla, kot da se nekomu prilizujem v rit in da se mu vsiljujem. Še posebi, če njegovi starši ne vidijo tvojih dobrih namer... Če te za to samo izkoriščajo, češ, "pospravi pa te bomo imeli radi!" To mi je bedno!
Nevem zakaj preprosto nekaj vikendov ne hodiš k njemu domov. Mogoče pa oni res potrebujejo nekaj časa brez "tujca" v hiši. Lahko se dobita bilokje, samo ne pri njih doma... Narava je tud lepa, dobita se tam... Nekje v parku, sprehajajta se, držita za rokce brez strahu, da vaju bo kdo postrani gledal... Tudi zveza bo lepša, če si bosta privoščila kakšen izlet v naravo...
Čez nekaj časa (morda mesec ali dva) pa se spet prikaži pri njemu doma... In če boš videla, da je njihovo obnašanje isto in se ni nič spremenilo, bi se pogovorila z njegovim bratom (ki se mi zdi še najlažje vodljiv), povedala par stvari...
Naj te ne bo sram, ker hočeš priti stvari do dna...
Pogumno!
Kljub njenemu trudu, da jim velikokrat skuha kosilo, speče kaj sladkega, počisti hišo (čeprav sm ji že 4574857x rekla, da je to res nesmiselno), jo še vedno ne sprejmejo medse. Ker so pač taki... Navajeni so bli na sinovo bivšo punco in zdaj nove nočejo sprejet...
Razni kolački in pospravljanje in kuhanje pravih domačih juhic in likanje in brisanje praha in šeinše dostikrat ne pomagajo... Sama bi se počutla, kot da se nekomu prilizujem v rit in da se mu vsiljujem. Še posebi, če njegovi starši ne vidijo tvojih dobrih namer... Če te za to samo izkoriščajo, češ, "pospravi pa te bomo imeli radi!" To mi je bedno!
Nevem zakaj preprosto nekaj vikendov ne hodiš k njemu domov. Mogoče pa oni res potrebujejo nekaj časa brez "tujca" v hiši. Lahko se dobita bilokje, samo ne pri njih doma... Narava je tud lepa, dobita se tam... Nekje v parku, sprehajajta se, držita za rokce brez strahu, da vaju bo kdo postrani gledal... Tudi zveza bo lepša, če si bosta privoščila kakšen izlet v naravo...
Čez nekaj časa (morda mesec ali dva) pa se spet prikaži pri njemu doma... In če boš videla, da je njihovo obnašanje isto in se ni nič spremenilo, bi se pogovorila z njegovim bratom (ki se mi zdi še najlažje vodljiv), povedala par stvari...
Naj te ne bo sram, ker hočeš priti stvari do dna...
Pogumno!
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Glede na to, da sta nad 20 starost ne bi smela bit več problem. Vsaj upam.
Drugače pa ni treba, da si pri njih doma. Jaz sem zelo malo pri fantu doma in on pri meni. Ko sva skupaj preživiva dan kje zunaj. Greva na sprehod, na kosilo, v kino, ...
Tudi, ko bova živela skupaj hočem biti na svojem, ne pri katerih izmed staršev. Pa se drugače čisto lepo razumemo.
Drugače pa ni treba, da si pri njih doma. Jaz sem zelo malo pri fantu doma in on pri meni. Ko sva skupaj preživiva dan kje zunaj. Greva na sprehod, na kosilo, v kino, ...
Tudi, ko bova živela skupaj hočem biti na svojem, ne pri katerih izmed staršev. Pa se drugače čisto lepo razumemo.
-
lolika11 - Komunikatorka
jagoda-malina napisal/-a:Glede na to, da sta nad 20 starost ne bi smela bit več problem. Vsaj upam.
Stara sva 18... men se je pa gdaj lepo it h njem pocartat, samo... po tem me je minilo, da jo še kdaj vidim.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Oprosti sem mislila, da sta 23. Saj če so nekje zelo, zelo prijazni, se tudi večkrat skriva le hinavščina. S časoma se bodo tudi ti problemi rešili, ko bosta enkrat sama zaslužila in lahko kam odpotovala, šla na svoje,... da bosta čim manj z njimi.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Ajoj... take tašče si pa tut jaz ne želim imet. Sicer, ko svojo pogledam, ima tudi tak hinavski pogled (vsaj meni tako deluje)... Sam, ko pa jo vprašam kako je in se začneva pogovarjat, pa je prava faca. Bi se lahko 3 dni skupaj samo pogovarjale. Takrat pa izgine tisti občutek "hinavščine". Je dejansko samo v moji glavi. Pač vedno, ko pridem k mojemu na obisk, grem pozdravit tasta in taščo. Malo ju vprašam kako sta, mogoče rečemo kakšno. Sem le jaz tista gostja v njihovi hiši.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
No js sm s svojim bivšim oziroma njegovimi starši in bratom imela isti problem. Ok, mama je bla še kar kul,sva si kako rekli in tko, res da tud po 3 letih ful formalno. Njegov oče mi je namenil en sam stavek js sm velikokrat probala spelat pogovor pa nikakor-ne vem sam po moji logiki je vseen tistmu k je starejši in starš lažje začet pogovor kot meni, pa sm se vseen trudila. O bratu pa rajš ne govorim, sva isti letnik torej bi se lahko ful štekala pa nč..sploh me ni opazu in ko mu je bivši to reku, je bil njegov odg da se nima kaj z mano pogovarjat-ja itak da se nimaš če se nikol niti nisi. Mislim katastrofa, to vse mi je tok živceu požrlo, ker sm hotla da se razumemo, še posebej z bratom, on je pa sam mojmu govoru da zakaj je nonstop z mano, pa če se bova poročila, pa da je ratu copata..no sam ene dvakrat ko je biu pijan mu je reku, da mu v bistvu zavida,ker sam nikakor ni najdu primerne punce.
Pr men je biu pa super sprejet in je reku da se počut boljš kot doma..js pa k njemu nisem rada hodila, ko sm vidla da nisem zaželjena. Pr očetu pa tud vem kaj je biu problem..po mojem se ni trudil, ker je mislil da to tak ne bo obstalo,torej da za mano pride še kšna in zakaj bi se potrudu me spoznat. Ko bi sam vedu kolkokrat sva se sprla zarad njega in njegove ignorance, pa ko mu ni hotu avta posodit da pride k men, pa take..še zmer me stisne pr srcu, pa tud bivšemu je blo ful hudo zarad tega. Nasvet:ne verjamem da lahko narediš karkoli da to popraviš, ker tko pač je, nisi nobene napake naredila. Mogoče s časom če ostaneta skupaj,bodo vidli da se morajo mal spremenit...mogoče.
Pr men je biu pa super sprejet in je reku da se počut boljš kot doma..js pa k njemu nisem rada hodila, ko sm vidla da nisem zaželjena. Pr očetu pa tud vem kaj je biu problem..po mojem se ni trudil, ker je mislil da to tak ne bo obstalo,torej da za mano pride še kšna in zakaj bi se potrudu me spoznat. Ko bi sam vedu kolkokrat sva se sprla zarad njega in njegove ignorance, pa ko mu ni hotu avta posodit da pride k men, pa take..še zmer me stisne pr srcu, pa tud bivšemu je blo ful hudo zarad tega. Nasvet:ne verjamem da lahko narediš karkoli da to popraviš, ker tko pač je, nisi nobene napake naredila. Mogoče s časom če ostaneta skupaj,bodo vidli da se morajo mal spremenit...mogoče.
-
lolika11 - Komunikatorka
"Mislim katastrofa, to vse mi je tok živceu požrlo, ker sm hotla da se razumemo, še posebej z bratom, on je pa sam mojmu govoru da zakaj je nonstop z mano, pa če se bova poročila, pa da je ratu copata.."
Evo, čist isto je pri men... skoz se nekj žiuciram pa hočm, da bi se razumel pa ni nč od tega, na trenutke že zgleda ok, pol pa spt kj pride. Glede brata pa... od mojga brat isto govori, gdaj mam občutk, da mu je fouš al kaj, drugač ne vem zakaj bi mu skoz to govoru... Kok sta bla pa stara k se j to dogajal?
Evo, čist isto je pri men... skoz se nekj žiuciram pa hočm, da bi se razumel pa ni nč od tega, na trenutke že zgleda ok, pol pa spt kj pride. Glede brata pa... od mojga brat isto govori, gdaj mam občutk, da mu je fouš al kaj, drugač ne vem zakaj bi mu skoz to govoru... Kok sta bla pa stara k se j to dogajal?
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Jaz se z njimi sploh ne pogovarjam kaj dosti. Je pa res, da se zelo, zelo malo družimo. Različne generacije ne gredo dobro skupaj in mi na kraj pameti ne pade, da bi hodili na kakšne skupne izlete kot pri moji prijateljici počnejo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov