Problemi s starši

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sarea1996aras
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a sarea1996aras » 29. Jun. 2010 19:14

lep pozdrav.

stara sem 14 let in jeseni grem v 9.razred. moj problem je v starših. pred enim letom sem se zapletla s fantom, ki je bil 2 leti starejši od mene. doma za to nisem povedala, ko pa sta starša nekega dne to ugotovila pa ni bilo vse v redu. bila sta zelo užaljena nad mano. zaradi tega sem potem tudi fanta pustila in še zaradi drugih problemov. od tistega časa mi starša več ne zaupata in nič ne verjameta... to me zelo žalosti in če bi lahko bi čas zvrtela nazaj. starša me nikamor ne pustita več... moji vrstniki se družijo, gredo kam ampak jaz.. jas pa ne.. rada bi zaživela kot najstnica,rada vsaj malo odkrila svet in popravila napako... zaradi svojih staršev se ne upam zaljubiti.. strah me je nekoga imeti rada. ampak zdaj po letu dni, ko sem vse fante zavračala, hočem da me nekdo objame,nekdo ki ga imam rada.. in to je on.. ne vem ali mu naj vračam ljubezen, ko pa me je strah vsega pritiska staršev... imam tudi 2 brata.. eden je star 3 leta drugi pa 9. že odkar mama in oče hodita v službo ju jaz pazim cel čas. v šoli imam dobre ocene, vse naredim kaj mi naročita. ne vem kaj še naj naredim, da bom končno vsaj malo svobodna. prosim prosim pomagajte ker več ne zdržim samo doma biti...

hvala.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Jun. 2010 19:21

1996.. o bog :? Kaj nej ti rečem, stara si 14, požri in ubogaj starše. Večno to ne bo trajalo :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 29. Jun. 2010 19:26

Lep pozdrav tudi tebi.

Hmmm. Pa si se kdaj pogovarjala s starši o tej situaciji še kdaj po tistem, ko sta odkrila tvojo ljubav?
Mogoče ste se takrat skregali, prepovedala sta ti določene stvari in te dala malo "na kratko", potem ste se pa vsi skupaj na to enostavno navadili, minilo je eno leto, še vedno imaš občutek, da ni vse vredu, starši ti še vedno ne zaupajo popolnoma, čeprav morda sploh ne vedo več zakaj.

Glede na to, da je od tistega dogodka minilo že eno leto in če si res tako vredu punca kot pišeš, ne vem, zakaj bi imeli v odnosih težave. Poskusi se pogovorit s starši, povej jim, da veš, da ni bilo najbolj prav, da si pri 13 letih skrivala fanta. Čeprav imaš lahko svoje skrivnosti in ne rabiš staršem poročat ravno za vsak korak, ki ga narediš, je pa vseeno fajn, če si zaupate.

In prav je, da si zaljubljena. Kdaj pa boš, če ne sedaj? Samo ne ga srat :wink:
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 29. Jun. 2010 19:37

ko boš želela iti ven, reci staršem:
danes/jutri/pojutrišnjem/v soboto bi rada šla ven. Šla bom s to in to osebo (naštej vse z imeni in priimki), povej jim, da če te osebe še ne poznajo, da jim jih boš predstavila preden greste ven, povej kam točno boste šli ter kdaj točno se boste vrnili.

in če se bodo strinjali, pojdi ven s točno temi osebami na točno tisto mesto in bodi doma točno ob tisti uri, ko si jim rekla (23.00 bi bila verjetno znosna ura). seveda trezna. pa pazi, kaj boš oblekla za ven...

tako se začne pridobivat zaupanje... :wink:
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 29. Jun. 2010 19:39

se strinjam s positive vibration.
Poudari predvsem da vem da si eno leto nazaj naredila napako in jim tajila tistega fanta, obljubi da se to več ne bo ponovilo in potem se tut tega drži :) Pač povej da si takrat bila mlajša, razmošljala drugače in sm skor ziher da se bo zadeva uredila in da boš tudi ti lahko okoli hodila...
Pa izberi primeren čas za pogovor (ko sta nista starša slabe volje, ko se jima ne mudi kam al kaj takega). Mah, sej to tak že veš... Pa srečno!
sarea1996aras
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sarea1996aras » 29. Jun. 2010 19:40

sončk napisal/-a:1996.. o bog :? Kaj nej ti rečem, stara si 14, požri in ubogaj starše. Večno to ne bo trajalo :D

vem ampak.. moji vrstniki nimajo problemov, samo jaz jih imam..
sarea1996aras
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sarea1996aras » 29. Jun. 2010 19:42

positive vibration napisal/-a:Lep pozdrav tudi tebi.

Hmmm. Pa si se kdaj pogovarjala s starši o tej situaciji še kdaj po tistem, ko sta odkrila tvojo ljubav?
Mogoče ste se takrat skregali, prepovedala sta ti določene stvari in te dala malo "na kratko", potem ste se pa vsi skupaj na to enostavno navadili, minilo je eno leto, še vedno imaš občutek, da ni vse vredu, starši ti še vedno ne zaupajo popolnoma, čeprav morda sploh ne vedo več zakaj.

Glede na to, da je od tistega dogodka minilo že eno leto in če si res tako vredu punca kot pišeš, ne vem, zakaj bi imeli v odnosih težave. Poskusi se pogovorit s starši, povej jim, da veš, da ni bilo najbolj prav, da si pri 13 letih skrivala fanta. Čeprav imaš lahko svoje skrivnosti in ne rabiš staršem poročat ravno za vsak korak, ki ga narediš, je pa vseeno fajn, če si zaupate.

In prav je, da si zaljubljena. Kdaj pa boš, če ne sedaj? Samo ne ga srat :wink:

nekaj se smo pogovarjali ampak ne veliko.. še zdaj me včasih hecata.. ampak ko pa kaj rečem pa takoj zelo resna postaneta pa mi mama začne groziti če hočem kam iti..
sarea1996aras
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sarea1996aras » 29. Jun. 2010 19:43

Jochie napisal/-a:ko boš želela iti ven, reci staršem:
danes/jutri/pojutrišnjem/v soboto bi rada šla ven. Šla bom s to in to osebo (naštej vse z imeni in priimki), povej jim, da če te osebe še ne poznajo, da jim jih boš predstavila preden greste ven, povej kam točno boste šli ter kdaj točno se boste vrnili.

in če se bodo strinjali, pojdi ven s točno temi osebami na točno tisto mesto in bodi doma točno ob tisti uri, ko si jim rekla (23.00 bi bila verjetno znosna ura). seveda trezna. pa pazi, kaj boš oblekla za ven...

tako se začne pridobivat zaupanje... :wink:

samo strah me je zelo.. ker sta zelo dvolična.. včasih bolje,da sem tiho.
sarea1996aras
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sarea1996aras » 29. Jun. 2010 19:44

čuftika napisal/-a:se strinjam s positive vibration.
Poudari predvsem da vem da si eno leto nazaj naredila napako in jim tajila tistega fanta, obljubi da se to več ne bo ponovilo in potem se tut tega drži :) Pač povej da si takrat bila mlajša, razmošljala drugače in sm skor ziher da se bo zadeva uredila in da boš tudi ti lahko okoli hodila...
Pa izberi primeren čas za pogovor (ko sta nista starša slabe volje, ko se jima ne mudi kam al kaj takega). Mah, sej to tak že veš... Pa srečno!

da. ampak nočem, da bi še me bolj na kratko držala če bi povedala,da se hočem zaljubiti in biti bolj svobodna.. hvala.
sarea1996aras
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sarea1996aras » 29. Jun. 2010 19:45

pa hvala vsem. upam, da mi bo uspelo.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 29. Jun. 2010 20:20

starši se vedno težko sprijaznijo, da njihovi otroci odraščajo. in potem imajo pred očmi najslabše možne scenarije, da če boš imela fanta boš pa takoj noseča ipd.
za pridobitev zaupanja ti svetujem način, ki ti ga je že jochie napisal. glede fanta pa tako. osebno sicer ne razumem, zakaj bi bila taka napaka da staršem ne poveš, da imaš fanta. ampak ok, recimo da tvoji tako razumejo.. ko ti bo naslednjič kak fant všeč, ne vem, zakaj bi se 'bremzala' in ga zavračala. povej staršem, da ti je všeč ta pa ta in da bi rada z njim hodila. in da ti bo šola še vseeno na 1. mestu in potem se tega drži. saj bodo razumeli, če boš lepo razložila :wink: ampak ne pričakuj, da ti bodo dovolili prespati pri njemu in se družit z njim ob kakih poznih urah.. :D

ko je moja mami ugotovila, da imam fanta (pri mojih 15) jo je skoraj kap. takrat me je peljala v kino in vpraša s kom grem, pa sem povedala: po koncu kina me je prišla takoj čakat pa še karte od kina sem ji mogla pokazat :lol: s tem da sem šla v kino ob 5pop :lol: :lol: starši znajo bot včasih res zabavni :D
sarea1996aras
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sarea1996aras » 29. Jun. 2010 20:22

hvala:D hehe zanimiva zgodba:D saj, mislim, da bi si mojidva starša tudi kaj takega lahko zmislila za karte:P
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 29. Jun. 2010 20:48

Moj nasvet....povej jima dobesedno tako, kot si nam, oziroma še bolje, preberi jima svoj post. Če sta koliko toliko pri pameti, bosta občutila tvoje nezadovoljstvo in ti poskušala pomagati, da boš malce srečnejša v svojem 14. letu življenja :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 29. Jun. 2010 22:28

res je, starši so taki. še najbolj všeč mi je od Jochieja nasvet, ker na tak način je tudi v osnovi treba funkcionirat-poštenost, odkritost in zaupanje. jas sicer nekih problemov z izhodi nisem mela, ampak tudi nikoli nisem 'za*ebala', da mi ne bi zaupali. sem pa mela težave z uro. veni sem lahko bilo do tiste ure, v kateri letnik sem hodla. torej 1 letnik do 01:00, 3 letnik do 03:00. pa sem skoraj vedno zaradi tega šla med prvimi domov. ampak sem pa lahko šla vsak vikend ven.

drugače pa ne smeš zamerit, ampak osnovna šola še ni primerna niti za ponočevanje, niti za fante. vem, da se zdi kul, ker so tudi meni take sošolke bile kul, ampak ko pogledam nazaj, pa so take na koncu najbolj zabluzle, al pa imajo pri svojih 23 letih otroke brez dokončane fakultete, čeprav so v osnovni šoli bile pridne in odličnjakinje.

ne me kritizirat, ker ne trdim, da je to pravilo, to so le moje izkušnje.

punca... daj te stvari vsaj za zdaj malo na stran, ker nič ne zamujaš. popoldanski kino s prijateljicami je po mojem laičnem mnenju vse, kar pri teh letih potrebuješ.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 30. Jun. 2010 0:28

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 20:59, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov