problemi s sestro

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 30. Apr. 2008 14:51

Puberteta??? Kaj kur*c mrhovina mlada nima kaj bolj pametnega za počet, kot pa da drka domače al kk že? In da je to normalno kao?? Za koga le?
Pa meni na misel ni prišlo v "ah to je puberteta to je normalno" letih!
Pa da mam jaz tako sestro doma, pha, pri 18ih bi sterala od bajte po moji zaslugi!
Nima kaj kdo za praskat po mojih stvareh in nimam jaz kaj za praskat po stvareh ki niso moje! Saj pa nismo drhal, da bomo rili drug drugemu po stvareh, madonca, ne vem, kak eni to tolerirate sploh...
Samo ena p***a mi je to naredila. Enkrat pa nikoli več. Je dobila svoje.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 01. Maj. 2008 6:46

novo
moja sestra je stara 14 let, zdj je v tahudi puberteti... to kar se zdj dogaja doma je pa čist konc! v naši familiji ni nobene komunikacije, skoz sama živčnost, kreganje, zmerjanje, kritiziranje :cry: ... nikol se ne pogovarjamo.

problem je v tem, d tamala zganja take d bz.
drug tedn ma eksterce, nč se ne uči, misl pavzirat 1 leto, oz. it na eno slabo SŠ ker gre tja njena sošolka... pustita ji vse (cel dan na msnju, uzun, kino, čeprou vesta d bi se mogla učit ker nima dost pik) :evil:

če hoče nekam it, pa ji mt ne pusti, kliče fotra in mu teži tud po pol ure če loh gre (tok cajta d doseže svoje) in fotr jo pusti ne glede na to d ve d ji je mt rekla NE! (tud obratno) :wall: ... pač tok cajta vztraja d dobi kar hoče (in vedno ji rata)
če recimo zamudi al pa nardi kej k naj neb nima nobene kazni NIKOL!
zanč enkrat ji prbijeta d bo 1 tedn brez tv, compa in jez zvečer pridm dam in ona mirno za compom celo noč... tud če ji že data kazen se tega ne držita! tamala jima govori d sta neumna, glupa, budale, jih zmerja na polno... itd... :heul:

mt je na koncu z živci, men govori d naj jo JEZ v roke vzamem...
in rečmo jez ji za kazen vzamem gsm za 1 tedn in mi po 2 dneh fotr al pa mt reče d naj ji ga dam nazaj ker ga rabi... in ji ga morm dat...

men je res bad za tamalo k če bo šlo tko naprej se bo vsem zmešal, ona bo pa v kasnejših letih "težko furala"... ne vem kva naj nardim... večkrat povem mtki d tkole ne bo šlo, d če ji data kazen naj se ji pol držita, ker drugač sam poslabšata zadevo... valda če neki ušpič pa ne dobi kazni zakva neb naslednjič isto nardila (oz. še kej hujšga, če ni nč narobe??)

jez pa nočm bit zoprna, smotana, zatežena sestra... ne vem zakva bi jo jez mogla vzgajat... (pol mi pa prbije: "kva si ti men a si moja mt... kva boš ti men govorila kva naj jez delam..."), ampak mi je res bad, k mt in fotr ne morta oz. ne znata al kva...

kva naj nardim? ne mi govort d naj se pogovorim s tastarimi, ker je to NEMOGOČE! :grosseaugen:

upam d boste prebrale moj post (glede na to d je tolk dolg) in mi dale kšn nasvet k jez ne morm več tkole, fotr pa mt pa tud ne... :help:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 01. Maj. 2008 8:24

Tut js mam podobne probleme. Moja sestra je stara 13 let, pa po cele dneve visi na računalniku in se pogovarja prek msn-ja pa ne vem kaj še vse, uči se nč ne... Nikol nč ne posprav za sabo, razn če ji petkrat rečeš, vs čs neki jezika pa se odgovarja, se dere name... Svašta res. In pol ji je mami rekla, da po 9 uri zvečer ne sme na računalnik in kaj ona nardi? Ob 9 izkluč računalnik, počaka, da gre mami spat in pol takoj nazaj gor in je do polnoči na računalniku (tut med tednom!).
Mami itak spi, pa ne ve, sam sm ji že enkrat povedala, pa je znorela, sam pomaga pa čist nč ne. Pa mamo računalnik na hodniku v zgornem nadstropju in če fotr popoldne dela, k pride dam vid, da je en še na računalniku (pa tut ve, da je ona), pa ji nč ne reče.
In pol če ji kdo reče, da je preveč na kompu, reče, da sm js tut in da zakaj noben men nč ne reče. Mislm halo??? Kako se ona lahko primerja z mano, k sm pa 6 let starejša od nje??? Isto za ocene. K sm bla še v sredni šoli, je mamici govorila, da zakaj sam nje morijo, če dobi 2 al pa 3, men pa ne? Pa ji js zmeri govorim, da če se že primerja z mano, nej se primerja z mano kakršna sm bla, k sm bal tok stara k ona, na pa da se primerja z mano karšna sm zdj, ker se to sploh ne da primerjat.
Aja pa da ne govorim, kako se oblač, pa da se maže za v šolo s črno barvico okol oči, da zgleda kokr bi jo en na uč useku. Mami ji je že vsa ličila pobrala, pa itak nč ne pomaga, ker gre še isti dan v trgovino po šoli in si kup novo barvico. Neki časa si je zbrisala, k je pršla iz šole, da mami ne bi vidla, da je bla namazana, zdj niti tega več ne dela.

Js ne vem, kaj narest; mami je probala se že drt nanjo, ji grozit, jo podkupvat... pa ne pomaga nč.
Mislm sj včasih je čist v redu, pa se dobr razumeva pa zafrkavava pa vse, sam včasih pa požira živce vsem v familiji.
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 01. Maj. 2008 9:08

*sanja* kar se tice racunalnika lahko nardis marsikaj.. v koncni fazi ji ga vzamete.. za licila pa res nebi vedla.. ker se itk lahko namaze tkoj ko prestopi prag vrat..
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 01. Maj. 2008 9:23

ej lakessha totalno isto je pr men. sam k je moja zdej prvi srednje. skoz na msn, učit nič, nabira šute in to na zdravstveni, ki je ena od najlažjih srednjih. mislim gledam kakšne primere dobivajo pri mti, pa kaj se učijo in pomislm kaj sm js mela na gimnaziji, ni njeno nič. obnašanje je na nuli, nič ne pospravi, zanč pridem domov okol 1 in jo vprašam če je že kej jedla (počitnce so ble) pa prav da še ne ker se ji ni dal pripravt. mislim raj je lačna kot pa da si mora kos kruha namazat. tastari nič ne znajo, jo kaznujem pa onadva rečeta da nesmem, pol pa kej ušpič pa mt mene, da nej ji js kej rečm. mislim že celo življenje mi ne pustita, nobene komande met zdej k so pa sranja nej pa js uredim? ja kako če me tamala niti mal ne spoštuje.
pri nas je zdej še huje ker je tamala odkrila alkohol. že dvakrat je domov prišla koma, tastardva sta pa kaj...režala sta se pa nobene kazni, sam zajebavala sta jo. mislim, če bi js kej tazga nardila bi že zdavnih bla tepena.
sploh nevem kaj nej, a nej jo pustim na miru in gledam kako si uničuje življenje? komande nimam, računalnika ne smem zaklent, ker me pol mt kliče naj ji ga odklenem ker je tamala žalostna, ma nič ne smem.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 01. Maj. 2008 9:31

Ne, računalnika ji ne mormo vzet, ker je to domač računalnik in ga tut drugi rabmo. Sj je mami tut to že probala, sam pol nastradava še js pa druga sestra, kar se pa men ne zdi prov.

Pa Tanika* te čist razumem, tut pr ns, če tamala ne posprav za sabo al pa kj tazga, se ona začne s tega norca delat pa obrne vse skupi na foro, pol se ji pa mami pa ati sam smejita. Pa laže se čist skos. Recimo jo mami vpraša, če je pospravla sobo, pa reče da je, čeprov ve, da bo šla mami itak pogledat in bo vidla, da to ni res. In pol se mami smeji, kako se loh tok zlaže. In k js rečem, da nč čudnga, da je taka, če se ji pa še smejijo, pa reče, da če je pa smešn. Mislm... :x
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 01. Maj. 2008 10:04

Veste kaj.. vemo, da ko smo bli mi, mal starejša generacija, ni blo tolk vsega, kolkr je dns (msn, internet, mobi, tv - limonade..) . Zdej se mladina kvar z neumnimi vsebinami, pri 13ih dost rajš berejo cosmopolitan k pa smrkljo, če že prestopjo prah vrat, jih večina dela neumnosti ( tud alkohol, čiki, slaba družba ).. Sploh ne vem, če kdo od mlajše generacije bere knjige, da se sam spomn it u knjižnco.. Mladina hoče čimprej odrast, pa vse skupi mal fejka, da se starejšga počut :D

Js k pr mojmu bratu vidm ( še ne 14 ), je groza. Skoz zuni, zalotila sm ga, da so šli s frendi kupit vodko, pol so ga šli pa pit. Js, ko sm začela to sumit , sm mu šla brat na msn-ju pogovor (ja, vem da neb smela) , ku se je pogovarju z bratrancom k je star 16 let (pa bi lahko reku, da tega nej ne dela) in so se menil, kko ga grejo pit. Sej ne rabm nasvetou, bom že nekak najdla pot, kko ga ustavit, k ga dobr poznam :wink:

Taki so, ne mormo velik nardit, starši bi pa tud mogl že ko se puberteta začne, začet omejevat stvari.. čeprou ne mormo točn vedt, kdaj se bo ta puberteta začela. Če pa kot starš prepozn začneš ukrepat, težko pubertetnika kar tko spreobrneš.
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 01. Maj. 2008 10:07

*sanja* napisal/-a:Ne, računalnika ji ne mormo vzet, ker je to domač računalnik in ga tut drugi rabmo. Sj je mami tut to že probala, sam pol nastradava še js pa druga sestra, kar se pa men ne zdi prov.

Na računalniku mislm da lahko zakodiraš z geslom, tko ga ona ne bo mogla uporablat.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 01. Maj. 2008 10:16

Točno, na to se pa nism spomnla. No, bom predlagala staršema, bomo vidl, če se bosta strinjala.
Uporabniški avatar
*chiky*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: in his arms=]

Neprebrana objavaNapisal/-a *chiky* » 01. Maj. 2008 10:23

Ja.. Puberteta je zaribana stvar. Ampak.. Hej. Vdihn, pa vem, da je težko. Ampak mogoče pa išče pozornost. To se vidi po tem, da je prvo tebe j*, zdej pa še tastare.. Mogoče bi mogli bit še vi vsi skupaj hladni kot špricer, pa bi se umirila. Sprobaj še to taktiko! Good luck :D
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 02. Maj. 2008 6:21

kva pa tole? kera scena učer k sm dam iz službe pršla:
v glavnem pred ene 14 dnevi sm ji gsm uzela za 1 mesec (zarad precej dobrga razloga, pa tud fotr in mt sta se strinjala),
no in 2 dni nazaj ugotovim d nimam ključa od avta... vzela mi ga je tamala! :!: in pridm učer dam pa rečem tamali d naj mi ga vrne...
ona men d ga dobim k ji vrnem mobitel! sm ji razložila d mobitel dobi čez en mesec in sm ji šla brskat po sobi, d najdem ključ!
in pol mi fotr vzame ključ od stanovanja gor (na podstrešju, d se nom več zaklepala) in reče d bo tamali kupu novo sim kartico, če ji ne vrnem mobitela! (verjetn bo že dons mela novo kartico, nov mobitel si je pa neki cajta nazaj kupla). :motz:

mt mi prbije d ji je žal d ma tako 22-letnico v hiši in d mi bo prmazala šamar, če se ne pospravm en štuk višje... fotr pa ključ od gor vzame...
in na koncu sm jez čist na koncu, jez se derem, težim tamali, zganjam scene v bajti! na konc vedno jez najeb**! :steinigung:

kje je tuki logika, d mi tamala vzame ključe od avta in izsiljuje? kje je logika d se tastari s tem strinjajo? :eek:

cel pop. sm jokala... ne morm več tko, ne vem kva naj nardim... :cry:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 02. Maj. 2008 8:35

Lakeesha, ti sama je ne moreš spremeniti. Kot ti je sestra rekla, nisi njena mama in ne zdi se mi prav, da starša tebe obremenjujeta s sestrino vzgojo (sama pa ne ravnata prav). Tako kot sta jo vzgojila, takšno naj pa imata.

Sploh če te prosita za pomoč, potem dobiš pa tak odziv. :?

Vem, da je težko, ampak jaz bi najbrž dvignila roke.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 02. Maj. 2008 8:45

vem d nism dolžna vzgajat tamalo, to je delo staršev...
sam ne morm pa gledat kako je tamala razvajena itd. in bo zarad take vzgoje mela velike težave v kasnejših letih (mi pa tud)... skrbi me zanjo! zdj gre v SŠ, pa se bojo šele začele pizdarije...
pomagala bi rada vsem: tastarim in tamali... :cry:
tastara se mi zdita obupana, ker nč ne morta, skoz sta živčna...
ne vem...
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 02. Maj. 2008 8:48

Tut js bi na tvojem mestu pustila vse skupi, pa naj se onadva ukvarjata z njo.
Pr ns sicer ni tok hudo k pr teb, ampak sm se tut js odločla, da bom pustila vse skupi, pol pa kar bo, pa bo. Ker sm glih dons mamici omenla, da bi lahko dal geslo na računalnik (ona je že dolg časa sprašvala, kako bi se dal zrihtat, da zvečer tamala ne bi mogla bit do polnoči gor), pa je rekla, da ona ji ne namerava prov vzet računalnika. Ja ok, briga me, sam pol ne mene sprašvat, kako bi se to dal narest, če me pol itak ne upošteva, k ji neki predlagam.

Tvoja starša morta ugotovit, da tut onadva neki delata narobe in da se ona sama od sebe ne bo spremenila. Najbolš da se ti čist umakneš, pa bosta pomoje hitr ugotovila, da si mela prov.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 02. Maj. 2008 11:01

*sanja* napisal/-a:Ja ok, briga me, sam pol ne mene sprašvat, kako bi se to dal narest, če me pol itak ne upošteva, k ji neki predlagam.

Tvoja starša morta ugotovit, da tut onadva neki delata narobe

Se strinjam!

Dokler te prosita za pomoč, potem pa sama ravnata v nasprotju s tvojimi ''ukrepi'', se ne bo popolnoma nič spremenilo, samo v očeh sestre boš ti tista, ki teži in omejuje.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov