Problem v zvezi

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Jun. 2010 9:48

Marichuy90 napisal/-a: Kako bi se ve spopadle s tem, če bi imele tak problem?

Ne vem, če se je ravno potrebno takoj na začetku ukvarjat z vprašanjem krščevanja vajinih otrok :)
Je pa verjetno najbolj pametno, da ob primerni priložnosti omeniš, da ti nisi verna, da ne hodiš k maši,... In boš videla njegovo reakcijo na to.

V resnici razlika v veri ni nepomemben faktor. Je, pri tistih, ki so kao verni, pa je to v resnici samo stvar družinske tradicije. Če je pa človek resnično veren, bo pa težko sprejemal kompromise.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Jun. 2010 9:50

čuftika napisal/-a:...hmm, bi poskusila najdi kak kompromis, recimo ker Bog vse vidi, lahko moliš tut doma in ti ni treba it vsakič cerkev (nanaša se na tvojega tipa)...

Evo, o tem sem pisala. Za vernega človeka je tak kompromis nepredstavljiv.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Jun. 2010 9:55

čuftika napisal/-a:Če ti je to čisto mimo, se nima smisla silit in hodit z njim. Če bi sama imela tak problem, hmm, bi poskusila najdi kak kompromis, recimo ker Bog vse vidi, lahko moliš tut doma in ti ni treba it vsakič cerkev (nanaša se na tvojega tipa)
Temu bi se še jz, kot nevernica, smejala. Če je tip tako navajen in je to, kaj pa vem, družinski običaj, močno dvomim, da bo zarad nove punce šel to takoj spreminjat. Mogoče kasneje..
čuftika napisal/-a:Če si zelo, zelo želi da greš tja, pa pojdi enkrat, če ne druga da vidiš obed, navade, slike v cerkvi, arhitekturo, bolj vzami iz tega vidika.
Ja, ma to res lahko naredi samo enkrat, ne pa vsak teden.

Enostavno, povej fantu, da tebi pač ni do tega, ampak da naj pa on hodi k maši kolikor mu srce poželi. Načeloma ta del ne bi smel bit problematičen.
Erm. Mah, zoprno - hotela sem rečt, da bi blo fajn skupaj s fantom razmislit kakšna so kaj pričakovanja od te zveze, ampak če je res še čisto sveža, je to mal..ne vem, izzivanje sreče. Al pa vsaj zvedet kakšna ma on kaj pričakovanja v splošnem od punce in zveze, glede otrok in tralala..ker če se resnično ne strinjaš z njegovimi pogledi, se raj zdej odmakni, kot pa da se še bolj zapletaš in kasneje bolj trpiš.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 01. Jun. 2010 9:56

To pa ni res jullia. Sm verna (moja družina ni, oz. so neka mešanica ateistov in budistov) in se strinjam s čuftiko.
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 01. Jun. 2010 10:01

Fant je kar dost v tem... govori, da bi bilo brez vere njegovo življenje prazno, da mu nekaj manjka. Men je to ubistvu smešno. Ne rečem, da ne verjamem v boga, vendar mi zato še ni treba hoditi v cerkev, plačevati župnikom... Men je to bolj izhod v sili za nekatere ljudi, da se izognejo realnosti in v cerkvi vidijo neko uteho, rešitev.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Jun. 2010 10:02

Predvidevam, da je tip katolik. In tretja zapoved je Posvečuj Gospodov dan. Za vernika tu ni iskanja bližnjic v smislu, da lahko tudi doma moli, pa se bo štelo. Ali da lahko gre na izlet, pa tam malo na boga pomisli, pa bo ravno tako ok.
Saj pravim, če je nedeljski kristjan, ki pač postavlja jaslice in barva pirhe, potem se sploh ni vredno ubadat s tem.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Jun. 2010 10:03

Marichuy90 napisal/-a:Fant je kar dost v tem... govori, da bi bilo brez vere njegovo življenje prazno, da mu nekaj manjka. Men je to ubistvu smešno. Ne rečem, da ne verjamem v boga, vendar mi zato še ni treba hoditi v cerkev, plačevati župnikom... Men je to bolj izhod v sili za nekatere ljudi, da se izognejo realnosti in v cerkvi vidijo neko uteho, rešitev.

Vidva nista za skupaj.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 01. Jun. 2010 10:35

jullia_ napisal/-a:
čuftika napisal/-a:...hmm, bi poskusila najdi kak kompromis, recimo ker Bog vse vidi, lahko moliš tut doma in ti ni treba it vsakič cerkev (nanaša se na tvojega tipa)...

Evo, o tem sem pisala. Za vernega človeka je tak kompromis nepredstavljiv.

poudarek je na besedi vsakič. Jz sm verna pa ne hodim vsak teden na mašo... Grem parkrat na leto, mi zadošča in ja doma molim občasno, kaj je s tem narobe? Edin če gre za ekstremno vernega človeka.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 01. Jun. 2010 10:39

purple_rain napisal/-a:
čuftika napisal/-a:Če ti je to čisto mimo, se nima smisla silit in hodit z njim. Če bi sama imela tak problem, hmm, bi poskusila najdi kak kompromis, recimo ker Bog vse vidi, lahko moliš tut doma in ti ni treba it vsakič cerkev (nanaša se na tvojega tipa)
Temu bi se še jz, kot nevernica, smejala. Če je tip tako navajen in je to, kaj pa vem, družinski običaj, močno dvomim, da bo zarad nove punce šel to takoj spreminjat. Mogoče kasneje..
čuftika napisal/-a:Če si zelo, zelo želi da greš tja, pa pojdi enkrat, če ne druga da vidiš obed, navade, slike v cerkvi, arhitekturo, bolj vzami iz tega vidika.
Ja, ma to res lahko naredi samo enkrat, ne pa vsak teden.

.

ja pa sej enkrat, dejte ne brat šlampasto :wink:
In ja, mišljeno je bilo da mu občasno ni treba it v cerkev. Ja sej je sevada navajen hodit na maše, noben ne pravi da se bo temu odpovedal v celoti, ker se po vsej verjetnosti ne bo. Ampak če mislita nekak shajat skupi je treba najdit neko sredino, pa nej se tebi še tak smešno to sliši glede odhoda v cerkev :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Jun. 2010 10:45

^^zdaj pa še enkrat preberi zadnji post od Marichuy90, sva z jullio_ kar dobro uganili situacijo (gre za zelo vernega fanta).
Nisem hotela bit žaljiva s tistim mojem komentarjem; ampak je jasno, da bo moral (če že; ni nujno) nevernik sprejemat več kompromisev kot pa vernik.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 01. Jun. 2010 10:49

OKi, ko sem pisala prvi post še nism vedla da je tip res extrem, žal.
Poznam tut take, ko res vsako nedeljo hodijo na mašo, ni izjeme, za vsak praznik letijo v cerkev, sex pred poroko ne pride v poštev...
Otroci hodjo na verouk, še bi lahko naštevala... Vera jim res vse pomeni. Pri takih je res kriza, če je njegovo življenje brez vere prazno pol res ni kaj dost za nardit.
Lahko se sprijazniš s tem ali pa greš dalje če bo fejst moteče. Žal :?
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 01. Jun. 2010 10:59

Zakaj pa te moti, če on hodi v cerkev? Naj hodi, če mu paše. Dokler meni ne bi začel gnjavit s tem, se ne bi sekirala. Edino, kar se mi zdi potrebno razčistit nekoč v prihodnosti, če mislita nadaljevat z resno zvezo, kaki so pa kaj njegovi pogledi na spolnost, krst otrok, poroko? Pa ne zdaj po enem mesecu, ampak načeloma si je pa glede takih stvari dobro bit na jasnem. Pa njegova družina, te bo normalno sprejela, klju temu, da ne boš ob nedeljah hodla z njimi k maši...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 01. Jun. 2010 11:17

čuftika napisal/-a:OKi, ko sem pisala prvi post še nism vedla da je tip res extrem, žal.
Poznam tut take, ko res vsako nedeljo hodijo na mašo, ni izjeme, za vsak praznik letijo v cerkev, sex pred poroko ne pride v poštev...
Otroci hodjo na verouk, še bi lahko naštevala... Vera jim res vse pomeni. Pri takih je res kriza, če je njegovo življenje brez vere prazno pol res ni kaj dost za nardit.
Lahko se sprijazniš s tem ali pa greš dalje če bo fejst moteče. Žal :?

Ja upam d res ni take skrajnosti... najbolj, da ga kr največ povprašam o tem! :D
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 01. Jun. 2010 11:19

Kolikor sva se pogovarjala bi želel, da je otrok krščen, obhajilo, verouk... Jaz se s tem nikakor ne mislim strinjat, s krstom še, več pa ni šans. Ne moreš otroka kar potisnit v eno vero!
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 01. Jun. 2010 11:23

No, lepo, da sta se že pogovarjala o tem. Zdaj pa še pri sebi razčisti, kaj ti iščeš - partnerja za resno, trajno zvezo ali morda celo življenjsko skupnost al se sam hočeš met mal fajn? Če je prvi odgovor, potem se bo treba pogovarjat pa mučit okol tega. Če pa je drugi odgovor, potem pa itak vse to ni pomembno.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov