problem starši :( nasvet?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sara93
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 2. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a sara93 » 02. Dec. 2013 12:08

Pozdravljeni!
Jaz imam pa problem, ko ne vem več kaj naj naredim.
Stara sem 20 let in se dijakinja zadnjega letnika.
Moja zgodba je taka. Ko sta se mami pa oči ločila, sem se odločila iti z mamo, saj sva si bili v tistem času bližje, kot z očetom. Nekaj časa je bilo vse vredu, nato pa sem se morala odseliti od nje, ker me je dobesedno vrgla iz svoje hiše. Zaradi študija, nisem mogla k očetu, ker je bilo predaleč in sem šla na svoje. Nekaj časa sem zmogla, nato pa mi finance niso znesle in mi je fant ponudil svoje stanovanje. Kasneje so se začeli prepiri še z strani njegovih staršev (niso me sprejeli).
Od mame sem bila kasneje deležna dobesednega zaničevanja in mi plačuje samo preživnino. Oče pa želi, da se vrnem k njemu, (sedaj ko se šolam živi čisto na drugem kosncu slo), vendar me nikamor ne pusti in je tako rekoč starokopiten. Ima še mamo, ki živi z njim in živeti tam bi bilo zame huje kot karkoli. Vendar pa mi pomaga in mi daje denar. Kako naj mu na lep način povem da hočem biti drugje stran od njega. Na lep način sem že poizkušala a vstraja in mi reče domov pridi. Doma pa je mora. Kaj naj naredim?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7045
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 02. Dec. 2013 19:21

Pa imaš šanso, da še ostaneš pri fantu? Ker če so odnosi tako-tako, malo težje računaš na to, da boš tam do konca faksa. Drugače-oba tvoja starša sta te še dolžna preživljati dokler študiraš, tako da preseliti se dejansko ne rabiš. Bi pa bilo dobro, da bi si našla neko študentsko delo, da bi ti bilo lažje, vložila prošnjo za študentskega (sicer sem že izven tega, ampak kolikor se spomnim, je letos rok že mimo) in poskrbela sama zase, če drugače ne gre.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Dolly
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 11
Na forumu od: 7. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Dolly » 08. Dec. 2013 12:27

Kaj pa je sploh razlog, da te je mama vrgla iz hiše? Praviš, da sta si bili ob ločitvi bližje kot sta si z očetom, kako je potem lahko sledil takšen preobrat? Kaj je bil srž spora? Ker o tem nisi nič napisala, je težko karkoli svetovati, ker si lahko ti tista problematična oseba in ni problem v tvojih starših (samo primer). Širša slika bi razjasnila določene zadeve, tako pa je težko govoriti nekaj na pamet.

Kljub temu, da ne poznam celotne zgodbe, pa nekako težko verjamem, da je pri obeh starših tako grozna situacija. Če z mamo nikakor ne najdeta skupnega jezika (kar zahteva prilagajanje z OBEH strani), potem pač pojdi k očetu. Če ti finančno pomaga, je to še vedno bolje kot pa živeti pri fantu, čigar starši te ne marajo in biti tam nek odvečen člen. (tudi v tem primeru ne vemo zakaj te niso sprejeli :? )

Je pa v vsakem primeru fajn, da se vsaj delno osamosvojiš in najdeš študentsko delo ter pretehtaš možnosti glede selitve na svoje. Saj dobiš sobo že za 100eur - ta čas, ko čakaš recimo na študentski dom (ki je še cenejši, odvisno od doma).
Don`t lower your standards for anyone or anything. Self respect is everything.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1674
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 08. Dec. 2013 16:08

Glede na to, da je še dijakinja, ne more it v študentski dom. Kvečjemu dijaški dom.

In malo se mi zdi smešno da enkrat govori, da je dijakinja in takoj za tem o študiju..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov