Priznam, da... #21

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Dec. 2024 8:26

hayley napisal/-a:- jaz sem pa ko sem prišla domov(pri naju nimava vage) sem si natehtala 54 kg, sicer je to samo 1 kg manj kot prej, samo nisem nikoli še imela tako malo(od konca osnovne šole). Pa valda nič ne pazim na hrano ali karkoli, jem, ko lahko. Je pa filing kot, da vsak dan pretečem maraton ob skrbi/ dela z malim in pospravljanju za njim in čiščenju hiše... še spat ne moremo it nikoli, ko smo že čisto fuč, se je treba še vsaj 1 uro z njim dajat da zaspi ali več..
- mali pa ostaja na 11 kg od 12m naprej, je dobil baje malo manj kot 200g v treh mesecih od 12m naprej, pred tem je povprečno dobival 600g na mesec od 6m do 12m.

- moj se je zredil 10 kil ravno v tistem letu, ko sva se spoznala in ko je začel delati nočne, ni spravil še niti grama dol, baje da ima pa skos isto, da naprej se pa tudi ne redi.
- ma tako sovraži telovadbo, karkoli sem mu kazala(preden sem bila noseča in sem imela čas, zdaj tudi jaz nič ne telovadim) se je utrmal, da to ne bo delal. In zdaj misli, da so sprehodi in občasno e- kolo dovolj, da shujšaš ali kakorkoli preoblikuješ telo :lach: Vaj za mišice pa ni šans.

- prišla včeraj zvečer k nama domov, danes prvi dan, da se počutim zdravo, nimam vročine, imam pa še vedno zatrdline in pol dojke rdeče, ne vem a če je neki zamašeno, ne gre iz tam ven nič, tudi če mali pije...
- zdaj res zgleda bolj kot da je bilo od mastitisa in ne nekakšnega virusa, če je tako minilo, ena frendica pa delala paniko, da se raje ne vidimo, da se ne kaj naleze...

- smo imeli po 2-3 tednih prvo bolj normalno noč, sicer ni se ga dalo spravit spat pred 23, se je pa zbudil me 23 in 6 samo 3x in vsakič nazaj zaspal in postelje ni polulal do zdaj, nismo še imeli niti blizu take noči skoraj ene 3 tedne pred tem...

- razmišljam, da bi šla k terapevti nazaj, samo je tako, moj nima nikol istega urnika noben teden, je težko karkoli si organizirat, da deluje, terapevtka je cca 30 min oddaljena od tu, ali malo manj od tega če ni gužve, ma ob tistih urah, ko bi ona dala uro bi sigurno bila gužva na cesti. Praktično je edina opcija samo da ga on pazi medtem, ko jaz grem tja.

- ja da moja mama je drugačna, bolj nervozna, slabše volje, odkar je sama, je že tako hudo, da nekoga nimaš več, potem pa še tisti ki je ostal zgleda drugačen...

- ah bolje , da ne pišem kak cirkus je bil, ko sem razbila živosrebrov termometer(ma pomoje ga je že vsak kdaj razbil, pa niso delali takega cirkusa iz tega), da se ne še kdo zdaj obesi spet na mojega.... nisem sploh pomislila da je živosrebrov, mislim, da sem imela, ko sem živela s cimrami ravno takga oldschool, samo ni imel živega srebrnega notr, ampak eno drugo tekočino, čeprav vizualno isti. Jaz sem tudi mislila, da moji sploh nimajo več živosrebrovih, da je to nekaj drugega noter, samo izgleda isto.... pa mogoče sem na zadnje kakšnega razbila, ko sem bila še bolj otrok, nisem pričakovala, da se mi lahko to zgodi oz da rabim kako posebi pazit...
- smo skoraj že šli isti dan domov, ker je bilo tisto razbito, pol na koncu je samo on dobil en drugi jogi, ki smo ga nesli v mojo sobo, da ni spal, kjer je bil razbit termometer .... in zračenje 2 dni...
- maaaah, če se mene vpraša, tisto je premala količinaa tam noter, da bi bilo kako nevarno, pretiravanje... nekje na netu pa tudi opisuje navodila, kako bi mogel blazno pazljivo ravnat, drugje so mnenja, da ni nevarno tako, da bi rabil kako paniko delat, ne vem....
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Dec. 2024 11:26

- imam spet tak pritisk v glavi, ko da bom pregorela, nisem bila do sedaj nic fraj zjutraj in bcerqj se do zadnje sekunde z njim ukvarjala, nekaj malega sem ustala pred malim da sem kuhinjo cistila, nato sam priracal do kuhinje iz drugega dela stanovanja

- morem rect, da je huje sigurno kot do 1 leta otroka, takrat sem bila samo bolj fizicno utrujena, zdaj sem pa prav sfukana s tem otrokom. Tudi spal ni nikoli tako slabo do 1 leta, nikoli se polulal na posteljo ponoci do enega leta, kar se zdaj dogaja…
- sem pa zelo zadovoljna da sem si utegnila vceraj zjutraj lase v miru oprat, ker sem po treh dneh bolezni iz vrocine imela ze zelo umazane in si jih nisem mogla prat z vrocino

- sem naredila prvic v zivljenju sadno pito, zgleda lepa na pogled oz velik bolj kot sem pricakovala, samo skoraj da malo premocna, prevec mascarponeja( loske mlekarne sem na koncu uporabila), mascarpone in stepena sladka smetana sta v razmerju 2:1. Pa 470g zgolj sadja iz kompota, brez tekocine. In listnato testo spodaj. Sej ne vem ce ne bi isto uspela ali celo bolj sveza bila, ce bi imela samo sladko smetano.

- fak sem se vceraj jezila na malega, sem imela oz se vedno imam ker nisem oprala tadrugega modrca, polovico modrca krvavega ker me je tako ugriznil… ze pred tem krvavim grizenjem me je veckrat ugriznil ta vecer, ma ne razume popopnoma nic ce mu reces…

- sem ze prav tako, da mi je jasno zakaj so vcasih otroke tepli ali vsaj malo bolj nezno tepli pri manjsi starosti in mi ni jasno kako jih drugace ukrotit. Kar se tice izjokavanja ali da bo jih kam zaprl in jih pustil se dret, se mi zdi pa mnogo bolj skodljivo psiholosko, kot da jih malo bolj mocno potrepljas ali das eno cez rit… tudi po pricevanju psihologiv je to mnogo bolj skodljivo od manjse fizicne kazni…

- babica pod nami, ce me slisi misli, da sem zmessna, je pa res da slisi samo mene kricat, malega nikoli ni slisat dlje jokat oz niti malo casa ne, ker ga nikoli ne pustim jokat… baje neki njihovi sorodniki, da so njihovi mulci skos jokali, no lahko se oni niso toliko jezili in so jih kar nekam zaprli in pustili, jaz pa tega nikoli nisem naredila…
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 28. Dec. 2024 13:07

Priznam da:

- sem se danes, kljub temu da sem spala od 22.00 - 7.00, zbudila nenormalno utrujena :?

- mi je super, da mi je božična sladica uspela! Je res prav “instagram lepa” izpadla ;D, pa dobra je bila tudi full. Definitivno nad pričakovanji! :zustimm:

- glede na situacijo, ne verjamem da bomo jutri izpeljali plan

- se včasih sprašujem, če sem jaz edina, ki ima tako težavo z balansiranjem dveh otrok. Starejša je bolj mirna, mlajša ji pa skos sledi in ji “skače po glavi”…
Ah ja.. in potem so pregovarjanja, pričkanje,.. :rolleyes:

- imam občutek, da cele dneve samo pospravljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Dec. 2024 13:08

Otroka pri taki starosti fizicno odmaknes (nehas z dojenjem) in pospremis z besedo ne. Ne rabis nekih razlag, to je to, si pa zraven ko potem to predeluje. To so samo predpriprave na tam 2,3 leta starosti.

-pri dojenckih sem vedno vesela, ko jih primem v roke in potem tudi vrnem mamicam. Sem kar zadovoljna, da so ta leta mimo, res, jih ne pogresam ravno. Sploh starejsa je bila prvak v metanju na tla, pa ne ker recimo ne bi kaj dobila, samo "velika" custva so jo premagala. Ampak se mirnost res obrestuje. In vztrajanje.
-sem si koncno dala prekrit en tattoo, svojega prvega, ki se mi je cisto razlil. Sicer zaradi tega zdaj cez pocitnice ne morem ne v toplice ne v savne.
-je ta december kar svignil mimo mene.
-se bo z naslednjim letom zame v sluzbi nekaj spremenilo. Sicer sem bila zelo zadovoljna s svojim mestom, ampak ne morem nic. Se bom navadila.
-sem vedela, da se rdeca barva kar izpira. Ampak da se bom res mogla striktno barvati vsak mesec, ce zelim rdeco in ne oranzkasto, tega si pa nisem mislila. Vcasih pogledam nazaj, na svoje crne lase. Ampak mi rdeca res ni slaba, tako da. Vztrajam.
-ima nas najmlajsi mackon svoj prvi bozic pri nas. Se cudim, da so glede na njegovo naravo okraski se kar na drevesu in da ga ne rabimo vlaciti ven vsak dan.
-pogresam svojega psicka. Ko je bil se zdrav. In pogresam to, da me je imel veliko raje od mojega moza. Nasa labradorka ima oba kar pribl enako rada, jaz pa pogresam malega đurfota. Pa vem, da ga zdaj nic vec ne boli, da je vseeno bil star 17. Ampak ne pomaga vedno.
-sem ta mesec zastrikala vse trakove in sale, ki sem jih imela v nacrtu. Zdaj pa spet nazaj na kape :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Dec. 2024 19:32

- hah ja to tolk boli, da ze tisti cas dokler utegnes ga fizicno umaknit, je prevec.
- ma nic ostalega ne uboga, ni bilo misljeno da glede grizenja ne uboga, cel dan pocne nekaj, kar ne uboga..

- njegovi starosti se rece malcek - 1leto plus, dojencki so bolj enostavni za moje pojme od njega… velik plus je tudi vec spanja cez dan oz dopoldanski spanec, da imas takrat malo miru zase, v primerjavi z malckom, ki nic vec ne spi cez dan…
- sploh starost do 6m in da je to tvoj edini otrok, je milina, si res na dopustu….( ce nimas kakega posebneza ki se ponoci zbuja celo noc na 15 min) Vsaj pri mojem je bilo tako…

- mi je rekla, njegova sestra zdaj na obisku, da mi bo veliko lazje, ko bo sel v vrtec
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Dec. 2024 6:18

- Joj, kako mi je njegova sestra starejša simpatična, taka ful direktna, hitra, efektivna, ima občutek, prakso za vse deluje, on in njegova mlajša sestra sta pa čiiisto v vato zavita proti njej... sklepam o mlajši, kar o njej govorijo, sem jo samo ene 2x vidla in nikoli govorila z njo... Je tudi kar 10 let starejš od njega, ma ni videt ji tako, dobro izgleda.

- se spomnim, ko me je prvič videla, me je pa eno prvih stvari vprašala nekaj v smislu - kaj pa ti delaš, oz slišalo se je bolj kot ' a ti sploh kaj delaš' v moji glavi :D

- si malo predstavljam, ko govorijo za njegovo mamo, da nima nekaj prav občutka za obnašanje ali za kakšne take stvari, kaj se spodobi, da tudi on ima malo tega, da določene stvari ne prav signalizira ali malo nima občutka za pogovor, odnos.. ne vem čisto kako opisat... ampak prvih nekaj srečanj je pa deloval resnično zelo karizmatičen... pa tudi resen, to še vedno je

- je bratranec 9/10 let star ful navdušen nad malim, mali ga ne prav registrira, zgleda so mu bolj zanimivi manjši, vrtčevski otroci, vsaj še nedavno so mu bili...

- mi je nenormalno dober hren od hrane zadnji čas, boljši kot čili... sem se ko sem ga prejšnji teden prvič po dolgem času jedla, spomnila na wasabi in kako bi bilo fajn it s prijateljicami spet kaj v japonsko samopostrežno na našem koncu
- moj pravi, da je značilno, da je všeč hren kolerikom
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 30. Dec. 2024 8:34

- je on ze 2x po 24 delal od konca bozicnih praznikov
- imam toliko dela skos , da ne vem ce bi mu sploh kaj kupovala za novo leto, se to bi cene mogla it kupovat, sem mu ze dala neko malenkost za miklavža

- malemu morem pred vrtcem nabaviti se vsaj ene zabe, ker baje so v zabah notri, vecjo st snugijev, niti ne vem a 1 st vecjo ali 2 zdaj vzet, prste ima cist do konca copata, pa naj bi imeli 1 cm lufta, mini ruzak in flasko na slamico, ki se ne poliva

- bom cene imela cas se po novem letu
- sva vceraj 2x v dnevu sla ven z malim, po dolgem casu utegnila it 2x in je v drugo kar veliko hodil

- jebemtimater nekomu, ki odpira mocno vrata spodaj, da mi je zdaj otroka zbudila, verjetno babica pod nami, edino ce se je on vrnil iz sluzbe

….- smo dobili od njegove sestre polno stvari za malega med drugim vecjo kamjin, mizico s stoli, nodi skoraj v njegovi velikosti…
- morem od zdaj naprej bit bolj stroga z malim, je pa to mogoce se dodatnen napor cez dan…

- mali ne mara teh pogsnjalckov, da bi gor sedel, se joce ce ga kdo zeli posesti na tovornjak ali na to stvar, ki smo jo ze prej imeli doma
- nic gremo za silvestrovo k njegovemu ocetu, imam plan naredit eno sladico za tja, bom vidla, ce bom na koncu imela cas, ker vsaj pol stvari ki jih planiram, nimam casa izpeljat
- ne morem verjet, da grem ze zelo v kratkem casu nazaj v sluzbo
- sem cela nekako zmedena in out of place tudi zaradi te smrti, ker je vse drugace doma in hoditi v sluzbo in imeti tako stanje mi je spet nekako cudno
- nisem se se cisto odlocila ali bi sla na terapijo nazaj, najbrz ja, ampak cakam da mi neki klikne, da se dokoncno odlocim it oz pisat terapevtki. Obstaja tudi moznost, da sploh prostih terminov ne bo imela, tudi, ce ji pisem.
- v casu bozica zarad svojega slabega pocutja/ vrocine, nisem videla nobene prijateljice, tako da cakam samo en cet, pet, da grem nazaj na primorsko, da se kaj vidimo po dolgem casu…
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 30. Dec. 2024 11:01

hayley napisal/-a:- nisem se se cisto odlocila ali bi sla na terapijo nazaj, najbrz ja, ampak cakam da mi neki klikne, da se dokoncno odlocim it oz pisat terapevtki. Obstaja tudi moznost, da sploh prostih terminov ne bo imela, tudi, ce ji pisem.

https://beletrina.si/knjiga/psihiater-n ... e-leskovar

* Ta knjiga je ferari in ta človek je (bil) ferari :D Oz. mogoče po izgledu bolj Mercedes :mrgreen:
* Fak, bom moral en blog odpret in zapisat svojo izkušnjo z njim kot (svojim) terapevtom :lach:

* Na koncu se je morda sfižilo, a dal mi je veliko...
* Ful osebnostnih kvalitet mi je dal, vem da imam smisel za delo z ljudmi, kar mi je že mama govorila in on mi je dal to potrditev oz. ne neposredno, skozi skupino sem jo dobil ali pa naknadno... en kup veščin sem dobil, ki jih lahko pozneje uporabljam :oops:

* Je u bistvu prvi, ki mi je "prodal", da nisem duševni bolnik, da bom pač k njemu hodil na skupino in bova zrihtala duševno motnjo. Malo je bil površen, malo se je sfižilo, malo je moral potem homeopat popravljat za njim... a namen je bil dober. Tudi on ni mogel vsega vedeti. Pač probaš. Al gre brez zdravil al ne.
* Tudi v letih je že bil...

* Kakorkoli. Res močna očetovska figura. Zadnja oseba, ki sem jo občudoval. Že ko sem prvič stopil pred njega, sem videl osivelega starca, mogoče mu je razum že malo pešal, ni bilo več to to... ampak človek je bil neverjetno karizmatičen, takoj sem ga začutil kot očeta, kar sem iskal v lajfu... začenši s profesorjem, pozneje z vsaj dvema duhovnikoma... na koncu je pa bil on

* Zdaj sem pa jaz (že :?: :) ) šugar dedi, sam mi punce bolj laskajo, kakor me resno vidijo tako

* Glavno, knjiga mi odpira zanimive stvari. Politiki se je očitno upiral, čeprav je na nek način bil njihov. Na taki funkciji moraš znati preživet.
* Zanimivo je napisana njegova izkušnja in mnenje o dr. Ruglju, kako so "obračunali" z njim in kako ga je on ocenil. Kot psihiatra, ki je krhkega človeka naredil še bolj krhkega, u bistvu ga je totalno zlomil, da mu je potem on postal bog.

* In ta detajl, da mu je oče prehitro umrl in je zato tudi on iskal očeta (tega pač iz skupine nisem vedel o njemu, ker ni prav da na skupini govori o sebi; sem zvedel šele včeraj ob branju). Kar ga je pozneje samega naredilo celo močnega očeta. Se spomnim, da mi je en (so)udeleženec skupine, ena kar famous oseba, rekel da mene vidi kot predsednika Slovenske ljudske stranke :mrgreen: (skratka, kake desne bolj, ker so me malo za desnega imeli, čeprav tako kakor Mrevlje ni čist levi, jaz nisem tudi (čist) desni ne :) )... malo v šali, malo kot kompliment
* Sicer je hkrati rekel, da nekak ne vidi da bom neko hudo moško karizmo razvil, jaz pa nisem več prepričan... morda bom z leti karizmatičen kot moj šrink :oops:
* No več o skupini pa res ne smem

* Največja škoda je morda bila, da sem ob začetku skupine štartal zvezo in sem vse do konca skupine ostal v njej.
* Na nek način sem se zaradi tega (hitreje) (tudi seksualno) razvijal, na drug način pa nisem mogel ozavestiti tistega, kar me onemogoča pri iskanju partnerskega odnosa... torej kje je problem moje ne-privlačnosti

* Pač, večkrat poročeni doktor, res težav z ženskami ni imel :oops: ;D

* Kaj naj še rečem? :rolleyes:

* Jah, ko bom prebral bom poiskal, druga imena v knjigi, če so že živeča oz. njihove terapevtske smeri.
* Pred smrtjo je doktor pač bil zelo kritičen do novodobnih psihoterapevtov (in psihoterapevtskih študijev v Novi Gorici npr.), kar je zaslediti tudi v knjigi. Izhaja iz te stroge medicinske veje... meni po mojem ta veja ustreza, verjetno sem tudi zato tako zelo kritičen do ostalih, in verjetno bi moral nadaljevati z nekom iz te smeri...

* Res priznam, da si te knjige nisem izposodil z namenom, da bi iskal sebi rešitev, ampak po drugi strani pa...
* Ko ponovno preberem kaj kar nam je govoril doktor ali pa res začutim ogromno ob branju... kot da skoraj že delam psihoterapijo :!: :D

* Drugače, IT me na nek način izpolnjuje, sem dober v tem... po drugi strani pa vedno bolj čutim, da bi tudi jaz moral nekaj delati z ljudmi... tak da kvazi (psiho)terapevtske šole, čeprav jih moj doktor šimfa, so lahko zame rešitev, da ko predelam kake svoje stvari, bi pa še jaz začel kaj takega...
* Pa sploh ne za full-time job, ampak nekaj poleg IT-ja npr. To bi bilo top :cool:
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 30. Dec. 2024 13:11

Pises o ocetovskih figurah in potem izjavis "zdaj sem pa jaz sugar dedi" v naslednjem stavku.. bog pomagi mmm, ce ne vidis, koliko je to kremz in narobe.. :tot: :nein: tudi, ce je bil vic.

Ja, spet se je saarijarvi neki vpicila. Ampak fak, mimo takih res ne morem. To ne forum poln mamic in ti nekako ocetovsko figuro primerjas s sabo, ki mladim puncam placujes za spolne usluge, ker jih drugace ne dobis.

In zdej bos terapevt, ker znas z ljudmi.. ne me je*at

Clovek moj, delaj kar hoces, placuj za seks, sluzi denar, ampak pismo - vzdrzi se takih ogabnih primerjav, tudi ce so misljene v sali - ni faking smesno.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 30. Dec. 2024 13:21

- in katero vrsto psihoterapije je ta clovek delal oz uporabljal za svoje stranke?

- aja, no to se meni zdi bolj kot hec o sugardadiju

- na tisti aplikaciji, kjer sem ti jaz pisala imajo v glavnem vsi to solo sigmunda freuda al kako je ze in ipsa institut, da bi imel kdo kaksno iz Nove Gorice ne pomnim. Oz kaksnqnpsihoterspija sola je sploh v Novi Gorici?
- psihotersprvti so tam za pogovor, ali za pogovor ob tabletah, oni pa niso zato, da bi odlocali ali clovek rabi tablete in katere… tako, da to ni medicina
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 30. Dec. 2024 14:00

- ja, danes je vsak terapevt, psiholog, avtor knjig, podcastov…boljš da ne začnem s tem, kako me ta trend psihira, ker sem že tako skeptik po duši. In ko potem vidim, da je nekdo v mojih letih life coach sem samo: a res? Jaz bi tudi lahko :lach: o raznih reiki masterjih, branju kart in študija astrologije raje sploh ne bom začela, če ljudje za to plačujejo pač naj, vsakemu svoje :)
- je bilo leto tako tako, zaključek pa ok, boljše.
- sem vesela, da bova za novo leto stran od petard in vsega pokanja. Mi je bilo še vedno daleč najlepše novo leto na Tajskem na plaži. Ognjemet samo ob polnoči in to je to.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 30. Dec. 2024 14:59

hayley napisal/-a:- in katero vrsto psihoterapije je ta clovek delal oz uporabljal za svoje stranke?

Beri knjigo :wink:
Skozi čas je razvijal psihoterapijo, vendarle je eden začetnikov psihoterapije pri nas, tudi paradigma se je precej spreminjala - tudi po njegovi zaslugi, določeni pristopi so inovativni.

Velja za analitskega psihoterapevta, je pa bolj ali manj na koncu vse delal preko psihoterapevtskih skupin. No OK, psihiatrične obravnave je imel seveda individualne, čeprav za moje pojme ni ravno bil neki top farmakolog, precej boljši je bil - psihoterapevt. (Zato se je tudi zgodilo, da je meni preveč optimistično ukinol farmakoterapijo. Verjetno bi kdo drug bil bolj previden oz. konservativen.)

saarijarvi napisal/-a:Ja, spet se je saarijarvi neki vpicila.

Aja OK, saj prav, da si se. Ker neizrečena/neizživeta energija je nekaj najhujšega. Če bi bila skupaj na skupini, bi se morala soočiti, verjetno bi me tričetrt skupine sovražilo, kakor me ti.

Saj nisem neumen, pač moj lajf je za večino vas nesprejemljiv, saj to čutim.

Ne rabimo pa pretiravat. Niso vse moje ženske mlajše, tudi selektiven sem bolj in probam biti samo še s takimi, ki uživajo. Nikoli ne vem kaj je zares odzadaj, ker neki odprla se mi nobena ni. :/ :?

Terapevt bom, ko/če svoje predelam (do česar je pa še daleč :wink: ), če ne bom raje kak "new age guru". :lach: (tudi drugo, ko predelam svoje stvari - nič prej)

So pa seksualnost in tabuji zanimiva stvar. Precej moških je z mlajšimi ženskami, tudi taki bolj direktno izkoriščevalski (saj izkoriščevalsko je potem tudi kontra lahko :wink: ), kakor npr. (neposredno) nadrejeni, profesorji... nenazadnje "sugar daddy" je všečna tema tudi za to revijo.

Hotel sem samo poudariti, da nekaj šarma vendarle imam :oops:
Z leti ga bom po mojem imel samo (še) več :)

^To ti zdaj spet ne bo všeč (ker mešam hruške in jabolka - razumsko-znanstveno imaš povsem prav glede pomislekov), ampak gospod je pa poleg močne očetovske figure imel toliko šarma - da sem mu takoj rekel mačo. Pa sem takrat bil zelo neizkušen, ampak zaznavo/besedo sem pa zadel... u nulo :oops: :cool: Po mojem, če bi ga sedaj ponovno srečal, bi še več te "mačo karizme" zaznal pri njemu

Nimam še odgovorov na vse, na marsikaj nimam, me pa zadeva zanima in seveda tudi raziskujem... :roll: :)

Se pa itak hočem distancirati od izkoriščevalskih odnosov, zato bom tudi začel delati na sebi... :)

hayley napisal/-a:- na tisti aplikaciji, kjer sem ti jaz pisala imajo v glavnem vsi to solo sigmunda freuda al kako je ze in ipsa institut, da bi imel kdo kaksno iz Nove Gorice ne pomnim. Oz kaksnqnpsihoterspija sola je sploh v Novi Gorici?

A ni Sigmund Freud povezan z Univerzo v Novi Gorici? Saj šole/programi so potem tudi po Ljubljani. Če že ne, je pa najprej bila psihoterapija v Novi Gorici, potem se je pa razcvetela še drugje...
OK, teološka je bila še prej, ampak očitno so se od Cerkve nekak še uspeli distancirati, ko so se pa pojavili še tile "novodobni" študiji psihoterapije, je pa pri tem klasičnem medicinsko-FF-klinično psihološkem lobiju zavladala panika. Tudi zaradi tega, ker kakor berem dr. Mrevljeta, je politika naklonjena liberalizaciji psihoterapije mimo njih, torej so (politčno) zgubili :?

----

Je pa tako, jaz imam dejansko s pravim psihoterapevtom izkušnjo samo z njim. In je precej drugačen kakor je bila zadnja psihoterapija po eni izmed vej, kjer je bilo preveč svetovanja, kakor si tudi sama komentirala, ko sva se pogovarjala. Zase so bili psihoterapevti, dejansko pa so vsi takoj šli v svetovanje in komentiranje... in že pri dr. Mrevljetu se mi je zdelo premalo psihoterapije, ampak drugje je pa res ni bilo nič. Vedno sem imel občutek, da bi rabil še več psihoterapije, več poslušanja, potrpežljivosti, usmerjanja... in precej manj komentiranja.

Je pa tako da pod Mrevljetom sem imel rezultate... do te moje druge "pubertete" je verjetno prišlo zaradi tega, ker sem takrat bil jezen nanj in na vse (psihoterapevte)... je pa pač ostala v meni ta potlačena želja... in potem sem ugotovil kako stvari funkcionirajo in začel (malo) uživat... dokler se nisem začel zavedati, da mi nobena ne daje tega kar si zares želim in mi tudi ne bo dala... in krog je sklenjen. Gremo naprej :)
Zadnjič spremenil mmm, dne 30. Dec. 2024 15:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 30. Dec. 2024 15:11

Presenetljivo introspektiven odgovor :tanz:

Ne sovrazim pa nikogar, smo samo anonimni nickname-i na forumu
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 30. Dec. 2024 16:30

Nimam pojma, o kaki smeri psihoterapije v Novi Gorici govoris, neka smer je na tistem FUDš, nevemkaksna socilologija…

Sigmund Freud je za moje pojme v Lj in so neka podruznica univerze na Dunaju? Ker vec terapevtov v Slo je iz tam.

Moja psihoterspevtka sicer ni iz te Sigmund Freud, je naprej naredila psihologijo in potem na tistem institutu IPsa se mi zdi.

- sem pa tudi sama na zacetku porodniske bila na vec predavanjih prek zooma na Sigmund Freud in je bilo zelo zanimivo, ja ce ni ena ljubljansko govoreca predavateljica razlagala, kako se vsak dan vozi v sluzbo s kolesom na to univerzo Sigmunda Freuda…
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 30. Dec. 2024 17:15

hayley napisal/-a:- in katero vrsto psihoterapije je ta clovek delal oz uporabljal za svoje stranke?

Evo zdaj sem dal čez 16. poglavje (so kratka), "Skupina in njen pomen v našem življenju".

Skupinska analitična terapija, ki jo je leta 1964 zasnoval Siegmund Heinrich Foulkes. V sodelovanju z inštitutom za skupinsko analizo v Londonu. No to je njegova smer.

Nam ni razlagal o tehnikah, bolje je iti na terapijo in nič vedeti vnaprej, sem hvaležen, da sem čimmanj vedel, več veš, slabše je potem za sam proces.
Isto kot če si psiholog in potem moraš na psihološke teste, ki jih že bolj ali manj poznaš :twisted:

Zdaj tudi vem, da zdravljenje traja 3 do 5 let in da pol leta rabiš, da sploh skužiš za kaj se gre (jaz sem itak prvega pol leta "grozil", da grem ven iz skupine, ker je brezveze, me noben ne posluša, majo čist druge težave ipd. - pač čist otročje :lach: pol sm pa kar nehal oz. sprejel usodo, da bom pač hodil tja karkoli že (ne) bo - pa noben mi ni rekel naj ostanem, mnogo jih je tudi "odpadlo" čist na začetku. Dobil pa sem vseeno očitno nek občutek varnosti, katerega sem se držal.). Nam je lagal, da bosta potrebni 2 leti, in že to nas je skorajda vse odbilo (al pa spravilo v jok), ker smo želeli hitrejšo rešitev :twisted:
Vsak lahko sam reče kdaj hoče ven, jaz sem pač tako rekel po 6 letih, samo sem imel že občutek, da se me je ^naveličal. Oz. mislim, da so že vsi "odstopili", s katerimi smo štartali skupino, je pa nonstop menjaval člane v skupini... tak da se mu ta skupina ni samo-razgradila*, ampak ko sem jaz šel ven, je bila že čist druga kot v štartu, ko sem prišel not.

^Verjetno ni več imelo smisla biti not, ker sem bil v čist drugih procesih kot tisti na začetku (nisem bil več junior :twisted: ).
*Čeprav štartal pa sem v čist frišni skupini - takrat smo vsi bili na novo. Zanimivo.

Drugače, on je bil doktor, mi pa pacienti. Ničkaj ljubkovalne besede klienti/stranke ne uporablja. Edino ne govori o boleznih, temveč o duševnih motnjah. S tem, da skupino je bolj imel za osebnostne motnje, ampak glede na to, da se tudi osebnostne motnje ne morejo pozdraviti, je nam bolj govoril, da v njej odraščamo. In tako majhna skupina spominja tudi na primarno družino, tako da je namenjena tudi da razrešiš zamere od tam.

* Ne vem zdaj ko gledam za nazaj. Meni je bila premalo. Po mojem bi še rabil. Zdaj ko berem knjigo mi tudi čist druga čustva ven prihajajo, ki jih še nisem uspel nasloviti.
* Skratka, veliko sem naredil, a veliko še imam za narediti.

* Drugače pa to je fetiš psihologov. Tista psihologinja s katero sem dejtal 2020 in sva si dala enega do nekaj lubčkov :oops: ...no ona mi je rekla, da je to življenski proces. Da ko enkrat delaš psihoterapijo bi jo skoz.
* Saj terapevtom je lažje, ker itak delajo supervizije in še kaj... za nas stranke/kliente/paciente pa je drago :oops: :)

* No meni bi verjetno še ena taka nekajletna tura prišla prav :oops: :D
* Samo mogoče bi me res moral v drugo strukturo formulirati, ker pač te osnovne obrambne mehanizme sem po mojem predelal in uspešno razrešil tam not. Al pa pač individualno, če ni skupin na mojem nivoju :oops: :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: saarijarvi