Priznam, da... #21

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Mar. 2025 6:20

- eee pase, da grem dns bolj pozno v sluzbo, kot da bi imela dopust
- se morem se enkrat pozanimat, ce res dobin 4 ure sluzbe za zdravniskega sluzbenega. Ko sem sla na zdravniski, pred zaposlitvijo, sem pa res cakala 4 do 5 ur vsega skupaj sigurno, nakar mi recejo da je prevec guzve, sem mogla se cez dva dni spet prit za drugi del zdravniskega. Sem bila tako lacna in noseca, ker sem mogla bit tesca, se spomnim, da mi je krvna slika cuker 3,1 nevemkaterih enot ze zdaj, se spomnim….

- zanimivo, sem mislila, da vsi dojencki mecejo salce in kroznike na tla… je puncka ki ie isto stara kot nas na obisku prijela kozarec, me je panika, da ji je treba takoj vzet, nakar recejo njeni stari starsi, da ne mece po tleh, da to samo eni otroci delajo, da tud njihov sin je… no nas v pol sekunde zaluca vse na tla od kozarcev, kroznikov, vsega, kricis nee kot zmessn preden utegnes pritect do njega, nic ne pomaga, vse na tla, nam je ze veliko stvari razbil…
moja mama je rekla, da jaz niti v sanjah nisem nikoli nic vrgla na tla, mali non stop in miljon stvari, lumparij, tezav ki jih mali dela, jaz nikoli nisem, niti po stopnicah menda nisem hodila gor in dol, kot tamali… sicer twmali odkar hodi po dveh nogah je pozabil kako it po vseh stirih dol po stopnicsh in zdaj samo gor hodi, tako da se drzi ograje, po dveh nogah, zadnji cas, dol niti ne…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 13. Mar. 2025 12:21

- mi je bilo pri notarju težje podpisati kot sem si predstavljala.
- imam že celo dopoldne glavobol.
- je vsaj mamin poseg šel mimo brez kakršnihkoli posebnosti in je že kot nova.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 13. Mar. 2025 12:38

Priznam da:

- me še vedno žre… Don’t know what to do… :alright:

- upam, da bo razumela, če podpis prinesem jutri zjutraj in ne popoldan

- bi bil pa sedaj verjetno res že čas. Najprej otroške sobe, potem kuhinja…
Vem, da se bom počutila boljše! :D :zustimm:

- sovražim, ko sama sebi jamo skopljem! When will I learn? :wall:

- me čaka pozno popoldan en pomemben sestanek. Malo sem živčna. Težko rečem, v katero smer se bo zadeva razvila…
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Mar. 2025 17:45

- upam, da mi ne nameri na zdravniskem jutri ze kake 5 kg viska od januarja, se mi zna poznat, da ne lovim vec mulca 24/7 in sem bolj v izi… prej niti tolk casa nisem imela jest pa se porabla sem vse sproti
- bi kaj spekla za doma, ma ne bo casa, jutri zdravniski ki zna trajat 4 ure, pred zdravniskim 6 ur sluzbe, v soboto js povabim ljudi ven, v ned ima sin od bratranca od mojga 3 leta, spet na cisto drugem koncu slo
- je tateden rekord, da si cel teden nisem utegnila oprat las in ze 4 dni hodim v sluzbo z umazanimi… upam, da si utegnem danes, ma tud ce ne, bo sam se en dan vec
- no vceraj sem samo za pot z vozickom do vrtca in nazaj porabila malo vec kot eno uro in pol

- pase pa tista ura, ko vstanem prej/50 min in imam cist mir zjutraj
- mali spi bolje kot je spal jan/ dec se res nikoli ali pa zelo redko zbudi ponoci tako, da ne bi zaspal nazaj, kar je bilo pogosto dec in jan. Milina, da lahko prespis noc. Oz recem prespis temu, da se zbudi za dojenje in nazaj zaspi hitro nazaj.
- mislim, da mu z nosu manj tece kot mu je oz mu skoraj ne vec
- nisem se vedela, kako odlociti, ali povabit na tortico ali na vecerjo ljudi/ pico, zdaj se bolj na tortico nagibam.. zna bit, da bo mogla kaj rezervirat, ne vem…
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 13. Mar. 2025 20:28

Priznam da:

- sem v totalnem šoku :eek: :o :shrug: :wtf:

- je bilo tako nepričakovano, na hitro… sploh ne dojamem :tot:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Mar. 2025 6:12

- sem se odlocila, da grem poznejenv sluzbo in si raje lase zjutraj operem. Bom itak ob isti uri koncala ne glede kdaj grem zrd zdravniskega.
- mali je ponoci ene 3x? Bruhal.. tako da ze 3 razlicne pizame inel oblecene in 2x sem postlo preoblekla, tako da 3 jogi rjuhe meli na koncu. Je neki cudno jedu zvecer, po svoji vecerji je se z nasih solatnih bowl jemal z roko stvari, kuhana jaica med drugim in mu ni dobro nrdilo…
- prejsnji dan sm bla ze malo v skrbeh, k je ena vzgojiteljica hotla povedat mojmu, da ima mali nekaj nalezljivega, mogoce govori malo tako samozavestno/ odrezavo in moj odrezavo nazaj, da ni to nalezljivo
- sem tudi jaz rabila ene parkrat razlago, zakaj ni nalezljivo in kaj je razlika, ali je samo krmizelj od bakterij/ virusov( mislim, da bakterij) iz lastnega nosu ali vnete oci od okuzbe drugje..
- se bomo naslednji teden pa prijavili na pregled za 18m. Sicer ce bo moj kaj prost, ker zeli zraven, pa ima vsak dan nekaj…
- mislim, da je tamali zdaj povprecen v visino, k tud midva nisva ful velika oz on ni ful velik, medtem, ko je bil mali par mesecev, je ful hitro rasel in imel 71 cm ze 1 teden preden je dopolnil 6m.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 14. Mar. 2025 8:23

hayley napisal/-a:- mali je ponoci ene 3x? Bruhal.. tako da ze 3 razlicne pizame inel oblecene in 2x sem postlo preoblekla, tako da 3 jogi rjuhe meli na koncu. Je neki cudno jedu zvecer, po svoji vecerji je se z nasih solatnih bowl jemal z roko stvari, kuhana jaica med drugim in mu ni dobro nrdilo….

tbh 3x bruhanje ponoči, ko začnejo jest GH, do take mere da ga je treba preoblačit meni zveni ko viroza.

- petek je!
- miljon planov za vikend. ko me je včeraj spustil glavobol sem bila takoj bolj optimistična :) . nisem navajena, ker me glava boli res redko.
- se veselim novega obdobja, ki me kmalu čaka, saj vem da ne bo enostavno, oz bodo drugačni izzivi kit so bili do sedaj, ampak vseeno komaj čakam.
- spet dobila 4 gromozanske škatle cunj za male, sortirala sem pol popoldneva. rabim menjat na večjo št in montirat novo omaro v otroško sobo. se veselim novega diy projektiča
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Mar. 2025 14:53

- ne vem, zjutraj temperature ni imel, je sel v vrtec in niso nas nic klicali iz vrtca, ker po moje bi nas klicali, ce bi kaj bruhal v vrtcu. Drugace bruha se kar tako obcasno,, ce pozre prevelike kose hrane, jih izbruha, ali ce se ga malo sili jest, kmalu po dojenju, bruha. Tudi zdaj je pomoje bruhal take stvari, malo prevelike, ki bi jih mogel prezveciti in so ga motile v zelodcu, pol ko se doji cez to hrano v zelodcu ponoci, bruha.

- imam visho pritisk kot celo nosed ost, ko so mi merili, 3 kg vec od jan in nic vec je vidim. Ceprav zdaj sem se enkrat pomislila, nisem videla, ko je bila tema, mogoce pa v svetlobi se ne tako slabo vidim.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Mar. 2025 6:32

- ja nas tamali bruha, ce pozre prevelike kose, ali pa ce pozre kaj kar ni hrana in so kosi, vceraj je bruhal, ker je pozel neko nalepko, ki oznacuje note na bobnu/ klavirju… na vikendu lani vem da je mrtve smrdljivce takoj skril v usta in jih pozel in bruhal.. a to je spet tud ena od stvari, ki jih ostali otroci ne delajo, da ne dajejo stvari v usta in joh tam skrivajo… Smo bli prejsnji vikend na Cerju, je tud kamne pobiral in dajal v usta in ga je bilo treba tam prosjacit naj da ven…

- moj pa pravi, da izgleda zelo zdrav in zivahen, da ne zgledajo tako, ostali, ki imajo virozo. Se pa tudi se veliko doji, lahko da od tega prej bruhne.

- joooj sem se zajebala na tem zdravniskem vceraj, ugotovim da imam preteceno voznisko, mi moj po telefonu rece, naj hitro se prijavin se za zdravniski za voznisko zravn in sploh ne bi rabla zdravniskega, so tudi vsem mojon prijateljicam dali trajanje vozniske 10 let, brez da bi potreboval zdravniskega nrdit. Tem bolj tastarim osebam, so nreili voznisko do penzije, mi imamo pa vsi 10 let veljavno moj letnik…
- no in placala oz zracunali so mi 85 e za potedilo, ki ga sploh ne rabim. Mama mi je rekla, naj klicem v pon, da stornirajo racun, ma ne vem ce je to mozno.

- drgac vid mam baje v redu oz isti kot 2 leti nazaj oz 80% in da je to dovolj oz normalno. Meni se je pa zdelo, da nisem se nikoli tako slabo vidla na pregledih, da tako nic je vidim in da vse nekaj ugibam, seveda, ko mi naredijo temo, vse stevilke sem mogla majcene v napol ali vecinski temi brat, ce mi vklopijo luc ze vidim veliko bolje.
- tudi sama v kuhinji, ko cistom pult, obvezno morem lic tamalo zraven prizgat ali v kopalnici dodatno luc na ogledalu, da bolje vidim, cene me moti…

- zdej ne vem, a ta zdravnica naklada vsem ali je sploh kaj verodostojna, moj govori, da je neka pretegnjena baba
- vsem skor na oddelku govori, da smo alergiki in mamo alergijo oz danes mi je rekla, da sem malo alergika, pol enkrat vmes se dodala, da zato sem tudi imela anemijo prejsnjic, ker je povezano z alergikom. Sem nazaj povedala, da sem bila prejsnic v 19. Tednu nosecnosti in sem bila zato anemicna, da pred nosecnostjo nisem nikoli inela preniziega hemiglobina. Se mi zdi, da je kar malo slabo ostala, da ni pogruntala, da sem bila prakticno na sredi nosecnosti, pa tako ima sebe za nekega eksperta, da takoj pogrunta celega cloveka…

- glede visokega spodnjega pritiska mi ni nic rekla.
- mi pa menda predlaga, da je zacutla pri meni, da nekaj ni cisto v redu in je omenila, da imamo moznost 5 ur brezplacne psihoterspije.
- sem tud omenila, da je iz mojega vidika edini razlog, da nisem obkrozila, da je pocutje odlično, ker sem imela pred kratkim smrt v ozji druzini, v 3 mesecih po postavitvi diagnoze.
- moj je cist zgrozen, da ne smem uporabit teh ur psihoterspije od firme, ker cene vsi vidijo, da si uporabljal psihoterapijo in ti to nekam zapisejo na papirje od firme
- moj je drgqc pristas veliko stvari, kar eni ljudje smatrajo kot teorije zarot

- ze preden je on karkoli komentiral, sem pomislila, da bi raje placala in sla k tisti, kamor sem prej hodila, ki me ze pozna, ce kam grem…
- mi je vecji problem cas kot denar, ce bi kam sla, voznje imam v obe smeri 1 uro in eno uro bi bila tam, mi je ogromni 2 uri na teden, sem sicer skos z otrokom, nikamor ne grem, da bi bila toliko casa proc od njega… pa se cel popoldsn bi mi pobralo in cel dan…
- otroci od dveh kolegic zboleli, tako da bom samo 2 povabila danes, eni tapeti, ki je zdaj nisem videoa ze veliko casa in ki zadnji cas ni nikoli prisla kamor sem jo povabila, sem pozabila rect, mogoce recem naknadno.

- imam ful stroskov zdaj ta cas, ortodonta bon placala, da mi popravi, ker mi en od spodnjih zob padel z loka, nov kljuc za avto, ker mamo samo enega, baje da bi bil 150e kopija, zdaj tega zdravniskega sem po nepotrebnem placala, dermatologa se mislim v kratoem projavit samoplacnisko in to tud placat, za servis avta dala 400e presnji mesec, avto kaj tankat(80e), pa darilo zdaj za ta rojstni ta vikend, poleg najemnine in vrtca vsak mesec…in se stvari, se za tamalga kaj…
- sem se pocutila kot malo nek grdavs, ko sem opazovala kaksne zenske v cakalnicah ful neki nastimane al zelo po modi oblecene, dejansko veliko ne zasluzim, kar imam na racunu, mi je pa zelo tezko zapravljat, mi je ful skoda denarja… si ze dost casa nisem nic kupila sebi, razen zimskega plasca, za kar se je na koncu odlocil, da placa moj. Je pa toliko eleganten, da ga ne nosim vsakodnevno za v sluzbo… mogoc si bom za pomladansko sezono kaj novega kupovala zase…
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Mar. 2025 10:15

- tamali je zdaj ene 1-3 x bruhal v 24 urah zadnje 3 dni, prejsnjo noc ni nic, normalno prespal, danes je1x bruhal ponoci in jaz tudi in ocitno nekaj ima, ker je mene nalezel in bruham se 10x vec kot tamali, ne morem niti vode pit, da ne bi bruhala. Se zdaj sem na sredi voznje iz primorske do nasga doma, pa sem od zadnjega bruhanja samo par pozirkov vode spila in 1 pozirek kokakole.
- je pa ful tempo, ze 5, 6 tednov smo vse vikende zdoma, cele tedne v sluzbi oz se na pregled smo se peljali na drug konec sli enkrat se po tistem preglwdu na neke obiske hodili, ko smo se in nic ne utegnem doma nardit, tako, da se veselim, da bom en dan na negi vsaj oz gledala bom da od sobote ponoci vsaj 48 ur mine brez bruhanja tamalega…
- sem zdaj boljse, ampak potem ratam mocno zejna kot sem prej in vseeno spijem malo vode in mi spet dela slabo potem.. pa se tamali se doji in mi tekocino jemlje..
- skoda, da s tamalim nisva mogla na rojstni, bo sel samo moj, ti sorodniki imajo vedno ful dobro hrano
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 17. Mar. 2025 9:31

Priznam da:

- je bilo včeraj prav lušno. Sproščeno kosilo z razširjeno družino, veliko smeha in otroška plesna predstava :tanz: :jump: :jive:

- sva si v soboto vzeli čas zase in šli na lepše! Zasluženo!

- hvala bogu, da sem našla željeno. Po približno 10 trgovinah, ko sem že obupala… sem v zadnji našla točno to, kar sem iskala. Kdo bi rekel… :D

- imam občutek, da se me (nas) nekaj loteva. Spet :mad: Zamašen nos, bolečine v trebuhu in prebavne težave. Vsakemu nekaj… :rolleyes: :?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Mar. 2025 9:45

- je res jeb**o skrbet za otroka,ce nimas nobene pomoci od nobenega… pa se takega, ki ni niti priblizno miren, nimam najmanjse zelje imet se kaksnega, ker ze pri tem enem nimam nikoli casa zase
- povabila dve kolegici na tortico in moza od ene, spet mogla tamalega s sabo vzet na pijaco/ tortico in ga tam lovit cel cas, brez da bi se lahko kaj v miru pogovarjal. Kolegica lahko mirno pustila v varstvu svojega starejsega, ki je par mesecev starejsi od nasega.

- v zivljenju nisem skoraj nikoli bruhala, ker ful tezko bruham, vceraj sem cez noc in podnevi skupaj 5x in samo prepecenec jedla cel dan
- tamali pa od vceraj ponoci, ko je imel po 1x drisko in 1x bruhal nima nic vec
- tako da zgleda da bomo mogli jutri nazaj v vrtec in sluzbi, ceprav danes me se boli zelodec, da s tezavo stojim in hodim okrog, samo ce lezim ali sedim pri miru, me ne
- se ortodonta imam jutri in se mi ne da it, mi bo cel popoldan pobralo..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 17. Mar. 2025 17:06

Priznam da:

- paše malo “alone time” po celem dnevu v službi. Starejša je na obšolski športni dejavnosti, mlajša z dedijem, jaz pa sem bila v trgovini in kupila dolgo potrebno, novo posteljnino :mrgreen:

- takoj lažje diham, ko je vse lepo pospravljeno, pomita tla in perilo zlikano

- v ponedeljek nas čaka plesna predstava v vrtcu. Je rekla, da bom jokala :lach: :hearts: :kuss:

- hvala bogu, da smo s tahud’ga odzunaj
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Mar. 2025 18:58

- js ful manj pogosto pucam oz skoraj nic ne( razen tega kar sproti brisem in pobiram razne stvari iz tal)razen, da kuham in dajem perilo prat, napram porodniski, sploh ni vec cajta. Takrat, ce en dan nisem imela casa, sem drugi, tretji… je res, da zdaj gledam tudi po eno serijo od pon do cet, taprvo, ko pridem iz sluzbe in tisti cas nic ne pucam. Prej skor eno leto nisem inela časa nic gledat.
- je tamali prvic sam jedel z zlico danes, vsaj doma. In je z desno roko, pred meseci smo ugotavljali, ce je mogoce bolj levicar. In pol se vzame gobico s pulta in zacne brisat svojo mizico, kar je popackal, samo morem js dokoncat. In mene hoce hranit z zlico zdaj… ( mislim, da ima ful nek vodilen karakter, da hoce on vedno bit v aktivni in vodilni vlogi)nasplosno vse ponavlja za nami, ko sm mu jaz gledala zobe, hoce se on meni v usta gledat in mojnu, ko smo mu v nos dajali kapljice, hoce se meni kaj dat v nos…

- ima novo obsesijo, da hodi v kopalnico in odpira pipo v banji in tako skos odpira vodo, da tece in je treba ze kopalnico zaklepat, ker pol se sebe celega poskropi zraven..
- in na tla se je vrgel prvic v trgovini dans, ampak napram borbam doma vsaki dan, pretekle mesece borb za oblect plenico, se preoblect, jest, v stol za hranjenje, v avtosedez…. Umivanje zob, dajanje raznoraznih kapljic, ciscenje nosu.. Ni to metanje v trgovini nic…
- sem mu danes prvic do zdaj dala sadni jogurt in je res mocno sladek… mogoce eni tako radi jejo hrano, ki ni mleko, ker so jim ze pri 8 mesecih take dajali..
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Mar. 2025 17:04

- sem crknjena, vstala ob 5i, malega sem danes mogla sama peljat v vrtec, bila 6 ur v sluzbi, potem domou peljala avto, dala avtosedez ven, imava samo enega in se posebi zadnji cas ga skos prestavljava iz enega avta v drugega, se peljala do ortodonta in nazaj, skupno bila vsaj 1 uro po avtocesti, zaradi poti do ortodonta in nazaj…
- jao, najprej mislila, da nosim aparat samo ponoci, zdaj celi dan, kako on misli, da bom js to, ko cel dan neke prigrizke jem, razen Ko sem v sluzbi jih ne…

- prsla domou crinjena, moj sel na nek hobi in mali cel cas neki zahteva, bruhal spet4x zaporedoma, po obeh posteljah, mojih oblekah, sebi, jaooo.. cene zgled apa cisto zdrav, se mi zdi kot da bi sluzbo goljufala, ce bi sla spet na nego.. ampak je ful tecno v sluzbi, vsa teoreticna izobrazevanja dala skozi in niso mi se naplanirali naslednjega dela.. in nimam skoraj nic za delat zdaj nekaj casa… tako da s tega vidika, bi se bolj pasalo, ce ne bi sla v sluzbo, anpak grem, razen ce bo se kaj bruhal…
- jeb**o siten mali, nimam energije se ukvarjat z njim pa mu damm moj prigrizek, ker ne morem vec, pol pa ne vem ce ne lih zarad tega bruha… pa ni mi jasno, kaj mu manjka, jedel je v vrtcu kosilo in pop. malico in se dojil se pri meni. A jaz nisem jedla od 9:30 naprej, ne kosila , ne malice ne nic, po ortodontu se dodatno uro nisem smela jest, pa mi ne pusti da en prigrizek v miru pojem…
- in zdaj mamo ze novo dozo od bruhanja za pucat

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov