Priznam, da... #21
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
Sarissima napisal/-a:- uspeh tedna, našla in naročila tablico za nono, s kr solidnimi specifikacijami (za moje omejene pojme) in znotraj budgeta
komaj čakam da pride, do takrat pa moram zrihtat še slušalke. a kdo ve če je možno predvajanje preko 2 Bluetooth slušalk hkrati??
da bi lahko oba hkrati na slušalke poslušala ko imata klic?
Super, lepo, da si našla
Še dobro, da ne delam v IT Supportu, si to adanced user for me Se spomnim bivše in njenih podobnih zahtev
Sem pa vedel, da bo ChatGPT vedel nekaj predlagati
Q: A lahko na Android tablici preko Bluetooth uporabljam hkrati več različnih Bluetooth slušalk in kako?
ChatGPT je rekel:
ChatGPT
Na Android tablici običajno ni mogoče hkrati povezati več različnih Bluetooth slušalk za predvajanje zvoka, saj sistem običajno omogoča povezavo le z eno napravo za zvok (na primer eno slušalko ali zvočnik). Vendar pa obstajajo nekatere možnosti, ki jih lahko preizkusiš:
Uporaba funkcije "Dual Audio" (če tvoja naprava to podpira): Nekateri telefoni in tablice Samsung (ter nekateri drugi modeli Android naprav) podpirajo funkcijo, imenovano Dual Audio, ki omogoča povezavo z dvema Bluetooth napravam hkrati. Ta funkcija ti omogoča, da hkrati predvajaš zvok na dveh Bluetooth slušalkah. Da to omogočiš, obišči nastavitve Bluetooth in preveri, ali je ta možnost na voljo.
Uporaba aplikacij za mešanje zvoka: Obstajajo aplikacije, ki omogočajo napreden nadzor zvoka, vključno s tistimi, ki omogočajo povezavo več Bluetooth naprav. Ena takih aplikacij je SoundAbout, vendar bodi previden pri uporabi tovrstnih aplikacij, saj niso vedno popolnoma zanesljive in morda ne bodo delovale na vseh napravah.
Uporaba naprave s podporo za več Bluetooth naprav: Nekateri napredni Bluetooth oddajniki in sprejemniki omogočajo povezovanje z več napravami hkrati. To pomeni, da lahko na tablici predvajaš zvok preko Bluetooth oddajnika, ki je povezan z več Bluetooth slušalkami. Te naprave običajno niso poceni, vendar so uporabne, če potrebuješ to funkcionalnost.
Če tvoja tablica ne podpira teh možnosti, lahko razmisliš o iskanju specifične naprave, ki omogoča povezovanje več Bluetooth naprav hkrati.
Nadaljevanje
Q: Kaj pa če potem raje kupim kake slušalke, ki to že podpirajo, kaj moram iskati oz. poznaš kake? Torej, prikopimo ene slušalke, zvok se pa "replicira" dvojno, da lahko dve osebi poslušata, verjetno rabim tudi 2 mikrofona?...
A: Če želiš, da dve osebi hkrati poslušata zvok z ene naprave (npr. Android tablice) in imata vsaka svoje slušalke, potrebujete posebne slušalke ali naprave, ki podpirajo to funkcionalnost. Na trgu obstajajo slušalke, ki podpirajo sočasno povezovanje z dvema Bluetooth napravama, vendar to običajno vključuje določene posebnosti. Tukaj so možnosti, ki jih lahko razmisliš:
### 1. **Slušalke z dvema Bluetooth povezavama (Multipoint Bluetooth)**
Nekatere Bluetooth slušalke podpirajo **multipoint povezovanje**, kar pomeni, da se lahko povežejo z več napravami hkrati, vendar to običajno pomeni, da so povezane z dvema različnima napravama (npr. telefonom in tablico), ne pa da predvajajo isti zvok na obeh slušalkah. Kljub temu tovrstne slušalke ponujajo visoko stopnjo prilagodljivosti. Primeri takih slušalk so:
- **Sony WH-1000XM5** (ali starejši modeli Sony WH-1000XM4): Te slušalke podpirajo multipoint povezovanje, vendar omogočajo povezovanje z dvema različnima napravama (npr. telefon in tablica), vendar je funkcionalnost za sinhronizacijo zvoka na več slušalkah omejena.
- **Jabra Elite 85h**: Imajo podporo za povezovanje z več napravami in so priljubljene za uporabo z različnimi napravami hkrati.
Vendar pa te slušalke ne bodo nujno omogočile deljenje zvoka z dvema osebama, kot to opisuješ, zato bi bilo morda potrebno poiskati specifično rešitev za ta namen.
### 2. **Tehnologija za "zrcaljenje" zvoka**
Za rešitev, ki omogoča, da zvok "repliciraš" na dve napravi (npr. na dveh Bluetooth slušalkah hkrati), so običajno potrebne posebne naprave ali aplikacije. Ena od možnosti je **Bluetooth oddajnik**, ki omogoča povezovanje več slušalk hkrati. To so naprave, ki jih priključiš na izvor zvoka (npr. telefon ali tablico) in omogočijo prenos zvoka na dve slušalki istočasno.
Primer naprave:
- **Avantree Oasis Plus**: To je Bluetooth oddajnik, ki omogoča prenos zvoka na dve napravi hkrati. Povežeš ga na svojo tablico in nato lahko povežeš dve Bluetooth slušalki, ki bodo obe prejele zvok hkrati.
### 3. **Slušalke z vgrajenim "dual audio" podporo**
Nekateri pametni telefoni, kot so tisti s sistemom Android 10 ali novejši, podpirajo **Dual Audio** funkcionalnost (kot sem omenil prej). To omogoča predvajanje zvoka na dveh Bluetooth napravah hkrati, vendar moraš zagotoviti, da je tablica ali telefon združljiv s to funkcijo. Za uporabnike, ki iščejo tovrstno rešitev, je to lahko odlična izbira.
**Slušalke, ki podpirajo Dual Audio**:
- **Samsung Galaxy Buds Pro / Buds Live**: Če imaš Samsung napravo, lahko izkoristiš Dual Audio funkcionalnost z napravami, kot so Galaxy Buds.
### 4. **Uporaba mikrofona za obe osebi**
Če želite, da obe osebi poslušata in hkrati uporabljata mikrofone (npr. za video klice ali klepetanje), boš potreboval slušalke z vgrajenim mikrofonom. V tem primeru lahko iščeš slušalke z **več mikrofoni**, ki omogočajo visokokakovostno zajemanje zvoka za obe osebi.
- **Jabra Elite 85t** in **Sony WH-1000XM4** sta dobra primera slušalk z visokokakovostnim mikrofonom, vendar je pri več napravah treba paziti na združljivost.
### Zaključek:
Če si želiš, da obe osebi poslušata zvok na svojih slušalkah hkrati, najverjetneje potrebuješ **Bluetooth oddajnik**, kot je Avantree Oasis Plus, ali slušalke, ki podpirajo **Dual Audio** (če tvoja tablica omogoča to funkcijo). V tem primeru ni nujno, da bi potreboval dodatne slušalke z mikrofoni, razen če želite tudi pogovoriti preko teh slušalk, kar bi zahtevalo slušalke z dobrimi mikrofoni.
Povej, če potrebuješ več informacij o tem!
Glede na odgovor ChatGPT-ja, ki ga nisem šel dodatno preverjat, bi jaz potem poskusil z opcijo 2: Avantree Oasis Plus, ker pri 1 ima izražene dvome v rešitev.
Seveda, če ti tablica, ki si jo kupila podpira DualAudio, si pa zmagala
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
v-e-s-n-a napisal/-a:Priznam da:
- sem vesela, da smo pri nas že toliko “odzunaj” in nismo več vsaka 2 tedna bolani. Čeprav glede na temperature ta in naslednji teden … bog ve, koliko časa bo zdržala…
^^^ sem se prehitro hvalila
Mlajša spet z lajajočim kašljem. Z zamašenim nosom. Z vročino. Po natanko 2 tednih v vrtcu
- bo noč spet pestra
- upam, da ne bo potreben obisk pri zdravniku, kljub temu smo spet dobri za en teden.
Briši nos. Umivaj roke. Pij čaj in smoothie. Jej domačo govejo župco in po vrhu še sirup. Hvala Grintuss!
- baje, da je itak zdaj vsega, kar hočeš. Gripa. Korona. RSV… ni da ni.
- je bilo včeraj prav lušno! Tamala uživala s prijateljicami full, mi “ta stari” pa tudi
- še vedno čakam… pa kar nič. Če rečem, itak ni nič. Očitno moram narisat Kr neki…
- me prav zanima, če bomo zadevo res izpeljali…
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
- mi ne vem, kdaj gremo nazaj v vrtec, zaenkrat mocno kasljamo in smo mocno prehlajeni, s tem misljena tudi jaz seveda. Malemu je pa pokazalo tudi se 37,6 vceraj, prvic sem mu merila po enem tednu.
- je rekel on ,da mogoce gremo danes do zdravnika kri dat
- me je vceraj tako mocno bolelo grlo, da nisem mogla skoraj niti požirat, sem vzela ibuprofen samo za pomoc pri prenasanju bolecine, ceprav vrocine vec nimam. Prvic v zivljenju sem vzrla to tableto.
- sem tako razpizdjena, hotla sama lepo vstat ene 10 do seste, tamali zacne takoj tulit, par korakov ko nareim iz sobe, zdaj se ga mucim uspavat ze vec kot 1 uro, odstevam minute, da se moj vrne domov is sluzbe. Ma sekunde, ne minute.
- kasn k***c je to zadnja 2 dneva, da se je zbudil zgodaj, obakrat sem se matrala eno uro uspavat nazaj in neuspesno.. v primerjavi s tistimi dnevi,ko je bolj trdno spal in sem lahko inela zjutraj malo miru zase
- P***a saj ne mores pocivat 5 minut cel teden, ceprav si sam bolan, z bolanim otrokom. Moj je delal ta teden 3x po 24 ur, pa se 1x ga cel dan ni bilo, ker je cez dan bil na servisu avta in vnesen cas cakal pri sorodnikih in zvecer sel na rojstni dan… Kdaj bom js kaj fraj, da se bom sama lahko pozdravila ne vem…
- je rekel on ,da mogoce gremo danes do zdravnika kri dat
- me je vceraj tako mocno bolelo grlo, da nisem mogla skoraj niti požirat, sem vzela ibuprofen samo za pomoc pri prenasanju bolecine, ceprav vrocine vec nimam. Prvic v zivljenju sem vzrla to tableto.
- sem tako razpizdjena, hotla sama lepo vstat ene 10 do seste, tamali zacne takoj tulit, par korakov ko nareim iz sobe, zdaj se ga mucim uspavat ze vec kot 1 uro, odstevam minute, da se moj vrne domov is sluzbe. Ma sekunde, ne minute.
- kasn k***c je to zadnja 2 dneva, da se je zbudil zgodaj, obakrat sem se matrala eno uro uspavat nazaj in neuspesno.. v primerjavi s tistimi dnevi,ko je bolj trdno spal in sem lahko inela zjutraj malo miru zase
- P***a saj ne mores pocivat 5 minut cel teden, ceprav si sam bolan, z bolanim otrokom. Moj je delal ta teden 3x po 24 ur, pa se 1x ga cel dan ni bilo, ker je cez dan bil na servisu avta in vnesen cas cakal pri sorodnikih in zvecer sel na rojstni dan… Kdaj bom js kaj fraj, da se bom sama lahko pozdravila ne vem…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
hayley - Cosmopsiho
- je le zaspal ene 10 cez 7.
- je grlo bolje odlar sem tisti ibuprofen vzela
- frendica rodila drugega otroka, baje da je bilo bolj bolece kot v prvo, ker je zdaj brez epiduralne, s tem da v prvo je vzela epiduralno takoj ko je v porodnisnico prisla. Jaz sem vzela epiduralno po ene 5ih urah v porodni sobi, ko sem bila ze nekaj ur 6 cm odprta, preden so mi dodali se umetne popadke,si ne znam prav predstavljat, kako bi bilo brez, s tem da ona je bila pa samo1,5 ure v porodni vsega skupaj.
- je pa res cist nic hudega al zelo bolecega ni bilo od takrat naprej, ko sem dobila epiduralno, sem zavlecevala po lastni volji da je nisem prej uzela, oni so mi rekli, da lahko takoj ko pridem gor do porodne vzamem
- sem pa imela menda tudi nadpovprecno ali vec kot pol litra krvavitve med porodom
- sem ze kr malo sita tle doma skos neki delat, se mi ze zdi, da bi si bolj odpocila v sluzbi kot doma skos za otroka skrbet oz bolje receno skos pospravljat in cistit za otrokom ker skos mi neki razmetuje in raznasa, ce mu dam caj, vsakic vse polije in je vse za brisat, 1 ali 2 pozirka in potem obrne ali odpre loncek da polije cel loncek potleh….
- pocivat izak nic ne morem cez dan
- mali tudi vceraj ni hotel nic jesti cez dan, tako da ze 9 dni se samo doji cel dan, par zlock grskega jogurta edino zadnje 3 dni zvecer
- imam filing, da sem mogoce prvi dan nekje piko bolje glede kašlja in prehlada oz da gre malo na bolje
- je grlo bolje odlar sem tisti ibuprofen vzela
- frendica rodila drugega otroka, baje da je bilo bolj bolece kot v prvo, ker je zdaj brez epiduralne, s tem da v prvo je vzela epiduralno takoj ko je v porodnisnico prisla. Jaz sem vzela epiduralno po ene 5ih urah v porodni sobi, ko sem bila ze nekaj ur 6 cm odprta, preden so mi dodali se umetne popadke,si ne znam prav predstavljat, kako bi bilo brez, s tem da ona je bila pa samo1,5 ure v porodni vsega skupaj.
- je pa res cist nic hudega al zelo bolecega ni bilo od takrat naprej, ko sem dobila epiduralno, sem zavlecevala po lastni volji da je nisem prej uzela, oni so mi rekli, da lahko takoj ko pridem gor do porodne vzamem
- sem pa imela menda tudi nadpovprecno ali vec kot pol litra krvavitve med porodom
- sem ze kr malo sita tle doma skos neki delat, se mi ze zdi, da bi si bolj odpocila v sluzbi kot doma skos za otroka skrbet oz bolje receno skos pospravljat in cistit za otrokom ker skos mi neki razmetuje in raznasa, ce mu dam caj, vsakic vse polije in je vse za brisat, 1 ali 2 pozirka in potem obrne ali odpre loncek da polije cel loncek potleh….
- pocivat izak nic ne morem cez dan
- mali tudi vceraj ni hotel nic jesti cez dan, tako da ze 9 dni se samo doji cel dan, par zlock grskega jogurta edino zadnje 3 dni zvecer
- imam filing, da sem mogoce prvi dan nekje piko bolje glede kašlja in prehlada oz da gre malo na bolje
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Priznam da:
- je šel občutek spočitosti… nekam daleč stran
- je kašljala praktično celo noč, se nekajkrat vmes tudi zbudila… Takega kašlja že dolgo ne pomnim
- grem zdaj smoothie nardit, da dobi vitamine
- bo treba nujne zadeve preložiti za nekaj časa. Sem vesela, da smo vsaj vsa ta praznovanja dali čez in bo zdaj mir nekaj časa (beri en mesec )
- bom za vsak slučaj poklicala zdravnico, če je mogoče bronhitis? Pa da pridemo tja če bo treba…
- je šel občutek spočitosti… nekam daleč stran
- je kašljala praktično celo noč, se nekajkrat vmes tudi zbudila… Takega kašlja že dolgo ne pomnim
- grem zdaj smoothie nardit, da dobi vitamine
- bo treba nujne zadeve preložiti za nekaj časa. Sem vesela, da smo vsaj vsa ta praznovanja dali čez in bo zdaj mir nekaj časa (beri en mesec )
- bom za vsak slučaj poklicala zdravnico, če je mogoče bronhitis? Pa da pridemo tja če bo treba…
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
- yaaay vesna
- severance sezona dvaaaaa! danes pogledam prvo epizodo.
- spet sem pozabila it dvignit dokumente od tamale na upravno enoto. naj me nekdo spomni jutri pls
- 2 meseca relativne neaktivnosti in se počutim kot vreča prevzhajanega testa.
- sem ko otrok, ker čakam to tablico . komaj čakam da naštimam aplikacije in slušalke, upam da jima bo prav prišlo.
- včeraj sem malo predebatirala **novico** z kolegico, upam da reeees ne bo nobenemu povedala, ampak sem morala govorit z nekom o tem. sem se počutila ko srednješolka ko sem rekla: "sam ne smeš res nobenemu povedat"
- dogodek ki ga je moj organiziral je bil uspeh, še marčevskega damo čez in smo za letos.
- severance sezona dvaaaaa! danes pogledam prvo epizodo.
- spet sem pozabila it dvignit dokumente od tamale na upravno enoto. naj me nekdo spomni jutri pls
- 2 meseca relativne neaktivnosti in se počutim kot vreča prevzhajanega testa.
- sem ko otrok, ker čakam to tablico . komaj čakam da naštimam aplikacije in slušalke, upam da jima bo prav prišlo.
- včeraj sem malo predebatirala **novico** z kolegico, upam da reeees ne bo nobenemu povedala, ampak sem morala govorit z nekom o tem. sem se počutila ko srednješolka ko sem rekla: "sam ne smeš res nobenemu povedat"
- dogodek ki ga je moj organiziral je bil uspeh, še marčevskega damo čez in smo za letos.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
hayley - Cosmopsiho
- se moj zbuja velikokrat na noc, tud ko ni bolan, zdaj ko je zadnja dve dni malo boljse se celo veckrat zbuja, sigurno vsaj 5x, kot prejsnje dni, ko je bil bolj..
- sem boljse sicer, mali je boljse ampak bruha ker ima zamaseno vse v grlu plus ce mal prevec mleka spije, vceraj zvecer je 5x zaporedoma, dns 1x sicer pije samo mleko, tako da bruha samo mleko….
- smo mislil, da bi sel jutri nazaj v vrtec in jaz v sluzbo, ma je zdaj malo cudno, ker toliko bruha…
- sem prisla pri knjigi celo do obdobja kljubovanja/ analnega v 2. Do 3. Letu zivljenja in tud dala ze celo poglavje skos, zdaj sem pri ? Falicnem/ custveno- ljubezenskem obdobju od 4. Do 6 . Leta zivljenja.
- no uglavnem ugotovila oz povzetek, da je to obvezna faza razvoja, da se mora upirat in da se ne prav razvijejo, ce se hoce upiranje absolutno prepreciti oz v preveliki meri prepreciti.
- mislim, da ima moj mali zelo dominanten znacaj in rad tudi druge dominira, od odraslih, do svojih sovrstnikov
- bog pomagaj, kako je tezko brat slog te pisateljice, vse neskoncno razpotegnjeno, neskoncno ogromno prispodob, sicer ta obdobja zdaj mi grejo kar hitro ampak tisto prvo intencionalno sem se pa skos zgubljala in slabo sledila zapisanemu…
- sem boljse sicer, mali je boljse ampak bruha ker ima zamaseno vse v grlu plus ce mal prevec mleka spije, vceraj zvecer je 5x zaporedoma, dns 1x sicer pije samo mleko, tako da bruha samo mleko….
- smo mislil, da bi sel jutri nazaj v vrtec in jaz v sluzbo, ma je zdaj malo cudno, ker toliko bruha…
- sem prisla pri knjigi celo do obdobja kljubovanja/ analnega v 2. Do 3. Letu zivljenja in tud dala ze celo poglavje skos, zdaj sem pri ? Falicnem/ custveno- ljubezenskem obdobju od 4. Do 6 . Leta zivljenja.
- no uglavnem ugotovila oz povzetek, da je to obvezna faza razvoja, da se mora upirat in da se ne prav razvijejo, ce se hoce upiranje absolutno prepreciti oz v preveliki meri prepreciti.
- mislim, da ima moj mali zelo dominanten znacaj in rad tudi druge dominira, od odraslih, do svojih sovrstnikov
- bog pomagaj, kako je tezko brat slog te pisateljice, vse neskoncno razpotegnjeno, neskoncno ogromno prispodob, sicer ta obdobja zdaj mi grejo kar hitro ampak tisto prvo intencionalno sem se pa skos zgubljala in slabo sledila zapisanemu…
-
hayley - Cosmopsiho
- ravno dobili sporocilo iz vrtca, da prosijo, da se bolne otroke zadrzi doma, da je v skupinah veliko bolnih otrok, ki vvrtec ne sodijo, ki kasljajo, so prehlajeni, imajo gnojne izcedke, trebusne/ prebavne tezave, ki okuzujejo ostale v skupini in zaposlene in naj samo popolnoma zdravega otroka pripeljemo nazaj
- fajn, se pravi, ne rabim imet slabe vesti, da ga imamo predolgo doma, bo kar se kaksen dan vec ostal… ker prehlajen je zelo, se vedno in kaslja… jest je tudi sele vceraj zacel nazaj, ampak ne dosti
- drugace menda je veliko sevov portjenih podobnih oz istih neki prasicji gripi, ki je bila prisotna pred leti. In je kar malo mocneje kot obicajna viroza ali gripa, tudi mi se mi zdi da smo mocneje bolani kot obicajno…
- fajn, se pravi, ne rabim imet slabe vesti, da ga imamo predolgo doma, bo kar se kaksen dan vec ostal… ker prehlajen je zelo, se vedno in kaslja… jest je tudi sele vceraj zacel nazaj, ampak ne dosti
- drugace menda je veliko sevov portjenih podobnih oz istih neki prasicji gripi, ki je bila prisotna pred leti. In je kar malo mocneje kot obicajna viroza ali gripa, tudi mi se mi zdi da smo mocneje bolani kot obicajno…
- mayaeb
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 8. 2020
- zgleda je bila odločitev, da še ne gre nazaj v vrtec pravilna glede na to, da smo zdaj pa že nekaj časa brez bolezni
- vem, da pogreša prijateljčke ampak bo že še nadoknadil
- luksuz, ko gremo lahko vsak dan vsi skupaj vsaj na 1 sprehod. Škoda, da tega časa že lani nismo imeli.
- kako so eni ljudje težki..ja je f...up situacija ampak, če je bolje ne kompliciraj. Bodi pozitiven, lahko bi bilo slabše.
- nenehno vlačenje in pogrevanje starih zadev, omg
- smo imeli res prijeten vikend. Projektantka na obisku. Res sem ji hvaležna, ker je vse ekspresno uredila. No ja, menda je tudi naša občina za pohvaliti, da smo imeli tako hitro uporabno dovoljenje.
- upam, da bova šla z večjim jutri spet smučati, mali obvlada
- vem, da pogreša prijateljčke ampak bo že še nadoknadil
- luksuz, ko gremo lahko vsak dan vsi skupaj vsaj na 1 sprehod. Škoda, da tega časa že lani nismo imeli.
- kako so eni ljudje težki..ja je f...up situacija ampak, če je bolje ne kompliciraj. Bodi pozitiven, lahko bi bilo slabše.
- nenehno vlačenje in pogrevanje starih zadev, omg
- smo imeli res prijeten vikend. Projektantka na obisku. Res sem ji hvaležna, ker je vse ekspresno uredila. No ja, menda je tudi naša občina za pohvaliti, da smo imeli tako hitro uporabno dovoljenje.
- upam, da bova šla z večjim jutri spet smučati, mali obvlada
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov