Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Nov. 2024 13:58

mmm napisal/-a:
Saj dejansko bo itak odgovorila: "Hvala", recimo če je vljudna in to bo to.
No anyway, kaj pa si imela oblečeno oz. narejeno?

Ja saj "Hvala" je primeren odziv na kompliment, kaj drugega pa bi še lahko bilo? V tem je razlika, če podaš kompliment, ker hočeš nekaj v zameno, ali iskreno, ker so ti hlače všeč in nič drugega :D

Mah nič posebnega ali ne vsakodnevnega. Rjave širše hlače iz umetnega usnja in umazano bel krajši pulover. Je rekel, da je bila njegova mama šivilja, zato bolj opazi take stvari.

- Da je ful težko delat v teamu, kjer je več kot 1 prevelik ego :rolleyes: Se dajejo med sabo za najmanjše bedarije. Razmišljam o kakem seminarju o timskem delu v mednarodnem okolju. Jaz hočem mir, da lahko naredim, kar imam in grem domov jebemti. Nisem vaša mama :mad:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 12. Nov. 2024 15:16

Priznam da:

- me je fajn “sunla v rit” :mad: oz. na koncu koncev, sem se kar sama! :evil: :mad: Kdo mi je pa kriv, da spreminjam ideje za božična darila zadnji moment!

Toliko o tem, da sem že opravila z nakupovanjem :rolleyes: :? :lach:
Zdaj moram najprej čakat… potem imeti srečo, da željeno dobijo v trgovini, da grem lahko iskat. :cry:

- si nisem mislila, da je eno igračo tako težko dobit.

- če vse tole pade v vodo, bom mogla na Amazonu naročit (in preplačat :x) slab približek željenega

- imam rada božični čas. Več pečemo, se sladkamo…
Obožujem zavijanje daril. Rada imam, da so darila lepo zavita :hearts: :love:
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Nov. 2024 21:07

_patchouli_ napisal/-a:
mmm napisal/-a:
Saj dejansko bo itak odgovorila: "Hvala", recimo če je vljudna in to bo to.
No anyway, kaj pa si imela oblečeno oz. narejeno?

Ja saj "Hvala" je primeren odziv na kompliment, kaj drugega pa bi še lahko bilo? V tem je razlika, če podaš kompliment, ker hočeš nekaj v zameno, ali iskreno, ker so ti hlače všeč in nič drugega :D

No vidiš pri vama je prišlo vsaj do manjšega pogovora. Jaz sem nazadnje pač tko eni na Halloween, tega je sedaj že leto dni, dal kompliment, ker je bila sexy šolarka, je rekla, lepo "Hvala" in to je to.
Ja, dal sem ga zato, ker sem hotel nekako štartati pogovor, OK, to mi pač (še) ne gre... vem da eni pač lahko, eni pa v "nightlife"-u težko kaj štartamo... ne razumem povsem kaj je z mano tuki narobe, tudi dvomim, da mi bo kdo vedel povedat :/ Zato sem pač nehal pristopati oz. ogovarjati punce, kar je pa še slabše, kakor če me pač zavrnejo oz. ne odgovorijo... nič ne more biti slabše od ne-dela :lach: No, trudim se, da bom nazaj kaj ogovarjal... samo res ne vem kaj bi rekel :twisted: Pa drgač se nimam težav pogovarjat, small-talk s kelnarco, v trgovini... npr. hitr naredim, tkole pa nekak mi oz. nama res ne steče :rolleyes:

- se še nikoli nisem poglabljala ali sploh v roki držala tega računa za elektriko, v vseh najemih samo izveš znesek

Najeme kot študent (in preden sem se preselil k ex-) sem bil po vezah in sem "mutil", pač plačeval nek pavšal, ki je vključeval stroške+najemnino, večino sem najemodajalce poznal, zato smo "mutili" oz. sem kao imel boljšo ceno.
Kar sem pa bil nazadnje v najemu, preden sem šel na svoje, pa je bil lastnik transparenten. Samoiniciativno mi je izročil vse račune, je pa res da sem bil v garsonjeri, sam, in logično da so vsi stroški bili moji. No OK, rezervni sklad mislim, da sem mu tudi plačeval jaz... :rolleyes:
Se mi je zdel ta najemodajalec korekten. Tudi prijavil me je. U bistvu so oddajali stanovanje pri njih doma (kjer me niso smatrali za najbolj ustreznega), ko je ocenil, da sem resen, mi je pa kar tisto (eno drugo, na drugi lokaciji) garsonjero na hitro spraznil (težave s prejšnjimi najemniki :twisted: ) in oddal :)

- Kaj je ta omreznina? A en del računa je nekako fiksen, del pa nefiksen glede na porabo ? Oz en del je, kar imaš konstantno priklopljene naprave, drugo pa koliko rabiš moči?

Plačuješ porabo in omrežnino. Poraba gre elektro distributerju, lahko se nanjo veže pogodba, omrežnina pa državi. Spremenil (zakompliciral) se je del glede omrežnine, prilagoditev potencialnim problemom (Rusija (OK, mogoče bo Trump tukaj spremenil; čeprav vprašanje ali je Trump alternativa ali zgolj del "one world government") in "teženje"/pritiski s sončno energijo, ki je lahko tudi posledica Rusije oz. odnosov EU-Rusija, poleg globalnega segrevanja, ki očitno je problem :?: :? druga stvar je pa, da se verjetno počasi začenjamo zavedati, da bomo ostali brez JEK-a, vsaj nekaj časa, morda celo večno). Očitno so precej zaostrili obračunsko moč (naredila avtomatika iz spremljanja porabe; prej je bilo plačevanje odvisno od tega kako močno dohodno varovalko imaš, sedaj pa je to stvar "dogovora"), čeprav prejšnje očitno ne rabim, ampak če mi ne bi znižali/prilagodili obračunske moči, bi pa verjetno po novem obračunavanju bil račun kar višji

Vsega pa ne vem. Niti me (ta hip) ne zanima pretirano, ker nimam s tem problema. :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Nov. 2024 7:19

Ja hvala za razlago. Sem nekaj na hitro poguglala neke forume včeraj, sej deluje še kar zapleteno to o porabi.
Čaki kaj pa to novo obračunavanje zdaj od oktobra/ nov, to se pa navezuje na porabo ne, ne na omrežnino?

Nekaj sem brala, da je odvisna višina računa od nekega dogovora oz od varovalke očitno od prej. In ti menda na računu piše, koliko je tvoj dogovor oz določena količina porabe za tvoj objekt in plačuješ toliko, kot imaš dogovor, do nekje leta 2026 moraš sporočiti, koliko je tvoja poraba oz. spremembo, če porabiš več, če boš takrat presegel svojo mesečno porabo, boš mogel pa neke kazni plačevat. Menda je zdaj na računu napisano ,koiliko imaš dejansko porabo in koliko je tvoja 'dogovorjena' oz upoštevana moč uporabe.

- Hm zdaj pri nas ne vem ali je ta moč bila naštimana na samo eno uporabnico, mislim, da je v hiši živela 3 ali 4 let samo ena oseba, pred tem pa še ena cela družina in je bilo naštimano na vse.
- ne saj zdaj dobimo najbrž sliko računa od elektrike oz od stroškov, samo dobi moj sliko na telefon, ker do zdaj je samo on plačeval stroške. Jaz pa eno tretino najemnine. No, ne vem zdej, če ne misli, da bom mogla pozimi še jaz plačevat stroške, če bo ogrevanje okrog 300 slučajno oz verjetno... Ko smo jemali stanovanje, je reku, da sej bo on plačeval stroške, zdej si je že premislu..

(- joj se spomnim, kako jeb**o mrzlo sem pa imela cele zime oz vsaj polovico leta v najemu s cimrami, uni termostat v dnevni, na 'sončni ' strani stanovanja, jugu, moja soba pa na severu in vedno pomoje 5 stopinj manj kot v dnevni. Pa še takrat sem bolj samo sedela ko sem doma bla, ne migam skos kot zdej...)

- čaki kako bomo ostali brez JEKa? Kaj ni to zdaj dobro, da ne gradijo še enega, ker je bilo velik korupcijo odzadaj pri (vz)postavitvi še drugega in bi se zelo zadolžili..

---------------------------------------------------------------------
- sem končno en dan spala 'v kosu' - beri sem se zbudila zelo na hitro 7-10x danes, ker se je mali veliko zbujal, se pa nisem nikoli do konca prebudila- šla na wc ali menjavala obleke plenice, ker se ni nič polulal čez danes... Pa zaspal je zelo hitro že okrog 8:30.

- se pa počutim malo čudno, kot bi bila malo bolna... al sem bila nepokrita mogoče čez noč in mi je bilo mraz ker sem skos dajala svoj kovter malemu, jaz pa imela uno tadaljšo straico odeje čez sebe :rolleyes: in nisem prišla do konca, da bi bila po celi dolžini pokrita
- se mi je tudi včeraj 1. po prvih mesecih po porodu spet zgodilo, da mi je zelo močno padel cuker, prej pa sploh nisem ugotovila, da sem tako lačna, kar naenkrat omotična in kapljice potu pod nosom od tako nizkega cukra

- nevem, kdaj prav rečeš, da otrok shodi, ma se mi zdi, da bi zdaj lahko rekla, včeraj je 1. hodil večkrat čez cele sobe in že skor polovico časa. Pred tem pa bolj občasno 0-2x na dan okrog 10 Korakov zadnje 3 tedne

- sem včeraj kupila 2 novi Pujsa pepa knjigici - Otroški sejem in Drobna bitja. Sem šla malemu v babycenter vzet rokavice in sem mogla prodajalko prašat za te knjige, da mi jih je prinesla, tam kjer sem jaz gledala neke razstavljene knjige, pa jih ni bilo. Je pa imela prodajalka samo 3 različne od 16 mislim da različnih Pujsa pepa knjig, 1 od teh treh smo že imeli.
- pri nas je najbolj nesrečna una Pujsa pepa, ki jo je taprvo dobil, je že 6 strani ven strgal, ta Izlet z avtobusom

- bom še Vidla, ali mu bom te 2 knjigi dala za božič ali že zdaj, če bom kaj drugega za božič kupila
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov