Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1757
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 22. Sep. 2024 21:45

* Zdej, ko plešem nekje na tretjini svojih sposobnosti (pač sem ultra previden. Nimam pojma kolk pretiravam, ker se itak noben(/sistem) ne meni zame. A dokler ne bom brez bolečine, bom ultra previden. Že to, da plešem, je preveč.)... mi gre pa na plesnih ful dobr. :roll: Kar velik žensk me opazi. Vsaka pavza je dobra, saj vem da gre v prvi vrsti za energijo/vajb.

* Pri meni je ta ful slaba že od otroštva, a se zgleda popravlja :) :D
(zdaj upam, da se popravi na neko zmerno raven še preden bom upokojenec :) )

* Druga stvar je, da sem tik preden se mi je začela "poškodba" naredil kar nekaj preboja. Kar precej dolg počitek pa me je po mojem nezavedno "utrjeval".

* Tko težak vikend je za mano. Ko pač buta ven, da sem nezadovoljen, da sem že toliko časa samski.

* Ko pač buta ven, da me je ob tej "poškodbi" družina drugič pustila na cedilu.

* Pa saj ne samo družina. Vsi so me pustili na cedilu.

* Ko se mi je že precej izboljševalo, mi je ponudila roko ta prijateljica. A tudi ona me je očitno že pustila na cedilu oz. bi me pustila na cedilu tudi ona, če bi se mi tekom najinega poznanstva naenkrat poslabšalo.

* Zato pa pač najraje ne bi praznoval. Ker pač tisti, ki je ornk letos praznoval, me je tudi pustil na cedilu. Njega oz. njiju imam, ko sem zdrav in dober. V slabem ga ni (bilo).

* No OK, nima veze zdaj razmišljati v to smer. Bog me ni pustil na cedilu :D Daje mi lajf s toliko naporov, kolikor jih zmorem prenest :oops: :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7843
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Sep. 2024 11:19

- Je bila/ sta bili ti dve torti moji včeraj fail. Pa drugače, ko delam kosilo, zelo redko oz skoraj nikoli, da kakšna stvar ne uspe, ok ribe sem 1x ali 2x premalo spekla, to je pa bilo to...ampak glede na to, da skoraj vsak dan kuham ali vsak dan, ko sem pri sebi doma, je to še vedno dokaj redko... glede na to, da sem komaj pri nekje 29 letih začela bolj kuhat. Pa kar sem tort naredila in piškotov v zadnjel letu, tudi nič ni bilo zgrešeno.... ok pri piškotih enkrat so se eni iz neke zelo rahle limonine mase preveč zapekli, ma sem 123 nardila novo maso in spekla nove takoj...
- smo bili pa samo mi 3je in moja mama in njegova mama
- mislim, da pri moji mami doma, kjer sem delal torto, da je imela tudi ful toopel hladilnik, nekje na 8 stopinj? taprva torta se je nekje skoraj strdila po 18 urah, ko sem jo pustila v hladilniku, ne pa takrat, ko bi jo rabla
- 2. torta, ki sem se jo odločila ponoviti, je bila še v slabšem stanju kot taprva
- torte so bile notri 6-6,5 ur, je pa masa za okraševanje s smetano bila noter v hladilnik preko 13 ur preden sem jo taknila in sploh ni bila hladna in tudi že malo stopljena po par minutah zunaj, po moje bi mogla bit že samo ta smetana bolj močno hladna, če bi prav delal hladilnik, al kao smetana ne prevaja toliko toplote in nikoli se ne čisto shladi? ma mislim, da ni tako, da se shladi in je bolj hladilnik kriv...

- bom našttimala ta naš hladilnik drugače, da bo res hladil, če bom sploh za praznovanje s prijatelji naslednji teden jaz delala torto al bom po tej katastrofi raje naročila. Sicer mislim, da imata hladilnika drugačne nastavitve, mislim da pri tem našem, ko je za vrtet krogec 1-6, da 6 pomeni najmočnejše hlajenje, ne stopinje. Mama ima pa ekranček na vratih hladilnika, na touch, in tam so številke res stopinje.., sicer baje da je tamali neki pritiskal na tisti ekranček in zdaj niti stopinj ne piše več gor...

- so rekli ostali, tudi teta, da okus je bil pa dober torte, čeprav ni stala čist skupaj
- je prvič njegova mama spoznala mojo mamo in bila na obisku...
- njegovi starši, oče in očetova žena so pa prvič spoznali mojo mamo na pogrebu

- moj tako popizdi, če je kaj premalo spečeno ali, če je preveč, on vidi zažgano, kjer mi ostali sploh ne vidimo... večkrat je, ko smo bili na pici dajal neke skorje stran, da so preveč črne, jaz sploh opazila al pomislila na to ne bi nikoli

- si ne samo jaz zmišljujem, da ima neke napade jeze in se za brezveze jezi, je tudi moji mami njegova mama povedala, da ji je enkrat v jezi razbil tabljico oz ji jo na tla zabrisal... ji je pol tudi novo kupil
- jaz pa tudi, mislim da prepira ne začnem nikoli, ampak če mi kdo očita neki, kar mi nima pravice očitat in je krivično tudi popizdim nazaj....

- eee imam jaz tudi zdaj dovolj teh nasitnih tort, mislim da bodo kapljice z belo čokolado kar v omari ostale, no bom nardila mogoče še vedno čokolado ampak vsaj pol torte bo bolj smetana in sadni preliv... mogoče bom naredila zdaj za naslednji teden dvojna čokolada z malino, s tem da bo samo čez pol torte čokoladni del

- če govorimo o receptih, sem vidla, da so kakšne ženske pisale, da ima laneen ful dobre recepte... moja mama pa da je delala od nje in da ni dobro ali da ni najboljše pri njej
- jaz une torte, ki sem jih do zdaj delala v preteklosti in so uspele so bile vse iz okusno.je, pri tej zdaj pa ne vem ali je bil kriv hladilnik ali tudi recept
- so mi govorili en dan pred praznovanjem on in mama, da sem neumna al zmešana, ker delam po receptih torto od kakšne ženske, moj se dere, da gledam influencerke, recimo laneen
- jaz pa res ne gledam nobenih inflencerk, recimo slo, niti instagrama nimam, ne vem, kaj je neki zmešan s tem, da me obtožuje, da jaz gledam influencerke... pizdarija, če naredim nekaj po receptu od ene ženske, ki ima na internetu recept, gledam influencerke

- mislim, kaj naj nardim js nisem profesionalen slaščičar oz niti tort, ne sladkega običajno nikoli nisem pekla, js ne vem kar nekih receptov iz glave... oz nič ne znam naredit, brez, da bi recept gledala

- še dobro, da nisem pol dobila tistih tanajdražjih kapljic od BAM, sem dala kar Leone, ki mislim, da so malo cenejše - jih je on potem kupil, pa so bile ok, lep vonj je tudi, ko odpreš takoj embalažo, so pa so sladke, nisem preverjala, kolikšen procent sladkorja imajo pa od BAM
- čeprav, kar se sladoledov tiče, če vprašaš mene, so pa Leonovi najslabši po okusu

- ja glede parfumov.... imava očitno drugačen okus, meni diši Prada - Paradoxe, njemu ne oz bi mu dal 2/5, mu pa diši Dior - J'adore L'eau oz tisti brez alkohola, medtem ko meni ne, že voham ga komaj, ampak, kar voham, mi ni.

- mi večina njegovih parfumov smrdi... ker so večinoma neki čudni nišni... majkemi Bleu de Chanel edp (baje da neka starejša verzija) mi diši 100x lepše od vseh njegovih ostalih čudaških parfumov. No, danes je imel enega, ki sem ga pokomentirala, da ta pa ni med unimi taslabimi, je še kar ok, da bi mu dala 3-4/5 - je bil Tom Ford Oud wood

- pa še to pri tortah, morem pri vseh toliko spremenit sestavine, da dam rastlinsko želatino, namesto živalske, in ne smem delat nič z mascarponejem, ker je po njegovem mnenju slab oz ga ne je oz ne dovolj preverjen ali nekaj takšnega
- me pa zanima, če kolegica vegeterjanka tudi toliko pazi, da ne je živalske želatine, daleč od tega, da je želatina sam uno, kar je na 10m videt, ampak je skoraj v vsaki kremi, moussu in podobnem.. če recepte pogledaš... za utrditev
- sm mela nekaj časa prav luknjo v glavi in še vedno mi je to nek mindfuck, a sem sploh prav naredila glede te rastlinske želatine v prahu, bi jo lahko dala direkt v vročo sladko smetano in bi dobila večjo gostoto ali bi mogla jo v vodi najprej segret, prevret in pol tisto prevreto v sladko smetano, prav totalno sem zdaj zmedena s tem.... sem jo pa dala v vodo in pol vodo z 'želatino'/agar-agarjem dodala v maso
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3530
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 23. Sep. 2024 12:36

hayley napisal/-a:- jaz pa res ne gledam nobenih inflencerk, recimo slo, niti instagrama nimam, ne vem, kaj je neki zmešan s tem, da me obtožuje, da jaz gledam influencerke... pizdarija, če naredim nekaj po receptu od ene ženske, ki ima na internetu recept, gledam influencerke


wtf, od kje pa naj ljudje dandanašnji dobijo recept za torto? mislim da so časi, ko je bil glavni izvor receptov kuharic z jajci in čokolado poflekan zvezek od sosede Pepce, že malo passe :lach: .

Jaz večino receptov oz inspiracije dobim ravno pri leaneen :)
Za osnovo torte v 95% uporabim njen recept ki si ga prilagodim za svojo rabo. npr - nečak ma alergijo na jajce - uporabim drugi recept za enako velik biskvit iz interneta. vse borovničeve recepte pretvorim v robide, ker jih imamo ogromno doma (in ne bom kupovala sadja iz Peruja če mi bolj kvalitetno trenutno raste na vrtu ;) ) - po občutku povečam količino želatine ali zmanjšam količino sadnega pireja ali sadni pire fino pokuham, ker majo robide precej več vode od borovnic. kljub temu da si včasih vzamem precej "umetniške svobode" pri njenih receptih mi več ali manj vse uspe in so mi njene sadne torte zakon ker so vse sočne, rahle in ne-sladke. probaj kdaj, če maš rada sočne in sveže torte ti bo pomoje všeč:)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7843
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Sep. 2024 12:46

- kaj mogoče veš, kajdafak narediš, če ima recept želatino - lističi, ti bi pa namesto želatino dal pektin v prahu in potem pač moreš za npr 3 lističe, je enako da daš 2,5 dcl vode z 5 g pektina, sam kaj k pol se ti volumen cele une mase recimo smetano poveča zaradi te rastlinske želatine in najverjetneje razredči... to mi res ni jasno... ok baje da zardi njega, lahko dam svinjsko želatino, če želim, da goveje pa prav ne mara... če bi že želela v lističih delat.... samo kaj če pa pogledam na vse te frendice vegeterjanke, če dam noter svinjsko želatino je še vedno živalsko.... prav nikakor mi ni jasno kako to naredit .. ne pektin, agartina

- no pa tudi 1x ko sem delala z lističi, se mi pa ni dobro raztopilo.. se jih mao bojim rabit
- v skutni , ki je bila nizka ni bilo panike če se je volumen povečal zaradi agartine, za v ostale višje klasične torte se pa bojim, da ni ok
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3530
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 23. Sep. 2024 12:52

s pektinom nisem delala še nikoli, agar agar pa ga uporabljam v razmerju 1:1. če se prav spomnim ga je potrebno skuhati oziroma segreti preden ga dodaš v kremo.
če se ti krema ne trdi pravilno bi na tvojem mestu rajši uporabila recept ki je direkt prilagojen za vegetarijance, ali pa uporabila recept v katerem ni želatine. mislim pa da ima jasmina drolc ogromno nasvetov kako uporabljati vegetarijanske oziroma veganske nadomestke v tortah - lahko pogledaš tam za kak nasvet :) . generalno gledano pa se želatine itak ne bi smelo čutiti v kremi, razen če delaš kak zelo želatinast preliv.

aja pa agarja jaz nisem delala v vodi ampak recimo kar v sadnem pireju oziroma v drugi tekoči komponenti kreme.

se opravičujem ni ravno priznanje ampak saj forum ni tako frekventen da bi koga motilo, kajneda :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7843
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Sep. 2024 13:02

Ne... mislila sem agar agar oz agartina al kaj že je tista vrečka.. samo zdaj kar govorim vsemu pektin.. oba sta rastlinska.. pektin iz sadja, agag-agar iz alg...

- ne štekam tega razmerja 1:1 - daš kapljice vode k prahu agar-agarja? ... piše, da ena vrčka ustreza 500 ml, ena vrečka ima 10g, če uporabiš manj kot 10g, daš sorazmerno manj vode

- v bistvu sem zdaj prvič tako delala, da ni uspelo, ne vem resnično ali je bil samo hladilnik pretopel in je bilo ostalo vse v redu izvedeno, ali je kriva ta agartina ali sam recept... po 18 urah v hladilniku, je delovalo, da že stoji skupaj in se ne več razleze, ko daš šablono stran...prej ja

Sarissima napisal/-a:
aja pa agarja jaz nisem delala v vodi ampak recimo kar v sadnem pireju oziroma v drugi tekoči komponenti kreme.



- ja to se mi je zdelo, da je keč, o tem sem spraševala...sam očitno more bit tista komponenta nad 85 stopinj celzija oziroma toliko pogreta, da se agar-agar oz agartina raztopi...
- sej po eni strani je logično ampak med vsemi možnimi razlagami, kako uporabljat, piše da daš v vodo in vodo 2 min ali eno vreš


- ok zdaj ko to pišem je mali ta čas jedel plazma čokoladen piškot in zdaj ratal cel rjav po obrazu, majci, hlačah...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 842
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 23. Sep. 2024 13:09

piše, da ena vrčka ustreza 500 ml


500ml kreme, smetane, sadja...To je samo tisto koliko g dati na koliko ml, ne da moraš vodo dodati.
Če ne smeš cele komponente segrevati, daš nekaj žlic posebej, segreješ, vmešaš želirno sredstvo in ko je vmešano to zmešaš v preostanek kreme.


8stopinj v hladilniku je ok. Neka normalna temp.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2496
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 23. Sep. 2024 13:42

- da bi bila jaz super vesela in hvalezna, ce bi se kdo za druzinsko praznovanje spravil celo torto delat. Tudi, ce ne bi bila na koncu vizualno najbolj instagramable. Predvsem, ker za peko slascic sama nisem najbolj nadarjena. Samo pravim.
- da sta bila ful naporna zadnja 2 tedna in se ne pocutim dobro, niti malo.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7843
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Sep. 2024 13:47

- Ja se mi je zdelo, da je tako, potem je pa povsod na netu bila omenjana voda, povsod, pa preveč tudi ne sme povret. Sicer za skutno torto, v preteklosti je čist ok prišel način z vodo, skute tako al tako ne bi mogla pogrevat. V skuti je prišlo velik bolje agar-agar, kot želatina v lističih.

- bi mogoče nrdila z lističi, pa se bojim, da mi tisti lističi ne prav razpadejo, raztopijo al kar se že more z njimi zgodit
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7843
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Sep. 2024 16:18

- da ni uspela, se v bistvu noben ni jezil
- zacelo se je tako, da js sem sla dojit otroka v svoji sobo, zvecer, dala mami recept in ji rekla ce mi lahko se pripravi pripomocke, kar se ji zdi da bi glede na recept rabila… neham dojit, se oba neki posmehujeta zakaj delam po tej spletni strani, da sem neumna ker delam po nekih zenskih inflencerkah, on popizdil,da rjava barva ali cokoladna prinese slabe stvari… da je mislu da bom naredila sadno… da morem nrdit biskvit in dat neki noter, da ne smem delat po receptu kaksne zenske/ blogerke
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7843
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Sep. 2024 9:44

- fak, ta peka oz sem delala brez peke v nedeljo, ma slaščičarstvo ugl je nočna mora, lahko več fališ kot kakorkoli med kuhanjem, pri kuhanju res samo recept moreš brat, pa za meso/ribe met prakso za pečt, alpa da si kupiš un termometer, če ne znaš dobro ocenit, kdaj je pečeno.. kar ga js sicer nimam oz ga nisem nikoli rabla

- dobro zdej neko strašno neumno stvar sem nrdila s tisto rastlinsko želatino, da sem jo dala v vodo, zdaj vsaj to vem, da dam naslednjič v žele, smetano, kar že bom delala... so pa čene čist povsod, kar sem gledala v receptu lističi, ma se jih grozo bojim uporabit, ker enkrat se mi v skutni masi niso nič stopili, al je fora, da jih moreš dat v vročo maso, da se stopijo.... ne vem na pamet navodil zanj, sem jih samo 1x poskusila uporabit...

- ne vem zdaj al naredit narezke al kakšne obložene kruhke od stvari za jest... tud sam bolj redko hodim na kakšne rojstne dneve - praznovane doma, se prav poskušam spomnit, kaj je bilo pri kateri prijateljici že več let nazaj na teh otroških rojstnih dnevih, ma se ne spomnim, uno ko sem bila konec študija mi je bila res zadnja stvar, da bi razmišljla, kaj je vse na mizi, kaj ni in si res nisem nič zapomnila... pri eni vem, da je vsak član familje neki prinesel na piknik, kar zdaj pri meni ni opcije...
- kolikor vem pa 2 ne jejo mesa, eden kolikor vem ne je svinjine...

- sem si danes dopoldan v 2. naredila kavo, ker je bila prva že mrzla
- mali mi že od zjutraj nekaj težil non stop sitnaril, sem imela že dovolj in sem malo bolj strogo povzdignila glas nad njega, pol se pa joče s tistimi solzami po licu, ne vem a ne bi smela... ma sem razmišljala, da v vrtcu so lih tako, jih pustijo tam da jočejo, če jočejo...
- je zaspal včeraj ob 9:45, mene zbudil ob 8ih, jaz bila budna nekje od 5:30 do 6:30, m sem bila preveč utrujena in brez volje, da bi vstala ob 6:30 in imela kaj časa zjutraj zase sama... Nisem stoprocentna, kolikokrat se je ponoči dojil 3x ali 4x, mislim, da 4x
- danes je začuda zaspal tudi dopoldan, mogoče sem ga utrudila s kričanjem in on sam sebe s svojim jokom

- sem fuuul bolj suha kot sem si predstavljala sebe, na slikah od rojstnega od malega
- sva imela enega največjih prepirov do zdaj 1 dan pred njegovim rojstnim, v avtu, ker se je jokal mali in potem še zvečer, ne vem kaj naj z njim
- no zdaj imam eno novo temo za psihoterapijo, če bom hodila

- ravnokar imamo debato z njim, ko je iz službe prišel, da je moji mami govoril, da sem zmešana, ker sem hodila vsak teden k 'psihologinji' in jaz staršem nisem nikoli dobesedno sploh povedala, da sem tja hodila...
- sem rekla, da je to zasebna stvar, da ne praviš tega okrog, da tudi psihoterapevt, ne sme govorit okrog, kdo je njegova stranka ali o problemih svojih strank in mi zdaj nazaj govori, da boljše, da ne vem, kaj se psihologinje med sabo pogovarjajo v bolnici
- dobro imam/sem imela terapevtko iz svojega žepa plačano, kaj se grejo tiste v zdravstvu, ki so plačane od države, ne glede kaj in kako delajo, ne vem...

- Bivši je imel psihologinjo iz zdravstva, ki jo je dobil zastonj zaradi raka (sicer je imel kolikor je meni znano raka v 1. stadiju, brez tipičnega zdravljenja s kemoterapijo, je bil pa vseeno cel cirkus, kot da bo umrl zelo kmalu, tako se je on obnašal) in mu je rekla, da se ne dovolj ceni, zato je bil z mano ali da zato sm js grdo delala z njim? Pa še, da je govorila čez privat psihologinje/ psihoterapevtke, da ti ne zares pomagajoi, ampak naredijo samo tako, da ti hodiš čim več časa k njim in jemljejo denar... ali se je pa to on sam izmislil..
- moja psihoterapevtka ni nikoli označevala ljudi v mojem življenju, v smislu, ta je dober, ta je slab, ali da bi jim kakršnokoli oznako dala ali opis...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7089
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Sep. 2024 17:14

-zadnja dva dneva sta kar polno delovna. Najprej ure v sluzbi, nato se pop neobvozne zadeve v sluzbi. Priznam, manjka mi spanec.
-sem ze v roku enega meseca v stiku z ogromnim stevilom otrok, mlajsih in starejsih. Neprimerljivo vec kot lani. Tudi moje obveznosti in odgovornost je neprimerljivo vecja.
-se mi je noga tako razvadila z nekaj pari bosonoge obutve, da kar s tezavo obujem kaj malo trsega. Barbie stil petk, s tanko peto, ozki prstni prostor? Taksne stvari lahko samo gledam na tv-ju.
-pogresam jutranje rihtanje svojih otrok, delanje xy frizur, to mi manjka. Njun ati se potrudi, a kaj, ko s prsti stezka pride skozi gumico :lach: ,
-se cez nekaj dni dobim s prijateljico, ki mi je bila 20 let res zelo blizu, potem pa jo je nekaj malo zaneslo. Tudi vkolikor ne bova na istem, bova vsaj razcistili.
The world is as you are.
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 522
Na forumu od: 24. 4. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Firestorm » 25. Sep. 2024 7:36

-se do konca tedna oba seliva in je za oba ful stresno
-ne morem verjeti, koliko stvari sem akumulirala tekom let in to na tem majcenem prostoru. sploh ne razumem, kam sem vse pospravila
-sem v zadnje pol leta ful shujšala in se dosti bolje počutim. ni fajn feeling, ko so ti tvoje fat pants že skoraj čisto prav.
-veliko stvari bi najraje zabrisala stran, sam ko so to take stvari, ki bi jih na neki točki spet morala kupovati
-v novem placu nimam še niti ene omare, samo jogije. nimam pojma, kako bo tole šlo.
-tolk sem pod stresom, da me prav želodec boli, niti ne vem, kako bom vse, kar še imam, stovorila, ker se kar še nabirajo stvari.
-sem žalostna, ker bova po kilometrih sedaj še malo dlje, ampak sem pa kupila res dober avto in se končno ne bo tolk panika vozit. on pa tudi kmalu dobi novega, tako da bova oba zelo mobilna.
-je za vikend spoznal moje starše in so se ful lepo ujeli. ni bilo nobenih awkward momentov, še fotr, ki je ponavadi v štartu bolj introvertiran, se je veliko pogovarjal in smejal. se mi zdi, da ga je kar precej navdušil z vsem kar zna.
-vsakič, ko preživljava skupaj dneve, mi je na koncu še težje iti stran, kot pa teden prej. in čisto vsakič se počutim notranje še malo bolj bogata.
-res se vse lahko z njim pogovorim. in on z menoj. itak mora bit partner tudi tvoj najboljši prijatelj in tu se to res lepo razvija.
-govoriva o resnih stvareh, osebnih stvareh, na drugi strani se pa z njim toliko presmejim.
-pa ful privlačno mi je, ko vse kar rabim, pač porihta, brez da sploh rabim kaj dosti omeniti. potem pa a je to računalnik, avto, res karkoli.
-pa še lep in strašno visok je, kar so pa na koncu dneva samo tisti bonus bonbončki, ki pridejo za vsem drugim. najraje čoham njegove, kot oniks črne, lase. tako lepe kodre ima, jaz bi tudi takšne :lach:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7843
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 25. Sep. 2024 9:47

- sem se sama selila faking 3xv zadnjem letu oz od 8 meseca nosečnosti, do otrokovega cca. 9 meseca

- moja mama ni nikoli nedosegljiva in sem jo včeraj nevemkolikokrat klicala in je skos imela nedosegljivo, še danes nisem mogla spat od 3:30 do nekaj čez 6, mogoče malo od skrbi s praznovanjem poveznaih, mogoče tudi malo zarad nje... je danes zjutraj klicala, da je pozabila oz zgbila pin kodo in je šla prašat za novo... pa še nimam koga poklicat, če se ona ne oglasi, od tete, ki je soseda v bistvu nimam tel. št.

- sem včeraj spet šla sama v špar/ trgovino... vidim neke tortice in sladko tam... ma me je prijelo, da prav karneki kompliciram, magar bi vse naročila vključno s torto.... glede na to, da morem že večje stanovanje vse sama pospravit in počistit, mojega za vikend malo pod 30 ur ni doma, ker dela, dan pred praznovanjem in na dan praznovanja... otroka imam, ki se doji dan in noč na vsake 1-2h ob tem da mu morem še vse obroke pripravljat in čistit katastrofo za njim, visi na meni 24/7, čez dan minimalno spi, jaz nimam nekih izkušenj tolk ne s kuhanjem ne peko in nism dolžna sama nevemkaj kuhat in pečt za cca. 15 ljudi....

- sem si sicer včeraj kupila sestavine za torto in neko makovo potico/ rožo... ma bom naredila lih samo torto po zadnjem premisleku, še to bom naročila kaj, če mi ne rata
- bom začela torto delat 2 dni prej, da bom vidla, če ne rata, da kaj drugega naročim... bo na koncu samo biskvit z skutno kremo vmes, malo svežega jagodičevja, če ga dobim...

- P***a rečejo, da je novorojenček najbolj zahteven nekateri, ma ne upira se pri oblačenju, previjanju, ne razmetava vsega, ni mu treba trde hrane pripravljat 100x na dan, moj je kot novorojenček spal 3-4 ure v kosu, čez kake 2 tedna po rojstvu pa že 5-6 ur ponoči, čez en mesec 10 ur v kosu, do 6 meseca, se je zbujal največ enkrat na noč.... zdaj se pa zbuja in doji od 6m do 12m, že 6m na 1-2 ure cel dan in celo noč. Sem ene 2 dni štela koliko ur je spal in kolikokrat se dojil in prišla do zaključka, da se joče in zbuja, doji na 1,5 ure celo noč... in dan tudi... ok do 9/10 meseca se je dojil podnevi čez cel dan na eno uro ali manj, več kot zdaj.
- me je tolk izpil, da zgledam kot da mam 40 kg na slikah od praznovanja, ali pa so me glih tako čudno slikali, ne vem

- je moja mama rekla, da je mali totalno nasprotje mene karakterno, kot dojenčke/ maličice, da niso rabili dajat niti ograje za stopnice, nikoli nisem sploh šla na stopnice, mali, ko niti še ni znal stabilno kobacat, je prilezel do polovice stopnic za v prvo nadstropje, preden si ga uspel ulovit... potem, da niso nikoli rabili nobene omarice zavarovat, da nism nič odpirala, mali v vsaki sobi vse omarice odpre in vse zmeče ven....

- je on menda shodil pri 14-15 mesecih in je njegova mama že mislila, da je kaj narobe, ker bolj pozno, jaz sem pa pri 13m.... tako da ima po njem, će bo bolj pozno shodil...

- prijateljica je noseca, ki ima samo 6 mesecev starejsega otroka, fanta, od nasega,bo inela zdaj v drugo puncko, ceprav je bila njena zelja, da bi inel samo fante :D
- mi je njen moz rekel, da bi on raje pocakal vec casa do drugega otroka, ampak je ona zelela iimet drugega cim prej
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3540
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 25. Sep. 2024 14:31

Priznam da:

- paše spet mir in tišina dopoldan, da lahko naredim vse kar je potrebno. Da ne zaostajam preveč…

- smo hvala bogu prišli v tisto fazo obiskovanja vrtca, ko ni več 2x na mesec doma zaradi (vstavi poljubno otroško bolezen/bolezensko stanje)…

- res, ne morem verjeti, koliko se pozna vsako leto. Začetki so katastrofalni! :tot: :rolleyes:

- se nenormalno veselim petka: druženje “adults only”, nobenega joka, pregovarjanja, lahko se bom v miru uredila in naličila :D Pa ven greva dejansko tudi šele takrat, ko drugače že zakinkava (na kavču :lach:)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov