Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Jan. 2024 10:12

- čakam, če mi bodo začeli odpadati lasje, 3 mesece in 3 tedne po porodu ni še nič :D
- sem ta teden 1. v vrtec klicala glede vpisa, bi bilo verjetno najbolje dobiti tistega najbližje moji službi, samo nismo krajani tiste občine :/
- se bom mogla odseliti že nekje čez 1 do 2 tedna...
- čakamo, če nas eni pokličejo nazaj glede stanovanja ta vikend, ali spet bodo raje vzeli koga brez otrok...
- sem se prijavila na neka predavanja glede psihološkega/ možganskega razvoja otroka...

- dafaaak, kako so te nordijske serije kriminalne reeees fucked up, čeprav so bolj pametno in bolj z nekim znanjem psihologije narejene in manj površinsko kot kakšne ameriške ali britanse recimo o raziskovanju umorov.
- sem ravno končala včeraj eno dansko, ki je pa še fuuul hujša od norveških in švedskih, ki sem jih poprej gledala, mogoče najbolj fucked up, kar sem gledala do zdaj... so pa vse na isto foro no, da seje vsem zločincem nekaj hudega ali neke zlorabe dogajale v otroštvu....
- sem začela gledat 1. sezono masteršefa, sem drugače šele letos poleti 1. v lajfu gledala masteršefa, omg, kako deluje leto 2015 nekje davnooo nazaj, dated zelo..
- ja madona spet stanovanja tema... so šle res plače toliko gor, kot cene nepremičnin v zadnjih letih? Po moje ne, vsaj moja ne... če se jaz prav spomnim, sem s svojim taprvim fantom bila na ogledih stanovanja nekje leta 2013 in je bilo enosobno v Murglah 2013 320e plus stroški, če ni zdaj če eno samo sobo najemaš s cimri v Lj skorajda dražje...

- malemu zgleda da bo moj ljubi zismki bel kosmati pajacek, ki sem ga naročila od ene punce premajhen, je številka 68, ma mogoče ima Gap kaj manjše številke od povprečja? Imamo še enga zimskega od njegove babice, ki mi pa ni tako lep, je isto 68, samo zgleda večji, bpa bolj je debel/ bundast.. ne vem a je dejansko večji ali samo zgleda, ker je bolj debel..
- sem malemu 1. včeraj in danes oprala oblekice kompletek št za 9 mesecev, 69-74, mu je moj kupil nek ful kjut kompletek.

- mogoče bo kaj manj otrok v vrtec vpisanih, ker moj je pred dnevi naletel na nek članek, da je bilo v Sloveniji od leta 1970 do 2023, leta 2023 najmanj otrok rojenih v letu in številka pada zadnja leta... ampak najbrž ni razlika tako velika s prejšnjim letom..
- kaj dafak je s temi avtosedeži za v avto, šele zdaj vidim, otroci do 36 kg morjo bit v avtosedežu? Toliko sem jaz tehtala nekje pri 12 letih/ v 4. razredu, bizarnoo...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 13. Jan. 2024 12:33

hayley napisal/-a:- kaj dafak je s temi avtosedeži za v avto, šele zdaj vidim, otroci do 36 kg morjo bit v avtosedežu? Toliko sem jaz tehtala nekje pri 12 letih/ v 4. razredu, bizarnoo...

Kolikor jaz vem, bi naj bil otrok v avtosedežu do velikosti 150cm ali do 12leta. Vsaj tako je bilo, ko sem se jaz o tem zanimala… Je trenutno kaj drugače?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 13. Jan. 2024 13:07

v bistvu je res bizarno, glede na to da naj bi po 13. že lahko sedel spredaj. jaz v bistvu sploh nimam spominov na avtosedež. pri 4ih, 5ih letih sem že sigurno sedel brez, zadaj.
150cm imajo nekateri odrasli, ki vozijo avto :P dvomim, da jim pogojujejo otroški sedež, da lahko vozijo..

je pa res da so bili to drugi časi, skoraj 30 let nazaj, in varnostni standardi in predpisi so se mogoče precej spremenili od takrat. kultura na cesti pa tudi.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Jan. 2024 14:42

- ja sej to, js tudi nimam spomina, da bi se pri 3 letih bila v kakrsnemkoli avtosedezu, zdaj pa vidim k se neki ogromni avtosedezi prodajajo za velike otroke ocitno..
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 14. Jan. 2024 10:03

hayley napisal/-a:- ja madona spet stanovanja tema... so šle res plače toliko gor, kot cene nepremičnin v zadnjih letih? Po moje ne, vsaj moja ne... če se jaz prav spomnim, sem s svojim taprvim fantom bila na ogledih stanovanja nekje leta 2013 in je bilo enosobno v Murglah 2013 320e plus stroški, če ni zdaj če eno samo sobo najemaš s cimri v Lj skorajda dražje...

Bi rekel, da ne.
Si pa LJ to lahko privošči, ker je zanimiva za tujce, svojčas so tudi Rusi na veliko kupovali nepremičnine tukaj... zgradi se premalo novih stanovanj

Kdo si lahk privošči? "Problem" smo mi, ki imamo ves svoj dohodek legalen... in če zdaj gledam koliko bodo dvignili plače sodnikom začetnikom, njim pa še vedno ni prav, mi lahk gre sam na bruhanje :twisted:

Pač kapitalizem je naredil svoje. Veliko ljudi dobro služi (kakšni podjetniki povsem upravičeno, vsaka čast takim), se "noro" (zlasti drago) zabava po klubih - in to velik "mularije", brez dohodkov... tudi delo na črno / kriminal se je razpasel... po drugi strani pa imaš tudi čedalje več revežev, pa ljudi ki živijo v večnem najemu :? :roll: :(

* Meni zaenkrat ni hudega (finančno bi si želel več, ampak dejansko ni to moj pravi problem; določene stroške bi bilo treba tud omejit/zajezit). Bi si pa želel zdaj že 1x eno 20-30-letnico, ki bi mi bila dovolj, no :!: :rolleyes: :lach:
* To bi najprej rabil, potem pa druge "skrbi" :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 14. Jan. 2024 10:32

Ah ja dobri stari casi, ko itak nihce ni varnostnih pasov uporabljal, gotovo se ni nikomur nic zgodilo :D
- drugace pa imamo mi zdaj drugi avtosedez (tretji, ce stejem se v avtu od dedka in babice) in je primeren do konca. Tako da saj ni tak problem, itak zgleda bolj udoben od samega sedeza, nas se rad vozi v njem. Pa se to: pri otrocih ni problem samo v visini ali tezi, temvec tudi v tem, da so pac bolj krhki :lach: kosti, misice, itd. Tako da en 150 cm odrasel ali 10-letnik v nesreci bi jo verjetno drugace odnesla, zato dodatna varnost.
- SOVRAZIM trgovine ob sobotah. Prav zivcno me dela tista guzva :tot:
- imam od jutri ful busy teden, se ne veselim. Bi morali vse koncati ze do prejsnjega petka, ampak sem jaz edina, ki sem vedno tam, ostala dva kar malo po svoje z delovnikom :mad: Malo mi gre ze na zivce.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Jan. 2024 11:15

- meni je smešno, če pomisliš, da nekateri najstniki seksajo že pri 13, do 12 morajo pa v avtosedežu bit :lach:

- sem zadovoljna, da se mi je razmik diastaze toliko zmanjšal, da je že skoraj isto kot pred nosečnostjo. V porodnišnici sem imela 2 in pol prsta razmaka, zdaj imam pa za 1 prst ali malo manj kot 1 prst.
- ratalo pojesti vse sarme, samo še 1 je ostala od 3 loncev, kolikor jih je bilo na začetku

- sem kliknila na uno povezavo, katero stanovanje je prej najemal Golob in isto je zdaj pogoj, da oddajo posamezniku ali paru, če so otroci zraven ne, velikost pa 100 ali 120 kvadratov nekje, zakaj bi par rabil sploh toliko prostora, brez otrok, edino, če prireja partije in ful ljudi povablja..
- ma ja tudi tisto, da se je povprečna neto plača od nekje leta 2019/2020 dvignila za cca. 400 me malo čudi, če drži
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 14. Jan. 2024 12:06

* Podatki o povprečni plači (sem na hitro šel pogledat, da vem kje sem :) ):
https://www.stat.si/statweb/Field/Index/15/74
Za nazaj pa se mi ne da iskat

* Mislim to da družinam z otroci ne oddajajo, to bi lahko sodilo v diskriminacijo. Saj razumem, da te ne bo izbral, ampak da že v oglas napiše, da ni za otroke...

* Jah, če imaš denar, vzameš 100+ kvadratov, da imaš plac... midva z ex- ko sva bila skregana je tud blo praktično, da sem se lahko umaknil... v dvoje je težko nonstop živeti na majhni kvadraturi, kaj šele ko/če so otroci :roll: :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Jan. 2024 12:12

- Sem dala primer, da tudi tam je tak pogoj.. drugače itak, da nimamo tolk keša, da bi dajali za stanovanje 2100e plus stroški mesečno... do zdaj smo gledali od 700 do 1000e skupaj s stroški mesečno. (ali je gledal on tudi 1000 eur plus stroški, nisem sigurna...)
- ne tudi tam proti Kranju in gorenjski je kar drago, ne samo Ljubljana... ma mislim, da je bilo tudi enkrat, kjer so bile objavljene cene na kvadrat za kupit, Lj, primorska in Kranj dražje od vzhodne Slo..
- pa en članek sem tudi videla na netu, da naj bi bilo v Kopru ali obali standardna cena 900e plus stroški za dvosobno..
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 14. Jan. 2024 14:52

_patchouli_ napisal/-a:Ah ja dobri stari casi, ko itak nihce ni varnostnih pasov uporabljal, gotovo se ni nikomur nic zgodilo :D

ne vem, koliko je kej razlike med neuporabo pasov, mnogi jih tudi danes ne.. je pa bila sigurno boljša kultura na cesti, manj prometa, hitrosti manjše, in ni bilo telefonov za tipkarjenje med vožnjo. če bi še danes imeli take avte kot so bili včasih, bi bile posledice po moje mnogo hujše. tehnična varnost je po eni strani velika potuha za nemarnost.

priznam, da
- mislim, da situacija s stanovanji je taka kot je zato, ker so pač najbolj zanesljiva naložba za tiste, ki imajo višek denarja. in namesto gneva, kako je treba vse to obdavčit (kar bojo itak na koncu plačevali najemniki), bi bilo treba najt in zagotovit alternativne naložbe.

je pa jasno, da kdor oddaja stanovanje, noče problemov s tem. zanesljivega najemnika, ki bo gospodarno delal s stanovanjem, je težko najti, in najemniki z otroci/živalmi so neko večje tveganje, da bo nekaj v stanovanju poškodovanega ali uničenega. glede na povpraševanje pa ni težko enostavno rečt, da tega tveganja ne boš sprejel.
mogoče bi bilo dobro, da bi bili tudi najemodajalci malo bolj zaščiteni pred najemniki, ki delajo škodo, ne plačujejo stroškov, pa se jih niti izselit ne da. tako da me ne preseneča, da tisti, ki si lahko to privoščijo, enostavno puščajo stanovanja prazna, in imajo mir.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Jan. 2024 16:30

- ma dejansko kak del lj ki ga je on gledal in jaz sem en dan tud pogledala kaj je kej na netu, niti oddaja se ne skoraj nic, nimas sploh med cim izbirat, zdaj razen trosobnih nisva gledala oz tistih od 1100 plus stroski naprej nisva gledala..
- mi niti ni jasno skor kako mladi zivijo, da najemajo v lj, taki ki sami sluzijo in nimajo od starsev recimo... ali zdaj dejansko manj mladih, ki niso iz ljubljane najema v lj kot pred leti, ne vem..
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 14. Jan. 2024 20:37

hayley napisal/-a:- meni je smešno, če pomisliš, da nekateri najstniki seksajo že pri 13, do 12 morajo pa v avtosedežu bit :lach:

bi skoraj rekla, da je bolj žalostno da pri 13ih seksajo, tbh.

- cene nepremičnin so trenutno bizarne. nedavno nazaj sem v našem kraju videla oglas za vrstno hišo, s kar precej kvadrati sicer, ampak vseeno vrstna hiša iz 80ih, 500k+ :tot: :tot:
če bom skašljala pol miljona za nepremičnino v random slovenskem kraju, mi lahko verjameš da to ne bo vrstna hiša z 30 kvadrati atrija.....
- se začenja premikat birokracija na naši parceli. sicer dvomim da bo urejeno dovolj hitro da bi gor mi zase gradili, ampak prodamo lahko še vedno.
- teden 'praznovanj', vsak dan nekaj.
- jutri pa bo dan D zame, začetek novega obdobja. me je strah. se pa tudi malo in previdno veselim.
- nismo še pospravili božične dekoracije in že čakam pomlad in vrtičkanje.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Jan. 2024 11:50

- jej, mali je po nekaj dneh zdaj 1. spet zaspal tudi dopoldan
- zdaj ne vem ali gremo se ta teden cepit ali ne, moj pravi, da bi lahko ta teden
- smo končno dobili lok, lesen, ker mojemu tisti Chicco iz baby centra ni bil ok in smo ga šli vrnit. Smo vzeli nekega rabljenega, baje je tisti par tudi šel kupit v Avstrijo, ker so se jim zdeli vsi plastični iz trgovin po slo, ampak otroka lok čisto nič ne zanima, in mu je zanimiv samo pojoči vrtiljak in zato dajajo stran. Meni je ful lep, je sicer bolj umirjene barve, zdaj ali so dojenčkom bolj všeč tisti crazy grdi živo pisani ali bolj umirjenih barv, pa ne vem.
- malemu sicer so najbolj zanimive kontrastne kartice, lok zdaj nič blazno, pa kakšne druge igrače tudi nič posebno, je pa zato meni ful zanimivo menjevati obeske na različne luknje in višine. :lach:

- smo končno včeraj dobili nazaj novo indukcijsko ploščo, ker ni delala od sredine decembra. Aleluja.
- mali ima še vedno različno velike zenice, baje za 1 mm na pregledu, ne zdaj ful. Upam, da je bolj vizualno, da ni povezano še s čim drugim. Moj pa ful rad razlaga ostalim zdravnikom, ja, da je dobil buško ob rojstvu, ker je bil tako velik, jaz pa drobna. :lach: ..zenica na strani od buške se malo manj razširi. Sicer ne vem, koliko je zdaj običajna tež za dojenčke, baje da mu je nekje pisalo, da je na 95 percentili rojen, čeprav glede na komentarje mam, se mi zdi, da jih je bilo kar precej z otroci nad 4 kg.
- baje, da je bil v resnici še malo težji ob rojstvu, ker so ga zvagali ravno po tem, ko se je že pokakal, tako, da bi bila teža še malo višja s tistim..
- nevrologinja je bila pa ful prijazna, je rekla, da ima ona sama tudi eno režo na očesu manjšo od druge
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 17. Jan. 2024 22:18

* Z nezaupanjem v medicino sem si sedaj manjšo frko naredil. :?
* Ko so me pretepli bi moral iti takoj na slikanje in takoj zatem na MR/CT/karkoli-pač-že-obstaja. Saj verjetno prav razmišljam, da se v tem delu itak ne da pomagati z našo medicino, ampak mene zanimajo dokazi.

* Drgač mam pa kar frko, osebni zdravnik se me izogiba, bi rekel, to je grozljivo.

* No kakorkoli. Porajtal sem, da osebnega zdravnika praktično nimam. Zadnjih nekaj pregledov sem bil pri nadomestnem zdravniku, osebni mi piše napotnice/recepte (pač toliko kolikor hoče/mora in nič več :roll: :? :!: ), najraje online, da me sploh ne vidi. Pa lih sem hotel situacijo zgladiti, še bomboniero sem imel v torbi, da bi mu jo nesel, pol pa skensla termin, ker nima časa za nenujne stvari... me prav zanima, če mi bojo dali novega, ali bodo pa pozabili. Jah, jebiga, ni vse nujno, a tudi nenujne stvari so pomembne.

* Grem v en zdravstveni dom v LJ, na recepciji rečem, da tako več ne morem, ko zvejo da sem vendarle občan Ljubljane, mi dovolijo, da izberem osebnega zdravnika v ambulanti neopredeljenih. Rečem: "Jaz hočem osebnega zdravnika z imenom in priimkom, ne pa ambulanto neopredeljenih".

* Jah to je ornk kriza v našem zdravstvu, da v LJ ni osebnih zdravnikov :!:

* Pač jaz se res ne znajdem. :? Rabim osebnega zdravnika v LJ, h kateremu lahko nesem karton (torej ne zgolj samoplačniško ambulanto družinske medicine (za obiske po potrebi), ampak tudi to, da bo potem tisti zdravnik moj osebni zdravnik), in komot je lahko samoplačniški, dobro sicer je, da ima neko koncesijo, da mi lahko vsaj napotnice/recepte-kdaj piše, saj to ima verjetno vsak :?:

* Kljub temu me zadnje čase obdaja veliko dobrih ljudi in mnogo stvari se razpleta v pravo smer. :oops: :mrgreen: Ljudje me imajo radi in jaz njih, včasih se pa zgodijo taka zanimiva (energijska) naključja, ki jih ne bi nikoli pričakoval. Ravno ob pravem času se ob tebi pojavi prava oseba s pravim podatkom :oops: :mrgreen:

* Tako da verjamem, da bom našel dobrega osebnega zdravnika, ker več kot očitno v ustanovi, kjer ga imam nisem zaželen :( , samo verjetno se bom moral potruditi, dobro guglati, preveriti prave informacije, da najdem kompetentno in razumevajočo osebo.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 18. Jan. 2024 8:30

Priznam da:

- se mi že meša počasi. Jaz takole ne morem več… Kr neki! :rolleyes:

- je bilo druženje včeraj vse prej kot veselo. Sama slaba volja, negativnost, delanje norca iz drugih… Včasih se res vprašam,… wtf! :/

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov