Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 25. Nov. 2023 11:29

priznam, da:

- mi paše tole jasno vreme, čeprav je mraz in piha, mi je všeč ko se nebo očisti in posije sonce
- upam da zapade sneg
- so dojenčici od prijateljice mal po rojstcu sorodniki kupili polno igrač, ampak njo je najbolj navdušilo mečkanje peki papirja :P
- sem dal na playlist v avtu en komad od Led Zeppelina in ko med vožnjo slišim ta komad, je moja prva asociacija naš LZ-ja tule
- en projekt gre proti koncu, kar dobro ratuje, sem ful zadovoljen, ene stvari še sproti ugotavljam
- sem se srečal po dolgih letih z dobrim prijateljem in ugotovil da izvaja dela, ki jih bom rabil, mogoče bom kar njega najel
- spet razočaranje pri spoznavanju.. res ne razumem, spoznavava se, ujameva se, zelo podobne želje in cilji, pogovarjava se super, ona še posebej o tem kako pomembna je iskrena komunikacija ipd.. potem pa sčasoma izogibanje in ignoriranje, enostavčni odgovori.. ko sem ji povedal svoje, pa se dela trapasto. kje je problem povedat da ni interesa in adijo? res sem že sit te nedoraslosti in hinavščine..
hej norci :)
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 25. Nov. 2023 15:24

- mi primanjkuje spanja

- se mi je končno umiril kašelj

- sem vesela, da se moj po parih dneh odsotnosti zvečer vrača domov.

- všeč mi je,ko on zvečer miničke umije in pripravi na spanje.

- pogrešala sem skupne sprehode

- imajo v službi letos 3 novoletne zabave, ena za celotno podjetje, druga za naš oddelek, tretjo si bo pa ekipa s katero delam sama organizirala.

- se menim s kolegicami, da gremo na večerjo prihodnji teden, komaj čakam. Večer na off :)

- so v službi končno uredili določene stvari in imam mir kar se tega tiče. Le en neprijeten pogovor bom morala opraviti v bližnji prihodnosti.

- vedno bolj razmišljam, da mogoče nisem več pripravljena toliko časa posvetiti delu. Kar delam mi je ok, me veseli ampak več časa doma tudi ne bi bilo slabo.

- sem dobro izkoristila black friday popuste. Za nakup čevljev, dejansko je bil dober popust, vse trem nakupila čevlje. Ok, pustimo to, da sama jih res nisem potrebovala ampak so hudi in bodo za kakšno posebno priložnost. Za nečaka sem dobila željene lego technic po ok cenah.

- obožujem spletne trgovine

- komaj čakam naslednji petek, vse bomo okrasili, da bo kičasto

- moram najti ene dva preprosta recepta, da bomo doma piškote pekli. Nimam volje za kaj več ampak moram, ker bo užival ob tem
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Nov. 2023 10:41

- sem ful jezna, da je dobil flašo eno včeraj zvečer, 1. odkar polno dojim, en 8. dan in da sem doma, je dobil. Sploh ni bila nujna, moj me je sprovociral, ker je enkrat iz,avil, ko se mu ni dalo več z njim ukvarjt, da rabi flašo in pol sem mu res čez kako uro al dve dala flašo. Ne bo več dobil flaše, ko sem jaz doma, pa če se celo noč joče!

- če pa kam grem, ker tako al tako ne grem pogosto, niti 1x na teden ni povprečje bilo do zdaj vsaj, če pa je 1x na teden je tudi ok, naj mu pa da adaptirano, ker če bi si črpala bi lih toliko časa porabila za vse skupaj, da bi v unem času, ko imam za it rabil 2x jest in ne 1x, pije pa na eno uro skoraj cel dan, tako da nimam nič ekstra mleka za ga izčrpat isti dan ali dan prej..

- je danes nek zadnji dan za oddat za neko prijavo za darilo za miklavža božička, kar že je (v njegovi službi), ma nismo nič oddali, zdaj sem se jaz spomnila... moreš kao narisat, kaj bi rad, da prinese, ma ni mi jasno ne za kolikšno ceno se gre približno darilo, ne nič, iskat greš pa darilo v en šoping center na dogodek in moj pravi, da je premajhen, da bi ga tja vozili, zdej, da gre samo stars darilo iskat, mi je meni pa že tko skor malo čudno, al ne vem če je to normalno al ok, z mojim se nisva spomnila se o tem pogovarjat, očitno on ni imel časa za to..

- jao v moji službi pa sploh še nisme prijavila, da imam otroka, ma nisem slišala, da bi otroci kaj dobili z ny pri nas?

- tudi, ko sem bila jaz majhna, smo neki dobivali samo v tatovi službi in bili v neki kinodvorani, kjer je bil vsak otrok poklican po imenu in mogel it iskat darilo.. ali pa na tisti stari lokomotivi...

- sem končno sama zjutrj doma, ker moj je bil zdaj nekaj dni doma do danes
- itak imam samo več za pospravljat in čistit za njim, ko je doma
- danes sem najdla, da je 'nekdo' prijemal ročaje čistih vilic in žlic, da je neki oranžno bilo gor, k oso bile čiste v predalu, to je verjetno on jedel tatarskega in s takimi rokami prijemal... jaz niti ne jem tatarskega sploh, pa bi tudi takoj počistla za sabo, če bi kaj umazala..

- sem bila to soboto v šoping centru, joj kako bi malemu kupovala te obleke z božičnimi motivi, sem se mogla prav bremzat, da nisem. Pa še ne vem, kakšno cifro bo sploh mel decembra, 2 tedna nazaj je bil izmerjen 62 cm v dolžino in ne vem ali mu vzet za december 62 ali 68 cm. Sedaj še nosi vse 62, 2 tedna nazaj je še 56 kak kos, razen 2 bodija ima, ki sta mu prav ki sta dvojna št 62/68.
- sem vzela en božični puloverček sicer 68, ma sem že prej planirala, da rabi en pulover dodatni. Pa še v uni trgovini je samo 59 in 68 cifra.

- razmišljam, če bi se šli slikat bolj profesionalno, moj je rekel, da se ne bo s tem ukvarjal, naj zrihtam js fotografa, če mislim. Na zadnje, ko sem šla na korporativno fotko med nosečnostjo, mi je pa on predlagal enga, bil ful fajn in prijazen, v starem delu Lj ima studijo, samo zdaj nismo v Lj.

- ne vem še, kdaj bi šli, za to decembrsko smo verjetno itak prepozni, moj je pa tudi rekel, d bi raje šel na klasično fotografiranje, kot decembrsko praznično.
- bi mogla malemu še vrečo za voziček kupit, tud še ne vem kaj bi, al novo al rabljeno.
- Nimam nobene želje po seksu, ker se z otrokom non stop ukvarjam, ne vem, kdaj se to povrne, ampak še dobro po drugi strani, da ne bi slučajno ponesreči zanosila... ker sem proti kontracepcijskim
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 29. Nov. 2023 6:13

- da je tezko vedet, al bo dan dober al slab. Vcasih se zacne dobro in se obrne, redko kdaj obratno...
- da se mi ne da vec, nimam vec energije. Prav panika me zagrabi, ko dobim mail, ker moji mozgani najprej pomislijo "kaj je spet narobe?!"
- groza od zadnjih mesecev, ampak hey ho, vedno je lahko se slabse :gut:
- sem pa ponosna na tamalega, ker je skrbno izbral igracke, ki jih bova podarila. Sem mislila, da bo slo tezje, pa je lepo razumel, da vsega pac ne moremo vzeti s sabo.
- bi sla drugo leto za svoj rojstni dan na eno mini potovanje, ampak je cisto sredi tedna. Zadnjih 10 let je bil moj rojstni dan drzavni praznik, sedaj pa kot da nisem vec pomembna :cry: :D
- zadnjic se selim, naslednjic se selim samo se v lastno nepremicnino, ker imam dovolj. Sem se samo v zadnjih 3 letih selila vec kot je normalno za eno zivljenje. Letos sem se selila vec, kot je normalno.
- Sem ravno iz firbca gledala na nepremicninah in eno ful lepo stanovanje s sanjsko teraso se vedno prodajajo, ze 1 leto. Me zanima, kaj je narobe, da ga ne prodajo, ker cene pa ne znizajo.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 30. Nov. 2023 10:49

- Sem na trnih, ker imam lih malo fraj, ampak bom menda mogla it do pritličja čez veliko stopnic iskat 2 paketa, se mi pa ne da ful. Pa en je ful velik, če sem prav razumela, podloga za dojenčke, ampak tista debela blazina, ki je lahko tudi za otroke ali za telovadbo za odrasle, moj misli, da bo on telovadil al kaj rabil to blazino... ja seveda, do zdaj še v enem letu ni nič telovadil.
Sama imam pa navado, da čisto na tleh telovadim, brez nobene podloge.
- končno sem se spravil včeraj odprt paketa z boba wrapom in pajacom naročenim, pismo ja je zapleten ta trak za ga dat gor... zdaj štekam une, ki pravijo, a so od enega 3 al 4 meseca naprej kar nosilko nabavili, ker je bolj praktična kot trak...

- sem malo zarila, da se nism spravila prej odpirat paketa od pajaca, ko sem malemu kupovala dodatke kot je kapa, zdaj ima kapa bel cof, pajacek je pa krem..., sem pa ravno, ko sem kupovala kapo ugotavljala ali je pajac bel ali krem, nto sem se odločila, da je verjetno bel, ker si nisme zapomnila, kako greš nazaj pogledat na fb, kaj si naročil pa tud nism vedla...
- non stop neki sanjam vsak dan, najpogosteje o osnovni šoli in da imam ful testov, ali da sem kak test pozabila, no ljudi iz osnovne šole, ostalo pa predmete, ki so in v osnovni in srednji, ne ločim ka jje bilo. Danes sem celo, da mi je bil nek nov tip všeč, eno leto starejši od mene.
- jaz po moje spim več kot cela 20a, pa eni pravijo, da ne spiš, ko imaš dojenčka, zato tudi sanjam vsak dan neki... po moje cel faks sploh sanjala nism, ker sem tako malo spala...
- že res, da se moreš lahko kdaj ponoči zbudit, ampak kaj pa to, da ti ni treba zjutraj v službo, si doma cel dan in lahko kadarkoli v dnevu spiš in nadoknadiš, kar čez noč slučajno nisi..

- premlevam tudi skos o bivšem, skos me mori in zdaj sem prvič prišla na občutek in idejo, da če sem prej, ko sem bila z njim imela skos občutek, da nekaj ni to to in da bom še nekoga spoznala, mogoče bi pa mogla zaupat, da je občutek le bil pravilen in ne da se skos počutim krivo... so pa ene stvari slabše zdaj, ne pa na splošno slabše.. Mogoče občutek le ni kar neki in sem prav izbrala.. Sicer, če bi že takrt, mi bila prioriteta zveza pred vsem drugim, bi mogoč bilo drugače, ampak ni bilo in ne morem zdj spreminjat stvari..
- bi še hodila na terapijo, ko bomo nazaj živeli bližje Lj, če bomo, kar k isti
- sem bila 1x pri neki ženski, ki uradno dela meditacije, potem ima pa tud neke intervijuje, kjer je izjavila, da se ji pred človekom izpišejo besede.. ko sem bila pri njej, sem začutila, da bi se rada še na terapijo prijavila.. Se spomnim, da mi je sama od sebe rekla na koncu, da me čaka materinstvo in nisem nič začela jaz te teme.. glede bivšega pa, ko sem jaz rekla da so ti in ti problemi verjetno, ker ima šele 25 ali 26 in ni še toliko zrel, pa je ona nazaj rekla, da ni samo starost, da je lahko oz je tak karakter...

- moj pravi, da sem sedaj odkar sem rodila manj tečna kot med nosečnostjo...
- sem bila med nosečnostjo sicer tudi bolj utrujena kot zdaj
- baje, da če so večji rojeni dojenčki, da imajo lahko eno od žil v popkovnici razširjeno in več hranil poberejo, mogoče mi je toliko hranil pobral mali, da sem bila še bolj fertik kot kakšna druga...
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Dec. 2023 11:48

- končno imam čas za pit kavo in jest, sem si mogla ponovno skuhat, kavo, ker je bila prejšnja že mrzla, kar sem vmes skrbela za malega in kuhinjo čistila in posodo pomivala..

- mali bil danes na uzju kolkov, mu ga je kr fotr delu
- je začel zdaj po cca. 10 dneh polnega dojenja ponovno prespati celo noč, prej ko je mel dodatek je prespal celo noč, potem po polnem dojenju, se je 1x na noč zbudil, zdaj spet prespi celo noč
- namenoma jem še lih malo več kolikor sem lačna, da je več mleka.. mislim, da kar precej vpliva, če več ješ in piješ

- sem si kupila adventni koledar včeraj :hearts:

- bom zdaj od danes zjutraj do nedelje dopoldan/ popoldan sama z malim, ker moj bo drugje ;(
- imam plan, če bo čas, danes 1. delati doma narejene testenine, sem šele večksno vidla, da piše, da moreš delat z moko 00, jaz sem pa kar eno vsestransko, navadno kupila..
- beeeh, sem njegovo mamo 1. spoznala šele po njegovem rojstvu in zdaj bo v naslednjih dneh spet prišla na obisk, ni mi lih tako udobno, raje bi bila brez obiskov, če to niso moji starši ali kakšne prijateljice(ki itak ne hodijo sploh na ta konec slo)..

- beh, če se bova izselila iz tu ravno pred novim letom, skoraj ne bo druge, kot da bomo pri mojih starših za silvestrovo, kar mi je kr dolgočasno, pri njegovem fotru bi bilo bolj zanimivo... pa še kamin imajo v dnevni, pa dosti dobrega vina in hrane je bilo lani ... in par mačk v stanovanju, da malo popestrijo..
- tudi danes sem nekaj sanjala, tako kot vsak dan, danes pa da sem mogla it v službo po 2 ali 3 mesecih po njegovem rojstvu in sem se kar naenkrat znajdla v službi, ampak je bil drug prostor, kot pri moji zadnji službi in mi ni bilo nič jasno... tik preden sem zaprla oči zvečer sem pa imela slike, da hrano/ smeti za v biološke odpadke mečem v našo košaro za umazano perilo :eek:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Dec. 2023 11:34

- sem danes že ful čistila in pospravljala in dala prat, odnašala ene 3 vrste različnih smeti, stare rože ovenele vrgla proč, lončke ,v katerih so bile prala in 3x dojila malega, dokler nisem zdaj utegnila priti do kave in piškotov.
- zdaj imava samo še eno rožo, flamingovec, ki mi ga je lansko leto okrog septembra dal sodelavec :D
- verjetno ne bo pospravljeno dolgo, dokler moj ne pride z miljon vrečami domov, vse odloži vsepovsod in bo spet vse razmetano.

- sicer pa prihaja domov po 2h dneh, danes popoldan, je 1. dežural na novi lokaciji, novem delovnem mestu ta vikend.
- kje bo pa delal za bolj polni čas pa še ne vemo oz. bo mogoče nekaj časa malo manj delal in bil bolj z nama dokler je še tak dojenček mali.

- sem včeraj 1. do zdaj pekla piškote, lučke postavila, danes zjutraj pa 1. letos vidim sneg skozi okno.
- Airex pa še zapakiran, sem ga ravno začela odvijati, ker sem mislila, da bo mali gor vmes, ko jaz likam, ma je pol prišel val drugih opravkov, da nisem utegnila ne likati, ne blazine odpakirati..

- sem malemu 1. oblekla bodi velikosti 68 danes, mu je najprej zgledal kar malo prevelik, ko oblečem še hlače, pa nekako normalno zgleda, samo malo bolj ohlapen.. So mu pa nekateri bodiji 62 čisto prav po telesu/njegovi velikosti, tako da zdaj ne vem katero št. mu kupiti za kakšno z božičnim motivom oblekico.

- ma sem zdaj tudi jaz razmišljala, da kaj pa, če bi na božično večer šele delala smrečico, ker je tako bolj klasično/ tradicionalno... Edino, če bi slučajno imeli pravo, jo morem kupit v unem navalu, ko jih bodo prodajali, ker na 24. jih ne bo več..
- sem začela letos poleti gledati masteršefa in gledam od zadnje oddaje po vrsti proti prvi, zdaj sem pri četrti sezoni od odzadaj, pri letu 2020.. ;D Prej pa nisme nikoli gledla sploh tvja oz. ničesar na tvju ful let... ok sanjskega moškega 1x vmes, ma razen tega pa nič...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 03. Dec. 2023 20:48

-* včasih kaj napišem, potem pa pobrišem
-* je kopalnica narejena, sem zadovoljen, udobna, večja, v budgetu
-* izobraževanje je fantastično, res uživam, se pa še premalo poznam s sošolci. Imam pa s starimi sošolci naslednji teden srečanje, ki se ga veselim, fajn bo spet videti moj folk.
-* sem šel včeraj v BTC, ker je to edini dan ko sem lahko naredil neko menjavo. Kakšna grozna izkušnja, gužva, deževalo, zvečer sem prišel v snežni metež na svoj hrib. Moral pustiti avto, in iti v temi peš 3km do svojega doma. Rabim eno punco, da mi kupi enega Subaruja Foresterja, moj keš je v kopalnicah in študiju :lach: .
-* sem imel kar probleme z fitnessom, počeno rebro, pogreb, grozen urnik...ampak, sedaj sem spucal dela, urnik mi je delodajalec prilagodil tako kot sem si želel.
-* vseeno so pa dnevi dolgi, v pogonu sem od jutra do večera, in včasih res pogrešam tisto da lahko chillaš na kavču. Ampak tako je, vseeno upam da se mi potem enkrat povrne v štiridnevnemu delavniku za 5-6 ur.
-* sem začel delati na temu kar sem vedno rekel da bom naredil, tak nek mini-team preng decov za hribe/avanture/motor. Vsi so za, zdaj moramo pa samo plane skupaj dati, že če grem večkrat v hribe zaradi tega bo super.
-* moram pisati kup nekih poročil, in za šolo, in za delo, in včasih imam tega poln k.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 05. Dec. 2023 20:47

Priznam da:

- ne morem verjeti, da nam je celo uspelooo :D

- upam, da nama uspe izvesti še “only adults christmas night out” s prijatelji. Bi bil že čas!

- se ne morem načuditi. Toliko panike, toliko besed, a dejanj, ki bi to popravile oz. izboljšale, pa nobenih. Samo eno veliko napihovanje… Kr neki! :tot: :mad: :evil:

- bi mogla it v Ikeo.

- rada nakupujem darila za otroke v tem predbožičnem času.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Dec. 2023 9:26

- mojadva oba spita trenutno
- mali se je danes (zjutraj) že 2x dojil in banjal
- moremo se pozanimat, če je kaj dobil na tistem dogodku za Miklavža včeraj, kamor nismo šli

- mam celo malo musclfibra po nogah od telovadbe včeraj, ma bolj kardio je bil drugi video.
- če mi že navadne telovadbe ni všeč delat na airexu in sem raje na tleh, je pa koristen pri vajah s skakanjem, da te ne slišijo sosedi spodaj oz nič ne ropota, ko po blazini skačeš :lach:
- sem ugotovila in on mi je tudi zmeril, da imam še vedno razmak med trebušnimi, verjetno nekje 2 prsta približno, zato zdaj spet ne delam vaj navadnih za trebušne, sem nekje brala, da če imaš razmik, je dobro, da 6 mesecev ne delaš trebušnih(crunchijev, twistanja in podobno..)

- smo dobili od njegove mame/ babice še en zimsi pajac, črne barve(očitno nima takega okusa kot moja mama, od katere tipična izjava je 'črna p res ni fajn za dojenčka/otroka', čeprav sem jim sama poslala sliko temnomodrega pajaca iz trgovine ne črnega), je bolj debel in bundast od tisteg pajaca zimskega, ki ga že imam, tisti, ki sem ga jaz nabavila, je pa samo plišast navzven in krem barve, malo manj debel ... in zdaj ne vem, ali bomo obdržali, da bomo imeli 2 zimska pajaca št 68 ali grem ta pajac od njegove mame zamenjat za zimsko vrečo za voziček, ki j še nimamo.. čeprav smo zdaj že bolj proti koncu obdobja, ko lahko zamenjaš nekje..
- gremo ta vikend do staršev in bom prvič po rojstvu se še dobila z dvema kolegicama, ki ju še nisem videla od poroda.. onidve imata pa otroke od cca. 2 in pol do skoraj, 2 meseca manj, kot 5 let stare... mislim, da nismo več v istem obdobju glede otrok, ker imajo že toliko starejše... Ena ima enega, druga 2 otroka, me malo firbec za tisto, ki ima enega in bo čez par mesecev star 3 leta, če mislijo imeti še kakšnega...
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 08. Dec. 2023 9:36

- Se okoli 4 meseci tega fucking mraza?! Ne me jebat. Kako lahko ljudje v Evropi zivite tako??? Da ne omenjam depresivne teme. Sedim v mrzli pisarni in dvomim v vse odlocitve preteklega leta :cry:
- da drugace pa lahko spet malo zadiham (no, bi lahko, ce mi ne bi z vsakim vdihom zmrznila pljuca...). Takoj, ko nisem vec v dumpsterfire od drzave, aka Bangladesu, se vse lazje uredi.
- primer 1: norenje in jokanje in puljenje las, da sem lahko macka spravila na avion (mogoce kdaj napisem, sedaj bi raje pozabila). Pridem v Slovenijo, ga na letaliscu niti dvakrat ne pogledajo in smo ze na poti domov.
- primer 2: podobno kot zgoraj, ampak s placilom. Zaradi nesposobnosti lokalnega osebja letalske druzbe sem za isto stvar placala 3x. Doma lepo kontaktiram letalsko druzbo, potrojeno placilo nazaj na racunu brez dodatnih vprasanj v roku 4 dni.
- ampak ne glede na vse, skoraj 11 let je bil tam moj dom, bi lagala, ce bi rekla, da cutim samo olajsanje. Sem imela v 2 tednih, ko sem bila tam, da poberem stvari, kar nekaj trenutkov dvoma in zalosti in eksistencialne krize.
- gre tale december malo mimo mene. Delno zato, ker nimam casa, delno zato, ker raje sedim doma na toplem in gledam moj novi robotski sesalec, kako sesa :lach:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Dec. 2023 16:48

- je super, da je mali malo zapal in imam malo časa zase in lahko pijem v miru vroč metin čaj in ne kos tistega za dojenje kot doma
- sem komaj zdaj mojega vprašala za mnenje, prej si nisem upala, če bi mu bilo v redu, da bi se dobila še z drugim parom prijateljic in je rekel, da dokler sem tukaj imam možnost, doma bom pa sama, samo, da ne oboje v istem dnevu... tako, da sem dvema pisala šele zdaj... se bojim, da bo prepozno oz. ena vedno reče, da naj sporočim oz. ji moramo povedat 5 ali 6 dni prej in to je še edina med vsemi mojimi prijateljicami brez otrok in toliko planiranja rabi.. :lach: :lach: :rolleyes:

- sem malemu prvič oblekla bel plišat zimski pajacek z uhi, ki sem ga kupila od ene punce in je mali noro kjut v njem. Uni od njegove mame mi ni tako lep, ampak pač darilo... bomo čene magari vrečo za v voziček drugič kupili sami novo. Čeprav lahko po mojm uporabljam tudi samo pajac za voziček in deko, čeprav dve kolegici sta rekli ,da sta imeli oboje in vrečo in zimskega pajaca...
- moj si je še en nov parfum naročil, zdaj ima že 3 bolj nove v zadnjem času Amouage - Ouverture, Kilian Sacred Wood in Memo Paris African Leather. Ta Amouage Ouverture je zelo specifičen, za zvečer, ko i res uštiman, zimo in nič drugega.. on ne loči prav kakšen parfum paše k kakšni priložnoti, pa še kakšne močno začimbne nosi poleti in še poten je... potem pa neki kreg nazaj, če mu kaj rečeš...

- je pa šel zadnjič z nekim parfumom ven na kavo z dvema sodelavkama, sem si prav mislila, da ta pa diši lepše od vseh njegovih, ki jih je nosil zadnji čas in je bil na koncu Memo Paris- African leather, baje, da sem 1x rekla, da mi ni dišal lepo, ja seveda, če sem bila ali noseča v 1. trimesečju oz. 1. ali 1/2 2., ali je pa ga nosil poten, poleti, čez dan, po možnosti v trenerki, ko res ne paše skupaj s temi dejavniki..
- kar se tiče notalgije in pogrešanja in spraševanja glede pravilnih odločitev, sem imela to skos kar se tiče bivšega, sem bila pa na njega navajena, sva se poznala in e družila, ter kaneje bila par od mojega 20 do nekje 27, pa še nekajkrat pri 28 in mi je tudi čudno, da je kar tako odrezal stik, nimava nikakršnega stika... in nič ne vem o njem... in vsa ta hitra sprememba z nosečnotjo in otrokom...

- po eni strani bii mela še 2. otroka, ma se bojim, da je filing, ko imaš 2. 1=1, 2=5. :/
- od malega vse oblekce pospravim z mislijo, da bo za naslednjega, če bo naslednji punčka, pa mogoče še za 3., (čeprav malo mislim, da imam kar v glavi, da bo še en fantek avtomatično) če bomo imeli 3. Mi je malo nenavadno, kako ženske na polno prodajajo ali obleke ali prsne črpalke ali karkoli, če imajo samo enega otroka ali da zgledajo zelo mlade po slikah, kako, da ne shranjujeo teh stvari za naslednje..
- je pa hkrati pri meni mislim, da bil ravno pravi čas in leta za otroka, si skoraj ne predstavljam, da bi bila malo čez 30 in brez otrok.. hkrati se ne bi rada igrala z naravo, pa še kar veliko ljudi zboli resno tudi mlajših, nikoli ne veš, kdaj te kaj doleti in je prepozno...
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Dec. 2023 9:48

- je mali dobil par oblekic, vse velikosti 68 od mojih staršev za miklavža, je še moj rekel, da moja mama ima zelo okus pri oblekicah..
- je super, da mali malo spi zdaj in sem fraj, vsa kosila večerje, morem js it stran od mize potem jest bolj hladno, da ga hranim, pride bolj zahteven, ker je v šoku iod vsega novega, ko gremo na obisk k staršem, pa še pot je tudi kar dolga 2 uri v eno smer.. tako da je imel včeraj 12 podojev, na eno uro ali 50 min jedel čez cel dan, ko sva bila doma, je pa imel zadnje dni 7 do9 podojev na dan.

- sem sebe zvagala in imam še 1 kilo manj kot ko sem bila prejšnjič na obisku, tako da imam cca. 14 kg manj od poroda in 6,5 kg več od začetka nosečnosti.( sem po občutku mislila, da sem malo teže pridobila prej, ne izgubila)
- mali je bil začetek tega tedna 1. dan na trdo podlago na tla.. sicer meni tudi nekako nenaravno zgleda zakaj bi mogel majhne dojenčke štručke dajat na trda tla.. eni jih menda dajejo že kmalu po rojstvu..
- delam pa sicer vsaketoliko kakšno vajo z njim za večji mišični tonus, ker je cel preveč trd.. nam je zadnjič pokazal nek njegov starejši pediater... baje da je značilno za večje rojene dojenčke.. in je rekel, da je menda od tega odvisno ali rata kolerik ali flegmatik, če je cel tak zakrčen in trd skos, kot je bil naš na začetku menda rata kolerik od tega..
- bomo baje malo zamaknili cepljenje, da bomo malo zamudili pregled pri 3 mesecih, da bo prišel pri 3 in pol ali 4ih.. šit, to je tudi sranje, če ti lih cepivo kaj naredi ali ga pokvari.. ene ženske so pravile, da so imeli njihovi probleme od cepljenja trajne, samo nisem prepričanaa ali je bilo od taobveznih cepiv ali tistih poljubnih..pneumokok ali kaj je že...
- tako, da bom tudi njegovo težo in višino zvedela malo kasneje, sem ga poskusla dat na vago za odrasle in mu je pokazalo nekje 6,1 kg, ma ne vem, če je natančno, bi skoraj kaj več mogel dobit od zadnjega pregleda..če je takrat imel 5,7 kg.
- uf, mali je ful naporen prva dva dni, ko pridemo do staršev, tako, da mogoče celo ne grem na pijačo danes, ena kolegica se je javila, da bi imela čas.. ponavadi smo prespali vsaj 3 noči in sem bila prva dva dneva samo doma z njim in sem šla ven s kolegicami šele proti koncu obiska, ko se je že umiril in sem si tudi jaz malo odpočila od začetnih bolj napornih dni..
- ne vem kaj kupiti za darila mojemu in staršem, ok staršm kakšno malenkost, ni taka reč, ma on si pa itak že ves čas sam sebi non top neke pakete naročuje.. parfum, neki za beleženje spanja, tepihi za v avto so bile zadnje stvari..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 09. Dec. 2023 17:24

Priznam da:

- smo imeli praznično obarvan dan. Krasenje smrekice, peka piškotov,… in vse kar paše zraven :ja:

- imam dober občutek glede petka, ampak na končno odločitev bo potrebno še počakati nekaj dni…

- … bi bilo kar preveč lepo, če bi bilo res in bi se zadeva (spet) uresničila

- organizacija “adults only night out” poteka v dobro smer. Res upam, da zadnji moment kaj ne pride vmes…

- po eni strani si zelo želim tega, po drugi strani pa vem koliko bi (spet) zamudila. In še tisoč eno vprašanje glede bolezni, varstva,… :rolleyes:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Dec. 2023 10:22

- zgleda, da bo padlo v vodo uno srečanje, ki je bilo planirano s prijateljicami... ne maram, da so ljudje tako neresni.. tadrugo kolegico sem pa včeraj zavrnila, ker sem imel filing, da bi bila preveč utrujena 2x it v treh dnevih kar smo tu, pa še mali je zeloo naporen prva dva dneva...

- mi tukaj mama kuha in čistit ne rabim, ma mali je tolk zahteven, da mam praktično skoraj oz brez skoraj kar manj časa kot, ko sem z malim doma... zadnje dni doma smo imeli 7-9 podojev v dnevu, tukaj pri starših ...13.
- smo pa utegnili iti na en sprehod in jaz sem si lase oprala, sem ugotovila, da malemu je tako toplo če je v (nebundastem/ tatanjšem) zimskem pajcu in čez z deko pokrit, da ko ga slečeš je še veliko toplejši kot sicer, ko je normalno doma oblečen..
- me moj straši, da ima mali eno zenico večjo kot drugo... jaz sama nisem pazla oz mogoče je opazit v bolj temi.. takrat pa itak je tema pa ga ne vidiš tako dobro...

- baje da je eden od razlogov tudi lahko težek porod... moj je zame rekel, da sem imela težek porod, čeprav jaz sem mislila, da je bil normalen/ povprečen...
- frizerka je pravila, da ni imela nobenih protibolečinskih, ma da je rodila v dveh urah od začetka popadkov, ja čudno..jaz mislim.. da sem bila od prihoda v bolnico do rojstva, da je bilo 9 ur, sem pa šla samo takoj v porodno, nikjer na drugem oddelku bila..
- se mi zdi, da če porod ni lih med krajšimi, da epiduralna prej pomaga otroku, kot škodi, da ima manj stresa preko mame, meni so sicer dali poleg epiduralne še dodatne popadke oz ravno zaradi njih sem se odločila, da jo pa res zdaj vzamem... in baje, po besedah babičarja, da je pomagala, da je steklo naprej bolj hitro odkar sem jo vzela + dodatni popadki..
- je pa drugače v Lj res super, ti rečejo, da kadarkoli lahko vzameš katerokoli protibolečinsko stvar želiš in ti še razložijo prednosti in slabosti različnih med njimi..

- me dela živčno to pasenje kravic, ker je tolk nekih pravil, kako more stat, ne vem sploh ali je moj pravilno..
- so me zdej prestrašili ti problemi, da ima kaj narobe in sem se odločila, da bom nazaj začela s tem pravilnim babyhandlingom(ko se mi ne mudi) in ugotavljam.. da dejansko ga lahko dvignem in odložim točno tako, kot kaže fizioterapevtka in brez kakšnega večjega truda... pri 1 mesecu ko je imel še 2 do 3 kile manj kot sedaj, ga nisem mogla oz zelo težko, zdaj ali imam js bolj močne roke ali mali ni več tako zategnjen, da se ga dejansko da nosit normalno, tako kot tam kažejo... mogoče sploh ni bil tako zelo težek, ampak tako trd in zategnjen, da ga zato nisem mogla po tistih pravilih dvigovat iz boka.. da ga samo malo z eno roko podložiš.. .. jaz sem se pa tam jezila, da js ga ne morem dvignt, kot ta fizioterapevtka na videu, ki ima roke take, kot da bi moški bila.. :lach:
- ga poskušam, tudi po navodilih pravilnega handlinga, da bi spal na boku, ma se zvrne, tudi v gnezdu :rolleyes:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]