Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Nov. 2023 8:44

- nas je pa spal v avtu vceraj celo pot, malo cemel, bedel vmes in danes od 21 do 7 brez hranjenja. Nekaj je momljal malo pred 3jo ponoci sicer in me zbudil in se kaksno uro nisem mogla zaspat, pa se skur nisem imela zaprtih in ni bilo ciste teme v sobi, mogoce me je to motilo. Je pa spet imel nek maraton hranjenja pred spanjem... ene 260 ml spil v zadnjih 3 urah pred spanjem, se dojil zraven in se pred tem konec popoldneva se po ene 3 ure vse skupaj non stop dojil. Jaz sem pa koncno dokoncala mojo skandinavsko serijo...Zvecer bi mogoce lahko gledala se kaj med dojenjem, ma sem bila tako utrujena da nisem imela energije za gledat serije vmes, sem potem zaspala vmes, ko mu je moj dajal zadnjo flasko, okol 21. Baje, da je moral se pol ure lezat zraven njega, ker mu ni bilo vsec na tleh, lol. Ce bi ga dali na kavc bi bil pa v drugi sobi kot jaz in se neka mini nevarnost, da ne slucajno dol pade..

- imam tak bioritem, da sem ful jutranji tip in sem najbolj ubita zvecer, ko odspim vsaj tri ure sem ze bolje sredi noci, zjutraj se bolje. Tudi pri studiju in sluzbi, mi je bilo najazje iti spat zgodaj zvecer in sredi noci ali zelo zgodaj zjutraj vstat in delat/se ucit naprej..
- sem se koncno stehtala, cca 5 tednov in pol po porodu in imam 12 kg manj od poroda. (Tudi po obcutku brez tehtanja bi isto rekla, da imam 10 do 15 kg manj oz nekje med 60 in 65 kg). Priblizno isto tezo sem imela v svojem 16. tednu nosecnosti. Se vedno pa imam cca. 8,5 kg vec od zacetka nosecnosti.

- madona, moji starsi imajo bonsai, ki mi ga je se bivsi dal, je crknil cel ze po pol leta ali enem letu, ampak je imel 2 nova majhna poganjka, sta ene 3 leta bila tista poganjka cisto mini in zdaj v zadnjih par mesecih sta podivjala, posebi zdaj dober mesec kar me ni bilo doma sta fuuul zrasla, prej pa skoraj 3 leta ni nic rasel ta bonsai. Fascinantno se glede na to, da naj bi bil bonsai duhovna rastlina, ceprav skrbi moja mama zanj, ne jaz.

- mali cel zmeden, ker ni imel svoje posteljice, sem ga dala kar zraven svoje (otroske/najstniske postelje) na tla na deko in v gnezdece. Tudi v gnezdecu ni navajen bit, ker ga midva nimava, mu je mama kupila neko novo, ful lepo. Samo, da moj ni navajen, da je nekaj tesno ob njem, se najraje spi v velikih posteljah, da ima veliko prostora okrog sebe, se raje kot v svoji manjsi posteljici ali cim se manjsim(gnezdo)
- me je kar malo strah bilo, da se zadusi v tem gnezdu, ker ima blago tik o glavi, samo vem d anekateri ljudje menda prakticirajo, da imajo dojencke v gnezdecih ponoci na zakonskih posteljah, tako da ne bi smelo bit nic narobe..
- moj partner spi v drugi sobi, ker imam sama samo enojno posteljo in jaz sem v svoji glavi ocitno stara 18 in se pocutim kot neka tinejđerska mama z dojenckom v svoji otroski sobi/najstniski sobi. Kot da neki narobe delam na nek nacin..

- moja mama je spet izjavila, da je ze pozabila kako je imet dojencka, ampak da jaz sem bila itak cisto mirna in menda, da sploh nikoli nisem jokala in vedno prespala celo noc iz da se ona ne spomni, da bi kdaj ponoci vstajala zaradi mene. Meni se zdi, da sem bila zelo skrajno introvertirana in nisem marala da se vec kot toliko drugi ljudje z mano ukvarjajo.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 02. Nov. 2023 19:18

- so bili zadnji dnevi bolj meh…ne vem, kje se me glava drži, preveč obveznosti na večih koncih.
- sem pa še vedno neskončno hvaležna, da lahko 95% zoprnih opravkov opravim od doma in da prihranim s tem ogromno časa. Kako ljudje, ki ne delajo od doma sploh opravijo kaj čez teden? Sploh pozimi ob tej temi? :/
- se pa veselim, da bo jutri dostavljen nov hladilnik, ki bo imel več kot dovolj prostora za 1-2 osebi; pa tri velike predale za zmrzovanje, kar mi je do zdaj res manjkalo.
- se mi ne da vlačit po sodiščih, ampak se gre za preveč denarja, da bi X osebi kar pustila izkoriščanje.
- mi je fant včeraj polepšal dan, ko mi je poslal dokazne slike. Pa vedno mu govorim, da kaj toliko slika vse, no, zdaj sem mu prekleto hvaležna.
- bi šla na toplo/lepše…kake dva tedna Tajske bi me zdaj upliftala…zjutraj skočit v vodo, zajtrk s polno tropskega sadja, potem malo delat, nato na kako njihovo tržnico, kaj dobrega pojest, se peljat z motorjem po otoku in potem zvečer spet na plažo. Ahhh.
- sem že dva tedna brez blenderja in počasi bo dovolj..pogrešam svoje smutije.
- grem še malo delat potem pa spesnit mail za odvetnico. :tot:
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Nov. 2023 20:42

- smo nazaj doma od obiska pri starsih
- je fajn prit v tako na prvi pogled cisto, prazno stanovanje v smislu da ni kica in nepotrebne krame notr, da diha, ceprav je majhno..
- spet dojenje potem pa se pospravljanje hrane v malo majhen hladilnik in precej majhen zamrzovapnik, ker moj seveda ne zna pospravit bi vrgel tako random in pomoznosti pomeckal stvari, ki se jih da pomeckat
- ne vem kako je bilo mojemu? Ma je on predlagal, da dvakrat prespimo tam...cene pac dez je bil del dni in jaz sem veliko vecino nudnega casa samo dojila svoji sobi se mi zdi
- no danes zamudila na kosilo zarad dijenja in pol mogla it spet dojit se preden sem cisto do konca pojedla nazaj, popoldan do polovice pojedla neko pecivo, ker grem dojit, ko prxem nazaj v kuhinjo ga ni bilo vec, ker mi je moj pojedel :rolleyes:
- se mi zdi, da je res kar nekaj dobil mali v stegna, da nikol do zdaj ni imel tako okroglih stegen, pa ravno sem brala da ce zelijo ali popijejo adaptirano, da ni nujno da so imeli pravega mleka premalo samo, da bi v vsakem primeru popili, ker taki so... v prvi uri, ko sm sla s kolegicami na pijaco je menda mali popil 230 ml adaptiranega..
- sem sla prvic s kolegicama ven po porodu in bla na koncu prav v strahu, da mi bojo starsi na polno tezili, da sem bila predolgo, moj nic ne bi rekel.. na koncu res sem cca 3 ure in pol ali malo manj od tega prisla nazaj domov, sem ze v kuhinji, me tata po telefonu klice in nadira, kje sem in da kaj si mislim..
- kolegici tud kar nekaj cez svoja tipa govorili, posebi se tista brez otrok..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 02. Nov. 2023 21:33

Priznam da:

- prav nič ne pogrešam tega začetnega materinstva v smislu večnega psihičnega pritiska če delaš vse prav, če dovolj poje dojenček, kdaj in koliko bi moral spat, ali bo spal celo noč ipd…

- mi je bilo še posebej težko v drugo, ker sem imela nenormalno veliko slabe vesti, da več časa ne morem posvetiti starejši…

- je sedaj boljše. Hvala bogu! :ja:

- bi šla nekam na potovanje. V tople kraje. V hotel ob peščeni plaži. Novembra. Ker mi gre ta mesec reeeees na živce! :evil:

- res škoda, da je in bo še dolgo časa tako usrano, deževno, nikakvo vreme, da se še za vikende ne bo dalo nafilat baterij…

- gre v ponedeljek v vrtec, po daljšem obdobju. Upam da za več kot 1 teden, 10 dni :rolleyes: :tot:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 03. Nov. 2023 10:23

Priznam še, da ju je danes prav užitek gledati, kako se lepo igrata. Precej časa že, zato bi bilo škoda to prekiniti z recimo, šolskimi obveznostmi :D
Včasih je potrebno zamižati na eno oko in dovoliti, da se stvari razvijejo po svoje. Spremeniti prioritete. Za tisto bo še dovolj časa…
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Nov. 2023 11:03

- Sem zakomirala v postelji takoj, ko sem zadnji prispevek napisal včeraj in ko se je on končal dojit... na koncu moj pospravil hrano v zamrzovalnik in hladilnik... in vreče moje zamrznjene zelenjave, ene 3 od brokolija, špinače in mešana zamrznjena, vse je dal ven iz zamrzovalnika in bo za proč zgleda, ker ni dovolj prostora, da je lahko dal neke stvari od mojih staršev noter :<
- v samem hladilniku pa je še plac, ni take panike, čeprav je majhen, ampak zamrzovalnika nimamo pa skoraj nič
- je mali jedu danes oz spal, bedel brez močnega joka od 9e do 5e zjutraj. Se je nekaj oglašal okrog 1 ponoči, ma jaz sem bila preveč koma, da bi vstala.
- da po eni strani starši pomagajo z neko kuhano hrano in kar nam še dajo kar je domačega, pa gnezdece mu je mama kupila in neke dekice, tudi nek denar dajala ob rojstvu še zraven darila, kar sem ji govorila naj ne... ampak nekaj ful prijazna se mi pa ne zdita do mene... karkoli rečem ali se pritožim, je kot nekaj posmehljivo nazaj in mojemu partnerju vse data prav.. tako da v bistvu tako psihično, čustveno, se kar bolje počutim zdaj doma, kot pri njih... pa sem bila dobre volje oz v pozitivnem pričakovanju, ko smo odhajali k njim.
- kolegice je bilo pa fajn videt, čas kar laufa, ko smo skupaj... Ena ima pa še skoraj točno pol leta starejšega sina od mojega..

- se res trudim, da čim manj krame nosim od mojih staršev sem in res samo kar je nujno, sem mogla zato eliminirat petke in samo neke gležnarje vzet, ker nimamo kam dajat čevljev, pa ene platnene z vezalkami bi mogla domov nest, ker jih ne rabim več tu..

- morem ugotovit, kam dajat oblekice, ki so mu premajhne, ene 3 pajace sem izločila do zdaj, mogoče bi mu bilo fizično še možno jih spraviti nanj, ampak nočem da ga obleke tiščijo... tako da I guess bom spravljala za naslednjega..., jih bom pa tudi naslendjič nekam k staršem nesla spravit..

- aleluja, kako je fajn imeti nazaj domačo previjalno mizo , ki je ful velika, široka, visoka.. doma mela zanj prrijalno neko improvizorično mojo otroško pisalno mizo.. ki je ful nizka in še ful ozko je bilo vse skupaj zaradi male podloge..

- ma da zdaj ko poslušam, ne vem, če sem bila jaz tako zelooo bolj mirna od mojega sina kot dojenček, starši so na meni uporabljali dudo, da sem bila tiho, mi na malemu ne, oz sem včeraj prvič malo v avtu (šli še do njegovega sorodnika na poti nazaj, ki popravlja avto in neka nesreča vmes na cesti) in nalivali so me z adaptiranim mlekom, kar uspava dojenčke in nisme bila nič dojena, tako da mi nimajo kaj govorit...
- sem mogla dat včeraj jurja evrov za avto, pa milim, da je to le del popravila, bo treba dat še
- sem doma vzela še 1 parfum, potovalno verzijo Kilian - Liaisons dangerous, ostali, ki jih imam sedaj v stanovanju, so samo Chanel Coco mademoiselle in 2 vzorčka, ostalo je vse pri starših.
- moj je pa pred kratkim naročil Kilian - Sacred wood in zdaj vidim da je tudi od nekje prinesel Mochino Boy toy, mislim da ima tukaj čez 5 parfumov ali nekaj med 5-10 trenutno doma, ostalo ima tudi on pri enem od staršev..
- sem vzela za malega tudi 3 knjigice moje otroške, imam kar veliko še svojih otroških knjigic doma..
- parfum, ki me spominja na najine bolj prve dejte pod lučkami in december v Lj v centru je pa Chanel Allure edp, kar tak klasika
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 03. Nov. 2023 12:26

Ash. napisal/-a:
- se pa veselim, da bo jutri dostavljen nov hladilnik, ki bo imel več kot dovolj prostora za 1-2 osebi

Um, zakaj pa sploh poskusas spravit 2 osebi v hladilnik? :pale:
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 03. Nov. 2023 12:30

_patchouli_ napisal/-a:
Ash. napisal/-a:
- se pa veselim, da bo jutri dostavljen nov hladilnik, ki bo imel več kot dovolj prostora za 1-2 osebi

tnx for that :lach: :lach:
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Nov. 2023 12:48

- Super za nov hladilnik. Meni je tako fajn dobit kakšen nov kos pohištva ali opreme v tem obdobju... sem še vedno navdušena nad našim novim pralnim strojem (edino ar pušča je kriv nastavek v stanovanju, ne stroj) in novo previjalno komodo. :D
- edino kar sem dala danes prat, sem spet pozabila pri programu za bombaž znižati obrate in se je ponesreči pralo na 1600 :/ , pa lih med dojenjem je neki počlo, sem še mislna, da se je razbil nek njegov porcelanast? predmet za spiranje nosu, ki je bil na pralnme med pranjem, potem hvalabogu ni bilo nič..
- mi imamo pa vgrajen podpultni hladilnik z zamrzovalnikom v kuhinji in ne moremo kar drugega dat, niti ne bi bilo placa nikjer, pa itak so plani za se izselit..
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 04. Nov. 2023 9:23

- Beh, sem bila nejevoljna včeraj, cel dan nisem utegnila nič polikat in nič do konca stvari pospravit v hladilnik, prerazporedit/ pospravit hladilnik in zamrzovalnik, je mali čez cel dan spal samo pol ure do 45 min nekje dopoldan. In zvečer pol ure dokler se ni nazaj zbudil.
- In cel dan nisem prišla do enega normalnega obroka in čez cel dan jedla merci čokoladice, potem zvečer sem vmes med njegovim jokom kruh s prsutom, ko je zaspal se mi pa tudi ni več dalo pogrevat stvari, ki so jih starši dali.
- bo moj prišel danes dopoldan iz 24 urne izmene, dežura pa drugač namerno veliko manj kot pred rojstvom
- sem mu pa včeraj dopoldan 1. brala kjigico, 1 in pol, popoldan pa spet bolj samo jok, 4 do 4 ure in pol v kosu dojila in skupno skoraj neprekinjeno 6 ur preden sem dala am.

- se v glavnem skos ukvarjam samo s tem, da bi jedu čim manj am in se čim več dojil.
- zdej je tudi buden, samo ne joče, je jedel skoraj eno uro vsega skupaj zjitraj in bil v banji
- je pa včeraj dopoldan, kot da bi nek preskok naredil odkar je prišel iz izleta 3 dnevnega pri mojih starših, Kar posmejal se je 2x-3x v dnevu včeraj in danes in neke zvoke spuščal, kot da bi hotel govorit včeraj dopoldan in vmes, ko sm mu knjigo brala.. kar prej ni nič, pa sploh je bil skos nejevoljen bolj, smejal se sploh ni. (no popoldan in zvečer je bil spet nejevoljen)
- mamo zdaj ful stvari od staršev za porabit hrane in js očitno nekaj dni ne bom kuhala, pa pogrešam kaj kuhat, pa pila piva tudi ne, ker ga vedno pijem med kuhanjem...
- bi mogoce mogla naredit v prihodnosti se kaksen video malega, zadnji videi so iz porodne sobe in porodnisnice. In par kar crazy slik, ena, ko je bil s pol glave zunaj.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 04. Nov. 2023 13:55

_patchouli_ napisal/-a:

:lach:
Ups, za hrano za 2 osebi (da ne izpadem kot oseba, ki skriva trupla v hladilnik ;D )

- No sej zdajšnji bi še mogoče bil ok, če bi kupovala hrano na 2-3 dni, ampak ugotavljam, da tedenski nakupi ali nakupi celo samo enkrat na teden/na vsake 10 dni prihranijo veliko časa. :D
- pa zdaj bom tudi kuhala večje količine in lepo dala vse zamrznit :P
- super hayley, da dobivaš hrano od staršev, jaz to še vedno pogrešam iz študentskih let, ko mi ni bilo treba kupovat jajc in zelenjave. :oops:
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 04. Nov. 2023 14:10

- Ma ja zdaj sem dobila, sem pa bila 1. Po 6ih tednih doma... no pa enkrat vmes so bili tukaj in so tudi nekaj prinesli. Ma je sitno, ker ni placa v zamrzovalniku ja.. zdaj smo mogli 1 jed, edino dat v zamrzovapnik pa 3 v hladilnik, ker ni placa v zamrzovalniku.. Sicer mi kar sami dajo, nisem nikoli za nic vprasala.. ostalo pa dajo kaksno sadje, zelenjavo,ker imajo kar nekaj zemlje okrog hise.. Imam pa js vsakic ful dela, da zacaram in vse v hladilniku in zamrzovapniku prerazporedim, da najdem plac kam dat in mi je to kar neprijeten opravek, napram kaksnim drugim opravkom/ vrstam ciscenja ali popsravljanju po hisi in cistit sproti skos kaksna domaca sadja, ki zgnijejo, ker nam jih dajo ful prevec in je tu kar zabavno ja..
- eh sem se pol dneva neprekinjeno ukvarjala z otrokom, da nisem niti pomislila kaj in kako kuham, mislim da bi mogla ene klobase najprej skuhat in potem popect, zdaj ko sem jih samo popekla, pa niso tako dobre kot prejsnjic( mogoce so bile tudi dejansko druge klobase prejsnnjic) ma mislim, da sem zafrknila, ker jih nisem prvo skuhala, mama se pa ne oglasi na telefon, da bi jo vprasala..
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Nov. 2023 11:15

- da morem/o danes it kaj na sprehod, pa še malo sonca je, da bo šel mali vsaj 1x na teden na sprehod. Bolj zaradi njega, jaz ne rabim... Bi blo fajn, da mi moj vsaj voziček sestvi, če že ne gre zraven..
- berem, kaj vse bi rabli dojenčki, zdaj tudi ne vem, od katere starosti naprej rabi uno trdo podlago za potleh..
- moj je za vse stvari tako, da dojenček ne rabi sprehoda, da je dovolj, če okno odpreš, pol glede teh podlag, da te tudi ne rabijo, da sej, ko smo bili mi mali, da tudi nismo imeli, jaz ne vem več...

- eh mi je bil tako super za pit uni tonik z železom, sem ga na zadnje pila par dni po porodu, da bi ga nazaj kupila, čeprav menda je lih on krivec, da mam par zob obarvanih ob dlesni... moj pa neki naj tablete raje jemljem, da stane beljenje vsakega posameznega zobA 300 eur :/

- je blo fajn, da, je danes mali spal skoraj 3 ure ali 2 in pol po jutranjem hranjenju, da sem počistila in pospravila par stvari, si glavo oprala in spila v miru kavo in piškot do konca, v nasprotju s prejšnjima dnevoma, ko nisem mogla spit kave do konca...
- sem mislila, da bom včeraj začela telovadit 1. po porodu ...mhmm. spet sem imela tak dan, da ni čist skoraj nič spal čez dan in sem se cel dan samo z njim ukvarjala, tudi še do likanja in pospravljanja hladilnika nism pršla v celem dnevu... sm vidla da moj je danes kar začel že brskat po nezlianih stvreh na likalni...
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 05. Nov. 2023 11:38

Za take stvari najdeš na netu veliko verodostojnih informacij. Včasih so nas tudi dajali v hojice, pa ni zdravo. Na podlogo se otroka da čimprej, na postelji se težje učijo obračanja iz hrbta na trebuh in obratno, potem se začne plazenje,... Meni je bila podloga ena izmed glavnih zadev, moji se še zdaj igrata na njej (Airexu podobno podlago dobiš v Slo po meri).
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Nov. 2023 15:28

- hmm zanimivo, bom sla kak torek pogledat v babycenter za kaksne podloge, ker moj je z avtom v lj v pon
- neki sem gledla nek sklop videov babyhandlonga pa se ne spomnim nic kakih omemb, kdaj ga mores dat na tla, sem pa videe od 3 mesece naprej spustila, bom cene se enkrat malo pogledlaal dokler imam dostop.
- 1. Dan ko smo prisli od starsev, sem tudi prvic vidla, da je na previjalni se tako z nogami odrinil da je dvignil medenico od tal, zgleda bo se malo bolj za gledat kje se ga pusti, da se ne bo sam kam premaknil..

- je bil fajn danes krajsi sprehod z vozickom, samo se je celo pot premikal in premetaval v levo in desno in proti koncu sprehoda spet zacel jokat, potem ce se ga dvigne v narocje v pokoncni polozaj utihne, zdaj sem lahko, ker sva sla v dveh, ce sem sama pa ne morem ga nosit in vozicka zravn furat.
- mislim, da je spal samo na cisto prvem sprehodu svojem, na ostalih nobenem in se jokat zacne vmes..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov