Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Sep. 2023 12:26

Novi enoproatorci/karavani so itak od 30k naprej.
Jaz govrim nov rabljenemu,pac vsak avto ki pride na novo k 'bajti'mu pogovorno recem, da sem dobila novega. Cene itak se za rabljenega za nabaviti ' na novo'nimam kesa...,po tem ko sem enega ze kupila in se vec popravil financirala.

Sem hotla samo rect, da ce bi delal 4k je se vedno manj kot nakup drugega avta..pac nimas izbire, ampak ja upam da bo potem ok s tistim 1000-1500e plus nakup turbine slo... baje se ne splaca zdaj ga dat proc ce sem ze nekaj dala v njega, vsaj enega oz 2 pa kao rabiva,ce se en pokvari oz zaradi voznje tudi do mojih starsev in kolegov na drug konec slo..

Moj se ne tako spozna na avte sem pa placala tehnicni in servis v glavni avtohisi od firme mojga avta..oboji so rekli da nima napak, sicer ker ni bil zelo drag,sem malo tvegala z nakupom, sem bila v tistem obdobju zaradi nosecnosti zelo utrujena in mi je bila velika muka hoditi po slo in vozziti testne voznje vsakic drug avto in drugo mesto.. pa se on je potem rekel da nima me vec casa voziti na oglede...
Ja zdej je kar je, tudi prvic v zivljenju sem kupovala rabljene. Se pri starsih nisem nikoli prej videla kako bi izgledalo rabljene kupovati ker so vedno vzeli novega in na kredit..

Dejanako sem cene vzela se toliko poceni/ugodnega,da zaenkrat tudi skupaj s popravili ni tako drago,ok une 4k bi bilo malo vec. Sam nisem rqcunala koliko zivcev in energije ti to poprwvljanje pobere, kljub temu da sem ze v startu vzela cenejsega in recimo da imam par tisoc evrov za popravila v dobrem. Je pa prodajalec zatrjeval da je z njim vse v redu vse deluje, da n8 za pricakovst da bi bilo kaj narobe..

No ce si vzela za enw 10k, potem se mi zdi logicno, da se bolj splaca placati 4k za poprqvilo ce bi naprej delal.. kot vzeti drugega za 10k... Ta moj avto je bil prej bolj slabo vzdrzevan in ga niso prej popravvljali in vlagali vanj,kar mu je manjkalo... ampak vizualno zgleda pa zelo nov,ni videt na videz teh njegovih napak...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Sep. 2023 12:43

Firestorm napisal/-a:
Ash. napisal/-a:- sva zdaj pila 4 dni instant kavo in se mi že bruha…ko si enkrat navajen na dober kavni aparat doma, ne moreš več pit tega

Kateri kavni aparat imaš? Jaz mam željo to na neki točki imet, ko bo dovolj prostora :D
V kavi res uživam, mi je to en tak ljub ritual, pa še okus mi paše.
Bi pa ful mela tak aparat, da speni mleko, ampak ne iz tiste šobe ven, ker to pravijo, da je grozno zafrnkjeno za pucat.

Ne vem ce ti pomaga ta info - ampak
Po mojih izkušnjah kar smo imeli v službi (pol profesionalne mašine, ki ti "avtomatsko" spenijo mleko za cappuccino, ti samo pritisneš gumb) ima mleko vedno nek čuden kovinski priokus :tot: . pa verjetno se je firma kar skeširala. smo pa melinod takih da si dal liter navadnejga mlekanv poseben hladilnik zraven, do takih da ti je delalo spenjeno mleko iz mleka v prahu.

Doma imava pa že točno dve leti navaden espresso avtomat iz Lidla, za slabih 100eur (pridejo večkrat v ponudbo). espresso je super, naredi krasno cremo na vrhu :hearts: . zraven ima tudi tisto parno palčko za penit mleko. za vsak dan se mi ga ne ljubi penit &ne pijem vedno z mlekom, za vikend pa ga nujno penimo za kake obiske in za kakav za tamalo :) . Speni lepo, sploh s pravo tehniko (če si kdaj delala v kafiču verjetno veš kako) in dovolj mastnim mlekom.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Sep. 2023 12:47

hayley, pa kaj za enega enoprostorca si kupila da so novi 30k? mi smo rabljene gledali za to ceno, s tem da so bili letnik 2018/19....
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Sep. 2023 12:53

Emanueli sem odgovarjala na izjavo da bi ga poslala po klancu ce bi bilo 4k za popravljat.

Napisala sem, da v casu, ko sem kupovala avto,nekje marca,aprila letos,sem videla da so novi enoprostorci ali karavani stali od 30k naprej oz mogoce od 35k ali celo 40k,se nisem poglabljala v cene,ker nisem kupovala novega, oz da jih ni bilo pod to ceno,tako da novega seveda ne bi kupovala. Ne vem koliko je moj stal nov, pac toliko je star letnik da so bile cene takrat cisto druge... ze samo 5 let nazaj wo bile cisto druge cene avtov...

Sori nisem imela take place ,da bi v treh letih redne sluzbe ob placevanju najemnine in vseh svojih rednih stroskov nasparala 30k. Samo v sanjah. :rolleyes:
Pred tem kar sem tisto malega delala v stud. Letih s eje pa porabilo za sproti...
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 4. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Firestorm » 10. Sep. 2023 12:58

Sarissima napisal/-a:
Firestorm napisal/-a:
Ash. napisal/-a:- sva zdaj pila 4 dni instant kavo in se mi že bruha…ko si enkrat navajen na dober kavni aparat doma, ne moreš več pit tega

Kateri kavni aparat imaš? Jaz mam željo to na neki točki imet, ko bo dovolj prostora :D
V kavi res uživam, mi je to en tak ljub ritual, pa še okus mi paše.
Bi pa ful mela tak aparat, da speni mleko, ampak ne iz tiste šobe ven, ker to pravijo, da je grozno zafrnkjeno za pucat.

Ne vem ce ti pomaga ta info - ampak
Po mojih izkušnjah kar smo imeli v službi (pol profesionalne mašine, ki ti "avtomatsko" spenijo mleko za cappuccino, ti samo pritisneš gumb) ima mleko vedno nek čuden kovinski priokus :tot: . pa verjetno se je firma kar skeširala. smo pa melinod takih da si dal liter navadnejga mlekanv poseben hladilnik zraven, do takih da ti je delalo spenjeno mleko iz mleka v prahu.

Doma imava pa že točno dve leti navaden espresso avtomat iz Lidla, za slabih 100eur (pridejo večkrat v ponudbo). espresso je super, naredi krasno cremo na vrhu :hearts: . zraven ima tudi tisto parno palčko za penit mleko. za vsak dan se mi ga ne ljubi penit &ne pijem vedno z mlekom, za vikend pa ga nujno penimo za kake obiske in za kakav za tamalo :) . Speni lepo, sploh s pravo tehniko (če si kdaj delala v kafiču verjetno veš kako) in dovolj mastnim mlekom.

absolutno pomaga <3
Ej, točno to parno palčko sem mela v mislih! ker v bistvu lepo sveže mleko v lončku speniš in potem ostanki starega mleka nikjer v aparatu/šobah ne ostajajo.
A za vajin aparat rabita tiste posebne kapsule, a pač svojo pravo mleto kavo notri daš?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Sep. 2023 13:05

navadno mleto kavo za espresso, ponavadi imava lavazzo :) . kapsule se mi zdijo mal potratne & neekološke tbh :)

https://images.app.goo.gl/NKHVjvKpBFR86YhaA

Upam da bo link delal, ker je direkt iz google searcha. uglavnem cca 80-90eur pridejo te mašince, pa od oktobra 2021 ko sva jo kupila midva, so ble že najmanj 4x v ponudbi, mislim da celo nedolgo nazaj :) . morda se ti splača poklicat na lidl hotline, pa vprašat ce ga majo slučajno še v kateri poslovalnici (ponavadi pride tudi še malo znižan, samo da se jih znebijo ko niso več del aktualne ponudbe :) ).
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 10. Sep. 2023 13:15

Firestorm, jaz imam Nespresso Lattissima One. Ne vzame veliko prostora, dokaj lahki, pa važno mi je bilo, da imam penilec mleka zraven, ker nisem želela še ene dodatne naprave (imam že itak palčko, samo pač s pačko ni toplo mleko, kar je no-go, če hočeš kapučino). Znižan je bil 200 EUR, kar spet ni ogromno, je pa res, da Nespresso kapsule so (pre)drage. :( Mi je bila pa tudi kava Lavazza na filter čisto ok po okusu (neprimerljivo s kako Barcaffe npr.). Mislim, da zdaj Nespresso sploh nima več licence in lahko uporabljaš tudi kapsule druge znamke, ki pašejo notr in te pride pol ceneje, ampak meni so ti njihovi tisoči različni okusi kapsul noro dobri. :oops:
Drugače pa imaš prav glede pucanja penilca mleka iz šobe - zafrknjeno, moraš vsak dan konkretno očistit, ker se mleko nabira v vsakem kotičku in pač smrdi takoj, sploh poleti, ko se mleko takoj skisa :dead: mi gre na bruhanje, ko pomislim na ta vonj. Palčko za penjenje imam pa tudi še od prej in še vedno tu pa tam uporabim, sploh za matcho. :) Drugače pa ovseno mleko full manj smrdi od navadnega in ne pušča niti približno toliko usedline/ostankov, ampak vem, da nekaterim ni dobro. Isto kot meni recimo ni dobro mandljevo v kavi ;D
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 10. Sep. 2023 15:54

- ne razumem te potrebe po enoprostorcih, če človek res ne rabi velikega avta, ker se večkrat vozi več oseb s kupom krame. Zame ima več minusov kot plusov, težje parkiraš v mestu, več porabi, dražje pnevmatike, dražji servisi..nič bolj varen ni star enoprostorec od manjšega novejšega avta. Razumem velike družine, ker si dejansko prisiljen v to, prej pa ne štekam pa še grdi so ;( mi smo čisto super shajali z manjšim avtom, voziček in nekaj prtljage je šlo lepo v prtlažnik, za na morje pa strešni kovček.

- me prav skrbi kaj gre moj jutri gledati, ni hotel nič povedati. Se bojim, da bo res še kupil kakšen tipičen avto za fotre. Tako, iz zajebancije, ker se mu je slučajno zazdelo :nein:

- danes zgleda tak popoln dan zunaj za kakšen piknik nekje ob vodi, najbrž ni preveč vroče, idealno

- res mi pašejo bonboni, skittles :) toliko kot sem jih te dni pojedla že dolgo ne

- ugotovila, da lahko tv na telefonu gledam. Mogoče sem malo za časom :lach:

- jedla bi en tak fajn burger in kup čebulnih obročkov
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Sep. 2023 17:13

- ja moj partner je bil za to da se vzame enoprostorca ali karavana, kwr je fizicno vecji avto in bolj varen, on ki se zagovarja da je delal v Nemciji na otroski travmatologiji(v enem izmed najvecjih mest v Nem) in vidi kaj nastane z otroci po nesreci in menda da ima vpliv tudi velikost avta... zdaj ce ni cisto nov nima veze ocitno ima vecjo vezo samo ogrodje ali da je avto dvignjen,da utrpijo potniki manj posledic ob morebitni nesreci... Se komentira ko je videl kak avto srednje velikosticpo avtocesti,da je to mali avti, ki ni za avtocesto... Kaksni zgolj mestni ljudje ala prebivalci Amsterdama sem pa slisala da prav namenoma cim manjse kupujejo,da se jih lahko parkira v mestu.. in jaz mojega poslusam oz upostevam njegovo mnenje pri nakupu.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Sep. 2023 17:17

- Se strinjam glede avtov, moj je letos naložil v karavana še njegov bicikel + stolček za bicikel za tamalo, pa smo se vseeno uspeli za celo poletje spakirat :) . Glede varnosti pa je pomoje boljši malo novejši avto z boljšo opremo, kot star ampak velik avto :) . Vsaj jaz vidim pri sebi veliko razliko med "sigurnostjo" svoje vožnje z novejšim avtom z lane assistom, dinamičnm tempomatom itd :) .

*sorry hayley si me prehitela* :)

Ampak itak vsakemu svoje. Moji starši enoprostorca že nekaj let (realno) ne rabijo več (imajo zdaj druga vozila za ta namen), pa se moja mati vseeno ne more ločiti od njega :D
"joj smo šle s puncami smučat, pa nam za 4 osebe in 4 komplete opreme + kufre ni bilo treba niti stola podret". :lach:
Pa če foter ne bi sproti ven šare nosil, bi bil verjetno prtljažnik nabasan do vrha :D

- OMG in folk ki opravlja video klice na polni jakosti zvoka + se seveda še sami zraven derejo v podobni jakosti :tot:
Pol pa še vidiš da ma zraven sebe slušalke :rolleyes:

- sovražim deodorante v spreju! FFS to bi moral v dm-ju podpisat da jih boš uporabljal samo doma, v dobro ventiliranem prostoru :rolleyes:

- današnje priznanje je bolj za v "na živce mi gre"

- sem se šele danes nazaj čustveno stabilizirala. včerajšnji dan je bil malo emocionalno stresen in se nikakor nisem mogla nazaj zložit v "normalno" stanje.

- drugič berem Cribsheet, trenutno poglavje o toddler disciplini, priznam da v branju uzivam veliko bolj kot prvič. Pri enih odstavkih se samo hahaljam in si mislim - been there, done that :D

- moje pobožne želje da bom do konca septembra (dokler je še akcija :D ) naredila fotoknjigo zadnjih dveh let počasi zamirajo :D . prav se ne lotim tega dela.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Sep. 2023 17:29

Aja še disclaimer glede avtov (in teh naših "otroških" debat na splošno) - vsak se odloči tako kot je prav za svojo familijo, enim funkcionira nekaj, drugim nekaj drugega in tako je prav :) . v večini primerov vse te "pomembne" odločitve ki jih sprejmemo itak nimajo pravega odgovora/izbire, ampak se v izogib kognitivni disonanci rajši pretvarjamo da ga imajo in se prepričamo, da je tako kot delamo mi, ziher prav :)

tako da mali avto-velik avto, joška - flaška, vrtec - varstvo, BLW - kašice nima veze.
pri 2h letih jejo VSI pomfri s tal v McDonald'su :lach: :lach: :lach:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Sep. 2023 17:35

-ja jaz ko sem kupivala sem gledala in hodila na oglede tako enoprostorcev kot karavanov,samo manjsi od tega so mi bili kao 'odsvetovani'. Potel je blo bakljucje da sva glih enega enoprostorca izbrala. Je pa za prevazanje kaksnega pohistva res top, sem neko obposteljno posteljico sla iskat rabljeno,komkt sla v avto,brez da bi jo sploh rabila razlagat, pa se kqk drug primer... On ima karavana, ma gre v tega mojga enoprostorca vec robe oz vecji kosi morebitnega pohistva ali kaksne opreme. Eni tudi zagovarjajo,da se ne rabis sklanjat,ker je dvignjen,ko dajes otroka ven in noter iz avta..
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 10. Sep. 2023 18:01

Sarissima napisal/-a:tako da mali avto-velik avto, joška - flaška, vrtec - varstvo, BLW - kašice nima veze.
pri 2h letih jejo VSI pomfri s tal v McDonald'su :lach: :lach: :lach:

Oh no, to pa ne drži. Že prej začnejo :lach: in kako se mu učke zasvetijo, ko dobi čiza v roke :lach:
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Sep. 2023 18:40

Ma ja kot si navajen ali kot otroka navadis ocitno. Jaz mekdonaca videt ne morem in ga od osnovne sole nisem mogla, 1x v lajfu sem jedla v njem. So pa bile nosecnice v fb skupinah,ki so priznavale da so 1./2 nosecnosti jedle samo mekdonac, ker jim je tako pac pasalo in jim je otrok zrasel na mekdonacu v trebuhu..
Pa se celo osnovno smo imeli neke izobrazevalne oddaje o hitri hrani, kako jo proizvajajo in kako je zanic...
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 10. Sep. 2023 19:06

Vsak po svoje. Sama v njem ne vidim toliko slabega kot v kakšnih energijskih pijačah in pijačah z umetnimi sladili.
Vem kaj naredi mojemu srcu to in ni šanse, da dam to otroku.

Verjamem pa da vsak naredi kot misli, da je najbolje zanj. Moramo biti različni :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov