Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 07. Sep. 2023 17:44

hayley napisal/-a:- bi se porocila, ce bi se midva naprej dobro razumela. Ze zdaj mi velikokrat govorijo,ko mojega omenjajo moz,'vaš moz je to in to,'... ravno danes pri gin... Mi je pa brezveze dosti denarja dajati za poroko oz ga niti nimam, tako da mi je bolj vsec dejstvo ali status,da bi bila porocena, kot pa sama poroka oz ceremonija... malo tudi, ker si ne predstavljam zdaj da bi mi bilo prijetno biti srediscu pozornosti in s samo organizacijo vsega je ogromno dela.. nad katerkm nisem ravno navdusena. Tako da bi nekaj cisto majhnega imela,ce bi se porocila, oz ravno da par ljudi povabimo nekam na kosilo po podpisu..

prvi in drugi razlog sta dve popolnoma različni stvari :/ . Po mojem mnenju, pomanjkanje denarja ne more bit razlog da se ne poročiš - mislim da sem o tem ze enkrat pisala, ampak civilna poroka je zastonj na krasnih krajih, prstanov ne rabiš če nočeš (midva sva jih mela samo za fotke), prič tudi ne. če greš pa na low budget obleka/prstani/šopek za katerega ne rečeš da bo poročni/par povabljenih na kosilo/fotogaf za uro ali dve pa prideš pod jurja, pa je vseeno lahko čisto lep in poseben dan :)
Majo pa ljudje SVAŠTA porok, zadnjič sem govorila s kolegico, ki je bla na danskem na "odprta kuhna" poroki - obred klasičen, pol pa so vsi lepi uleteli na nek dogodek podoben odprti kuhni, mladoporočenca sta raztalala bone za hrano, vsak je izbral kaj bo, piknik dekce in booze iz hladilne skrinje :D . potem so sli pa zvečer ven plesat na nek odprt koncert :)

če je pa glavni razlog da oklevaš prvi naveden, pa morda boljše da še malo počakaš :) . sicer z otrokom, skupnim življenjem se pravno gledano izvenzakonska zveza popolnoma izenači z zakonsko ampak vseeno mislim da je manj komplikacij če nisi zraven še poročen (če ne drugega, vsaj priimek imaš ves čas svoj :) )

- priznam da sem cela nekaj razboljena in nikakva. mogla bi se spravit pod tuš in se mi ne ljubi. danes že dobesedno cel dan ležim pa sem že kar zaspana :tot:
- sem trenutno še notranje pomirjena, je kar je in bo kar bo. sama ne morem nič vplivat na vse skupaj, razen da se umirim in sprejmem situacijo kakršna je.
- internet shopping - še ena stvar za katero sem hvaležna koroni. koliko mi pa to olajša življenje :hearts:
- imam tudi z fb marketplaceom zelo dobre izkušnje, dosti boljše kot recimo z bolho.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 07. Sep. 2023 18:52

saarijarvi napisal/-a:Lej, če sem te tako špiknila s tistim - oprosti.

Opravičilo sprejeto.

In jaz se opravičujem in tebi in Sarissimi in emanueli... za "overhead" in teženje, da nimate miru, ker včasih hočem "ukrepanje" al pa vam pametujem kaj bi morale storiti.

In vsem ostalim, ki sem jih predvsem negativno izpostavil v "poslovilnem" postu.
In morda komu, ki ga nisem niti omenil tam, pa bi si morda želel da je omenjen :twisted:

In Led Zeppelinu, razumem da mi ni želel nič slabega. A nekako nisem mogel toliko nasvetov naenkrat sprejet in toliko kritike samega sebe.

Ne govorim o nobenih motnjah ali boleznih, s paranoidnimi mislimi se včasih spovpadamo vsi.

Mislim, da si napisala takrat, da imam paranoidno motnjo in v oklepaju, da dobro veš o čem govoriš. Imam dober spomin :oops: :cool: Šlo se je, ker sem nekoga verjetno že večkrat obtoževal, saj ne rabim ponavljat kaj

V moj bran:
* Ne vem kaj mi je bil za tisti nočni izbruh. Bil sem malo pred tem OK (so se mi stvari zaradi h. že začele popravljati), a povsem nepripravljen tisto (pre)brat.
* Alternativec h. mi hoče (po)kazati, da ima on moč nad mano. Morda niti ne toliko on, a hom. kot taka. Malo me skrbi. Mi je bil izrazito antipatičen nazadnje in kretnje in njegov način govora in... vse
* Zaplet je verjetno nastal, da ko sem zdravil SPB, sem ga dal popolnoma na stran, razen da sem ga obvestil, da bom začel z antibiotikom, a sem rekel, da nočem mešati tokrat. To sem naredil zaradi slabih izkušenj izpred enega leta, kjer tudi njega "krivim", da se zadeva (vnetje) ni dovolj hitro pozdravilo
* Ampak AB-ja sem se bal in sem že v štartu vedel, da mi bo naredil h. fuckup... že v štartu sem hotel, da se pripravi na intervencijo, ko bom nehal z AB-jem
* No potem je alternativec lagano "izginil" na dopustu... ignoriral moje maile... jaz sem se začel mučiti, videl sem da nekak lahko. Vedel sem kdaj pride z dopusta, še malo časa si/mi je dal... mogoče me je imel dost, ker sem že nekajkrat razmišljal, da bi s h. nehal... pa mi je dal "možnost", da sam vidim kako bo to nehati :oops: :cool:
* Glavno, tale psihološka (med nama) borba ni (bila) OK
* Morda je tokrat zadel z zdravilom. Kot že rečeno - en tip osebnosti, eno zdravilo.
* Se ga spomnim, da če se ti simptomi po jemanju zdravila poslabšajo (v h. nekaj dni, ne dlje), je zdravilo ta pravo.
* Je pa vedno govoril, da se mi glede psiholoških zadev ne bo nič poslabšalo...
* Tale izbruh na LZ-ja in na vas... gledam kot poslabšanje...
* Kaj je pol sledilo?... tečen sem bil v službi, itak, ker tako pozno ne hodim spat... so še druge zadeve, ampak ne rabim detajlov pisat
* Popoldne sem še en kup jeze nosil v sebi, pol grem na sprehod s slušalkami... in... nič... kar odnese me v tek... naenkrat imam ful energije, tečem... tečem zelo malo, kriva je plesna poškodba, recimo izgovor
* Bi zdaj tudi bilo pametno, da grem tečt še pred temo in čimprej zaključim priznanja :twisted: :)
* No to mi je dalo upanje, da zgleda da bo.
* Danes sem že bil čisto drug, kot nov, kot cukrček... tud na šihtu... naenkrat nobenih težav s koncentracijo... odspim kar mi manjka po šihtu in čist v prijetnih občutkih, neverjetno :oops: :cool:

* Kar mi daje upanje je to, da res upam, da je tokrat alternativec mal bolj zadel zdravilo kot doslej. In to poslabšanje in hitra povrnitev dajeta spodbudo.
* Energija se ja pa itak takoj popravila. Takoj ko zmiksam v vodi, je to to. Zdajle zjutraj sem kot jutanji tip človeka.

* Ves ta čas sem kršil oz. sem se še antidotiral z alkoholom. Tega je/bo konec. Ne vem, ko sem preboleval SPB... takrat sem opazil, da mi alkohol več ne paše.
* Mislim, alternativc mi preveč ni težil, mi je pa rekel kolk lahk spijem in da pač spijem preveč in me to antidotira...
* Pač ne morem preveč stvari naenkrat popravljat. Nekak me je toleriral, da je bilo treba več flikat, ker jaz pač rabim zunaj spit.

* Ne vem, če vidite ljudi, ki so izrazito nesamozavestni v klubih. Prva stvar, ko sem pred leti prvič stopil v mal boljši klub oz. normalen klub (kot študent nikoli)... nisem vedel kam bi se postavil, iskal sem steber, da mi podpre hrbet... pač občutek... ker veš, da ne znaš plesati in res ne veš kam bi se postavil
* In zdele mi je pač funny kdaj opaziti folk, ki naredi isto (kot jaz nekoč)... najde steno, steber, kjer se počuti varnega :twisted:

* Ampak v tem času se je ful stvari spremenilo. Plesati vem dovolj za klub, še preveč :oops: :cool:
* Mi je (so)plesalka iz poletja razložila, da pač v klubih se ne gre za ples, sploh ne... gre se za flirt - mislim, da mi je to treba pri teh letih razlagat :?: :oops: :lach:

* No uredu, treba izkoristit dan. Nisem se še odločil kaj bom z vami :rolleyes: :)
* Mislim, da mi neki hudo zameril ne boste... v kolikor ne bo neke pavze :mad: :evil: :D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Sep. 2023 19:43

Sarissima napisal/-a:
hayley napisal/-a:- bi se porocila, ce bi se midva naprej dobro razumela. Ze zdaj mi velikokrat govorijo,ko mojega omenjajo moz,'vaš moz je to in to,'... ravno danes pri gin... Mi je pa brezveze dosti denarja dajati za poroko oz ga niti nimam, tako da mi je bolj vsec dejstvo ali status,da bi bila porocena, kot pa sama poroka oz ceremonija... malo tudi, ker si ne predstavljam zdaj da bi mi bilo prijetno biti srediscu pozornosti in s samo organizacijo vsega je ogromno dela.. nad katerkm nisem ravno navdusena. Tako da bi nekaj cisto majhnega imela,ce bi se porocila, oz ravno da par ljudi povabimo nekam na kosilo po podpisu..

prvi in drugi razlog sta dve popolnoma različni stvari :/ . Po mojem mnenju, pomanjkanje denarja ne more bit razlog da se ne poročiš - mislim da sem o tem ze enkrat pisala, ampak civilna poroka je zastonj na krasnih krajih, prstanov ne rabiš če nočeš (midva sva jih mela samo za fotke), prič tudi ne. če greš pa na low budget obleka/prstani/šopek za katerega ne rečeš da bo poročni/par povabljenih na kosilo/fotogaf za uro ali dve pa prideš pod jurja, pa je vseeno lahko čisto lep in poseben dan :)
Majo pa ljudje SVAŠTA porok, zadnjič sem govorila s kolegico, ki je bla na danskem na "odprta kuhna" poroki - obred klasičen, pol pa so vsi lepi uleteli na nek dogodek podoben odprti kuhni, mladoporočenca sta raztalala bone za hrano, vsak je izbral kaj bo, piknik dekce in booze iz hladilne skrinje :D . potem so sli pa zvečer ven plesat na nek odprt koncert :)

.

Moj pomen napisanega oz kar mislim je,da se bi porocila (za njega sicer baje ni to neka zelja in je vecina njegove generacije ali kolegov neporocenih)ampak ne bova imela 'poroke' oz da jaz zaradi vec razlogov je ne bi imela oz najbrz ne bom imela,njemu pa splloh ni do kaksnih posebnih praznovanj. 'Poroke'kot praznovanja oz malo vecjega praznovanja. Da bi najverjetneje sla na urad podpisat in magari par ljudi povabila nekam nekaj pojest in to bi bilo to.

Pa na splosno sem napisala,da imam zeljo biti porocena,nimam pa zelje imeti poroko oz kaksnega posebnega praznovanja.

Pogovarjava o poroki ali planirava ne pa nic, sej konec koncev se tudi poznava komaj eno leto in vecina znancev se ni se porocila ali zarocila po enem letu. Mi je pa rekel, da ce bi hotela oz si mocno zelela biti porocena pred rojstvom otroka,tako, da bi sla samo na urad podpisat,da lahko greva, samo ni mi zdaj to taka nujnost,sploh ce on ne da pobude...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 07. Sep. 2023 19:52

priznam, da
- haha, kaj ste imeli tukaj gor? :P še en meltdown mmm.
- se mi zdi škoda, mmm, da celotno mentalno energijo zapravljaš za izgovore da bi se izognil delu na sebi, kot dejansko delati na sebi in bi imel marsikaj že zdavnaj pošlihtano..
- se mi LZ-jev post res ne zdi hudo žaljiv.. še meni je pred leti verjetno kdaj rekel bolj ostre stvari, pa mu nisem zameril (mogoče ker je dejansko povedal kej smiselnega in dobronamernega in ni bilo zagrenjeno provociranje, za razliko od večine).
- ne razumem tega upiranja porokam.. od marsikoga slišim, kako so ponosni, da se ne poročijo, češ "oni ne rabijo nekega papirja da se imajo radi", ali da je to "neko simbolično cerkveno objektiviziranje žensk" ali karkoli.. poroka je to in taka, kar in kakršna si želiš, da je. kar se mene tiče, en razlog da si lahko z nečim polepšaš življenje. s eje pa treba vprašat, koliko parov danes sploh dejansko zares planira biti na dolgi rok skupaj.
- se mi je zgodilo nekaj prelepega, ena trapasta malenkost, ampak nekaj kar sem si že leta želel in se mi je izpolnilo v veliki meri :P že cel teden blažen od tega..
- res ne razumem tega, da je polno jamranja, kako ni stanovanj za mlade, da je vse predrago, medtem pa možnosti, da bi se nekateri lahko znašli, obstoječe bajte predelali za več družin, dodali prizidke, kaj razširili, se samo omejuje, zaostruje, obdavčuje in komplicira. da o pomanjkanju gradbincev in cenah sploh ne govorim. zaradi poplav bo pa itak še to vse zasedeno. groza.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Sep. 2023 15:26

- MI res ni jasno od kod ti molji prihajajo, okno sicer imam priprto, ma ne vem, če so prišli čez okno.. Danes sem jih do tega trenutka ubila 9, tako, da sem jih s sprejem pošpricala ali kar pomendrala s papirčkom enega. In na vabi ni nobenega. Sem pa dala sam 1 vabo. Mogoče/ očitno so samo samice? Tudi to da so samice počasnejše se ujema, ker so vsi ti metulji blazno počasni, takoj jih uloviš, ko jih pošpricaš, ne uidejo...
Tudi neke stare presušene lovorjeve liste in koščke česna sem dal na police, ker je nekje pisalo, da jih odganja, pa tudi ne vem, sicer v omarici sem bolj po enega naenkrat videla, sicer pa letijo po kuhinji.. Bom ko grem za vikend domov vzela še sveže orehove liste, ker to naj bi jih tudi odganjalo..

- ne vem kaj je z mano, ali ne znam već skuhat kave ali kj je krivo, črna kava, ki jo pijem zjutraj sploh ni več dobra, lih toliko da pol šalce spijem je že, ma nimam lih užitka pit. Mi je pa dobra s polnomastnim mlekom, sem zdaj zadnje 2x kupila polnomastno namesto lahkega in je boljše za k kkavi. Moj pa pije neko ovseno, ki mi pa sploh ni dobro oz ne paše skupaj s kavo..

- bova dobila konec tedna komodo/ previjalno, na lokaciji kjer so starši bo treba prevzet, ker ne vem ali je v drugih trgovinah po slo ni bilo, ali sva pa kaj narobe razumela... tako da jo starši prevzamejo dnaes...

- je moj jogi toliko slabši od njegovega in skoraj pol nižji, da niti ne vem, a je to zato ker ni običajen jogi ampak nek bolj preprost ali je pa samo napram njegovem toliko slabši. Se bojim da bi ful slabo spala, potem še ko bi mogla ful vstajat in da bi bilo s slabim jogijem sploh še slabše. Spim pa na njegovem, ker ga pol noči ni, danes je spet na enem drugem koncu slo ker ima obveznosti tam, spal je pa v Lj.. Ne vem ali bi še kakšen drugi jogi si uštimala ali kaj.
- posteljo sva dobila dostavljeno, ni pa še sestavljena.
- sem danes prav nekaj o pokvarjenih avtih ouz materialni škodi sanjala... ena stvar je bila da sem imela nek dolg kombi ali tovornjak, in so mi ga polovico uničili, ker sem ga pustila ponoči nekje parkiranega kjer je banda razsajala in uničevala stvari
- sem se malo sprijaznila glede avta...in strošov... on mi rad reče, da nisem navajena večjih stroškov, ker sem do zdaj živela neko bolj študentsko življenje... jaz cela jezna nazaj, kako živim študentkso življenje, če sem živela na svojem, proč od staršev, finančno neodvisno in bila zaposlena... potem mi začne, da ko si odrasel, da je normalno da imaš večje stroške, kot je kaj pri avtu, ali da se kaj pokvari v kopalnici ali da moraš kopalnico obnavljat in take...
- da ne vem ali bom na koncu popravljala avto, če bi zaleglo to popravilo, bi mogoče vseeno bilo manj kot nov avto kupovat(nov rabljen seveda mislim) ali bi kupila novega za nekaj tisoč dražjega kot prej, da bi bil malo boljši.. khm, ko našparam teh dodatnih par tisoč še... ali sploh ne bi kupovala nobenega novega avta in bi poskusila živeti z enim..?
- da pokvarjenega pod krinko ne bi prodajala naprej pa mislim, da se kar oba strinjava, sploh on je v prvo dal to idejo, da ni v redu..
- joj, da upam, da moja mama ne bo spet neki pretirano komplicirala s kakšnim čiščenjem ali tem, kaj bo kuhala, ko prideva..
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 08. Sep. 2023 16:01

- sem dobila prehlad že po treh dneh dopusta. Danes je drugi dan in smz, da gre že na boljše, ampak vseeno nadležno, ker ne morem v vodo
- v sredo sem bila zvečer ob 6ih ene pol ure in je že pihalo. On je bil ene pol ure več, jaz sem šla iz vode in sem imela mokre kopalke gor samo pol ure in sem vseeno zbolela. :rolleyes:
- sploh nimam občutka, da je dopust, ker more on itak delat, tako da sva v času največje vročine notr in greva šele bolj pozno popoldan malo raziskovat okol
- upam, da bo vikend bolj aktiven, ker je danes on končno imel meeting s firmo in predstavil rezultate; no sej jaz imam tudi delo, tako da sem izkoristila te dni, da še sama oddelam kaj, kar se je nabralo poleti poleg redne službe
- imajo ljudje tu na Tenerifah full chill vibe, se mi zdijo vsi čist preprosti, easy going, še otroci so zunaj pozno zvečer, kar je v nekem večjem mestu danes že čist nepredstavljivo
- mi je ta najina vas oz. naselje full boljš kot pa glavno mesto; se mi zdi da po petih dneh že prepoznam ljudi na ulici
- pa plaža tu je skoraj povsod na prvem mestu, če guglaš
- mi je še full prijetno, da ni žurerski otok in da ne vidiš zvečer zadetih/pijanih ljudi
- pa to, da so tudi starejši ljudje zunaj še pozno zvečer in se družijo mi je nasploh všeč v južni Evropi
- edino kar morva še najt je proteinski kruh, ker sem vedno zaprta od tega njihovega belega
- zdaj pa jest, upam, da dobim kje kako dobro jed s hobotnico ali pa lignji
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 08. Sep. 2023 16:10

mayaeb napisal/-a:
Sarissima napisal/-a:Se že en mesec odločam za ja ali ne družinsko fotkanje. kolegica z "novim" sp, ki jo ponavadi najamem za te priložnosti me že od spomladi preganja, js se pa nekako ne počutim za it. ne vem.

Žal ti bo, če ne boste tega naredili.

- danes so prišle prve 3 slikce (sneak peek) in mayaeb - si imela prav. bi mi bilo žal če ne bi šli :)

hayley napisal/-a:- je moj jogi toliko slabši od njegovega in skoraj pol nižji, da niti ne vem, a je to zato ker ni običajen jogi ampak nek bolj preprost ali je pa samo napram njegovem toliko slabši. Se bojim da bi ful slabo spala, potem še ko bi mogla ful vstajat in da bi bilo s slabim jogijem sploh še slabše. Spim pa na njegovem, ker ga pol noči ni, danes je spet na enem drugem koncu slo ker ima obveznosti tam, spal je pa v Lj.. Ne vem ali bi še kakšen drugi jogi si uštimala ali kaj.

Lol, med nosečnostjo/prvimi meseci je moj spal na 20cm jogija :lach: . vzami mu jogi, ko boš rodila in imela "svoje" telo nazaj, pa naj ti kupi novega, takega da bo tebi prilagojen. zdaj ti verjetno ful paše na njegovem spat, ker maš več kil, pol ti bo verjetno kaj drugega bolj pasalo :) .
malo za šalo malo zares - povej mu, da je zdej popularen koncept "push presentov" in da hočeš jogi :lach:
če ma pripombe, mu pokaži uni video kako maš speštane organe na račun bebice, in naj ti vsaj to udobje privošči.

You go girl!

- bi tudi js jedla hobotnico :hearts:
- da je moj foter najboljši foter na svetu :lach: . mi je žal za vse kolegice, ki nimajo dobrega odnosa s svojimi očeti, ker to je res nek poseben bond. upam da bo moj tudi tak s tamalo :hearts:
Pa ne da se ne razumem s svojo mamo, ampak ko vidim fotra kako se sekira zame, vem da bom za njega vedno stara 5 let in rabila pomoč :lach: .
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Sep. 2023 16:22

- ma njegov jogi je nek za jurja evrov enojni, ali imam pa js placebo, da je tako dober, ker vem njegovo ceno? ta moj pa ne vem če niti uni klsični ni, da je tanjši kot klasični. Je tudi on spal na tem jogiju, dokler mu niso njegovega novega dostavili, pa ima skoraj 20 kg več kot jaz zdaj. :D
En dan me je še posebej bolela medenica ko sem se prelagala z enega boka na drugi, sem mogoče bila bolj aktivna čez dan, zdaj pa težko rečem, ker ne vem če sem več kot 2 ali 3 dni v kosu spala na svojem ker skoraj vsak drug dan na njegovem.. v enem stanovanju menda ima jogi nerabljen, v še stisnjenem stanju, karkolli že to pomeni, pa bova menda tistega čene poskušala najprj pripeljat, če ne bo v redu ta..

- spremlajm občasno storije enega para, ki potuje in zdaj zadnje dni kupujeta nov avto za potavanja, terenc al neki, se nisem poglabljala in tako neki napišeta, da njima ali njej je pa to ogledovanje avtov takooo naporno, sem si mislila samo No shit Sherlok :D, ..sem doživela to spomladi pa še 1. v življenju sem kupovla rabljenega oz katrikoli avto, anemična in s slabim počutjem od nosečnosti. Pa še mislim, da sta hodila samo po salonih v Lj. Jaz sem takrat po celi Slo pri privat osebah, ker se je on spomnil, da saloni samo isto odkupijo in nabijejo še jurja ali 2 čez.. samo da je možno imeti garancijo, kar je na koncu boljše, kot da pokvarjeno kupiš...
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a maniac » 09. Sep. 2023 8:38

Bizaren tip, da ti ne da svojega jogija v visoki nosecnosti ali pa ti kupi drugega. A ti sploh kaj pomaga ali si sama res za vse? Itak ga nikoli ni, vse sama placujes, vse sama rihtas ...

Priznam, da mi gre na zivce najino financno stanje letos.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Sep. 2023 14:31

-sva prisla na primorsko danes po ene 2 in pol urah voznje,se nesreca je bila na cesti
- je fajn spet priti v malo vecje sobe/stanovanje. Oba leziva na kavcu v dnevni in malo tako razlisljam,da deluje da starsi so si lahko kot z nekako z slabso izobrazbo in mogoce sluzbami lahko veliko vec privoscili in naredili bolj razkosno stanovanje,kot si lahko mi zdaj.. je pa res da sta na parceli od starsev od oceta, zraven njihove/nonine hise. Kar je dokaj pogosta navada bila, da je vec generacij skupaj zivelo..

-so tudi moji danes naredili sami pleskavice iz kupljenega mletega mesa in sem kar ponosna ker moje pleskavice,ki sem jih prvic v lajfu delala so bile ful bolj okusne meni. :lach: Ne vem al sem bila bolj lacna al nek placebo,ker sem vedela,da jih sama delam,imele so precej cebule notwr ter bile od domacega govejega mesa od strica od mojega,moji so meso kupili v trgovini. Potem delala sem jih se na olivnem olju(tako je pisalo tudi v receptu in soncnicnega niti doma nimava). Mazala sem jih med peko se po vrhu z oljem in se trudila, da sem spreminjala intenzivnost ognja med peko,zacela pri srednji temperaturi in dvakrat vmes med peko stopnjevala do visje temperature in bili so zelo rahli znotraj, ne presuseni in dovolj popeceni navzven...
- tovorim za s sabo torbo za v porodnisnico in kite od biobanke. Ma nimam filinga,da bi me prijelo rodit do roka/pred rokom.
- kolegica,ki je letos rodila, je rodila ravno toliko dni pred rokom, kolikor sem zdaj jaz danes. Pa isto je imela kg ob rojstvu, kot jih imam jaz zdaj,s tem da ne vem,kje jih je drzala ,ker se mi je zdelo ful bolj suha od mene,pa se jaz sem nekaj cm visja,po mojje me je v noge 2x vec kot je bilo nje. Zdaj po rojstvu je pa sploh nic ni.
- upam, da ne bo kako prevelik za ga rodit in da je vse ok z njim.
-sva zdaj eno noc spala z zaprtim oknom v kuhinji in ni pa nobenega molja nikjer videt,mislim celo da sem enega videla na zunanji strani sipe,tisti dan ko sem jih nastela 9 sem imela pa cel dan priprto okno,tako da mogoce letijo od zunaj, po moznosti od kaksnih zgornjih ali spodnjih sosedov...

- mi dela kar slabo, ko on zacne o situaciji z mojim avtom,ok baje, da je neka sansa, da bi en poznan popravil samo del motorja, kjer je najverjetneje napaka. Bi menda prislo lahko'le' okrog 1500e, namesto 4k..
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 10. Sep. 2023 9:14

Ok, kaki avto pa imaš, da se ga splača za 4k popravljati? Retorično vprašanje.
Če mi moj zariba in je popravilo 4k, ga spustim po bregu aka prodam preprodajalcem :lach:

-ravno razmišljam, v mojem mestu sem do zdaj videla samo en avto, ki je isti kot moj.
-se mi bo zmešalo od sesanja, mala mačja djavola raznosita pesek vsepovsod. Obvezno rabam roombo. In kilo živcev, uničila sta mi najdražjo sobno rastlino.
-sem po dolgem času fotografirala nosečnico in je kar šlo, glede na premor.
-mi gredo poletne temp. že zelo na živce in komaj čakam na čili jesen. Na kostanj. Na gobe. Na vse to. In začelo se bo s trgatvijo, kot ponavadi. Kjul.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Sep. 2023 9:30

-enoprostorec,malo cez 10 let star, 150k km mel ob nakupu, mi poves kje dobis novega/drugega in za kaksno ceno. Si predstavljam, da za novega, taksnega,ki se ne bi takoj pokvaril bi mogla vsaj malo pod 10 tisoc dat(plus zavarovanje, registracija, vinjeta, uni znesek za ceste)?? Zdaj pa menda sploh jih ni dobro kupovat novih(rabljenih), zato ker prodajajo poplavljene.

Sem do zdaj ze dala 1000eur ali malo cez 1000 za popravila, zamenjala akumulator,alternator, se ene par delov,ki se zdaj ne spomnim kaj ze so, olje veckrat... ter ene 1300 cca. Za 2 registraciji,zavarovanje,vinjeto.

Ima pa menda ze cela serija napako na motorjih,samo ko smo sli na taglaven servis v Mb od te znamke avta , je mehanik zagovsrjal,da ce imajo eni to napako s tem modelom avta,da to nic ne pove,kao da nimajo vsi.. in tam niso nic videli na servisu da bi imel kaj narobe ob nakupu.

- se tolazim da tudi ob denarni izgubi je najbolj vazno da smo vsi zdravi in da je z otrokom vse redu
-sicer sem res cenejsega kupila. Mi prijateljica,ki je prodajala ene 7 let starega passat karavana z malo pod 200k kilometri za 14,5 tisoc eur ponujala ce bi ga jaz vzela,sem rekla da nimam kesa oz da ne bi dala tako veliko za avto, potem je pa treba stet se dodatnem stroske ki se pojavijo, vsaj jurja za registracije zavarovanje(meni je toliko zneslo s tem da sem imela 50%popusta druzibskega za zavarovanje) ter se morebitna popravila...
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 10. Sep. 2023 11:02

- še vedno prehlajena, se mi zdi, da je šel teden dopusta za bv mimo, ker se ne morem odklopit, če imam konstantno ščemeč občutek v nosu in na dan porabim sto robčkov
- upam da bo drugi/zadnji teden boljši, čeprav jutri že delam; še vedno bova imela proste popoldneve, ker bom zaključila že ob 4ih
- je kup enih predmetov v apartmaju v čudnem stanju…kavni aparat več ne dela že od prvega dne, jaz sem razbila krožnik, njemu je nekako uspelo, da se pokrov koša za smeti ne zapira več normalno, 3 dni ni delala indukcijska, zdaj samo še posteljo uničiva in sva zrela za domov :?
- sva zdaj pila 4 dni instant kavo in se mi že bruha…ko si enkrat navajen na dober kavni aparat doma, ne moreš več pit tega
- zdaj je šel on iskat normalno kavo v en kafič, ki ni tolk blizu
- je on kupil nek sir v kosu v eni trgovini včeraj in je bil plesnil :rolleyes: on je po nesreči probal en mali košček, jaz na srečo ne…mi je bila pa tista trgovina včeraj že sumljiva, ker so imeli v hladilniku meso in je bilo že sivo po vrhu…bruh
- so imeli pa vsaj božanski mango
- mi je ena kolegica sporočila, da imajo v Iraku skoraj 40 stopinj v hiši in da ji cimetove štručke ne vzhajajo, whaaat :lach: in potem mi je še pošiljala neke slike od hladilne naprave, ki jo imajo. Ni klima, nekaj drugega, kamor daš led noter.
- sem šla danes na plaži mimo enega para, sta govorila slovensko, kjut
Zadnjič spremenil Ash., dne 10. Sep. 2023 11:19, skupaj popravljeno 1 krat.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 10. Sep. 2023 11:17

hayley napisal/-a:-enoprostorec,malo cez 10 let star, 150k km mel ob nakupu, mi poves kje dobis novega/drugega in za kaksno ceno.

Novega itak ne. Moj je bil malo pod 10k, 100k prevoženih, star je deset let. Pa nimam od nakupa nobenih stroškov, razen tehnični&co.
Vzela sem ga v avto hiši, je pa res, da je nagledane avte moj vedno pregledal, stestiral, kolikor je pač šlo. Za passate vem, da držijo ceno. Jaz osebno pač ne kupujem predragih avtov, ker mi to ni prioriteta, pa imam vedno nekako srečo, da so ok. In to rečem jaz, ki sem imela en čas alfo.
The world is as you are.
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 4. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Firestorm » 10. Sep. 2023 12:06

Ash. napisal/-a:- sva zdaj pila 4 dni instant kavo in se mi že bruha…ko si enkrat navajen na dober kavni aparat doma, ne moreš več pit tega

Kateri kavni aparat imaš? Jaz mam željo to na neki točki imet, ko bo dovolj prostora :D
V kavi res uživam, mi je to en tak ljub ritual, pa še okus mi paše.
Bi pa ful mela tak aparat, da speni mleko, ampak ne iz tiste šobe ven, ker to pravijo, da je grozno zafrnkjeno za pucat.

-moj avto bo tudi kar mošnjiček trenutno izpraznil. cca 600e pri mehaniku :')
-po tušu uživam v mrzli kavici
-kuža ni hotel od 7h dalje več spat, pa sem se odločila, da bova kar en pohod naredila. sva šla do Šišenskega hriba in potem še na Rožnik. Je bilo prav res luštno. Dovolj je bilo še zgodaj, da ni bilo kakšne hujše gužve, zelo prijetno vreme, listki se že malo barvajo...
-mi gre na živce, kadar ima folk pse spuščene, pa jih ne obvladujejo. pač vseeno mi je, če je pes spuščen in da res lastnika na migljaj uboga. problem je, ko se 50kg težka kepa dlake zapodi proti tvojemu drobižku in itak nikoli ne veš, kaj bo
-je bil lep chill vikend
-križ me boli vsakič, ko spim dlje kot do 9h
-se stvari nekam odvijajo, sem pod konkretnim stresom, ampak se mi zdi, da ga kar malo potlačujem. nezdravo.
-sem srečna, da se počasi poletje preveša v jesen. najlepši letni čas.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov