Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7172
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 11. Apr. 2022 21:49

Po 361 straneh, in 8 letih, si zaslužimo novo temo in nov začetek.

Na nove začetke!
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1425
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 11. Apr. 2022 21:56

Priznam, da:

*Ne vem, v čem je fora rotacij. Saj vse dela tudi na večih straneh
*Sicer OK, morda malo "feelinga" za tiste, ki vedo kaj delajo - morda je kdaj čas, da se list v knjigi obrne
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3250
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 12. Apr. 2022 10:21

- imam love/hate relationship s spletnim nakupovanjem. Ker rabim oz sem si zaželela par novih kosov garderobe za pomlad in poletje že cca 2 tedna izbiram cunje na AY. O. Moj. Bog. Vsak dan posebej mi tretjina stvari izgine iz košarice (očitno prodani zadnji kosi). Kolikor imam rada da dobiš gigantski paket cot domov, v miru pomeriš (zadnje dve leti mamo še občasno "modno revijo" in kolegice pomagajo zbirat cunje, če kateri kar je naročila ni všeč počekiramo še ostale in je cel dogodek iz tega :D ) mi gre nepopisno na jetra to, da izbereš neki lepega, se že veseliš in potem vidiš da nimaš več na voljo :rolleyes: .
First world problems, vem.
- moji vrtnarski podvigi so spet doživeli udarec - sadike sem prejšnji teden eno noč pozabila prinest nazaj v stanovanje. Par listov je komplet požganih, ampak če v 1 tednu niso pomrle, upam da bodo preživele in se naprej krepile.
- ta teden sem ful na volji za kuhanje, nakupila par bolj časovno potratnih sestavin, in če bo vse prav in bo beba pridna, bomo za spremebo jedli še kaj drugega kot krompir in meso iz pečice/pašto-riž-njoke v 10001 variaciji in tortilje z "vse kar ostaja v hladilniku".
- se že res veselim novih pajkic in yoga pantsov! Par parov, ki sem si jih kupila na začetku korone je že kompletno zdrsanih po riti od sedenja, valjanja po kavču in vmanjši meri telovadbe :D . Mi je neprijetno hodit na jogo v njih :)
- sem zadnjih par tednov končno super razpoložena.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
žveplenka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 259
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 13. Apr. 2022 10:50

- TO TO TO :!: čutm ga :cool:
- končno je začel vse laufat v pravo smer TO :!:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6913
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Apr. 2022 19:01

- Me firbec katerega novega zaposlenega bo šef izbral. Ene 3 sem videla, ostalo nisem bila v pisarni. Sami neki bolj mladi so in prva dva sta kar taka modelčka zgledala. Edino po mojih izkušnjah in občutku, so ti tipi po navadi vsi že zasedeni ali poročeni ali celo z otrocmi. Če nisem celo slišala unega taprvegam da je rekel neki 'z mojo sva rekla..' in kanseje je še to njegov 'solidno plačo' omenjal..

- nisem v kontaktu s K od ponedeljka dopoldan, z bivšim pa od dva vikenda nazaj soboto.
- ne morem verjet, da sta samo še dva dneva do vikenda

- je res malo tak občutek, da je neko novo obdobje, sem se pomirila, da sem z obema prekinila stik, mi zdaj ni več hudo in se počutim tako pomirjeno..
- mi je bivši nekaj časa nazaj precej hudobno rekel, da se mi bo vse maščevalo, ker ko ga bom hotela naslednjič ponovno najt, bom ugotovila je mrtev in da ga ne bom mogla več videti ali nekj podobnega... grozno

- sem prijetno utrujena od današnjega dne
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7172
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 13. Apr. 2022 21:48

-* imam že 10 dni v rokah svoj nov motor, in ne znam objasniti kako boljše se počutim.
-* sem spet dosegel flow state, nekaj kar nisem imel že tri leta...zame je zelo pomembno da delam nekaj kar je na meji nevarnega, da sem totalno prisoten in da se premikam skozi čas in prostor. Potovanja so ultimativni dogodek, ampak furanje motorja skozi hosto, ni slabo.
-* nisem nahajpan ali evforičen, ampak tako, prizemljen in v trenutku, in jadra so spet dobila veter...sem naredil in premaknil kup zadev, pokrpal ene odnose.
-* sem glede enih stvari res zelo specifičen, predvsem to da se polnim s svobodo in brezmejnostjo.
-* se počutim preveč dobro, in potem se mi ne da ukvarjati s stvarmi ki me morijo.
-* sem začel veliko brati za potrebe študija in željenega poklica, in delati na svoji knjižnici, in je zelo zadovoljujoče :D.
-* hodim ne ene pedagoške delavnice, in mogoče grem poleti delati na eno letovanje, and god help me, ne da nisem pedagog, sam sem spet...zelo specifičen :lach: .
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
žveplenka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 259
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 14. Apr. 2022 13:50

- prvič v življenju sem v takšni situaciji in moram reč da se - zaenkrat - kar dobro spopadam s stresom, no če temu lahko trenutno rečem stres, sem pa itak v takem adrenalinsko živčnem filingu da delam na avtopilotu, ampak zdaj gre kar nekako vse od rok, no pa saj mora it, deadline je določen in ko imam nekaj določeno sem veliko bolj aktivna, sem pač človek ki brez nekih jasnih ciljev ne zna funkcionirat ali pa delati na polno, ko se pa pokaže cilj ali pa mi nekdo jasno pove plan sem pa proaktivna, drugače sem pa prokrastinator na polno vse zadnjo minuto kar se sicer pozna tudi zdaj ampak mam to!
- imam občutek kot da je to nekakšna moja iniciacija, pa tudi ljudje me malo bolj resno jemljejo kot hmm npr 2 leti nazaj, nevem a naj mi bo to všeć ali naj žalujem, ampak otroka v sebi sem si že zdavnaj obljubila bom vedno negovala
- se pozna da se prebuja pomlad :oops:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6913
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Apr. 2022 15:54

- da malo razmišljam, zakaj sem se šele zdaj domislila, da bi živela doma.. vem da na začetku sem imela čisto precenjena pričakovanja od te službe.. zdaj vidim, da niso sploh nič kaj dosti vredne izkušnje tukaj, v primerjavi s tem, če bi imela malo drugačno službo kje v svoji regiji..
Mislim, da neko izkušnjo življenja na svojem sem dobila... med tem ko od kolegic, ki so samske, nobena ni nikoli živela s cimri po faksu, ampak so vse doma.. zdaj bom pa čisto ok, če bom še kakšno leto ali dve doma in v svoji regiji ter brez najemnine, edino če bi dobila toliko boljšo službo v Lj, ampak malo dvomim...

- sem šla čekirat cene vrtcev, nikoli prej jih nisem, nekako za 1 otroka in ta znesek razdeliš na 2 še ni tako hudo, ampak, če imaš pa kakšnega, ki ga moreš dat v razvojni oddelek in plačat x3 v primerjavi z navadnim otrokom, pa kar najebeš. Ne vem, a to mora dejansko potem vse en par plačat, ali dobi kakšno pomoč od države.. Kako je zdaj s ceno vrtca za 2. ali 3. otroka ne vem, vem, da ko sem bila jaz v vrtcu, so imeli tisti z več otrocmi manjše zneske za plačevat za 2. ali 3. otroka.. Polni znesek za dva pa spet je že kar nekaj.
- sem mogoče dobila malo več motivacije za delo na sebi in za službo odkar sem z njima prekinila stike..
- upam da gremo na kako pijačo ali kak izlet s prijateljicami/ prijatli ta vikend, rabim malo lufta, sem bolj samo služba in spanje čez teden..
- mislim, da sem zdaj ko sem sama še bolj realno na tla padla
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7172
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Apr. 2022 17:43

mmm napisal/-a:* O moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapusil :!: :?: :!:
* Stavek, ki je meni zelo blizu. Veliki petek je dan, ko rabim mir. Hoče se dobiti, a mi je vsiljiva, ker tega ne razume
* Mnogi, ki me od zunaj gledajo, pravijo, da je malokomu na svetu tako dobro kot meni. Nič mi ne manjka, ker sem pameten, se ne rabim truditi preveč oz. v primerjavi z večino dosežem svoje z manj truda.
* Pa zadnje čase se itak nagibam bolj k hedonistu kakor k asketu :oops:
* Tudi bivša ni razumela moje bolečine, niti malo ne.
* Bog jo razume in to je dovolj. Zato pa zmorem vsaj en dan v letu ne misliti na žur. V postnem času sem žural, ker prej dolgo nismo smeli. Danes se pa lahko vzdržim.
* Pa še itak sem čist crknjen, brez energije... kar dobro podoživljam Boga, ki me je zapustil
* Imajo tile prazniki neko energijo kolektivnega nezavednega, se da kar čutiti

Sicer pa:
* O moj Bog, o moj Bog, kako da ženska pri teh letih ne ve, kako se plačuje vrtec. Saj verjetno na strani zraven piše kako se izračunava. To je polna cena, pripadajo ti pa določene olajšave/subvencije, se pač izračuna cena glede na materialni status. Dobro je, da nimata previsoke plače, da nimata prihrankov in da nimata nepremičnin pisanih nase. Pač, it sucks, ni fer, ampak manj imaš za pokazati, manj plačuješ vrtec. Polne cene po mojem skoraj noben ne plača.

* Zdej sm ziher hayley razjezil, ampak to je bila moja naravna reakcija :twisted: Sori, ampak tako sem (za)čutil, ko sem prebral :(

Sicer pa:
* Tudi okoli mene se določeni selijo ali pa razmišljajo o selitvi iz Ljubljane. Pri vsakem razmišljam ali je to poraz, dejanje iz obupa. Pri enem je verjetno korak naprej, pri drugem pa... upam da ne bo še on šel iz LJ, ker ne bom imel s kom več ven hodit :twisted: Dostikrat mi gre na živce, ampak vseeno sva ob isti uri na istem kraju oz. se kdaj lahko uskladiva, kar mi veliko pomeni :)
* Spet bom mal predsodke trosil naokrog. To so te razvajene punce, ki grejo v LJ mal študirat, potem je pa bolj udobno se vrniti v domači kraj, saj tam imajo starše, ki jim pomagajo, ko jih rabijo. Sicer se lahko obrne tudi v nasprotno smer - da kaj kmalu starši rabijo njih. Mislim sicer, da so domovi za starejše še dražji od vrtcev :twisted:
* No saj niso samo punce take. Ja hayley, najdi si šiht v LJ za plačo s katero lahk preživiš, pa novo družbo za žurat / hodit okrog, postavi se na na svoje noge, be a man :wink:

* Namesto, da se zdaj jaz s hayley ukvarjam, tudi pri trenutno prijateljici me moti oz. se sprašujem, zakaj ni še imela daljše resne zveze in da živi doma. Mislim, moti me čist iz pragmatičnega razloga. Šel bi kdaj k njej na obisk :)
* Hitro so me začele stvari (malenkosti?) motiti in treba bo dati karte na mizo :? No, bom najprej uredil, in potem se pohvalil/napisal kako sem uredil :)
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6913
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Apr. 2022 17:57

- ok bom tle dodala še nekaj, ti mmm živiš v nekih oblakih za moje pojme, ok glede vrtca sem že komentirala, da nisem imela izkušnje partnerja z otrokom, da bi vidla kako in koliko plačuje vrtec, kakšnega precej mlajšega sorojenca tudi nisem imela..
Kar se tiče Lj, že na tem forumu, kolikor vem, nobeden razen tebe in mene ne živi v Lj, in ljudje niso razvajeni, če živijo v nekem drugem kraju, nekaterim je tudi lepše biti izven večjega mesta, so navezani na svoj rojstni kraj, spoznali partnerja iz rojstnega kraja, ali pa dobijo dobro plačano službo v regiji, kjer so manjši življenjski stroški kot v Lj..
- isto kot ti gledaš zviška na ljudi, ki živijo izven lj, bi kdo drug, ki živi v večjem mestu v tujini rekel, kak kmet si, ker živiš v eni Slo, v Ljubljani...
Sem tudi imela partnerja, ki je živel v dveh večjih mestih v tujini in skupno v 4 tujih državah in za tiste je tudi Lj bolj ena vasica, ne pa da bi se delal pametno v kakšnem središču dogajanja živiš..
- tudi vsak, ki ima 2 koleščka ve, da plača more bit taka, da se da nekaj prišparat glede na življenjske stroške, ne da lahko preživiš, mal, mi gre v nos, zakaj eni lahko dajo 1000 eur na stran na mesec, ki živijo doma, jaz pa ne, evo.. (Če imaš otroke in kredit, normalno, tudi če ne nevem kaj prišparaš, ampak kot samska oseba, bi pa v večini primerov mogel nekaj našparati..).

- Če nimaš zelo velike plače, ti noben ne podari nepremičnine, ti noben ne bo posodil za vložek za kredit, ni posebne računice živeti na svojem, razen če komu zelo veliko pomeni, da živi v Lj, meni ne. Je treba konkretno vsoto našparati v par letih, ki ne pade z neba. To dejstvo bi mi lahko že kaj prej kapnilo na možgane, sem pač malo počasna oz sem se toliko bolj ukvarjala s čustvenimi problemi zadnji čas..


- Sej vem, da so te tvoje izjave malo mimo in bi jaz lahko bila tukaj pametna in mirno ignorirala ali niti ne brala. :)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1425
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 15. Apr. 2022 20:33

* Nisem vedel, da ima hayley tako slabo mnenje o meni, zdaj vem :?

* Sem med bogoslužjem razmišljal, da sem bil pregrob do hayley, očitno sem nekje moral strest ven svojo negativno energijo. Ampak zdaj vsaj vem kako slabo me vidi hayley in se sprašujem kdo vse me vidi še podobno.

* To je razlog zakaj ne dobim ženske kakršno bi si želel. Imam slabosti, jih pač izpostavim bolj kot dobre strani, to še ne pomeni, da sem za en drek. Ampak folk pač tega ne vidi.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6913
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Apr. 2022 20:38

Ma jaz se niti ne ukvarjam s tabo kakšen si ali nisi, prej se nisem ukvarjala, potem ko si ti napisal sem dala neko mnenje in po tem, ko je mimo tudi pozabim, ker imam druge stvari v glavi. Dve stvari, mi lahko bodeta ven, to da se tukaj bolj pritožuješ kot kaj drugega, 2. da si že velikokrat napisal sam zase, da si pameten (tudi na družbenem omrežju sem 1x videla). To drugo je pač v krogu kjer se jaz gibljem nekoliko smešno, neprimerno... Vsaj jaz v svojem lajfu še nisem nikogar srečala da bi to izjavljal sam zase, mogoče v osnovni na zadnje..

- ja imaš probleme dobit žensko, samo verjetno zaradi drugih stvari, kot ti misliš...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3276
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 16. Apr. 2022 20:14

Priznam da:

- ne razumem zakaj je čudno, če nekdo ki nima otrok ne ve koliko se plača vrtec. Ne vem zakaj bi mogla vedeti.
Moraš najprej itak dobiti (željen) vrtec, da te potem lahko sezuje cena, ki jo plačaš :/ :lach:
Jaz se s tem nisem obremenjevala niti ko sva že imela enega otroka, ampak potem ko je vrtec dobila. Je pa res… več imaš, več plačaš.

- me je groza situacije, v kateri bomo… bog ve kdaj in bog ve kako dolgo :tot:

- upam, da nam uspe prej vsaj na morje med prazniki, da bomo več skupaj, zunaj na luftu in sončku :love:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 6946
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 16. Apr. 2022 20:52

-nekaj dni nazaj sem si na vikendu zasadila skalno škarpo. Mogoče sem bila kako uro na soncu, prvič letos se nisem namazala in sem bila rdeča kot paradajz. Pa še čebela se mi je zapletla v lase, ves čas so me napadale in sem na koncu delala z majico na laseh. Očitno jim Watermans diši, ker še nikoli niso bile tako divje. Kar sucks da ima sosed čebelnjak, če upoštevam, da me imajo žužeki na piki.
-ne vem kaj je z vrtcem, ampak ja, ljudje valda nimajo pojma o razredih in višini vrtca, dokler niso v tem. Pa tudi različni razredi so lahko, jaz sem za višino cene vrtca v enem, za otroške v drugem. Nepremičnine glede na izračun ne vplivajo nekaj, še najbolj plača.
-smo danes barvale pirhe, nesle k žegnu in vse, kar spada zraven. Glede na to, da to delamo zaradi navade in ohranjanja tradicije je kar zanimivo razlagati in odgovarjati na vprašanja okrog velike noči.
-ja nič, s sestro in prijateljico imamo tattoje. Niso matchy, ampak so povezani. Tak spomin na otroštvo in zlate Cartoon Network čase. Sem naročena še na dopolnitev drugega. In očitno sem čudna, ker me tetoviranje ne boli, ampak me žgečka.
-smo posejali travo in zdaj psa vozim na wc okrog po poljih itd. Je kar tečno, ker se sploh starejši vrti v krogu po nekaj minut, ampak ja. Travica bo.
-sem se malo spomnila na svoje Lj čase in da sem tudi jaz odšla nazaj. Saj za čas faksa je bilo fajn, zdaj pa ne, hvala. In sem hvaležna, da imam če kaj rabim na voljo mamo, sestro in vice versa. Za vzgojo otrok mi zagotovo zmaga manjše mesto, no, saj Lj ni ravno velemesto, ampak vseeno. Sami mi nekako ni do tega, da bi mi bili prijatelji edini bližji krog, verjetno bi drugače razmišljala, če bi imela slabe odnose z družino.
-sem moža čisto predolgo prosila za nekaj, kar nisem mogla storiti sama in sem bila žleht in sem mu dala njegove lesene nože prat v pomivalca. Mater sem žleht :lach:
The world is as you are.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1674
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 17. Apr. 2022 7:33

* mmm, naj bo tole moje velikonočno darilo tebi: če se kdaj sprašujejš, zakaj ne dobiš punce, imaš probleme s kolegi..., potem še enkrat preberi post, ki ti ga vsi komentiramo in ga je LZ re-postal.
Predvsem tvoje obsojanje in pametovanje o vsem, hkrati pa jamraš, kako drugi niso razumeli tvoje bolečine. Pa kaj te briga, če nekdo ne ve koliko vrtec stane (tudi jaz ne vem, pa sem po tvoji presoji ženska v letih, ko bi mogla vedeti). Vsak izbere ali je zaradi okoliščin prisiljen v življenje kot je in zato nekateri ne vemo koliko stane vrtec, ne živimo v Ljubljani, živimo ali ne živimo blizu staršev, imamo službo ali pa tudi ne, zaslužimo dovolj za stanovanje/hišo, najemnino... moj point je, da kaj te briga, zakaj se nekdo tako odloči. Vse kar lahko narediš je, da podpiraš ljudi pri odločitvah, ki jih sprejmejo (a si se vprašal, da je za tvoje kolega odločitev, da zapustijo Lj vseeno težka? in da ne pomaga, da ti s svojimi frustracijami še dodatno obremenjuješ to?). pač eni se odločijo, da rajši živijo bolj na komot in izven Lj, drugi pa se rajši stiskajo na manj kvadratih v centru Lj. pa če je obojim to ok kompromis, pol super. sam se vsak zase odloči, tako da je glede na razmere kar se da najboljše. tudi jaz bi imela hišo na deželi, penthouse v Lj, vikend na morju in v gorah ter kup ljudi, ki bi za vse te skrbeli. sam sori. nimam bogatih staršev, nisem zadela na jackpotu in nisem genij v kriptovalutah in tveganih investicijah, da bi bila super bogata. hkrati pa razumem ene kolege, ki so po faxu ostali v Lj, druge ki so šli domov... z nekaterimi se družimo, z drugimi ne.. pač to je normalen življenjski tok. in če si vsaj malo odprt in predsvem ne obsojaš, si lahko kjerkoli živiš dobiš nek krog ljudi, ki so ti blizu..

* sem mislila, da se bom ta teden kaj spočila in dobila malo energije, ponaredila par stvari, ampak nekako nisem bila razpoložena. služba v petek me je malo ubila, ampak sem vesela za podaljšan vikend
* je bilo fajn se malo podružit po dolgem času, danes malo s familijo, jutri pa še en dan ekstra za malo lenarjenja.
* upam, da se tale prehlad tudi umiri. na živce mi gre, da me boli glava, kiham, kašljam... :< vsaj tega ni bilo prej, ko smo strogo nosili maske...
* planiramo s puncami en vikend oddih in komaj čakam!
* obožujem pomlad :hearts:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov