Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7531
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Maj. 2022 18:44

- ne, ni tako, sem videla psihoterapevte na spletnih straneh iz raznoraznih smeri, eni nimajo niti napisane predhodne izobrazbe, od enih, ki so delali v nekih poslovnih smeri/ ekonomije?, do socialnega dela, specialna pedagogika, razne smeri filofaxa do psihologije, aja.. filozofi so eni tudi in teologi. Se lahko vpišeš, če imaš končano katerokoli 7. stopnjo, potem pa obstajajo še neke smeri na dodiplomskem, kot neka psihoterapevtska znanost, ni pa prav psihoterapija kot specializacija, ki se jo lahko dela samo ob zaključeni 7. stopnji... saj dobiš na netu, če poguglaš.. Študiji psihoterapije pa trajajo 4 leta.

- zdaj, da je psihoterapevt medicinec, ne vidim ravno potrebe, če rabiš zdravila, greš koncesijsko do psihiatra, kaj dosti drugega pa itak tam ne dobiš.

- ampak nekateri, mislim, da ponujajo ure psihoterapije tudi če imajo končano 'le' to znanost psihoterapije 1. ali 2. stopnje... nisem šla zdaj spet tega raziskovat, ampak po spominu mislim, da je bilo tako, pa takrat nisme razumela, kaj je tisto zaena izobrazba... bi mogla it še enkrat preverit, da bi stoprocentno lahko to potrdila..
Zadnjič spremenil hayley, dne 12. Maj. 2022 18:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Maj. 2022 18:55

* Imaš določene podiplomske smeri, kjer si lahko psihoterapevt v 2 letih, npr. na Teološki fakulteti. Sicer človek, ki je tja prinesel to smer je zelo sposoben, sam ga ne poznam kot psihoterapevtka, ima pa v sebi zelo močan čut za sočutje, verjetno tudi precej močno razvito (telesno) intuicijo, čeprav ni športnik, je daleč od tega.
* Po mojem imaš na filozofski fakulteti podobne smeri, kjer si lahko precej hitro psihoterapevt.
* Imaš tudi Univerzo Sigmunda Freuda oz. njen del v Sloveniji, kjer lahko postaneš psihoterapevt celo v času dodiplomskega študija. Vse lepo in prav, ampak to je tako kakor duhovnik pri 18ih letih, je prehitro, nič ne veš o življenju, ne moreš se zavezati celibatu, kakor tudi v primeru psihoterapevta imaš preveč težav z razumevanjem življenja (premalo ga poznaš), da bi lahko pomagal ljudem. Moje mnenje pač.
* To kar ti pišeš Ash. je veljalo nekoč, ko še niso bili drugi študiji psihoterapije toliko razširjeni, prepoznavni. Tudi sam bi najraje zbiral po teh merilih, čeprav klinični psihologi zlasti psihologinje (itak - malo heca :razz: ) znajo biti precej zafrustrirani, psihiatri pa tudi niso tako daleč od "norcev", ki jih zdravijo :oops: :lach:

* Dajmo razčistit kaj mislim z intuicijo. Eno je kar razumsko doživljaš oz. se naučiš, ko imaš pacienta/klienta zraven sebe. Nasveti na ravni razuma oz. poskus izpraševanja na ravni razuma.
* Kot psihoterapevt rabiš čutit pacienta/klienta. Torej eno je da se ti na njegovo govorjenje telesno odzivaš in da razumeš. Če rečeš, da si morilec, da nimaš težav ubiti sočloveka, se bo terapevt verjetno ob tem ustrašil? Drugo je, da ti čutiš kaj druga oseba čuti zraven tebe oz. da čutiš več kakor ti sama pove. Ni treba neke nadnaravnosti, kar je itak že mejna znanost, ampak toliko da imaš neko empatijo ali pa razširjeno empatijo.
* Da lahko čutiš drugega moraš najprej čutiti sebe. Zato rabiš imeti natrenirano svoje telo. Slabost lahko čutiš v želodcu, lahko čutiš toplino v srcu, tesnobo v prsih. Poznati se je treba. Moraš biti v stiku s samim sabo. No, mnogi terapevti so povsem v glavi in ne čutijo nič. To je problem :!: Pa tudi na teh razumskih študijih psihoterapije te noben ne uči trenirati kako boš čutil drugega.

* Sam ko sem imel probleme sem razmišljal, da bi šel za psihoterapevta. Sicer sem se vmes počutil butastega, kako da bom psihoterapevt, ko je folk okoli mene vesel, žura, sam pa zafrustriran. Prva psihologinja mi je povedala, da bi znala pri meni biti problem empatija. Po njenem mnenju je kaj preveč nisem imel.
* 1x je bila začudena, ko me je slišala o sebi govoriti skozi oči drugega. Ker pri njej sem bil samo jaz, jaz in jaz (pač tolk sem bil v shitu, da sem sam sebe in svoje želje videl). Takrat so se ji malo njene hipoteze o tem, da ne premorem empatije, podrle.
* Glavno, praviloma so mi rekli, da bi imel težave z razumevanjem drugih ljudi, kar pritrjuje tudi moje socialno življenje. Zato sem se sprijaznil, da pač ne bom drezal v te vode.
* Kljub temu mislim, da imam na telesu ogromen potencial, da si lahko razvijem, da vas bom vse čutil in spregledal za malo malico :twisted: :)
* No bomo videli. Lepo je imeti svoje sanje, četudi gradimo gradove v oblakih (in izhajamo iz "nečistih" vzgibov) :cool:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7531
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Maj. 2022 19:02

- kar sem jaz izbirala psihoterapevte po internetu, so vsi imeli dokončan 4 letni študij psihoterapije plus predhodno dokončan drug študij 7. stopnje ali po predbolonjskem sistemu.
Vsi, katere sem sama čekirala, so bili iz Univerze Sigmunda Freuda (4- letni po dokončanem bolonjcu) ali iz Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje IPSA (ali še kakšen 3. inštitut). Moja terapevtka je iz tega drugega Inštituta za integrativno..

Ja ta Sigmund ima možnost bolonjskega študija ter 4-letne specializacije psihoterapije po dokončanem bolonjcu. Tisti bolonjski 1. in 2. stopnje ima nek enoten naziv psihoterapevtska znanost ali nekaj podobnega, različne smeri psihoterapije lahko izbiraš šele na 4-letnem.
- če želiš nekoga, ki je študiral psihterapijo, mu more pisat zraven, da je ali specializant ali certificiran psihoterapevt.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Maj. 2022 19:34

* Potem se opravičujem SFU oz. njihovim diplomantov ter zaposlenim in vsem. Upam da me bo kdo kdaj vzel na psihoterapijo :twisted:
* Na teološki če delaš samo specializacijo si psihoterapevt hitro (mogoče vseeno kaj več kot 2 leti). Lahko pa delaš tudi doktorat. Je pa res, da prej že moraš imeti končano 1. stopnjo (nekega humanističnega faksa, ni nujno da je teologija).
* Kot že rečeno, mislim da je nekaj zmede glede psihoterapevtov, ker se pač terapevti oz. stroka med sabo ne zna zmenit, kdo je ustrezen psihoterapevt in kdo ne.
* Sicer pa kot že rečeno, ni vse izobrazba in ni vse glava. Eni ljudje imajo več čuta za soljudi, tisti bi morali biti terapevti. Nekdo je zelo pameten, bo že končal študij, ampak če ne čuti, bo slab terapevt.
* Še vedno je moje mnenje, da terapevt pred 30im letom, da si premlad. Sam sem si želel biti terapevt in spovednik in vse, dokler sem bil še študent in nisem razumel nič. Sedaj si niti pod razno ne želim, da bi se mi ljudje odpirali (psihoterapevtsko), ker to je veliko breme, velika odgovornost, pomagat pa ne vem.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7531
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Maj. 2022 19:52

- no, na SFU, si delno prav povedal, so študiji 1. stopnje, 2. stopnje, ter tudi nekaj različnih specializacij psihoterapije dolžine 4 leta (pogoj končana 2. stopnja). Ampak naziv je drugačen, mislim, da se tistim s 1. in 2. stopnjo ne reče specializant, ampak je napisana ta njihova stopnja npr. Bakalavreat..
Mislim, kot sem že zgoraj povedla, da pa obstajajo tudi določeni ljudje na internetu, ki so končali 1. ali 2. stopnjo te znanosti psihoterapije in ravnotako dajejo psihoterapije, to bi res mogla še enkrat preverit, samo se mi zdej ne da iskat.. Zna bit en tak primer tudi moja bivša cimra.

- ma na teološki ne vem kakšni so nazivi, ampak sem sigurna, da nisi ne specializant psihoterapije, ne certificiran psihoterapevt, ampak je nek naziv, da si končal študij družinske terapije/ družinski študiji al kako je že, ni pa naziv prav psihoterapevt... Mislim, da je to dobro ločeno. Meni je kar sem do zdaj brala, dokaj razločno napisano pri vsakem posamezniku, da je študiral psihoterapijo te in te smeri in da je specializant ali certificiran psihoterapevt, psihoterapija pa 4- letna specializacija. Ne vidim nekih dilem pri tem, kdo je psihoterapevt.
- da bi bila kakšna smer na filofaxu kar psihoterapija si pa po mojem tudi nekaj precej pomešal

- smeri v psihoterapiji so pa, en pol je vedensko kognitivna terapija, ta je najkrajša, ki naj bi delovala kratkoročno ali odpravljala travmo pred nekim enkratnim dogodkom, se ukvarja s sedanjostjo, druga skrajnost pa analitična psihoterapija, ki je najdaljša, se ukvarja s preteklostjo, večletna, ki se jo rabi za spreminjanje bolj zakoreninjenih vzorcev ali mogoče kakšnih travm iz otroštva. In potem je še en kup smeri, ki so novejše, nekaj vmes med tema dvema. Ena smer se pa ukvarja prav s smislom - logoterapija - 'Osredotoča se na smisel človeškega bivanja in na posameznikovo iskanje tega smisla.'
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Maj. 2022 20:14

Nekoč so imeli naziv "specialist/-ka zakonske in družinske terapije" pa so jim očitno ta naziv odvzeli. Očitno so se vmes stvari urejale.

Sem google-al, nisem vedel, da se je to spremenilo.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 12. Maj. 2022 20:59

Na teološki je magistrski študij: Zakonski in družinski študiji, da postaneš psihoterapevt moraš potem narediti še specializacijo za zakonskega in družinskega terapevta ki traja 2 leti ločeno. Torej 2 plus 2.

Tako dobiš magisterij in specializacijo, lahko greš pa na direkt na specializacijo, če imaš že prej opravljen drug magisterij pedagoške ali zdravstvene smeri.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7531
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Maj. 2022 9:01

- Sem prvič po dolgem času ostala v Lj za vikend, vsaj do zdaj, če ne grem slučajno popoldan kaj do doma, sem dala že 4 stroje prat in čistila kopalnico, omaro sem pa že med tednom pospravila, dala ven poletne stvari.

- sem zadnjo leto v največjem stresu v svojem življenju na sploh, od privatnih stvari in od službe. Na sploh sme pa zadnji dve leti in pol v največjem stresu do zdaj, ali vsaj zadnji dve leti. Čeprav dva siva lasa sta mi začela poganjat dve leti nazaj, od takrat mislim da novih ni več. (pa genetsko nismo nagnjeni k sivim lasem bi rekla, za mamo ne vem točpno kakšne lase ima ker si od vedno barva, ima pa glede na narastek, nima pa skoraj nič sivih, ampak naravne, fotr ima pri 70ih večno las črnih, svoje narvane barve, ni siv, dva sodelavca sta pa pri okrog 60ih cela siva/ bela)

- preprosto ni dovolj dni in ur v tednu da bi si dovolj odpočila in naredila vse kar je treba.
- mi crkuje ena tamesnata roža, e vem kaj je narobe, zemlja pod njo je suha, steblo je pa pri dnu že mehko, kot da gnije? Nimam pojma, zalivam jo 1x na teden in na zadnje sem jo v ponedeljek.

- sem spet skregana s K
- ima šef ta teden dopust, nimam tistega tečnega sestanka jutri z njim. Je poslal prvi mail že danes zjutraj, istočasno ko sem se jaz zbudila, tako da je bila prva stvar, ki sem jo brala danes njegov mail (aplikacija za maile namobiju).
- deluje, da sem po dolgem času dobila en malo večji deal. Upam, da res, vsaj malo stresa manj oz zadoščenje, da je vsaj nekaj uspelo.

- sem šla spat totalno depresivna, še sama sem cel dan, cimra pa je imela neke obiske spet, sem potem sanjala ponoči nekaj o seksu in se zbudila dokaj dobre volje. Sanje o seksu so najboljša vrsta sanj. :D
- morem malo si napisat ideje, kaj sem razmišljala ta teden in o čem bom jutri govorila na terapiji.

- se nisem počutila dobro mogoče celo najdaljše obdobje v svojem življenju ali pa vsaj najdaljše obdobje od konca osnovne šole naprej. Ne počutim se dobro ali brezskrbno že od lanskega poletja. S tem da nek november/ december naprej se je še stopnjevalo.
- praktično to leto 2022 najslabše do zdaj od vsaj 10 zadnjih let. Sem pa imela eno obdobje par tednov nazaj, ki je trajalo par tednov zaporedoma, ko vsaj polovico dni v tednu nisem sploh želela vstat zjutraj ali da sem hotela raje umret kot karkoli počet.
- Da tako težkega in zahtevnega tipa kot je K še nisem spoznala, skos so samo neki problemi z njim
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Maj. 2022 13:18

-* je en izmed mojih bližnjih prišel prekleto blizu da izgubi vse, in bi bila samo majhna napaka na papirju ki bi imela ne megalomanske posledice. Tole je bilo na meji, en trenutek maš vse, drug trenutek izgubiš vse.
-* sem zelo zaščitniški, zaradi vseh slabih stvari ki so se že zgodile, plus sem prvorojenec, in vidim da imam prav nek vzorec, kjer ne morem sprejeti da ne morem rešiti vsega in vseh.
-* sem do sredine avgusta zelo zaseden, in bom imel več kot očitno zelo lepo poletje. Junij se končuje s pikniki, julija pride moj prijatelj iz Brazilije, avgusta grem na letovanje z otroci, potem grem za en teden na našo obalo, in konec septembra na morje nekam z motorjem.
-* sem povabil eno na morje konec septembra, in bova oba videla kje bova takrat. Je ful kul, malo mlada, in še vedno išče svojo pot, ampak ne vem, meni je všeč točno taka kot je. Lepa je, znotraj in zunaj.
-* včasih pa še zmeraj govorim z eno, k je tok scary, taka velika in močna osebnost da je celo meni ki imam rad močne in avtonome ženske kr malo overwhelming. She is the final boss :D .
-* sem nekako v zadnjih stadijih telesne depresije ki sem jo imel zadnjo leto, in se stvari počasi usklajujejo...in ne vem, naslednja polovica leta bo spešl.
-* grem jutri gledalti en zapuščen grad, pa en stolp na Dolenjsko z motorjem, potem moram pa narediti en intervju.
-* sem vesel da sem si vzel leto zase, da počnem stvari ki jih imam rad, ker lansko leto sem se počutil podobno kot hayley, bil sem skurjen, na šihtu nisem bil zadovoljen, in vsi dnevi so se samo kopirali....sem hb prepoznal vzorce, pobral kripto profit pravi čas in ga popokal.
Bogve kje bi bil brez te intervencije. Na koncu je keš sam keš, lajf je pa lajf.
-* se vsak dan vozim z motorjem tukaj po domačih gozdovih in makadamskih poteh, potem zavijem še v mesto po burek in si mislim: A je lahko še boljše. Nope.
-* gre naslednja dva vikenda za mešalec, sicer se bo delala, ampak vikend na obali je čedalje blizu uporabi.
-* moram narediti zdle še ene dve predstavitvi in prebrati eno gradivo, zvečer grem pa za kaki dve urii na motor, grem raziskovati en del svoje regije, in se peljati po cestah za katere ne vem kam peljejo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7531
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Maj. 2022 17:27

- Sem tako jezna na K da sploh nimam motivacije ta vikend za službo delat. In na njegovo prijateljico ali Kar že je ta k.
- sem ga ravno prebolela malo pred prvomajskimi s par dni športanja in dopustom in potem je spet vzpostavil stik z mano in zdaj mi je spet en kup živcev požrl in me prizadel. Ful imam jeze in agresije, boljše da ne pišem kaj bi vse tej k. naredila.
-zdaj se boljše razumem jezo bivšega. Ampak jaz sem njegovo jezo sprejemala od začetka in me je samo skrbelo zanj, to je bilo vse.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 15. Maj. 2022 21:02

* Mi je všeč gledati, ko punce prijetno plešejo med sabo, tako veselo, razigrano...
* Sva tudi s prjatlom končno vsaj malo plesala "skupaj" (no držala se valda nisva za roke, ali pač (malo) :?: :twisted: ). Hitro mu postane nerodno in pač ne more, mora biti pri volji, da lahko, zato sem toliko bolj vesel, ko se poveževa - vsaj v plesu
* Povezovanje (v plesu) mi veliko pomeni. Tudi vidiš, da eni se brez težav, nekateri pa se ne morejo povezati s tabo. OK, boljši plesalec si, več se jih bo povezalo s tabo, ampak vseeno - treba je sprejeti, da se vsak ne more ali pa noče povezati s tabo.
* Bi mi zdajle bilo kar težko, če bi šel plesat in se ne bi mogel povezati z nobenim. Rabim to energijo :)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 16. Maj. 2022 0:22

Ce ima clovek dovolj samorefleksije, lahko doloci, katere stvari mu v zivljenju prinasajo slabo.

Hayley, res te ne razumem. Nasparano imas dovolj, wtf te drzi pri tej sluzbi? Slisi se da bi bila bolj srecna, ce bi delala v xy kaficu in se malo obdajala z mlajsimi ljudmi.

Isto s tipi, poslji jih v k.

Mislim, itak ne bo nic od tega, niti nisi dolzna slediti nasvetom random cosmoforum ljudi. Ampak se res vrtis v krogu in ce nekaj ne spremenis, bo vedno isto. Na boljse ne bo slo, niti v sluzbi in niti s tem tipom. Beliv mi. Cakas na nekaj, kar ne bo prislo.

Po principu Marie Kondo: if it doesn't spark joy, trash it.

.. mislim, 2+ leti(?) v postih pises, kako je vse slabo. In v vseh postih je na dolgo in siroko omenjena sluzba. Mogoce je pa kaksna korelacija tu? (In upam, da naslednji post ne bo "ma sej ni spet tako slabo"..). Je. Slabo je. Sem menjala ze malo morje sluzb in strank, od dobrih do slabih, pa mi se nobena(!) ni povzrocala toliko slabe volje, kot jo tvoja tebi.


Sluzbeno zivljenje je lahko tako lepo, ce si obdan z ljudmi, ki te cenijo in to tudi povejo. Ki razumejo, da imas tudi svoje zivljenje in to spostujejo. Ki te fer placajo. Ki vejo, kje so meje. Samo najti jih je treba.

A bi cez 2 leti se vedno rada pisala iste zalostne poste ali upas, da bo kaj boljse? Ce ja, potem moras nekaj spremeniti zdaj, ne pa cakat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7531
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Maj. 2022 5:05

Ja sej bom delala počasi na iskanju nove službe. Sicer neke stvari so mi tudi v sedanji službi všeč. Tudi, z novo službi bi morala iti v nakup novega avtomobila, ker imam sedaj v lasti služben avtomobil, to še posebej zdaj, ko so šle vse cene, posebej v avtomobilski ind. gor, ni ravno zanemarljiv strošek in to je tudi ena od stvari, ki me drži pri tej službi.
Saj drugače kar jaz poznam ljudi, se skoraj vsi pritožujejo kaj nad službami, se mi spet ne zdi nič takega. Edino glede plače, bi pa res lahko kaj malo boljšega dobila (sicer spet ne vem niti tako dobro koliko imajo ostali okrog moje generacije plače)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 16. Maj. 2022 6:02

* saarijarvi +1

* Saj mene ne moti brati tukaj, hayley, da si nesrečna, lahko še 22 let pišeš, da nisi ok.

* Mislim pa, da ti vsi tukaj želimo sreče, zato se pridružujem saarijarvi. Čas je, da si v življenju vzameš tisto kar rabiš. :wink: Verjetno bodo pa za to potrebni koraki na novo pot.

* Na vrat na nos ne rabiš novega avta oz. dati (preveč) prihrankov za avto. Začni magari z rabljenim, kombiniraj kakšno vožnjo z javnim prevozom oz. se ti prevažaj s kom preko prevozov (ne zgolj drugi s tabo).
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7531
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Maj. 2022 7:09

- da nisem ok, se je navezovalo, na šok, da mi je zbolela za rakom ena od najbližjih oseb, manj kot leto dni nazaj in da čeprav je zdaj prebolel ostaja strah, pred ponovitvijo bolezni, posebej pri njegovi vrsti raka je značilna večja incidenca ponovitev znotraj 2h let

- skupno sta mi v času odkar sem začela z novo službo zboleli za rakom 2 od najbližjih oseb.
- vem da ostali ,ki tega niste doživeli, si niti v sanjah ne znate predstavljat in zdaj predvidevate, da če pšem, da nisem ok, da je vezano samo na mojo službo.
- Drugače poleg službe, večkrat uživam življenje za vikende, kar mi prdstavlhjajo razni rojstni dnevi, druženja, vožnja z motorjem zadnje čase.., športala sem zadnje čase večkrat, v naravi sem, kar me tudi zelo veseli, vizualno sem zadovoljna s sabo, veliko bolj kot večino svojih 20ih.. Verjetno nimam potrebe, da bi tukaj gor se hvalila, kako se imam dobro in kaj mi je uspelo, ampak uporabljam forum, bolj za to, da napišem, kaj me mori..
- Na službi sem že napisala večkrat, da se bom počasi spravil jo iskat, se mi več stvari dogaja na več podoročjih življenja in mi ni do neke prisile, hitenja..


- sem imela po 'daljšem' času spet en impulziven nakup parfuma. Namesto D abi kakšne sveže za poletje kupovala, mi očitno grejo bolj začimbni. Sem kupila za spremembo enega od Montala, ki je sicer cenejši med nisnimi. Montale so mi sicer po pravici povedano po stilu malo bolj taki trashy vonji.. Ampak ajde za spremembo, je tudi ta sinteticen oud zanimiv. Sem vzela Oud tobacco ❤️. Ta je tudi uniseks in malček bolj proti moškem. Imam zdaj že tako zbirko z uniseks parfumi, takimi uniseks proti moškem, da bi komot imela tipa, ki bi se moje parfume rabil. Recimo Tom Ford Neroli Portofino je bolj uniseks-moški svez citrusen, Montale oud tobacco, Nishane Ani sta pa bolj uniseks proti moškem začimbna.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov