Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Mar. 2023 11:14

- sem kar malo razočarana danes, ker sem bila na 2. ginekološkem v 16. tednu in mi sploh ni delala ultrayvoka in bom menda naslednjič imela ultrazvok šele čez 7 tednov na morfologji. :( Pa vem, da tudoi kakšna od kolegic je imela na vsakem pregledu ultrazvok. Pa krvi tudi ne gledajo, sem se malo zmotila ker sem v naprej pričakovala, da bo železo spet pregledano.
- imam čez 5 tednov naslednji pregled in imam plan da dobim nekje 1 kg do takrat, že če 1 kg dobim, bom na nekje +9 kg od začetka. :/ Mogoče bi mogla imet plan, da do 0,5 kg pridobim. Potem sem na nekje +8 kg od začetka na sredi nosečnosti, to se malo bolj v mejah normale sliši, čeprav še to je dosti.
- po mojem kot zdaj kaže z njegovimi izobraževanji, tudi na morfologijo ne bo prišel, pa še ginekologinjo imam na primorskem, tako, da sem bila čisto na vseh pregledih sama do zdaj, edino na genetsko svetovanje sva šla skupaj.

- bo jutri naporen dan z razgovori, čeprav si najbolj želim, da bi me vzeli nekje, kjer nimam jutri, ampak sem pri njih že enkrat bila in me bojo menda povabili naprej :hearts: , samo še ne vem kdaj bo..
- se bom mogla naprej pazit, da se bom manj redila, sicer so mi te sestre rekle, da je teža v redu, samo mam itak čist neke flegmatične sestre, te primorke, so mi zabeležili da sem pridobila v 6ih tednih 3,9 kg, odkar sem bila na 1. pregledu.

- Keri fucked up filmi obstajajo, mi skos neke filme fb reklamira... samo tega A cure for wellness mi je pa že ene 2x, se prav ne morem načudit čudaškim prizorom...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 31. Mar. 2023 22:18

- sem ze zaspala na kavcu danes in zdaj kar me je mama spodila s kavca ocitno ne morm nazaj zaspat

-sem mela danes ze pripravljen denar in vse za nakup novega avta, ma ocitno ni bil v redu, ko smo ga dali pregledat, podvozje bolj staro glede na st km in ena mal vecja napska, ki bi rabla se daljsi pregled, da bi se ugotovilo, koliko bi bila cena zamenjave kaksnega dela ali popravila.. Sem pa ze miislila, da bom lahko z novim avtom domov sla.
- drugace se zavedam, da so cene sle zelo gor in prakticno ne dobis pod 10k nic kaj boljsega.. Skoda k nimam vec denarja. :<
-prodajalec je bil blazno bizaren in kot vse kaze se je dosti stvari izmisljeval in napletal zgodbe, kako je bil to njihov druzinski avto, v resnici prodaja avte. Ga je moj seznanil z dejstvom, da to vemo in se naprej se je zmisljeval, da je to res njegov avto in da je prodajal avto se od enega sorodnika. A jaz imam 5 screenshotov njegovih objav 5 avtov od decembra naprej. :rolleyes:

-moj sel nekaj ven s kolegi danes
- da bo pac tezko najt kak ok avto, ki ni ze zelo star ali z veliko km za to ceno. Ko bi mi vsaj se kdo od kje kaj pristavil,pa ne bo nic.

- ena kolegica, mi je kar zamerila, da ji nisem prej povedala, da sem noseca, mislim bolano...

- sla se malo gledat te rabljene avte, cene soxrwa nore, ista znamka in model kot avto, ki sem ga zelela kupit, verjetno novejsi letnik, z 110 k km stane 30 000 eur, 40 000 eur nov. Adijo.

- dejansko mi je ze prav cudno, kako veliko ljudi ima veliko denarja, da vsi z nekimi vecjimi in novejsimi avti se vozijo, vsaj po Lj, ma tudi po drugih mestih se dosti vidi..

-sem se zadnjic na prevozih vozila z nekom, ki je moj letnik, bil paralelka v gimanziji. Je vozil en nov, vecji enoprostorec, mi je blo ze mal cudno, kako je kupil en tak mal novejsi avto, mi pol zacne govorit, ja da je od starsev, ma da se on vozi vsak dan z njim v sluzbo, ga oni nw rabijo, da ni mel nikoli svojega avta, kot sem razumela... no, to se ne bi zgodilo pri mojih starsih nikoli, mi je kar cudno, kako so neki starsi popustljivi... moji bi ga naterali, da oni rabijo svoj avto in naj si gre kupit svojega kot ve in zna...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Apr. 2023 18:01

- bi kr skos jedla, še poseboi ko sem doma pri starših, tle je največ hrane
- mam možnost takoj iti v neko službo, sam osslabo plačo in zdaj ne vem ali čakat še kakšne odgovore ostalih ali kaj...
- ugotavljam da mi za en teams v pon. spoh niso poslali povabila na mail, bom mogla še enkrat klicat

- mi je fajn, da se tako dobro razumeva
- sem pa dejansko že 1x, ko sem se zvagala 1.3. imela kar visoko težo, samo 1kg manj v bistvu kot danes, tako da 1kg v enem mesecu pridobit, sploh ni tako slabo, če pogledam iz druge strani in se provam manj sekirat... Fak samo, če je komu težko vzdrževati težo nenoseč, kako to letoi gor šele ko si noseč, neverjeto, mogoče kakšnim posameznicam, ki nimajo visokih hormonov ne ( po drugi strani pa če je manj hormonov lahko pomeni večjo možnost za spontani splav), jaz sem imela že v 1. trimesečju ful hormonov in ful stranskih simptomov. Hvala bogu me pa želodec zdaj v 2. trimesečju ne boli več, s prebavo je tudi boljše. :)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 02. Apr. 2023 21:49

* Jah ne vem... ta moja samskost... zmeden postajam...
* Končno se mi je mal začel dogajat. Prijatelj je danes komentiral, da je ta moj lajfstajl "naporen"... da pač mal plešem, pol si izmenjujem Facebooke/Whatsappe/Instagrame
* Ma u bistvu je to nek normalen lajfstajl "lovca". Samec mora znati narediti dovolj dober vtis, da (hitro) pridobi številko samice :oops:
* Ja, lani me je zasvojil "sex", letos me bo pa "lov"... kakorkoli, postajam boljši? :oops:
* Ali zgolj sanjarim?

* Pač opomnil me je, da me ne bi to zasvojilo, in potem enostavno ne bi več bil zmožen resne zveze, ker bi se vedno oziral za novimi ženskami.
* Ma saj sem še daleč od tega, da me bojo ženske jemale resno, tak da rabim še velik vaje

* Ampak ja, energija je ful pomembna. Imam pa še vedno ogromno strahov in ogromno negativnih, temačnih čustev.
* Ampak nekako če se znajdem tudi v tistih čustvih "korona osamljenosti", novega leta ki sem ga preživel sam s sabo in ga ne bom tako zlahka odpustil, vsaj pozabil ne...
* Še vedno se mi lahko kaj takega zgodi, nimam toliko boljšega social life, vsaj stiki niso nič kaj bolj trdni.

* Kar je zdaj razlika (upam vsaj) je, da nekako znam preživeti sam s sabo... da znam uživati v tem, da se lahko sam s sabo spočijem, da lahko uživam, ko gledam doma TV

* Pač malo sem karakter volka samotarja... in kdaj mi tak način življenja celo sede. Ves čas pa ne.
* In ko se znajdem sam, pa bi raje namesto tega šel na dejt al pa vsaj ven žurat z družbo... takrat si znam pričarati ta čustva, občutke... da u bistvu sem OK, da je u bistvu vse v redu... da največ kar imam je sam sebe, da sem lahko srečen za vse kar imam... lahko bi bil lepši, se gibal bolje... a vendar sem lahko srečen, da hodim... glavno nič ni narobe z mano, marsičesa nimam, a še vedno imam v sebi in okoli sebe dovolj stvari za srečno življenje :oops: :) :cool:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Apr. 2023 7:05

- se mi zdi, da se mi prvič začenja poznati trebuh, tako malo več, kot da bi se samo najedla po kosilu. (ga sicer pa lahko stisnem noter, da rata skoraj raven, če želim).
- Bom pa čez 1 teden začela svoj 5. mesec, halo, 1x se mi more začet poznat, pa čez ene 3 tedne bom na sredini nosečnosti. Sicer sem dobila že 7,5 kg od začetka, ma mi je šlo tudi v noge, ne samo v trebuh. Se mi zdaj stegna že skoraj stikajo, če imam stopala skupaj, prej sem imela plac vmes. Sovražim to. (bi se mi sicer stikale še prej, če ne bi mela nog malo bolj narazen zaradi širših bokov)

- ma da sem prav jezna, da mi je dala morfologijo na zadnji dan 24. tedna in do takrat ploda na ultrazvoku ne bom videla, ker ta moja ne dela ultrazvokov na vsakem pregledu, kar je zdaj čez 8 tednov.

- se prav strinjam še s kakšno punco, da je v bistvu čisto brez veze pregled, kot da ga sploh ni, če ne naredi ultrazvoka, koliko smo težke in pritisk si lahko tudi same doma zmerimo, halo! Zdej, če bi bila mmm, bi začela o tem, koliko dodatnega zavarovanja plačujem vsak mesec, za nič. Zdravnika praktično do nosečnosti nisem rabila, ne navadnega, ne nobenega, razen zobozdravnika, sem bila na zadnje na pregledu pri zdravniku pri 15 ali 16 letih še pri otroškem!

- me malo skrbi, koliko je zdaj ta plod velik, na začetku je bil za 1 teden večji od zm in na nuhalni še za dodatne 4 dni večji, skupaj 11 dni, od prvotnih 7. Sem neki brala, da imajo lahko nekatere neko prikrito sladkorno, da je sladkor lahko na tešče nizek in previsok po obrokih in lahko zato preveč zrase.

- je kolegica rodila že par dni nazaj, malo več kot 1 teden pred rokom in je komentirala, da ni bilo tako hudo kot pravijo, vendar, da je ona imela epiduralno... Tudi rodila je že v 6ih urah, odkar je v bolnico prišla.

- bom imela danes terpavtko po ene 3 tednih
- bova šla še 2 avta gledat, isti model, en je za eno leto novejši od drugega in bom kar enega od teh dveh vzela, se mi ne da več komplicirat in na oglede hodit. Pa še za kak 1000 e je cenejši od prejšnjega, ki sem ga želela kupit.
- komaaaj čakam, da bom imela svoj avto, ker je toliko bolj komot, ko imaš svoj avto. Včeraj sem spet mogla s prevozi hodit.

- se pri enem ogledu drživa načela, da se ne kupuje vzhodno od Trojan, pri enem pa ne. :lach: Ma je moj rekel, da ta vzhodno od Trojan velja samo za štajersko, tako da se očitno v celoti drživa tega reka. :D

- moji starši njega sploh še niso spoznali in mi je malo sitno to spoznavanje, ne vem kdaj bo. On pa ni še nobenemu povedal za to najino situacijo in zdaj misli, da bom šla js na rojstni njegove družine za vikend, ko bom kakšna 2 ali 3 dni stran od začetka svojega 5. meseca in da mi ne bo še nič videt. :roll:
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 806
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 04. Apr. 2023 17:10

- res mi gre dobro, v malo manj kot mesecu dobila 5 odpovedi
- včasih imam občutek, da se samo trudim ostati nad gladino, da nikamor ne pridemo, začaran krog
- kakšen dan že dokaj umirjeno deluje in potem spet katastrofa
- jutri bom morala enega zagovarjati pred disciplinsko komisijo, najprej on in potem jaz.
- tako ne fer, vem, da samo iščejo nekoga, nad katerim bodo pokazali svojo moč. Da bi s tem utišali druge.
- človek je v razočaranju poslal mail, ki mu ga res ne bi bilo treba, oseba na drugi strani je pa tudi malo pretirano odreagirala in smo tam.
- želim si, da bi imela neko starejšo osebo na katero bi se lahko zanesla in vprašala za nasvet.
- sovražim družinske drame, nikoli konca, želiš pomagati na koncu si pa najslabši
- tale bo grda ampak zakaj ne morem imeti staršev, ki bi jima lahko verjela, ne pa da me vsak na svojo stran vleče in nikoli ne vem pri čem res sem
- ven moram danes, bom jutri čisto flegma
- v dno duše sovražim ljudi, ki ne znajo uporabljati besed, ena beseda ni dovolj, ne berem misli
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 314
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 04. Apr. 2023 17:49

- življenje je še vedno presneto naporno...
- se čedalje bolj zavedam, da kar ne odrastem, žal si nočem določenih stvari priznat, čeprav točno vem kaj je prav pa kaj ne, mam očitno mal peter pana v sebi, ne vem pa če je to najboljš... dolgoročno sigurno ne
-me jeb* ker sem taka prokrastinatorka...ampak v tem sem res dobra :mrgreen:
- si želim da bi šlo vse še malo bolj v normalo, pritiskam da bi do tega čimprej pršlo pa v bistvu nevem če komu uslugo s tem delam
-mogoče edina pozitivna stvar pri vsem skupaj je da mam mal več časa za branje...in tokrat zbiram presenetljivo resne knjige, samo sebe presenečam :mrgreen:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 04. Apr. 2023 18:59

- sem govorila malo s kolegico, ki je v bolnici, ker je rodila in deluje kar zadovoljna
- si sploh ne predstavljam sebe it rodit. Ok morem do takrat še rezultate dobit, če sem tudi jaz prenašalka za iste bolezni kot on. Se je ona menda že od začetka odločila za epidurlano, mislim, da jaz se ne bi, bi vzela pozneje, edino, če bi bilo res tako, da ne bi bilo za zdržat...
- baje je do epidurlane mela bolečino samo kot močnejšo menstruacijo, nič bolj. Meni sicer niti močnejša menstruacija ni neka močna bolečina. Mi pa ponavadi traja max pol dneva, več časa kot traja bolj je neprijetno. Mislim, da je bil moj splav bolj boleč od močnejše menstruacje, ali sem pa samo dojela kot bolj boleč, ker sem skos mislila, da bom lepo v miru sama v sobi, K z mano, na konc K ni smel bit zraven in so me dali z unimi tabletami na sredi polne sobe v 6ih. Sem en čas hotla neki bit pametna in ful globoko dihat, da bi me manj bolelo in sem pol se tolko hiperventilirala, da sem imela cele dlani v mravljincih, zaradi premalo kisika al preveč ogljikovega, kakorkoli. Ampak je hvalabogu trajalo samo 1 uro, ko so mi dali naslednje tablete, me sploh niso prijele več s neko tako bolečino kot taprva..

- upam ,da bo on videl moje sporočilo in mi prinesel kaj za vnetje, ker zdaj že ful dolgo traja in se ne pozdravi samo od sebe kot ponavadi.
- bi bilo smešno, če bi mi kar on naredil uz, da bi šla do njega, ko bi imel malo prosto. :D Sicer mam luknjo med nuhalno in morfologijo 12 tednov, ko ga ne vidim na ultrazvoku.

- mi je tečn zdaj odnos al komunikacijo s tisto prijateljico, ki mi je kao zamerila, kr ji nisem povedala za nosečnost. In po njenih besedah mislim samo nase, se kar smešno to sliši, na koga bi pa mislila zdaj.

- da ne vem kaj s to terpavtko ali it še ene 2x in potem končat ali koliko časa hodit, je po eni strani kar fajn hodit in mi ni za odnehat, ni pa fajn za bančni račun.
- se prav bojim, koliko se bom razlezla, ma ko enkrat začneš jest, je hrana samo še bolj in bolj mamljiva.
- trenutno berem knjigo, ki mi jo je on dal oz. posodil :hearts: , sicer kar počasi, spada pod rubriko teh psiholoških, za samopomoč.
- če pogledam za nazaj, so bile moje 2 meseca trajajoče celodnevne slabosti in zaprtje veliko bolj hude, neprijetne od močnejših menstruacij in tudi od splava oz tablet, ki ti jih dajo za čiščenje maternice, ko je splav že mimo.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Apr. 2023 14:10

- sem dobila nazaj rezultate genetskih testov, dejansko so prišli v 2h tednih, rekli so pa da bodo rabili 4 tedne, upam, da so jih res pravilno naredili.. :/ in imam vse rezultate negativne, za tiste 4 bolezni, za katere je on prenašalec, jih jaz nimam, pomeni, da otrok ne more razvit teh bolezni, je lahko kvečjemu prenašalec. In tistih genov za ženske rake nimam nobenih. (imajo pa potrjene te gene neka sestrična od moje mame in njena hčer, očitno tudi moja mama nima teh genov, sicer bi najbrž že prej kdaj zbolela, ne 'šele' malo pred 70im)

- avta še vedno nisem dobila, imam tudi omejen budget precej, zato je težko kaj v redu dobit, sem zdaj neke starejše đipe oz suve gldala, ma so dokaj neugodni za avtocesto, glasni, veliko porabijo, ne grejo hitro, jaz pa se bom vozila direktno iz enega konca Slo na drugega.
- polehg tega moj vztraja, da ne želi, da se vozim v majhnem avtu noseča, niti, da se otrok vozi v majhnem avtu po avtocesti, kr ni varno. In potem seveda cene večjih avtov še višje. S tem da, njemu je majhno vse, kar se ne šteje za velik družinski avto. Meni je recimo avto mojih staršev, avto moje cimre nekakšen avto neke srednje velikosti, zanj je to dvoje in temu podobni avti vse majhno in nekaj, za kar se ne bi počutil dobro, če bi jaz noseča se v njem vozila po avtocesti. :roll:

- sem mu danes na avtocesti pokazala, kateri avto je pa zame majhen in da vsi ostali so mi bolj nekaj srednjega po velikosti. Je izjavil, da tisti avto, ki je pa za moje pojme majhen, da voznica v njem na avtocesti samomor dela. :rolleyes:

- imam neko tako negativno asociacijo na nosečniški trebuh, kot da je napačno ga imeti, da ali jaz ali katerakoli druga, ki to ima, je nekaj narobe naredila ali nekja sramotnega, da ima ta trebuh... Zdaj mi je očitno ravno začel ven hodit, ali je pa samo zato večji, ker še toliko več pojem zadnji teden.

- Lahko ponovno nosim parfume, si jih pa namenoma dam samo zadaj za vrat in na zapestje, nič pod vrat, grlo ali tako pod obraz, da bi mi direktno dišalo.
- sem na zadnje nosila Amouage Sunshine in je to moj najljubši parfum. Nasploh bi rekla, da ima znamka Amouage najbolj kvalitetne vonje, parfume, kar sem jih do sedaj vohala.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 05. Apr. 2023 16:21

Super za rezultate testov, hayley.

- Lol, se spomnem, ko je imela moja frendica svoj prvi avto, petko, ki je se ugasala kar tako malo brez opozorila. Tisto je bila pa res samomorilska misija pridet s Stajerske v Ljubljano :D Se mi zdi, da sem se samo enkrat peljala z njo.
- Ah te petke, stoenke nase generacije :lach:
- should I stay or should I go?
- in pa bolj v tem trenutku; should I eat or should I not?
- ful slabo spim
- zakaj si nisem kaj za vecerjo kupila, ko sem bila v trgovini?
- jebena menstruacija.
- je pa kul biti zenska, ker lahko mirno guglam, kako odstraniti kri z oblacil in rjuh in ne bom sumljiva :D
- je moj prisel domov brez prigrizkov, ni nasel, kar sem hotela :/
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Apr. 2023 8:45

- kri se odstrani tako ,da se namoči v mrzli vodi, lahko se doda še sol, če ne gre samo ven... Je pa fora, da meni gre ven, če namočim nekje v istem dnevu, mogoče max. dveh, če kdaj slučajno pustim kje v posodi za pranje več kot toliko časa, pa bolj ne gre več ven oz vsaj meni ne, mogoče je moji mami kakšno stvar uspelo ven spravit, ne vem...

------------------------------------------------------------------------------
- imam filing, da se samo redim in nisem noseča in imam filing, da imam že ene 1,2 ali 3 kg več od zadnjega vikenda, bom vidla, ko pridem do staršev in se ponovno zvagam, ker v preostalih 2 stanovanjih nimam vage...
- da nosečnost tudi na ta ginekološka vnetja očitno vpliva, 1. v življenju sem mogla vzeti zdravila za to, drugače mi je vedno samo od sebe izginilo, nisme nikoli za nobene stvari rabila k ginekologu hodit..
- me je jezilo, ker mi je moj govoril, da imam to zato, ker jem preveč cukra, ne zaradi nosečnosti, pa cukra v bistvu sploh ne jem, mi gre bolj slano oz neka običajna hrana, ne sladko...

- v bistvu že zadnja 3- 4 leta nekje odkar sem službo novo začela, sploh ne kupujem več ne čokolad, ne kakšnih piškotov (ok jaffe sem kdaj edino), moja edina sladka kupljena go-to hrana je bila zadnja leto Haribo bomboni, ali pa kak slo proizvajalec gumijastih bombonov. Ko nisme bila noseča, mi je pašalo, ker tudi, če sem pojedla celo vrečko 100g, me ni ne napihovalo ne nič, ker ni ne glutena, ne laktoze noter, v primerjavi z drugimi sladkarijami. A zdaj, ko ti neki vse drugače delajo prebavila, sem pa itak napihnjena, ne glede katero hrano pojem...

- sem danes pri telovadbi videla, da imam kar ogromno neke nove maščobe na različnih delih telesa, ki je prej nisem imela... :< Tudi celulita prej pri nižji teži nisem imela nič.
- se mi je pa maternica kar precej povečala od zadnjega tedna in daleč najbolj do zdaj, čutim ob določenih dogodkih, do kod sega

- sem hotela že pokadit danes 1 cigaret ob kavi, ma sem si premislila, ko sem šla guglat, koliko je 1 cigaret škodljiv za plod. Sem si kupila novo škatlo takrat, ko sva se skregala in sem do sedaj v zadnjih 2h tednih pokadila nekje 4 ali 5 cigaret. Nisem pa celo prvo tromesečje nič od 4. tedna naprej. Moj je rekel, da so vse kakršnekoli substance najbolj škodljive za plod v 1. trimesečju, ko mu šele nastajajo vsi organi. Sej najbrž je res evolucijsko tako narejeno, da je ravno takrat ženskam najbolj slabo, da ne pojejo, zaužijejo kaj napačnega...
- Sicer sem mu že takrat, preden sva se skregala, ga vprašala, če bi, ko sva bila zunaj, pokadila 1 cigaret, pa je rekel, da raje ne, bolj zaradi tega, da se ne navadim nazaj, ne, ker bi bil 1 cigaret tako usoden..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 07. Apr. 2023 7:38

mayaeb napisal/-a:- res mi gre dobro, v malo manj kot mesecu dobila 5 odpovedi


omg :nein:
grozno drugače, iz njihovega vidika (slabi pogoji za zaposlene) in tvojega (ne po tvoji krivdi se menja pol zaposlenih, vseeno se pričakujejo rezultati kot z izkušeno ekipo ....)
upam da rešiš in dobite kakega izkušenega zaposlenega kot menjavo, ker delati samo s folkom direkt s faksa je kar naporno. sem uvajala že 3 frišne magistre/doktorje, 3 bivše študentke ki so že delale v podjetju in 1 izkušeno "ukradeno" zaposleno (10 let izkušenj na področju več kot jaz). pri izkušeni sem se jaz učila strokovnih reči, jaz pa njo uvajala samo v specifike nasega podjetja, študentke ki so že delale pri nas so rabile pol manj časa da so dojele kaj je za naredit/kako se obrnit kot folk direkt s faksa/inštitutov. se res pozna da nimajo nobenih relevantnih "real world" izkušenj ampak le akademske.
ce bi jaz zaposlovala bi samo bivše študentske delavce zaposlila :D mislim , malo se šalim, ampak dejansko vidiš neko delovno etiko, ali so bolj praktični/teoretični tip človeka, kako se ujamejo z ekipo, itd...

- moj boh nisem mogla dočakati tega petka. vikend, končno, samo še danes preguram
- ne vem ali se veselim 2 pogovorov ki nas čakajo za vikend ali me je groza. vem da se bo situacija za nekaj casa spremenila, ampak ne vem ali na boljše ali na slabše.
- moj dobiva zelene pike vsakič ko imamo kakršnekoli stike z občino. jaz sem se že sprijaznila in gledam druge opcije.
- aaaaaah kava, malo čiliranja na kavču preden grem nazaj na delo. velik velik plus dela od doma
- zakaj je tako mraz zadnje dni??!!?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Apr. 2023 7:25

-priznam da ne vem kaj narediti glede nakupa avta, skoraj misija nemogoce. Bila sva na enem ogledu, kjer je tip lagal in je bil v resnici preprodajalec, tudi na pregledu avta prevec napak, drugi avto, ki sva ga sla gledat po njegovi zelji pa meni ni bol ravno najljubsi, ampak bi ga vzela ce prav ne bi bilo druge izbire je pa oglas sel 3 dni po najinem ogledu, ko se se nisem odlocila... in zdaj, njemu noben avti, ki ga izberem, po njegovih predlogih kaj naj gledam, ni vsec, vec kot toliko budgeta pa jimam in ne vem vec kaj naredit. Raba bi pa s tem nakupom opravila, da se lahko drugim stvarem posvetim. Doloceni avti mu sploh ne ustrezajo ce biso dovolj veliki, ker ce bi js kao njegov avto rabila z avozicek, se on s titim avtom ki ni zelo velik, ne pocuti dovolj varno po ac vozit. Za ta moj budget pa skoraj ne dobis vecjih avtom, ki nimajo velik okm,toliko kolkko r on smatra za prevec in ki niso zelo stari. Ne vem ali naj malo se povecsm svoj budget, ma ne bi rada prevelikega dela svojih prihrankov za avto dala, je treba racunat se stroske, ko bo avto ze kupljen. ;(
-sploh se nikoli prej nism z avti ukvarjala, sem imela zadnjih nekaj let sluzbeni avto za privat rabo, prej pa nikoli nisem svojega kupovala oz nikoli nisem svojega imela.

-ce se ne bi skregala in ne bi bila jaz ze v nedeljo na drugem koncu slo dogovorjena na ogled, bi bila povabljena na velikonocni zajtrk k njegovi familji, s tem da on se vedno ni povedal za to novico. Baje da ce oblecem sirsi pulover, mi ni nic videt trebuha. Potem pa tako debela izpadem oz kot da imam tako sirok trup. :roll: , bom pa zacela 5. mesec cez 3 dni.

- sem jedla vceraj zvecer kos tortice in burek, sicer cel dan pazila, da nisem jedla prevec oz bila cel dan lacna in tudi doma nimam vec nobenih slanih/ sladkih prigrizkov. Sem pojedla 2 grska jogurta, po en med obroki in jagode, namesto prigrizkov.
-bo treba danes in naslednje dni naprej pazit na hrano :/

-ah, me zelo skrbi kaksen avto zdaj vzet, upam, da bodo vedeli starsi kaj vec svetovat..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Apr. 2023 7:14

- končno sem izbrala avto, dobila enega v Mariboru, ki je obema ok, pa še 2 jurja manj je od moje prve izbire, ki je padla pri mehaniku. :)
- je bil fajn včeraj izlet v Mb :hearts:

- sem mu rekla, da če ima možnost izbirat med službo v mestu, kjer sedaj živiva (Ok zdaj sva še večinoma v Lj, posebi ta teden) in Mb, bi jaz kar raje v Mb šla. Mi je bilo ful lepo mesto včeraj, še skoraj bolj kot Lj in mislim, da ima bolj pozitivno energijo kot Lj in ljudje so bolj vedri in prijazni tako po prvem vtisu, tudi najin prodajalec avta deluje ful fajn.
Pa se mi zdi, da so mariborčani po karakterju bližje Primorcem kot ljubljančani. Pa še moj oz njegova familja imajo eno stanovanje v lasti v Mb .. in on bi lahko tudi v Avstriji delal. :D

- ne štekam pa v bistvu fore, zakaj naj bi bila/ so drugače stanovanja na kvadratni meter cenejša v Mb, kot Celju, NM, Kranju...

- se odpravljam dopoldan na velikonočni zajtrk k njegovim. Zdaj očitno bom imela 3/4 krilo in pulover, ki ni oprijet in mi po njegovem mnenju, če sem tako oblečena, ni nič videt. Ker bo raje najprej povedal delu familje 1x na samem.

- se je včeraj, kot se mi je zdelo med vožnjo, spet malo več premikal, po dveh tednih sem ga včeraj največ čutila spet. Ali pa sem razmišljala, če je fora, da sem en dan prej manj jedla, ker sem bila kar lačna čez dan in mogoče ga bolj čutim, ko imam malo bolj prazno črevesje.

- je občutek res isti kot pred dvema tednoma, če je to to, sem ga očitno 1. začutila že začetek 15. tedna, kar mislim, da je ekstremno zgodaj za prvo nosečnost.
- so se ene punce pogovarjale, če je kakšna povezava, da je posteljica spredaj in ženskim spolom. Sem bila že takrat sigurna, da jaz nimam posteljice spredaj glede na to koliko ga čutim, ker bi ga najbrž sicer manj, ker bi posteljica zakrivala trebuh. In mi je ena punca včeraj povedala, da mi na izvidu piše, da imam posteljico visoko zadaj, sploh nisem prej tolk podrobno brala izvidov, da bi to pogruntala.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 09. Apr. 2023 21:01

* Če ne bo kdo začel brisati spama, bo tale forum dokončno propadel.
* Se (skoraj) javim. Glede na to, da sem v preteklosti že na roke uspel v sveti jezi poeditirat svojih 500+ prispevkov, bom tud teh nekaj spamov pobrisal :wink:

* Emocionalno sem se zelo vživel letos v veliki petek. Ker mi je blizu. Blizu mi je tudi stavek: Moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapusil?! Čeprav ga v letošnjem evangeliju oz. pasijonu ni bilo.
* Do sedaj mi je vedno bilo branje Kristusovega pasijona dolgočasno. In s tem nas "morijo" že na cvetno nedeljo in potem še na veliki petek - eno in isto ponovno.
* Letos pa se mi je nekak "odprlo". Morda tudi zaradi tega, ker sem začel pisat - sicer sem v tem že on hold - čeprav mi je v štartu kar steklo (strani se kar množijo same od sebe :mrgreen: ). Ko sem začel pisat sem opazil, da so moje tehnike preslabe, da bi bilo treba še kaj prebrat, da bi znal kaj bolj slikovito opisat in napisat. Brat sicer še nisem začel, a morda vse skupaj vpliva na to, da z večjo vnemo poslušam evangelije... mnogo pestrosti je tudi v njih.
* In ja, evangeliji na prvi pogled zgledajo suhoparni, pač neke skope besede tistih treh učencev v sinoptikih, in malenkost drugačen slog v Janezovem evangeliju, ki neka ponavljanja uporablja, pa neko magičnost hoče ustvariti, morda pa je še slabši pisec od ostalih treh sinoptikov.
* Potem pa se lahko, ko ti drugi berejo pasijon, naenkrat zgolj iz besed, ki so v Svetem pismu, vživiš v Jezusa... njegovo trpljenje... da u bistvu ostane popolnoma sam na tem svetu. Izkusi pekel... in na koncu se tudi vda... misli, da so ga vsi zapustili. Apostole je strah, se porazgubijo...
* Če odmislimo ta del, hkrati se lahko poskušaš vživeti v judovsko ljudstvo (neverjetno) in če gledaš/bereš/poslušaš iz njihove perspektive... je pač Jezus zgolj prevarant, ki je žalil Boga in zato zaslužil smrt.
* In še sedaj se spomnim ene sošolke v OŠ ali SŠ, ko je gledala po mojem film Kristusov pasijon, je ateistka bila in je še vedno. Pa je komentirala... pa saj Jezus je bil aroganten do zasliševanj(a), ničesar ni pojasnjeval, obnašal se je odmaknjeno in na koncu je potem pač rezultati bil... kakršen je bil. Od takrat brez težav zaznam en kup arogance v Jezusovem pristopu, Jezus je dejansko Sin... dobivam asociacije na sinove uspešnih očetov, ki so zelo nadarjeni, umetniški, sposobni... a ponavadi imajo neko prekletstvo tistega močnega uspešnega očeta in sami ne dosežejo v življenju... veliko. Ne le da ne dosežejo veliko, tudi mnoge stranpoti jih pritegnejo.
* No in potem se lahko vrnem k Judom, ki so se pač odločili, da hočejo kaznovati tega arogantnega otroka, ker žali vse povprek.
* In še značilnost Pilata, mnogokrat sebe vidim kot Pilata. Pilat je bil vodja brez jajc, ki ni želel usmrtiti Jezusa, vendar je na koncu naredil - točno to, ker kot se kot labilni vodja ni upal zoperstaviti pritiskom ljudstva.

* No in če se spomnim duhovnika, ki me je precej zaznamoval... ko sem v stiskah hodil k njemu k spovedim ali na pogovore. Enkrat mi je rekel, sedaj bo velikonočno tridnevje... vživite se.
* Jah, čutil je, da trpim, tudi sam je trpel po mojem, od tod njegova empatija.
* No in po mojem sem se šele letos lahko vživel v veliki petek, tako nazorno lahko vidim sebe kot Jezusa, cel moj lajf je Kristusov pasijon. Vso to hlapenje po bližini, sprejetosti... in vse te zavrnitve iz strani okolice ali pa moje notranjosti... ko nikoli ne dobim odnosov, ki bi me napolnili. Kljub temu, da že dolgo delam na sebi.
* Seveda pa, ko si enkrat v velikem petku, ko je tvoje življenje veliki petek... hahaha, ni pa niti malo tako trivialno stopiti v veliko noč. Danes je velika noč. Bil sem na vigiliji. Bil tudi danes pri maši. Mislil sem, da čutim vstajenje.
* Le da je ena stvar, ki jo čutim bolje od vstajenja. In to je žalost.

* In vesel sem za to žalost, ker je pristna. Tukaj sem zdaj, in tukaj sem bil mnogo mnogo močneje v preteklosti.

* In po drugi strani imam razum in vse te poteze, ki me po mojem vodijo v pravo smer. Da znam to žalost potlačiti oz. da na videz bolj kažem veselje kakor žalost, čeprav žalost je... moje čustvo.

* Glavno, v svojem lajfu sem nekaj že naredil. Zadovoljen sem kjer sem trenutno, tudi nad napredkom, ki je.
* Lahko pa vseeno, da tudi ko upam da bom dočakal starost... da bo žalost še vedno tisto moje čustvo, ki bo močnejše od ostalih. Pa to ne bo pomenilo, da nisem dovolj delal na sebi, ampak pač morda je žalost čustvo, katerega mi je Gospod namenil za to življenje :wink: :) :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov