-imam drugace eno prijateljico, ki je rekla da so ji bile slabosti v zacetku nosecnosti, mislim, da je tudi bruhala, kako mocno/koliko pogosto, je takrat nisem izprasevala, hujse od poroda in da se boji zanositi ravno zaradi teh mocnih slabosti, ponovno, ne zaradi poroda. Se mi spet malo pojavijo vprasanja, ce je mozno da so slabosti zaradi psihe. Vem, da je njo zanositev malo presenetila in ima bizarna starsa, ki sta ji komentirala, en 'da to bo tudi njen zadnji otrok',drugi pa, 'da kaj pa kariera?'.
-nisem do zdaj sploh razmisljala o porodu, oz nimam strahu glede tega, so prijstelji samo zaceli to temo z mano in prijsteljica... Mogoce imam zmotno prepricanje, da sem telesno in glede bolecine bolj vzdrzljiva kot nekje povprecje, vsaj polovica zensk... Mislim vsaj do zdaj v lajfu nisem vzela nikoli nic proti bolecinskega, ne pri menstruaciji, pri vrtanju zob mi je tudi malo smesno da bi mogel za navadno plombirsnje imeti inekcije proti bolecini... ne recem za ritje zob ali kaksne posebne tezje posege na zobeh, ma ne navadno vrtanje in delanje plomb... ampak ja, saj tiste, ki jih imam js v mislih za malo manj vzdrzljive, tudi niso rodile naravno ampak z epiduralno... si pa predstavljam, da je neko stopnjo bolwcine lazje zdrzati par ur in tezje ce ista stopnja bolecine traja dlje, vecje st ur, ker si skos bolj utrujen in te skos bolj izcrpa, pa se jest naj ne bi smel vmes, kar je bizarno..
Je moja mama imela relativno hiter in naraven porod, pri 40, mislim, da odkar se je odpravila v bolnico, do takrat ko je bil cas porods je minilo cca. 7 ur, je se veliko punc vrstnic ,ki so bile malo cez 25 let stare imelo veliko daljse, tezje 24 urne porode od znank), edino ful je bila slaba zaradi izgube vecje kolicine krvi, pa menda se za infuzijo oz dodatno kri, pozabila izraz na koncu odlocili, da je ne rabi in ji niso dali, ceprav bi mogoce rabila... samo glede na to da pa ze slabosti ni imela nobenih, jaz pa ja, ne vem ce ima lih enake znacilnosti kot jaz...( ceprav naj bi po statistiki bilo bruhanje in skabost najmanjsa v starostni skupini 35+)Je pa slabo to, ce dobis trajne posledice zaradi poroda... Ali pa eno so menda 15 cm zrezali, si sploh ne predstavljam, kam...
- sem malo razocarana, ker mi je on rekel, da se plod sploh se ne moree premikat sam, sploh ne tako koordinirano in dela na posnetku neke nakljucne gibe, ker mu je zdravnik pritiskal na mehur in mu nekako splonkal vodo.
- sem bila do zdaj na vseh pregledih sama, ker ima on zdaj ta izobrazevanja in tezje manjka kot ce bi imel samo sluzbo, ceprav zadnjic je le mogu skocit do ordinacine se za mano da so se njemu vzeli bris, mogoce se bom zmenila, da imam morfologijo popoldan, ali bo pa mogel uletet za eno uro nekam. Zdaj mi ni cist jasno, a morfologijo spet dela nekdo drug, kot osebni ginekolog... na uni kliniki kjer sem bila je omenjena nuhalna, da jo delajo, nikjer ne pise za mordologije...
- sem se spomnila, da glede poroda, moj, ce dezura, po zakonu ne sme zapustiti delovnega mesta (24 ur), tako da me niti noben ne more peljat v bolnico, ker bova zivela na drugem koncu slo kot druzina in prijstelji, no tako da mogoce bom koncala v najblizji bolnici, ne v Lj, kjer on dela, kjer kot zanimivost, ni moznosti epiduralne, ker je menda premalo anesteziologov.. in sanja svinja kukuruz.. tako da so mogoce moje debate o Lj ali Postojni cisto brezpredmetne.. splohbpa more bit se vse v redu do takrat.