Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 06. Okt. 2022 17:53

hayley napisal/-a:- To je malo taka osebna tema, lahko svoji partneki, ki jo poznaš, očitaš, kaj so njeni pravi razlogi za imet otroka, za ostale ženske, pa dvomim, da veš, karkoli se v njih dogaja.. je samo neka tvoja percepcija lastne okolice.. se te bere zelo negativno no.. ampak to ni moja stvar...


to, da imaš otroke zaradi FOMO in ker jih imajo vsi drugi, je zelo slab razlog, ne glede na žensko (ali moškega), ker je to neiskrenost do samega sebe. ker otrok pač ni samo predmet za imidž in osebno zadovoljstvo, ampak v bistvu življenjski projekt, ki mu moraš biti predan. in glede na to da bo otrok nekoč del družbe, je to pomembno za vse.
sploh pa ker živimo v feministični družbi kjer se na vseh možnih koncih propagira, kako je ok tudi, če ženska nima otrok, res ni nobenega razloga, da bi kdorkoli čutil, da mora imet otroka.

ja, negativno se bere ker je negativno napisano. dvomim, da bi lahko nekaj, kar menim, da ni dobro, napisal na pozitiven način. načeloma raje stvari obdržim zase, ker je itak vseeno, ampak v tem primeru pa čutim da je prav, da povem svoje mnenje o tem. zdaj kdo to upošteva kdo ne, je pa njegova stvar. je pa vse mišljeno dobro.

Patchouli,
meni je dosti odvisno od tega, kako je vzgojen :P mi grejo pa bolj kot nevzgojeni otroci na živce nevzgojeni starši, ki so ponavad še hujši. vzgajat tujega pa se pač ne da. drugače pa tudi sam nisem preveč za kakšne pocukrane stvari, pesmice itd. (za te stvari bo mami :lach: )

drugače je jasno da večina ni ravno za karierno ukvarjanje z otroci, ampak je pa dobro imeti malo občutka, kako se ujameš z njimi, biti popolnoma odgovoren in pazit nanje, nežno ravnat z njimi, kako se obnašajo, ugotoviš kakšne trike kako jih spravit v smeh, kako pritegnit pozornost.. in recimo da se navadiš ne-preklinjat v njihovi družbi :P
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Okt. 2022 18:01

- ne vem, s kom ti sploh debatiraš oz prepričuješ, ali nekaj na splošno pišeš, ali meni, glede na to, da sem skoraj samo js tle pisala... ugl je že skoraj smešno, no kakorkoli...

Sama se ne vtikam v to, niti ne razmišljam o tem, zakaj ima kdo otroke, njihova stvar, ne moja.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 06. Okt. 2022 18:17

seveda v glavnem tebi pišem, glede na to da te citiram. govorim pa tudi na splošno (prepričevat pa nobenga ne mislim v nič). kaj bi bilo pa skoraj smešno tu, ne razumem?

glede na tvoje zapise res ni videt, da se ne bi vtikovala v to :D cel kup ene statistike že, kdja ima kdo in s kom in kdaj otroke. ravno tega v bistvu ne razumem, zakaj to počneš.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Okt. 2022 18:24

Očitno slabo razumeš druge ljudi.

Moji možgani pač tako delujejo da manj napora porabim za razmišljanje v številkah, kot se trudit razumljivo lingvistično opisati stvari.

To je samo neka tvoja percepcija, ki je zelo drugačna od moje. Sama niti ne razmišljam o drugih ljudeh, sploh pa ne nikoli na negativen način.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 06. Okt. 2022 19:14

mogoče pa ti slabo razumeš nekatere stvari, da misliš, da se da vse v življenju da preračunat v neke številke?

prosim te lepo, praktično vsi tvoji posti se vrtijo okoli ocenjevanja in primerjanja ljudi v tvojem lajfu, in dostikrat na negativen način :roll: a kdaj sploh prebereš, kaj tukaj napišeš?

no, razumi vse, kakorkoli hočeš.. rekel bom samo - če si želiš da se stvari uredijo, kot si želiš, bi bilo mogoče pametno malo iz drugih zornih kotov pogledat, namest da trmasto dissaš vse kar ni v tvojih okvirjih.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Okt. 2022 3:13

Mislim, da si padel v neko iluzijo, da me poznaš ali karkoli veš o meni, ker bereš kaj pišem, pa se tisto, kar pišem, ne znas prav razumet...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 08. Okt. 2022 11:03

* Bom kratek, ker se mi ne da pisati.

* Že 2 tedna sem precej bolj zadovoljen s sabo, zadnji teden pa kar evforično dobre volje :oops: :)

* OK, sicer imam kocke prahu po tleh v sobi, kar mi je čudno, saj še ne kurimo. Ne vem zakaj je potem tega poleti manj. Pa končno sem dal prat prvi stroj, mogoče bosta še 2, ker prejšnji vikend nisem, saj sem šparal na strošku detergenta :rolleyes: Je pač strošek večji od 15 EUR, to sta že 2 malici lahk

* Prijatelj me je vprašal, če imam punco, ko je slišal, da sem dobre volje. Ne, nimam je.

* Mal mi sicer seksa primanjkuje, ampak je vzdržljivo

* Pa drgač ful stvari počnem, nekaj tudi novih, eni sem morda všeč (mislim, da si mal domišljam :oops: ), no pa ona meni je malo všeč...
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Okt. 2022 11:13

- fak, sem po moje nakupovala zdaj zadnje tedne za vse 3 leta nazaj.
Ampak nekje 3 leta cca, nisem sploh hodila ven zvečer, ali skoraj kadarkoli, imela sem samo obleke za v službo, ki so pa take, da pazim, da ni nič preveč oprijeto v spodnjem delu - v smislu kril/ oblek, nič nad koleni, ali kaj več kot kak cm nad koleni - nič preveč izzivalno ali neprimerno in pač rabim zdaj kaj malo bolj privlačnega za it ven v privat času.
Plus, vse mi je preveliko kar sem prej nosila, oblekice št 36 so mi prevelike, potem imela sem celo 2 lušna kratka krila izpred par let, ki sta velikosti l in m in ni šans, da so mi prav. Zdaj sem si kupila novo verzijo fake leather crnega kratkega krila in se mi zdi, da mi je še št xs malo velika. In ugl. rabila sem obleke svoje velikosti, če ne želim izgledati kot vreča.

- sem ponosna nase, ker mi je ratalo eno obleko vrniti, ki sem ji ravno iztrgala listek in vse etikete, ko sem se odpravljala zvečer ven, dokler nisem ugotovila da ni ok na meni, dolžina čisto do kolen, preveč vzorcev, preveč mi je ohlapna, kljub 34 velikosti, pa tisti vzorci na debelejše črne najlonke niso pašali, Sem bila bolj kot neka hipijevka ali pa kakšna študentka igre na agrftju ali kakšnega bolj umetniškega faxa.
Sem potem naslednji dan pobrala vse odvržene listke iz smeti in uno špagico nekako zvezela vozel, dala med listke, da n ibilo videt in so mi jo brez problema zamenjali. :D

- sem prvič od enega leta 2021 tu v Lj že 3 ali 4. vikend? Prej sem hodila vsak vikend domov, razen leta 2020 sem bila tudi več vikendov tu.

- ful stvari mi je všeč v trgovini od oblek, ful bi si lahko nakupila, če bi imela neomejen budget. Ena oblekica mi je bila všeč, ki ima zgoraj naramnice, kratko krilo spodaj, cela materjal fake črni leather. Po moje bi bilo kjut nosit nad belo srajco al neki pa črne najlonke spodaj. No na koncu sem vzela samo krilce črno leather, je mogoče vseeno bolj nosljivo v tem času kot oblekica s tankimi naramnicami. Potem všeč so mi tudi te širše hlače z visokim pasom, ker imam zdaj vse bolj oprijete, sem neke take zanimive rjave dobila, ma sem jih tud potem tam pustila, ker sem že dovolj drugega nakupila.

- oohh, imam zmedo, ja glede vseh moških, čutim tudi neko čustveno navezanost in na m/ bivšega in na k. Počutim se krivo, zdaj posebi pri K, z njim je bilo vse v redu, všeč mi je bilo tudi to, da je bil bolj preprost, nič mu ni manjkalo. Mislim, da je bila še največji krivec, da jaz nisem prebolela bivšega in zato nisem mogla biti zares z njim. In ker sem čutila krivdo, ker sem bila z njim takoj po bivšem.

- mislim, da od vseh moških bi bili čisto primerni za dolgotrano zvezo ali za imet družino, bivši, (mislim, da em nekako sama globoko prizadeta, da sem njega prizadela), K , pa mogoče ta zdaj, ga ne poznam dovolj sicer.
- mislim ,da imam malo strah ali odpor pred tem, da bi se ustalila, spoh ta zdaj, deluje zelo resen in zelo konservativen, pri K mi je mogoče bilo malo lažje ker je bil bolj tak mladosten, razigran, kot en 20 letnik po osbnosti, ne vem če mi ne bo pri tem zdaj vse preresno.

- poskušam doseči, da bi se z bivšim pogovorila in mogoče zaključila vse skupaj, ampak ja zdaj bom vidla če bo še kaj odpisal, nekaj je zginil zadnjih par dni.

- se zavedam, začenjam zavedati, da mi pač noben ne bo popoln in pri vsakem so plusi in minusi. Ampak mogoče je to del moje osebnosti, ker baje da glede na opise, imam perfekcionizem. Še v natalni karti mi piše perfekcionizem in odlašanje zaradi cilja doseči stvari popolno.
- je pri tem zdaj mogoče plus, da se da z njim zelo pogovarjat, mogoče je malo bolj tak razgledan tudi od K in bivšega. So pa kakšne druge stvari, ki so mi bile tudi pri njiju bolj všeč, seveda.

- mogoče s tem zdajšnjim oba že preveč vnaprej gledava, na zadnje je bilo vmes ena misel, ideja, z njegove strani, da ko si skupaj ali poročen, pridejo tudi obdobja, ko sploh ne čutiš več ničesar do partnerja ali ti ni več za biti z njim in moreš iti čez to.. če želiš ostati skupaj..

- joj, ne vem če ni ta zdajšnji preveč tog, konservativen zame, kje mene vsi taki moški dobijo, ko sem sama zelo, zelo taka free soul (je pa res da baje dostim ljudem na prvi vtis delujem zelo resna ali mirna in me ocenijo drugače kot v resnici sem).
- je rekel, da je bil tudi on v mladosti, mlaših letih bolj liberalno, levo usmerjen
- se spomnim, da sem nekje slišala ali prebrala rek, da je s tabo nekaj narobe, če nisi liberalen, levo usmerjen v mladosti, 20ih, in spet nekaj narobe, če ne postaneš v 40+ desen, bolj konservativen? Ne spomnim se čisto dobesedno..

- me je malo strah, se 'zapret v kletko' in imet tisto klasično moža in otroke, ali mogoče more samo mož bit dovolj tak igriv, ne pretirano resen, tak mladosten po duši, da mi ni vse pretirano resno... ne vem.
- bi pa imela vsaj enega otroka okrog/ do 35, me je strah, da bi ostala sama ali imela čez več let problem pri zanositvi al ibila neplodna, sli da me kakšen rak kje dobi...

- se spomnim, da ob moji zanositvi, je bila prva stvar, ki me je najbolj skrbela, moja prva največja bolečina, ko sem frendici neki jokala po sporočilih, da ko bom naslednjič zares zanosila in obdržala otroka, ne bom več imela staršev, ga oni nikoli ne bodo spoznali in on ne njih... ker so pač že zdaj toliko stari .. seveda še mix hormonov ob vsem tem, je kot da bi bil na kašni drogi. Se spomnim, da ko sem dobila prvo tableto za prekinitev, popoldan, sem se že naslednje jutro počutila čistooo drugače, kot da bi me vzeli iz nekih drog dol, iz nekega tripa, in bi se spet počutila normalno, pomirjeno, kot da je vse spet navadno.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Okt. 2022 11:36

mmm napisal/-a:* OK, sicer imam kocke prahu po tleh v sobi, kar mi je čudno, saj še ne kurimo. Ne vem zakaj je potem tega poleti manj. Pa končno sem dal prat prvi stroj, mogoče bosta še 2, ker prejšnji vikend nisem, saj sem šparal na strošku detergenta :rolleyes: Je pač strošek večji od 15 EUR, to sta že 2 malici lahk



Tega pa sploh ne razumem, kaj si šparal na strošku detergenta? Sej je cela škatla 15-20 eur za nevemkoliko pranj?
Oz js sm en čas kupovala tiste, ki mislim da je tekočina po 8 eur, zdaj rabim en prašek, ki ga je ena od cimer kupila.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 09. Okt. 2022 12:48

Ja zmankal mi je Persila, ponavadi kupim če je popust, ker je pogosto vsaj 30% popusta nanj. Je precej boljši vsaj zame, ker ima not še mehčalec, od tistih za 6-8 EUR, ki jih dobiš v Hoferju/Lidlu?

Kupim pa potem mal več, da imam vsaj za kake 3 mesece (če se manj sploh da kupit :twisted: )
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Okt. 2022 14:59

- joj, kako imam nekakšne čudne mešane občutke glede vsega, kar se mi dogaja na ljubezenskem področju. Ne vem, ali je prav da to delam, ali ni, ali bi mogla poskušat bit raje sama in potem nazaj z bivšim, ko bi bil on pripravljen na to..

- sem prav šla brat na ta forum, kaj sem lani o Kju pisala v tem času, ko sem bolj začela z njim, ali mi je bil bolj všeč kot sedanji s tindrja, manj...
Če ne drugega, sva imela s K kar nekaj lepih izkušenj lansko leto Romunija je bila super, super spomin, v bistvu boljši dopust od letošnje Afrike, ne vem če sta samo destinaciji krivi, ok v Afriki bilo veliko hasslinga, ampak vse skupaj, v Romunijo sem šla čisto brezskrbna, za raka od bivšega sem izvedela šele ob prihodu nazaj, letos imela splav tik pred Afriko... No tudi drugače mi je bila Romunija ena najboljših držav v Eu, če ne celo najboljša, kjer sem bila. Pa potem tisti najin swing jeseni po ene 3 letih brez plesnih treningov je bil tudi super in super vzdušje je bilo tam. Še zdaj se malo zmedena glede vsega, kaj sem sploh do K čutila.

- glede službe, pa sem po prebranem ugotovila, da mislim, da se malo manj sekiram to jesen, pa tudi manj težko mi je.

- sem lani imela pa spet kar nekaj dopusta, čeprav sem bila tako boga cela, da nisem kaj dost prišla k sebi po tistih dopustih. Septembra sem koristila celih 5 dni, ko sem bila s starši v toplicah, potem pa novembra še z mamo v toplicah/ Portorožu. Letos nisem imela še faking nič od konca junija/ začetka julija naprej. Sploh se mi zdi, kot da letos poletja sploh ne bi bilo, noro, tako je šlo hitro vse.

- je bivši že nekaj na pol prstal na to da se pogovoriva, ampak zdaj spet že cel teden ni odpisal

- ma premlevam v glavi, ali se poskušat zmenit, da bi imela terapijo vsak drugi teden ali še naprej vsak teden. Nimam občutka, koliko jo rabim. Zmanjšat si morem stroške, če želim hoditi še na kak plesni tečaj, čene bo tu mač.

- me k sploh ne jeb* več, niti na sporočila nekaj noče odgovorit
- bi prav prišel kak nasvet od nekje, kaj naredit
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 11. Okt. 2022 21:02

* Ma ne bom več pijan pisal priznanj :oops: :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Okt. 2022 17:32

- Ga pogrešaam :cloud9: :cloud9:
- kakšen mi ima ta tip seksapil, faak, neko posebno energijo, moo! Prav na prvi pogled, bi mi bil verjetno boljši tisti jordanec, samo kakšno energijo ima ta dohtr v naprotju z njim, damn! (no unga jordanca sem tudi samo 1x vidla
)
- od 2. dejta naprej, se kličeva vsak dan, no en pondelk sva se malll skregala al si zamerla po enem zmenku pa se 1 dan nisva :D
- danes spet dežura, pa se bova najbrž lahko slišala sam zelo na hitro, če sploh

- ups, jordancu pozabila sploh odpisat že ene 3 tedne nazaj, ko me je na pijačo vabil. Od drugega dejta naprej, se sploh z nobenim še nisem vidla, razen z njim

- je v življenju ful naključij, alpa je slo tako majhna, kar je tudi zelo možen vzrok - edini iz tinderja, ki mu jaz sama prva pišem in s katerim se začnem dobivat, ugotovim, da je on dober prijatelj od brata od mojega sodelavca in da najema vrt/ zemljo od družine od sodelavca. :eek: In potem je še v organizaciji, v kateri je tudi en tip, ki je hodil plezat/ v hribe z mojim prvim fantom in je tudi s primorske..

- bom pomoje živčna, ko bom mogla it na tisto večerjo, baje lahko tudi prespimo tam in imajo tudi bazen :D

- ugotavljam, da bi si kupila večji jogi in posteljo, ravno še ena cimra si je kupila večji jogi, samo bi mi bil to kar velik strošek, pa sem mislila še malo več prišparat do konca leta...

- sem naredila danes dve kljukci - najdla novega zobozdravnika in šla regstrirat avto

- ima moj tinderček očitno dober vpliv name - sem že 3 leta brez zobozdravnika in že 3 leta odlašam, da bi si ga poiskala, in mi je ratalo to naredit danes in je bila fraj taprva zobozdravnica, ki sem jo poklicala, pa še termin imam čez malo manj kot pol leta.

- komaj čakam petek, da se vidiva

- bom pa pogrešala backpackanje, ker on ni prav za to, razen, če grem s kom drugim al bolj kakšno punco
- Bi šla kmalu kaj potovat, mogoče začetek naslednjega leta
- moje ideje destinacij za potovanje so:še kakšna Afriška država, ki ni med najbolj znanimi/ turističnimi npr Malawi, Mali, ZDA okrog Seattla do Aljaske, Libanon, Iran
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 313
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 13. Okt. 2022 18:14

-uh kakšna dva dneva sta za mano...
- en je bil noro lušten, sva mela čist spontano en zelo romantičen izlet, sva si uspela še eno fantazijo izpolnit :oops: včerajšnji dan pa čuden baje je neki dojel jaz ne razum kaj, baje bi me sam rad osreču da je sam zato na svetu da mene osreč, pa mu govorim da sem srečna že od kar sva skupaj pa prav da to ni sreča da še vem ne kaj je to in da bo on naredu da bom vedla kaj je to..pač ne morem rečt da mi ni všeč to kar je govoril ampak ker ni hotel bolj natančno povedat za kaj se gre sem mal živčna posledično...no mogoče bolj znervirana.. je pa itak lepo da si to misli sam naj pove za kaj se gre..
-mam zadnje čase tok opravkov pa skrbi da pozabm jest, no bolj natančno se mi ne da lih kuhat, doma pa nimam lih hrane da se takoj nardi in poje in posledično jem res minimalno, no če je hrana črni čaj s kondenziranim mlekom pa bobo :D
- se mi pozna da tok mal jem mi je mogel it ene par kil dol ker so mi hlače k sem jih pred dvema mesecema kupila prevelike :< bo zgleda treba danes v kitajsko jest pa pojest vse kar mi je od tam dobrega da mal nazaj dobim
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Okt. 2022 19:04

- no ja, če se bova midva sploh obdržala do tizga dogodka
- tip je bil kr nek cel tak tečen danes po telefonu, pa baje da na splošno sploh ne mara govorit več kot 5 min in je samo do mene hotel bit prijazen do zdaj. V živo zdaj deluje bolj fajn kot po telefonu.
- se bojim, da se bom js z vsakim naslednjim manj razumela
- se vedno nimam čisto slike o njem. Deluje ob različnih priložnostih, po telefonu, različni zmenki v živo po malo drugačen. Očitno ga morem se malo bolj spoznat, da dobim neko predstavo.
-imava večkrat čisto drugačno energijo, ker on je kar nek tak zelo kritičen, ciničen, jaz pa čisto taka prijazna, pozitivna, ne obsojajoca, bolj preprosta. Verjetno sem pa prepreprosta zanj.

- k je pa ravno obraten, je on tisti, precej bolj preprost od mene

- ni mi všeč njegova specializantka, ki je nekaj navdušena nad gledanjem obiskovanjem/ novorojenčkov v porodnišnici in mu nosi neko domače sadje :cry:

- morem dobit tipa, ki je nekje zaprt sam v pisarni, ali pa da dela samo z moškimi
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov