Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Apr. 2022 21:54

^ smo nadaljevali v klepetalnici, sem tam napisal še dodatek, če te zanima :)

priznam,
- da je bil zelo fajn vikend, aktiven in uspešen
- da mi je politika zadnja leta zelo zanimiva, še posebej spremljanje rezultatov. s katerimi sem zadovoljen, žal pa moj favorit ni prišel v parlament. me zanima, kako se bo vse skupaj nadaljevalo in kakšni časi nas čakajo.
hej norci :)
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 524
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 25. Apr. 2022 16:04

- Še kar ne morem verjet, da mi bodo dali povišico brez novih zadolžitev. Danes, ko sem govorila s šefico, me je nekaj spraševala o mojih trenutnih zadolžitvah in me je blo že strah, da imajo kaj novega pripravljeno zame. :oops: Trenutni prosti čas, ki ga imam vsak dan, je heaven in se lahko osredotočam na druge projekte.
-Mi bo full težje dat odpovet zdaj zaradi te povišice, ampak vem, da bo neizbežno, če hočem uresničit vse, kar je v planu.
- Še kar nisem poklicala zdravnika glede mojih izvidov.
- Danes po dolgem času sushi, je bilo več dela po dopustu danes, tako da si zaslužim dostavo.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2022 13:30

- sem kar slabe volje in ne vidim več prihodnosti na ljubezenskem področju življenja

- sploh ne razumem, zakaj me onadva obtožujeta nekih stvari, pri bivšem je sicer čisto druga zgodba kot pri Kju, je mogoče malo bolj razumljivo, da noče stikov z mano. Jaz sem zelo nezamerljiva in čez čas pozabim na neke zamere, prepire, dokler ni res nekaj zelo resnega, sploh ne razumem ljudi, ki se tako držijo zamer in želijo za vedno prekiniti stik..
- mi pravi K vse možne slabe stvari o meni in da sem težka za popizdit.
Jaz sploh ne razumem teh stvari, jaz sebe vidim kot dobrega človeka in tudi tako grozno težka ne bi rekla, da sem. Mi prav spodbija samozavest zdaj vse to obnašanje in besede, da se res počutim kot da očitno sem slaba ali da je z mano nekaj narobe, samo da tega sama ne vidim.
- sem pa drugače res najbolj v stresu zdaj od celega svojega življenja.. In z besedami očitno tudi res znam bit groba, ko popizdim, samo meni se to zdi dokaj normalno, ne jemljem besed tako resno, sploh ne po tem ko te nekdo drug sprovocira.

- se bom mogla naučit kako se izpolni te obrazce, ko ti povzročiš nesrečo ali nekdo drug tebi. Sem danes pustila stat, ko so me čakali prevozi, da nisem takoj izpolnjevala police, pa tudi je nekaj prask, ne velika škoda na mojem avtu.. Imam pa registrsko in osebno telefonsko politika iz sedanje vlade, ki se je zaletel vame. Upam, da rešimo vse po praznikih. Se tudi meni ne da ukvarjat z izpolnjevanjem obrazcev in zavarovalnicami, ker imam že dost drugega dela.

- se mi zdi, da je lahko krivo, da sem čustveno bolj občutljiva. Da doživljam negativna čustva ene 10x bolj negativno kot ostali, ko me kdo prizadane, ali ko me nekaj razočara.
- sicer se mi zdi, da z bivšim sem imela manj prepirov in nesoglasij kot s katerimi drugimi, Kjem in tudi Chaskiju sem enkrat lansko leto malo bolj zatežila.

- sem pogledala na yt volilni maraton kluba slovenskih podjetnikov šele po volitvah in sicer od Goloba, bom pa zdaj malo iz firbca še od Levice in Janše pogledala. Pa še nekaj podjetij je noter s katerimi tudi sami sodelujemo.

- Se mogoče s K malo razhajava v vrednotah, jaz imam rada za vikend nek 'me' time, ali gledam, berem vsebine, ki me zanimajo, ali se kaj izobražujem.. on bi pa rad punco, ki mu je cel vikend na razpolago ali za izlete, ali karkoli se že spomni in ima raje kakšno partnerico zaposleno v proizvodnji, kot kakšno, ki se s svojo službo ali s kakšnim izobraževanjem ukvarja čez vikend..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 313
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 27. Apr. 2022 16:43

hayley napisal/-a:Jaz sem zelo nezamerljiva in čez čas pozabim na neke zamere, prepire, dokler ni res nekaj zelo resnega, sploh ne razumem ljudi, ki se tako držijo zamer in želijo za vedno prekiniti stik..


se nočem vtikat, ampak jaz sem eno osebo na tak način odpikala kot je tebe bivši in za nasprotno stran se njihova dejanja, besede niso zdele tako resne, ker sem dobila čez čas ta odziv ko smo se slučajno srečali: ja pa saj ni bilo nič takega, pa nisem resno mislil, pa zakaj si tako zamerila, kaj pa jaz in moja čustva...mhmm ne še danes zamerim in meni so bila takratna dejanja te osebe prekleto težka in nerazumljiva in resna pa četudi je bilo ne namerno, ponesreči ali pač fora no v očeh te osebe pač nič takega, ne pač takega človeka ne želim v svojem življenju, da niti pomisli ne kakšne so lahko posledice za njegova dejanja in ja tega človeka še danes ne želim v svojem življenju pa je preteklo mnogo let in mnogo prošenj z njegove strani, jeb* se meni nisem zamerljiv človek ampak ko narediš tako velko napako je konec, ker pač če si enkrat nekaj takega naredil boš spet in ne bom zraven da to doživim...


-je prekleto naporno zadnje dni, skoraj nič ne spim, nimam apetita, živci delajo na polno
-se pa dogaja vse v pravo smer, čeprav zaradi psihične utrujenosti dejansko ne občutim veselja ali česar koli podobnega, vem pa da bom zelooooooo vesela ko bo enkrat vse skupaj zaključeno
-se veselim dneva ko bom imela čas da bom spala 8 ur v kosu čeprav zgleda še nekaj časa ne bo tega časa
Zadnjič spremenil žveplenka, dne 27. Apr. 2022 18:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2022 16:58

- Ja ne vem, kar se partnerskega odnosa tiče, sem jaz osebno tudi poslušala več kakšnih terapevtskih prispevkov, kjer govorijo, da ljubezen se pokaže v tem, kako človek reagira, ko ni vse v redu, ne, ko je vse v redu.. Ko je vse v redu, ko ni problemov, vsi znajo/ znamo super sodelovat..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 27. Apr. 2022 16:59

- da je lahko ne biti zamerljiv do ljudi, ki ne delajo napak :lach:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2022 17:09

- kaj je s tem mišljeno? Mene prevaral me ni nobeden, tako da o tem ne morem govorit... So pa tudi druge stvar no, da te nekdo recimo pusti samega, ko ti je hudo in nisi v redu.. Zato ker je ta človek jezen nate in nevidi ven iz svoje riti, samo kaj se njemu dogaja... taki ljudje so tudi zame nekakšni čustveni invalidi, da samo svojo zamero vidijo.. drug pa lahko crkne medtem zaradi njih... Če si nekoč imel človeka rad in si imel odnos z njim, si razen če si phohopat, ne moreš kar čez noč premislit... moje mnenje.

- Jaz mojemu prvemu fantu nisem zamerila, ne bi pa recimo bila več z njim, mislim, da je krivo, da že od samega začetka recimo mi ni bil to to... Se pravi nočem bit z njim, zato, ker že od začetka mi je nekaj manjkalo, že sama njegova miselnost, da so mu vrednoto predstavljali dosežki, ni bilo v skladu z mano, čeprav je bil zelo zanimiv človek, ne zaradi nekih napak, ki jih je naredil po poti, je bil pa tudi odnos z njim težek, ja, je bil nekaj časa tudi zaprt v psihiatrični kliniki. Ampak mislim, da jaz ravno nisem primerljiva z njim in ostalim mojim partnerjem nisem bila tako težavna in niti nimam takih problemov s psihičnim zdravjem, kot jih je imel moj prvi partner...
- Svojega prvega partnerja sem tudi jaz blokirala na tel. številkah, nisem odpisovala namaile, to nisem naredila iz jeze/ zamere, ampak ker sem bila že tako preobremenjena s službo in me je komunikacija in ukvarjanje z njim totalno iz tira vrglo in spravilo na tla in nisem zmogla se z njim ukvarjati...
Zadnjič spremenil hayley, dne 27. Apr. 2022 17:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 313
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 27. Apr. 2022 17:21

- itak napake delamo vsi, zdaj kaj je za zamerit in kaj ni je itak stvar posameznika, jaz ne pravim da človek ki sem mu jaz zamerila naredil eno napako in je bilo to to, šlo se je pač za izdajstvo, ki ga od človeka ki sem ga tako dolgo poznala pač nisem pričakovala in sem še tolerirala nekaj časa, ampak na neki točki pa pač spoznaš da te osebe očitno ne poznaš tako kot si si mislil in ko je sodu izbilo dno je blo pač konec, itak tud jaz delam napake in se zavedam da pač do določenih stvari pride ne namerno in oprostiš valda
- pa pri meni tud ni bila prevara niti ni bil to moj partner :mrgreen: bolj se je šlo za neko otroško verzijo ljubosumja pomešano z zavistjo in neiskrenostjo, pač mnogo let je od tega, meni je samo zanimivo kako ljudje ki naredijo "napako" tega v svojih očeh ne vidijo, vsaj ne tako resno kot je to človeku ki je bil na drugi strani
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2022 17:34

- Jaz nimam zamer ne slabih čustev do nikogar, očitno sem taka srečnica, da nobeden ni naredil napake v odnosu z mano..
Sem tip, da eksplodiram v trenutku, ko se je nekaj zgodilo, baje da zelo dam ven stvari iz sebe, sem čustvena, nekateri mi tako pravijo, kakšnih daljših zamer zdaj pa res nimam...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 313
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 27. Apr. 2022 18:10

-
hayley napisal/-a: Zato ker je ta človek jezen nate in nevidi ven iz svoje riti, samo kaj se njemu dogaja... taki ljudje so tudi zame nekakšni čustveni invalidi, da samo svojo zamero vidijo.. drug pa lahko crkne medtem zaradi njih... Če si nekoč imel človeka rad in si imel odnos z njim, si razen če si phohopat, ne moreš kar čez noč premislit... moje mnenje.

jaz načeloma sem z vsemi ljudmi v dobrih stikih nimam kakšnih zamer razen s to osebo, pa smo se poznali celo življenje in ni res da če si mel nekoga enkrat rad in imel odnos da se stvari ne morejo spremeniti itak da ne čez noč, pač na določeni točki imaš dovolj manipuliranja, če sem za to psihopat ker ne znam tega odmerit in si te osebe ne želim več v življenju pa tudi prav
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2022 19:50

- sem dala izjavo, da nisem zelo zamerljiva, v kolikor ne gre res za kakšne zelo resne zadeve, ki jih pa nisem doživela..

Kdo je zdaj imel kakšne izkušnje, gor dol me čisto nič ne zanima.. jaz skrbim zase, da imam jaz čisto vest v odnosih do drugih in to je kar se mene tiče.. kaj imate vi drugi izkušenj, je vaša stvar..
Sem dala izjavo iz svojih izkušenj in napisala kaj so meni drugi naredili v smislu prekinitve stikov kot priznanje in kaj mi ni prav/ mi je nerazumljivo..
- Jaz tudi plačujem dragega terapevta zaradi teh stvari, ko je nekdo z mano stik prekinil, se ni mogel o ničemer z mano pogovorit, izgorelost mi povzroča poleg službe... Moje mnenje je da vse se povrne s karmo, ali si ti pregrob do nekoga ,da ga trpinčliš zaradi neke napake, ali si sam naredil napako, vse se povrne, najbolj tistim, ki mislijo da sami ne delajo napak in nimajo nobenega sočutja do soljudi, vsak dobi enkrat svojo palco..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 27. Apr. 2022 20:24

hayley napisal/-a:- mi pravi K vse možne slabe stvari o meni in da sem težka za popizdit.
Jaz sploh ne razumem teh stvari, jaz sebe vidim kot dobrega človeka in tudi tako grozno težka ne bi rekla, da sem. Mi prav spodbija samozavest zdaj vse to obnašanje in besede, da se res počutim kot da očitno sem slaba ali da je z mano nekaj narobe, samo da tega sama ne vidim.

Zanimivo, da ti nobena tukaj tega ne razloži/oriše, morda bi ti terapevtka znala, ampak bom kar sam :)
( Sicer zdej si v moodu, da še mene nap*, v kolikor kar napišem, kar ti ne bo všeč :/ )

K je bil zavrnjen in zavrnitve bolijo.

Od tebe je hotel, da si njegova punca, ti se pač v tej vlogi več nisi videla.

Zdaj ga boli in ne more kar preklopiti na prijatelja s tabo.

Folk pač čudno reagira, ko je zavrnjen. Eni so tudi "napadalni", očitajoči vse za nazaj (primer K.-ja), verjetno sem tudi sam kdaj (bil) tak.

Priznam, da:
*Tudi sam sem zadnji v napačnem trenutku predlagal, da bova prijatelja
*Se je še dobr izšlo, ker mi še vedno daje pozornost, ampak se obnaša zelo prozorno. Hoče se dobiti, jaz pa malo manj, zdaj razumem ono "psihologinjo" (eno pred to zadnjo), ki se po tistem, ko me je sama zavrnila, več ni hotela dobit. Torej takoj, ko preložim srečanje, je pozornosti iz njene strani precej manj.
*In zdaj me res ne vleče se z njo dobit, v kolikor se mi dozdeva, da bo od mene hotela več kakor ji sam lahko dam. Se počutim tesnobnega ob misli na to.

*No, pri vama je obratno. T bi od K-ja druženje/pozornost/sočutje, on je pa izgubil punco s katero si je morda želel ustvariti celo družino.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2022 20:30

Se ni šlo, da bi js njega zavrnila, njegova izjava je bila, da je z mano preveč drame skos, da sem težka za popizdit, da kompliciram za vse, ali nekaj takega je rekel moji prijateljici.. Pa meni že, da sem ga žalila pa ne vem kaj vse...

V bistvu ni to, da se nisme videla v tej vlogi ampak nisem bila odločena do zdaj oz sem rekla, da bi morala najprej bivšega prebolet oz da nimam razčiščeno z bivšim.. Ampak ne mislim tega razlagat po forumu. Ampak že brez tega z bivšim mu očitno nisem všeč, ker naj bi delala dramo iz vsega al kaj js vem kaj... Se mu ne da več z mano ukvarjat po domače povedano.

V času ko me ja na zadnje blokiral, mu nisem predlagala, da bibila samo prijatelja..

*mah on se sploh nič ne sekira, mi je še prijateljica govorila, da ji je napisal v takem tonu, da ga nič ne briga, To za družino prej bolj mene skrbi. On je nekega prepričanja, da ker je moški, ima lahko otrke do 70 leta ali pa ga na splošno ne briga sploh za imet družino..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 27. Apr. 2022 21:36

priznam,

- da je tudi na mojem ljubezenskem področju suša. ampak bolj zato, ker trenutno nisem aktiven pri iskanju česa resnega. želim najprej urediti pri sebi določene stvari in biti v celoti zadovoljen s svojim življenjem. ko oddajaš pozitivno energijo, privlačiš tudi pozitivne ljudi. seveda če se slučajno pojavi kakšna fajn ženska, pa se ne branim :)
- da so zamere nezdrave. dobesedno. ko imaš do nekoga izrazito negativna čustva, je to naporno, vsaj zame. dobro je to predelati in oprostiti. da ti je dovolj to, da imaš sam čisto vest, in da nimaš več opravka s takim človekom.
- da imam občutek, da ima bivši od hayley še vedno močna čustva do nje in mu je stik/prijateljstvo z njo mučno, ker ima potem večno lažno upanje, da bosta nekoč mogoče skupaj (imam tudi občutek, da ga hayley ohranja kot nekakšno rezervo). boljše je, da se prekinejo stiki in gresta vsak po svoje, da se pozabita in znebita teh čustvenih bremen.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2022 21:58

- lol več kot očitno noben ne bere sploh kaj jaz napišem in so samo neke domneve. Jaz in (zadnji) bivši (sošolec iz faxa)nimava nobenega stika, ne vem več koliko časa, par tednov odkar nimava stika niti preko maila. Videla sem ga pa 1x od avgusta naprej, edini stik je bil mail od avgusta naprej, že skoraj eno leto ima bloirani obe moji tel. številki in messengerja nima. Moj bivši ima že splošno pravilo, da nima kontakta z nobeno bivšo in ga nima. In jaz sem imela idejo, da bi lahko še kaj imela in bi zato tudi imela kontakt, ne zato, da bi bila samo prijatelja, samo on noče tega.. se nisem mogla ne pogovorit, ne nič oz se mse kolikor sem se tistikrat 1x, ko sva se videla..
Bi bil bivši prva izbira, ker imava Že čustva in zgodbo od prej.
Hkrati mi je K všeč zaradi določenih njegovih lastnosti, mi je Bil malo všeč, simpatičen, že ko smo šli 1x pred nekaj leti skupaj plezat, ni, da bi bil rezerva, samo, da je.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov