Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7530
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Jul. 2022 6:15

- sem dobila covid, 1. do zdaj, mi je pokazal test pozitivno zadnji dan potovanja. Danes morem pa še na uradno testiranje.
- se počutim trenutno kar prerojeno, po 14 urah spanja v kosu, pa še vročina mi je padla iz 39,2 na 38,3. Samo baje je značilno, da je zjutraj nižja in se nato poviša.
- mi po eni strani paše še malo odsotnosti iz službe, oz vsaj terena sem rešena, po računalniku bom že lahko delala.
- mi je skoraj malo odleglo, da sem imela pozitiven kovid, sem se že bala, da sem kakšno malarijo dobila. Ker vrste malarije z najkrajšo inkubacijsko dobo imajo 6-7 dni inkubacijske. Oz glede na to, da mi prijateljica, on pravil, da imajo dolgotrajne posledice kovida, kot neko pozabljivost, pri malariji pa ne vem, če so kakšne dolgotrajne posledice, edino bolj tuja je, niti ne vem, če je malarija hujša...
- čeprav majkemi, da je bilo danes (doma) ponoči in zjutraj ene 10x več komarjev v moji sobi kot celih 14 dni potovanja
- sva poleg mojega kovida sredi poti staknila še nekaj, kar povzroči bruhanje, drisko (oboje v obliki vode/ bistre tekočine, pa prime te oboje istočasno), slabost ... tisto je bilo še veliko huje od vročine od kovida. So pa zdravila v Daru ful poceni, tablete proti driski, praški z elektroliti, zastonj razkužilo, skupaj manj kot 1 evro. Edina lokacija očitno, kjer niso naredili posebi cenika za belce. Kaj sva staknila ne vem, s tem da sem jaz dobila simptome 1 dan za njim, mogoče je tudi samo on nekaj staknil in je potem še mene nalezel. V eni 'restavraciji' jaz nisem pojedla skoraj nič, ker ni bilo dobro, on pa celo porcijo, kakšne 5 ur po tej restavraciji je začel bruhat. Sva samo 1 dan porabila za počivanje, pavzo, ostale dni potovala, skupno pa jaz ene 5 dni nisem mogla normalno jest, on še kakšen dan več.
- skupno sva spala 4 dni v vasici ob plaži(2 dni na začetku in 2 dni na koncu), 1 dan Stonetown in 7 noči na celini, ter 1 dan v Evropi med 2ma letoma. Šla tudi na safari (v tisti 'tacenejši', ne v najbolj znane/ popularne parke, no poceni ni nobeden sicer), vasico plemena Masaajev, in do mesta ob vznožju Kilimandžara.
- imam rada Afriške živali, tako da mi je bil kar safari še najljubša stvar, bi celo pripravljena dat par 100e več za tadražji park, ker vidiš še malo več živali, če bi vnaprej vedla kako zelo mi bo všeč. Njemu pa safari ni posebno všeč, je šel bolj zaradi mene.
- kar se tiče pa morja in plaž ugotavljam, da nisem poseben ljubitelj mivke, eksotičnih plaž, mi je najverjetneje od vseh morij in plaž kjer sem bila še vedno najljubši Jadran in rastlinje, borovci ob Jadranu. (s tem najbrž mislim kar celo Hrvaško, sem pa bila v življenju, če štejem celo otroštvo največkrat v Dalmaciji oz bolj na spodnji polovici Hr).
- je kar naporno potovanje, če poskušaš iti bolj proti budget verziji, brez dragih nastanitev, po 10-13 urne vožnje z avtobusom med mesti, namesto notranjih letov.. Nisva še preračunala koliko sva porabila, občutek imava da nekje 1/2 - 2/3 cene na osebo, mogoče kaj več, glede na to, kolikor ponujajo agencije na osebo, s tem da sva še letalsko karto dobila nekoliko dražjo, kot je v raznih blogih navedena cena pred leti.
Zadnjič spremenil hayley, dne 14. Jul. 2022 10:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 14. Jul. 2022 6:53

- da moj otrok toaster imenuje Hop kruh in od sedaj naprej bo pri nas toaster na vse veke znan kot Hop kruh in nocem nikoli vec uporabljati arhaicne besede zanj.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 14. Jul. 2022 18:45

Priznam, da:

* hayley is back, in sedaj lahko pišem priznanja tudi jaz oz. komentiram njena :twisted:

* Dej, sej to ni neka poslovna skrivnost, predstavi nam malo konkretne številke. Če pa je skrivnost, pa jih daj sam meni. :)
* Koliko stane nočitev v kakem turističnem delu?
* Zdravila si dobila pod 1 EUR in to različna, kaj pa hrana, koliko stane to?

* S tako vročino ne delat :!: Jaz sem jamral, ker nisem hotel delat s 37 vročine (pač v mojem primeru je bilo nerodno zboleti takoj za svojim dopustom, ker so potem že sodelavci imeli tudi planiran dopust :twisted: ), ko sem imel kovid, ker si razlagam, da je to najbolj zahrbtna vročina. Mislim, da med kovidom nisem imel niti 38 vročine, večinoma je bila zelo nizka (oz. je sploh ni bilo), Lekadolov pa pojedel manj kakor za glavobol. Sem pa res veliko spal :) Pa tista različica, ki sem jo imel, mi je malo šla na pljuča, priznam, ja. Sam sem si hitro opomogel. :?
* Dolgoročnih (oz. bolj srednjeročnih) posledic covid-a - nimam :wink:

* Se mi lepe stvari dogajajo. :) No če se mi že ne (samo od sebe se ponavadi nič ne zgodi/dogaja), pa poskrbim, da se mi. :)
* Sem bil v tujini kar pogumen in recimo, da se mi je splačalo :cool:

* Ker je prvi dopust bil tko dober, bom zdaj naslednjega malo preživel tudi z domačimi, vsaj nekaterimi domačimi. Končno :) Planiram obiskat določene sorodnike, ki jih že ful časa nisem.
* Letos me neki ne vleče na hrvaško obalo, sploh se ne razumem.
* Sem pa očitno človek na katerega se ornk da vplivati s sugestijami. Čeprav sem jezen na terapevtko, ker je dala komentar, da žuri niso zame, sedaj točno to čutim in dejansko se mi resnično... več ne da. Bolje se počutim - če se naspim :) :cool:
* Ampak res - prav čutim koliko energije sem zgubil tam čez vikende in prav jezen sem zaradi tega :mad: :evil: :twisted:

* P.S. FYI Znano je, da je letos (vsaj v Ljubljani) presenetljivo malo komarjev :!:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7530
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Jul. 2022 10:11

- dala sva 975 eur na osebo(od tega safari+masaji 350 eur, brez safarija bi bilo nekje 625 na osebo za dva tedna) + letalska nekje 630eur al 650eur(skupaj s še enim zavarovanjem). Če zaokrožimo pride 1600eur približno, malo čez.
V to ceno so vključeni vsi prevozi, nastanitve, hrana, pijača,kar je bolj drobiž od osebnih nakupov (nisem vštela noter moje kana poslikave, mac šminka na letališču in enega kipca - vse troje malo čez 50 eur) gorivo do letališča.

Nisem pa vključila noter vize, pcrja, plačila parkirišča pri letališču, to 3je sva pred potovanjem plačala -( tudi pri agencijah npr. te stvari plačaš posebej) - To je skupaj 180-190e na osebo.

V te 975 (625) je všteta še ena nočitev v Nemčiji, ki naju je stala za oba malo čez 100 eur (cca 60 eur na osebo), neki sva se zafrknila, ker so nama dodatno računali zajtrk. Je bilo pa ekstra komot v primerjavi s spanjem na letališču (sem imela eno neprijetno zdr. zadevo 1 teden pred odhodom ter še krajši čas zbolela en teden prej, tako, da je pašalo malo udobja)

- čene študiram, da razni prevozi so bili dražji od nočitev. Na otoku sva dala za nočitev z zajtrkom po 40 eur(20 na osebo), ob obali in v Stonetownu, na celini sva dala za nočitve po 22eur na sobo in po 18 eur na sobo(pol manj na osebo), zadnja dva dni ko sva se vrnila na isto lokacijo na plaži je bilo 60eur, ker kao visoka sezona(turistov je bilo res videt več kot na začetku, na začetku sva bila skoraj sama in če sva vidla belca, je bila bolj redkost)

-en krožnik hrane je 8-9 eur(če ne lih jastoga naročiš), koktajl po 7 eur, domače pivo 2/dobra 2 eur.
- prevozi iz enega konca otoka (letališče/pristanišče do nastanitve) je taksi za dva 30-50 eur x 4 to pot nardila. Ferry v eno stran ekonomski razred 35 eur, 1 tuk tuk nam je iz enega obrobja mesta do mestnega centra računal malo čez 20 eur, par tuk tukov po par evrov, 2 avtobusni vožnji po cca. 22e na osebo (1 avtobusna vožnja všteta v safari), neka vožnja z njihovo doma narejeno jadrnico 25 eur za oba...

- agencije sem pa vidla, da ponujajo od 2200eur (brez vključene hrane in pijače, razen na safariju viz, pcrjev) do 3000 eur za 12 nočitev.

- sem pa vidla una dva Lahkih nog naokrog, da so šli za 4 tedne v 4ih z najetim avtom/kombijem po 4 državah južne Afrike in dali 1500e na osebo, letalsko so pa tudi imeli cenejšo nekje 400eur povratna, pred nekaj leti. Gorivo za najet avto je bilo takrat dizel nekje 0,7e/L. Za vsak nacionalni park so dali samo par evrov za vstop, čudno, je pa po njihovih slikah vse zeleno, je videt da ni taka Afrika oz je drugačno kot kjer smo bili mi, je videt bolj razvito sicer.. Verjetno so samo kampirali in po možnosti kuhali sami, ker so imeli v kombiju/džipu plac za s sabo vlačit vse pripomočke, pa še na 4 se še bolj porazdelijo vsi stroški.


- komarji, v Ljubljani nisem nikoli sploh imela nobenega komarja, ne čutila, videla, na primorskem, pri mojih starših jih je ogromno - ponoči.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 15. Jul. 2022 19:47

* Uff, pred dvema letoma so naju komarji s "psihologinjo" na dejtu kar popikali - v LJ v enem lokalu zunaj zvečer. :oops: Kljub temu mi je na koncu dala lubčka in sva se še videla :cool: Letos jih pa res ni velik - believe me :!:

* Kako si kaj ti in tvoj covid?

* (Anyway, lepo si vse skupaj zračunala)

* Jaz sem lepo, sproščeno, čutim neko ful pozitivno (seksualno) energijo, tega po mojem še v lajfu nisem

* Lepo je končno mal (bolj) čutiti svoje telo. Se mi zdi, da mi redna vadba ful pomaga pri tem

* Tudi začenjam in čutiti in videti razumske razloge zakaj sem samski. Glavni je, da ženski ne ponujam dovolj kot moški - je en na enem tehničnem forumu zelo lepo razdelal kakšen mora biti moški... in jaz sem (še) daleč od tega
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 806
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 20. Jul. 2022 1:46

mmm napisal/-a:* Tudi začenjam in čutiti in videti razumske razloge zakaj sem samski. Glavni je, da ženski ne ponujam dovolj kot moški - je en na enem tehničnem forumu zelo lepo razdelal kakšen mora biti moški... in jaz sem (še) daleč od tega


Ta opredelitev moškega me res zanima.

- ugotavljam, da mi je februarska korona zdelala imunski sistem. Prebolela že tretjo angino letos. Do letošnjega leta ne vem, če sem jo imela 2x v življenju.

- vem, da k moji neodpornosti veliko prispeva tudi način življenja in..ko je vsega bremena preveč, očitno izbruhne neka bolezen, da se umirim.

- če imaš otroka enostavno nimaš nobene možnosti, da karkoli narediš prav. Če dojiš moraš to na polno razkazovati, dojiti, do ne vem, tretjega razreda oš, v stilu najbolj goreče privrženke dojenja. Druga možnost je, da čimprej nehaš, ker predolgo se ne spodobi. Tretja možnost ampak menda resno ogrozujoča za dojenčkovo zdravje so pa adaptirane formule, s tem, mu skoraj uničiš prihodnost in ga obsodiš na vse možne grozne bolezni. Karkoli se odločiš in narediš je pač narobe.

- uvajanje goste hrane, spet smo tam. Ne rabi gh, ker se bo do gimnazije dojil, drugi že pri dveh mesecih jejo pečene perutničke in pijejo coca colo, tretjim uvajajo gh po raznih metodah. No, to je znanost, cele študije in kompliciranja, samo zdrava pamet marsikje odpove. Če bi vedla, da je to tako, bi morala to študirati, bi evri kar na kup leteli.

- morje, splavalo po vodi. Ne splaniram več ničesar vnaprej, je garancija, da ne bo nič iz tega.

- služba, nočna mora, odločiti se moram ta teden. Imam dve možnosti. Prva ostane tako kot je, neka varna zadeva. Druga, morda preveč perspektivna, nekaj novega, nepoznanega vsem, ker še nihče točno ne ve, kako bo oddelek delal, bo pa ključen za celotno podjetje v prihodnjih letih. Lagala bi, če bi rekla, da me ne mika, zato je težka odločitev, bojim se, da mi bo vzelo preveč časa. Morala bi na kakšna dodatna izobraževanja, če nekomu nudiš nek back up, je priporočljivo, da veš, če govori o hruškah ali avtih.
Moji možgani so trenutno na stopnji kakšne praživali in ko pomislim na učenje, boje, da ne bi.
Druga opcija bi bil dober izziv. Bolj se nagibam k tem, ampak ne vem, če je vredno. Po drugi strani morda takšne priložnosti več ne bo. Moram predelati pri sebi.

- imela sem nek tak klic, ki si ga nihče ne želi. Najprej tisto ok, kaj zdaj, kam iti, potem pa počasi prihaja za teboj. Vsi smo samo ljudje in vsakemu pride do živega. Premalo se zavedamo minljivosti življenja.

-Ta minljivost, je tisto, kar me na nek način drži v precepu pri izbiri v službi. Prvo mesto otrok, brez debate, ampak ne predstavljam si biti brez službe, da bi bila doma nonstop, zmeša se mi. Imeti neko službo, kjer si inventar, dobivaš plačo, in je to to, bojim se, da bi bila nesrečna. Delo me dopolnjuje, le tisto pravo ravnovesje med vsem moram odkriti.

-kot kaže se še nisem dovolj zarečenega kruha najedla
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Jul. 2022 6:25

mayaeb napisal/-a:
mmm napisal/-a:* Tudi začenjam in čutiti in videti razumske razloge zakaj sem samski. Glavni je, da ženski ne ponujam dovolj kot moški - je en na enem tehničnem forumu zelo lepo razdelal kakšen mora biti moški... in jaz sem (še) daleč od tega


Ta opredelitev moškega me res zanima.

Joj, ne spomnim se več :roll:
Biti samozavesten v tem kar si, kar delaš, biti zadovoljen s sabo. Ne zato, da bi hotel kogarkoli preslepit - ampak dejansko biti tak

Ostalo pa klasika. Videz, obnašanje - že s tem izžarevaš neko gotovost.

Pri sebi - ne vem. Verjetno tudi nesamozavest oddajam, na to pa ste ženske alergične. Lažje bi bilo dobiti vsaj seks, četudi bi bil luzer, samo da bi dobro zgledal, oddajal vsaj navidez neko samozavest, pa še če bi bil zgovoren na pravi način :)

Priznam, da:
* Na zgovornosti zdej neki delam. Več pozitivnih izkušenj z ženskami imaš, lažje odpreš usta, ko neko nekje srečaš :) (In bolj ti je vseeno za zavrnitev)
* Zadnja mi je kar mimogrede brez da bi jo prosil naredila celo psihoanalizo. Izhajala je tudi iz hayley. Da po njeno nimam dosti izkušenj z ženskami, ker ne vem kdaj se kako moram obnašati. :roll: Še k psihoterapevtu me je poslala zaradi ene zadeve kar tko - mimogrede :twisted: (No njenega sicer dobronamernega nasveta nisem komentiral :) Sem ga pa vzel zelo pozitivno kot odličen feedback, ki sem ga rabil. In mi tudi razjasnjuje oz. postavlja v drugo luč neke stvari iz preteklosti )
* Mam v službi neko stabilnost, možnost nadaljnjega razvoja... +zame je veliko, da se nisem še skregal :cool:
* Po drugi strani mi je zadnja rekla, da bi tudi lahko več zaslužil. Glede na to kaj želim ima prekleto prav. Vprašanje je kako dolgo bom nase gledal še kot na bolnika in se bal pregoreti - skočiti v vodo - in kdaj bom upal še poklicno zares tvegati... in vsaj probati zaslužiti konkreten denar. No, ne čutim še, da je napočil ta čas. Čutim pa, da bi moral iti naprej in 1x bom moral iti naprej - nisem več star 20, časa nimam neskončno :cool:
(se malo nanaša na poklicno razmišljanje mayaeb)
* Smo eni ljudje kot otroci. Mislim, da mi je en prijatelj spet zameril iskrenost. Sem pisal o nekem kreganju z nekimi prijatelji ne tako dolgo nazaj - je iz te zgodbe.
* Prav hecno je, da en drug prijatelj pride iz tujine in kako sva oba s tem prijateljem smotana - kako se boriva kdaj bo kateri šel z njim na pijačo :) Prav vidi se kako moč/prednost ima tisti, ki se naenkrat pojavi
(kako vem, da mi je oni drugi zameril - prav brigal ga je ali grem na pijačo še jaz zraven. Najhuje pa je, da v bistvu za take konsistentne zamere in potem zanikovanje le-teh, ko pride do vprašanj o njih - za to največ energije izgublja sam.)
* No sem bil z njim na pijači (brez onega, ki mi je po mojem zameru :twisted: ) in je bilo prav super :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7530
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Jul. 2022 8:13

- Sem utrujena skos in nimam najmanjše motivacije za službo delat. Mogoče sem pa izgorela še od prej, ko sem bila v službi. Se še moji mami zdi smešno, ker sem se včeraj ulegla v posteljo že pred 8o zvečer. In danes zjutraj je bil cel proces, da mi je uspelo ustat tam malo pred osmo.
- sem odkar sem domov prišla zgubila/ navagala še 1 - 2 kile od moje prejšnje minimalne teže

- sem precej zakrnela zadnja leta, odkar ne hodim več na balet, ampak na eno nogo (desno) še lahko naredim špago neogreta, sem naredila 1(par) slikic s špago na sredi širne mivke. :hearts: :D

- bi šla nazaj potovat, ne v službo. Imam prav krizo, kar sem nazaj prišla. On bo sigurno šel še letos, ker mu še veliko dopusta ostaja.
- sem pa drugače glih brala, da je za dolge simptome kovida, krivi neke ranice, ki preprečujejo, da bi kisik prešel iz pljuč v kri.
- sem včeraj še imela pozitiven kovid test
- me prav firbec, kaj je s temi novicami, ko naj bi se zastrupil otrok, ki je umrl in moški v nekem hotelu v Egiptu, a zdaj sumijo, da je nekaj drugega, ker se s hrano ni zastrupil noben drug gost v hotelu.. samo ne napišejo, kaj so sumi
- že tako, če sem gledala kakšen dan tv, so bile to kriminalke, raziskovanje umorov in podobno. Na letalu sem pa pogledala Umor na orient ekspresu, pol filma v eno stran, pol v drugo.

- je bilo ful družinic videt na potovanju z majhnimi otroki, na letalu npr, je prav kjut videt, več kot tega vidim kjerkoli po Slo.

- jokajoči dojenčki so bili skoraj povsod, 1. je bil na letalu proti Zanzibarju, en mlad angleški par, s 3 otrocmi, tanajmanjši je bil dojenček. Ful se je dojil, je pa jedel tudi neko jabolko sam. Ta dojenček je bil sicer še kar priden, malo je jokal ponoči, ga je pa una mama ful dojila skos. Potem je bilo en kup dojenčkov po ferryjih, po avtobusih, tam, kar sem vidla v glavnem hodijo mame, črnke, same z dojenčki naokoli (eni so se drli skoraj 1 uro neprekinjeno na ferryju, I guess une muslimanke ne smejo dojit v javnosti), ni nobenih moških videt zraven, razen v 1 primeru mislim, da sem moškega vidla zravn. Mislim, da v vsakem avtobusu so bile minimalno 2-3 (mlajše) ženske same z dojenčkom.
- potem smo imeli pa še enega, ki je zadnji dan bival v sosednji sobi in se je zelo drl ponoči (nek disko se je še pojavil zelo blizu nas, ampak muzika ni bila tako glasna kot dojenček, sva si mogla na koncu oba čepke dat, da sva lahko nazaj zaspala, jaz sem bila že ene 2 ure sredi noči budna zaradi tistega dojenčka) starši so bili angleško govoreči, beli, nisva znala pa ocenit, od kje izvira tista angleščina, sva na koncu prišla na idejo, da so mogoče iz Južnoafriške republike.

- moj edini pomislek je, da je blazno drago potovanje z otrocmi, npr da imaš 2, moreš kupit 4 letalske namesto dveh :heul:
- je pa res, da za vse angleže, nemce, katere smo videli, je to manjši strošek, kot za enega povprečnega slovenca
- se toliko govori, da veliko slovencev hodi dol, glede na fb skupino, ma midva nisva srečala nikjer nobenega, ne na destinaciji, ne na nobenem letalu, prevozu... bi rekla, da so vsi skriti v resortih po cel teden ali po 14 dni in ne potujejo, tudi če že grejo dol na isto destinacijo...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7530
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Jul. 2022 9:13

- drugače meni mmm deluješ virtualno, še toliko bolj preko privat pogovorov, normalen in zgovoren, mogoče imaš neko foro, ko je videt samo v živo in ne preko virtualnega dela, da si kakorkoli drugačen..
- imam še vedno pozitiven kovid, imam pa prvič danes malo motivacije da pogledam malo delo za službo..
- sem pogledala včeraj zvečer ene 3 serije teh crime investigetion in me je sprostilo, pred tem pa še o neki ženski, ki se je potapljala v ledeno mrzli vodi brez potapljaske obleke.. Začela je s to dejavnostjo, ker je rabila terapijo zaradi posilstva na Tajskem, angležinja..
- ne sledim dobro, a na Krasu še vedno gori ali ne, smo imeli že dva večera in popoldneva vse zakajeno in z vonjem po zažganem pred hišo, pa megla od dima je bila povsod
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Jul. 2022 18:58

hayley napisal/-a:- drugače meni mmm deluješ virtualno, še toliko bolj preko privat pogovorov, normalen in zgovoren, mogoče imaš neko foro, ko je videt samo v živo in ne preko virtualnega dela, da si kakorkoli drugačen..

* In samo vprašanje časa je kdaj bom spet se hotel s hayley dobit, pol se bova pa spet skregala :oops: History repeats forever. Sicer pa prepovedani stavek na forumu za večino forumašev. Samo hayley ve(š) zakaj se drugič nisva dobila :twisted:
* Nene, hayley, super si

* Ma sej za znano družbo sem OK, bolj je problem kar sem že 100x rekel, da bi rad drugačno družbo, kakor jo imam. Za tiste, ki hodijo v diskače, pa očitno nism tolk ql.
* To je sicer prvič, da me mainstream tako močno ne sprejema. No OK, saj tudi Tinder mi nonstop kaže, da nisem ql, al pa neznanka na social networks me ne bo kar potrdila za prijatelja.
* Drugače v kakšnih verskih skupinah nikoli nisem imel težav jih prepričati, da sem ql, ne glede na to v katero vero sem takrat verjel in v katero zares verjamem :cool: Tudi na plesu so me lepo sprejeli.
* Se mi zdi, da je pomembno, da znaš nepoznano žensko (se opravičujem, ampak ženske omenjam ker me nagovarjanje tipov ne zanima) kjerkoli - ulica, dvigalo, lokal, služba - nagovoriti in spraviti v zanimiv pogovor in da si ustvari dobro mnenje o tebi. No to se mi zdi, da so skills, ki bi jih rabil še precej pridobiti.
(Opažam, da je precej lažje (pri vzpostavljanju prvega stika npr.), če jih več poznaš intimno. Ti da neko samozavest, vsaj meni. No pa saj - če se malo pohvalim - bi rekel, da je moja številka sedaj že kar dobra ;D :mrgreen: In da so tudi stvari, ki jih tuki ni še noben počel oz. bi se mi težko kdo približal, posebno ženska :twisted: :? :) )
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7530
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Jul. 2022 19:46

- ne vem, meni je tudi ful lažje moške spoznavat kot ženske. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 22. Jul. 2022 2:16

Pristopanje nenzanim zenskam v dvigalu / na ulici / itd je skoraj vedno no-go, sama bi cutila preceeeej nelagodja oz. bi se zelo tezko sprostila (pa naj bo tip se tako kjut, ampak roko na srce... they never are :P ).

V taksnih primerih itak najprej pomislim, da mi oseba hoce kaj prodat / me vabi med mormone / me hoce scammat. In se raje drzim stran.

Se mi zdi dosti bolj pomemno delati na splosnih socialnih vescinah, da se clovek zna sprosceno pogovarjati v neki naravni druzbi - ti tutoriali kako pick-upat zenske na ulicah so samo za youtube klike. :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 22. Jul. 2022 7:21

mmm napisal/-a:* Se mi zdi, da je pomembno, da znaš nepoznano žensko (se opravičujem, ampak ženske omenjam ker me nagovarjanje tipov ne zanima) kjerkoli - ulica, dvigalo, lokal, služba - nagovoriti in spraviti v zanimiv pogovor in da si ustvari dobro mnenje o tebi. No to se mi zdi, da so skills, ki bi jih rabil še precej pridobiti.


Meni se pa zdi pomembno, da razumes, da je fajn nepoznane zenske na ulici, dvigalu (posebej dvigalu, ne bit creep v situaciji, kjer zenska cuti, da se ne more umakniti!), lokalu, sluzbi (posebej sluzbi, common :rolleyes: ), pustit pri miru, ker niso tam za tvoj trening socialnih vescin, ampak ljudje, ki preprosto hocejo spit pijaco, placat racune, opravit s sestankom in it domov skuhat kosilo.

- da sem ze 100x rekla, da nic ne dajem vec zastonj po FB-ju pa me se kar ne izuci :rolleyes:
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 22. Jul. 2022 9:48

Dodajam:

- da sem tudi rekla, da ne bom v nobeni mom WhatsApp skupini, ampak... :roll:
- Karens gonna karen, I guess...
- ce me zaradi doticne karen sedaj vsakic, ko v vrtcu zmanjka elektrike*, poklicejo, bom znorela.

* Pri nas, sploh poleti, elektrike zmanjkuje dnevno, sploh sedaj, ko je baje kriza z necim (gorivom?)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 23. Jul. 2022 8:47

@_patchouli_, v življenju se noben noče počutiti kot neandertalec, ko sem prvikrat prebral tvoj odgovor sem se počutil nekako takole. (Saj sem takten in nevsiljiv, no! Pa ne da se mi zdej tega pojasnjevati. Itak da v večini krajev/situacij praviloma ne pristopam/-š.)

Priznam, da:
* Sem bil v enem kraju, kjer je en starejši človek "pristopal" praktično do vseh. Vmes me je motil, ker sem "meditiral", medtem ko se je on pogovarjal z enim drugim. Saj ne da sem tako dobro meditiral, da praviloma vem kaj sta se pogovarjala :)
* Na koncu situacija nanese, da se skupaj vračava do avta.
* Mu hočem "pobegniti", pa mi tako lepo prijazno, odločno (kakor starejši ljudje znajo) reče naj kar grem z njim, saj greva skupaj.
* Hmm, razloži mi svojo življenjsko zgodbo. Seveda, ker jaz znam vprašanja hitro orientirati k bistvu. (OK, v začetku ko je razlagal, sem moral malo počakati, saj sem en del te zgodbe že poznal iz pogovora z drugo osebo. No saj je hitro povedal še meni isto stvar, da nisem rabil biti več pazljiv)
* Se mi kar odpre. Spominja se svojega življenja, verjetno v superlativih, vedno so spomini bolj nostalgični kakor življenje samo. Ko se je na starejša leta vrnil v Slovenijo je tukaj živel življenje svojih sanj. Potem je njegov sanjski posel šel v maloro, ker se je skregal z ženo. Ne zato, da bi ona toliko želela od njega, ampak ker ga je tak potrlo :? :/ :nein:
* In zdaj na stara leta bi on rad - svoj sanjski posel nazaj. Še jaz sem ga podprl, da naj kar naredi. Čeprav - to jutro ko razmišljam - vidim da človek preprosto nima miru. Ne vem ali na stara leta bolj išče svoj sanjski posel nazaj ali še vedno hrepeni (nezavedno) po ženski, ki ga je (za)pustila
* Prav šokiran sem bil, ko ti starejši, aktiven človek, že upokojen, zdrav... reče, da njemu je izziv zjutraj vstati in razmišljati kako bo preživel svoj dan :roll: Osamljenost torej?
* Moj dedek po drugi strani večino dneva preživi v sobi za TV/radijem... že dolgo je tako... zdravje pač... in nikoli mi ni še pojamral, da zjutraj ne ve kako bo preživel dan. :? Smrti se boji kot hudič križa. Pa je nekoč bil športnik, zelo aktiven človek - ampak zdravje te postopoma ohromi (žabo je treba kuhat počasi)
* Potem sem mu namignil, če bi šel še kam na morje, v kak drugi kraj, da ne bo hodil vedno v istega. Mi reče, da vse to počne. Zanimivo. Ne vem. :?

* Verjetno ima psihološki profil vsaj deloma podoben mojemu, to je razlog za njegov ne-mir.
* Mene je pri njemu bolj ganilo to, da je prepričljivo rekel - da je na stara leta delal posel svojih sanj :oops: Jaz bi tudi. Zato sem začel razmišljat. :)
* Žal mi je, da posel mojih sanj ni informatika. Ampak če bo treba bom do penzije delal v tem, upam da bom še veliko napredoval :cool:
* Tudi jaz bi rabil rešiti sebe... in svet.
* Če ne drugo bi enkrat moral napisati kakšno knjigo. Sem že probal pri 18ih, pa mi ni uspelo spisati daljše celote. Zmorem napisati zelo dolge eseje, ne znam pa iz tega narediti daljše celote = knjige.
* Po zadnjem dopustu se mi je po X-letih vsaj malo odprlo in sem nekaj napisal za na blog - ki ga sedaj že nekaj časa nimam. Nisem potem objavil tega, vem pa da stavki in energije iz teksta se berejo dobro.
* Jaz nisem Prešeren. On je bil kreativen, ko je bil nesrečen, jaz rabim biti srečen, da lahko ustvarjam. Tudi k maši zadnje čase hodim, ko/če sem srečen
* Še raje bi dosegel (odkril kaj ali pa napisal kak dober/znan članek) kaj v psihologiji oz. v miksu med psihologijo in duhovnostjo. :)

@saarijarvi: Ja, kjut se pa res bere kjut - bolje kakor cute :oops:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov