Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Nov. 2024 14:18

- mojemu so pa ful vsec pujsa pepa knjigice, ima 3, jih je vse kupila moja mama, bi mu mogla se kaksno kupit, samo ne vem, kje jih ze prodajajo. Na netu kdaj kdo prodaja, ma se takoj razprodajo, ali pa1 al 2 se niti ne splaca vzet, ker pride postnina vec kot knjige.1 je imel od enega 6/9m nekje in je ze 6 listov strgal ven, tisti drugi dve ki ju je dobil za 1 leto imata pa se vse liste, jih bolj pazimo.
- je moj ravno sel v sluzbo
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 08. Nov. 2024 15:45

- knjigice imajo v baby centru se mi zdi. Pa knjigice so se vredu, jaz ze cel dan risanko poslusam. Malo na nick juniorju, malo na Netflixu, iste 3 episode, sedaj je pa ze zdavnaj zmanjkalo epizod in je Pepa na youtubu. Naslednji teden so baje na Nick Jr-ju nove Tacke na patrulji, nikoli si nisem mislila, da se bom tako veselila risank o govorecih psih, ki znajo vozit :lach: Ker doma bomo ocitno se cel naslednji teden :tot:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 08. Nov. 2024 19:39

Priznam da:

- patchouli, me zanima, za katero otroško nalezljivo bolezen gre, če lahko vprašam?
Sicer nobene nikomur ne privoščim, daleč od tega… jaz sem se samo začela spraševati, kdaj bodo pri nas norice na sporedu. Imamo svašta v vrtcu o noricah pa ne duha ne sluha… kolikor se noro sliši, bi skoraj želela, da jih pred šolo dobi.
Vedno starejši so, vedno huje je. Tako pravijo :?

- sem upala, da bo jutri fraj, da bi šli lahko skupaj drsat. Nič ne bo. :/ :rolleyes:

- se veselim malo bolj ležernega tedna drug teden. Upam, da bo vse šlo ok.

- sem našla eno malenkost zanj, ki mu jo bom podarila za božič. Velikokrat se sicer midva ne obdarujeva oz. če že, potem si podarjava uporabne stvari ali nekaj za naju skupaj (večerja, vikend oddih…)

- se počutim full dobro, ker sta za mano dva zelo produktivna dneva. Držim pesti, da obrodita sadove! :zustimm: :flower:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Nov. 2024 7:59

- Jaz se itak držim priporočil, da nimajo zaslonov do 2 let, tudi tvja drgač nimamo. V babycentru ni teh knjigic, mislim da moja mama vzela v mladinski. So pa take preproste, zanimive ilustracije, kot bi jih v slikarju delal, da so mu ful bolj všeč kot v drugih knjigah.

- je že skoraj 2 leti, kar sem na zadnje kupovala prafume oz. jan al feb 2022 sem na zadnje in en 'body mist' lani poleti.

- sem na izletu po Italiji 1. poskusila znamko BDK- Pas ce soir in Velvet tonka

- si moj skoz kakšne nove parfume prinaša iz stanovanja od njegove mame, večina njegovih parfumov mi je čisto nepotrebnih, ali pa smrdi. 3 so mi pa všeč in ti 3 so mi tudi na splošno najljubši moški, na 1. mestu Dior L'homme parfume, 2. le bleu de Chanel 3. Godolfin - Parfums de Marly, Dior L'homme le parfum in Godolfina je imel na enem od najinih prvih zmenkov, L'homme le parfum na 2., ko sva imela 1. poljub in Godolfina na 3., ko sva šla prvič v kino skupaj.
- imam jaz pa večino parfumov zdaj pri mojih starših in imam tu samo 4 - Amouage - Sunshine, Narciso Rodriguez Pure Musc, Chanel Coco mademoiselle in Jo malone Mimosa& Cardamome - no zdaj sem mu ukradla še njegov M.Margela Jazz club, če mi bo preveč moški, mu ga bom vrnila, nisem še posusila, ostale vzorčke sem mu oba vrnila, ker sta mi bila preveč moška ali prestara, ki sem ju do zdaj vzela.
- ima pa on v eni omari z oblekami več vzorčkov in omara kar lepo diši, mislim, da izključno po vzorcu Memo Paris Italian leather, lep vonj, preveč moški pa, da bi si ga sposodila oz premalo uniseks
- če si nabavim kakšnega novega, bi si najbrž ali YSL Libre ali DIor J'adore leau ali Prada Paradoxe ali katerega od Diptiqu(mislis, da tega ni v slo), mogoče bi še prečekirala katerega od nišnih Casamorati Lira in kakšnega od Kilian Back to black

- si morem nabavit eno novo palco za čiščenje potleh, ker sem do zdaj kar s krpo in roko, on je neko staro prašno prinesel iz stanovanja njegove mame in še tako ful težko, ma bi raje novo, sicer ne vem kam je zdaj šla tista reč, ali je nesel v garažo, ker je v stanovanju več ne vidim
- je super, da mali še spi, upam da bo čim dlje še, danes se je zbudil samo 1x ponoči, če ne štejem tega zjutraj, ko sem jaz vstala.
- Se drugače nikoli ne zbudi samo 1x, tudi samo 2x ne nikoli.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 10. Nov. 2024 1:23

* Hmm, jaz sem si pa letos kupil samo en parfum. Nazadnje, ko sem jih šel vohat, me ni noben prepričal :twisted: Tako da niti nimam še kandidata za naslednjega :roll:

* Drugače pa ne morem si pomagat.

* Morda kdo tukaj misli, da je Bog oz. predvsem religija za šibke. To se spomnim že časa, ko sem bil šele 18-letnik, da je en na internetnem chatu komentiral, da je Bog za tiste, ki rabijo štango, ker se sami ne morejo gor držat.

* Podobno (psiho)terapevt.

* Razmišljam, da bi... a hkrati ne bi...

* Ko sem že obupan, odločen, da moram nekaj spremenit... vidim, da u bistvu sem že ogromno spremenil :cool: Sam, nekaj pa s pomočjo prave energije, pravih ljudi na pravem mestu ob pravem času...

* Se mi zdi, da sem precej lažji, kakor pred letom, kaj šele nekaj leti :mrgreen: ;D

* Saj ne pravim, da je kaj narobe hodit na psihoterapijo, a dosežek je tudi, da se veš spreminjati sam. Če je s terapijo lažje, imaš denar... zakaj pa ne :D Ampak rabim terapevta, ki mi bo kos

* Ki bo vsaj tako dober kot jaz. In tu imam narcisoidni problem oz. vsaj problem svojega ega. Jaz vem, da sem bil v ornk sranju in da bi se malokdo vedel tako lepo postavit na noge kakor sem se sam. Torej, zakaj bi terapevta, ki je šibkejši od mene, ki ni zmožen tega, kar sem zmogel sam :?: :D

* Oz. pač res bi bil izziv mi najti vsaj tako dobrega kakor sem sam :cool:

* Glavno, ples. Me zafrustrira, itak vidim kak bedne so/ste ženske, ki se ne uspete niti nasmejati (v slovo) če vas frusrtiram... ker ne znam. Ker očitno mora tip vse vedet, pa četudi je novi na plesu, pa znati vodit... in če ženska slučajno zna vodit, učit, pa ga pač ne bo... ker je ona ženska. In potem bo taka (meni; oz. bolj drugim ženskam) o feminizmu :!:

* No, ampak to je bolj v posmeh kot v frustracijo. Frustracija ste mi itak... in general. Vse te vaše zavrnitve :) U bistvu me napaja (moj "pokvarjeni" ego), ko vidim kolk ste omejene

* Kakorkoli. Mislil sem, da je hudo. Pa ravno ženske so/ste v štartu obupale, in tistim ki nismo (še) obupali, je pa bilo top.

* Naenkrat vidim, da sploh nisem tolk slab. Imam svoj izraz. Spomnim se kako hudo sem "plesal" al karkoli že v Avstriji, preden se mi je začelo tisto sranje z obveznim počitkom...

* Bistvo pri plesu je, da dobiš občutek. Feeling, občutek. In vidim ornk napreden od tega, ko sem pred 3 leti cel zafrustriran ponovno stopil na plesišče... do tega sedaj. Ja, vem, da nisem za ples. Pa še zdravje me zeza. Bolj kot sem to vedel pred 3 leti.

* Ampak... fak, res mi ne gre, ne gre mi... ampak... AMPAK, toda, a... hahaha :lach: Vaja dela mojstra... neko fakin veselje imam do tega plesa. In zato ne odstopam, ne odstopim, plačal si bom individualne ure magari, pač s profesionalno plesalko, če bo treba... saj ni to tolk drago. Zakaj? Zaradi feelinga. Ker u bistvu se gre za feeling in prenos teže. In jaz to dobivam, učim se kot nek nebogljen otrok, ampak glavno je, da čutim, da dobivam... in pač na eni nenatrenirani, običajni ženski... se pač ful težje kaj v redu naučiš...

* Zdaj razumski AI je malenkost prehitel robote... tak da si ne morem še kupit lutke za ples... in bo treba vadit na človeku :lach: Pa saj nisem diskriminatoren. Res nimam zadržkov, da bi se učil plesat na moškem.

* Tko da ja, vidim neko luč na koncu tunela teme v tem plesu. Mislim, da nisem falil prostega časa, četudi me nobena ne opazi, četudi verjetno glede na vložen čas precej slabo plešem... ampak bi rekel, da če se primerjam izpred treh let... sem jaz na plesišču sedaj, pa četudi še vedno podpovprečen... kot dan in noč v primerjavi s tem kar sem bil ko sem začel :D That's the thing that really matters.

* Tudi v odnosih mislim, da mi gre bolje, ČEPRAV

* Ženske. Ona, ki me je nazadnje prepričevala v psihoterapijo (naj pač spet hodim), ker bo bojda sama kmalu to. Bog ne daj, da bi ta bila psihoterapevtka, ker je pač psihič. In to totalni.

* No, nekoč sva vsaj žurala. Tu in tam. In potem mi nazadnje navrže... da sem ji neki težil, ko sva nazadnje šla žurat. In meni nič jasno. In jo sprašujem, da se ne spomnim, da bi ji težil. Ja, me je zafrustrirala, ampak ji nisem težil, temveč sem to rekel tej, s katero sem se to poletje dobival.

* In vem, da sta se ti dve babi dobili. In ta moja prijateljica se je prodajala kot zelo diskretna, čeprav se ji je 1x nekaj zareklo. Hahaha :lach: Se je potegnila sicer nazaj, ampak jaz sem pač paranoičen tip. Ne verjamem v neko zaupnost v odnosih med ljudmi. Moje izkušnje kažejo, da me je še vsak izdal, da tisti ki se je prodajal kot najbolj zaupanja vreden - moja partnerka... mi je ornk sranja nardila. Toliko. Če se ji je tako lahko zareklo, pač ni diskretna. I've realized that.

* No, in od tam je prešla informacija, da sem jo neki opravljal in bil z njo nezadovoljen, ko sva se nazadnje dobila. Zakaj? Zaradi zlobe al zarad tega, ker me je pač hotela imeti zase. Je ne boli, če se skregam z eno babo, ki bi ji lahko bila konkurenca. Tudi ni bila edina stvar, ki se ji je zarekla. Naenkrat ta ni več hotela z mano iti v klube. Zakaj le? Se je tej moji diskretni prijateljici očitno še mal bolj zareklo :lach:

* Se je pa ta wannabe-psihoterapevtka dobro zadržala, ko sem jo provociral z mlajšimi, lepimi ženskami - s temi študentkami. Ker ji ni nič bilo jasno, da me tolk one palijo. Jajaja, OK, tukaj sem bil preveč očiten, hotla je pokazat, da če študirat psihoterapijo, da obvlada poker face. Al pa res ta moja nesojena prijateljica... mal me je očrnila, ampak do konca me pa tudi ni mogla/hotla :twisted:

* Sicer mi je zaupala her darkest secret (tako da mislim, da vsaj malo previdna mora biti z mano)... tak da... saj če je jezna name, me sovraži, ni najbolj stabilna... je verjetno pripravljena iti daleč... tak da bi rekel, da zdaj itak vse iz tega kroga vejo za moje "afere". Ampak saj sem že rekel. Če ne škodijo Trumpu, zakaj bi meni. Trump jih ne obeša na velik zvon, neither I. :lach: (neki hudo proti njim se pa tudi ne borim. Neither he.)

* Če smo že pri ženskah in pri tem kako mi gre dobro.

* Najraje bi se preselil drugam. Tako hudo sem se zapel s "šefico" tukaj, saj je že rekla, da me bo tožila, ne bi me presenetilo, če bi me. Verjetno mi na sodišču ne bi mogla nič, upam, da bom imel vse stroške krite, morda še kaj zaslužil :oops: :D

* To je zadnje dni kar negativno vplivalo na mojo samozavest na poslu. Naenkrat ne znam z ljudmi? Kako naj pol na šihtu dealam z ljudmi, če me tukaj ena stara baba zjebe.

* Pol mi še fotr rečem, da sem si sam kriv, ker sem problematičen. To je rekel že, ko so me pretepli. Hkrati je tudi rekel, da če hočem biti plesalec, kaj me ta ples tolk matra, da to ni zame.

* No, lahk je super fotr, ampak res NE HVALA, HVALA NE, za tako omejenega človeka. Tako teptanje otroka nekoč je stvar, ki jo moram prebolevati celi preostali lajf. Hvala Bogu, da sem zmožen iti čez to.

* Ampak glede na to, da sem se že pred meseci tako lepo fajn res zapel s to "šefico", ki me tko občasno asociira na saarijarvi tuki... Saj saarijarvi je imela več potrpljenja z mano. Ampak jo je na neki točki minilo. Ta mi je dala možnost sodelovanja, na neki točki pa se je zarotirala za 180 stopinj. Lahko, da je vse skupaj bila samo taktika, ker nekega resnega razloga za rotacijo niti ni imela. Itak hočem kaj svojega čez spravit, če sem že zraven, itak sem proaktiven (tako so me učili), nisem tam da ji bom kimal. Morda jo je to zmotilo, samo skoraj ne verjamem, da je lahk bila tako slepa, da me v štartu ni ocenila, da z mano tako easy ne bo šlo. Zdaj sva pač ratala na hard, ne govoriva, s tem da ona ima moč, jaz se pa slabo počutim. Tukaj doma. Če preveč mislim na to. Se zgodi, tudi meni 1x očitno. :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Nov. 2024 7:22

- Mi je ful fajn, da mali spi in sem js lahko malo na netu. Mogoče eni nimajo toliko potrebe starši, ma jaz, ki sem zelo introvertirana in še edinka, da sem bila od vedno navajena, da sem imela ful časa zase... mi pa manjka, da nimam nič časa zase, za neumnosti magar brat in poslušat.

- moj ravno odhaja v službo

- nikoli več v lajfu ne bom preoblačla otroka ponoči ,ker se mi zdi, da ima prenapihnjeno plenico, čeprav je še suh in vse ok, sem ga danes okrog 4:30 in sem se ga pol matrala dojiti 1uro 45min, do 6:15, da je nazaj zaspal. No tudi večkrat se je zbudil in jokal proti jutru in sem mislila, da zato, ker ga moti prepolna plenica, ampak za to, da ga 2 uri uspavam, ne hvala, raje naj se pol zbuja na pol ure, 20 min al koliko že in zaspi takoj nazaj..

- joj, imam lep spomin na uni tečaj svinga, ko sva z mojim prejšnjim sopotnikm hodila, vmes smo se izmenjevali se malo med pari, ni bilo neke panike, eni bili bolj leseni, eni bolj znali, je bilo videt da že več časa plešejo in so samo tako prišli malo še na swing pogledat, ni bilo panike, da bi plesal skos samo z enim in istim, ki ne zna..
- moj zdaj 1. ne mara preveč plesat, nekega posebnega ritma in posluha pomoje bolj nima, ampak tudi dežura tako vsak teden drugače, po 24 ur, tako da bi skorajda bolj težko hodila kam skupaj, aja pa otroka tudi nimava kam dat...

- aja moj prejšnji fant/ sopotnik je bil pa zdaj te dni v Afganistanu, Kabulu, Tadjikistanu, Uzbekistanu, Kazakhstanu...
- waaa, sploh za Afganistan, nisem vedela, da se lahko tja gre, al da ni več tako zelo nevarno al neki... ..baje, da so tudi talibani prijazni. V Kabulu še vedno kakšna bomba tu in tam eksplodira...

- zajebano deluje iskat parnterja po prebranem od mmmja, ma pomoje za vsakega pri neki taki višji starosti je mal težje kot, ko si na faksu npr... ena frendica ,pa da je šla zdaj narazen z bivšim od 11 let zveze al ni šla in bo ponovno skupaj... ne vem, kaj zdaj misli... ja po mojem mnenju je kar težko zdaj po 30 kar nekoga najt in začet zvezo in met družino...

- mislim, da na koncu mi je kar ustrezal način moje psihoterapevtke...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 10. Nov. 2024 12:51

Priznam da:

- sem happy, da se meni ni treba več ukvarjat s tem “poišči si (dobrega, prijaznega, sexy…) partnerja”, s svetom zmenkov… bog ve, na koga (vse) naletiš :D Res se mi ne bi dalo spet…

- mi je ql, da se po vseh teh letih še vedno znava nasmejat. Vidim, da je smisel za humor (meni) full pomemben. Verjetno zato, ker sama nisem takšna. Se pa še vedno učim in tudi na svoj račun nasmejat se znam. No problem (any more :ja:)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 10. Nov. 2024 14:12

hayley napisal/-a:- aja moj prejšnji fant/ sopotnik je bil pa zdaj te dni v Afganistanu, Kabulu, Tadjikistanu, Uzbekistanu, Kazakhstanu...
- waaa, sploh za Afganistan, nisem vedela, da se lahko tja gre, al da ni več tako zelo nevarno al neki... ..baje, da so tudi talibani prijazni. V Kabulu še vedno kakšna bomba tu in tam eksplodira...

Zadnjič sem med telovadbo namesto muzike poslušal Studio City (aja, Marcel se zdaj pravi temu :twisted: ). Dejansko bi si kake stvari za službo moral dati predvajat, medtem ko telovadim, da bi bil bolj produktiven :oops: :D
Je bila gostja ena slovenska aktivistka iz Amnesty International, ki je rekla, da je ženskam sedaj v Afganistanu grozno. Država, ki najbolj tlači pravice žensk, preganja jih z versko policijo. Tako pač so ta družbena nihanja. Američani so ženskam dali preveč pravic, sedaj ko so šli ven, pa morajo Talibani "popraviti" za nazaj in je še huje.
Ampak še huje. K (zahodnega) sveta to trenutno sploh ne gane.
Pač, kaj mislim s pravicami žensk. Saj se ne spomnim. Ampak pač, podrejene so moškemu, poročijo se, potem pa jih noben ne ščiti, če je ta moški do njih nasilen. Tudi nimajo ga kam prijavit.
Pa v šole ne smejo hodit, praktično nikakršnega družbenega udejstvovanja nimajo dovoljenega.

- zajebano deluje iskat parnterja po prebranem od mmmja, ma pomoje za vsakega pri neki taki višji starosti je mal težje kot, ko si na faksu npr... ena frendica ,pa da je šla zdaj narazen z bivšim od 11 let zveze al ni šla in bo ponovno skupaj... ne vem, kaj zdaj misli... ja po mojem mnenju je kar težko zdaj po 30 kar nekoga najt in začet zvezo in met družino...

Ja, če mi pa nobene svoje prjatelce ne privoščiš, bi lahk kako z mano povezala :twisted:
Po mojem je to brezveze iti narazen in nazaj skupaj. (Isti) problemi ostanejo oz. se še potencirajo, ker noben nič ne predela. Razen, če gresta na terapijo.

* Ja mene je ena šugarbejb mal zajebavala, mi je dala brati nekaj na Redditu, "kako si najti punco", še dobr da mi Cosmo foruma ni dala brati :twisted: Itak krneki nazadnje.

* Pol je rekla, da punce imajo/-te čas tam nekje do 26. leta in da jo je oz. jih je ful strah kaj če si najde tipa, ki jo bo zafural. Oz. ki ni ql. In mu posveti toliko časa, torej nekaj let zveze za to, da potem ugotovi, da on ni ql.

* Ojojoj, kake travme. Se pa spomnim, da so meni v srednji šoli že rekli, da si moram najti nekoga, ker bodo pozneje vse že zasedene.

* No ni tako hudo. Je pa res, da je zdaj v moji starosti že precej težko. Ampak hayley, tvoj je še starejši od mene našel tebe, tak da mogoče pa se mi kdaj nasmehne sreča :mrgreen:

* Vseeno hočem še kaj narediti na svoji moškosti in da bi bil kakor me je dražil slovenc79 - da bi rad bil alfa samec.
* Bi mi res bilo ql, da bi lahk izbiral med eno par dobrimi ženskami, ne pa pač, da se moram zadovoljiti s tem kar dobim oz. če se mi bo nasmehnila sreča :)

* Psihoterapevt pa dvomim da mi lahko zares pomaga pri teh težavah. Res bi moral biti dober. Že precej sposoben bi moral biti, da bi mi lahko pomagal glede situacije z družino.

* Ker dejansko bergle ne rabim, to bi bila potuha, da bi nekomu "jokcal", kakor npr. tudi vam tukaj počnem. Če mi pa lahko pomaga hitro in učinkovito se izpopolnit ali pa razrešit kaj iz primarne družine... to je pa že druga zgodba :)

* Mislim pa, da lahk žensko spoznam tud s trenutnimi "travmami" oz. prtljago in če bo količkaj normalna, to lahk "spucava" v odnosu in če se zaplete mora bit tud tolk normalna, da pol pristane na partnersko psihoterapijo :) Npr.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 10. Nov. 2024 16:06

v-e-s-n-a napisal/-a:Priznam da:

- patchouli, me zanima, za katero otroško nalezljivo bolezen gre, če lahko vprašam?

Norice :D :wall: :cry:

hayley napisal/-a:- Jaz se itak držim priporočil, da nimajo zaslonov do 2 let, tudi tvja drgač nimamo.

Lol, to me spomne, da smo ne tak dolg nazaj bili na pijaci pri kolegu in kolega rece, da ima njihov tamali nek dolocen cas, ko je lahko za zaslonom. Rece drugi kolega (brez otrok) nekaj v smislu, saj ni panike, dokler nimajo otroci zaslona, da se ni starsem treba ukvarjat s njimi. In oba s kolegom receva, ne ne, tocno zato se da otroku zaslon :lol: Mislim, necesa razvojno koristnega od Backa Jona ravno ne bo dobil, ampak jaz pa lahko v miru vecerjo pojem :lach:
- ko je pa otrok bolan, pa kaj drugega itak ni mozno delat.
- drugace pa mi tudi nismo imeli TV-ja dokler se nismo sem preselili. So pa risanke super, ce moras zamotit otroka ko si recimo za 6+ ur ujet v neudobnem sedezu v leteci konzervi s se 100 drugimi podobno navelicanimi potniki, ker zadnje, kar hoces je, da se otrok joce celo pot. Been there. Zasloni, igracke, prigrizki, nic ni pomagalo...
- Nas itak rece, da bo risanke gledal, gleda 10 minut, potem se pa gre igrat in niti opazi ne, da je risanke konec.
- je bil musical ful dober vceraj.
- je en tip potem na poti domov na vlaku pohvalil moj outfit :lach:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 11. Nov. 2024 8:35

_patchouli_ napisal/-a:
v-e-s-n-a napisal/-a:Priznam da:

Norice :D :wall: :cry:

:D

Ja, baje so pogoste v zimskem in poletnem času.
Sem bila s starejšo hčerko skoraj cel mesec doma ko jih je imela.
Dobro okrevanje želim! :ja:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Nov. 2024 10:55

- ... ja, mislim jaz sem si zase kupila voyo naročnino, da bi gledala kakšne serije, ma pa ne utegnem gledati nič več od njegovega 6m naprej, blažen čas med 1 m in 6m, ko sem lahko ogromno pregledala vmes ko se je dojil po eno uro v kosu. Do 1 m tudi nisem mogla, ker ni znal stat pristavljen in sem ga skos popravljala. Sem zdaj se prejšnji mesec odjavla od voyota in mi bodo ukinli enkrat konec novembra.

- joj, samo še par dni imam porodniške, potem naprej pa dopust koristim. Ma jaz mislim, da bom rekla kar za 6 ur zdaj po občutku, mi je pa malo sitno se o tem dogovarjat s šefico..
- moremo it danes malemu kupit rokavice, ker mu je mraz v vozičku med sprehodom in nima nobenih

- spet sem bla danes kako uro in pol budna ponoči od 4 naprej, premočla plenica, Tokrat sicer 4ka, ker je prezgodaj zaspal in mu nisem utegnila dati nočne 6ke. Zaspal že ob 8i včeraj. Pa lulat me je tiščalo in nisem mogla it sredi noči, ker se je tako drl skos in me ne bi spustil, sem kasneje, ko sem zaspala še sanjala o tem, da zamujam v učilnico k pouku, ker sem mogla it lulat... oz 2 različna scenarije sem nekje sanjala, da sem mogla it lulat..

- morem kontaktirat staro ginekologinjo iz drugega konca slo, da pošlje zdaj kartoteko na čist nov konec slo, kamor bom zdaj hodila.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 11. Nov. 2024 11:19

- se počutim tako staro, sploh ko opravljam kake take old lady opravke kot danes. klicala sem namreč električnega operaterja, da mi razložijo kaj pomeni katera postavka na računu za elektriko :lach: . gospodična v klicnem centru je bila neverjetno prijazna, in kar težko verjamem da so se oglasili po prvem zvonjenju, to se mi pomoje še ni zgodilo.
- ko smo že pri klicnih centrih bi rada nominirala a1 za najbolj neučinkovit (zaposlene izključno študentke ki so znale samo preveriti stanje računa in svetovati da je resetiraš modem) in časovno potraten sistem (ki so ga sicer imeli cca 5 let nazaj, zdaj imajo opcijo "call me back" in je veliko bolje).
- me malček jezi vreme zadnji teden - full lepo sonce ki te kar vabi da greš ven, ko si pa zunaj burja brije do kosti, tla so ledeno mrzla in na splošno je full sitno biti z otroci zunaj. kako obleči triletnika da je dovolj okreten na poganjalcu in se hkrati lahko usede na tla ali premražena igrala!?!? (ni retorično vprašanje, res sem na točki ko bom vsakega komentarja vesela)
- samo prelagam datum za masažo za mojega. nikakor se ne uspeva uskladiti da bi on bil prost, da ima maserka prost termin, in skrb za mladež. sva sla pa prejšnji teden skupaj k frizerju, odlična ideja in bova še naprej to prakticirala!
- zadnje dneve se mi ne ljubi dobesedno nič. delam vse po liniji najmanjšega odpora in čakam na "preboj"
- hvala bogu je vsaj koleno spet boljše in komaj čakam da se vrnem na vadbo. pogrešam tisti dve uri na teden ko sem sama s svojimi mislimi in telesom.
- danes moram počistiti še zadnja dva radiatorja v stanovanju, v soboto smo zalaufali ogrevanje in omg ta vonj po pregretem prahu je nekaj najhujšega :| . pa veselo kurilno sezono vsem ki praznujete alergijo na pršico :lach: :lach:
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Nov. 2024 11:33

- pri nas je ravno kontra sonca skor nic, pol tedna ali vec kot pol tedna samo megla. Vetra pa ni posebnega.
- me zanima kak bo zdaj racun ja, mi se nic ne vemo, nam morejo lastniki sporociti. Ceprav bo vecja razlika v obracunavanju novembra.
- nisem se nikoli cistila radiatorja anpak mislim, da bi mogli lastniki nam predat ocisceno poleti, tako da ne vidim nic, da bi kaj bilo. Se to bi se mi majkalo ja, ze tako skos nekaj cistim se mi zdi. Morem mojega prasat ce se njemu zdi, da je treba se kaj pocistit.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 11. Nov. 2024 22:20

Sarissima napisal/-a:- se počutim tako staro, sploh ko opravljam kake take old lady opravke kot danes. klicala sem namreč električnega operaterja, da mi razložijo kaj pomeni katera postavka na računu za elektriko :lach: . gospodična v klicnem centru je bila neverjetno prijazna, in kar težko verjamem da so se oglasili po prvem zvonjenju, to se mi pomoje še ni zgodilo.

Pri meni je na računu vse razloženo.

Obračunsko moč so mi korigirali iz 7 kWh na 2,5 kWh (to je verjetno najmanj kar gre? :oops: :mrgreen: ), prej sem imel 10 EUR omrežnine, sedaj pa imam 5 EUR. Zanimivo, da so postavke 2 do 5 praktično enake (del po kWh porabe), sicer mi pa tisto minimalno vpliva na račun. Bo pa naslednji verjetno višji oz. je vse skupaj kar "tricky", ker sedaj bo prišla postavka 1, ki je verjetno najdražja, pa verjetno bodo te cene postavk za omrežnino itak variirale.

Jaz nikoli nisem porabil veliko elektrike, kakor vidite, vsaj glede tega sem green. Drugo bi bilo, če bi imel svoj bojler. Sicer sem pa preventivno ugasnil računalnik, ki mi je synch-al Bitcoin wallet, pa še enega, ki ga imam nonstop prižganega bi tudi lahko ugasnil.

Ampak ni potrebe, račun je itak nižji :lach:

Sem si sicer na Elektru naredil račun, ker sem hotel v živo spremljati porabo, pa nisem našel. Itak je kot kaže vseeno in za to vsaj jaz ne rabim Appa.

_patchouli napisal/-a:- je en tip potem na poti domov na vlaku pohvalil moj outfit :lach:

Jaz sem zadnjič tudi bil pripravljen, da bom eni, ki mi je bila všeč, dal kompliment glede outfita, ker je prvič prišla mal lepše uštimana pa mislim, da še v petkah... pol pa itak pride v kavbojkah... sem pa dost iskren, da pač ne morem nekomu, ki je povprečno oblečen, rečt da je lepo oblečen

Sicer pa itak mi je žveplenka rekla, pa on prijatelj terapevt potrdil, da je to krneki, če ženskam prehitro laskamo, da so lepe, dobro zgledajo, lepo napravljene... to itak vejo (tiste, ki so). (Tistim, ki niso pa pač (jaz) ne morem.

Dejansko me pa muči, da tko ob bežnem stiku, ko bi "moral" dati kompliment, dejansko česa drugega ne vidim kakor outfita... ne vem kaj bi v "nights out" neki neznanki sploh pripomnil razen komentiranja outfita in njenega plesa (v kolikor dobro ali pa vsaj zanimivo-izrazno npr. pleše)... ampak oboje je krneki.

Saj dejansko bo itak odgovorila: "Hvala", recimo če je vljudna in to bo to. (Naslednja mimika bo. Bejž stran, me ne zanimaš.)

No anyway, kaj pa si imela oblečeno oz. narejeno?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Nov. 2024 7:13

- se še nikoli nisem poglabljala ali sploh v roki držala tega računa za elektriko, v vseh najemih samo izveš znesek
- smo se pa malo pizdili prvi mesec vselitve, ker.. imamo razdeljeno porabo po osebah.. mi 3je plus babica (ne naša) spodaj in smo 1. mesec, čeprav smo bili v stanovanju max. 2 tedna v tistem mesecu(ostalo pri mojih starših) plačali ene 50 eur elektrike, ona pa sam ene 16 za cel mesec. :rolleyes: In to sredi poletja, ko nismo vedeli, zakaj bi bilo toliko.

- aaah, že 3. dan zapored je malemu prepuščala plenica, da je bil moker. To ne bi bil problem, če pol ne bi ga mogla vse 3 dni se trudit uspavat 2 faking ure! od 4-6 zjutraj. Pa še dodatno me dela živčno, ker želim zgodaj vstat, ob 5 ali med 5 in 6, da bi imela malo časa zase zjutraj, del mojega časa je sicer že to, ko morem celo kuhinjo pospravit in prat umazane cunje dat zjutraj, potem šele kava in ostalo.. pol pa ne morem, če on komaj ob 6i zaspi oz sred procesa sploh ne vem, a bo zaspal do 6,7 al ne...

- Kaj je ta omreznina? A en del računa je nekako fiksen, del pa nefiksen glede na porabo ? Oz en del je, kar imaš konstantno priklopljene naprave, drugo pa koliko rabiš moči?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov