Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 31. Jan. 2024 19:09

Nič te ne stane, če oddaš.
Tu si lahko pogledaš razrede
https://www.gov.si/teme/otroski-dodatek/

Če je več kot 1218€ na člana potem ni.
Pri vama, ki imata enega otroka mora biti neto več kot 3650€, da ni otroškega dodatka.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 31. Jan. 2024 19:21

Priznam da:

- ne morem verjeti! Po 3 dneh vrtca spet doma z drisko! Vrtec je res eno leglo bacilov.

- komaj čakam ta in naslednji vikend!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 31. Jan. 2024 19:26

Ja hvala :) , sem gledala sicer že te zneske za razrede že kmalu po rojstvu oz. približno sem si zapomnila, ma nisem vedela niti čisto točno, koliko imava midva skupaj :D. Tudi nekako časa nisem imela oddati, oz. sem dala časovno bolj drugim zadevam, ker se mi je zdelo, da itak nikamor ne prideva, sem imela že izpolnjen obrazec, ne v celoti, ma sem čakala za določene podatke, ki so bolj na strani od mojega in jih jaz nisme imela... potem ni pa nikamor šlo...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 31. Jan. 2024 21:55

mayaeb napisal/-a:
Pri vama, ki imata enega otroka mora biti neto več kot 3650€, da ni otroškega dodatka.

Saj vem, da se spet v preveč stvari vtikam - pa sem rekel, da se moram popraviti - ampak hayley sedaj itak začasno živi pri svojih starših. Tam bi morala prijaviti svoje gospodinjstvo, ločeno od staršev... in si komot samohranilka z otrokom... ker tko čist pragmatično gledano, svojega partnerja verjetno ne boš prijavljala v hiši od svojih staršev... je pa res, da če bo hitro zrihtal neko drugo bivališče, se potem stvari spet spremenijo :? Potem pa rabiš mayaeb oz. druge pravnike, da ti povejo kako dopolnjevat vloge... včasih zadeve tolk zakompliciram, da mi pol več ne gre :?
Aja, mogoče niti ni treba komplicirati s tem, da prijavljaš svoje gospodinjstvo. Če imata tvoja starša manjše dohodke od tebe, kar je mogoče, ker penzije niso glih neki visoke dandanes :( ...samo pač navedeš vse, ki živite na naslovu... no naj ti še druga svetuje, ker ne vem če bodo stari starši potem na kaj drugega vplivali.

mayaeb, ne vem od kod meni, da to (Imunograme, AK-Imune) lahko skoz jemljem (včasih mi kaj v glavi narobe preskoči, nimam časa vsega študirat). Ko sem komaj stal, pred lekarno me je pa čakal taksi, je seveda ena gospa v vrsti pred mano lepo lagano počasi o nekih prehranskih dodatkih za celo familijo spraševala, ker grejo na potovanje in da se prej okrepijo... in takrat je farmacevtka rekla, da se to lahko jemlje samo nekaj dni... in potem še jaz o svojem vprašam, pa je rekla isto. Haha.

* Meni po mojem ta zimska klima ne paše. Bi moral resno razmislit, če bi se v razumnem času preselil nekam, kjer je večino časa pomlad/poletje.

* Tisti petkov sneg je pa poskrbel, da imamo še vedno led na parkirišču pred blokom. Katastrofa. In tretjina stanovalcev ima že 14 dni zamrznjene avte... eni pa nimamo kje parkirat, ko rabimo samo stvari iz prtljažnika ven dat. Katastrofa :mad: :evil:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Feb. 2024 7:12

Am...ne vem, ce bom spreminjala, kje zivim, ce imam namen bit drugje manj kot 3 mesece.
Glede starsev... na zalost imam pri zdajsnji sluzbi kar nizko placo in ima moj oce precej visjo penzijo od moje place :D . Mama pa tudi nima nizke.

Se v casu studija mi je mama kdaj ob bolezni kupila neke aminokisline, so bile samo 3 vrecke v eni skatli in bile so kar drage tam 15 do 20 eur. Ze po tem, da je bilo tako malo pakirano jih v en iskatli, si videl, da ni misljeno, da se vec casa jemlje.

- pri nas je tukaj ze kar toplo, velika razlika s prej. Hodim ven stvari v avto iskat v konatiri in mi je cisto toplo. :D ... pa na sprehode z vozickom samo v tanki majcki s kapuco in spodaj konatira. V najinem prejsnjem bivaliscu mi je bilo mraz zunaj v bundi.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 01. Feb. 2024 7:48

mmm napisal/-a:
* Tisti petkov sneg je pa poskrbel, da imamo še vedno led na parkirišču pred blokom. Katastrofa. In tretjina stanovalcev ima že 14 dni zamrznjene avte... eni pa nimamo kje parkirat, ko rabimo samo stvari iz prtljažnika ven dat. Katastrofa :mad: :evil:

tega tudi jaz zares ne razumem.... mislim ok če so to neke obnemogle stare mame, ampak da si pa zdrav mlad človek ne očisti avta ko zapade sneg, mi je pa nepredstavljivo. ker ja, morda danes ga res ne rabiš, jutri boš šel s trolo, ampak po jutrišnjem bo pa avto že tako trdno zamrznjen, da tudi če ga boš rabil za bežanje pred zombi apokalipso, ga ne moreš več očistit (razen z macolo).

jaz sem ga pred dvemi leti kidala z dojenčico v zimskem kombinezonu v vozičku zraven, zgornja soseda pa je zraven z dvema otrokoma (cca 5, 6 let) zdolgočaseno pol dopoldneva čakala da naredijo snežaka in so šli nazaj v stanovanje. njihov avto je ostal zamrznjen še naslednji teden, ko se je odtajal je voda tekla mimo vhoda v blok in ponoči spet zamrznila, da smo imeli drsalnico.
že dvoletnika lahko z igro vključiš v čiščenje snega, kaj šele starejšega otroka.

- kupila sem si 3 kuharske knjige, ji sem jih mela dolgo na wishlisti, pa se jih nekako nisem spravila kupit. komaj cakam da jih prelistam , in da bom mela še čas kaj skuhati iz njih :hearts:
obožujem kuharske knjige!

- je folk na teh straneh za prodajo rabljene robe včasih res smešen... za tamalo sem kupovala en kostum in imaš kar nekaj prodajalcev ki svoj rabljen kostum na marketplacu prodajajo za 5 do 10 eur več kot je nov na mimovrste :lol: . moraš biti kar previden ko kaj kupuješ - lahko dobiš super stvar za nekaj evrov, ali pa močno preplačaš rabljeno robo....

- forum na videz posodobljen, nove zavihke mi pa še vedno cel čas odpira....

- me skrbi za prijateljico.... enostavno preveč je nastresirana in drvi že nekaj mesecev iz ene bolezni v drugo bolezen. angina dva tedna, pa je en teden v redu, pa spet viroza 2 tedna, pa 1 teden zdrava.... imam občutek da jo vse te skrbi preveč izpijejo, od živciranje slabo spi, njena družina pritiska nanjo čeprav jim ne more pomagat. jaz pa tudi trenutno več kot da ji občasno skuham kosilo, ne zmorem.

- glede birokracije na parceli se počasi počasi vidi napredek. :ja:
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 01. Feb. 2024 8:18

Sarissima napisal/-a:
tega tudi jaz zares ne razumem.... mislim ok če so to neke obnemogle stare mame, ampak da si pa zdrav mlad človek ne očisti avta ko zapade sneg, mi je pa nepredstavljivo. ker ja, morda danes ga res ne rabiš, jutri boš šel s trolo, ampak po jutrišnjem bo pa avto že tako trdno zamrznjen, da tudi če ga boš rabil za bežanje pred zombi apokalipso, ga ne moreš več očistit (razen z macolo).

Prvi problem je, da noben ni skidal snega na parkirišču, pač bil je sicer petek (bom tole izpostavil / "problematiziral" ob priliki, kje se je "zapletlo").
Drugo pa zanimivo, folk očitno avtov ne rabi, škoda da jih potem sploh ima parkirane.
Sem pa prav srečen za garažo. Res je kar malo oz. precej stran, a ko je sneg, je garaža super, super je tudi ob jutrih, da ti ni treba odmrzovat avta.

- forum na videz posodobljen, nove zavihke mi pa še vedno cel čas odpira....

Meni pa nič več, tudi zato sem srečen (nič spama več, nevsiljivi oglasi desno in to je to) . :) Google Chrome uporabljam, saj verjetno vas večina uporablja to.

- me skrbi za prijateljico.... enostavno preveč je nastresirana in drvi že nekaj mesecev iz ene bolezni v drugo bolezen.

Saj zato sem se tokrat jaz ustavil in vzel bolniško... ob prejšnjem večjem zapletu si nisem vzel dovolj časa zase in imam morda trajne posledice oz. v najboljšem primeru se bojo stvari še nekaj časa obnavljale... mogoče komu ta moj odklop ni všeč, ker sem pač tko hladno rekel, bolniška

No saj hayley, res ne vem kako grejo te stvari, ampak stalnega bivališča ti nisi menjavala, ker bi potem morala dati tudi dokumente delat, pa tam kjer sta bila verjetno stalnega itak ne bi mogla dobiti... je pa po drugi strani res, da bo tudi mali rabil dokument, stalno prebivališče pa že ima določeno :roll: Nimam (še) otrok, tak da ne vem
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 01. Feb. 2024 8:50

mmm, ne moreš kar tako samohranilka in take. Potem je treba preživnino urediti..

- midva rada gledava avstralski masterchef. 12.sezona omg. V prvi oddaji take stvari kuhajo, ko jih naši še v zadnji ne znajo. In sodniki, top, brez neumesnih komenatrjev kot naši, sama pozitiva.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Feb. 2024 9:18

- Meni pa avstralski ni tako všeč, bi raje gledala slovensega in zelo so mi simpatični slovenski sodniki, mogoče še najbolj Karim. O mogoče mi je p tudi Malo drame všeč zraven. :D Všeč mi je tudi, ko vključijo v oddajo prav tipične sovenske jedi različnih regij... Samo so ga dali dol iz voyota. :/ Sem potem najdla še na yt neke slo masteršefe, jih dajo dol cel kanal ravno par dni po tem, ko sem jih odkrila.. :rolleyes: Zdaj pri avstralskem so zbrali same zmagovalce prejšnjih oddaj in jih dali vse v eno novo oddajo, kot sem razumela, zato znajo toliko kuhat.

- ne vem, moj niti ni za to, da bi neki glumili dohodke. Se mi zdi, da je on na splošno bolj neki pravičen, se ukvarja s tem ,kako izpade ostalim, kot iznajdljiv oz. da bi se na polno za denarjem zapodil.
- so sicer malo glumili dohodke in bili neprijavljeni/ prikazali drugače kot je bilo res, njegovi sorodniki 20 let nazaj, čeprav so imeli kar precej nadpovprečne dohodke.

- mislim, da se tudi neke punce iz osnovne spomnim, da so bili privatniki, imeli skoraj največ denarja iz moje generacije, ampak za otroške so nekaj glumili, da so prišli v nek najnižji razred, tako se je govorilo
- sem pa bila zraven, ko so se punce na chatu pogovarjale o teh otroških in naj bi zdaj ful bolj gledali kot pred leti, da hodijo kao socialna preverjat domov in preišče omare, potem eni, da pazijo, da ne objavljajo zabav otrok na družbenih omrežjih in take, da jih ne dobijo... v smislu, da je kar možno, da te najdejo zdaj bolj kot pred več leti...ma saj mislim ,da sem ti to že enkrat pravila... Tudi, da moreš imeti najprej preživnino urejeno sem že brala..
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 01. Feb. 2024 11:16

Zdaj pri avstralskem so zbrali same zmagovalce prejšnjih oddaj in jih dali vse v eno novo oddajo, kot sem razumela, zato znajo toliko kuhat.

Niso bili zmagovalci ampak taki, ki so že kdaj bili v masterchefu.
13.sezona so pa "navadni" in še vedno kuhajo top, bolje kot naši v finalu. Mi je zanimivo ob ogledu teh oddaj, ko vidiš, da so naši kao priznani kuharji ideje z določene jedi iz teh tujih masterchefov ukradli.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 01. Feb. 2024 13:47

hayley napisal/-a:- ne vem, moj niti ni za to, da bi neki glumili dohodke.

Nisem nič govoril o glumljenju. Trenutno je pač dejstvo, da ne živite v istem gospodinjstvu, on pa tudi za preživnino uradno ne daje (logično, saj sta partnerja oz. ste družina, urejata ta del sama) - ne vem pa, če koga zanima kdo živi v istem gospodinjstvu... pač pravim, ne poznam vseh dejstev.

* Saj, bivša je hotla imeti skupne finance, pa sem jaz bil vedno proti... kar je dosegla je bilo "samo" to, da sva se dogovorila za nek znesek, ki sem ga mesečno nakazoval na "skupni" račun.

* Kaj naj rečem, se že nisem tako počutil. Nisva pa imela svojih otrok, tak da ti imaš močnejši argument za skupne finance, samo ker nista dolgo skupaj je morda prehitro neki ornk težit mu s tem, pogajat (ko je dobre volje) se pa lahko začneš.

* Če se vrnem k bivši. Je bilo ful kreganja zarad tega, ker nisem hotel skupnih financ.

* Ampak tudi če bi ji ugodil tukaj... še vedno bi bilo ful kreganja zaradi drugih stvari.
* Itak tudi ona meni marsikje ni ugodila
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Feb. 2024 16:34

- ne, sem bila zraven, ko so se zenske pogovarjale kako je s temi dodatki in menda mores res imet najprej prezivnino urejeno, ne gre tako da bi se samo prijavil, da zivis na enem naslovu z otrokom in oce drugje in imas zato 3x ali koliko ze.. bolj poceni vrtec. Kot sem razumela nekateri so sli narazen in kasneje spet skupaj, so ocitno imeli to prezivnino ze od prej, samo niso prijavili, da so se naknadno spet skupaj preselili. Drugace je itak v vseh dokumentih od otroka napisano kdo je oce in mama, ne mores kar zaglumit, da oceta ni, razen ce od zacetka tako navedes, ne vem..
- ne nimam potrebe, da bi komurkoli tezila za skupne finance.. Ker sem sama veliko bolj sparovna, kot se mi zdi, bi verjetno samo glabobol dobila, glede tega, kam vse odteka denar.. :lach: Ceprav pri nekaterih stavareh se najbrz res tezko izognes odtekanju denarja, ko si popolnoma samostojen, kot so nakup, popravila avta, ce imas za renovirati kaksno sobo, kaj popraviti.. ampak, tako za rect..
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 01. Feb. 2024 17:27

* Jasno, da se mora vedet in je evidentirano (matični list) kdo so otrokovi starši

* Glede skupnih financ. Če 2 živita skupaj, je na nek način logično, da se en ne vozi okrog v dragem avtu, zapravlja za draga kosila, drug pa komaj živi oz. živi precej slabše od njega. Ne vem, za vsako družino z otroci bi na nek način pričakoval skupne finance, saj pač morajo funkcionirati kot celota. Ne vem kako imate ostale to rešeno.

* Pač, če partnerka zasluži nekje tam kot ti, potem itak ni komplikacij s temi (skupnimi) financami, drugače pa mogoče bom videl kdaj v naslednji zvezi kako mi bo to šlo.

* Pomisleke bi imel, da partnerka ne ve varčevati, v bistvu bi imel težave z zaupanjem, če bi ji kar tako dal dostop do vsega kar imam. Je pa verjetno najbolj uporabno za celo družino, da se ves denar da na kup in se potem deli na št. članov (seveda o delitvah odrasli <-> otroci, pa odločata odrasla), kakor se tudi računa otroški dodatek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Feb. 2024 21:59

- beh že celi dan popravljam roke otroku, ko je na trebuhu, prej je večinoma stal, kot si ga postavil, zdaj že cel dan dviguje roke in noge od tal in komolce preveč nazaj daje
- sem ga 1. do zdaj pustila samega z mamo, ko sm mogla do lekarne it, sej je na koncu samo spal tisti čas
- me skrbi, da mu je naredilo cepljenje te stvari na koži, ker pred cepljenjem ni imel nič nikoli
- pa cel dan neki ful glasno cvili
- bo ogromno za pospravit po tej moji sobi in tudi stran vržt stare stvari
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Feb. 2024 10:55

- beh že 5 dni sem sama za vse z otrokom in ne utegnem narediti nič po planu. Moj pride jutri enkrat nazaj domov.
- telovadit še vedno nisem utegnila, niti do konca odpakirat. Čeprav sem sama znosila v hišo skoraj vse stvari iz 2h do konca polnih avtov, ampak tukaj po svoji spalnici in njegovih oblek ne utegnem razpakirat in sploh prostora naredit, tako da voje stvari pospravim oz vržem proč iz svoje sobe...
- P***a se mi zdi, da je lažje delati čisto vse gospodinjstvo sam(sploh če štartaš iz novega stanovanja, ne da pucaš kramo za 20 let nazaj), kot, da ti nikol noben ne prime otroka v roke in nimaš nikol minute miru pred njim, razen ko spi...
- pa še skrbi me, da ima več nekih trebušnih bolečin kot kdaj prej in rdečico po koži zaradi cepljenja...
- se zdaj kar zbuja ponoči ene 2x na noč odkar sem pri starših(tudi prej se je kdaj, ma zdej zgleda da bo to stalnica vsak dan), razen 1x je prespal celo noč, kar sem tu

- gremo jutri s frendicami v neko kitajsko/ azijsko proti večeru, ko bo upam da, moj že nazaj
- šit, kako imajo tej američani ali od kje je že ta videoo zmešan sistem, mi yt kaže neki kratki video 'dropping off my 2 months old at daycare'

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]