Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 29. Jan. 2024 6:26

hayley napisal/-a:- kaj js pravim? Js nič ne vem, da bi kej pravla, niti ne vem o čem govoriš..

Spraševala si, če AK-Imun pomaga pri koncentraciji, če se recimo moraš učiti za izpit(e)... verjamem, da se ne spomniš, ker čas gre hitro, je sedaj že nekaj časa, ko sem si ga prvič "krizno" prinesel iz lekarne

- me skrbi zdravje staršev - razmišljam celo o povezavah čustev z določenimi organi, in organom s katerim ima oče težave in... o tem, da upam, da se mu niso že začele kakšne take težave, ki potem ne greš več nazaj, ko se ti začnejo v starosti... bilo bi lepo, če bi res veljalo, da se je življenjska doba podaljšala, se bo in bi ljudje živeli zdravi in čisto v redu in opravilno sposobni do ene 85 ali 90, to bi bilo res lepo.

Čustva so povezana s splošnim zdravjem, pa z držo, gibi... najbolje bi bilo čustva pozdravit, ampak ker je zadeva kompleksna, je včasih lažje/hitreje zdravit (medicinski) problem, ki ga vidiš... so pa to kompeksne stvari in povezave
Ljudje živijo dlje, ampak mnogo starejših "vegetira" in je praktično negibljivih, pa tudi razum fajn peša... ampak živijo pa dlje :)

* Čeprav moja stara starša sta še kar OK vsaj glede razuma :oops: :mrgreen: (imata neko (svojo) logiko)

* Še ena "anekdota". Ne vem kaj je tako čudnega, če moški gleda ženske parfume... ampak tko konkretno, da jih voha...
* Sem to počel v Prekmurju, ponavadi takoj ko si pri parfumih kdo pristopi do tebe, ma tam pa prav nobene ni bilo okrog... sem moral pol hayley spraševati, ker sem jo lih videl, da je online :oops: :)
* Sem iskal enega sadnega. Ker tile sadni, kaka jagoda?, mi res ful lepo dišijo na ženskah... sam glede na to, da jih nosijo tudi precej mlade, mi morda fajn diši tudi kak preprost, nedizajnerskih parfum... ne vem
* Sem prav moral prositi eno prodajalko, da je potem poklicala prodajalko, ki je za parfume, da mi je na koncu (malo) svetovala... sem jih prej že probal kakih 10, tak da še sreča, da sem sploh kaj vohal
* No da ne bom samo šimfal "domačih". Mi je pa potem našla moški parfum zame. Nisem si ga še kupil, ne vem zakaj si ne privoščim oz. na kateri moment čakam... a mislim, da je to to... Tako da res, da prodajalke ni nikjer bilo, je pa res dala po mojem najboljše nasvete doslej. Ker kaki so samo naučeni kateri parfum ti hočejo dat, ta je pa slišala kaj jaz hočem in je vsakič ravno pravega pokazala :cool:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Jan. 2024 7:15

- ne spomnim se, da bi sprasevala, niti ne vem kaj je ta imun

- ne jemljem sama cisto nobenega dodatka, sem pa prebrala, da nekatere dojece zenske jemljejo celo četico stvari
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 29. Jan. 2024 9:02

Priznam da:

- ne morem verjet! Res ne. In še vedno me čudi… :eek: :tot: :rolleyes:

- hvala bogu nas zdaj čaka nekaj pavze :mrgreen:
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 29. Jan. 2024 9:27

- sem imela včeraj en tak čuden funk dan. razdražljiva, sitna, brez volje, zaskrbljena.
- so me danes že zjutraj razveselile ponudbe iz treh različnih term, kamor sem poslala povpraševanje. cene so dejansko relativno ugodne, sem pričakovala da so se od lani dvignile. sploh sem presenečena nad nivojem storitve za slovence v termah ki so na hrvaškem. sem z morja vajena drugačne obravnave, ko smo Slovenci pogosto obravnavni kot 'drugorazredni' turisti.
popoldne se odločiva kam gremo in rezerviramo. res sem vesela obetov tega dopusta :hearts:
- še zdaj ne morem verjeti da sem nas prijavila tudi na tečaj plavanja. če bi me pol leta nazaj kdo vprašal ali mislim da nam bo uspelo, bi rekla da ne. ampak vse se da če se hoče! bom pa verjetno v naslednjem letu porabila vse usluge ki mi jih je kdorkoli dolžen :lach: :lach:
- me strašno skrbi zdravje. neke resne bolezni (kar je seveda razumljivo) in pa tudi te sezonske mini virozice.
trenutno čisto vsi po malem smrkamo, in samo upam da se nam ne bo poslabšalo. če tamala ne more v vrtec, se nam poruši celoten sistem.
- me se vedno neproporcionalno dosti skrbi pregled ta teden.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Jan. 2024 10:30

- jaoo uspelo mi je avto zapeljati po dovozni poti do staršev, ki je poškodovana, brez da bi kakšna guma počila. Če ne bi pelajla avta direkt pred hišo, bi bilo res veliko za nositi. Po dovozni poti pa vsakodnevno veliko vozi družina od strica, ki so malo bolj tako po svoje, moji starši pa redko vozijo po njej, ker ne hodijo vsak dan gor in dol, zato zdaj ne grejo sami financirati popravila, če rabijo pot bolj ene 10%, 90% pa drugi... Ne vem, koliko bi stalo popravilo, kakšnih 5k eurov, bi jim tudi sama lahko posodila, čeprav res, da popravljamo za druge, ni haska... pa tudi jaz, je bolje, da šparam.

- se spomnim svojih otroških in najstniških let, ko so moji starši vsako leto skos hodili v terme pozimi, jaz sem si pa bolj želela, da bi šli smučat, ker nismo nikoli hodili s starši smučat. Terme so pa imeli preko svojih služb hiške, ostanki socializma, tako, da so najbrž že zaradi tega imeli ceneje.
- mojemu včeraj avto ni vžgal, je vozil mojega, js pa njegovega. Je nato prišel kako uro za mano do nas, tamali bil pri meni, menda, da bi bilo potrebno menjati akumultor, čeprav danes je pa lepo normalno vžgal, ko sem ga do hiše zapeljala. Potem moj neki govori, da elektronska ročna ne dela dobro, zdaj ne vem, meni je vedno delala normalno, ali res ne dela, ali samo on ne razume delovanja elektronske ročne. Upam, da je to, da on ne razume, da ni kaj narobe no...
- poleg vseh pomanjkljivosti avta, je pa čutiti, da je motor močnejši po popravilu, ki je zdaj trajalo 4 mesece. Vsaj nekaj. Moj je pravil, da po avtocesti bolj potegne, pa tudi zdaj v zelo strm klanec, močno naložen avto do naše hiše po mojem občutku pelje z veliko večjo lahkoto kot prej. Vsaj faking nekaj
- aja vrtec.. ne vem, še kje bomo živeli in se ne vem kam prijavit :lach: Zraven službe lahko, ostalo ne vem.
- verjetno malokdo razume, kako je meni adrenalinsko avto zapeljat po poti do mojih staršev, ker sem že ene 4x do zdaj gumo spuškala. 3x sicer s službenim in je služba krila. Moj kupljen avto pa enkrat je zdrsel po poti dol, ker mu sam motor ni dobro delal in je bil prešvoh in je zdrsel nekam, da mu je spuškala guma. Potem so me pa nadrli doma, oče kot žival, da ne znam peljat in je bil v resnici avto kriv, ker ni imel dovolj v redu motorja, da bi zapeljal po tisti poti.
- danes sem se že psihično pripravila, da če ena guma gre, pač gre, da morem vseeno poskusit gor zapeljat, ker ni normalno, da bi toliko stvari nosila tako daleč
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 29. Jan. 2024 10:59

hayley napisal/-a:- aja vrtec.. ne vem, še kje bomo živeli in se ne vem kam prijavit :lach: Zraven službe lahko, ostalo ne vem.
č

Hayley, če ta tako veseli gospodinjenje in to, a si razmišljala da ne bi šla nazaj v službo? prisparaš par sto evrov z vrtec, živiš nekje kjer je bolj ugodna najemnina pa še par sto eur prišparaš in si že na neki minimalni plači.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Jan. 2024 11:09

Ne vem, samo potem, če še enkrat zanosiš imaš ful zanič porodniško, ker ne delaš? Pa potem si kar brez službe al kako?
Ne vem, zdej se morem prijavit v vseh primerih za vsak slučaj, da ne bom prepozna, potem bom pa računala naprej, kako in kaj, nisem do zdaj še nič preračunala teh stvari..

Stanovanje bomo v vsakem primeru iskali nekje med dvemi lokacijami, kjer moj dela/ se hodi učit, nima lokacija stanovanja nobene veze v bistvu z mojo službo, ampak njegovo..

je pa za preračunat vse skupaj, ja. :)
Mogoče se še najbolj splača, naredit da ostaneš doma, ali skrajšan delovni čas, ko imaš zadnjega otroka? Sicer je pa tricky ja, kako se spreminja cena vrtca, kako te plače, če ne delaš.. kam in kako padeš..
Upošteva se pa dohodnina za zadnje zaključeno celotno leto, kolikor razumem. Ker moj je recimo delal polni delovni čas lani, zdaj ne dela polnega, ampak kar precej manj, do kdaj bo tako, ne vem...
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 29. Jan. 2024 17:44

Sarissima napisal/-a:
hayley napisal/-a:- aja vrtec.. ne vem, še kje bomo živeli in se ne vem kam prijavit :lach: Zraven službe lahko, ostalo ne vem.

Hayley, če ta tako veseli gospodinjenje in to, a si razmišljala da ne bi šla nazaj v službo? prisparaš par sto evrov z vrtec, živiš nekje kjer je bolj ugodna najemnina pa še par sto eur prišparaš in si že na neki minimalni plači.

Žal jaz točno ne vem. Ne vem ali sem se to pogovarjal s prijateljico v času mojih študentskih letih, ali tudi z bivšo...

Država ti res da preživnino za otroka, za vsakega kaj več - otroški dodatek oz. kako se temu reče, ne vem kako je potem s prispevki za pokojnino... ali si na socialni podpori in imaš pač to preživnino... potem verjetno za pokojnino ni nič...

Glavno, kaj je potem ono prijateljico skrbelo je, kaj bo potem, ko so otroci polnoletni... ker potem ženski ne pripada več nič. Drugo vprašanje je tudi koliko ženski od države pripada, če ima partner dober dohodek... predvidevam, da ga tvoj ima, če pa še ne, ga bo imel vsako leto precej boljšega, če bo vsaj malo priden in/ali iznajdljiv... pa po mojem toliko dežura ravno zaradi keša :wink: :oops: (Mogoče tudi kaki stari nočejo dežurat, ampak verjetno je pri tvojem tudi keš razlog, da toliko dežura)

Seveda še vedno lahko goljufaš državo in prijavljaš, da si samohranilka (seveda to se ne sme, ni pravni nasvet, ampak pač pišem kar folk na veliko počne)... je pa vprašanje tudi za tvojega partnerja ali bo to toleriral, ponos ipd. :roll:

-----

Glavno ne vem. Jaz te sicer, hayley, vidim čist sposobno za službo (in družino). Pač, prvo službo si imela nadpovprečno težko, to je dejstvo, zdaj ta - če prav razumem - ni ravno neki težka oz. je neko lažje delo od tvoje izobrazbe. OK, še vedno lahko menjaš, pozneje če se ti bo zdela preveč izi. Zaenkrat bi jaz na tvojem mestu probal.

Ker pač svet je krut, tudi partnerji... in znajo izkoriščati to, da je ženska doma sama z otrokom oz. celo z otroci... morda še ne, nikoli ne veš, kdaj bo to izkoriščal... Nek samostojen dohodek, neodvisen od moškega, vsaki ženski/materi koristi.

-----

Seveda vsaka čast tistim, ki jim družina pomeni vse. Jaz bi na tvojem mestu bil previden in ne bi še odmislil "kariere" oz. vsaj delovnih izkušenj. Sama pa veš zase najbolje kar je dobro zate in ali si zmožna psihično furati gospodinjenje pogosto kot samohranilka in tudi hoditi v službo.

Meni se zdi OK, da te v službi niso odslovili, ko so zvedeli, da si noseča (u bistvu saj vem, da te ne morejo, pač naredijo "taktno"; a nič ne kaže, da te bojo), to štejem kot plus za to službo in morda je vredno poskusit.

-----

Za tehnikalije, koliko denarja od države pa lahko dobi mati samohranilka oz. partnerka od nekoga, ki ima dober dohodek... pa morda ima tukaj katera več izkušenj in bolje naštudirano od mene. :roll: :? :)
Jaz mislim, da plačila vrtca v celoti (za prvega otroka) ne moreš biti oproščena, ker se gleda celo gospodinjstvo, torej tudi njegov dohodek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Jan. 2024 22:22

- ma dežural je samo lani veliko, zdaj ne dežura toliko, ker je v drugi službi, pa ko je koristil dopust pred koncem ene službe, tudi ni dežural.
- ni v tapravi specializaciji, da bi imel toliko visoko plačo, da bi lahko komot delal za 2.
- drugače neki sem omenila danes vrtce njemu in mami in on bolj bi računal na možnost, da bi ga dali kam v plačano varstvo, da je ceneje od vrtca, tako tudi nekateri kolegi iz njegove službe počnejo.
- 1x je pa izjavil, naj samo dobim neko službo, da bom lahko ene 5 let na porodniški približno in imela par otrok oz. ene 3 zapored :D
- moja mama pa izjavila, da je nezaslišano že za 6 ur delat skrajšani čas, da te imajo vsi na piki potem

- joooj, mali je imel brez problemov kožo 4 mesece, danes kar nekaj vneto, ga peče tam med pregibom med stegnom in dimlji, ne vem kako to, a je imel že prejšnje dni, ko je neke čudne gibe delal, samo sem mislila, da od tega ker ga je napenjalo in kakšnih krčev.. Dobro, da imam doma en rojazol, da sem ga kar s tistim namazala, ker je moj reku da zgleda kot glivično...
- dokler ni on rekel, daje kot nekaj gljivično, sem že mislila, da mu je cepivo naredilo kašne probleme s kožo
- upam, da bo pomagalo in bo manj jutri
- ne morem ga niti pravilno po babyhandlingu dvignit iz boka gor, ker mu razteguje un del, ki ima vnet in ga morem bolj ponepravilno dvignit :<
- je bil ful ur danes zavit samo v tetraplenico brez navadne plenice, da se zrači in nevemkolikokrat vse okrog sebe polulal, da je bilo treba menjat
- vsaj zasal je okrog 9e, kar spada zanj med zgodnejše ure
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 29. Jan. 2024 22:25

Evo, moje mnenje o zdravniških plačah in stavki (je podobno kakor ga ima 75% državljanov)... hayley, ki pozna stvari iz prve roke, pa me lahk popravi, samo vidim, da je diplomatsko previdna :wink:

post1745353.html#p1745353
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Jan. 2024 22:31

- mmm kaj dosti več kot ko tukaj pišem nimam niti časa brat ali spremljat nič, sem cel dan v pogonu.
- sem zdaj nekaj časa brala izvide od otroka, ki jih je dobil na dom 1 mesec nazaj, samo sem zdaj prvič po enem mesecu doma/ na svojem stalnem naslovu
- grem zdaj gledat mojo Nemško-dansko serijo. Nisem vedela, da je neka fora, da se danci in nemci ne marajo med sabo. Ojoj, sem sicer tko tema za nemščino, da niti ne vem točno ali govori nemško ali dansko ali nekaj mešano vmes med serijo. Prepoznam pa sicer dobro norveščino, švedščino in finščino.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 31. Jan. 2024 10:27

- ok, nisem jaz tako neumna, sem brala, da naj bi bili dejansko za poslušat danščina in nemščina podobni, samo slovnično naj bi bila pa danščina bolj odobna norveščini in pisno?, ampak slušno pa bolj nemščini...

- ful je bilo fajn zoom predavanje včeraj. Sem sicer celo predavanje mela tamalega po rokah, na začetku dojila, pol ga pa pokončno čez ramo držala, da se je skos nekam zaletaval vame in malo tudi čebljal vmes, da kakšen del nisem dobro slišala...
- mali mi non stop vleče žico od slušalk, pa še zdaj imam dvojne slušalke, ki pri obojnih dela samo ena slušalka. Imam sicer službene bluetooth, ki jih še nikoli nisem uporabljala, nism navajena sploh rabit bluetooth slušalk .. ali brezžičnih, kar že so
- je bilo včeraj med drugim tudi o teh vzorcih navezovanja.. in o tem, da so raziskali, da naj bi otroci se bolje pozdravili, če so v bolnici, če imajo starše zraven in da ratajo po daljšem času brez staršev, ko so v bolnici, čustveno otopeli. Zato so zgradili v Slo. pediatrično kliniko (šele po letu 2000), da so lahko tudi starši tam poleg otrok... ..pa o tem, da naj bi bilo raziskano, da so med vojno imeli večjo posttravmatsko motnjo, tisti, ki so jih poslali k sorodnikom na podeželje, kjer je bilo zatišje pred vojno, od tistih, ki so ostali s starši skupaj v mestih - v 'centru vojnih bojišč'.

- malo razmišljam, koliko je sploh zdaj cena vrtca, pride 500e, 600e za enega al kaj... 2 cenika sem do zdaj odprla, 1x mi je vrglo neke Prevalje ven, ki je bil ful bolj poceni, kar je logično, da je tam nekje bogu za hrbtom bolj poceni.. razmišljam to v povezavi s tem, če bi hodila tudi še naprej na psihoterapio po njegovem 1em letu in bi bilo kar dosti potem stroškov še skupaj s psihoterapijo..

- mi ringaraja pošilja obvestila člankov na telefon.. zdaj nazadnje da so raziskali, da se otroci ponoči zbujajo iz razloga, da ne bi imeli bratov in sester, evolucijsko. Naš očitno jih hoče met, se ni zbujal od enega meseca. Zdaj se je med 3 in 4im mesecem sicer nazaj začel zbujat in je kot kakšen dan, včeraj spal od 21 do 7ih. Danes se je zbudil ob 00:30 in 4:30.
- naš pediater sicer pravi, da se zbujajo, če ne zaužijejo dovolj kalorij čez cel budni dan. In res sem jaz pojedla tisti dan, ko je on spal celo noč, več - več mleka pride ali bolj kalorično, takrat ko jaz čez dan več jem in/ali manj delam.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 31. Jan. 2024 16:06

* Ko že zgleda, da je vse OK in super... fašem neko novo vnetje, ki se mi zdi "sramotno" (prehitro) za moja leta... in sedaj šepam...
* K sreči imam doktorja tradicionalne kitajske medicine, ki mislim, da bo to znal odpraviti relativno hitro... in vnetje se mi ne zdi neki močno, tak da upajmo, da se ne bo zakompliciralo

* Potem slučajno ugotovim, da AK-Imun lahko jemlješ samo 5 vrečk ali 10, jaz ga pa jemljem že mesec dni... se mi zdi, da mi je ena na tem forumu "prodajala", da ga redno jemlje :twisted:

* No toliko, da se popravim, da se ne bo kdo zgledoval po mojih "para-zdravstvenih" nasvetih

* S plesom bom definitivno prekinil, z borilnimi veščinami pa še ne vem... oboje skupaj mi ne gre... pri plesu smo preveč svobodni, medtem ko treniram s trenerjem borbo, praviloma veva kake gibe delamo. Lahko da mi tud to škodi, ampak glede na to, da sem določeno tehniko z rokami uspel pridobit (se vidi, da sem računalničar in uporabljam roke :) )... spodnji del je pa itak bolj švoh :( ...bom še vztrajal...

* Seveda po dostojni pavzi.

* Prvič sem se zamislil, da se ne morem hecati v službi in zaradi nekontroliranih prostočasnih aktivnosti... imeti bolniških... če pač nisem za šport, pač nisem...

* Mogoče bi moral fotra poslušati in iti najprej na fizioterapijo...

* Sem se tudi zamislil nad svojo naglo jezo, ko kje ni po mojem... zaradi tega sem jih nenazadnje fasal... in fizično... in še tudi na druge načine v lajfu... pa še žaljiv znam biti... u bistvu sem majhen, nepomemben človek, začeti moram živeti v svoji ponižnosti

* Bomo videli kako mi bo, ko bom za nekaj časa prekinil s športom... ker nisem že nekaj mesecev popolnoma zdrav oz. januarja je zdaj bolje, a se šparam... tud že nekaj mesecev nisem v diskaču bil... u bitsvu me je tudi minilo, da tja hodim večinoma sam :roll: :?

* Plesal sem za novo leto dobro, določeni Avstrijci so me lepo pohvalili, da ful vidijo napredek pri meni... ampak pač od nečesa je treba tudi živeti (in žal od tega plesa jaz ne bom nikoli :( ), pretiraval sem, kakor pri vsaki stvari

* Forum so pa vizualno lepo prenovili, je zelo pregledan na PC-ju, na telefonu pa sem sprva mislil, da sem odtaval na napačno stran... upam, da je tam tudi pregleden
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 31. Jan. 2024 17:52

mmm, sama, ko potrebujem vzamem aminogran imun, ga imamo vedno na zalogi. Redno pa vitamine. Opazila sem, da če vzamem aminogran pravočasno, mi pomaga. Ko je vsega preveč za telo pa pomaga edino še počitek. Bi si upala trditi, da je način življenja kriv za marsikaj, telo enostavno nima časa za počitek.

hayley, iz odločbe, ki jo imaš za otroške dodatke lahko vidiš v kateri razred padete in potem vidiš koliko % vrtca bi morala plačevati.

- smo menjali pediatrinjo, zdaj jo imamo precej daleč stran ampak mislim, da je bila to ena boljših odločitev. Ko se selimo bo bližje.
Najprej sem bila skeptična, ker jo osebno poznam, malo starejša od mene, torej nima nekaj veliko izkušenj še ampak zaenkrat nam res pomaga. Končno stvari za katere je prejšnja rekla, da je vse ok rešujemo.

- žal mi je, da sem jo pred leti večkrat kam poslala :/

- jezna sem na prejšnjo, če bi poslušala in ne bi samo govorila vse se bo uredilo zdaj pri otroku ne bi prišlo do težav. Midva sva pa naivno zaupala.

- res ni fer, da se take stvari dogajajo, ko bi se lahko izognili. Skrbi me kaj in kako bo.

- v bistvu imamo zadnje čase res dobre izkušnje z zdravstvom, do vseh specialistov v res kratkem času

- drug teden bi morala imeti razgovor v službi. Trenutno sem v fazi, ko resnično kolebam med tem, če sem raje par let doma ali vztrajam. Delo mi je všeč ampak da sem med porodniško še vedno vsaj 2x tedensko na vezi z njimi.. Težko se je odločiti. Če bi dobila novo boljšo pogodbo bi mogoče ostala. Defenitivno pa ne bi delala za krajši dč, ker bi bila samo plača manjša, dela pa enako. Po drugi strani pa otroci še prehitro odrastejo in čas z njimi..ne vem še kaj bom.

- do danes nisem vedla, da ima nekje 80% sodelavcev mini otročke. Se vidi, da je mlad tim. Prav taki ponosni fotri delujejo in potem debatirajo o vsem mogočem.

- letos bi se morali seliti, napake in težave ena za drugo. Do sedaj le z enim izvajalcem ni bilo težav. Dobesedno vsakemu moraš gledati pod prste kaj dela. Še nadzornik, ki ga po urah plačaš ne vidi vsega..ah.

- preko ene osebe sva kupila staro nepremičnino, ki bo zraven naše, brez neke vrednosti ampak imeli bomo res veliko več prostora in miru. Tam nekdo stanuje, ima prijavljeno stalno in noče oditi. Mislili smo, da se ga bomo rešili ampak ne da miru, včasih je meni grozil, ko sem prišla tja, zdaj pa osebi, ki je to kupila. Ne moreš mu nič dopovedati, odvetnica, ki ureja to pravi, da samo vpije in žali kadarkoli so v kontaktu. Mislili smo, da bomo rešili stvar je pa le eskaliralo.

- enostavno se nimam energije več z vsem tem ukvarjati. Vedno je nekaj, ni ene stvari, ki bi šla tekoče. Ko bi nam vsaj zdravje klapalo.

- da odmislim vse, optimistično gledam kam vse bomo šli na dopust in izlete. Prva bo ponovno gora opic ampak še ne vem kako izvesti :)
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 31. Jan. 2024 19:01

Nismo oddali odločbe za otroške, sej mislim, da ne pademo v noben razred. Kolikor vem, z enim otrokom res težko padeš v kakšen razred, še moji starši, ki so imeli samo mene, 1 otorka in običajne službe, niso delali faksov, so bili v najvišjem razredu.. Sem hotela oddati za vsak slučaj lansko leto, pa sm ful časa čakala, da mi moj pove neke določene podatke, ki bi jih morala napisati. No za 2 leti nazaj, če bi mogoče prišli noter, ker moj se je zaposlil sredi leta, nekaj časa ni delal, zdaj za zadnje lepo pa mislim, da sigurno ne.. Ali je kakšna fora, da bi mgel oddati v vsakem primeru? Sem si razlagala, da samo, če pričakuješ kakšen denar, da oddaš.. Samo vrtci imajo malo različne cene, ne glede na razred, no jaz naj bi gledala enega, ki naj bi bil med dražjimi..

- zdaj berem, da ful dojenčkov očitno hodi v razvojno.
- zdaj me matra, a bi slučajno mogli hoditi tudi mi, ali ima vse dovolj normalno ali ima še vedno to ekstenzijo, ne vem.
- na izvidu pri 3 mesecih ima napisano ekstenzijo, ampak ker je moj rekel, da se stanje od 2 meseca do tretjega izboljšuje, zato naj bi samo spremljali stanje. Zdaj pri pediatru pri 4. mesecu, je rekel samo da ma normalen mišični tonus, zdaj pa še vedno nisem sigurna, sploh ko vidim, koliko jih hodi na te fizioterapije..

- imamo mi enega kar precej starejšega pediatra

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov