Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Maj. 2022 22:37

Mi ni plača toliko pomembna, pa tudi nisem še zdaleč tam edini kandidat...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 25. Maj. 2022 11:14

Jaz nisem na razgovorih zaenkrat še nikoli prva postavljala številke. Sem pa komentirala kar so oni ponudili meni :D.

Bog ne daj da komu od starejših generacij omeniš, da si se pogajal za plačo/višino povišice. Komentarji, ki sem jih js dobila na to da sem zavrnila premalo plačano službo so bili popolnoma vsi v stilu: "ko smo mi iskali službo nismo nikdar vprašali kaka bo plača, smo hoteli delat, ne zaslužit" :roll: :roll: :roll:
Da sem se pogajala za višino povišice po letu in pol dela pa rajši nisem niti nobenemu razlagala :D

- bomo videli kak dan bo danes.
- sem prav žalostna, ker imamo danes zadnjič tečaj plavanja s tamalo, nadaljujemo z naslednjo skupino a šele jeseni :(
- da še ne vem ali se bo moja joga skupina še dobivala čez poletje.
- še dober mesec pa gremo na dopust :hearts: , pomojem bomo s tamalo šle že kak dan prej kar same, pa naj foter zaključi z delom :D
-
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 25. Maj. 2022 13:56

Meni niso povedali koliko, so me samo vprašali, ne vem, kako bi se v takem primeru izognila vpr.
Jaz nekaj sem morala reči, nisem hotela pretiravat, ker že tako sem bila na razgovoru, ki je malo na drugem področju kot sem jaz sedaj, pogoj je pa 3 leta izkušenj na njihovem področju.. Sem vzela razgovor bolj za vajo, ker po izkušnjah ne ustrezam toliko k njim. Ampak nekako štejem v plus, da je v tem drugem podjetju veliko več možnosti napredovanja, kar pri nas ni..

Noben ni nič komentiral moje cifre potem.. Se mi ne sanja koliko imajo na tistem področju, mogoče sem pa rekla precej nizko cifro..

Ugl moj bivši dela v istem podjetju, pa ima plačo z malico in prevozom nekje tam kolikor sem jaz podala vrednost, pa mislim, da je na bolj enostavnem delovnem mestu, kot to na mojem razgovoru..

V zdajšnji službi me je tudi vprašala ženska na adeccu, koliko pričakujem, samo sem rekla zelo malo na začetku, ker nisem imela pojma o plačah, tako D aje bila dejanska ponujena plača se malo višja kot sem rekla. Ima pa en sodelavec, ki je 15 let starejši od mene, plačo enako moji..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 25. Maj. 2022 16:51

ko smo mi iskali službo nismo nikdar vprašali kaka bo plača, smo hoteli delat, ne zaslužit


To so res neka cudna razmisljanja nasih starejsih generacij :D samo kramp pa lopata, tudi ce imas grbo do 40ga in si na koncu se vedno revez. Ampak te vsaj sosedje ne bodo vlacili po ustih.

Vidim tudi jaz, da te vzorce se vedno malo vlecem s sabo. Tu kjer sem zdaj, so ljudje vecinoma res ze te miselnosti, da fer delo zasluzi fer placilo in bodo to brez problema rekli. Jaz pa sem rabila 6 let, da sem eno stranko za katero delam dosti (in dobro) vprasala za povisico :tot:

Postavit ceno samemu sebi v profesionalnem okolju ne bi smel bit tabu - vsaka storitev nekaj stane. Ce maserka lahko doloci cenik za masazo in se ne spusca pod to, zakaj bi se morali drugi?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 25. Maj. 2022 20:54

Jaz nisem na razgovorih zaenkrat še nikoli prva postavljala številke. Sem pa komentirala kar so oni ponudili meni :D.

Jaz pa sem. OK, prva služba je bila v javnem sektorju, tam neki ful maneverskega prostora ni, so mi pač rekli kolk mi lahk dajo glede na mojo izobrazbo. Vzemi ali pusti. Saj za prvo službo se mi je zdelo dovolj :) Pa niso bili neki ne-fer, smo kar vsi bili na istem.

Na razgovoru za drugo službo sem pa celo sam načel ta pogovor. Povedal sem številko, bivša mi je rekla še, da se moram pogovarjati v bruto zneskih, torej sem povedal bruto številko. So rekli, da bodo dali naprej, hehe, in šele na drugem krogu so mi ponudili malenkost manj od mojih želja. Je pa bilo hecno, ker tam sem pa malo pozabil te bruto številke in sem jih sam spraševal kolk je to neto :twisted:

V javnem sektorju res bolj sami povejo koliko ti dajo, v privatnem pa včasih že na vlogi ponudijo možnost, da označiš, koliko hočeš imeti. Potem pa komentirajo preveč/premalo/ravno toliko smo ti mislili dati :oops: :twisted: :)

Mislim, meni ni za zgubljat časa, sej tko me tudi na razgovorih ocenijo. Kot hitrega, ki bo tudi hitro vzel ali pa pustil priložnost. Če me ne bi na prvem razgovoru sami vprašali o številki, bi pa sam to kar načel, ker se mi zdi dost pomembna stvar.

Pa ni nujno, da sem se do sedaj sploh kjerkoli dobr zmenil, praviloma je znotraj vsake že srednje velike firme ful anomalij glede plač in "navodilo" naj se o plačah med seboj ne pogovarjamo :twisted:
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 25. Maj. 2022 22:24

mmm napisal/-a:Haha, you got me.

Sem očitno eden tistih za katerega so neki chati bolj pomembi od (spletne) banke, ali pa morda imam tak minus na računu, da mi je vseeno :lach:
Ali pa nimam vseh koleščkov v glavi na pravem mestu, da bi vedel ločiti bistveno od nebistvenega

Ali pa sem eden tistih, ki si kamero na laptopu prelepijo s salotejpom, saj tisto kar je gor/v računalniku pa ni tolk pomembno kakor moj obraz :lach:

Just kidding :rolleyes: :roll: :lach:


si težko predstavljam, da bi se nekdo ful trudil z IT znanjem in tehnologijo, da bi bral privat pogovore nekega nekoga na netu, ki so mogoče mal seksualni :) takih osebkov ki si prek neta na skrivaj kakšne packarije pišejo, pošiljajo, je malo morje, v bistvu mislim da nas večina vsaj občasno to počne.

mogoče bi se to zgodilo, če bi imel nek IT tip hudo hudo neuslišano "ljubezen", bil obseden z njo in ji sledil do te mere da bi šel hekat v njeno zasebnost. medtem ko obstaja ogromno moških, ki se po celem netu trudijo pridobit pozornost kogarkoli in pišejo in pošiljajo precej neokusne stvari javno, pa jih vsi ignorirajo.

interes pridobit je precej težko tudi če se trudiš, ponesreči je sigurno ne boš dobil ;) tako da mislim, da si lahko miren.

itak pa več ali manj vse tukaj na forumu napišeš, pomoje če bi si nekdo ful želel najti tebe ali hayley, bi samo dobro preštudiral vse vajine poste in vaju našel :)

priznam, da
- mislim da lahko številke o zaželjeni plači govoriš, ko zelo dobro poznaš svojo vrednost na delovnem trgu. na pamet si zmislit neko cifro in to zahtevat se mi zdi neumno. ok, lahko poveš svoja pričakovanja, ampak za pogajanje moraš imet nekaj, kar si delodajalec želi, in je težko dobiti. če si profi v svojem poklicu in je težko dobit tkao sposobenga, sam postavljaš ceno. če si pa samo eden od mnogih, sploh na začetku, se bojo pa smejali in te odslovili.
podobno kot če bi nek podpovprečno-izgledajoč neurejen tip, ki je ženskam nezanimiv, bil ful izbirčen in zahteval lepotico ki je obenem tudi odlična gospodinja :)
hej norci :)
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 25. Maj. 2022 22:51

Zato ker lepota in "biti dobra gospodinja" pa že ne greta z roko v roki skupaj? :lach: Jojojoj.

- Se veselim jutrišnjega pohodništva. Me prav zanima, kaj je rezerviral, nič ni hotel povedat.
- Bo par dni oddiha prav pasalo, sem pa z mislimi tudi že pri Sardiniji in Siciliji poleti.
- Mi gre na živce naš nesposoben manager. Če ne bi osebno poznal ustanoviteljev podjetja, bi že zdavnaj letel stran. Polomija z angleščino, nejasna komunikacija in brez vsakega opravičila, ko za*ebe. :x
- Moram naredit še malico za jutri, ne vem kaj delam tukaj, ker moram vstat ob 5ih.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 25. Maj. 2022 23:38

Ash. napisal/-a:Zato ker lepota in "biti dobra gospodinja" pa že ne greta z roko v roki skupaj? :lach: Jojojoj.


:rolleyes:

seveda gresta skupaj. ampak taka ženska lahko spozna boljšega moškega.

mogoče pa ni tvoj manager kriv za nejasno komunikacijo :D
hej norci :)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 26. Maj. 2022 6:07

slovenc79 napisal/-a:itak pa več ali manj vse tukaj na forumu napišeš

Verjetno bi se me dalo najti brez uporabe tehnologije (torej zgolj na podlagi napisanega), čeprav bi bilo verjetno še vedno ceneje ali pa vsaj hitreje me poiskati z uporabo tehnologije :oops: :lach:
Poudarim kakšen del, ki ga morda zunaj ne poudarjam tako močno, pa že hayley je rekla, da tukaj izgledam drugače kakor zunaj.

Bi pa ugibal, da morda me je kdo tudi tukaj iskal, ko sem pisal o covid19. Sedaj teh prispevkov več ni, jaz pa sem še vedno tu :oops: :)

- mislim da lahko številke o zaželjeni plači govoriš, ko zelo dobro poznaš svojo vrednost na delovnem trgu. na pamet si zmislit neko cifro in to zahtevat se mi zdi neumno

Meni se je zdelo pomembno, da končno dobim službo, kjer bo plača koliko toliko OK. Znesek sem očitno si dobro postavil, glede na to, da so mi ponudili podobno :)
Sem najprej seveda sam vprašal kakšna bo plača, pa so rekli da se o tem še ne bi pogovarjali, lahko pa sam kaj predlagam. Za tak primer je dobro biti pripravljen, da veš vsaj kaj reči :)

podobno kot če bi nek podpovprečno-izgledajoč neurejen tip, ki je ženskam nezanimiv, bil ful izbirčen in zahteval lepotico ki je obenem tudi odlična gospodinja :)

Sem urejen. To da je gospodinja mi ni (več?) toliko pomembno (ne bom pa jaz njej gospodinja :!: ). Živim sam in imam doma kar lepo urejeno. :) Če bi mi bila všeč bi se tudi glede videza dalo najti kompromis.

seveda gresta skupaj. ampak taka ženska lahko spozna boljšega moškega.

Bivša je znala, da sem (lahko) dober, zelo dober. Ne opazijo pa ženske tega na prvi pogled, vsaj večinoma ne.

Smo v priznanjih in sem (spet) malo obrnil nase ;D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Maj. 2022 6:24

- mmm ne stresiraj se na napisano v drugih postih. Za moje pojme, jaz te poznam in ne bi rekla, da si kaj o sebi osebnega tu gor napisal, iz česar bi te lahko nekdo našel...
- meni je drugače K svetoval naj rečem 20-30% več od sedanje plače. S tem, da tam ne bi imela službenega avta, ne vem kako pa dodati ta službeni avto k plači, da potem lahko primerjaš z nekim mestom, kjer avta ni. Ali boniteta vse izravna, ali si prišteješ kak stotak plusa k plači?
Dobim zaradi avta posledično na izpisku vedno nekaj stotakov več, kolikor imam v pogodbi bruto...
Sicer mi to ni tako pomembno, bi v vsakem primeru bila zelo vesela s službo, za katero sem šla na razgovor, ampak samo tako za informacijo...

Mogoče mayaeb kaj ve, kako bi se k plači štel službeni avtomobil, ali se z boniteto izniči, ali si še vedno kaj v plusu pri plači in koliko?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Maj. 2022 7:53

- sem živčna danes in me skrbi moje finančno stanje. Odkar imam to terapevtko kaj dosti ne prišparam, ne vem ali še in koliko časa hoditi.
- me malo jeb* tudi, ker sem bila navajena dokaj komot finančno živeti kot otrok in najstnica, zda, ko sem pa samostojna, v najemu, imam občutek, da ves čas samo delam, denarja pa nimam nič oz si ne morme nič privoščit..

- Koomaj čakam kakšen dopust, res nevem kdaj se bo zgodil.. konec junija morem bit službeno v Nemčiji, tako, da očitno po tem datumu.
Se bomo kar peljali z avtom z dvema sodelavcema, do tja, me prav zanima, s čigavim avtom bomo šli, jaz imam sicer ličarja, ker se je tisti politik vame zaletel, ravno par dni prej in bom mogoče par dni brez avta... Onadva imata pa nek take oblike avte enoprostorce, ki jih nisem prav navajena vozit bila do zdaj..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 29. Maj. 2022 21:36

* Zelo pester vikend sem imel
* Nič ga nisem ponočeval, sem pa bil na "dejtu", vsaj jaz temu tako pravim
* Ostalo pa ne komentiram. Super ženska je, res mi je všeč, tudi na prijateljstvo z njo bi pristal :oops:
* Neki ful močnega, drugačnega, me vleče nanjo, mogoče pa zadanem na "loteriji", pa se tudi v njej kaj prebudi :oops:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 31. Maj. 2022 13:55

- je čuden/ slab dan, ampak po drugi strani m ije pa bolj odprlo oči glede določenih stvari
- se ful slabo počutim glede sebe
- sem pa po drugi strani imela ta teden prvič terapijo, ko že skoraj nisem vedela o čem bi sploh točno govorila, na koncu sem samo bolj o temi službe in potencialnih novih služb. Imam pa v nasprotju z včeraj zdaj cel kup misli, o čem bi govorila.
- ne vem točno ali naj še hodim ali ne, prvi plan, pri katerem številu ur bom končala, je že šel mimo, tako da bom mogoče ciljala na 5 ur več za zdaj
- mi res v bistvu manjka druženja v Lj, ker imam bolj bližnje vse več kot uro ven iz Lj, sem bila navajena da sem iemla prej bivšega v Lj in sem se največ z njim družila
- po eni strani ne vem, če ne bi raje iskala potem služb bolj v okolici svojega domačega kraja
- bom jutri službeno na drugem koncu Slo in se vidim še z eno bivšo sošpolko po daljšem času
- mi je tako vse bolj narobe, plus dodatno se počutim, kot da sem brez neke opore od lanskega poletja naprej.
- nimam sploh toliko motivacije za naredit svari, kot bi jo mogla imet, ne vem kako naj se prisilim

- Imajo očitno nekateri meni nepoznane službene probleme, njegova sestra želi v drugo službo zaradi neprijetnega ženskega kolektiva na njenem področju. Sem sama imela še najbolj probleme z neprijetnim ženskim spolom na zadnje v osnovni šoli (in strežba na eni lokaciji) in upam, da nikoli več. Mislim, da v službo, kamor sem se na zadnje prijavila, sta oba spola ampak več/ večino je žensk. Tudi vodji oddelkov na razgovoru sta bili ženski.
- Sem tako sita službe in skos gre bolj slabo, da bi najraje direkt šla. Pa še dopusta nisem imela skoraj nič do zdaj letos.
- bi edino pogrešala moj avto, si ne bi mogla sama takega sfinancirati oz. mogoče da ja, samo bi mi bilo škoda dati toliko denarja. Ter tudi sodelavce. Sefa ne vem, če, lih koleričen ali prav hudoben ni, samo ne da skoraj nič napotkov mi ne pri delu, karkoli drugega nepovezanega s službo se pa tudi še ni nikoli z mano pogovarjal.. malo čuden tip po eni strani, ga ne moreš prebrat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Jun. 2022 18:12

- So dnaes na službeni poti na avtocesti naletela 3 vozila verižno direkt pred mano, še dobro, da sem pravočasno prižlajfala, da se nisem zaletela še jaz
- je bilo fajn videt prijateljico iz faxa, ki je že dolgo časa nisem videla
- deluje njena služba veliko manj stresna od moje. Malo razmišljam o sebi in o tem, da si vse rada naredim čim bolj kaotično očitno.
Lahko bi ostala z bivšim in živela v miru, zakaj sem mogla rinit v neke spremembe oz nism bila zadovoljna, kot je bilo... 2. Področje, sem pa res izbrala eno izmed najbolj stresnih služb.. Pa še niti mladih/ moje generacije ali par let starejših bolj malo vidim. Sodelavci so vsi veliko starejši, stranke so povečini vodje oddelkov, ljudje z najmanj doktorati, starejše generacje od mene... Ko imam koga mlajšega, bolj moje generacije, je prav prijetna sprememba..
- komaj čakam, da sipnem nekaj alkoholnega, ko domov pridem
- kako sem si zapletla življenje... Po drugi strani so pa neki nasveti, 'bodi v 20ih čim več izven comfort zone. Sem zadnje 2-3 leti konstantno izven comfort zone'.. ampak I see no good..do te točke
- Ne vem, katere št. hlač naj kupujem, ugotavljam, da jeans so mi 36 vse prevelike, 34 pa premajhne. Pa 36 se še dodatno raztegnejo od takrat, ko jih v trgovini pomeriš.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Jun. 2022 5:29

- Sem vesela da je petek

- sem imela krajši sestanek včeraj z eno stranko, ki je iz istega mesta na Primorskem in je predlagal, da se lahko še kaj podruziva, tu v Lj privat :D :D
Sva po bolj uradnem delu, šla še na eno kafe ven in sem mimogrede omenila, da imam večino poznanih bližnjih, bolj Gorica, Obala, nekaj štajerska, Lj pa bolj ne..
- sem včeraj spet dve sosolki srečala, na enem sestanku in malo pokramljala.

- sem imela lani neko tako obdobje, ne vem kaj je bilo, ali se nek čas nisem z nobenim dobivala ali ravno prenehala dobivanje s Chaskijem in sem imela nek sestanek z zgoraj omenjenim, ki zdaj predlaga privat druženje in mi je bil kar iz nenaznanega razloga malo všeč Oz sem kar metuljčke začutila med tistim najinim/sestankom, pogovorom, to je bil edini tak primer s stranko.
Samo zdaj mi pa ni nekaj posebno več v tej smeri zanimiv.

- sem imela prejšnji teden malo nenavaden primer, ko mi neka starejša stranka reče, če imam minuta časa, da mi pokaže nek razgled na vrhu stavbe. Ni bilo potem nič takega, sem pa malo čuden občutek dobila in se bolj prazna stavba je bila..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov