Priznam da... #19
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
hayley napisal/-a:* a ti to meni pišeš, da Ukrajina ni v NATO, kaj se ti zdi da sem tako blond ali kaj?
Kolikor vem ti nisi blond

Ukrajino ti dajem za primer, kaj se lahko zgodi z državo, ki ni v NATO.
Ukrajina je nečlanica NATA, ki je sprva bila prepuščena sama sebi oz. NATO nima jajc, da bi ji pomagal - oz. ji pomaga z bypass-i
Najprej s(m)o jih našuntali proti Rusom, zdaj je pa vojna
Pa nisem za Ruse, prej sem bolj za NATO. Ampak kritično gledam na stvari. In sovražim vojno.

Slovenija, če ne bi bila v NATO, bi bila takoj zasedena od kake večje velesile (lahek plen). Lahko, da bi potem imeli kake upore v obliki gverile.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
- Ukrajina ima že veliko let nesoglasja z Rusijo, ni povezave z NATOM oz. deloma jo Rusija napada ravno zato, ker je z njihovimi interesi v nasprotju, da se Ukrajina pridruži NATU. Moje mnenje je, da Nato samo spodbuja vojno in do zdaj ni bil uporaben.
- zakaj bi kdo v tem času koga zasedel, do zdaj mislim, da nato ni nikoli nič ukrepal, pa tudi vprašanje, če bi, če bi bilo potrebno
- zate imam vedno občutek, da nekaj na pamet pišeš
- pa tudi, od kje tebi to, da moraš na hitrem testu pravi trenutek ujeti? Prvič kaj takšnega slišim. Vsi, ki so bili 1x pozitivni na hitrem, so bili potem tudi še naprej 7 ali 10 dni pozitivni, dokler niso bili zdravi. Ena je da se ti virus naseli nekam na želodčno-prebavno področje in imaš simptome tam, potem ni kaj iskati v nosu. Tudi vsem Kitajcem zdaj jemljejo brise nekje iz ust, žrela, iz nosa ni več videt..
- zakaj bi kdo v tem času koga zasedel, do zdaj mislim, da nato ni nikoli nič ukrepal, pa tudi vprašanje, če bi, če bi bilo potrebno
- zate imam vedno občutek, da nekaj na pamet pišeš
- pa tudi, od kje tebi to, da moraš na hitrem testu pravi trenutek ujeti? Prvič kaj takšnega slišim. Vsi, ki so bili 1x pozitivni na hitrem, so bili potem tudi še naprej 7 ali 10 dni pozitivni, dokler niso bili zdravi. Ena je da se ti virus naseli nekam na želodčno-prebavno področje in imaš simptome tam, potem ni kaj iskati v nosu. Tudi vsem Kitajcem zdaj jemljejo brise nekje iz ust, žrela, iz nosa ni več videt..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- mmm
- Cosmofrik
Problem je, da Rusija po svojih uradnih staliscih sploh ni napadla Ukrajine, tega ne priznava, ima zgolj obrambno operacijo za zascito separatisticnih pokrajin Doneck in Lugansk
Tudi vse kar je dobil Putin je dovoljenje za to operacijo, vec ni niti nobenega prosil
Vidimo pa da ta operacija seze precej dlje od dveh separatisticnih pokrajin
Ne pisem na pamet. Glede covida stojim za svojim razmisljanjem, je v skladu z dejstvi - vsaj to kar pisem zadnje case odkar sem cepljen
Glede vojne pa marsicesa se nisem (na)studiral
NATO bi nas branil, zdaj koga vse napada ne vem, praviloma vedno sciti svoje interese in odgovarja na groznje. Mislim da NATO tudi v mnoge vojne, v katere grejo ZDA, ne gre
Da bi NATO napadel Rusijo je malo verjetna, kratkorocno, verjamem pa da dolgorocno za Rusijo ni ugodno da meji na NATO.
Ceprav jaz nocem ziveti v svetu izdelave orozij in pobijanja ljudi, mislim da je clovestvo mozno iti na visji nivo in orozja opustiti. To zamerimo Rusiji, ko se “igra” na nasem pragu, po drugi strani se pa sprenevedamo ko sodelujemo v konfliktih v “tretjem svetu” - zdaj ne govorim o NATO ampak o ljudeh zahodne civilizacije
Tudi vse kar je dobil Putin je dovoljenje za to operacijo, vec ni niti nobenega prosil
Vidimo pa da ta operacija seze precej dlje od dveh separatisticnih pokrajin

Ne pisem na pamet. Glede covida stojim za svojim razmisljanjem, je v skladu z dejstvi - vsaj to kar pisem zadnje case odkar sem cepljen

Glede vojne pa marsicesa se nisem (na)studiral
NATO bi nas branil, zdaj koga vse napada ne vem, praviloma vedno sciti svoje interese in odgovarja na groznje. Mislim da NATO tudi v mnoge vojne, v katere grejo ZDA, ne gre
Da bi NATO napadel Rusijo je malo verjetna, kratkorocno, verjamem pa da dolgorocno za Rusijo ni ugodno da meji na NATO.
Ceprav jaz nocem ziveti v svetu izdelave orozij in pobijanja ljudi, mislim da je clovestvo mozno iti na visji nivo in orozja opustiti. To zamerimo Rusiji, ko se “igra” na nasem pragu, po drugi strani se pa sprenevedamo ko sodelujemo v konfliktih v “tretjem svetu” - zdaj ne govorim o NATO ampak o ljudeh zahodne civilizacije
"Tema je tvoja svetloba.
-
hayley - Cosmopsiho
- s kakšnimi dejstvi je v sladu izjava, da je potrebno pri testiranju s hitrim testom ujet pravi trenutek? V teoriji velja, da se virus pomnožuje od začetka okužbe, hitri test ne zazna virusa, če ni dovolj skoncentriran, v začetku okužbe, PCR je pa bolj občutljiv in zazna že manjše količine virusa. Pa tudi, da je potrjeno testirat nek del telesa, kjer so simptomi in kjer se smatra, da se nahaja virus...
- mmm
- Cosmofrik
1) Izjave sodelavcev, kolegov, prijateljev, ki so se kar namucili za pozitiven rezultat. HAG je pri nekaterih od njih bil pozitiven kaka 2 dni, nic vec
2) Lastna izkusnja z (verjetno) delto. Na PCR bil pozitiven, na hitrem ze z zacetkom simptomov ne
2) Lastna izkusnja z (verjetno) delto. Na PCR bil pozitiven, na hitrem ze z zacetkom simptomov ne
"Tema je tvoja svetloba.
-
hayley - Cosmopsiho
- Ja zdaj po besedah moje zdravnice PCRjev ne delajo več, samo hitre, nimaš možnosti it na pcr, edino če sam daš 80 eur al koliko že. Bodi bolan in trpi v službi varjanta, če imaš korono..
- mayaeb
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 8. 2020
hayley napisal/-a:- s kakšnimi dejstvi je v sladu izjava, da je potrebno pri testiranju s hitrim testom ujet pravi trenutek? V teoriji velja, da se virus pomnožuje od začetka okužbe, hitri test ne zazna virusa, če ni dovolj skoncentriran, v začetku okužbe, PCR je pa bolj občutljiv in zazna že manjše količine virusa. Pa tudi, da je potrjeno testirat nek del telesa, kjer so simptomi in kjer se smatra, da se nahaja virus...
V bistvu potrjujem to,da je treba pravi trenutek testirati, žal. Nazadnje mi hitri 2 dni ni pokazal, pokazal je tretji dan ampak samo z brisom iz grla, iz nosu ni bil pozitiven. Nato sem šla na pcr-zaradi kronične bolezni pripada, je bil negativen, potem so ga 2dni kasneje ponovili in je bil pozitiven. Na isti dan je bil hitri negativen.
Vse skupaj zmešnjava.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
-
hayley - Cosmopsiho
No jaz glede Ljudi, ki jih poznam ni noben imel takega primera, vsi so bili ves čas, več dni pozitivni na hitrem testu, šele zadnji dan, ko so imeli za it nazaj v službo, so bili negativni na hitrem testu..
V teoriji pojav, da bi bil hitri pozitiven in pcr negativen bolj ni možno, Oz se krivi napačno odvzet bris, ker ima pcr večjo občutljivost od hitrega.
Zdaj potrebno je odvzeti tudi na pravem mestu, o tem nisem brala, ampak imam predvidevanja, da če te npr boli grlo, nisi pa popolnoma nič prehlajen, imaš mogoče samo v grlu in ne v nosu? To glede lokacije odvzema, ne vem zagotovo, ampak zgornja izjava glede občutljivosti hag in pcr drži in tudi po vseh spletnih straneh piše enako.
Jaz sem si od 6ih testih doma, 1x vzela tudi iz grla/zrela..
Sicer ne trdim da imam korono, lahko D aje izgorelosti povezana z vročino.. Ampak, da moraš ujet pravi trenutek, vsaj po večini ne velja, večina ljudi je še vsaj par dni pozitivna. 'Pravi trenutek' pomeni zelo kratek čas, manj kot 2 dneva, se pravi, če se vsakodnevno testira ob znakih okužbe, se mi zdi 'pravi trenutek' veliko pretirana izjava/ sliši se nelogično, izmišljeno meni... Če se človek vsakodnevno testira ali celo 2x na dan, bi to moralo biti dovolj.. (kakor sem se jaz v tem tednu).
V teoriji pojav, da bi bil hitri pozitiven in pcr negativen bolj ni možno, Oz se krivi napačno odvzet bris, ker ima pcr večjo občutljivost od hitrega.
Zdaj potrebno je odvzeti tudi na pravem mestu, o tem nisem brala, ampak imam predvidevanja, da če te npr boli grlo, nisi pa popolnoma nič prehlajen, imaš mogoče samo v grlu in ne v nosu? To glede lokacije odvzema, ne vem zagotovo, ampak zgornja izjava glede občutljivosti hag in pcr drži in tudi po vseh spletnih straneh piše enako.
Jaz sem si od 6ih testih doma, 1x vzela tudi iz grla/zrela..
Sicer ne trdim da imam korono, lahko D aje izgorelosti povezana z vročino.. Ampak, da moraš ujet pravi trenutek, vsaj po večini ne velja, večina ljudi je še vsaj par dni pozitivna. 'Pravi trenutek' pomeni zelo kratek čas, manj kot 2 dneva, se pravi, če se vsakodnevno testira ob znakih okužbe, se mi zdi 'pravi trenutek' veliko pretirana izjava/ sliši se nelogično, izmišljeno meni... Če se človek vsakodnevno testira ali celo 2x na dan, bi to moralo biti dovolj.. (kakor sem se jaz v tem tednu).
- Firestorm
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 4. 2016
hayley napisal/-a:- Ja zdaj po besedah moje zdravnice PCRjev ne delajo več, samo hitre, nimaš možnosti it na pcr, edino če sam daš 80 eur al koliko že. Bodi bolan in trpi v službi varjanta, če imaš korono..
Jaz sem imela korono cca 1 teden nazaj in me je zdravnica po pozitivnem domačem testu direkt na PCR poslala.
Tako da edino, če so tole spremenili sedaj v zadnjem času...

- mmm
- Cosmofrik
Firestorm napisal/-a:hayley napisal/-a:- Ja zdaj po besedah moje zdravnice PCRjev ne delajo več, samo hitre, nimaš možnosti it na pcr, edino če sam daš 80 eur al koliko že. Bodi bolan in trpi v službi varjanta, če imaš korono..
Jaz sem imela korono cca 1 teden nazaj in me je zdravnica po pozitivnem domačem testu direkt na PCR poslala.
Se tudi meni zdi, da so šli nazaj na potrjevanje s PCR-testi, odkar je epidemija v Sloveniji (uradno) "upadla".
Vmes je bila težava, da so naredili 20000* testov dnevno, s tem da zmorejo pa narediti nekje 10000 PCR-jev dnevno, nekaj so pošiljali v Nemčijo, kjer se je kar dolgo čakalo na rezultate, potem so pa obupali in šli na potrtjevanje s hitrimi testi.
*številke sem verjetno falil, tako dobrega spomina pa žal nimam
Pozneje nisem več spremljal, tako da kako točno je zdaj ne vem, mislim pa, da laboratorij ki izvaja PCR teste z veseljem dela na polno. Tako da PCR-ji po mojem se izvajajo in ne bi smelo tako težko priti do njega.
mayaeb ima tudi prav. Se spomnim, da pri enih tudi PCR test težje postane pozitiven, mislim da hitri antigenski se pa še bistveno težje "obarva" pozitivno.
Še 1x, hayley. Bolanemu ni treba v službo. Ne vem kateri zdravnik te bo bolanega poslal v službo. Verjetno ti bo pa dal dan do dva dni bolniške, če ne bo ugotovil kaj ti je, ne takoj v kosu celih 7. No kaj jaz vem, odvisno kako se "zmeniš" z zdravnikom. Tudi za brezplačni PCR so se nekateri znali zmeniti, takrat ko je bil težje dostopen.

"Tema je tvoja svetloba.
- mayaeb
- Kofetarica
Pri meni pcr prvič sigurno ni bil pravilno odvzet,zato je bil negativen. Verjamem, da je večina testov, ki so lažno negativni odvzetih narobe.
Je pa zdaj itak ful nekih viroz, angine, gripe....ni vse korona
Je pa zdaj itak ful nekih viroz, angine, gripe....ni vse korona
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
-
hayley - Cosmopsiho
Firestorm napisal/-a:hayley napisal/-a:- Ja zdaj po besedah moje zdravnice PCRjev ne delajo več, samo hitre, nimaš možnosti it na pcr, edino če sam daš 80 eur al koliko že. Bodi bolan in trpi v službi varjanta, če imaš korono..
Ja ne vem, jaz sem vse po pravici povedala, imam sicer osebno zdravnico na primorskem, edino če so tam kaj odzadi za časom..
Sem povedala medicinski v sredo, da sem imela 5 domačih testov od ponedeljka naprej negativnih in ona mi je rekla, da na PCRje sploh ne pošiljajo več in da moram obvezno iti delat hitri test, ter nekam nezaslišano, kako da do zdaj še nisem šla delat hitrega testa na (testirno točko)
Mama mi je isto rekla, da je slišala (po radiu?), da ne delajo več pcr testov.
Jaz ne trdim, da imam covid, sem samo rekla ,da tista trditev, da moraš ujeti pravi trenutek, se mi ne zdi pravilna. Lahko, da hitri test ne zazna okužbe, če nimaš okužbe v nosu ali če imaš prenizko koncentracijo virusa. Da bi pa kar tako moral ujeti en trenute, ko pokaže pozitivno, malo pred tem in malo po tem, bo pa negativno (tako si jaz razlagam 'pravi trenutek'), se mi pa res ne zdi pravilno povedano..
- Ne vem točno, kje je sploh meja zdaj pri temperaturi, da se šteje kot vročina, enkrat je bilo 37,0, zdaj je očitno več
- pri nas je nerodno vzeti bolniško, ker noben ne jemlje sploh bolniške in če nisi zelo bolan, izpade, kot da se ti ne da delat. Če imaš pa kovid, ko pa moraš bit po pravilu doma, je pa lažje..Jaz sem bila zdaj 3 dni doma, to je bil zdaj itak zakon, da niti ne bi rabil it do zdravnika do 3 dni, mislim da velja nekje do maja letos.
Zadnjič spremenil hayley, dne 19. Mar. 2022 14:33, skupaj popravljeno 1 krat.
- Firestorm
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 4. 2016
hayley napisal/-a:Firestorm napisal/-a:hayley napisal/-a:- Ja zdaj po besedah moje zdravnice PCRjev ne delajo več, samo hitre, nimaš možnosti it na pcr, edino če sam daš 80 eur al koliko že. Bodi bolan in trpi v službi varjanta, če imaš korono..
Ja ne vem, jaz sem vse po pravici povedala, imam sicer osebno zdravnico na primorskem, edino če so tam kaj odzadi za časom..
Nisem sploh mislila, da ti kaj ne bi po resnici povedala.

- mayaeb
- Kofetarica
Ne vem točno, kje je sploh meja zdaj pri temperaturi, da se šteje kot vročina, enkrat je bilo 37,0, zdaj je očitno več
- pri nas je nerodno vzeti bolniško, ker noben ne jemlje sploh bolniške in če nisi zelo bolan, izpade, kot da se ti ne da delat. Če imaš pa kovid, ko pa moraš bit po pravilu doma, je pa lažje..Jaz sem bila zdaj 3 dni doma, to je bil zdaj itak zakon, da niti ne bi rabil it do zdravnika do 3 dni, mislim da velja nekje do maja letos.
Vročino imamo, če je merjena ob 6. uri zjutraj pod pazduho višja od 37,2 ˚C ali popoldan ob 16. uri višja od 37,7 ˚C
-
hayley - Cosmopsiho
- ja tako piše na googlu, sem tudi jaz pogooglala, ampak lahko kdo potrdi, da je tudi od zdravnika slišal te podatke ali nekje prebral.. Ko sem bila jaz otrok in v mladosti je veljalo, da je vročina od 37,0.
- sicer sem imela v ponedeljek zjutraj 37,1, potem četrtek in petek, ko sem pa šla v službo, pa 37,3 (zjutraj) vmesne dni se ne spomnim.. v petek, ko sem prišla iz službe sem imela 38,2, danes sem imela jutranjo 37,6/37,7.. sem se pa kasneje po lekadolu in prostem dopoldnevu počutila boljše
- sicer sem imela v ponedeljek zjutraj 37,1, potem četrtek in petek, ko sem pa šla v službo, pa 37,3 (zjutraj) vmesne dni se ne spomnim.. v petek, ko sem prišla iz službe sem imela 38,2, danes sem imela jutranjo 37,6/37,7.. sem se pa kasneje po lekadolu in prostem dopoldnevu počutila boljše
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]