Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 14. Jun. 2015 16:03

Jst imam pa to vikanje-tikanje zelo popredalčkano: z ljudmi, ki jih spoznavam v prostem času se tikam (razen če so res zelo starejši jih vikam, dokler se ne zmenimo drugače). Na prevozih tudi vedno vikam, dokler se ne zmenimo drugače - ker na moji relaciji vozijo večinoma starejši, že vsi v službah. Nimam pa težav s sproščenim kramljanjem na prevozih. V službi pa vse vikam; ne glede na položaj in izobrazbo; razen tiste, s katerimi smo kolegi že od prej. Moji nadrejeni me različno - nekateri vikajo, nekateri tikajo; v bistvu me moti samo, če me pol časa eno, pol časa drugo; potem jim kar rečem, naj me tikajo in je boljše :D
Me pa moti v trgovinah, gostilnah ipd. Ne glede na to, ali zgledam stara 22, 26 ali 30, sem mlajša od njih, sem v trenirki ali karkoli, tam me pa zelo moti, da me tikajo. Sem stranka in je osnovni bonton, da me vikajo. Sicer nikoli še nobenemu nisem nič rekla...

To s pravnico je malo absurdno. Obleka ne naredi človeka, prav tako pa izobrazba ne (ne nujno). Po drugi strani se mi je pa že zgodilo, da ko so izvedeli, kaj sem po izobrazbi, da so me nenadoma začeli vikati - taki ljudje se mi pa gabijo. Hinavci.

* malo pogrešam Ljubljano. Zadnja leta je res lepa in se ogromno dogaja. Še ene pet let nazaj je bila poleti popolnoma prazna, zdaj je res fajn.

* ta vročina me ubija. Bohinj se sliši mikavno, samo nočem se gužvat. Kolpa tudi ni slaba ideja. Upam, da uspeva uskladit najine urnike z vremenom za kak vikend oddih.

* me zanima za par ljudi, kaj se z njimi dogaja. Ampak ne vem če me toliko zanima, da bi jih poklicala. Konec koncev nismo kar zaradi brezveze izgubili stikov :juggle:
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 14. Jun. 2015 17:37

Itak, trgovine in 'uradne' situacije so drugo.. tam tudi jaz obvezno vikam, me pa ne vrze s tira, ce me kdo slucajno ne nazaj (sploh ne v nekem Sparu v nasih koncih, kjer se na videz vsi poznamo).. Govorim konkretno o prevozih, ko grem k nekomu v njegov avto in smo vsi stari od 20-30; meni bi bilo skrajno cudno, ce bi se takrat med sabo vikali. Je pa res, da sem sama mogoce malo bolj easy going kar se tega tice, meni je bilo smesno ze ko so me vikali srednjesolci, ko sem pri 20ih delala v neki trgovini. Resda gre tu za bonton, ampak saj ga lahko vcasih malo prilagodis situaciji.. ;) ni potrebno imet cel cajt stila v ri*i.

- In ja, Ljubljana je lepa, vse dokler vanjo ne pride truma angleskih navijacev.. me ne moti malo navijaskega spirita, ampak to arogantno markiranje teritorija z miljon zastavami in dretje vsepovsod pa prekoraci meje dobrega okusa..
- Da mi je dolgcajt za umret. Se dve uri in bom doma :hearts:
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 14. Jun. 2015 17:54

Led Zeppelin napisal/-a:Se mi je pa zgodilo pol leta nazaj, da govorim z eno punc o eni temi, na eni razstavi. In ženska reče po ene 10 minutah; oprosti, ampak me lahko vikaš? , sem namreč pravnica.

LOL :D. Kakšna bitch.

Ne, zgolj primitivka :) (mislim, kaj... nič jasno... katerikoli drug razlog bi bil potencialno bolj razumljiv, ne pa neka ustanova, kjer se je pač piflala, wtf??!! :nein: )

- mi je vroče, pa ne upam klime prižgat, da si ušes ne prehladim :D
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 15. Jun. 2015 11:56

Glede prevozov je Don Corleone jasno napisal, da se nekateri odločijo tikat in pisat v slengu še preden spoznajo človeka (preko sms-a), ne ko že sedijo v avtu in so recimo vsi stari nekje isto. To mene tudi zmoti. Drugo je pa, če smo isto stari ali če je kdo do par let mlajši. Ne toleriram pa tega v delovnem okolju, ko pridem kot gost ali stranka. Recimo po telefonu zaradi tona glasu vedno delujem starejša in vsi pazijo kako se pogovarjajo z mano. Ko pa pridem v poslovalnico/na urad reševat taistih stvari, me pa več ne gledajo tako s spoštovanjem, ker očitno pa le nimam 40 let. Hm :mad:
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 15. Jun. 2015 22:45

^ Ni blo dovolj jasno, jbg :P se da drugace razumet. No, smo prisli do sklepa, da se bolj ali manj strinjamo z vsem, jejhata.

- Da sem ravnokar dobila mejl od sefa, ki je ocitno vrgel pusko v koruzo in odje*al vse skupaj :rolleyes: Burnout, zaradi prvega najmanjsega problemcka.. Na, pa sem spet brez sihta.
- Da me taksni labilnezi tako nenormalno jezijo, da ne znam opisat :grrdev: sploh pa ne razumem, kako se grejo taki ljudje lahko nekega samostojnega podjetnistva, prekleto.
- Da bom koga ugriznila, ce se bom morala spet vrniti na staro delovno mesto.. zarecen kruh, njami :zunge:
- On the bright side: sekundo pred tem mejlom narocila karte za Rim :hearts: za picla 2 funta
- Upam, da si bom lahko privoscila iti, hah. hah.
- Grem gledat got.. ze slutim, da se bom konkretno zjokala v povstr danes
- F*ck it, jutri je nov dan.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Jun. 2015 23:20

-* sem napisal svoj prvi "članek", za eno mens masculinity&travel stran

-* sem zadovoljen, razen seveda glede slovnice, moral popravljati in popravljati, še dobro da imam grammar nazije za kolege :D.

-* sem danes spoznal da je ena moja kolegica, alpha female. Mi je skoraj utrgalo glavo ko sem to ugotovil, ker je to mogoče šele ene tretja alphica ki sem jo srečal v življenju. Ali pa da sem jo vsaj toliko spoznal, da sem začutil da je alpha.

-* je težko objasniti njeno presenco, je uspešna, ampak poseduje visoko čustveno inteligenco, je samozavestna in inteligentna, ampak ji tega ni treba kazati. In dobesedno vidi čez vso sranje, ki ga govorimo moški. Njen tip mi je smešen, uspešen samo takšen, jebiveter.

-* bo komunala računala dež ki ti gre iz žlebov v jašek. A STE FUKJENI? Kmalu bo računala še zrak ki ostane ujet v hiši. Jebem jim mater.

-* Good news, moji flip flopi a.k.a. japonke, so se danes znašle pred mojim domom. Očitno se je razvedelo, da sem pol ure rjul in klel okoli hiše, in da sem čakal na montažo skrite kamere ki bi mi jo posodil kolega. Očitno je bila šala od nekoga, ampak ker bi porabil neomejeno količino časa in denarja da bi ujel storilca, se je neznani storilec ustrašil in prekinil svojo neslano šalo.

-* grem v petek na garažno razprodajo, upam da bom kupil kaj totalno kič in totalno nepotrebnega. Nazadnje sem kupil poveljniško kapo tankista, eno totalno kič posodico iz 70ih na kateri je naslikan Tito.

-* mi je kolega dal za rešiti Myers Brigssov test, vedno kosem reševal prejšnje teste, mi je vrglo ISTJ, samo sem bil vedno malo v dvomih da je točno. Rešim pravega, INTP...ko sem bral sem imel občutek, da me je nekdo opazoval skozi življenje in to prenesel na papir, v 10ih straneh opisa nisem našel enega odstopanja. Spooky.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 16. Jun. 2015 10:19

- da odkrivam nove poti...
- da imam tak musklfiber da komaj hodim
Zadnjič spremenil čuftika, dne 23. Jun. 2015 15:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 16. Jun. 2015 17:05

*crkni, res... da porabim 20 minut da sploh odprem kako internetno stran gor?!? Ta PC mi bo vse živce požrl, ne morem več :mad: najraje bi se zjokala, ko spet pride teden (čez vikend ga ne uporabljam) in ko vem, da ga morm prižgat, ker mam vse zapiske na računalniku :rolleyes:
*pa še nonstop me glava boli, ker v sebi zadržujem vso to agresijo :mad: :mad: :mad:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 16. Jun. 2015 17:49

* priznam, da so ludi trapasti. res butasti. Ne, faking, ne moreš si oblečt 34, če si še za 44 predebela. butast folk!!

* da me neznansko skrbijo določeni dogodki, ker me cajt baše. pa še lena sem in zmeraj vse delam zadnjo sekundo. kot da bo res kaj narobe, če bi naredila danes. neee, zakaj? če je na balkonu pri kolegici tak fajn.

* se mi zdi, da sem na dopustu. no, ko vidim kup umazanih cunj, si štelam budilko na pola šest in pridem lačna domov in ni kosila... se spomnim, da nisem na dopustu. ampak vseeno - ne bi menjala tega za nič. razen za euro jackpot.

* ne razumem, zakaj se folk vozi v službo, če ima 20 min peš.

* in zdaj tu res priznam, da ne morem verjet, kako strahopetni so ljudje. že pri stvareh, ki niso niti omembe vredne. "joj, ne upam si postrič las! meni so lepe kratke frizure, samo jaz ne vem..." ne, resno? "joj, modri nohti!" "joj, joj, joj.." fuck you. da se niti ne pogovarjamo o čem pomembnejšem kot so lasje in nohti. npr. partner? fax? zabava? prijatli? "joj, kaki težki izpit! Joj moram spat ob 9ih, joj joj joj". Jojkeci zbudite se!

* joj kak sem lačna. ;)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 16. Jun. 2015 19:56

Zakaj le, ker ti gre pa skupno vsak dan 40 min v nič in čas je še kako pomemben. Sem en izmed teh in ne razumem kaj je tukaj napačnega saj zato pa imam avto ali kako ... Če bi ga rabil samo za dopust bi ga raje najel za tisti mesec ...

*mi gredo na živce ljudje ki jih motijo neumnosti ... najprej spucaj pred svojim pragom, pa nato pred sosedovim (zgoraj omenjena).

-da me danes čaka pomembna noč
-da sem pred dnevi dobil semi-final :)
-in da komi čakam jutrišnji popoldanski pol finale in sobotni dan D... FORZA !!! :cool:
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 16. Jun. 2015 20:37

- da uživam v tem da sm sama s sabo in da se nobenmu ne rabim prilagajat, gledat dolgočasne akcije, prenašat egoizem na vsakem koraku...
- da sm v vsakem razmerju non-stop bolna in da šele ko postanem single začnem cveteti v vseh pogledih
- da ne štekam zakaj je treba slikat hrano in objavit na fb, pa koga briga kaj jeste :nein:
- da ne štekam te logike šparanja za xy zadevo, da bodo na stara leta užival, bla, bla... pa kdo ti sploh garantira da boš dočakal stara leta? pri takem tempu in stilu jih skor ziher ne boš... Niti živiš v sedanjem trenutku, žalostno
- da mi nihče ne bo govoril sej nisi čisto neumna, a ti to resno? in ne boš zmogla tega in onega... pa kdo je tebe sploh za mnenje vprašal? :P
- da ahhh ja... kup člankov imam za pregledat
- da je težko spoznat pravega moškega in ne nekega poženščenega tipčka, ki se brije, sovraži istospolno usmerjene, ima ego v višavah... ni pravih dedov ali pa jih jz ne vidim :idea:
- da od takšnih, ki so odraščal brez očeta, samo z mamo bežim isti trenutek... ker nimajo pojma kaj je razmerje, ne spoštujejo žensko, ker je njihova mama bila itak samo fotrova ljubica, dobra samo za sex in nič drugega
- da komaj čakam da mi poberejo šive vn
- da je bil osvobajajoč vikend, oaza narave, miru, prijetni sogovorniki, sončke, bazen...
- da je moja sestra nenormalno sitna in da bi jo jz že zdavnaj v rit brcnila če bi bila njen tip
- da je večina razmerij, ki jih vidim od blizu en kup nekih pričakovanj, želja, nobene brezpogojne ljubezni... v smislu imejmo nekoga, da bomo potem sami ko se postaramo :rolleyes:
- da čist vsaka ritka pride na svojo kahlo
- da ko se zanašam na svoj notranji občutek, se nikol ne zmotim
- da mislim da mi je nekaj zamolčal, ali družino, ženo in otroka ali samo otroka, nekaj sigurno, ker se mi je enkrat ne debelo zlagal da ne more pridit k meni, namislil si je beden izgovor, na telefon se mi ni oglašal, češ da ne more govorit, ampak sej je samega sebe tlačil v drek, meni ni nič naredil...
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 17. Jun. 2015 16:24

capo di banda napisal/-a:Zakaj le, ker ti gre pa skupno vsak dan 40 min v nič in čas je še kako pomemben. Sem en izmed teh in ne razumem kaj je tukaj napačnega saj zato pa imam avto ali kako ... Če bi ga rabil samo za dopust bi ga raje najel za tisti mesec ...

*mi gredo na živce ljudje ki jih motijo neumnosti ... najprej spucaj pred svojim pragom, pa nato pred sosedovim (zgoraj omenjena).

... dobro, dobro. a smo osebno užaljeni? LOL no. nekateri ljudje imamo avto tudi za kaj drugega kot za na šiht in enkrat letno na hrvatijo na more. zaradi mene se lahko pelješ 100 metrov z avtom, ampak meni pač gre taki folk na živce, ker so dol leni (zgoraj citiran). preden jaz pridem v avto, razparkiram, stojim na semaforjih, pazim pešče in kolesarje, parkiram nekje... res sem prej peš. in še: ne kurim bencina, ki tudi stane, ne onesnažujem okolja, se razgibam in če koga srečam grem na kavo. :) KO grem v štacuno po večji nakup pa tudi vzamem avto recimo. ampak zato, ker nimam treh rok.
... kaj točno naj bi pucala? da hodim peš?

* sem v totalni gužvi. povsod. tudi v službi. baaa. mam pol ure viška cajta. wau!

* grem na poslovni sestanek v privat okolje. to obožujem. predvsem to, da lahko kafetkamo in čikamo na terasi in smo produktivni za popizdit.

* postalo mi je jasno, kako je mogoče, da nekdo z briljantimi idejami in talentom nikakor ne more z mrtve točke. ker je individualist pri projektih, ki zahtevajo več rok in glav.

* sem bila predlagana za stvar, ki se bo profesionalizirala. let's do it!
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 18. Jun. 2015 15:43

Ni treba uporabljat sarkastičnih 100 metrov, jaz ti pravim za tvojih 20 min se pravi ti raje vsak dan hodiš kot butara na šiht 20 min in iz šihta 20 min, veliko raje kot da greš z avtom in si v 6-7 min tam ...? Ja pol pa kaj ti naj rečem srečno kekec, kdor nima v glavi ima pa v nogah ...
Vidim pa da se rada sklicuješ na okolje kot veliko naših politikov in ja ta tema že tako prežvečena da glava boli, čeprav po večini imajo pa vsi audije A7 ... Lej punca električne avte imaš že pod 10k tako, da upam da tudi to voziš če te že toliko skrbijo izpušni plini :wink:. Samo se mi kar zdi da je to samo pametovanje na internetu, je moderno biti ekolog zadnje čase ...

-da sem dobil semija, FORZA in da se fokusiramo na prihodnje dni ...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Jun. 2015 21:50

-* holy shit, cela moja familija, pardon cela vas ve kaj želim.

-* povedal sem enemu človeku, mojemu bratrancu, danes me ustavi poštar, ja, poštar in me vpraša kdaj grem. Celo moj bratranec v zaporu ve, what the actual fuck.

-* je to Slovenija v enemu stavku, jaz že en mesec mislim da sem povedal samo trem in je to to :D.

-* je moja babica baje čisto šokirana, ampak baje nepresenečena. Baje ve že dva tedna, in sem jo vmes že 5x obiskal, ampak me ni nič vprašala. Moja familija v enemu stavku :D.

-* moram hišo čim hitreje spraviti na trg, za denar sem pa našel pragmatično win-win situacijo, upam da dobim za bajto vsaj v okvirjih pričakovanj..

-*bi rad šel naslednje poletje, in se po kakem letu in pol Azije prikantam do Avstralije.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 19. Jun. 2015 6:24

^ LZ, bi si misli, da se te stvari spremenijo, ko se preselis v 15-milijonsko velemesto. Se ne, se huje je :D

- Da ko sem prisla v Banglades, smo bili druzba se dveh Couchsurferjev, oba do takrat na poti ze okoli eno leto in vec ter nas ameriski gostitelj. Dve leti in pol kasneje jaz se vedno zivim v Dhaki, eden od CS-erjev se je vrnil domov po kakih treh letih okoli sveta in po dveh mesecih doma sel kolesarit cez Severno Afriko, drugi CS-er se je po vsega skupaj kakih stirih letih potepanja in dela po svetu ustalil v Izraelu in nas gostitelj ima super sluzbo v zahodni Afriki. Vsi trije so skupaj z mojim bangladeskim cimrom, ki trenutno za nedolocen cas uresnicuje svoje sanje v New Yorku, moj vzor in inspiracija. Res sem hvalezna, da sem jih spoznala, ker brez njih bi moje zivljenje bilo poplnoma drugacno; sicer ne nujno slabse ali boljse, ampak prikrajsana bi bila za to neverjetno izkusnjo.
- Da se danes zacenja ramadan, kar pomeni, da bom morala biti precej iznajdljiva kar se tice kosil v pisarni med tednom, ampak hej, ce to pomeni, da se pisarna zapre striktno ob stirih, se z veseljem prilagodim! Nic podaljsevanja do pol desetih zvecer cel mesec! :tanz:
- Da je sezona mangov. In licija. In celega kupa sadja, katerega imena sploh ne vem. Mango + cokoladni sladoled = :hearts:
- Da ce bo vse po sreci z dragim prideva na obisk domov septembra.
- Da se vcasih pocutim kot vesoljec, ko ljudem omenim kako bi lahko biti bolj obzirni do okolja in uporabljati manj plasticne embalaze, zakaj se ne bi smelo metati smeti kar vsepovsod, da ni zdravo jesti mesa vsak dan, sploh ne tukaj, ker zivali nafilajo s hormoni do te mere, da jih dosti od tega pogine, se preden jih uspejo zaklati, da cel kup pravil in zakonov v bistvu zenskam koplje se globljo luknjo neenakopravnosti itd itd. Saj je OK, samo ne se mi pritozevati cez okolje ali sistem, h kateremu sam/a pripomores, krivi so pa vsi drugi! :nixweiss:
- Da se ne morem spomniti ene same hrane, ki ne bi sla skupaj z arasidovim maslom in me to mori ze skoraj cel teden. Help?
- Da upam, da se LZ na poti cez Azijo ustavi na obisku, ce bom takrat se tu :cool:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov