Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Apr. 2021 11:41

- če je avto v lastništvu pravne osebe, ne napišejo zneska, je samo poziv k oddaji osebnih podatkov voznika avta..

Tako, da je razlog, zakaj sama googlam globe, ker na pamet res nimam pojma, kolikšne so kazni, se mi ni bilo treba še nikoli do zdaj s tem ukvarjat.. Sem dobila pošto v službi, je šla k administraciji, tako, da sem jo prišla samo na hitro pogledat, preletet, poslikat, za kaj preveč preučevat in natančno brat napisanega nisem imela časa.. Sej zato pa sem potem včeraj zvečer še enkrat pogledala sliko obvestila o kazni in pogruntala to o 5 km/h..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 26. Apr. 2021 11:55

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 16:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Apr. 2021 15:39

- parfum bi pa tako ali tako kupila, ne glede na kazen, lih planiram enega prvega nišnega. Sam zdej se mi je pri obojem znižala vsota - in pri kazni in pri parfumu.

- sem pri parfumu najprej hotela vzet Amouage - Sunshine, eno linijo, kjer je samo 100ml na voljo in nič manj. Zdaj sem jo imela od sobote naprej na rokavu ene jakne ( in tudi na roki še ene 24 ur se je vohalo) in sem ugotovila, da mi ni všeč več vonj, ker je vonj po suhih marelicah - osmanthus je ful močen - :lach: , sploh pa pri outfitih za službo ne paše zraven, ker je res tak vonj rumene barve, js pa večinoma nosim črno, belo, sivo in ne paše skupaj z outtfiti...

- zdaj planiram vzet namesto Amouaga en Kilian - 30ml - potovalna vrzija po 4 male stekleničke, ker jim je tanavadnih stekleničk po 50 ml zmanjkalo. Mi je pa pomemben vonj bolj od tiste fancy stekleničke, pa 30 ml zame za začetek čisto dovolj, ker se ne špricam dosti, še potovalna verzija škatlice, kamor spraviš stekleničko je fancy, čeprav ne tako kot original steklenička. No in cena se iz 100ml Amouaga na 30ml Kiliana ravno prepolovi.

- sicer nisem še stoprocentna, kateri bo moj prvi nišni parfum. Zaenkrat je favorit Kilian - Intoxicated - je uniseks parfum, ampak bolj moški kot ženski. Bom pa mogoče še enkrat poskusila Kilian Rolling in love (ta je všeč Chaskiju :D ) in Kilian Good girl gone bad, tako, da zaenkrat je plan enega od teh teh.

- Love, dont be shy je prvi, ki sem ga poskusila od Kiliana in mi pa ni bil toliko všeč, takrat se mi je zdel zelo sladek, punčkast. 5., ki sem ga poskusila od Kiliana hje bil Straight to heaven extreme - ta mi pa ni bil všeč. Mogoče bi še kakšnega Kiliana poskusila.
- Delino sem poskusila v soboto, pa ravno tako ne paše k večini mojim outfitom (za v službo in na splošno), tako kot Sunshine ne, ta pa ne paše zato, ker je preveč punčkasta, nežna (vsaj glede na outfit, ki sem ga nosila tisti dan).
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2021 16:25

- da sem zdaj pa res dokončno obupala nad področjem zvez, ljubezni in podobno... dovolj je bilo teh poskusov. Mam pa sicer itak še eno prijateljico, ki ima tud eno petletno zvezo za samo in je tudi sprijaznjena, da bo pač živela kot samska, tudi v starejših letih, če ne bo nobenega spoznala, (otroci, če bi obstajali, bi pa v vsakem primeru odrasli in zapustili gnezdo in si na istem kot preden si jih imel) pa še eno drugo samsko.. Sem tudi jaz ok s tem, bi rekla.

- en kup stvari bi mogla naredit danes, pa nisem nič.. oz upam, da bom malo bolj produktivna pod večer, zdaj me čaka še pranje las in vožnja do Lj.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Apr. 2021 11:05

- Sem tako zalimana danes, da bom umrla in na žalost imuna na lekadol in kave od preveč uporabe, tako, da mi ne pomaga nič..

- nimam pojma, zakaj naletujem, Oz me začnejo zanimati samo neki čudni tipi, s problemi. Bivši, ki je bil edini normalen, glede odnosov, mi je pa dolgočasen ratal po vseh letih ( kar dajem vseeno krivdo na oba, ne samo nase..)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 28. Apr. 2021 12:52

.,
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Apr. 2021 13:18

-ma ne lekadol kot proti glavobolu, ker lekadol plus C je edina stvar, ki jo od zdravil brez recepta uporabljam. Kava pa pač proti zaspanosti.
- mah a rabim sploh komentirat to o lajkih, ne poznam sploh tega občutka glede lajkov. Sem pa res bila razvajena nekaj časa s tem, da mi je bil kdo vedno dosegljiv in sva si tipala ob bilo katerem delu dneva.. Pozornost ja, samo ne v obliki lajkov, moram cutit neko čustveno pozornost, povezavo, odziv, kar lajki niso..
- khm, saj bi bilo vseeno najbrž, kje bi nekega človeka spoznala

- bdw, medtem ko mam js neke butaste najstniške probleme morem na veliko brat o porodih, rezanju, koliko časa je katera rojevala, velikosti plenic, kdaj iz 1ke na dvojko.. Super, vse te podatke zdej zelo rabim!
- ena kolegica ima danes pdp in bi mogla v naslednjih dneh rodit
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Apr. 2021 23:23

- sem se načilirala, kar sem domov prišla in se mi je popravilo razpoloženje, malo sem bila živčna včeraj zaradi službe, malo od osebnih zadev, še v glavi vse čisto spotencirala na bolj črno, kot je bilo vse.. ampak to rata, ko si dosti časa malo bolj pod stresom, s pomanjkanjem sprostitve, da ti malo bolj paranoično možgani delujejo..

-
mmm napisal/-a:- No, ženske ko kaj vprašam o tem kako je treba pristopiti, bolj ali manj nobena ne več nič pametnega povedati. Tudi tistih nekaj iz real-life.

Haha, ne vem, kaj bi rekla glede pristopa, do zadnjega tega mojega poznanstva, sem jaz 'pristopila', do enega lansko leto sem tudi jaz prva obnovila stik, po kakšnem letu in pol premora.. Se zdaj že dolgo ne spominim nobenih pristopov do mene. Pač tako, da deluje čim bolj normalno, prijateljsko.. Moj stil pristopa je bolj tak, da sem ful direktna in povem točno to, kar mislim.. zdej enim pali tak stil, enim ne..
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 29. Apr. 2021 19:42

mmm napisal/-a:- No, ženske ko kaj vprašam o tem kako je treba pristopiti, bolj ali manj nobena ne več nič pametnega povedati. Tudi tistih nekaj iz real-life.

- Se mi bolj zdi, da to "privlačnost", da je to nekaj nezavednega, ta pravi "pristop" moraš imeti v krvi, bolj malo je takih, ki znajo potem razumsko definirati kako pristopiti, da boš privlačen.

Zato, ker tu ni teorije in je vsakemu/všeč drugačen pristop. Odvisno je tudi od tega, kako konzervativna ali "moderna" načela ima nekdo glede dejtanja. Enim je všeč, da jim potencialni partner vse plačuje in daje komplimente glede videza, za druge je to bolj kot ne celo že žalitev (verjetno je v Sloveniji bolj mešano na žaru, kaj je nekomu všeč, ampak definitivno ne pali isti način pecanja na Balkanu in v srednji Evropi npr.). Poleg tega je treba prišteti še samo situacijo, v okviru katere se zgodi pristop. Samo za primer: Če pristopiš na delovnem mestu ali na nekem formalnem dogodku, bo začetna tema pogovora verjetno čisto nekaj drugega kot pa na neki sproščeni zabavi. In oceniti, kaj lahko in kaj ne, glede na dano situacijo, ni vedno mačji kašelj. Če temu prištejemo nesamozavest pa sploh ne.

Spraševati za teorije je tako kot da bi tujca, ki te ne pozna, prosil, naj ti nekaj random skuha. Kako naj ti nekaj skuha, če pa ne ve niti kaj rad ješ, niti za kateri del dneva (zajtrk, večerja itd.). Samo kot prispodoba. :)

Edino, kar verjetno velja za vse situacije in s čimer ne moreš zgrešiti, je, da osebi, do katere pristopaš, daš vedeti, da se ne počutiš ne dovolj dobrega. Je pač neprivlačno, ko samozavest poskuša prikazati nekdo, za katerega veš, da si v resnici misli, da si ne zasluži tvoje pozornosti.

- Se selim v nov flat čez dva meseca in že zbiram ideje kako ga opremiti. Ne vem, ali se veselim ali mi je bolj pritisk, da opremim tako, kot mi je všeč in da bo tudi ratalo. Saj ta flat, kjer sem zdaj, je kul, ampak pač premajhen.
- Sem presortirala vse obleke, podarila dva paketa, dva paketa zimskih gresta v partnerjev flat, ker ima več prostora, ampak vse kaže, da bo tudi maja treba obleči kaj zimskega. :?
- Je maj moj naljubši mesec, ampak ob tem muhastem vremenu se lahko zgodi, da bo eno veliko razočaranje na koncu.
- Se počutim kot prerojeno, ko spucam stanovanje krame. Probam to naredit vsaj vsake tri mesece in moram reči, da sem dokaj zadovoljna s količino stvari, ki jo imam. Ni toliko, kot sem mislila.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 29. Apr. 2021 19:42

- Se mi bolj zdi, da to "privlačnost", da je to nekaj nezavednega, ta pravi "pristop" moraš imeti v krvi, bolj malo je takih, ki znajo potem razumsko definirati kako pristopiti, da boš privlačen.

Zato, ker tu ni teorije in je vsakemu/všeč drugačen pristop. Odvisno je tudi od tega, kako konzervativna ali "moderna" načela ima nekdo glede dejtanja. Enim je všeč, da jim potencialni partner vse plačuje in daje komplimente glede videza, za druge je to bolj kot ne celo že žalitev (verjetno je v Sloveniji bolj mešano na žaru, kaj je nekomu všeč, ampak definitivno ne pali isti način pecanja na Balkanu in v srednji Evropi npr.). Poleg tega je treba prišteti še samo situacijo, v okviru katere se zgodi pristop. Samo za primer: Če pristopiš na delovnem mestu ali na nekem formalnem dogodku, bo začetna tema pogovora verjetno čisto nekaj drugega kot pa na neki sproščeni zabavi. In oceniti, kaj lahko in kaj ne, glede na dano situacijo, ni vedno mačji kašelj. Če temu prištejemo nesamozavest pa sploh ne.

Spraševati za teorije je tako kot da bi tujca, ki te ne pozna, prosil, naj ti nekaj random skuha. Kako naj ti nekaj skuha, če pa ne ve niti kaj rad ješ, niti za kateri del dneva (zajtrk, večerja itd.). Samo kot prispodoba. :)

Edino, kar verjetno velja za vse situacije in s čimer ne moreš zgrešiti, je, da osebi, do katere pristopaš, daš vedeti, da se ne počutiš ne dovolj dobrega. Je pač neprivlačno, ko samozavest poskuša prikazati nekdo, za katerega veš, da si v resnici misli, da si ne zasluži tvoje pozornosti.

- Se selim v nov flat čez dva meseca in že zbiram ideje kako ga opremiti. Ne vem, ali se veselim ali mi je bolj pritisk, da opremim tako, kot mi je všeč in da bo tudi ratalo. Saj ta flat, kjer sem zdaj, je kul, ampak pač premajhen.
- Sem presortirala vse obleke, podarila dva paketa, dva paketa zimskih gresta v partnerjev flat, ker ima več prostora, ampak vse kaže, da bo tudi maja treba obleči kaj zimskega. :?
- Je maj moj naljubši mesec, ampak ob tem muhastem vremenu se lahko zgodi, da bo eno veliko razočaranje na koncu.
- Se počutim kot prerojeno, ko spucam stanovanje krame. Probam to naredit vsaj vsake tri mesece in moram reči, da sem dokaj zadovoljna s količino stvari, ki jo imam. Ni toliko, kot sem mislila.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Apr. 2021 20:00

- mah pristop.. po moje en del je pač zunanji videz in se ocenuje po tem, koliko ti je nekdo simpatičen vizualno. Drugo pa pač, da si to, kar si, ne moreš zafejkat pristopa, da bi izpadel nevem kako bolj zanimiv, kot si sicer.. nekako zgradiš lastno osebnost čez vse vsakodnevne izkušnje, splošne življenjske izkušnje, počasi, postopoma, delno na nezavedni ravni, ne moreš potem nekaj na hitro nekaj zafejkat ali nek poseben vtis narediti samo s pristopom.
Najbrž isto je s službenimi intervjuji, se pokaže kakšen si, kaj znaš, kako komuniciraš, kar se pridobi čez neko daljše obdobje življenja, ne moreš na hitro nekaj zafejkati ali se na hitro pripraviti, če nisi primeren za neko mesto, vlogo..

- ne vem, kaj bi priznavala, da je še vedno nekaj megle v glavi, glede ljubezenskega področja, si pa poskušam predstavljat, da je vsaka izkušnja za nekaj dobra.
- je pri parfumih nazaj moj favorit Sunshine - Amouage. Mi je zdaj pa zelo lepo dišal ostanek parfuma na jakni, ki sem jo imela v petek med testiranjem. Je bolj uniseks, kot tipičen ženski. Chaskiju je nekaj srednjega, so mu kakšni drugi bolj, Rolling in love in še kakšen cvetlični mu je boljši. Meni je ta kdaj ful všeč, kdaj mi ni bil, ko sem testirala, je pa definitvno poseben vonj, kar nedobiš med dizajnerskimi, je sicer znan, priljubljen med nišnimi. Mislim, da najbolj je čutit mix sadja - marelic (od osmanthusa)in belega tobaka, neke zadimljenosti.
- je ponavadi Amouage Sunshine ljudem ali najljubši, top 3/5 parfum ali ga sploh ne marajo.
- se tudi jaz zdaj ne morem čisto odločiti, ali mi diši Sunshine noro dobro, ali ima kdaj občutek, da daje vonj po kamilicah ali suhih marelicah.. tak love or hate vonj. Imam pa sicer itak že dovolj, tipičnih lepih, nežnih parfumov, tako, da tudi, če imam enega malo bolj orginalnega, uniskes za spremembo.

- sicer bi rekla, da imam že zdaj enega dizajnerskega, ki je podobne vrste, oddaja poden malo seksi, ženstven vibe kot Kilian - Rolling in love, to je JPG - La belle, seveda je Rolling in love dražji, bolj prefinjen, še bolj subtilno seksi, ne kričeč, ampak itak po drugi strani nekdo, ki ni toliko v parfumih, manj zazna neke manjše pododtenke, kakovost..
- Bi si pa enkrat pozneje nabavila tudi kakšega Kiliana, ful mi je všeč ta parfumska hiša. Sem jih do zdaj mislim da poskusila samo 5, najbolj so mi bili všeč Intoxicated, Rolling in love in Good girl gone bad.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 30. Apr. 2021 21:13

.,
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 01. Maj. 2021 9:31

mmm napisal/-a:- Ta teden vas kar pogrešam. Pogrešam naslednje: Sarissimo, saarijarvi, Ananhas, emanuelo, _patchouli_, Led Zeppelina, ajde naj ji bo - tudi mayaeb.

:hallo: Ni kriv prvi maj, ampak se mi ne da pisat, ker imamo zadnje case pomanjkanje spanja in pac :sleep: :tot:
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 4. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Firestorm » 01. Maj. 2021 12:14

-je bilo luštno danes posedeti na vrtu, ob kavici, sončku in dobri družbi
-kar malo manjka te normalnosti
-sem imela konkretno neprespano noč. sem kar čutila posledice cepiva, ampak nič kaj tako posebnega. nespečnost, glavobol... pa danes sem res izmozgana
-se mi pozna, da že res celo leto nisem bila nič bolna. od kar so maske in redno razkuževanje, sem najbolj zdrav človek.
-se sprašujem, če bo moj najljubši lokal uspel preživeti korono. moram malo preverit, ampak vem, da jim je res težko, ker nimajo zunaj nekaj veliko za sedeti, tako da vprašanje, kaj se dogaja
-mi je čudno, da je že leto mimo; čas res drugače teče
-sem danes malo pestovala od prijateljice dojenčka. lepo dete, veliko se smeji. moram pa priznati, da sama še vedno ne čutim kakega večjega potega k materinstvu. nikoli nisem bila nekaj ful za otroke, se mi zdi, da ne znam nekaj odlično z njimi komunicirati
-zakaj iz nemškega amazona dobim stvari 3x hitreje, kot pa če nekaj naročim v Sloveniji? :lach:
-moj kuža je najbolj luškano bitje. res crklljiv, ampak vidim, da je kar zbirčen do ljudi. ne mara kar k vsakemu, sploh če začuti, da imam jaz odpor. zelo zanimivo za opazovati.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Maj. 2021 14:39

- sej ne da me je danes spet ustavila policija! Ko sem šla do staršev na Primorsko, malo po tem, ko sem prišla iz avtoceste. Hvalabogu samo opozorilo, kako sem si oddahnila! Sem baje vozila 92 km/h, kjer je omejitev 70 km/h. Samo, da jaz sem mislila, da je tam 90 km/h, tudi na ekranu v avtu mi piše 90 km/h, baje da je zdaj zadnje 2 ali 3 leta na tisti cesti spremenjeno iz 90km/h na 70km/h.

- so me zdaj v zadnjih 5 mesecih ustavili 2x policaji + pošta o prekršku od mestnega redarstva, prej pa 9 ali 10 let odkar sem imela izpit nikoli. Je res, da med študijem se v Lj in iz nisem vozila sama...
- so pa ful bolj prijazni ti naši policisti od Ljubljanskih

- končno sem se odločila za parfum - sem izbrala Amouage - Sunshine, mi je bil ta naj že od začetka
- mi je prodajalec pomagal pri izbiri, ko me je spraševal, kako običajno izbiram parfume in da on tako, da ga nek parfum že od začetka najbolj prevzame. Potem sem razmišljala, da mi je ta res bil od začetka najbolj všeč, malo me je Chaski zavedel s komentarji, ker njemu ta ni bil nevemkako.

- ta prodajalec tako fajn predava o parfumih, prav na kavo bi šla z njim in se pogovarjala o tem. :)
- aa, zraven sem dobila še 3 vzorčke od Kiliana, oz me je sam vprašal, kateri so mi bili še najbolj všeč, tako da mi je sam avtomatično dal zraven še Rolling in love, Intoxicated in Good girl gone bad.
- Good girl gone bad imam trenutno na roki, ker je prej še nikoli nisem poskušala na koži. Je tak mladosten, igriv, fancy vonj, zelo močno spet voham osmanthus (cvetovi na nekem grmu, ki raste v Aziji, ki dišijo bolj sadno, po marelici, kot cvetlično, v parfumih se ga pogosto uporablja, da lepo poveže cvetlične in sadnje note). Osmanthus je tudi v Sunshinu, ampak je tam popolnoma različna kompozicija. Medtem, ko Rolling in love za moje pojme daje vibe, po eni strani po rdečem žametu, seksualen, zelo ženstven in vzvišen, daje občutek, jaz sem kraljica, vi vsi ostali ste ..služabniki npr. :D , je na nek način že malo bolj tak resen od Good girl gone bad. Bivši ga je včeraj vohal in je rekel, da je Rolling in love tak zloben vonj, ampak mu je kao ok, bolj všeč od GOOd girl gone bad. Sicer pa on ne mara kaj posebno parfumov, če mu dam za vohat več kot enega, me obtoži, da ga želim zastrupit. Chaski je glede tega pa čist nasproten, ful prijazno in ustrežljivo voha in ocenjuje različne parfume. :mrgreen:

- sem po dolgem času neko knjigo kupla in sicer očitno mi je še najbolj všeč oddelek management, tako, da nekaj na temo financ. Itak dobim mislim da vse čisto isto na yt o teh vsebini, ma sem za foro kupila eno vseeno.
- sem ugotovila, da je slovenski prevod malo več kot 3x dražji od originala v ang., ne bi vedla zakaj takšna razlika.
- sem bivšemu za rojstni dan kupila neko knjigo o šahu, oz. je on kar sam izbral, še dobro, ker nisem preveč dobra sama z darili.

- sem ravno prebralal zgornje priznanje, se tudi jaz ne vidim z otroci oz družino. Mislim, vsaj še par let ne, ne govorim za vedno..
- kolegica je čez rok in ne vem, če ima mogoče danes že za rodit, včeraj še ni bilo nobenih znakov

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov