Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 13. Mar. 2018 15:36

- Je letalo letalske druzbe, s katero sem novembra lani letela v Nepal, vceraj strmoglavilo pri pristanku v Kathmanduju. Mal icky obcutek :nein:
- Mi je bil mraz vsec tocno 1 teden. Sedaj bi spet toploooo
- Je bil London nad pricakovanji. Imela sem 3 dni casa, ko je moj delal in sem ogromno prehodila in videla. Najbolj kul sta mi bila posebna walking tour za 8. marec o zenskah Londona in Natural History Museum. Kot otrok sem bila OBSEDENA z dinozavri in sem skoraj skakala od navdusenja.
- Edino, kar mi je zal, da nisem srecala duhov v Tower of London :pale:
- Pogresam zivalce. Mojega macka doma in naso zajcico, ki je umrla lani poleti. Se moram najaviti sestri, da njeno kuziko premuckam.
- Si danes narocim fotoaparat. Shout out to LZ za priporocila :hallo:
- Ve kdo, kje imajo sedaj lepo izbiro kopalk?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Mar. 2018 11:28

- pase met fraj dan/dneve in se ful naspat
- se dobim naslednji teden z eno kolegico po ful ful casa in z enim kolegom isto, ne morem verjet kako cas siba, zadnji cas bil kot, da bi za trenutek zaprla oci in tako minejo dve leti
- pogresam bivso cimro :( , najbrz sva si ble ful bolj podobne od dosti ostalih nasih sosedov, morem ji kej pisat
- sm v nekem shity obdobju, ko se nic ne dogaja
- mam malo eksistencialne krize zadnji cas
- vsak dan al skor vsak dan jem sladko in ko sem poskusala bit par dni brez, so me prav neki negativni obcutki prijeli, anksioznost, ku neka abstinencna kriza pri odvisnikih, ko pa sem prekinila to abstinenco z eno milko, se je takoj pojavilo cisto kul razpolozenje. (Mozno sicer je, da je tud nakljucje in je blo od cesa drugega odvisno.. ) Ampak cukr povzroca odvisnost, so baje delali poskuse na misih/podganah, da so ratale odvisne od cukra in so pri poskusih posledicno sle cez vse ovire ala elektricni soki, samo da so prisle do sladkornih/ OH priboljskov.
- dns so me spet sredi noci zbudili neki pijani spanci pod oknom, ceprav zadnje case skorda nisem hodila ven, me vseeno malo skrbi, kako bo zgledlo, ko vsega tega ne bo vec..
- eno zadevo bi mogla po medsebojnem dogovoru ze oddat in mam ful slabo vest, ker je se nisem, upam da danes dokoncam :/
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 17. Mar. 2018 8:07

* sem dobila položnico za prijavo magistrske. i guess its getting serious :D
* sem ta tedn prvič v službi rekla jasno in glasno ne. je blo dost scary, ampak je fino videt, da ni nekih groznih posledic za tem, ko pač jasno začrtaš meje. no sem sicer morala isti teden dost hitro rečt spet ne :D nvm ka je s to službo... po navadi sem oseba, ki ji ni težko kej več podelat, ampak zdej na podlagi njihovega odnosa. nope. tok butasta pa še js nisn, da bi me tok okol prinašal.
* gre moja ljuba sodelavka kmalu na porodniško. ful vesela za njo, ampak omggg.. we were the perfect team. res nikoool ni pršl do kakrnega koli spora, vse se je dalo dogovoriti, obe sva si šli na roko... pa res je krasna oseba. sem vesela, da sem jo spoznala.
* jutri imam bday. fujčy.
* je bil sicer ta teden res ogabno naporen :( s čustvenega stališča (ja i know, yet again) me je tok prepral, tok sn zmatrana. j/ anksioznost res. v tem tednu se je mogoče še vse potenciralo, ker sem se odločila, da je morda boljše spet začet antidepresive jemat. in je tko, da je prva dva tedna rahlo pojačana anksioznost. meni se dodatno (f* stranski učinki) še grozno potijo dlani, pa dosti stiskam čeljust. sux. ampak sva s kolegom zadnjič gledala neke posnetke od poletja, ko sva se šetala etc, in je prov reku: lej tuki si bla še "normalna". in je imel prav. sej sem še imela podobne probleme, ampak je bilo dost manj izraženo... tko, da i guess, da je ponovno jemanje adjev the right path?
* sem v takih momentih res res hvaležna za svoje prijatelje. mislim i guess that ive done something right, če mam take krasne ljudi okol sebe?
* hkrati hvaležna za tale forum. tko vsakič k berem vaše objave, mi je kr topl pr srcu, kr mi daje občutek domačnosti... pa tut vesela, kr sn spoznala LZja in saarijarvi kle gor, k smo tt v RL prijatli :D in sta mi tut ogromno pomagala. kdo bi si mislu. na cosmo forumu haha :D
* mi je včeraj po dolgem času pisu en hot hot tip k sva lani nekaj mučkala. ne bi sicer imela nič več z njim, je pa prijetn ego boost. more of that please.
* pogrešam mamo.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Mar. 2018 9:44

Exit napisal/-a:
* je bil sicer ta teden res ogabno naporen :( s čustvenega stališča (ja i know, yet again) me je tok prepral, tok sn zmatrana. j/ anksioznost res. v tem tednu se je mogoče še vse potenciralo, ker sem se odločila, da je morda boljše spet začet antidepresive jemat. in je tko, da je prva dva tedna rahlo pojačana anksioznost. meni se dodatno (f* stranski učinki) še grozno potijo dlani, pa dosti stiskam čeljust. sux. ampak sva s kolegom zadnjič gledala neke posnetke od poletja, ko sva se šetala etc, in je prov reku: lej tuki si bla še "normalna". in je imel prav. sej sem še imela podobne probleme, ampak je bilo dost manj izraženo... tko, da i guess, da je ponovno jemanje adjev the right path?
.

- Verjetno je fora, ker je poleti več sonca, ki vpliva tudi na reakcije v živčevju/ možganih in ima posledično pozitiven učinek na razpoloženje/počutje.

- Meni pomaga, da ko me prime bolj slabo/ anksiozno razpoloženje, ga nekako sprejmem in pustim, da gre skozi mene in se miselno ne potopim vanj in ne 'bojujem z njim' . Hkrati pa, če točno veš, kaj te je zamorilo, kaj je povzročilo to počutje, pomeni, da moraš to poslušat in spremenit točno tisto, kar veš, da je 'narobe'.
Enkrat sem slišala eno misel; ..da ne moreš nadzirati svojega počutja, lahko pa vedno nadziraš svoje misli, ki tudi s časom vplivajo na počutje. Torej (se prisiliš v ) pozitivno mišljenje. Meni je to kar pomagalo kdaj. :) Sicer mi, ko se slabo počutim najbolj pomaga družba/ pogovor meni bližnjih ljudi in šport (vztrajanje v tisti neprijetni stopnji, ko bi rad odnehal) in also vera/poduhovljenost (samo ne rabijo bit nobeni ekstremi ali sledenje že točno začrtanim religijam).
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Mar. 2018 18:49

-* je tole očitno zadnji delovni teden, do sedaj sem delal majhne premike, sedaj je pa čas za velike poteze.
-* je Tomb Raider čist kul film, ni totalno sledil zadnji igri, ampak mi je bilo to celo všeč, težje narediti boljši film s tem materialom.
-* sem postal totalen fanboy studia A24 , ker res štemajo same dobre filme ven (Ex Machina, Disaster Artist, Moonlight, Lady Bird), in sem si malo pogledal kaj bodo letos dali ven, in sem bil prav nahajpan. A prayer before dawn, dayum.
-* sem povedal babici v kaj se spuščam, je sprejela še kar normalno, seveda je povedala ene 50 načinov kako lahko umrem, sem oropan, zbolim...ampak, ni bila šokirana. As v rokavu je bil da je moj foter počel še večje pizdarije ko je bil tako star kot jaz :lach: .
-* dogovor za prvi tatu je na mestu, sem v čakalni vrsti, americana stil, od rame do komolca, črn, močne linije, domoljuben.
-* lahko rečem da imam po 14 letih spet najboljšega prijatelja, sva si podobna v vrednotah, karakterno sva drugačna, imava pa isti pogon in željo po odkrivanju sveta. Deca res spoštujem, in vem da imam prijatelja za celo življenje, bom prišel na njegovo zaprisego za vojaka, potem pa mahneva v Himalajo skupaj.
-* naša mačka spi kot top, ker je Exit izlila vso ljubezen nanjo :lach:
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 18. Mar. 2018 21:02

Se spomnim Lize, krhka, mini mačkica :)

-v naši hiši vsi spijo, še kuščarica. Še dobro, da so Zvezde plešejo na tv, da ni čiste tišine,
-se veselim cvetenja velikonočnice. Lani sem imela zraven fotoaparat, a pozabila kartico. Bili so meseci nosečniških možganov,
-mi mora nekdo spremeniti wifi geslo ali me udariti po roki, ko klikam po spletnih trgovinah,
-sem v obdobju teme na družabnih omrežjih,
-mi je žalostno, da moj pes ne more skočiti na stol ob zavedanju, da je res že star nekaj let,
-sem se skozi zadnja leta naučila toliko novih stvari. Zakaj sem kar sem, zakaj me je kakšna stvar razburila, kako odreagirati brez jeze, kako po korakih priti do rešitve. Še vedno je v meni kolerik, ampak na kak način pride ven je pa odvisno samo od mene. Ne grem več na prvo žogo. Kar je zame velik napredek,
-kakor sem starejša, toliko bolj se zapirajo in daljšajo moje obleke (karikiram), ne moreš verjeti. Medtem ko sem 10 let nazaj ven komot imela oblekco z dekoltejem, zdaj tega več ne bi imela oz nosila (ajde, razen na morju). Pa ne da se oblačim kot omica.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Mar. 2018 22:08

- uf ne, dekoltejev tudi meni ne paše nosit, ma doro, sej v bistvu izpade ceneno na vsaki ženski, ki ima joške in nosi pretiran/preglobok dekolte.
- spet je šel vikend prehitro
- se bo najbrž vsak čas pojavila moja cimra
- sm ratala kar optimist, da pa bom začela brat neki, kar ni za fax. Mam zdej izbrani celo dve knjigi: Beatli in Eleganco ježa in ne vem s kjro začet. Verjetno bodo mogle spet počakat do naslednjega vikenda.
- se bo treba začet malo bolj na hart organizirat
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 19. Mar. 2018 8:00

-* naša mačka spi kot top, ker je Exit izlila vso ljubezen nanjo :lach:

:D boga mačka :D sčohala do amena
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Mar. 2018 19:12

- mi je malo zamoril komentar od kolegice, ki mi je rekla, kako sem sonček, ampak je bilo mišljeno bolj na sarkastičen način, varjanta otročja, kao delujem 'mlajša za svojo starost', na free, napram njej, ki je bolj resna, 'odrasla' in nima lajfa, ker non stop dela/ študira. Ampak iz moje perspektive postanem taka, ker ratam ful dobre volje, ko se z nekom dobim/ podružim po dolgem času, sicer sem tudi imela obdobja, ko sem bila ful časa sama, v obveznostih za fax, in sem se tudi počutila marsikdaj anksiozno, ko se mi je zdelo, da imam premalo nekega stika z ljudmi (ki so mi blizu) in sem se počutila samo.. Sicer zdaj v zadnjem času mi res ni bilo hudega, sem bila dokaj v izi in imam hkrati slabo vest nad tem.
- da imam že kar nekaj prijateljic s partnerji, za katere pravijo, da bodo za vedno skupaj. Trenutno sem preveč v drugih stvareh, da bi se ukvarjala s tem področjem življenja. Ampak slutim, da ko se bom začela ukvarjat, bom pa samo ugotovila, da sem edina ostala sama in so vsi okrog mene že vezani in nikjer nobenega več ne bo..
- mi je cela uganka, kako nekatere usklajujejo svoj čas s partnerji in koliko imajo skupnega časa, ali so pač tipi tako popustljivi, da jim ne težijo, če niso dovolj časa skupaj..
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 21. Mar. 2018 1:37

Exit napisal/-a: pa tut vesela, kr sn spoznala LZja in saarijarvi kle gor, k smo tt v RL prijatli :D in sta mi tut ogromno pomagala. kdo bi si mislu. na cosmo forumu haha :D

:kuss:

- Da mi je bizarna ta cela polemika glede Zahovica. Slovenija je ostala prakticno bez vlade, po novicah pa samo o tem, kdo je komu bolj uzalil mamo. Bananistan strikes again.. Ni da me politika blazno zanima, ampak se ko se silis bit na tekocem, te mine.
- Da sem s tem novinarjem Mitrovicem imela lastne nezeljene encounterje, tip je rit na kubik. Je celo prislo do tega, da mi je pijan grozil, razbijal po vratih spalnice naj 'pridem ven, da se zmeniva' in mi 10 minut preklinjal celo daljnjo zlahto. Samo zato, ker sem mu ob 5ih zjutraj rekla, naj neha nabijat in pet navijaske pesmi po fletu. Ker sem spala. Na opravicilo sem seveda cakala zaman. :ja: Potem pa preberem, da je sel na policijo, ker je decko prejel nekaj mean emailov. Zabij se z glavo v drevo, kreten.
- A mi kaksna rumena stran placa za clanek o tem? :D bi vsaj nekaj imela od tega.
- Enivej
- Sla na tecaj irskih plesov, was fun.
- St. Patricks mi je bil relativno krneki, v dveh urah doziveli 5 barskih fajtov in en tip zraven nase mize si je porinil prste v usta in bruhal v kozarec. Maš to.
- Da sta se najavili dve frendici za obisk tukaj, bomo vidli kaj bo na koncu od tega.
- Da hrepenim po odhodu.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Mar. 2018 12:12

- ^ ma kaj, svašta..(o novinarju)
- sem z mojo bolj 'mute' cimro s takega vidika čisto zadovoljna, še nikoli mi ni rekla za nobeno stvar, da bi jo motila, ne nobene pripombe mela.. Kaj si misli pa nimam pojma.
- ne spremljam politike, bi pa lahko non stop o njej poslušala, če bi hotela, ko sem doma :?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 22. Mar. 2018 15:58

- Da bom umrla od živcev!
- Kar ne morem verjet, magistrska se je kotalila in mečkala po faksu od srede decembra, sedaj pa bo v manj kot 1 tednu pod streho. Še sreča da sem bila pridna in pripravila vse papirje in powerpoint in vse ostalo v tem času, drugače bi me kap.
- Imam color coordinated obleko za na zagovor :D.
- Ne morem verjet, kako so informacije o visokem šolstvu totalno raztreščene - ko sem klicala na referat faksa, sem dobila eno inforamcijo, ko sem klicala na univezo drugo, in ko sem nazadnje obupala in klicala na ministrstvo sem dobila še tretjo. Noro. Noben nič ne ve.
- Še kar čakam na pogodbe :/. Paranoia kicking in, čeprav so še 3 tedni in vem, da birokracija traja.
- Jutri bom fraj, da si vzamem čas za dokončno uredit vso papirologijo na faksu. Upam da bo šlo brez podpisa tega pajaca na faksu, ker ima do ponedeljka dopust :D. Gre za šarmantnega starejšega profesorja, ki misli da gospem v referatu 2x pomežikne in naredijo kar bo hotel :D
- Imam grand finale med dvema kletkama za bodočega peta. Ena mi je vizualno bolj všeč + imam priporočilo da se lepo puca, druga je pa precej bolj elegantnih dimenzij (višja), večja in malo cenejša. Hmmmmm.
- Pogrešam mojega. Ta vikend naj bi imela romantic retreat, pa bo samo neka okrnjena verzija. Don't like it. Malo me še skrbi, kako bo migriral iz Lj na šiht, on je sicer zelo samozavesten in da ne bo panike, ampak vseeno se ni izi pizi redno furat čez pol Slovenije
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 22. Mar. 2018 17:40

Sarissima napisal/-a:- Imam grand finale med dvema kletkama za bodočega peta. Ena mi je vizualno bolj všeč + imam priporočilo da se lepo puca, druga je pa precej bolj elegantnih dimenzij (višja), večja in malo cenejša. Hmmmmm.

-Kaj boš pa imela?

- Ena frendica je pa lih prejšnji teden nesla uspavat eno bogo živalco, na začetku kar nisem mogla verjet, kolk se ukvarja s tisto mičkino zadevo, jo je vozila nevemkolkrat na operacijo, preglede, po zdravila, h enmu posebnemu veterinarju.. Sem vedla že takoj, da najbrž ne bo preživel, ker tud človek s takšno diagnozo običajno ne kar ozdravi po eni operaciji.
- Mi gre na živce, ker edina prijateljica, ki ima še voljo za hodit ven, ima pa potem čisto drugi okus za place, evente, muziko kot js. :?
- Se mi čist ene bizarne stvari dogajajo v glavi, glede tega kdo mi je hud, ali si pa neke stvari domišljam.
- grozno paše malo popoldanskega spanca, to počnem pogosto zadn čas in dostikrat se zbudim cela panična, nevede kateri del dneva je, v strahu, da je jutro in sem zaspala.
- Jess komi čakam, konec tedna, ta teden je šel hitro! Nisem naredila skoraj nič od tega, kar sem planirala, ma se bo pač treba v miru, v soboto malo bolj usest.
- sem hvaležna za mojo mamo
- damn, na praksi skor vsak dan dobivam neke čokolatine, merci čokoladice, čist nič se ne pritožujem :P
- po dolgem času sem neki telovadla in me zdej prou rit boli
- ful sem ponosna na sestrično, ki predava na enem dogodku, še ena frendica je v podobnih vodah in se ga bo udeležila
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Mar. 2018 9:12

- ne vem sploh kaj me daje, ampak mi je ena ženska tako nenormalno huda in privlačna! fak! Najbrž je taka, malo bolj 'fantovski' tip karakterja. Je to prvič, da mi je prav kot oseba ena všeč in ni nek žur in alkohol in mutenje (še to 2. je blo samo enkrat). Vem, da ni poročena, ne vem pa ali je samska al ne in 'kaj' ji je sploh všeč od ljudi.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 26. Mar. 2018 20:54

-* evo, naredil zadnji dan službe, sedaj imam dva meseca časa da uredim še nekaj stvari, preživim kvaliteten čas s prijatelji, in potem v avanturo.
-* je bila fajn služba, ljudje so bili super, danes me je kar malo presenetilo da so imeli vsi tako dobro asociacijo name, dobil kup objemov. Jim bom prinesel torto v petek, ker so bili res dobri do mene.
-* si urejam prostovoljno delo, nikoli več v lajfu si ne bom privoščil daljšega izpada iz nekega delovnega ritma, enkrat sem si privoščil to in sem fasal po pizdi.
-* me v naslednjih tednih čaka zobar, cepljenja, zavarovanja, banka, tako da bo pestro.
-* bom šel na nekaj izletov po Sloveniji, čaka me Štajerska, Trnovski gozd, Goriška Brda in Prekmurje.
-* trenutno se konkretno jebem s svojim problematičnim delom osebnosti, judgy, preponosen in prenačelen del mene, ampak se trudim, težko mi je sprejeti dejstvo da je biti močen, ranljiv in ne hladen, odločen, stoičen.
-* včasih vseeno sedim nekje in se opomnim da bom videl drug svet, da ne obstaja le svet v kateremu sem trenutno, in da ima moj obraz različne podobe, ne samo tisto ki jo vidim trenutno. Gorim v želji po avanturi, po arhetipni zgobi kjer gre junak v svet in se vrne drugačen, ne boljši, ne slabši, ampak z novimi zgodbami in s tem da je segel po temu kar si je želel.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov