Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 30. Dec. 2017 12:22

* za novo leto vsa moja družba čisto raztreščena, povabil dosti... ampak sem res grumpy cat, in bom pomoje že ob 10ih spala. ne da se mi. dejansko sam čakam, da mine... lani sem hotela tudi ostati doma, pa sem šla kao na nek party pa sem bila 1/2 časa tečna. bom raj tečna doma :D
* nimam nekih zaobljub, kvečjemu hočem spraviti v pogon tisto, kar hočem doseči že tko leto in pol. to leto sem mičken stagnirala, spočila sem si, zdj pa turbo naprej. predvsem pa poudarek, da delam več na sebi, ker vidim, da imam še milijon nerazčiščenih stvarih pri sebi. recimo, da sem zdaj seznanjena s svojimi miselnimi vzorci, nimam pa dovolj moči/energije, da kej spremenim.
* mi je uspelo letos prebrati 50 knjig, kolikor sem si jih tudi zastavila :) wiiii
* sem si končno priznala, da me zelo muči, da sem samska. bi mi res veliko pomenilo, če bi spoznala nekoga s katerim se dobro razumem, prijetno počutim. ampak kogar koli spoznam, nekaj manjka. nikoli ni to to. eh
* moja največja želja pa je res doseč neko mentalno ravnovesje. brez anksioznosti, brez napadov tesnobe, da sploh dihat ne morem, da ne morn normalno sploh komunicirat z ljudi, da se kr zaprem vase. enough of that. stahp, pls.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 30. Dec. 2017 22:47

- sem se odločla, da bom le pustila vse skupi in se za silvestrovo malo primajala do Ljubljane
- imam v bistvu tako zabavno zaobljubo, da bom hodila malo več ven in mela malo več socialnega lajfa, ker sicer lajf tako beži, da se bom najbrž en dan zjutraj prebudila in ugotovila, da jih mam trideset ali štirideset.
- meni tudi kdaj ni fajn bit samska, kdaj mi je pa celo olajšanje, da mi ni treba več imet slabe vesti in izgovorov, ker pač moram ali želim počet svoje stvari in nimam kadarkoli časa in potem skos poslušat očitkov
- mi je blo z bivšim po eni strani vse fajn, zabavno, je bil taka najbolj 'accepting' oseba in sem se, ko sem bila z njim, počutila najbolj 'normalno, sprejeto in da ni nič narobe z mano' v lajfu. Po drugi strani pa nisem prepričana, če sem si predstavljala oz. mela res tisti občutek, da želim bit za vedno skupaj. Ali je pa to res samo stvar odločitve, ko si dovolj sit vandranja.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 31. Dec. 2017 12:51

* kaj obožujem pri sebi? sem precej jokava oseba, občutljiva itd. ko me nekaj prizadane sem par dni čist boga, res definicija patetike :D in kaj se zgodi čez par dni? začutim sunek neke življenjske energije, ko si sam rečem: PA HALOOO PUNCAAA! GLAVOOO GOOOOR!. in to je tisti moment, ko se mi vse skristalizira, in ni več prostora za smiljenje sami sebi, ne nič. zbere se vsa energija, ki jo potrebujem, da zguram naprej. in grem še dlje.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 03. Jan. 2018 9:47

- Da sem sredi prejsnjega meseca prezivela 4 dni poroke od svaka. 4 dni. Niti zeninu in nevesti ni treba bit tam vse 4 dni. Vem, da bi bilo ogrooomno ljudi navdusenih nad priloznostjo biti del juznoazijske poroke, z vsemi pisanimi oblekami, hrano, glasbo, obicaji... Ne, meni je to muka. Nocem vec videt sarijev na 5 kilometrov.
- Da mi je dragi obljubil pocitnice na Sejselih, ker sem potrpela in se nasmihala na vseh 2000 selfijih. Ampak samo zato, ker ne ve, kje so Sejseli in koliko to stane :)
- Da so te poroke nenormalno drage. Samo za zeninov del je slo kamot $20,000. Brezveze. In tako namesto da imas denar za lep zacetek skupnega zivljenja, imas kredit za odplacevat naslednjih xy let.
- Midva sva se sla porocit kar v pisarno od odvetnika, ki nama je zrihtal papirje, cez cesto od moje pisarne, med odmorm za malico, potem smo sli pa s pricami na kosilo v BFC, lokalno (in boljso) verzijo KFC-ja. Potem pa nazaj na siht.
- Da sem danes zjutraj skuhala butter chicken masalo za 14 ljudi, ki jedo podobne jedi ze celo zivljenje in so posledicno strogi kritiki. Ne vem se, ce je bilo dobro. Drzite pesti. Mogoce me bojo ljudje nehali sprasevati, ce znam kuhat, ker belci ocitno ne jemo kuhane hrane :nixweiss:
- Da sem ponosna na najnega macka, ki je lepo sprejel muca, ki ga cuvama cez praznike. Ju je super opazovat, kako se skupaj igrata. Bi takoj posvojila se enega, pa dragi pravi, da je dovolj zivali.
- Sem spila kavo po dolgem casu in sedaj imam prevec energije. Mogoce bi sla na sprehod? V fitnes se mi ne da.
- Zelim vsem srecno 2018!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Jan. 2018 22:47

- sm zdej že okol 3 mesce samska in malo pogrešam met kakega tipa :? :?
- mi po drugi strani spet paše bit samska,ker sm takrat ful bolj produktivna, osredotočena in organizirana
- mi je eden malo zanimiv, ma najbrž sploh ni tip zame, ne vem točno kolk je starejši od mene in ne vem sploh kdaj ga bom naslednjič srečala, me lih ena frendica prepričava zakaj najbrž ni kul...
- bi mogla zdej neki delat, ma sm ful lena
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 08. Jan. 2018 14:15

*da zdaj že tudi sama par mesecev nisem imela nič konkretnega s kakim tipom in me že pošteno živcira. :oops:
*da mi je prav smešno, kako se moje prijateljice zatrapajo v vsakega tipa, ki jih malo lepše pogleda ...ne vem, a je z mano kaj narobe, ampak mi je res redko kateri tolk všeč, da se zatrapam. :D
*so mi trenutno zmenki fajn in imam večinoma same ok izkušnje...spoznaš nove ljudi, se pogovarjaš o zanimivih temah, zveš kej novega, ti da kdo nevede kakšno hudo idejo...res ne vem, zakaj tolk ljudi sovraži zmenke. :D ok ja, je malo pain in the ass, če je tip totalno dolgočasen in moraš dve uri sedeti za mizo brez kakršnih koli metuljčkov. :|
* zdej malo bolj razumem to foro s friends with benefits (čeprav bi še pred enim letom rekla, da je to totalen bullshit). Ampak vbistvu če se oba strinjata, da nočeta resne zveze in da bosta zraven naprej iskala potencialnega boljšega partnerja (se sliši debilno, ampak tako je v večini primerov), potem ok. Si skupaj, dokler je kemija, toleriraš veliko napak in neujemanj glede življenjskega stila, ker itak nisi z ničemer priklenjen en na drugega itd. Je*a je samo, če se eden zaljubi, drugemu je pa to izključno vir zabave.
*da bi blo fajn enkrat spoznat kakega tipa, ki bi mi bil všeč SKORAJ v vseh pogledih (ne bom napisala v vseh pogledih, ker ne iščem popolnosti). Me res zanima, če bi se spremenila v zasanjano, zaslepljeno najstnico. Sem še vedno, da ne in se oklepam svoje racionalnosti. :mrgreen:
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Jan. 2018 17:41

- To s friends with benefits je meni ful brezveze, dala to skozi, bi mogla bit res skrajno obupana in zdolgocasena, da bi se spet to sla.
- js ne hodim na nobene zmenke odkar sm samska, mi niti niso neki ful vsec in za zdaj ni se nobene krize, da bi si ful zelela s kom dobivat, v bistvu sploh nimam casa za te stvari :D
- Imam malo slabo vest, ker kdaj zbujam cimro zvecer ko se vracam ali zjutraj z budilko :/
- Vedno mam cimre, ki hodijo spat ze okrog desete
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 09. Jan. 2018 20:30

-* jaz mam ful rad zmenke, ne vem, zabavni so...ker ne veš kako se bo končalo.
-* sem se usekal z kadrovsko, in sem bil prestavljen na boljšo lokacijo z manj dela, hvala.
-* bo ta teden padel datum kdaj pustim šiht, bom vseeno vlekel dokler se bo dalo, ampak zdaj je končno čas za reze. Sem okvirno že postavil države v svoje mesece, vsaj za prvih 5 mesecev, in se mi lepo pokriva z najboljšimi meseci v teh državah, tudi leti so zelo ugodno in optimalni.
-* se bom po pol leta vseeno vrnil domov za nekaj časa, da zamenjam opremo ker se potem nadaljuje v najbolj extremen del poti, plus, vem da rabim spet malo spat doma, dobro jesti , ker vem da po po 5 mesecih bom zradiran.
-* je življenje trenutno dobro, nič mi ne manjka, v bistvu mi je zelo udobno...po vseh pravilih in standardih sem čist fajn avtonomi člen družbe...samo čutim tist ogenj v želodcu. Danes sem se med službo zapeljal na en hrib in gledal čudovit lok Save in ceste ki ji sledi, in ne vem, želim si leto ali dve takšnega stanja...samo gledati svet, se pogovarjati z ljudmi, si vzeti čas.
-* bi rekel da imam kaj drame v lajfu, pa je nimam, z eno imava neke čudne situacije, ampak pakiram to dramo v veliko vrečko, in jo puščam zunaj za komunalo...fokus je drugje, nimam časa za sidro.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 09. Jan. 2018 21:21

-mi je zanimivo,na kako različnih poteh smo uporabniki foruma. Težave, kot so cimri in zmenki so mi postali nepoznani,
-imam sama rada zmenke, vsak teden grem na enega. Ampak na malo drugačne, ker grem vedno z istim moškim :) ,
-komaj čakam smučanje na jutranji,sveže steptani progi. Upam na lepo vreme,
-uresničujem prvo točko na seznamu. Začetek je dober in obetaven, veliko sebe vlagam in v veselje mi je,kar delam,
-in je tudi tripod moj. Bil je vreden čakanja ♡.
The world is as you are.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 09. Jan. 2018 22:05

^^ enako. :D

- mi gre pa na živce, da je sedaj eno izmed najpogostejših vprašanj kdaj bo dojenček...in to večinoma od ljudi, ki si sploh nismo blizu
- vse bo on svojem času
- mi grejo na živce nove mamice, ki se obnašajo kot da je največji smisel življenja žensk zanosit (če nekaterim je, super, ne pa posploševat vseh) in kot da so zdaj bolj ženske od tistih, ki (še) nimajo otrok
- vsak ima svoj ritem in razloge, ravno iz tega razloga jaz ne sprašujem drugih "kdaj pa nameravaš ....vstavi poljubno...?" ali pa "zdaj bi bil pa čas za ..."
- kakorkoli, želim si družino, zelo rada imam otroke in upam, da bo šlo kot želeno, ko bodo najine okoliščine ustaljene za novega družinskega člana (res, ampak res pa nisem pri volji razlagat teh okoliščin vsakemu firbcu)
- je v bistvu mal žalostno kako velika večina podleže nekim pričakovanjem družbe, samo zato, ker "bi bil čas za..."
- potem pa imaš ženske, ki jim tiktaka biološka ura in vzamejo prvega, ki pride mimo, da se naredi otrok, ker otrok pač naj bi bil, čeprav v njih niti ni pristne želje
- pa samske 29-letnike, ki jim vsi najedajo, da je že čas da kakšno pripeljejo, pa si pol na vsak način sili iskat zvezo (produkt so zveze brez iskre, brez ljubezni), čeprav samemu ni nič hudega in v bistvu nima posebne želje bit v dvoje
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Jan. 2018 22:56

Cryselle napisal/-a:*so mi trenutno zmenki fajn in imam večinoma same ok izkušnje...spoznaš nove ljudi, se pogovarjaš o zanimivih temah, zveš kej novega, ti da kdo nevede kakšno hudo idejo...res ne vem, zakaj tolk ljudi sovraži zmenke. :D ok ja, je malo pain in the ass, če je tip totalno dolgočasen in moraš dve uri sedeti za mizo brez kakršnih koli metuljčkov. :|

ok, malo glupo vprašanje, ma kje spoznavate te ljudi, s katerimi hodite na zmenke?
Js nism nikoli neki zlo na zmenke hodila (vsaj ne tko, da ne bi osebe že vnaprej poznala in bi mi bla všeč), alpa na mojem koncu niti ne uporabljamo tolk te besede zmenki..

- Taki zmeneki, da si svojo boljšo polovico, so pa tudi meni všeč
- me je en tip nazadnje vabil ven tako, da se je kar prikolesaril mimo mene in mi začel razlagat, da sem tako vzbudila njegovo pozornost, da je mogel prav spremenit smer..
- sm zvedla, da mi je en bivši fwb baje posvetil scenarij
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 10. Jan. 2018 7:48

* pišem magistrsko. ko jo napišem, se usedem sama s sabo in razmislim o opcijah. gledam evs programe, gledam au pair programe... gledala bom tudi za kako službo. sicer me mika, da že naredim neko korenito spremembo že prej, ampak reees moram to magistrsko napisat, oz se ji posvetit.
* zelo me mika nemčija... ne bi ravno tam živela, ampak bi se spravila živet v nemško govoreče okolje, da malo prebudim svoje znanje nemščine. vse razumem bp, ampak pri govoru se soočam s problemi... glede na to, da je nemščina jezik s katerim sem komunicirala pet let, se mi zdi absurd, da ne obnovim znanja.
* moje učenje norveščine tudi napreduje :D duolingo je res super. s tem, da če si hočem kaj dejansko zapomnit, bom še potrebovala kak zvezek, da si vse nove besede zapišem, da jih lahko ponavljam... pa dobit še kak učbenik, da malo poglobim znanje.
* konec januarja zaprejo moj favorite kafič of all time. moj ljubljen cat caffe. sicer že vem to dlje časa, ampak me vseeno stisne, ko pomislim. to je bil res moj safe haven... tudi, če sem šla k mucikam, čisto nervozna, sem se tam takoj sprostila. in me boli, ko tega več ne bo, pa da ne omenjam, da sem se navezala na mačke, poznam jih že. uh :cry: :cry: :cry:
* sem se spravila malo na branje grafičnih romanov - i loove it. comics for adults <3
* berem tudi nov del od pullmana - od tistega pullmana, ki je napisal trilogijo Njegova temna tvar. prisežem, da se počutim, kot da sem stara 10, ko berem to knjige, it takes me back <3
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Jan. 2018 9:56

- Jaz mam tudi neke eksistencialne krize zadnje čase. Nočem bit več "na free" študent, res je predolgo trajalo (čeprav mam po pravici že zelo nagledan en program ekonomije, če sem poštena). Nočem se ženit in začet rojevat otrok (čeprav moram priznat, da me na momente stisne fovšija ko gledam frendice, ki z ogromnimi cirkonijevimi zaročnimi prstani paradirajo okoli). Potem mam krasno idejo kaj bi js v življenju delala, ampak se mi zdi tako faking ameriško, da se ti celotno življenje vrti okoli kariere. In ko gledam tu v službi ljudi, sta najmanj zadovoljna s sabo in življenjem dva najbolj strokovno podkovana, uspešna in delu predana sodelavca. Me mika neko "lifechanging" potovanje, kupit letalsko karto, nekam it, riskirat da to oropajo, zboliš, ti je neudobno, pa se mi honestly ne da vlačit se po vprašljivih hostlih par mesecev, za kolikor bi recimo mela viška budgeta iz zalog (mam preveč rada svoje udobje in kul hotelčke/b&bje, ki sem jih vajena).
- Sem v takih momentih fovš bumbastim ljudem, ki ne naredijo svojega researcha in risk assessmenta in pač samo zaprejo oči in stopijo na gas v eno smer, ki se jim zdi v tistem momentu najbolj kul. Sej efekt je isti, kateregakoli od teh "life aspiration" si izbereš lahko v njem najdeš perfekten smisel in globoko zadovoljstvo, ko se zanj odločiš. Je pa to za ziheraše totalen stres, ker se nočem odločit samo za eno in si želim met vse od tega. Hočem met neko umirjeno in ljubeče familijarno življenje, nekoč. Dejansko uspešno kariero, ker me zanima kar sem študirala in vidim da sem dobra in bi lahko imela kako ključno pozicijo, nekoč. Hkrati pa me od nekdaj fascinira nekam it, nekaj novega videt, spoznat koga novega. Zdej mam položene temelje za katerokoli opcijo. Keš na računu. Magistrsko v žepu. Dolgoletnega partnerja. Ampak če hočem bit uspešna v kateremkoli od teh vidikov se moram odločit zdaj. Začet napredovat v tem zdej. Ker če se ne bom, bom čez 10 let najverjetneje tipična mamica v naši industriji, ki dela po 9 ur na dan, gre domov in dela nalogo z mulci, in si enkrat na leto vzame 3 tedne dopusta, ko gre ležat na plažo v dominikansko republiko.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 18. Jan. 2018 13:34

- Da mi je dolgcas. Tako, v lajfu dolgcas. Nimam se kam dat. Zima in vukoje*ina res nista dobra kombinacija. Imam filing, da sem pregledala ze vse serije, prescrollala vse spletne strani, pospravila vse, kar se je dalo pospravit.. nekaj ful ven ne morem hodit, ker moram sparat, pubi so predragi, dosti drugega pa tu ne ostane. Razmisljam, da bi se spet vpisala v fitnes, ceprav je tudi ta drag in oddaljen skoraj 40min z busom.
- Da mi je Couchsurfing odziv na sporocila padel na 25% in mi ni nic jasno kako in zakaj. Posledicno dobivam ful malo requestov, in to lih zdej, ko imam cas in plac.
- Naslednja popestritev pride sele cez kak mesec, vikend v Copenhagnu z grupico, ki sem jo spoznala tukaj. Upam, da bo kul. Ce ne drugega, bom lahko crtala novo drzavo s seznama :)
- Da je nas cimer najbolj glasno bitje na svetu. Sicer je kul in nadzemeljsko pameten, ampak taksni ljudje so vedno malo cudni, lol. Mountain od cloveka, stropi se tresejo, ko hodi gor dol. Plus se malo, pa bom iz dolgcasa ratala tista 'tasitna' cimra in zacela puscat post-it listke po hisi, da se po kuhanju prebrise spargert, po tusiranju pobere dlake, vsake toliko odnese smeti, itd. Ker pocasi te stvari najedajo.
- Da fant isce nov siht, ponavadi je slo vedno hitro, zdej pa ze par tednov ni nic.. in me malo skrbi, ker do poletja resno morava nasparat za selitev. Ce bom tu se kak mesec vec, kot treba, si bom razstrelila lobanjo.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Jan. 2018 23:22

- Bi skos samo sladko jedla, grozna sm
- pogresam prejsnega fanta, blizino,
da lahko nekomu poves in zaupas vse, zivet skupaj, sama v neki intimi in miru, sploh se zavedala nisem, kako mi je blo lepo in kako sem bla brezskrbna, ko sm bla z njim, takrat so vse te slabe misli, skrbi, dvomi, ki sicer neprestano nekaj susljajo, utihnili.
- sem skos zaposlena in mi cas blazno hitro siba mimo, v privatnem lajfu se pa nic posebnega ne dogaja, ga niti nimam, ampak si govorim, da bo vse ob svojem casu.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov