Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 06. Apr. 2022 21:22

hayley napisal/-a:- mi je mogoče dala mislit terapija nekaj v tej smeri, da bi mogla tudi svoja čustva in svoje potrebe malo bolj visoko vrednotit, zgleda da zadnji čas sem samo bolj za druge in za bivšega skrbela, se sekirala, zase nikoli nič.. in zdaj vidim, da ne gre, če se ne kdo še meni malo prilagodi, se ne morem samo jaz skos drugim.. mogoče tudi v tem smislu, da sem bolj poskrbela, da bi nekako ustregla okolici ali normam in ne sebi.. in potem, če vidim/ slutim, da sem drugačna ali 'čudna', še manj vrednotim in poslušam sebe, kaj bi jaz rada ali kako se jaz počutim..


se ti mogoče zdi, da bi bil razlog za to lahko podzavestno izogibanje svojih življenjskih dilem? jaz imam pri tebi že dolgo občutek, da si poskušaš življenje oblikovat glede na tisto, kar se ti dobro zdi v življenjih drugih, in ko si že tam, jim pač hkrati skušaš tudi pomagat. ampak ker vsak živi na svoj način (ker je "pravih" načinov pač več), ne moreš imet neke jasne vizije glede svojega življenja.
če pa ob vsem tem pomisliš še na to, da se počasi bližaš 30-tim.. je zelo psihično obremenjujoče za vsakega.

zato je pri zgodnjih 20-ih ogromno aktivistov. ker se jim je lažje ukvarjati z bojem proti podnebnim spremembam, protestiranjem proti biločemu, da se izognejo razmišljanju o lastni individualni prihodnosti, ampak imajo vseeno občutek, da delajo nek napredek (ko pa si ustvarijo neko lastno identiteto, si naredijo kariero, družino, pa dobijo nek smisel v življenju in pozabijo na raznorazna gibanja).

drugače pa, tudi jaz sem imel probleme s tem, da nisem zaupal lastnemu občutku ampak sem raje sledil tistim, ki sem jim zaupal. pa čeprav je možno da ti nič ne manjka, ti manjka tisto zaupanja v lastno presojo in ob kakšni dilemi najprej čutiš potrebo nekoga vprašat kot pa reagirat sam. sploh, če razmišljaš izven okvirja in oblikuješ neko svojo rešitev, ki se ne sklada s tem, kar so te učili.

upam da ne boš vzela tega kot nek napad. karkoli si že misliš o meni, ti želim da ti je v življenju lepo.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Apr. 2022 21:58

- izogibanje življenjskih dilem... ne vem, kaj bi rekla na to.., lahko sem se česa izogibala, hkrati sem pa tudi cela 20a skos nekaj mlela v glavi..
Glede druge povedi, pa ja mogoče v smislu, da je trava vedno bolj zelena pri sosedih..

Aja od terapevtke konkretno je bil primer, da me samo za bivšega skrbi, kako je, da ni on prizadet, kako se počuti... zase pa nič, kako se jaz počutim ali kaj bi jaz rabila, no z njo smo se samo o tej temi pogovarjale.. Potem sem mogoče jaz to preslikala sama še na druga področja oz. na splošno.

Mogoče je to povezano s strogo vzgojo in da nisi bil nikoli ali skoraj nikoli pohvaljen doma oz. ti niso nikoli doma z ničemer dvigovali samozavesti..

Sem bila 1x pri eni ženski pred terapevtko, ki ima tudi neke posebne sposobnosti branja ljudi ampak tudi splošne stvari ve in mi je rekla, da če si tako kot jaz da hočeš imet vse na določen način in drugače si kot bi bil iz tira oz nisi zadovoljen, da je povezano s strogo vzgojo..


Hm.. ne tisto, kar sem napisala nisem mislila, da ne zaupam svoji presoji v konkretnem primeru in bi morala nekoga vprašati, no tudi to se mi dogaja, odvisno za kaj gre.. Sem mislila bolj za širšo sliko, da imam sliko kaj vse bi morala imet, kaj vse doseči, da bi bila srečna ali da bi se jaz počutila uspešno... bi pa v resnici morala bolj sebe poslušat, kaj mene konkretno osreči, ne kaj velja v okolici ali družbi kot uspešno, srečno..

- pa podnebne spremembe so kar resen problem, ne kost za protestiranje.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 313
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 08. Apr. 2022 22:22

da bom mela čist kratko priznanje ;D

- mi mori k sem ponoči na šihtu pa tak dober plan sva imela
- pa to mi mori kakšne nore zneske stranke puščajo, jaz pa zraven razmišljam kaj bi s tako količino denarja..siguren je ne bi nesla men podobni no ali pa vsaj ne v tako stvar
- razumem da ma vsak svoje prioritete ampak za kaj kakšen folk denar zapravlja
-še kar nisem sprocesirala kredita od kolegov - k da bi ga mogla :mrgreen: ampak jaz se za tak denar ne bi nikol res to mi je pa tak strah - kredit k ga bom vzela bom vedla da sem v k
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 10. Apr. 2022 18:27

* Že dolgo nisem pisal priznanj, ker enih stvari (še) ne priznavam, posebno tistih, ki jih na glas nisem rekel še nobenemu, so odprte in čakajo odločitev :oops: :)
* Imam zdej, ko imam še prijateljico, pa res precej natrpan urnik.
* Je spet bil en fajn vikend in mi je všeč, da sem zdaj že nekaj časa up
* Mi gre z ženskami super. Vsak dan bolje (še vedno).
* Sem se ornk naspal to noč, ker sem fajn zmatran prišel iz plesa. Najprej bar, potem celodnevne vaje. Bar te/me zafrustrira, vaje me sprostijo. In potem lahko spim podobno kvalitetno (sicer samo tisto noč) kakor nekateri, ko hodijo v hribe ali kako drugače kondicijsko športajo.
* Sem imel ene sanje, ki so mi dale misliti.
* In druge, da me je moja ex-prijateljica iz študentskih časov, z avtom furala po LJ oz. vsaj po mene je prišla, da sva preživela en lep dan skupaj. Kolk jo pogrešam :( Na neki točki me je zbrisala na facebooku, po tistem ko skorajda že več let nisva več imela stikov. Zdaj je poročena in ima otroke že nekaj časa. Nazadnje mi je rekla, da ji ni, da bi se dobila.
* Drugače je niti ne pogrešam, ampak sanje so mi bile zelo prijetne in ko sem se zbudil sem podoživel najini lepe trenutke in jo tako sproščeno, prijetno pogrešal.
* Da smo se pogovarjali, da so plesi brez koreografije sprostitev in da tisti plesi s koreografijo nikakor ne morejo biti sproščujoči. To je sicer stvar za debato, avto nenazadnje lahko podzavestno voziš, čeprav če je koreografija preveč kompleksna, potem dejansko moraš imeti možgane zraven. Namen plesov brez koreografije je pač sprostitev, da malo oz. povsem pozabiš na glavo. (Saj, točno to sam rabim v življenju, sem preveč pameten oz. malo pa vendarle sem, po mojem me kdo tudi tukaj vidi tako, po drugi strani pa je moj razum "emocionalno zblojen" in vedno ne zmorem zdrave presoje, zato ga rad dam stran)
* Zdaj, verjetno ko plešeš brez koreografije tudi rabiš glavo, vsaj ko se povezuješ, ko plešeš z drugim/-o. Saj, to mi je kar challenge. Po tem vidiš ali sploh kdo hoče plesati s tabo, sam se še vedno obremenjujem, ali sem dovolj dober, da bo kdo plesal z mano. Sicer zdaj ko me poznajo bo marsikdo hotel plesati z mano že iz vljudnosti, zaradi tega, ker me pozna, ampak OK... saj hitro vidiš ali ti oz. nama gre ali ne :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Apr. 2022 19:52

- Se bližam že 15. terapevtski uri, ampak imam plan jih imet do nekje 20. Nekako na področju partnerstva ni čist nobene ugotovitve ali posebne spremembe, samo da sem zdaj skregana z vsemi/ obema in onadva z mano.
Ta terapevtka tudi res nekako deluje neka taka pridna študentka, kot da se nikoli s partnerstvi, zvezami, tipi, ni kaj posebi ukvarjala, kot da nima nekih posebnih izkušenj v tej smeri. Mogoče je za mojo drugo temo problema kaj bolj učinkovita.
- sem pisala prejšnji teden še eni drugi terapevtki ,ki pa je bolj usmerjena na partnerstvo in me je tako kar zavrnila bolj, ker sem ji napisala, da že k eni terapevtki hodim in bi mogoče menjala. Sem se kar bedno počutila no, ko sem prebrala.. Ni me čist zavrnila, samo nekaj naj najprej s svojo terapvtko rešim, malo bedno..

- malo razmišljam tudi, če bi mogoče iskala novo službo kar v svojem kraju oz okolici in bila pri starših. Veliko več prišparaš, kot v najemu.
Edini minus je pol da bi bila ob službeni avto in če bi hotela imet avto bi si mogla še to sfinancirat.
- je bilo kar malo razočaranje te dobri dve leto kar sem v najemu, nič zanimivega se ni dogajalo.. mogoče tisti čas nekje do marca, začetka prve korone.. potem pa kar kmalu konec žura.. Mogoče mi je bilo všeč še to obdobje, kar sva s K na plesne hodila.
- je v bistvu težje samostojno življenje in služba, kot sem si predstavljala, sem bila vsa optimistična, naivna in polna energije na začetku. Zdaj sem pa tako, ne vem nič o ničemer. Ne vem sploh kaj sama s sabo. Pred tem obdobjem sem vsaj nekega zaupnika, best frienda, (on in off tudi) partnerja s potencialom imela. Zdaj še to ne.
- me čakajo nazaj priprave na jutri

- bi se najraje reinkarnila v nek predmet v moji sobi, v eno piko na steni, ali mogoče kozarec.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 11. Apr. 2022 21:07

hayley, ne morem si pomagat da ne bi napisal, ampak ce bi hodila z mano zurat in plesat, bi se ti po mojem ful dogajalo ;)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Apr. 2022 21:27

- ma imam tudi filing, da je manj časa kot kdaj prej, na faxu, večja utrujenost, služba ni samo 8 ur.. nimam niti časa praktično ali pa sem tako utrujena, da ne morem nikamor hodit.. Tudi tej diskači kamor ti hodiš, me sploh ne mikajo, sem hodila prej bolj na druge vrste dogodkov..

- Imam najbrž po krivem nek tak občutek, da sem čisto za sama, v smislu, da me niti noben starš ne usmerja, ali mi je v kakšno oporo, kako, kam se obrnit karierno, kdaj kaj kako storiti, neke take vzpodbude čustvene, opore nimam nobene...
- Je pri nas ena zaposlena, ki ima glih par let mlajše hčere od mene, sicer so še studentke, ampak kar govir z njimi po telefonu, deluje da jim skos nekaj pomaga, ureja namesto njih.. no mogoče tako izpade, ker ima več hčera in vsakič drugi kaj pomaga, samo, če to poslušaš deluje pa precej pogosto..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 15. Apr. 2022 17:07

* O moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapusil :!: :?: :!:
* Stavek, ki je meni zelo blizu. Veliki petek je dan, ko rabim mir. Hoče se dobiti, a mi je vsiljiva, ker tega ne razume
* Mnogi, ki me od zunaj gledajo, pravijo, da je malokomu na svetu tako dobro kot meni. Nič mi ne manjka, ker sem pameten, se ne rabim truditi preveč oz. v primerjavi z večino dosežem svoje z manj truda.
* Pa zadnje čase se itak nagibam bolj k hedonistu kakor k asketu :oops:
* Tudi bivša ni razumela moje bolečine, niti malo ne.
* Bog jo razume in to je dovolj. Zato pa zmorem vsaj en dan v letu ne misliti na žur. V postnem času sem žural, ker prej dolgo nismo smeli. Danes se pa lahko vzdržim.
* Pa še itak sem čist crknjen, brez energije... kar dobro podoživljam Boga, ki me je zapustil
* Imajo tile prazniki neko energijo kolektivnega nezavednega, se da kar čutiti

Sicer pa:
* O moj Bog, o moj Bog, kako da ženska pri teh letih ne ve, kako se plačuje vrtec. Saj verjetno na strani zraven piše kako se izračunava. To je polna cena, pripadajo ti pa določene olajšave/subvencije, se pač izračuna cena glede na materialni status. Dobro je, da nimata previsoke plače, da nimata prihrankov in da nimata nepremičnin pisanih nase. Pač, it sucks, ni fer, ampak manj imaš za pokazati, manj plačuješ vrtec. Polne cene po mojem skoraj noben ne plača.

* Zdej sm ziher hayley razjezil, ampak to je bila moja naravna reakcija :twisted: Sori, ampak tako sem (za)čutil, ko sem prebral :(

Sicer pa:
* Tudi okoli mene se določeni selijo ali pa razmišljajo o selitvi iz Ljubljane. Pri vsakem razmišljam ali je to poraz, dejanje iz obupa. Pri enem je verjetno korak naprej, pri drugem pa... upam da ne bo še on šel iz LJ, ker ne bom imel s kom več ven hodit :twisted: Dostikrat mi gre na živce, ampak vseeno sva ob isti uri na istem kraju oz. se kdaj lahko uskladiva, kar mi veliko pomeni :)
* Spet bom mal predsodke trosil naokrog. To so te razvajene punce, ki grejo v LJ mal študirat, potem je pa bolj udobno se vrniti v domači kraj, saj tam imajo starše, ki jim pomagajo, ko jih rabijo. Sicer se lahko obrne tudi v nasprotno smer - da kaj kmalu starši rabijo njih. Mislim sicer, da so domovi za starejše še dražji od vrtcev :twisted:
* No saj niso samo punce take. Ja hayley, najdi si šiht v LJ za plačo s katero lahk preživiš, pa novo družbo za žurat / hodit okrog, postavi se na na svoje noge, be a man :wink:

* Namesto, da se zdaj jaz s hayley ukvarjam, tudi pri trenutno prijateljici me moti oz. se sprašujem, zakaj ni še imela daljše resne zveze in da živi doma. Mislim, moti me čist iz pragmatičnega razloga. Šel bi kdaj k njej na obisk :)
* Hitro so me začele stvari (malenkosti?) motiti in treba bo dati karte na mizo :? No, bom najprej uredil, in potem se pohvalil/napisal kako sem uredil :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Apr. 2022 17:17

- zakaj zaboga bi kdo vedel, kako se plačuje vrtec, če nima otrok? Ker to v prostem času preverja ali zakaj že? S prijateljicami se tudi ne pogovarjam o tem.. Saj če bi me zanimale podrobnosti, bi si šla prebrat. Moj namen napisanega je bil, da je vrtec drag, še poseb je drag, če imaš otroka s posebnimi potrebami, ker nimam ne enga, ne drugega, iam pač bolj pomembno delo, kot preverjati v kakšen razred bi padla in koliko bi morala plačati.. Dokler nimam partnerja niti izračunati ne morem, ali bi imela kakšne olajšave ali ne, pa tudi za svojo plačo, če sem optimistična, upam, da bo kaj višja ko/ če bi se čez nekaj let odločila za otroke.

- Iskreno, kdo brez otrok, preverja koliko se plačuje vrtec, do katerega zneska prihodkov so olajšave.. Po moje imaš ti nerealne predstave življenja ljudi. Če si ti imel pri 25 partnerico z otorkom nekoga drugega, ki je pač hodil v vrtec, niso imeli tega vsi..

- bdw mmm, a je to samo v mojem 'slovarju', se nanaša na eno od prvih alinej ampak, kdo na svetu sam o sebi govori, da je pameten? Iskreno ljudem izpadeš čudak, če to govoriš, če tega sam nisi pogruntal (1x si si celo na status na fbju napisal..). Za moje pojme, ljudje, k iso pametni, tega ne rabijo nobenemu dobesedno razlagati, dobro blago se samo hvali al neki..
- meni iskreno izpadeš čisto zafrustriran po forumu, skos se pritožuješ samo kako ti je slabo in kako ženske ne moreš dobit, če nisi celo kakšnih zdravil skos omenjal bodisi za fizično ali psihično stanje.. izpade samo kot da tolažiš sam sebe.. no mogoče ti zavida kak poročen moški, ki je priklenjen na ženo, otroke in nima svobode in ne more žurat hodit, kaj drugega pa nimam idej...

- Tisto glede življenja v lj niti ne bom komenitrala in se zagovarjala, eno je da moreš it v neko malo stanovanje k staršem, pri nas iz domače regije, ima večina, ki živi doma, hišo in kar nekaj zemlje okrog hiše, pa primorci se radi vračajo na primorsko. Poleg tega pa je Primorska kar zaželjena regija, mislim da so nepremičnine v Slo najdražje v Lj, obali ter S. Primorski/ Novi Gorici.. tako sem vsaj slišala, nisem preverjala... Sem pa zanimivo pred kratkim nekje brala, da je v Mb cena kvadratni meter nižja kot v Celju, Kranju pa večini primorske na kvadratni meter, si nisem mislila prej, za 2. največje mesto.. Seveda bi tudi staršem plačala za hrano in stroške, v kolikor bi se preseila k njim, ne bi mi oni nič plačevali, imam tudi možnost iti v prazno nepremičnino v bližini staršev, ampak ne bom zdaj tukaj razlagala, kar ni potrebno..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4998
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Apr. 2022 20:25

mmm napisal/-a:Sicer pa:
* O moj Bog, o moj Bog, kako da ženska pri teh letih ne ve, kako se plačuje vrtec. Saj verjetno na strani zraven piše kako se izračunava. To je polna cena, pripadajo ti pa določene olajšave/subvencije, se pač izračuna cena glede na materialni status. Dobro je, da nimata previsoke plače, da nimata prihrankov in da nimata nepremičnin pisanih nase. Pač, it sucks, ni fer, ampak manj imaš za pokazati, manj plačuješ vrtec. Polne cene po mojem skoraj noben ne plača.


In zakaj bi ženska pri teh letih vedla kako se plačuje vrtec, če nima otrok? Jaz sem stara čez 30, pa nimam pojma kako se vrtec plačuje!
Po tvoje to rabi samo ženska vedet, moški pa ne? Wtf?!? :?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov