Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Jan. 2022 6:51

* Sem te citiral, hayley, kjer mislim da si nastavila začetek filozofiranju, in potem tudi nadaljeval
* Jah saj ne vem niti zate, če imaš smisel za filozofiranje. Ljudje okrog mene ga praviloma nimajo in to ni filozofski forum
* Ta smisel je res neka danost, če bo kdaj kaka ženska opazila ta smisel v meni, ji bom sigurno všeč. Morda imam boljši smisel za filozofiranje kakor za duhovnost
* Določeni duhovniki so dobri filozofi, si pa še boljši filozof v kolikor nisi vpet v noben religiozni sistem, ampak s tistimi imam manj stika. Poznam še nekaj katolikov laikov, uspešnih v svojem poklicu, ki tudi znajo filozofirati na mojem nivoju :)
* Prvič sem se z ena na ena kot s filozofom srečal z našim duhovnikom kot dijak. Res je imel dober smisel za to. Kmalu sva se skregala, ker je ob molitvi, kjer nas je bilo zelo malo, nekajkrat morda celo sama, začutil, da me Bog kliče v duhovništvo. In da nikoli ne bom srečen zares v zakonu, v kolikor imam klic. In take in podobne fore. Jaz sem se pa za to sekiral in nisem mogel tega kar govori sprejeti kot joke oz. samo kot kompliment :mad: :evil:

* Na tisti mladinski/dijaški verouk me je celo zvabila sestra.
* Nima raka, vsaj upam da ne, je pa že dolgo časa hudo bolna, je mojih let, skorajda ne govorim o njej.
* Je zgledala čist fajn, že prej je imela zdravstvene težave, še hujše težave so se ji začele v puberteti, ki jih ni znala rešit - s(m)o ji pomagali, ampak saj nimam brez razloga ciničnega mnenja do medicine in vseh strokovnjakov
* Vse skupaj je potem čez leta neuspešnega zanašanja na strokovnjake našo familijo pripeljalo v obupno stanje
* Normalni ljudje živijo doma v peklu, ki ga diktira moja sestra

* Te praznike sem samo 1 dan hotel priti na obisk, mama je vztrajala naj prespim, kako je vse super zorganizirala. Ker sem imel poškodovano nogo nisem mogel iti ven oz. na sprehod oz. nisem imel nobene želje po tem. Se je že začelo komplicirati, ker ne vem če sem v napoto sestri ali mamini predstavi o sestri, da bom v napoto, če bom preveč v okolju, kjer me niso več vajeni
* Potem se s sestro srečam na napačnem mestu in izrečem še napačen stavek. Idejo sem imel, da bi šla gledat naslednji dan parfume, da bi jo mogoče to kaj potegnilo ven iz depresije in vsega tega negativnega kar vidi in doživlja. Odzvala se je zelo slabo, ko sem skapiral, da še vedno premlevajo o tem in jih sekira glede vsega, sem rekel da imam dovolj, in sem se odpeljal še isti dan nazaj k sebi domov.
* Tu ne rabim paziti koliko hrupa povzročam in kdaj grem v kopalnico, da ne bom koga zmotil. (Pa povzročam zelo malo hrupa, sosed nad mano je glasen.)

* Na eni točki mi je mama rekla, da nimam kaj govoriti o sestri, da je to družinska zadeva. Sem nekak uspel nehati tako daleč, da sem 6 let hodil na skupino in te teme nikoli prinesel ven. Šele proti koncu, ko me je itak hotel doktor že dati stran.
* Sem pa se 1x najavil k njemu, ko se je sestri spet poslabšalo, šel ven iz službe zaradi tega, v čakalnici pa srečal sodelavca. Enkrat pa ga ni bilo, ker se mu je pokvaril avto. Vedno je bil bad luck, jaz pa nisem tudi neki idej kako lahko pomagaš nekomu, ki tega niti noče, nisem imel.
* Še vedno se zavedam, da lahko da bo sestra moja skrb, ko družina več ne bo mogla. Hitro lahko kdo umre, jo tudi poznam, da ko ne bo mogla več njih sekirati, bo pa mene :evil:

* Saj nočem neki na široko orisavat stvari, ampak... Nekatere ali pa mnoge tukaj mislite, da sem na tem forumu konflikten. Če hočete mojo sestro pomnožite to z 10 (ali 100?).
* Ker se v Prekmurju tako dobro je, zakaj pa jaz v LJ jem odlično, če si privoščim, od doma pa vedno pridem lačen? Nazadnje sem si kot prilogo h krvavicam želel bujto repo, dobil pa sem makarone. Sem rekel, da makaronov pa ne bom, ker si jih velikokrat sam delam :lach: Bujte repe od takrat še nisem jedel :oops: :) Si jo še vedno ful želim
(OK, tuki se vidi moja razvajenost, ampak hočem povedati da ne živeti v stereotipih)
* Potem v LJ dobiš ralativno slabega psihiatra, kaj pa dobiš v MS? Svojčas sploh ne vem, če so tam imeli psihiatra. Ne, saj tam pa nima noben težav. A veste kaj to pomeni za ubogega pacienta, da ima daleč do zdravnika :?: :!: :?:

* Zdaj ko sem samski (še bolj pa, ko sem bil sveže samski) bi mi veliko pomenilo, da se kdaj zamotim v Prekmurju. Ampak tistih nekajkrat ko/če že grem si plačam prenočišče nekje. "Prijatelj", ki ga imam od tam, mi še nikoli ni ponudil, da lahko prespim pri njem (zato je pa v narekovajih) - pa sem mu povedal kakšna je situacija
* Ampak saj spet malo kompliciram. Nekateri so šli živet v Berlin, pa tudi ne morejo svojih staršev, kolegov iz OŠ/SŠ neki gledat, pa nič ne jamrajo :wink:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Jan. 2022 7:34

- mmm verjemi, da če bi tebi kdo umiral ali bi bil do kosti v strahu za zdravje in življenje nekoga bližnjega (ali sebe), ali partnerja, ali starša, tudi ti ne bi imel volje po filozofiranju.. No, kot imam v spominu se iz ur psihologije iz srednje šole, obstaja neka piramida človekovih potreb, šele ko so tiste osnovne stvari zadovoljene, je nekje na vrhu piramide osmisljanje človekovega življenja in filozofiranje..
Gre bolj za pomanjkanje empatije iz tvoje strani, ne da bi bil ti toliko boljši filozof od drugih..

- Da dokler sem bila v dvomih, da imam mogoče raka, sem bila pri psihoterapevtki v glavnem osredotočena na področje ,bivši, njegova bolezen, najin odnos, občutki krivde, pa na splošno področje razmerij, zdaj, ko sem zvedela, da sem zdrava, se mi zdi, da sem kar dobila nek maneverski prostor za nova področja problemov, delam malo introspekcije med vmesnim obdobjem med terapijami in sem kar naenkrat dobila očitno ven še par drugih tem (osamljenosti, glede kariernega področja/ faxa, mamini problemi/nezadovoljstvo...) Je očitno res malo smešno, kako šele ko si zdrav (upam), pride prostor za zavedanje še novih problemov... No mogoče gre tudi malo v smeri, da ko rešiš en problem, dobiš šele nek vpogled, osredotočenost še na ostale probleme..

- da takšne stvari, ki te morijo, kot so družinske zadeve, bi mogel psihoterapevtu povedat, če v skupinski nočeš, pa greš potem individualno..

- moja mama tudi rada ful skirva stvari, ko je dobila raka, se je dosti znašala nad očetom, da nima kaj pravit nobenemu, kaj ona ima, da ko bo v grobu, bo pa lahko raztrobil, kolikor bo hotel, prej pa ne..
Jaz to gledam tudi iz druge strani, da neka bolezen prizadene tudi svojce, ne samo človeka, ki zboli in da ljudje, zaupajo komu za bolezen svojca, ne ker bi želeli raztobiti novico, ampak, ker tudi sami rabijo pomoč, se razbremenit neke teže, skrbi na način, da z nekom to delijo (spet bolje da z nekom, ki je zaupanja vreden, če oboleli ne želi, da se razve..)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 20. Jan. 2022 16:07

Hah, pa ravno sošolec me naslednji mesec obišče v Berlinu. :D

- Da se zadnje tedne poskušam zbujati ob normalnih, odraslih urah (med 6:30 in 8:30, kar je zame kaskaderstvo) in mi ni jasno, kako ljudje zdržijo do konca dneva. Se pridružujem Hayley, takoj ko končam vse obveznosti me pobere, včasih že ob 18ih.
- Sem nekaj zamorjena ta teden.. December je bil tako lep, da me zdaj grabi nek januarski blues.
- Saj je samo še 5 mesecev do poletja. :)
- Rada bi šla kaj domov
- Da sva danes hotela v kino na House of Gucci, pa zaradi omenjene utrujenosti sploh ne morem. Sem predlagala kavč in novo sezono After life, dokler me ne pobere. :D
- Da ima Bepop novo pesem in video, fyi.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Jan. 2022 21:02

* Saj jaz sem imel med plani zadnji teden decembra tudi Berlin, ampak tja bi letel, kar v bistvu v času covid19 najraje ne bi (razen če si poiščem zavarovanje, ki me reši, v kolikor ne morem na letalo zaradi testa) - no v tej covid situaciji priznam, da mi je Berlin (v lastni režiji) mal predaleč

* Evo, ena masaža in sem kot nov :D Mal sem si še (samo)zadovoljstva dodal, da sem rešil en task v službi :cool:

* No pa saj je bil čas, da že vzamem to homeopatijo. Zakaj bi plačeval homeopata pa ne bi nič jemal :razz: :twisted:

* Jah, razumem poanto, jaz zjutraj zaradi službe 1x moram biti buden, nisem pa nikoli bil jutranji tip človeka. In to homeopatsko zdravila me med drugim tudi zjutraj kar vrže iz postelje, no ni še tako dobro, sigurno je pa super menjava za kavo. Namen pa je, da bom 1x ne glede na to, da se staram, zjutraj (naravno) buden brez česarkoli. Ker pač to da zjutraj ne funkcioniram je napaka, "motnja", človek bi moral (naravno) vstati s sončnim vzhodom...

* Mislim, da bi moralo biti 8, 9 ur dovolj spanja za vsakogar.

* Zdaj najbolj me matra, da sredi dneva postanem švoh, oz. zdaj januarja sem že cel dan bil bolj šibek, zaspan. Saj pol če dobim adrenalinske taske ne zaspim kar, ampak jih brez problema sfokusirano naredim, ampak splošen mindset mi je tak... melanhoničen. No saj nisem edini na svetu tak :)

* Pol me še matra, da mi tam po šihtu 1x popoldne paše spanec, to res ni naravno za moja leta, sem pa tudi v srednji šoli že hodil spat ko sem prišel domov :roll: :?

* Pa verjetno me še matra zdaj, da tega ne morem (oz. bolj ne smem) hitro (raz)rešiti s kavo.

* House of Gucci bi tudi sam šel gledat, čeprav najprej bi Matrix. Sam oni kolega, ki je šel nazadnje z mano v kino bi pa zdaj hodil ven, ker je prepričan, da bo zdaj dobil žensko. Ravno jaz mu lahko ful pri temu pomagam :P No saj včasih je tudi gledat dovolj

* No pa srečam na Tinderju "verified profile", ki mi začne pisati v angleščini. Distance ji ne kaže. Je sicer še dokaj normalna, ker odpisuje ob urah, ko jaz že spim in samo 1x na dan, skratka ni preveč zagnana, kakor da mal pogleda v telefon pred spanjem.

* Ne kompliciram več kaj veliko, po nekaj uvodnih besedah in manjšem small talku sedaj kar predlagam, da se dobiva, preden jo s svojim filozofiranjem oz. s tem da preveč povem, odbijem. Ta bi zdaj rada video call preden se dobiva :)

* Me prav zanima al bo hotla keš oz. karkoli od mene, torej ali ima kaj za bregom, ali je sploh pristna. Nisem še nikoli imel video call-a oz. call-a sploh preden bi se z nekom dobil. Se meni sicer tudi zdi bolje, da prej osebo sploh vidiš, čeprav pri tej je prvo vprašanje ali se sploh nahaja v Sloveniji :rolleyes: :)

* Bi pa če bi se sestra hotela dobit oz. iti v kino, ona imela absolutno prednost pred katerokoli drugo žensko - samo še toliko, drugače mi je bad, da sem karkoli sploh (na)pisal, ampak saj verjetno je vsaj kdo razumel - da rak oz. misli o raku in pripadajoči smrti, ki morda ni najmanj boleča... da to morda ni edina tegoba tega življenja. Da imam mnogo tegob tudi sam, nekaj s samim sabo, nekaj pa posredno zaradi tega, ker drugim v družini ni tako lepo

* In da ne bom krivičen do mame, ki mi ni hotela narediti bujte repe, denar pa sem vendarle ji prišel vzet/pobrat :twisted: Privoščil sem si danes svojo bujto repo, hamburger + še odličen sirov burek

* Ja mi pravijo doma, da sem debel in da ne rabim jesti. Res sem se zredil odkar hodim k homeopatu, od plesa kot kaže ne bom shujšal, čimprej bi se v fitnes moral vrniti.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 21. Jan. 2022 8:29

mmm napisal/-a:Ker pač to da zjutraj ne funkcioniram je napaka, "motnja", človek bi moral (naravno) vstati s sončnim vzhodom...


Kdo to pravi? Eni ljudje so pac jutranji, eni pa nocni. Evolucijsko se je to izslo, ko smo se se v jamah pred zvermi skrivali, ker so eni bedeli in strazarili, drugi pa spali. OK, to je meme z interneta :D , ampak dejansko teh 8 ur spanja v kosu, kot sedaj spimo, je znacilno za sodobni cas. Se ne tako dolgo nazaj v zgodovini je bilo bolj normalno, da je bil spanec razdeljen na dva dela, tako da so nekateri sredi noci pac za par ur bedeli in kaj postorili okoli hise :)
- da so mi v moji odsotnosti neki skodljivci napadli vse tri fitonije :/ So sedaj v karanteni, upam, da sem jih pravi cas odmaknila, ker sem neke zametke opazila tudi na polka dot rastlinici, ki je bila njihova cimra.
- moram ob priliki malo prerazporedit loncnice in odmaknit prazna korita. Vcasih sem se nekaj trudila z zelisci in disavnicami, sedaj se mi pa ne da vec in imam samo se meto. Razmisljam, da bi se tudi ananasa in ene aloe znebila. Ananas je cudovit (in sama sem ga iz podtaknjenca iz kupljenega sadeza vzgojila), ampak zal je za sedanji balkon prevelik :(
- trenutno so mi najbolj vsec kalateje, ker imajo toliko razlicnih varijant listov. Sicer niso najlazje za skrbet, ampak zaenkrat ni panike. Na sukulente in sansevierie lahko kar malo pozabim in me imajo se raje, ampak jaz imam (trenutno) raje rastlinice, s katerimi se moram ukvarjat.
- je super, ker imam lahko celo leto rastline na balkonu in jim cisto nic ne manjka.
- se vedno jem cokolado od praznikov. En cel kovcek je bil samo cokolade in igrac :D
- moj noce zivet v Mali Vasi nad Rovtami :cry: Pa tako lepo hisko sem nam nasla, cudovit razgled, ravno prav velika. Saj je za razumet, clovek je rojen v 15-milijonskem mestu, kjer ni prakticno nikoli manj kot 10 stopinj cez dan. Potem pa se pripelje v mrazu in snegu v vas z 200 prebivalci, verjamem, da je kulturni sok :lach: Saj tudi jaz bi raje zivela kje bolj v civilizaciji, pa tudi ce je manjski kraj, ne nujno Ljubljana.
- cene nepremicnin so pa itak bolane. V tistih rovtah je se presenetljivo poceni. Blizje Ljubljani (ali vsaj avtocesti) das takoj 2x ali celo 3x vec za starejso hiso.
- bo treba se kam z letalom, dokler ima tamali se skoraj zastonj. Ah, corona, spokaj se ze!
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 21. Jan. 2022 18:16

mmm, kje ti spiš, da te ne ukradejo? Majko mila. :D

- Nimam nobenega apetita, prav težko sem skuhala.
- Oh vikend <3
- Moram šibat po nakupih za sestrin rojstni dan, čeprav bi se najraje zavila v deko s tamalima. Ta teden sva se nekaj spičili in moram sedaj v glavi zavrtet situacijo oz. sentiment za en teden nazaj, ker ji bom drugače kupila samo eno čajno dišečo svečko ali kaj v tem rangu... :evil:
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Jan. 2022 22:39

* Ananhas, se mi posmehuješ? :)

* Evo ob 22:15 sva imela video call in že lahk tuki pišem. Skemerka ali pa beži iz Ukrajine preden bo vojna :( , nimam pojma.

* Glavno, dala mi je ukrajinsko cifro in predlagala video call po eni izmed popularnih aplikacij, ki jih uporabljajo poleg nas določenih v srednjih letih in pretežno teenagerjev tudi kriminalci. Že v štartu je brez težav naštela 3 aplikacije na katerih je na voljo. Že takrat mi je bilo jasno. Anyway, video call ponuja že kar sam Tinder, samo tam ga pa res še nisem imel. Če je kdo resen in nima kaj skrivati uporabi video call funkcionalnost tam.

* Saj ni nujno, da je Rusinja ali Ukrajinka sploh, naglas bi lahko Ananhas ocenila :) Vmes je opazila, da mi je zablokirala kamera - zablokirala je, ko sem naredil screenshoot na telefonu, me too bad boy :cool:

* Glavno, uglajena dama mojih let, zgledala je bolj urejeno in manj seksi kakor na Tinderju.

* Hotela se je pogovarjati ali sem dovolj resen za zakon. Jaz sem se namerno delal malo neresnega, ampak je bila tolerantna, dokler pač nisem omenil, da pač distanca med nama je problem. Potem je hitro zaključila, da imava oba dovolj dela v življenju, da pač ne bova tukaj zgubljala časa v kolikor mi distanca predstavlja problem. Mal sem še zavlačeval, a v štartu sem se strinjal.

* Sem ji pojasnil, da sem upal, da je v Ljubljani in da se je ona na Tinderju malo izmikala temu vprašanju kje dejansko se nahaja. Saj danes ko mi je povedal uro in dodal "at your time" in z ukrajinsko cifro, mi je bilo jasno, da je ni blizu. Vseeno sem se šel pogovarjat, ker me je zanimalo kaj bo.

* Drugače zakaj mislim, da je skemerka in dobro trenirana. Ker ni čakala, ni se spogledovala, začela je s spraševanjem, kakor da sem na zaslišanju. Sem jo vmes ustavil in obrnil žogico. Ker pač obvlada pogovor, meni ni problem ko mi paše obrniti pozornost, kakor pač meni paše.

* Saj razumem, da bi lahko šlo za stisko ljudi, išče pač zakon nekje, da se premakne... samo nisem ravno prepričan... mogoče samo išče nekoga, ki ji bo plačal (navidezne) letalske karte...

* Če si na Tinderju odbijajoč (oz. premalo seksi), dobiš vsaj take zmenke :wink: :D Da boste kaj vedeli/-e kaj se dogaja zelo blizu vas (online je vse zelo zelo blizu :wink: :cool: )

* P.S. Nisem se niti nekaj oblekel, ker sem skapiral, da iz tega ne bo nič ko sem videl ukrajinsko cifro + frazo "at your time". Je pa bila natančna, ko sem jo kontaktiral sem jo namerno preizkušal in je vedela kdo sem oz. da sem tisti s katerim je zmenjena ob 22:15. (Če ima na voljo dovolj cifer lahko za vsakega uporabi drugo cifro in tudi tako ugiba - saj čez nekaj ur lahko reuse-a :wink: )
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 23. Jan. 2022 0:20

Ne, samo tak precious filozofski cinnamon roll si. :D
(Ne me jemat preveč resno.)

Ni se nanašalo na tvojo Tinder "dogodivščino".
Nekaj je realno življenje in izkustvo, drugo pa filozofiranje in svetobolje. Time & place. Sem šla brat še enkrat kam si pravzaprav mislil tisti citiran pogovor peljat. Nekatere teme so take (blizu srcu), da ljudem ni ravno za filozofirat, ne glede na vrženo "filozofsko kost". Sploh, če je človek še v procesu dogajanja, kot je hayley, zato jo tam popolnoma razumem.
+ Niso vsem ljudem zanimive iste teme ali izhodišča za globja razmišljanja in "filozofijo". Včasih so pa že neka temeljna prepričanja tako različna (zame so to religiozna pisanja).
-------------------------------------------------------

Iz katerega konca je pa bila ta ženska?
(Sama sicer 90 % svojih klicev opravim v Rusijo preko vibra ali whatsapp. Sem si precej bližje z družino tam.)

- Razmere pa... jaz veliko spremljam vzhodne medije in imam malo drugačno sliko. Ena komponenta so potem še ljudje, ki povedo, pripovedujejo stvari iz prve roke. Sicer pa gre za tako velika področja in raznolikost dogajanja, tudi zgodovino, da si je mogoče ljudem tu težko predstavljat. Poznam in imam predvsem ljudi iz območja, kjer so ljudje veliko bolj pod vplivom Moskve kot Kijeva, rusko govoreči. So območja, kjer ljudje niso hoteli sprejet na novo jezika, nove zgodovine in so bili (in so še) videni kot agresorji, da ne rečem določene druge besede. Ni tako zelo dolgo nazaj, ko so tam še vedno bili pomori (pa ni bilo v medijih, ker je veljalo "premirje"), tolpe, umrlo je ogromno ljudi, razmere v katerih so se nahajala tista območja in ljudje (brez plač, pokojnin, elektrike, vode...) pod določenimi pogoji, ponosom in prepričanji, si je težko predstavljat, da se je to dogajala le par let nazaj. Ogromno ljudi je odšlo.
- In če jaz vidim stvari na svoj način, vem (vidim, slišim) na koliko različnih načinov jih vidijo drugi ljudje tam, druge strani. In razumem lahko vse, vsaj na nek način - kot človek.

Ampak vedno bodo umirali nedolžni zaradi nekih ideologij. Kot vedno "bilo, -je- in bo" na tem planetu. Človeka nič ne izuči.
- Eh bolje, da zaključim. Vse skupaj me žalosti. Mislim, da nas trenutno dogajanje lahko skrbi. Upam, da se motim(o).


- Je bil sicer res lep dan, v družinskem krogu, potegnjeno v večer. Sem potem sestri kupila Armanijev parfum. Očitno jo imam še vedno raje od sebe. :D
- Sem na blagajni pred sabo srečala enega, ki piše meni ljube kolumne v lokalnem "časopisu", samo nisem nič rekla, mi je bilo malo žal potem.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Jan. 2022 6:58

- saj meni je v resnici prav neverjetno, kako je človek lahko tako nesenzibilen, da lahko pri tako hudih stvareh napiše, da je mislil, da je nekdo hotel malo filozofirat in kar ignorira vse ostale hujše napisane izkušnje.

Po mojem mnenju ima mmm res nek problem, kar se tiče sočutja, razumevanja soljudi.

Jaz bi recimo takšen odgovor, pripisala, Oz spregledala otroku, ki se ne razume vsega.. Za odraslega j epa malo tako...

To sploh ni bila filozofska vržena kost iz moje strani, po drugi strani je tudi značilno, da se vsak zboleli za rakom začne spraševati, zakaj jaz? Zakaj se je to ravno meni zgodilo? No to niso filozofsko vrzene kosti, če zboleli komu omenijo svoja vprašanja. Ma saj ljudem je običajno jasno. Vem recimo iz primera mame, bivšega, pa tudi brata ene bližnje prijateljice, ki je zbolel pri 30..


- kateri parfum si pa kupila, Ananhas. To izbiraš bolj po okusu svoje sestre, ali po svojem?

- joj tisti moj Armani Si mi je meni že kar dolgočasen ratal, pa nikoli nisem imela želje ga nosit v zadnjem času..
- sem ga kupila se čisto na začetku, ko sem samo v nekem dmju jih vohala, pol sem uhotovila, da imajo poleg Mulerja, še v Maxiju eno veliko izbiro tudi nisnih, ter v Ikoni.
- sem hotela mami ponuditi da vzame, kakšen parfum, ker bi jih nekaj prodala tako ali tako, ma ni hotela, nje parfumi sploh ne zanimajo. Tako da njej kupujem bolj kakšen nakit iz zlatarne za rojstne dneve.

- Lol, sem za foro na parfum forumu, vprašala, katerih 6 parfumov od moje garderobe, bi oni obdržali in nekateri so zgroženi, zakaj bi jih sploh dajala proč, ker jih niti nimam tako veliko. Jah.. za ljubitelje parfumov je očitno normalno, da imajo svojo sobo samo za parfume in da jih posedujejo od 50 pa do nekaj 100. Ena je napisala, da je hotela eno poletje zožiti svojo zbirko na čim manjšo št. in ji je bilo potem kot, da bi se mogla čez celo poletje naposlušat le par komadov, enih in istih, kar razumem. Bom čene pogledala, katerih res ne nosim in so mi brezveze in tiste provala prodat, da si za tisti keš kupim kakšnega bolj zanimivega, ali vsaj polovično financiram kakšnega bolj zanimivega.. Nekaj ljudi je napisalo, naj obržim vse Chanele ter Guerlaina pa še kaj, veliko jih pa predlaga, naj Aliena obdržim. Mislim, da nimam posebne želje Aliena obdržat, je kot ena čudna plastika vonj, originalen pa je. Imam za zvečer altrnativo alienu JPG -La belle ter zadimljen Silky woods mi je tudi veliko bolj zanimiv od Aliena.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 23. Jan. 2022 8:32

Ne, filozofsko kost sem mislila pisanje mmm-ja, na katerega se nobena ni odzvala in nadaljevala (ali se pridružila) nadaljnim mislim v to smer, ki jo je začel na tisti tvoj stavek kar je tudi omenil (da nimamo smisla).
Vsaj tako sem jaz razumela vse skupaj.

-Kupila sem ji Armani My way. Ne, z njo imava čisto drugačen okus, tako da če kupim, je to zato, ker imam v spominu, da je omenjala, da ji je nek parfum všeč in vem, da ga (še) nima. Na “slepo” jih nerada kupujem, je preveč subjektivno.
-Vsekakor se tudi spreminja vmes okus, čeprav je meni malo žal, da sem dala stran par parfumov (med nosečnostjo sem bila zelo radodarna glede tega lol) so mi zaradi raznih stvari nostalgični in me mika jih spet imet pri roki kdaj.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Jan. 2022 11:20

- ma ja napisano se je navezovalo na mmmja, lahko sem samo te tvoje besede uporabila 'filozofska kost' - je bilo mišljen tisti moj post, za katerega je mmm sam napisla, da je razumel, da sem želela filozofirat.

- ja so me ženske na fragrantiki prepričale, da jih ne dam toliko proč in obdržim vse Chanele, sem najprej želela obdržati samo 6 in jih prodati 11. Zdaj očitno, sem se odločila da jih dam proč ali prodam le 7 - Armani Si, Gucci Flora edt (za tega so me opozorili, da ga ne proizvajajo več), D&G -Light blue, Chloe Nomade edt, Mugler -Alien, Naomi Campbell Naomi Campbell, Amo Ferragamo Per lei

- sem že tako svoje prve 3 (Si, Gucci Flora edt, Light blue), ki sem si jih sama kupila, kupila v enem najbližjem dmju službi, kjer majo očitno mal starejše parfume in uspešnice in sploh nisem videla vseh ostalih firm, ki jih v dmjih ni (Chanel, Guerlain, Mugler..) ali nišnih, zdaj si želim kakšne nove, doma jih imam pa nekaj, za katere nimam nikoli želje jih nosit..(Si, Flora edt, Alien, Amo Ferragamo per lei, Naomi). Pa moram malo pazit, da ne bom samo trošila za brezveze, ter skos nove kupovala in kopičila za brezveze in da vsaj poskusim prodat tiste, ki mi niso več zanimivi.. Ker na trgu je ogromno zanimivih parfumov, sploh nišnih.. Pa še s terapijami imam dodaten strošek in potovanjem/ izletom in mogoče nadaljnjimi potovanji..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 23. Jan. 2022 14:30

Ananhas napisal/-a:mmm, kje ti spiš, da te ne ukradejo? Majko mila. :D
[..]
Ne, samo tak precious filozofski cinnamon roll si. :D
(Ne me jemat preveč resno.)


Priznam, da:

* Si really funny, prvega joke-a v petek nisem razumel ali pa nisem bil v mood-u, da bi ga smatral kot joke :oops:

* Drugo... tudi še ne razumem kaj točno mi želiš povedati, ampak mi je funny in se počutim bolj sexy kakor stupid ob tvojih besedah :wink: :cool:

* Nisem je niti vprašal od kod je, žal. Sem pa bil nesramen, ker sem razvijal (tukaj na forumu) neke teorije, dejstev je 1 alineja, teorij pa več alinej :<

* Sem se to "noč" tko lepo razvedril, da tak sproščen - tako pred spanjem kot mal pijan, kakor tudi sedaj drugi dan - že dolgo nisem bil :cool: Še malo pa bom zvezda na katero se bodo ženske lepile :wink: :lach:

* Ko mi bo šlo v lajfu, potem bom lahko te bedne aplikacije odmislil. Po aplikacijah vedno neke čudne, sumljive stike navežem, v lajfu je folk bolj normalen :wink: Aplikacije so OK za plus, za prvi stik pa sploh ne, vsaj zame ne :? :)

* Ananhas, ti sicer si (malo?) filozofinja (po smislu), preden sem vedel kaj počneš v življenju, sem te malo v družboslovje/humanistiko umeščal, imaš smisel za to. Saj jaz nisem filozof in komot bi mi kdo lahko rekel, da nakladam, saj osnov filozofije pač nimam. Ampak, mi pa kar steče nekaj med nakladanjem in filozofijo. Verjetno si res prav opazila, da se bolj v filozofijo religije usmerjam, čeprav mislim da znam iti tudi ven iz tega oz. filozofirati še o čem drugem

* Drugače pa sem vesel zate, da si v eni drugi temi omenila, da si tam kjer si želiš biti. Ampak ne se ustavit, pojdi naprej. Poleg tega, da si pametna, pridna... imaš tudi dober smisel za humor, hkrati pa imaš te komponente čustvene inteligence... tako da po mojem, če se odločiš, lahko v življenju še ogromno dosežeš :wink: (upam, da ti zdaj ni nerodno za tale kompliment)

* Bujto repo sem jedel pred kratkim... sedaj se mi pa lűštajo dődoli (a sem sploh prav napisal :twisted: )
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Jan. 2022 17:56

- drugače je pa meni My way tudi bil eden izmed bolj všečnih dizajnerskih, pa tudi Armanijev stil mi je eden izmed bolj všečnih dizajnerskih hiš, prav mimo mislim, da mi ni nobenaa njihova dišava. Je pa My way taka ekstremno proti ženskem tipu dišave se nagiba in ne uniseks. Mislim, da je glavna ali najbolj izstopajoča nota ' tuberose'. Sem več časa ugotavljala že, kakšen vonj točno ima tuberose in mislim, da zdaj v zadnjem času sem dojela, oz jo prepoznala, nekako izvira vonj iz cvetlice, ampak deluje skoraj kakor da bi bilo nekaj drugega, ne cvetličnega, nek tak sladkobni nektar ali nekakšno sladko-sveže sadje..
Sem v zadnjem času tudi vohala en parfum Nasomatto Narcotic Venus, ki je narejen samo iz note tuberoze (oz še 3h not, ampak je tuberoza prevladujoča), tako, da sem si dobro zapomnila in prepoznala, kakšen vonj ima.

- me je v zadnjem času od dizajnerskih še najbolj pritegnila Good girl, zelo je taka cosy in primerna za zimo. Sem jo dobila za darilo, čene je najbrž ne bi kupovala. Mislim, da ima Good girl tudi po eni strani belocvetlično sestavo, tuberozo, po drugi neke gurmanske note, kavo, vaniljo, praline, mandelj, kakav, tako da dobro uravnovesi vse skupaj, Če bi bilo samo gurmansko, bi meni bilo too much.

- se mi tako ne da za službo delt in se je nabralo veliko iz vseh strani, pa še prihaja, da sem prav v paniki
- K je že drugi vikend v karanteni, še ena prijateljica ima zdaj prvič kovid. Joj, kako bi mela jst fajn dopust, če bi kovid dobila, ali pa vsaj da bi lahko delala samo za računalnikom in bi bila opravičena od terenskega in od stresa, to bi bil cel luksuz. :rolleyes:

- ne vem kaj zdaj s to terapijo ali nadaljevat, ali ne. Že cel kamen se mi je odvalil od srca, ko sem zvedela, da nimam nič zdravstveno narobe. Me je očitno kar skrbelo, sploh ker je že prej par mesecev trajalo, preden sem se sploh do zdravnika spravila. Se bom morala očitno dogovoriti ta ponedeljek. Tudi glede bivšega se manj sekiram. Sem se mogoče za malenkost bolj preselila v sedanjost, prej sem imela celo krizo skrbi za preteklost, za prihodnost. Tudi, ko se ti en problem sprosti, se malo dodatno sprostiš glede ostalih problemov, celoten stres se malo zmanjša.
- tudi bivši je malo več komuniciral z mano ta januar, čeprav se nisva nič uspešno zmenila, mi je odleglo, da sem lahko vsaj malo svojega stališča mu napisala. Pred novim letom sem imela pa zelo malo možnosti karkoli izraziti ali skomunicirati.
- mislim, da bi mogel bit šef 7 dni v karanteni, zaradi kovida v gospodinjstvu, zdaj se je pa spomnil, da bo 5 dni, da bo ja lahko na vseh sestankih jutri in meni težil..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Jan. 2022 18:41

- Ne vem, ali zamenjati terapevtko ali ostati pri zdajšnji
- po eni strani bi bila linija manjšega odpora, da ne menjujem nič in ostanem pri isti
- mogoče me le moti, da je bolj moje starosti
- me je do zdej motilo, da je kot nek zid po eni strani med nama oz, malo kot ,da bi vse šlo samo iz moje strani in da ona nima osebnosti oz moti me, da se pogovarjam s človekom, ki sploh ne pokaže nič svoje osebnosti oz do zdaj je tako malo govorila, da sploh bi težko karkoli rekla o njej. Zdaj lahko, da je pa terapija tako mišljena, da ni pomembno kak je terapevt. Samo vem, da nekateri terapevti nasprotno s tem mojim primerom že v svojem opisu na netu napišejo nekaj osebnega o sebi oz kakršenkoli nagovor morebitnemu bodočemu klientu, ta moja pa ne da nič tako od sebe, tudi na netu ima zgolj samo kot strogi CV..
- zdaj delno, kot je govorila, je mogoče to tudi neka njena ali njene usmeritve strategija.. po mojem razumevanju, da se človeka čim bolj osami in čim manj usmerja in da se mu čim manj idej ali rešitev postavlja v glavo, da mora do vsega sam prit...

- je še sama rekla, da ima mogoče malo bolj alternativen pristop

- zdaj sem ugotovila, da tisto, kar sem si jaz predstavljala pod tipično terapijo je najbrž res ta smer, kognitivno - vedenjska, kjer ti lahko da neke naloge, veliko feedbacka in to je najbž tudi to, kar si večina ljudi predstavlja pod terapijo
- moj moški terapevt izbra no. 2 ima pa Logoterapijo (ok zdej, ko sem prebrala, kaj to je, mi ni več tolk všeč, najprej bi raje rešila konkretne probleme, ne iskala smisel in filozofirala..)
- joj kako so zapletli te terapije s temi vrstami

- ena roža mi neki crkuje, pa ne vem zakaj..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 02. Feb. 2022 0:01

Kje ste vsi? :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov