Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Dec. 2021 9:38

- Imam kar neprijetno obdobje. S K se nisva še videla ta teden. Me zelo mori, ali bi mogla najprej pri sebi razčistit glede bivšega in imam slabo vest, da se dobivam z njim, dokler še imam dvome glede bivšega. P otem spet bivši je pretgal stke z mano, ne morem se sploh pogovorit. Samo po drugi strani imam občutek, da kar imam telesnega stika, cartanje, spolnosti s K mi drži gor še zadnjo dozo seratonina in ne bo fajn, če še to prekinem..

- bom lahko končno, upam, imela mir, pred nekimi skrbmi zadnjih par mesecev, če mi rečejo jutri na pregledu, da je vse ok. Ne vem, ali so sumi o tem, da nekaj ni ok kar vzporedni z mojim psihičnim stanjem. Pred 1-2 meseci nekje sem imela strah, ne samo da ot imam, ampak, da imam razširjeno obliko na ostale organe.
- ful čudno glede praznikov letos, bom očitno brez nekih prostih dni, prešla direktno v novo leto, nimam sploh nikakršnega občutka po praznikih.
- so K zdaj zaprli obe državi, kamor je želel it. Po novem letu, tudi če dobim nazaj dopust, se mi zdi da sem kar precej utrujena od vsega in nimam volje takoj iti na neka aktivna popotovanja z backpackanjem (če bo on spoh še želel z mano it). No ne vem točno kaj je krivo, mogoče tudi ni samo to, da sem utrujena, ampak me podzavestno skrbi, da v službi ne bo v redu če takoj začetek leta vzamem 2 tedna dopusta. Tukaj imam občutek, da izpadeš slabo, če preveč dopusta jemlješ. Ne vem sicer al ije neka stvar resnična, ampak po poročanju pogovorov s šefom K ju, je on nekako dobil povezavo, da mi vedno malo bolj zateži, ko z dopusta pridem, pa čeprav je to samo 1-dnevn ali 2-dnevni..

- mi K nekaj pridiga, da bi morala probleme reševati sproti, ter, da bi se mi najbrž 80% zadev rešilo že samo, če bi službo zamenjala. Zdaj ne vem ali mi spet dela reklamo, naj si poskušam dobit službo v našem kraju, da bom bližje njemu.
- samo kar se tiče razpisov sem malo spremljala, pa me nobena stvar ne pritegne. Sem se tudi navadila na sedanje sodelavce, okolje, imam občutek, da sem tam odkar sem se rodila, mi ni prijetno kar naenkrat nekam drugam it. Ahja, da bi mi vsaj kdo kaj svetoval (Kju ne zaupam toliko, ker lahko, da me želi on samo spraviti bližje njemu, plus sam nima izkušenj z menjavanjem službe, ker je že kakšnih 15 let v istem podjetju) starši niso nič kaj pri tem prisotni s kakšnimi nasveti, vse moram sama.

- da razmišljam, da bi šla vsaj po nekaj brez recepta, nek Persen, lahko da se bom potem lažje odločila glede vsega. Že tako, edini tableti oz prašek, ki sem jih karadrkoli jemala je tisti lekadol plus c, ostalega nič, ko mi je zdravnica kot otroku kakšen antibiotik prdpisala in to je blo to.
- kaj je s cigareti nimam pojma, sej kakšnega še pokadim na dan, ampak neki mi ne gre, ne čutim več užitka kot prej. Ne vem a imam zdaj podzavestni strah, da dobim kaj takega kot bivši, kot it v hujših primerih grlo ven režejo in zašijejo luknjo na žrelu in imaš potem tisto čudno robotsko napravo za govorit ali kaj me daje, da mi naenkrat od poletja sploh ne gre več..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 19. Dec. 2021 17:39

* Ne vem, ampak padel sem not v hayley-ina priznanja, in moram komentirati :? :|

* Ker veliko voziš, vzemi Persen (če že sploh moraš :? ) enkrat ko ne boš rabila avta (vsaj prvič naredi tako). Mislim, da se ga oglašuje kot nekaj naravnega, pa mislim sicer, da je vožnja z njim dovoljena oz. da nima nikakršnega trikotnika - ampak za nekaj blagega in naravnega je mene, ko sem ga enkrat vzel, kar močno prijel.

* Drugače sem svojčas pojedel kakšno škatlico, dve Xanaxa. 1x sem psihiatrinji rekel naj mi napiše in mi je napisala :oops: No ta zadnji mislim, da mi ga kar tako ne bi (na)pisal, nikoli nisem prišel tako daleč, da bi ga to prosil. Takrat mi je to bila neke vrste "droga" za sprostitev. Sicer sem se zavedal, da pomirjevala zasvajajo, ampak pač če nisem že trave in ostalih drog še zdaj ne poskusil, in če sem že bil tam, sem se nekajkrat hotel sprostiti s pomirjevali. Seveda, to sem jemal samo 1x na mesec max., no pa ne vem zakaj se zdaj s tem hvalim. :( So pač priznanja.

* No hotel sem povedati, da glede na to, da "poznam" pomirjevala (v najnižjih odmerkih seveda), se mi Persen ne zdi tako zelo naraven in nedolžen.

* Drugače se zabavno bere, da ti crkljanje s K. daje potrebno dozo serotonina. Farmacevtka in doktorca, hayley :wink: :cool:

* Drugače me pa kar skrbi zate, glede na napisano :( Pojdi s kako kolegico lučke gledat, na kuhančka.

* Mogoče bi res morala vzeti dopust v začetku januarja. Samo pojdi nekam, kjer se boš spočila. Zdaj mislim, da bodo lockdowni glede omicron-a še kar trajali, tak da mislim, da če zdaj K ne more iti kamor želi, tudi januarja ne bo mogel iti :? :|

Glede sebe:

* Upam, da nas omicron v Sloveniji ne preseneti, in bo silvestrovanje še šlo lepo čez :oops: :)

* Počitek, ki ga bom imel pred novim letom - že čutim, da ga rabim. Zdaj že od poletja nisem bil na nekem dopustu, in je spet že čas.

* Čeprav mi je jasno, da če bi obnovil homeopatsko zdravilo, bi verjetno bil svež in poln energije spet za še nekaj mesecev plusa. Ampak, ne vem, dokler shajam brez, ne hitim oz. nočem. Si kar dobro držim ravnovesje zadnje čase, je pa pomembno res to, da moram paziti, da res z alkoholom ne pretiravam. Nekoč bi mi to pomenilo veliko odrekanje, sedaj pa pač slišim svoje telo, vem da če se napijem, toliko da bom pijan, da bom čez nekaj dni dobil bumerang, ki bo trajal, zato pač preden pijem imam to v mislih, in probam pač ne.

* Vsakdo mora shajati s svojimi omejitvami, tudi jaz.

* Je pa tudi homeopat z mano zgradil zaupanje. Tako kakor sem psihiatrom, posebno če je bil novi, sam razložil kako in kaj jemljem in so pač samo pisali po mojem nareku, tako tudi je homeopat rekel, da pač ko sem odločim vzeti, lahko vzamem in ne rabim njegovega odobrenja. Je kar dolgo rabil, da me je pustil na ta nivo. Sem celo mislil, da on ne dela na tak način.
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Dec. 2021 18:07

- aja, nisem mislila da je tako s Persenom, ta je brez recepta, ja sestavine so melisa, meta, pa še ena rastlina. Mogoče mene ne bo tako prijelo, že od cigaret srednje močnih ne čutim čisto nič učinka v primerjavi z začetkom kajenja, kave name nima učinka skoraj, zaspim lahko kadarkoli v manj kot minuti, ko se uležem na postlo, tudi če sem prej ravnokar spila redbul ali kavo. Sem zdaj že ena 2 al 3 dni zaspala ob devetih, ko sem želela samo malo počivat. Tako, da določena živila niti ne delujejo name. Alkohol me pa nasprotno hitro prime, ker ga konzumiram redko in v zelo malih količinah. Bi pa rada na terapiji bila brez kakšnih učinkov, naravna.
- pa še glede Persena, meni se zdi, da mi tako intenzivno možgani nekaj delajo in premlevajo neke stvari, da lahko da jaz, če bi vzela nekaj za pomiritev, bi bila na nekem nivoju, kot je večina ljudi, ko nič ne uzame. Pri K ju in bivšem dejansko vidim, da sta tako učilirana, flegmatska, da js sem na njihovem nivoju, ko spijem 1-2 pivi
- se spomnim, da je v srednji šoli profesorica svetovala Persen(ali samo posebne čaje, sem že pozabila točno) eni moji sošolki, ki je ful živčno pisala test od matematike in na koncu ni hotela oddati testa, tudi če je bilo že konec ure in ji ga je profesorica vlekla iz rok..
- sem si zdaj naredila nek seznam, kaj mi fali za psihoterapijo oz, katere probleme imam in cilje z drugimi besedami
- ja sej, to glede cartanja in seksa je čisto logično, da (zaželjen) telesni stik povzroča občutke ugodja je splošno znano in proizvaja hormone sreče, enega od teh 4ih dobrih hormonov, sem videla nekje eno razpredelnico in za vsak hormon, katere dejavnosti ga sproščajo

- realno, upam, da je tisto glede fizičnih bolezni vse ok, ostalo bom že nekako, če ne bom pa službo pustila in si malo fraj vzela..
- sem drugače navajena, da se mi je kdaj že malo odfukalo. Prej je bilo po eni strani hujše, ker sploh nisem bila zavedna toliko o psihičnem zdravju, da ti lahko že neki napačni vzorci razmišljanja ali napačne navade povzročijo kolaps, vse kar je bilo, sem mislila, da se tiče moje osebnosti in tega, da sem jaz čudna. Zdaj pa po eni strani nekaj izkušenj imam, imam pa prvič nekaj poštimano v smislu služba, avto, živim na svojem in če bi bilo res hudo, bi zgleda nekaj od tega mogla dat proč, ker je tak tempo, da jaz si ne morem spočit dovolj.. ostalih osebnih problemov pa tudi ne bi bilo pravilno potlačit in živet in delat naprej, kot da ni nič.
- sem ravno danes poslušala podcast o enem tipu, ful me spominja po naglasu in vibu rahlo na mojega tatu, ker malo je nek nevtralen naglas, malo na dolenjsko vleče, ki je mel bipolarno in je razlagal o izkušnji, ko je bil zaprt na tem zaprtem oddelku v Polju. Drugače je baje nek znan brivec in reper. Malo podoživljam to, ko me je prvi bivši klical iz zaprtega oddelka en dan pred izpitom iz fizikalne, prav spomnim se kje sem hodila na eni potki iz faxa proti študentu. Malo pa tudi razmišljam o izjavah, da je bolje it tja in se magar pozdravit, če se lahko, kot da celo življenje trpiš. In da obstaja več ljudi, ki imajo kakšno motnjo, ampak se nikoli ne zdravijo in celo življenje trpijo..
- zdej se moram pa še z počeno gumo ukvarjat, zjutraj pred hišo preprosto naenkrat bila ena na tleh, pa imam dogovorjen en sestanek jutri ob 8i in nimam časa prej do vulkanizerja it..
- drgač jaz in K bi šla v JV Azijo, njegovi plani za solo bili pa Iran in Pakistan, kamor js ne bi šla.. JV A zija je odprta kolikor vem, vsaj Tajska, nisva še začela planirat, tako da katere točno so odprte, ne vem..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 19. Dec. 2021 23:02

- hayley:

* Bi rekel, da persen res neki hudo nevaren ni, ampak ni odveč previdnost, ko prvič vzameš, da vidiš kakšna bo reakcija pri tebi.

* Pri meni je sproduciral sprostitev (mišic) in (prijetno) utrujenost, tako čudno stanje otopelosti, kar mi ni ravno najboljše stanje, da potem v njem vozim. Morda bo pri tebi čisto drugače.

* Nisem ga pa veliko jemal, ker očitno sem zaznal, da mi ne daje tistega kar rabim, se več ne spomnim..

* Je pa tako, da pomirjevala/anksiolitike določeni jemljejo pred spanjem, saj te sprosti tudi da lažje zaspiš. Samo pravim, da ta zdravila (zdaj govorim o anksiolitikih na recept, ne persenu) dokazano zasvajajo v pravem kontekstu, t.j. da ko jemlješ rabiš jemati čedalje več za enak učinek, zato se anksiolitiki predpisujejo samo začasno in zelo previdno.

* Zagovarjam tezo, da se je najbolje naravno sprostiti. Mene ples res sprošča, kar pomeni da iz njega pridem lažji kakor sem šel tja. Mnogokrat je tako, da rečem - jej, tokrat je bilo pa najbolje doslej. Še vedno se mi to dogaja, to je noro :!: :D :cool:

* In tole sprosti brez stranskih učinkov, z zdravili tega ne moreš doseči, karkoli boš vzela bodo stranski učinki.

* Ampak ne moreva zdaj najini stanji primerjati. Jaz sem tokrat začel plesati že relativno zdrav, pa precej (ali vsaj zmerno) psihično zafrustiran od krajše preteklosti, srednje preteklosti, otroštva, in trenutne situacije, da so mi klube prej zaprli. Nisem pa imel neke depresije, anksioznosti ko sem tokrat začel plesat.

* Zato mi je precej lažje, ker dejansko sem samo sebe rabil izrazit in sprostiti, vsakodnevne normalne stvari, ne rešujem pa nekih težjih čustvenih stanj, saj sem dokaj brez nekih večjih težav, vsaj od letošnjega poletja naprej, kar mi je super priznati :D :mrgreen: :cool:

* No sem skozi tvoja priznanja, probal še kaj o svojih povedati :)
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Dec. 2021 6:28

* Jemljem nazaj, da je moja sprostitev brez stranskih učinkov. Me je prišla podzavest to noč vprašat po zdravju, sem imel kar ornk moro, zdaj so te sicer manj pogoste.

* Ni pa to k sreči predmet nobenih substanc, ker pil sem samo vodo, ki sem jo sam prinesel. Nisem čist sproščen, niti malo ne, sm ornk previden. :)

* Sem v bistvu ful vesel, da ne glede na to kam in kako bom šel naprej, če grem zdaj v diskača (trenutno mal težje sicer), ne rabim nič več spiti, čisto nič, da plešem ko nor :!: :lach:

* Sicer se mi je pa odprlo en kup simbolike: od napada psa, ki ga je nekdo sprehajal, do stopnic med nadstropjema v luksuznem hotelu, na katere sem šel, ker se mi ni dalo čakati na dvigalo. In potem te stopnice med 3. in 4. nadstropjem naenkrat postanejo cel športni izziv, je treba plezati po vodi in ozkih ceveh, da prideš gor - naenkrat pa obtičim v ozki cevi, k sreči vsaj diham lahko, naprej in nazaj pa več ne morem

* Do tega, da bi se že 2 uri prej moral check-outati iz hotela, torej da že konkretno zamujam v službo, do tega da niti ne vem v katero službo sedaj točno moram iti, ker ne vem sem pravkar naredil menjavo službe med dvema, kjer sem v obema že bil, očitno kar čez noč brez odpovednega roka :lach: Do sodelavcev v eni od teh služb..

* Do tega, da sem pred check-out-om sklenil še pogledati nek jacuzzi v tistem luksuznem hotelu, ker je ravno v mojem nadstropju in sem zadnji hip odkril.

* V bistvu so še vedno bile prijetne sanje :) Pišem zato, ker bom pozabil kaj vse sem sanjal, morda bom kaj od tega rabil pozneje za analizo. Tudi, ko je bila mora, se mi zdi, da sem ostal miren, kar se mi zdi napredek, tudi ko me je pes napadal sem bil miren (se mi pa odpira tole potlačeno s psi, bo treba ugotoviti, zakaj se toliko bojim teh psov - upam, da mi bo podzavest (ali pa zavest) k(d)aj priskočila na pomoč in mi ne bo več samo kazala psov, ki me napadajo)

* No glavno, hayley, ne poznam nobene sprostitve (še?), kjer ne dobiš bumeranga nazaj. Pač, če greš preveč navzgor, prej ali slej zanihaš nazaj dol (zaenkrat sem še vedno višje, kakor me je zanihalo dol). Treba je držati neko zmernost in če te meče preveč dol, se pač ustaviti. Tega (ugotoviti zakaj se gre in se ustaviti) pri 18., ko sem prvič šel v duhovnost, nisem bil zmožen. Bomo videli, če sem se kaj naučil :)

* Drugače, vse super, poln energije pišem zjutraj (noja, še ne vem koliko energije imam to jutro :roll: ), sem se pa vseeno (malo) ustrašil more
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Dec. 2021 17:50

- fak sem ponorela danes, mela zdravnika v domačem kraju, tak o študiram ene 10 min Al it delat naprej v knjižnico Al it do mojih da se avto operem, ker je katastrofa umazan od teh avtocest. In se mi po njihovi podrti dovozni poti preluknja guma v drugo, samo ena od 4, ista, speeet!! Se enkrat bom mogla it menjavat. Ne vem, na isti način sem vozila po tej dovozni v hrib 1 leto, očitno je zdaj neka sprememba gor, ali je še bolj podrta, D ami je zdaj guma šla 2x zaporedoma in prvič kadarkoli v lajfu.

-šla končno na uni pregled, je zdravnica ful fajn in prijazna in je pregled ful manj stresen od tiste terapije na kateri sem bila zadnjič, za primerjavo. Baje najverjetneje ni nič narobe, bom pa mogla se še na eno stvar naprej prijavit, da se še dodatno preveri. Ni pa še zagotovljeno, D aje vse 100% ok, če pomislim.
-mi je v prvo zamenjal gumo tata, zdaj v drugo se je pa drl name, kot da sem jaz kriva, da sem v drugo predrla, tako, da mi bo prišel v drugo K menjavat, ga čakam zdaj.
-me ni pa nobeden doma opozoril, na katerem mestu na do vozni poti bi se predla cel včerajšnji dan, ko sem odhajala, šele sedaj, ko sem danes šla preverit pot, ko se je v drugo predrla, ob Kater železni del se je najverjetneje predrla. Tako, za vse sama, kot vedno..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Dec. 2021 22:45

- In odkod K-ju guma za tvoj avto :?:

- Moram malo na joke obrnt :wink:
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2021 9:00

-ja ne vem, če si Mel že kdaj izkušnje s spuskano gumo.. nisem šla vsake povedi dobesedno razlagati, pojasnjevati v priznanju. Ker spet pišem, da dam ven, kar me žalosti ali jezi, ne da pišem namenoma zgodbice za bralce foruma. Ugl. razlaga, malo manj vešče ljudi za avtomobile - Če ena guma spuska, avto vozit ne more, potrebno je dat rezervno zasilno gumo, ki pride zraven pri večini avtov, tanjša od običajnih, omejitev hitrosti ma 80 km/h, da se sploh lahko zapelješ do vulknaizerja, ki ti da novo gumo. (baje da nekateri novejši avti zdaj niti ne dobijo zasilne gume zraven, ampak samo neko peno, moj jo je hb imel zraven). Moj avto je imel zasilno gumo se na podvozje prisraufano in je treba še tisto prvo dol pobrat.
- ravnokar sem zamenjala gumo, predrta na identični način kot prva. Zdaj ne zapeljem več do hiše od staršev, dokler poti ne popravijo.
-sem pa vsaj avto oprala po dolgem času, je zdaj spet čisti bel in ne vse možnih odtenkov sive.
- je res prišel K mi zamenjat gumo, potem sicer jo je foter le vzel dol s podvozja, naprej jo je pa K zamenjal.
-me tisti pregled od vceraj zdaj spet psihira, ker je bilo rečeno, da samo najverjetneje nič narobe, ne sigurno. Poleg tega se bivši je imel odkritega raka letos, pri 27, mamina sestra je umrla zaradi raka dojk pri okrog 40..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2021 17:24

- Sem končno dala čez to prvo terapije. Sem drugače ful fail ocenila sliko terapevtke, jaz sem hotela enga terapevta okrog 40+ in ta ženska je mela na uni sliki tko ene 3 do 4 precej vidne gube na čelu in sem pol jaz ocenila, da je neka malo starejša, ne lih moje starosti. No in potem v živo je pa čisto mlada, ravno toliko stara, kolikor starih sem se jaz po slikah izogibala. :rolleyes: Ne vem točno ali je stara isto kot jaz, ali kakšno leto starejša, ali celo mlajša, ne znam natančno ocenjevat..

- najbrž sem jaz bolj iskala nekoga, ki bi ga vidla kot nekakšnega dodatnega starša ali mentorja, starejšega od mene, ne mojih let..

- je bila ta terapije drugače ful bolj v izi in manj intenzivna od tiste meditacije pri jasnovidni ženski, tle se nisem jokala, v nasprotju s takrat.
- je ta terapija zdaj zgledala malo nenavadno, kot da bi samo jaz govorila in od te terapevtke popolnoma nobenega feedbacka, samo posluša, jaz sem si bolj predstavljala, da ti poda terapevt nazaj neko mnenje o tem, kar si mu povedal. Mi drugače po prvem vtisu deluje ženska čist neka taka mlada, mila, brez nobenih življenjskih izkušenj..
- se počutim ful bolj prjetno in sproščeno po tej uroi terapije, samo to še vedno najbrž ni to, če samo js se sama s sabo pogovarjam ves čas..

- zdaj ne vem ali iskat kar drugega, oz poslat sporočilo tistemu moškemu, ki je bil moja 2. izbira ali ostat pri njej..
- mmm, a terapija res tako deluje, da v glavnem samo sam govoriš in ti terapevt skoraj nič nazaj ne pove?? Jaz sem čisto drugačno predstavo imela..

- v službi so tako našpičeni in živčni skoraj vsi, ufff, šele pol, ko sem bila pri tisti od meditacije ženski in tej zdaj vidim, kolk neke napetoti in živčnosti je v zraku pri nas v službi..
- so moji starši včeraj prvič spoznali K ja
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Dec. 2021 19:15

* Si tudi ti bila čist našpičena, no saj jaz bi tud ven padel, če bi mi šla guma, ko rabim avto :!:
* Sicer gume ne vem menjati oz. se ne bi hotel s tem ukvarjati, saj približno vem (bi bila tudi moč problem, ko/če bi se lotil - še precej fitnesa bo treba :lach: ), in se tolažim da morda sem pa zato samski in bom samski tudi ostal :lach:
* Drugače pa imam rezervno gumo jaz eno pravo zimsko, tako da ko mi nekdo menja, se lahko kar peljem, verjetno bi tisto, ki pušča lahko zamenjal z rezervno, ampak potem pa profili ne bi štimali - ker je dobro, da sta gumi na isti osi približno isto obrabljeni
* Ponavadi se sicer menjata 2 gumi hkrati, razlog že napisan, večinoma pa vulkanizer lahko gumo popravi/zaflika :wink:
* Samo tudi injekcijo je treba pravilno dati
* Bi rekel, da je pri tebi bila guma slabo zaflikana, čeprav praviš da so ti jo menjali. :? Za vidno težavo na vozišču bi pa jaz znorel, in takoj začel težiti tistemu, ki upravlja s tem voziščem

* Ja ne vem, napiši mi kaj je terapevtka po izobrazbi in katero smer terapije dela.
* Zdaj dobro je, da se vidve na prvem srečanju pogovorita kakšna so pričakovanja in kaj bosta delali. mmm bo tukaj težko pomagal, sami morata biti zmožni zgraditi nek (terapevtski) odnos.
* Bi rekel, da na začetku ni nič narobe, da samo posluša, saj verjetno tudi kaj vpraša, saj zakaj drugače bi ti sploh kaj povedala/govorila. A tako ko si meni govorila, ker sem bil preveč tiho? :lach:
* Tudi če ne govori veliko je pa terapevt tisti, ki te mora voditi/usmerjati, podobno kot plesalec na plesišču. Zdaj če tega ni, je dobro da menjaš. Pojdi še enkrat k njej in se z njo pogovori o svojih pričakovanjih.
* Meni je moj stari maček, h kateremu sem hodil na skupino precej časa, in ki mi je sčasoma tudi precej keša pobral, na prvem srečanju zelo jasno in odločno povedal kaj in kako bova delala.
* Seveda, ker sem jaz bil zmeden in negotov, je on to takoj zaznal in je lahko simpl šel v akcijo. Soljudje pa to večinoma izkoriščajo sebi v prid, vsaj v poslu.
* No sedaj več nisem tak in bi verjetno na prvem srečanju sam v dialogu s terapevtom definiral kaj in kako bova delala, ne bi se kar pustil da on zdaj meni pamet preveč soli :)

* U bistvu sem imel težko soboto, in šele po preživetem ponedeljkovem in torkovem glavobolu si to upam priznati. Pozneje sem zvedel, da je polna luna bila ravno v soboto. Je očitno na kolega močno vplivala, saj je žur skorajda spremenil v moro. Nekateri ne smejo piti preveč alkohola.
* Tokrat sem bil v vlogi rešitelja, sem ponosen, da sem pripomogel k temu, da smo rešili brez policije.
* Saj ne, da sem si tega želel, ampak je precej bolje biti v vlogi rešitelja, kakor en drug primer pred leti, ko drug kolega na žuru omaga, njegova punca pa ker vidi, da si edini trezen tam, gre nadte v smislu, kaj si tako levi, znajdi se, nekaj naredi.
* Tam mi ni bilo nič jasno. Bil je žur kolega, ki je na njem omagal. V skrbeh s(m)o ga dali spat. Potem njo sicer na glas skrbi ali bo on sploh v redu, ampak vseeno gre naprej žurat. :? Dobro, lahko da ga je toliko poznala, da je vedela, da bo OK, in je to na glas govorila pijana, ker je vzbujala pozornost.
* Po drugi strani pa, čeprav sta bila dolgo skupaj, sta kar precej hitro za tistim dogodkom šla narazen. In ni me presenetilo, da sta šla narazen. Glede na njeno reakcijo, ki sem jo takrat videl, res ne. Se mi je zdelo to, da je žurala naprej, govorila pa da upa da mu nič ne bo, precej neempatično oz. sebično.
* Po drugi strani pa tudi ne razumem odnosov oz. sploh ne vem kaj bi lahko naredila. Če bi šla z njim spat, bi bilo treba končati žur, ampak ljudje so bili še tam, veseli. Zaj* je on, ker je pil čez svoje meje.
* Vsakdo se mora zavedati svojih mej in ne iti čez njih. Tudi mmm.
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2021 19:25

- mmm gumi sta približno enako obrabljeni, avto je star 1 leto in zimske gume ene so bile vožene samo pol leta, 1 je pa nova, tako da pomoje so približno enako obrabljene.
- ne guma je bila preveč poškodovana, čisto prepuškana, je bila v 5 min do konca na tleh na dvorišču pred hišo od kar sem ga parkirala, prepuškala sej e pa tam na dovozni poti do hiše, je bilo treba kar novo vzet. 2X sem vzela novo, ker sta bili pnevmatiki čisto predrti. Tadruga se je uničila, ko je bila stara manj kot 24 ur. Pol sem pa še cela živčna al vzet na podjetje al sama plačat. Sem na koncu obakrat na podjetje, s tem da v drugo še nisem izstavla računa našim, ne vem kajkako bom pojasnila, zakaj sem že v drugo prinesla račun za gumo, če bom mogla.

- terapevtka je končala dodiplomsko in magistersko smer psihologije, smer psihoterapije pa je Integrativna psihoterapija. Ma ja lahko je tako mlada in nima nekega takšnega močnega karakterja ali nima toliko nekih življenjskih izkušenj, da bi ona nekaj ful vodila to uro.nimam pojma. Tista ženska pri kateri sem bila na meditacji in pogovoru je imela veliko bolj močno energijo in veliko bolj je tako sodelovala v pogovoru in mi dala nek feedback, mnenje za vsako stvar, ki sem o povedala in to mi je všeč. (stara je bila pa okrog 40, tako da stareJša od mene) Ugl. sem si drugače predstavljala.. No mislim da sem jo poguglala to zdaj, najbrž je minimalno 2 leti starejša od mene ali pa ravno 2 leti.
- A pol misliš mmm, da to ni tolk običajno na terapiji in bi mogla za drugega pogledat? Nočem bit kot nek otrok v šoli, ko recimo učiteljica ne da dovolj pozornosti učencem in premalo zahteva in je zanjo v redu vse kar oni dajo ali ne dajo od sebe, če naredim prispodobo..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2021 19:41

mmm napisal/-a:* Bi rekel, da na začetku ni nič narobe, da samo posluša, saj verjetno tudi kaj vpraša, saj zakaj drugače bi ti sploh kaj povedala/govorila. A tako ko si meni govorila, ker sem bil preveč tiho? :lach:
* Tudi če ne govori veliko je pa terapevt tisti, ki te mora voditi/usmerjati, podobno kot plesalec na plesišču. Zdaj če tega ni, je dobro da menjaš. Pojdi še enkrat k njej in se z njo pogovori o svojih pričakovanjih.

Ja jaz recimo sem povedala moja pričakovanja in ona kar nič ne odgovori nazaj oz. zelo malo in pol moram jaz njo spraševat, kaj se njej zdi o določeni stvari, ki sem jo povedala in podobno, da sploh kaj pove nazaj.
Ma ne vem, kako bi razložila, tako imam občutek, da ji govorim neke stvari, ki jih sploh ne razume, ali sama nima s tem nobenih izkušenj, zelo je taka brezizrazna. Po navadi, ko komu starejšemu izkušenejšemu v življenju govorim, kaj me muči, čutim neko razumevanje, iz energije, mimike, besed, vsega, pri njej sem bolj imela malo občutek, da nima dosti pojma. Kot da bi neki mlajši osebi govorila o izkušnjah, ki jih še nikoli od blizu ni videla, začutila in jih ne razume.


Aja pri tebi v živo, zdaj detajlov se ne spomnim več, motila me je pa precejšnja razlika, kot sem te jaz dojemala po pisanju zasebnih sporočil, tam si deloval zelo samozavesten, in v živo, je bila videt velika razlika med tem dvojim, motilo me je bolj to, da sem se počutila zavedeno o tvojem karakterju, pa tudi videzu. Samo se ne mislim spuščat zdaj v to debato.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Dec. 2021 20:16

* hayley, jaz bi tvoji terapevtki dal priložnost. Bi pa drugič prišel se pogovorit o tem kaj sploh želiva doseči s terapijo oz. bi ji povedal, da naj ti malo bolj opiše kako misli, da bosta delali, ker se tebi zdi, da ti ne da nič feedbacka (bodi iskrena, povej ji kaj/kako čutiš ob njej)
* Mogoče je pa to (tudi) tvoj problem, da vedno od ljudi pričakuješ, da ti bodo dali nek feedback oz. iščeš pretirano pozornosti. :wink:
* Če že mene sprašuješ za nasvet, bodi sama svoj gospodar :wink: :cool:

* Zavedena - to so težke besede. Glede videza te pa res nisem zavajal.
* Saj bi rekel, da sem tak kakor pišem, ampak ne na prvo žogo - prvi vtis
* No saj je vseeno, sploh ne vem zakaj sem to omenil, pustiva to zdaj.
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2021 20:22

- ja jaz sem njej povedala, da sem pričakovala več feedbacka, od kje tebi to da nisem nič rekla. In tudi sem ji povedala, da sem pričakovala, da je malo starejša in da preferiram koga okrog 40+ bolj. Sej je rekla, da lahko poskusiva parkrat in čene, da lahko zamenjam, jaz sem pa tudi rekla, da bom še malo razmislila... Ma ja nekaj je rekla od unega fedbacka, ne vem, kao da ona ne more dajat nekega mnenja, ker me premalo pozna ali nekaj takšnega ali da je tam zato, da skupaj prideva do neke rešitve, da mi ne more ona dajat rešitve ali mnenja?, ne vem, kaj točno s tem misli..
- imam že skoraj malo občutek pri tej, da morem pazit, da ne bom s svojimi mislimi in izkušnjami preveč zatravmirala neko pridno, v vato zavito bivšo študentko psihologje
- ravno je nekaj začela, da je težka izkušnja, če kdo zboli za rakom tako mlad, za mojega bivšega, ma potem sem ji prihranila še to o sebi, da sem tudi jaz zdaj sredi nekih preiskav, da se ovrže kakšne maligne tvorbe. Zmanjkalo časa..
- sem rekla, da sem se počutila zavedeno, pač glede neke osebnosti, samozavesti, on line in v živo razlike, glede videza ne bom naprej razlagala, saj veš, sej sem ti že povedala
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Dec. 2021 20:34

(sem poeediral, malo spremenil svoje mnenje o njej)
* Nisem šel gledat kaj je integrativna psihoterapija, in ne bom šel, ne poznam. Njena izobrazba pa se mi zdi OK.
* Nič narobe, da ti ne da (takoj) feedbacka, mora ti pa dati občutek, da je sposobna, zmožna dati odgovor oz. usmeriti tebe do njega
* Dobro bi bilo, da te usmerja oz. da ti čutiš, da te usmerja, da res prosto ne govoriš kar brez vsakršnih omejitev in/ali feedbacka..
* Ja, psiholog ni tam, da ti daje odgovore, odgovori so v tebi, sama boš prišla do njih
* Jaz bi še poskusil z njo, morda je pri tebi ravno to problem, da človeka/ljudi prehitro ocenjuješ na prvi vtis. Tako se tudi o moških odločaš na podlagi prvega vtisa, in s tem padeš na določen tip ljudi, določenim pa zaradi tega niti ne daš možnosti (ja kot primer sem zdaj jaz, ker u bistvu si mi hitro vzela vse možnosti, čeprav jaz takrat nisem iskal samo ženske za seks, lahko bi bila kolega/prijatelja)

* Glede tistih "new age parapsihologov". Ja, so pametni, zviti, manipulativni in lahko hitro ponudijo odgovor oz. besede, ki jih ti hočeš slišati. Ni pa nujno, da ti bo pomagalo, in to da se nekomu takoj odpreš in jočeš se mi tudi ne zdi najbolj prava pot. Instant se nič ne zgodi samo od sebe.

* Glede mojega videza pa nisi bila zavedena, ker si prej nisva izmenjala slik, niti se nisva o tem pogovarjala, samo to sem hotel povedati. Kvečjemu si se zavedla sama :)
Aja, priznam da:
* Svojčas sem pisal na enem drugem forumu, da sem (pameten) in lep. Sedaj ponovno čutim, da sem lep. Imajo pa vsake oči svojega malarja, ampak vsak mora imeti o sebi mnenje, da je lep in to tudi čutiti, to je potrebno izhodišče za zdravo samopodobo :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov