LZ jaz te pa razumem, vem kaj želiš povedati. Nisem iz tvojega posta opazila, da bi govoril kaj drugi lahko in kaj ne, povedal si svoje mnenje.
Narava je kakršna je, biološke ure ne moremo prestaviti. Sama sem vedno trdila, da otrok ne bom imela, potem pa prideš v določena leta, ko začneš razmišljati o tem. Sumim, da so za to krivi hormoni.
Prideš h ginekologinji pri določeni starosti in te vpraša o načrtih, pove, da so to tista "najboljša" leta za otroka in da potem gre plodnost počasi navzdol. In če so kakšne težave in to ugotoviš prepozno ni več toliko časa za reševanje kot prej.
Nekateri se trudijo več let, gredo na umetno, vse to traja in niso več rosno mladi takrat.
Nosečnost nad 35.leti se avtomatsko obravnava kot rizična, najbrž so neki razlogi za to, za brezveze si tega niso izmislili.
Zase vem, da pri 20ih sem bila neuničljiva, zdaj pri 10+ že dobro čutim telo. Bolj kot vsak vremenar napovem slabo vreme

ni temu kriva samo starost ampak še 10let kasneje bo tega še več.
Ja ok polno zvezdnic z otroci nad 40let, koliko od teh jih zanosi naravno? Večinoma umetne, tudi darovana jajčeca, nadomestne matere...o tem je vse tiho. Imajo same dojenčka pri sebi cele noči, dvomim. Dvomim, da so tudi same brez varušk cele dneve. Ampak imajo pa otroka.
Ne obsojam ljudi,ki imajo kasneje otroke iz takšnih in drugačnih razlogov, vsak se sam odloči kdaj je zanj primeren čas ampak roko na srce, lažje je, ko si mlajši. Vsi pogoji nikoli niso idealni.
Ko sva bili s sestro majhni smo živeli v mini najemniškem stanovanju, srarša sta imela slabe plače ampak je šlo, počasi in vztrajno na bolje. Nikoli lačni, vsako leto morje, radi smo se imeli...lahko bi pa čakala 10+ let na "idealo" z boljšo plačo, domom...potem bi pa zmanjkalo energije za naju, tako smo pa marsikaj skupaj počeli in delali.
Imam kolegico mojih let, ki ima partnerja starega 40let. Imata dojenčka, on sam iskreno pove, da mu je bilo veliko lažje, ko je imel prva dva otroka, cca 15let nazaj. Za vse neprespane noči pravi, da je kar šlo, brez težav zjutraj v službo, zdaj je pa zdelan. In ni nek zaležan človek, aktiven, športnik. Tudi glede na videz bi mu jih dal kakšnih 10manj.
Moj tudi govori, da ko bo dovolj star gre na vazektomijo, v Sloveniji moraš biti najmanj 35let star za to. Imel je starejšega "očeta" in pravi, da raje nima otrok kot da bo njihovo breme. Je v to tako prepričan, da se sploh nima smisla pregovarjati z njim. Žal je imel takšno izkušnjo, ko zaradi starosti ni imel kaj veliko od staršev, sam pa pravi, da ne misli imeti otrok samo zato, ker se tako spodobi ampak, da se bo z njimi ukvarjal, kaj doživel.
Mnogo različnih zgodb, mnenj. V bistvu so prav vsa lahko prava in pravilna, če je nam tako ok. Vsak zase ve kaj je zanj najbolje in tako ravna.
Me je zaneslo rahlo..
- trenutno se ne počutim najbolje v svoji koži, obupno suho kožo imam in kar ne najdem neke kreme, ki bi mi pomagala
- naveličana sem korone, vsi smo je. Zgornji sosedi jo imajo drugič v pol leta in tokrat jih je konkretno zdelalo, upam, da vsi okrevajo.
- pogrešam nečaka, predolgo ju nisem vidla. Sestra dela na k.oddelku in se zaradi tega nič ne obiščemo.
- včasih mekdo kar opomni kako nič pri drugih ljudeh ne opazim, ne grem ven zato, da bi opazovala druge, grem zaradi sebe
- res ne razumem ljudi, ki še vedno žurajo, ma kaj živijo v drugem svetu ali kaj, so vsi po vrsti na kakšnih hudih drogah, da ne vidijo kaj se okrog njih dogaja
- imava ta teden planirano fotkanje. Ma sem se zmenila, da se tam dobiva, da bom že pred njim tam in na skrivaj naredimo neke fotke, ki bodo darilo zanj. Komaj čakam.
- jej black friday, legice naročene, v petek še prevzem in darila za minija so pod streho
- za odrasle bo letos vse home made, še dokončam in je.