Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Jun. 2021 19:26

- cepljenje update: Imam po ene 7 urah utrujenost, mogoče rahel glavobol in 37,5 temperature.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 313
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 11. Jun. 2021 15:01

-včeraj bila cepljena, nisem zaznala nobenih sprememb, še roka me ne boli :) s čim pa si bila cepljena Hayley? a si vzela kakšen lekadol prej?
-zdaj bom pa končno lahko normalno delala! sem se veselila, ker smo v taki branži da sem kar naprej na poti čez mejo in dejansko zdaj nisem mogla normalno delat in malo pogrešam dinamiko...
-priznam pa da bom pogrešala malo direktno prodajo je fajn ko vidiš kako lahko s parimi stavki človeka prepričaš v nakup nečesa kar ne potrebuje :mrgreen:
-da je bilo po svoje tudi to dobro da sem ugotovila kako je v prodaji pomembna psihologija, pa še debelo kožo sem dobila, noben NE mi več ne pride do živega
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Jun. 2021 15:24

- cepljena sem bila s Pfizerjem
- mesto kjer sem bila cepljena sem čutila skos odkar so me cepili, ampak nič posebi bolečega, roka me je začela bolet ene 3 ure po cepljenju, še vedno me malo. Mi pa ni to nevem kakšna bolečina oz me ne moti, bolj me moti povišana temperatura in utrujenost.
- malo bolečine v mišici čutim še zdaj, ampak skoraj nič več, nekje 27 ur je od cepljenja
- sem se pa počutila, kot da sem rahlo zbolela, zvečer sem imela 37,5 in danes zjutraj 37,2 pa malo boleče grlo/ žrelo in utrujenost, zaspanost čez cel dan.
- lekadola nisem vzela nobenega oz. sem prvega šele danes okrog 14:00. Mi je precej pomagal pri koncentraciji in zbranosti pri delu, precej bolj kot kava, ki ni imela posebnega učinka. Večino dneva se nisem počutila dovolj bolno, da bi kaj vzela, ampak samo kot, da sem zelo utrujena oz lena za delo, še dobro da pol sem vzela, ker sem se končno malo zbrala.

-------------

- sem zelo slabe volje, ker sva se neki sporekla včeraj, bolj jst z njim in sva zdej bolj na tem, da prekineva stike.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 313
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 11. Jun. 2021 15:31

- enako s pfizerjem..men je kolegica medicinska rekla da naj uro prej en lekadol vzamem pa potem še enega čez 4 ure, ravno zato da se izogneš vročini pa utrujenosti, mi je zgleda pomagal ker nisem imela nič od tega je pa tud pri meni nekje 28 ur od cepljenja
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Jun. 2021 15:39

- ja različno deluje na ljudi, moje mame npr. pri prvi dozi roka ni čisto nič bolela, pa vročine tudi ni imel noben od staršev... Najbrž, če bi imela odziv, da bi dobila vročino, bi jo kasneje kljub lekadolom, ker 2 ne držita tako dolgo, da bi učinkovala za 24 ur ali več, nimajo vsi simptomov. Pri Pfizerju in Moderni se menda šteje, da več odraslih pri 1. odmerku nima simptomov in imajo močnejše simptome pri drugem. Pri Astri pa ravno obratno, da so pri 1. odmerku simptomi močnejši kot pri 2.
Jaz imam tudi zdaj po lekadolu ravno 37,0.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Jun. 2021 19:40

- Js po pravici povedano, sem čutila neke učinke, takoj, ko sem bila cepljena, kot da bi dobila malo neko pomirjevalo. Sem se počutila zaspano in ko sem po 15 min. šla iz stavbe, kot, da sem malo omotična v glavo in mam malo težke veke. Me je bilo prav malo strah vozit takoj po cepljenju, mislim, da sem se še zunaj usedla malo na klopco in počakala in potem šla do avta.
- me je pa že noter una, ki me je cepila spraševala, če se bojim in da naj globoko diham, ne vem, kaj sem zgledala, da bom skupi padla al kaj.. in potem, ko sem čakala 15 min. me je še ena medicinska/ zdravnica začela spraševat, če sem ok..

- imam še vedno malo čez 37 vročine
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Jun. 2021 19:52

- kaos zadnji čas, v službi ni lih najboljs, na čustvenem področju pa sem imela v zadnjem času z dvema malo zmede
- čisto nepredvidljiva situacija nastala iz plana iti samo na eno pijačo iz firbca.. sem bila še bolj prepričana, da niti ne bo želel iti, ali pa da sploh v Slo ni in ga še dolgo ne bo.. In sem bila in sem se vedno malo zmedena glede vsega.. In potem se kdaj vprašam ali je vse naključje, ali je kje kakšen pomen, ali usoda..
- upam da me ne čaka kaj zelo neprijetnega jutri v službi, bom molila pred spanjem. Zadnji teden bi lahko bil bolj produktiven, potem pa se to cepljenje in dan po njem..
- si bom vzela po 2. Odmerku kar fraj naslednji dan pa se menda je pri Pfizerju značilno več stranskih učinkov pri drugem
- Pogrešam tisto obdobje konca zime, ko je še bila policijska ura ob 22, toliko več stresa in pritiska je zdaj zadnjih par tednov..

- sem še eno kolegico iz našega konca hotela vprašat, če se je cepila in malo primerjat kakšne stranske so pa drugi imeli in mi tudi ta odgovori, da se nima namena cepit (tudi učiteljica). :D Ne bom raje nobenega več spraševala o tej temi. V naslednjem tednu se bo cepil od bivšega brat s Pfizerjem, zanj bom lahko vprašala, bivši se pa nima namena zdaj, naj bi se najbrž bolj jeseni.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3410
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 16. Jun. 2021 8:22

Priznam da:

- že lahko odštevam dneve do drugega odmerka

- so vsi govorili, da se sploh ne čuti, ko te cepijo in da roka začne boleti šele po nekaj urah. Mene je bolelo takoj :rolleyes:

- sem se 2-3 dni potem počutila, kot bi prebolevala rahlo virozo

- se veselim vikend oddiha na morju :D Koooončno spet malo normalnega življenja!!! :razz:

- mi gre na živce dvoličnost. Dvojna merila. Egoizem… pri vsakemu nekaj! Neeehajte že, pustite me/nas na miruuu!!
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 16. Jun. 2021 15:13

- kakšno uro po cepljenju me je začela boleti roka, ne prav močno ampak dovolj,da ne bi spala na tisti strani. Pred in po cepljenju sem vzela lekadole po navodilih.

- že zvečer po cepljenju me je zeblo,ponoči tako,da dolgo nisem mogla zaspati, zjutraj pa vroče. Ko sem se zjutraj pogledala v ogledalo mi je bilo jasno,da me kuha. Skoraj 40 vročine. Mislim,da sem dobre pol ure sedela na kavču,da sem prišla toliko k sebi, da sem šla v službo, ker sem morala nekaj nujnega dokončati.
Med potjo v avtu so me nenormalno začele boleti noge. Prav tak občutek,kot da te mišice bolijo vse do kosti. Takrat sem na roko povsem pozabila.

- nekje do poldneva je bilo res kruto potem se je na srečo začelo umirjati. Noge zvečer skorajda niso več bolele, vročina je padla na okrog 38. Naslednji dan je bila še vročina malo nad 38 ampak sem lahko normalno funkcionirala :)

- ni mi žal,da sem se cepila, res pa ni bilo prijetno ampak še slabše bi bilo, če bi dobila hujšo obliko korone.

- nekoliko me skrbi kaj je še lahko, ker je menda veliko primerov strdkov pri tistih, ki so se cepili s Pfizerjem. Do katerih pride več tednov po cepljenju.

- utrujena sem še vedno, ma najbrž ni krivo cepivo, zgolj to, da je stresno obdobje in spim mnogo premalo :lach:

- za vikend imamo družinski piknik, na mojo pobudo. Čas je, da vsem nekaj povem. Nekoliko sem že pri vabilih namignila o čem se gre in upam,da kdo kaj skapira. Skrbijo me reakcije, sem prepričana,da vsi ne bodo dobro sprejeli.

- ena oseba me je razočarala. Zaradi mene je dobila pogodbo, ki jo je želela. Marsikaj sem dobila pod nos zaradi nje, garantirala sem zanjo...zdaj je prva, ki bi mi ob vsaki priložnosti zarila nož v hrbet. Kako podlo. Dejansko je bilo vse res, kar sem prej slišala o njej, a sem trdila, da ni taka.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Jun. 2021 16:44

- whaat, to je pa zelo ekstremno 40, jaz še v življenju toliko nisem imela, mogoče bi bilo za poklicat zdravnika, če nisi..

- jaz nisem imela tako hudo, je pa res, da na zadnje sem imela nižjo vročino in kakršne koli znake bolezni pred več kot pol leta nazaj (še takrat je bil vzrok šok in sekiranje zaradi bolezni v ožji družini, ne kakšni virusi..) in mi je bilo vseeno čudno po daljšem času to občutit. - Trajalo je vse skupi samo na dan cepljenja in še naslednji dan, čez 2 dni vse normalno nazaj.

- pri meni je pa bila vročina do 37,5 in precej utrujeno sem se počutila naslednji dan, ko sem mogla še delati za službo od doma, pri čemer mi kava ni pomagala. Mogoče je bila utrujenost tudi samo od celega tedna, ker je bil ravno petek, ne bi vedla povedati.

- Od začetka cepljenja sem čutila samo rahlo pekoč občutek od vboda, kot da bi me čebela pičila, po ene 3 urah me je začela boleti mišica in roka. Roka me je toliko bolela, da nisem mogla na njej eno noč spati, sta mi bila pa še vedno veliko bolj moteča ta nižja vročina in utrujenost, med delovnim časom. Sem sicer naslednji dan po koncu covid stranskih učinkov dobila še menstruacijo, kjer so bile bolečine še ene 10x hujše od boleče mišice od cepljenja. Pa tudi musclfibrov sem navajena bolj bolečih od te roke po cepljenju.

- sem brala da naj bi najbolj na stranske učinke vplivali 3je dejavniki: starost (pri mlajših huje), spol - pri ženskah je močnejši odziv in če si covid že kdaj prebolel, telo virus že pozna in se bolj agresivno odzove.

- ma se mi trenutno zdi tako vse narobe, na vseh področjih. Sej je najbrž bolj situacija taka da sem si sama kriva za vse in se za brez veze pritožujem, morem samo delat naprej na ciljih, ker sem v letošnjem letu malo izgubila motivacijo za vse skupaj in večino vikendov čisto vrgla nekam proč.
- sem bila navajena, da ko sem bila mlajša se mi je kaj lepega ali pozitivnega zgodilo, kar tako od nekje, nepričakovano, zdaj pa nič od nič. Skos se samo neki trudim in pozitivnih učinkov od nikjer. Mogoče/ najbrž se še vedno ne dovolj.

- sem zvedla da sodelavec ima že neko 2. v letošnjem letu in tudi to je trgovini spoznal.
- je bilo po celem težkem dnevu fajn malo izpovedovanja na ljubezenskem področju s sodelavcem. Sem mu povedala situacijo pri enem in pri drugem. Se je nad določenimi dejanji od drugega tudi on čudil. Dejansko mislim, da sem prvič z nekom govorila o vsem tem in je ful pašalo malo dat ven prvič.. Čeprav ne vem, če me je zares poslušal/ razumel, on je pa v mislih s situacijo pri njem bolj.. Ampak je pašalo že samo govorit ven, tudi, če nisem dobila ne vem kakšnega odziva ali odgovora/ nasveta nazaj..
- ta drugi je tak komplikatorski človek in pefekcionist, pa še 'bipolaren' deluje, enkrat je tak, drugič čisto drugačen.. Se pa tudi js malo preveč hitro razjezim najbrž. Zdej sva pa res dokončno zaključila z vsem, kot kaže. Sem še v fazi prebolevanja zgornjega dejstva, vsaj do nedavnega sem bila.

- ko se je šel cepit od bivšega brat, je pa menda ena padla skupi na/po cepljenju
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 17. Jun. 2021 20:27

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 16:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Jun. 2021 9:02

- da si želim, da bi se z bivšim pobotala

- mam tolk obveznosti, da ne vem skor, kje se me glava drži, zdaj morem še vedno enega zobozdravnika najt, it delat pošaport, se it slikat za pošaport, niti ne vem, a še vedno deluje tako, da se moraš it sikat in sliko nest, kjer delajo pošaporte, al so zdaj že kakšne bolj moderne tehnologije, klic frizerja že ene 2 tedna odlašam, mislim, da se bom nazaj šla na malo temnejšo barvat tudi, nekaj moram frendici za rojstni dan danes kupit in se dobit zvečer... tistih dveh kolegic z dojenčki pa še vedno nisem utegnila it pogledat, zdaj me pa čaka tudi še dosti dela na računalniku, kar je ostalo od tega tedna za službo in izobraževanja..

- sem si do zdaj danes oprala lase ter naredila en video pilatesa in en power joge
- mislim, da sem že ene 5 let nekje brez posaporta
- sem se včeraj kar navozila, iz Lj do Metlike, nazaj v Lj, se ustavla v centru, nato do hiše ob robu Lj in zvečer do Nove Gorice, ko sem rabila zaradi zastojev/ nesreče skoraj 2 uri in pol, namesto običajno 1 ure
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 19. Jun. 2021 9:19

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 16:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 19. Jun. 2021 10:48

- da delovanje zadnjih mesecev v našem fohu ni bilo tako zaman, počasi se premika, proces bo dolg in naporen
- imava na mizi tri kupe papirjev, zbranih podatkov
- je lepo, ko se ljudje združijo, kljub blokadi in polenom
- izredno spoštujem načelnost in vztrajnost ene osebe
- so podgane začele čivkat, sedaj za nas postane zanimivo
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 19. Jun. 2021 16:39

hayley napisal/-a:it delat pošaport, se it slikat za pošaport, niti ne vem, a še vedno deluje tako, da se moraš it sikat in sliko nest, kjer delajo pošaporte, al so zdaj že kakšne bolj moderne tehnologije


Gres se slikat, reces, da rabis za potni list. Dobis par fizicnih fotk (vsaj jaz sem jih), za na upravno enoto pa le list papirja s kodo, ker se te fotografije zdaj v njihovo bazo nalozijo in jih lahko uporabljas eno leto. Vsakic pac samo to kodo prineses. Potne liste (se vedno) delajo na upravnih enotah (gres lahko na katerokoli ue, ni treba, da v svoj kraj). Na nekaterih ue se moras v korona casih narociti. Kaj rabis, pa ne vem tocno. Jaz sem za sina rabila fotke (oziroma pac to kodo) in rojstni list.

- Da ima otrok jet leg in izredno slabo spi :cry:
- Karantena, here we go again.
- Potovanje je tecno v 300 pm v teh casih. Nikoli nisi 100%, ce imas vse, ker ce ne druga, ti lahko dobesedno cez noc, ko si na poti, kaj spremenijo. True story :rolleyes: Pogresam case, ko si rabil potni list pa ajd, vcasih se vizo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov