Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Apr. 2021 21:39

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 16:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 13. Apr. 2021 9:33

- se bedno počutim ta teden, kot da se me nekaj na iiiiizi loteva. Brezvoljna, utrujena, spala bi cele dneve (včeraj dopoldne! sem po sestanku šla na 15min powernap, to se mi v 1 letu dela od doma še ni zgodilo).
- me je danes čisto povozilo, ko sem videla da bodo naši prvomajski potovalni plani padli v vodo. Italija je namreč podaljšala ukrepe za obvezno 5 dnevno karanteno kljub negativnemu testu do konec aprila :( . Ful sem se veselila in sem bila res ekstra optimistična ko sva kupovala karte, da Italija bo razmeroma free za prehajanje meje. I guess I was wrong.
- komaj čakam spet lepše vreme, ta teden dežja in snega me je psihično potolkel.
- upam da bomo imeli naš dnd session ta teden spet v živo. Prek neta je bedno.
- na pozitivno noto - začela sva igrati divinity original sin 2 - omg sem pogrešala ta intrigue and mystery! Če je 1ka samo pozitiva in sonček in vsi smo tu da tepemo po skupnih sovražnikih, te 2ka tako podtalno stalno obrača proti svojim soigralcem in dela zdrahe. Legendarna igra, res.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 13. Apr. 2021 20:50

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 16:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 13. Apr. 2021 22:26

-* jaz mam mnenje da se tale cikel počasi izteka, ko vidim da me mami sprašuje kje to kupiš, potem vem da je konec.
-* prejšnji mesec sem scuzal ven vložek, ta mesec lep profit, in bom tako postopoma delal vsak mesec.
-* lansko leto sem v enakemu deležu vložil v BTC, ETH, BCH, LTC, BNB, XMR, XML, ADA, DOT, LINK, vložek je bil nekako normalen in sem v povprečju naredil 7x, nekako seje videlo da je BTC vlak, altcoinu so vagoni, ampak da je BTC naredil 12x od aprila, medtem ko so nekateri altcoini naredil 60x.
-* vidim da ljudje postajajo pohlepni, in mi govorijo o BTC da bo pol miljona pa Cardano 30 dolarjev, torej mora imeti potem BTC market cap 9 triljonov, cardano pa 1 triljon...kar je in bo mogoče čez nekaj časa, ne pa v enemu letu...tako da jaz upam da bo šlo še gor, trenutno se igram samo še z house moneyem, in sem lepo tiho, ker vsak sovraži modele ki govorijo o kripotvalutah.

-* glede XRPja, v prejšnjemu ciklu 2017, se je največ mojga folka opeklo ravno na njem, kupovat se ga je šlo decembra k je bla SEC tožba ko je bil 24 centov, zdle bi naredu 7x, in spet smo tam....folk bo pobral profit na neki točki, 10x in naprej, folk ki bo skakal pri 2 evrov bo pa sanjal o 20ih evrih, in smo spet pri market capu :D.

-* kripto Jezus, plaču si mi fax in teraso, rabim pa še Hondo CRV in vsaj pol Honde CRF300L, usmili se me bog, potem pa požgi vse do tal.

Fak sovražim kriptovalute. Bleh.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 806
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 13. Apr. 2021 23:35

- zjutraj sem bila zelo vesela, da so na avtu še vedno zimske gume. Mislim, da bi se z letnimi lepo vkopala v snegu.

- opažam, da sem za delo zbrana kakšnih 5, max 6ur. Več ur kakšnih zahtevnih zadev pri katerih je nujna popolna zbranost ne gre, niti približno. Kakšne malenkosti še potem je pa to več kot dovolj.

-Nedvomno je večja efektivnost, če se dela nekaj ur zbrano kot pa to razvleče na cel dan in ves čas nekaj po malem še zraven. Nonstop v glavi kdaj bomo še nekaj naredili, stres, premalo časa za počitek. Ker želimo biti še boljši se za drobiž ženemo za rezultati in delovni teden se potegne še v vikend. Najprej en vikend, potem par mesecev, hitro je celo leto..in izgorelost je tu.

- včasih, ko si na drugi strani, ne vidiš samo možnosti, da dovolj ljudi išče delo in je vsak zamenljiv. Vidiš tudi to, koliko si v nekoga vložil, koliko časa se je uvajal, koliko truda bo potrebno vložiti, da bo nova oseba na enaki ravni. Že sama izbira kandidata je prava nočna mora.

- opažam, da veliko bolj mirno reagiram na kakšne situacije, kot sem pred časom. Vedno se nekako vse poklopi, ni razloga za paniko.

- imam te korone in vsega povezanega z njo vrh glave. Mislim, da bi otroci v vrtcu narekovali bolj smiselne omejitve.

- smo rezervirali pred prvomajski dopust. Bom testirala, če je morje še slano. Če me ne spustijo nazaj, še bolje zame, več dopusta.

- 2 noči iz oči v oči z bolnim malčkom, ki še ne govori. Wtf, kot bi me vlak povozil. Kapo dol mamicam.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Apr. 2021 6:55

- bi bilo fajn met kakšen dopust, sem ga imela na zadnje sredi septembra. Takrat smo komot se družili pri enem jezeru in jedli v restavraciji, drugi časi.
- sem tako utrujena, da bi skos samo v postelji bila kar sem doma, komaj komaj sem se spravila, da sem uzela stvari iz susilnika danes, kar bi lahko naredila že včeraj, a me je čisto zmanjkalo že ob eni zelo zgodnji uri Oz. Fizično nisem bila sposobna.. Malo je tudi poznat večjo utrujenost odkar ne delam več od doma.
- jei, po novem ne čistim stanovanja vsak drugi teden, ampak vsak tretji, ker se nam je še tretja priključila. Ta četrta bo pa odsotna se celo štud. Leto.
- se malo tolčem po glavi, ker sem BTCje pobrala ven pri vrednosti cca. 60,5 k in zdaj so že na 64 k (USD) . Ampak dobro, sem vložila nekaj malega samo za pokušino, od konca letošnjega jan. do zdaj, manj kot 3 mesece, sem nekje na 150% vložka, mislim da. Ampak drobiž vse skupaj..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 961
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 14. Apr. 2021 14:23

- da sem kar malo olajšana, ko berem, da imate tudi drugi nekakšno čudno, utrujeno in brezvoljno počutje ta teden! sama sem skozi na robu joka, vsaka službena zadolžitev-nova služba-me spravi v hud stres, pa potem vedno nekako opravim....

- da se vseeno sprašujem, če mi ne bi kakšna napotnica za psihologa dobro dela :?

- da imam krasnega fanta, ki bo danes spet skuhal kosilo...da pa bom potem jaz pospravila stanovanje, da se ne bom počutila useless :lach:

- da imam novega frizerja po dolgem času, in da sem extra živčna, ker ne vem, kako me bo ostrigel oz. zadel frizuro :idea:
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 14. Apr. 2021 15:51

^Čisto iz firbca - kolk dni dopusta pa delavcu pripada v SLO po zakonu? Ker brez dopusta več kot pol leta se sliši kot mučenje. Jaz rabim na kake dva meseca kak teden. Tri mesece brez mi je max, pa si potem vzamem dva tedna oz. probam dobit ven čimveč prostih dni še s prazniki vred, všteto z vikendi.
- si ne predstavljam več se vozit vsak dan v službo. Prihranim tolk časa zdaj, da sploh ni primerjave. Na srečo pri nas itak hočejo, da smo v HO. Kar je edino smiselno, ker je vsak odgovoren za svoje projekte in dela sam zase. Sproti pa pač sestanki na spletu, kar se je potrebno dogovorit. Ampak ja, nima vsaka branža enakih pogojev dela.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Apr. 2021 16:08

- 20 dni je minimum po zakonu. Potem za vsakega otroka še plus 1 dan, se mi zdi.. (nekateri imajo več, en, s katerim sem se dobivala poleti, je imel 25 dni dopusta, s 5 ali 6 let delovne dobe/ mlajši človek, brez otrok..) Sej jaz bi si lahko vzela, ma ne vem nekaj ful potrebe nisem imela, pa itak imam bolj vezano delo na letne cilje, kot na same dneve, ure, tako, da nisem pač čutila, da bi si prav mogla vzet, se mi je zdelo kot, da že tako bi mogla več imet narejeno, pa z nobenim nisem nič planirala kam it posebno.. ene dni dopusta sem pa porabila za neka izobraževanja nepovezana s službo (v lanskem letu)..

- jaz v bistvu nimam prav točno določeno, koliko moram bit v pisarni, en dan v tednu smo imeli fiksen skos v pisarni, potem mi je pa šef rekel, da mi priporoča da sem še druge dni, ker se tudi še učim od ostalih sodelavcev, nekaj imam pa terenskega, da ni niti pisarna, niti doma..
- Z avtom imam do službe nekaj med 5-10 min, tako da ni panike. Več časa porabim, da se uštimam in oblečem kot za samo vožnjo. :D

- pri možu od ene kolegice imajo 2 dni doma, 3 dni v pisarni v tednu, potem imam pa več ostalih kolegic, ki učijo v šoli, bodisi normalni, bodisi za posebne potrebe, tujejezičnih, ki itak morajo bit v službah osebno, zdravniki/specializanti tudi, banka od kolegice je imela celo leto delo od doma, (vsaj dokler ni šla kolegica na porodniški), nekateri, ki jih poznam pa tako ali tako delajo kot sp, nekaj svojega/ od doma..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 806
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 14. Apr. 2021 16:56

Čisto iz firbca - kolk dni dopusta pa delavcu pripada v SLO po zakonu?


Po zakonu so minimalno štirje tedni. Če ima delavec 5 delovnih dni v tednu je to 20dni, 6 dni v tednu je 24dni.

Po zakonu o delovnih razmerjih so določeni še dodatni dnevi, ki pripadajo starejšim nad 55let(3dni), enako št.dodatnih dni dobi oseba z več kot 60% telesno okvaro, invalid, oseba, ki skrbi za otroka, ki potrebuje posebno nego.
Za otroka mlajšega od 15let, pripada zaposlenemu 1dodaten dan.

Potem so še te izjeme za katere ima delavec pravico do najmanj enega dneva odsotnosti (smrt bližnjih, poroka, prvi šolski dan otroka). V dogovoru z delodajalcem je lahko to več kot 1 dan.

V kolektivnih pogodbah ali pa v posameznih pogodbah o zaposlitvi je lahko določeno kako se določa dopust. Predpisan je minimalni s strani države, na delodajalcu pa je v kakšnih primerih ga da več (izobrazba, zahtevnost dela, delovna uspešnost...).

p.s.na boljših položajih je kakšen dan odvisen tudi od pogajalskih sposobnosti zaposlenega :)
Zadnjič spremenil mayaeb, dne 14. Apr. 2021 17:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Apr. 2021 17:00

- ash a potem imaš ti 30 dni, če imaš en teden na vsake 2 meseca :eek: ?
- sem pogooglala in večina držav Eu ima isto 20 dni min.
- pri nas dejansko ful malo rabijo dopusta sodelavci, in se vsem prenaša v novo leto, bi bil čudno, če bi jaz ful več jemala od ostalih, pa najbolj nova sem. Enkrat lani poleti, je dejansko en sodelavec šefa vprašal če on sploh hodi na dopust ali skos dela. :lach:
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 14. Apr. 2021 20:55

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 16:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 15. Apr. 2021 1:56

- da sem nazadnje imela dopust v zacetku 2016 :lach:

(Vstavi 'this is fine' meme)

Da moram nekoga natrenirat, da bi me lahko menjal. Si res zasluzim kak teden brez laptopa.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Apr. 2021 4:46

- js sem imela v septembru samo dva dneva fraj, ostalo pa niti ni bil dopust ker sem se nekaj učila.. Ampak sama sem si tako naredila..
- upam, da bo šel en daljši sestanek v petek ok, me zelo skrbi že cel teden, da bodo kakšne pripombe..
- je zdaj najdaljše obdobje 'brez' v tem letu :D. To mi bolj manjka kot dopust. :rolleyes:
- komaj čakam vikend in da gre mimo ta teden, čeprav se bom mogla spet malo pripravljat na zadeve v naslednjem tednu..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 15. Apr. 2021 9:45

- sem imela danes 4 različne sanje/nočne more tekom cele noči, po katerih sem se zbudila živčna in prešvicana. Potem pa seveda nisem mogla nazaj zaspat. Spooky.
- dober del današnjega dneva - sonce in plača :hearts:
- danes me psihično in fizično pokonci drži samo še kava :hearts: . Hvala ker si!
- sovražim birokracijo, že tretji dan urejam en piki miki papir z neke podružnice ministrstva za obrambo. Wtf. Nobenemu se NIČ ne da, vse jim je odveč, bohnedaj da vprašaš če lahko to prideš osebno uredit! Ženska me je po telefonu nahrulila ko da sem ji čivavo pohodila. Keep your secrets then.
- mi še sedaj ni jasno, kako smo uspeli kupiti stanovanje brez enega samega zapleta in problema, sami, brez agencije ne nič. Nisem bila pol toliko pod stresom in živčna od teh nesposobnih birokratov.
- me zanima ali bodo kaj padle cene avtov? Upam, bova rabila kaj novega, nas revček zlati gre počasi h kraju.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov