Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Dec. 2020 17:14

- Mi zdaj že ni več čisto jasno, sem že malo pozabila sproti, kaj je vse prepovedano pri covid omejitvah. Verjetno 'sprehod po lučkah' z nekom, ki ni iz istega gospodinjstva ni ok? :D Pa pitje pijač za sabo tudi ne?? :( Jooj pogrešam malo alkohola, ga po moje že ene 2 ali 3 mesece nisem nič :?
- je tolk fajn bit malo sama doma par ur, ker imam sicer non stop cimro tukaj, ampak se bo po mojem vsak hip prikazala..
- sem imela res luksuz v spomladanski karanteni, ko sem imela ene 3 mesece stanovanje samo zase :/
- že vidim, da bo pon, preden se bom dvakrat obrnila
- danes dobim najbrž obisk, tako, da bom premaknila bolj generalno čiščenje kuhinje in dnevne na jutri zjutraj...
- sem si oddahnila, da se je eden od staršev oglasil po operaciji, jezus, toliko kot sem poslušala tega, da ne ve, če bo preživel/ prišel nazaj po tej operaciji, pa ni bla nobena zapletena, sem že skoraj mislila, da bom potrebovala jaz pomirjevala včeraj zvečer, ne operirani...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 18. Dec. 2020 21:38

- I am not an Athenian or a Greek, but a citizen of the world. (Socrates)
Zadnjič spremenil mmm, dne 04. Feb. 2021 17:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Dec. 2020 6:18

- meni kot samski odrasli ženski to nic ne pomaga o ožjih družinskih članih, moji ožji družinski člani niti ne živijo v isti regiji kot jaz, vsaj med tednom ne.. ( Valda bi šla z nekim moskim/ frendom na sprehod, ne s starši :D)
Sem spraševala glede sprehoda po luckah po Lj.. :(
- sem bila v centru samo 1x v decembru, isti dan kot so prižgali lucke, ko sem šla zvečer v Miler..
- cimra je bolj stroga glede čiščenja od mene, tako da morem.. Je pa tudi res, da ko sem prišla sem, je bilo stanovanje čisto novo, kot iz škatlice čisto, pospravljeno in očitno bo treba tako vzdrževati stalno..
- imamo nek naval pregorevanja žarnic očitno, nisem še imela časa se s tem ukvarjat, bo treba rect lastnici, so neke posebne, tako da niti ne vem točno kako bi se jih menjalo.. Za zdaj jih je ugasnilo del luči v kuhinji, ena od dveh v moji kopalnici in od včeraj zjutraj se ena v moji spalnici..
- morem kupit lucke za smreko, v najbližji večji trgovini v lj jih ni bilo in potem Nisem imela časa cel teden se z njimi ukvarjat in jih iskat..

- nič ne bo letos s službenimi večerjami in zabavami :(. Se spomnem, da lani je predlagal ta samski sodelavec šefu, da povabijo se mene na službeno zabavo :lach: :lach: , čeprav sem začela delat šele z Jan., izbrana za del. Mesto pa bila začetek decembra..

- mi kupljen parfum Amo Ferragamo per lei ni tako všeč kot mi je bil vzorček, mislim, da naredijo vzorček boj koncentriran in je bilo bolj nekako čutit sladkost in zgornje note hruško, malino.. običajen pakiran parfum pa je precej svež, skor ma neko zeleno noto, mogoče je že bolj v podobnem razredu, tipu vonjev kot Light blue, samo da Light Blue je vseeno ikonski..ni čisto primerljiv..
- mi je pa nasprotno kupljen Alien bil bolj všeč od testerja v trgovini. Moja all time favourite sta zdaj kar Alien in Coco mademoiselle. Trenutna favourite pa La belle in Narciso For her edt. Je imel sodelavec prav, ko mi je enkrat razlagal, da dajo testerje v trgovini malo bolj koncentrirane, kot so potem pakirani kupljeni parfumi. Pri Alienu je to prišlo ravno prav, ker je skoraj premočen, jaz sem od testerja vohala samo amber in lesne note in nič lažjega zraven.. Nimam pa Aliena za kam nosit, razen da sem ga stestirala doma, za v službo absolutno ni..
- isto je JPG La belle ful dobra, ampak premočna za v službo, mi je pa ful všeč skrita nota usnja v njej, ki je ni med navedenimi notami..
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 19. Dec. 2020 21:53

- Sem imela dva dni najbolj svinjsko migreno z avro, slabostjo in vse kar paše zraven :tot: sumim menjavo povštra.
- Sem sedaj kar zadovoljna kako imam malo bolj urejen urnik z otrokoma... počasi, počasi se bolje spoznavamo hehe <3
- Še produktivna sem bila (izven)službeno lahko malce in je prav dober občutek, ko se nekaj spiše in se vse poklapa...
- Ko opazujem vse to dogajanje in poslušam ljudi, se na momente ne morem odločit ali ljudje komplicirajo preveč ali premalo
- No, meni je že nekaj zadev dvignilo pokrovko... :evil:
- Se sprašujem zakaj v določenem odnosu postopam kot postopam in zakaj ima še vedno določen efekt name... malo bolj kopljem. Drugače pa prvič opazim odsotnost slabe vesti, ker sem prekinila/omejila stike z določenimi sorodniki. Slaba vest, ki je bila nepotrebna, zdaj to drugače vidim. Se mi zdi, da me je materinstvo omehčalo (to mi je tudi bilo parkrat rečeno od ljudi, ki me poznajo), v določenih vidikih pa me je naredilo bolj zaj... In mi je v bistvu všeč, da določene stvari vidim nekoliko drugače in znam postavit mejo in potegnit črte. Perspektiva se spremeni, ma marsikaj se spremeni... :o
- Je na star naslov ponovno prispela praznična voščilnica za mami... ženska, ki ji piše, je bila pred mnogimi leti njena dobra prijateljica, nato se je preselila v Avstrijo. Večjih stikov počasi nista imeli več... Voščilnico pa pošlje vsako leto (sedaj že več kot 5 let prihaja na osebo, ki je več ni) in ne ve, da mami sploh ni več. Nimam pa nobenega njenega kontakta, naslova ne pusti. Iskala sem jo na fb, vendar je ni, iskala njeno hčerko, najbrž poročena in tudi nič našla... in sem se prav zamislila kaj ji gre po glavi, ker se mi zdi žalostno... (ker od mami ne dobi nič, pa vseeno vsako leto pošlje voščilnico in se potrudi z okraševanjem, besedilom). Če pogledam iz njenega zornega kota. Morda pa je le navada :?: :nixweiss: No, pa tudi meni (in sestram) ni lahko vsako leto brat take voščilnice v sedanjiku. Vedno mislim, da bodo prenehale prihajat, pozabim na vse to, nato pa december in nova voščilnica...
- Sta šla ta dva meseca z malim mimo v mežiku, za 2020 se mi pa zdi, kot da ga je nekdo ukradel, da je bil komaj začetek leta.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Dec. 2020 9:54

- mi je prav čudno, ker včeraj nisem cel dan nič delala za službo, se že dolgo časa ni zgodilo, da kak dan ne bi.. Dopoldan sem čistila stanovanje v Lj, šla iskat mamo v bolnico in jo peljala domov, kosilo, potem čistila po kuhinjo še pri nas doma, šla malo v šoping center po par stvari, sem srečala sošolca z gimnazije in imela krajši klepet (se vsaj v šoping centru kaj srečaš, če že žurov in ničesar ni :D ), bilo fajn, potem je še njegova punca prišla zraven na koncu, nek moški me je v milerju spraševal, če dobro/ močno diši Coco noir, ko sem ga ravno vohala in pol je povohal moj listek in s prve vzel 100ml flaško.. neki časa je pa že prej tam bulil v tisti Chanel del parfumov... :D ( so mi prav smešni kakšni moški ko nekaj izbirajo ženske parfume in nimajo pojma kaj vzet :D ). Jaz mu začnem še razlagat, da je pri tem najbolj čutit vrtnico in pačuli, ma po moje ni kaj dosti zastopil, kaj mu govorim.. :D .

- sem nekaj tudi vohala moške parfume, ma mi dišijo skoraj/ večina vsi isto.. mi je všeč tak, da je čim bolj svež, po citrusih, ma mi ni bil noben zelo močno po citrusih.. od Hermesa pa jih nisem našla, en naj bi bil po citrusih od tega, pa Aqua di gio sem tudi pozabla povohat oz nisem opazila nikjer.. Nekako YSL - l'homme (tanavaden) je ok - mogoče celo še najbolj od vseh, taklasičen boss in Versace moder eau fraiche.. Bleu de chanel tudi..

- mi že malo čudno/ zanimivo deluje nos za parfume, sem jih včeraj par vohala in mi je od vseh najboljše dišal Chanel no.5 edp, iz leta 1986.. Sem razmišljala da bi si nabavila Narciso For her edt, ma potem ko sem jih par vohala sem ugotovila, da mi veliko boljše diši Chanel coco noir.. sicer je pa ena redkih sestavin, ki mi niso všeč, če izstopajo - iris, bolj močna vrtnica mi očitno po novem za obdobje zime že malo bolj paše, v toplejšem je nisem mogla..
- nisem bila najbolj uspešna z nakupom lučk, tudi v našem tavečhjem šparu jih nimajo več, zdaj sam une tanajkrajše in tanajdaljše možne, ki ne pridejo v poštev glede na dolžino, ki jo rabim.. :/
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Dec. 2020 16:01

Zadnjič spremenil mmm, dne 04. Feb. 2021 17:27, skupaj popravljeno 1 krat.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 21. Dec. 2020 16:23

mmm, ker sem brala tvoj post preden si ga popravil...nekateri starši taki so, ker so jih tako vzgojili. Brez nežnosti, brez dotikov. Zato se tako obnašajo kar pa ne pomeni, da nas nimajo radi. Morda le ne znajo pokazati, spremeniti v njihovih letih se je težko, že nam se je. Morda ti je oče ponudil roko s tem,ko se ti je želel pridružiti za praznik.

Moj oče je bil in je večni kritik, kot otrok je bil hlapec, kasneje je sicer uspel ampak tega kako so ga kot otroka vzgajali, ne more prikriti, tam je veljala le trda roka...prevečkrat sva se sporekla, enkrat mi je celo rekel, da nas ima rad, le pokazati ne zna tega...enako mami, nikoli doživela objema ali pohvale iz njene stvari, tako so jo vzgojili.
Vzorce iz svojega otroštva nosita naprej,jih ne znata prekiniti. Kar pa ne pomeni, da otrok nimata rada, le ne znata pokazati. Nekateri ljudje se bolj potrudijo,drugi morda manj. Ne smemo jih zaradi tega obsojati, tako so ravnali, ker so samo to poznali in mislili,da je tako prav, v srcu so nam gotovo želeli le najboljše.
Na nas je, da bomo s svojimi otroci delali drugače, se zavedali tega. Sicer pa saj veš...odpuščanje...tudi to je vrlina.

- malo me skrbi situacija v VB, da ne bodo res še mej zaprli za tovor, čeprav mislim, da si tega ne morejo privoščiti, so preveč odvisni od Evrope.

- bolj kot razmišljam, bolj vidim kakšno napako sem storila letos. Ni bil popoln ampak tudi jaz nisem, daleč od tega. Oba sva naredila kar nekaj neumnosti, mislim, da je k težavam konkretno pripomoglo to, da sva bila skupaj 24h/dan. Bomo videli kaj prinesejo naslednji meseci, ko bova bolj redko skupaj.

- hvaležna sem za tiste prave prijatelje, ki mi vedno, ko jih potrebujem stojijo ob strani, čeprav se zaradi korone res redko vidimo.

- nekako sem se sprijaznila, da za praznike ne bom doma. Glede na to, da se skoraj nikamor ne sme, tako ali tako ne bi imela veliko od njih.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2020 16:50

- kolikor jaz vem, meje za tovor so zaprte v VB. Ok bi bilo treba še enkrat preverit ta info..
- mmm jaz ti nisem imela nekaj časa odpisovat, ker se zase nisem imela skoraj časa zadnje dni..
- sem se v pisarni, če mi rata eno stvar sfinisirat super, čene bom pa doma proti veceru naprej..
mogoče še kaj dodam pozneje če se mi bo dalo..
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 21. Dec. 2020 17:20

Hm, ne vem. Kakor berem je to še vedno izjema in gre. Naj bi bilo pa za 48h zaprto ven iz VB, tja pa še vedno ok. Moram pogledati :/
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2020 17:37

Ja jaz imam bolj info glede, kaj gre ven iz VB.. Če greš v VB in ne rabiš prit nazaj je možno da ok.. Eurotunel je za min. 48 ur zaprt..
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2020 19:50

- me nadleguje po telefonu en, s katerim sem končala zvezo 6 let nazaj.. Sem blokirala 2 njegove št in povedala, da nočem nobenih stikov, ma se vedno teži.. Se najbolj od vsega bojim, da bi hodil do mojih staršev, sem mu že večkrat povedala, da sploh ne živim več tam/ pri njih in naj me/ nas pusti pri miru.. Kriza res

- juj, neki mi je omenil sodelavec, da bi sla kaj ven / se dobila, samo bi mogla zdaj js povedat, kdaj imam čas/ kdaj bi.. Za neko stvar sva bila zmenjena začetek poletja in se vedno nisva šla.. Čas nenormalno beži. Sva bolj v prijateljskih odnosih, ma mislim, da bi on tudi poskusil imet kaj več, če bi jaz hotela.. in če bi se sploh ujela konec koncev izven službe.. Ma mi je pri njem tko najbolj všeč, ker res deluje tak moški, odrasel in ful prijazen in pozoren skos, se počutim kot neka kraljica na nek način, ko je v moji bližini.. :oops: :D In se nisem še z nobenim tako.. Samo se pa vseeno vrti vse bolj/ največ okrog službe, ko komunicirala med sabo.. Samo vseeno vsak ima svoje pluse in minuse I guess, lahko deluje bolj tak zrel, ker dejansko tud je starejši od vseh s katerimi sem se do zdaj dobivala ali bila v zvezi..
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 22. Dec. 2020 7:43

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 17:38, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 22. Dec. 2020 8:34

Dobro kaj se ti umesavas. In ne nisva nikjer prestopila meje, jaz ne čutim, da bi (jaz njega nisem nikoli namerno osvajala, sem tudi tak tip da nikoli ne 'flirtam' prav niti z nobenim, sem bolj prijateljska in tudi z njim sem vedno bila samo prijateljska..) in tudi je on tak, da ima sam občutek kaj paše in kaj ne.. In je daleč od tega da bi bil desperate ali na tak način deloval.. Kar se tiče fizičnega stika, nisva nikoli nič imela več od rokovanja.. Kar se tiče pogovorov sva imela že raznorazne teme že več časa nazaj, ko sva več delala skupaj ampak vedno v neki splošni verziji in splošnega izmenjevanje mnenj, ne da bi on osebno šel v moje področje in jaz osebno v njegovo..
Sploh je bilo mišljeno bolj kot pohvala, da se on meni zdi fajn človek in fajn moški, kar sem napisala Oz da deluje tako iz tega, kolikor ga poznam, ne da bi se kakorkoli slinila nad njim ali želela kaj imeti..
Sploh imam tudi jaz močan občutek, kaj je primerno in bi res imela z nekom kaj, samo, če bi imela namen z njim ostati za vedno, v takem primeru bi mi bil tudi partner/človek bolj pomemben kot služba..

(to je bila moja prva enoletna pogodba za službo po faxu, nisem jaz nikakor zavezana k tej službi, bolj cenim znanje in izkušnje, ki jih tu dobim, kot samo službo/ plačo, bi pa seveda bilo zelo ugodno, če bi lahko ostala pri tej službi še nekaj časa, tudi zato, ker na razpisih so večinoma pogoji min. 3 leta ali 5 let, 1 leto izkušenj ne pomeni kaj dosti..)

Mi ni treba pisati, kot da sem nek otrok, ki naredi prvo stvar, ki mu za paše..
Tisto o kolektivu se mi zdi že malo neprimerno za sem gor, tako da bolje da izbrišeš..

Pa čudne primerjave daješ s sabo, a nisi tudi tukaj gor pisal, da si ti vabil sodelavke ven.. bolje da ne nadaljujem, s tem ali si sploh samski bil takrat.. Boli me k. sicer, kaj si elal, dodajam to samo zato, ker si sam začel s temi 19 ali 18 najstnicami, kot da je to edina stvar in deluje zelo očitno sprenevedanje..

Brigaj se raje zase kot s tem kakšne odnose imam jaz s sodelavcem in bivšim. Od drugih bi komentiral medtem, ko imaš sam res umazane stvari odzadaj, ki jih ne napišeš javno..
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 22. Dec. 2020 20:31

- je bilo kar intenzivno to leto se mi zdi: 2x sem se selila, 2x sem se z nekom/z 2ma dobivala in zaključila Oz sta bolj onadva zaključila in mi je bilo zelo slabo po tistem (in morala z muko preživeti v službi tistih prvih par dni po razhodu, ko res ni bilo volje za nič..), random spoznala enega Venezuelca s katerim sva se začela malo družiti in sem potem jaz spontano izgubila stik z njim, ko sem bila malo zaguzvana s službo, dodatnim izobraževanjem in se začetek karantene, prvič dobila nov avto, prvič mi je nek starš zbolel Oz imel kar 2 zdr. Problema na začetku in prvič bila v strahu, da bom nekega blzjega sorodnika izgubila pa ratala sem obsedena s parfumi + bila na poroki svoje naj prijateljice iz otrostva.. že brez korone, Oz. name niti ne vem, če je toliko vplivala kot na kaksne ljudi, ki so dejansko brez službe ostali ob karanteni..
- joj zdaj, ko sem se spomnila se tega Venezuelca, sem se spomnila, da je kar nekaj ljudi, ki bi jih lahko kontaktirala in obnovila stik, sam čas kar gre, si je treba prav nekako na urnik Oz v koledar dat datum kot opravilo in kontaktirati take ljudi :/. Že zdaj sem malo fertik, v postli ležim že dosti casa, od zadnjega Tel. Klica naprej, (sem pa imela po koncu službe s 3 ljudmi srednje do daljše klice, no eden od teh je bil še delno službeni, delno privat..) namesto, da bi se kaj za službo delala ali se spravila kopalnico čistit.. :rolleyes: že tako sem bila danes preutrujena za it po trgovinah, tako, da moram jutri preden zaprejo, kar zaprejo..(upam, da sem si sploh prav zapomnila, da je še jutri odprto).
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 22. Dec. 2020 21:51

Zadnjič spremenil mmm, dne 04. Feb. 2021 17:26, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]