Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7045
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 11. Apr. 2020 20:22

-nam je danes ponoci nenadoma umrla bradata agama. Stara je bila komaj 4 leta...smo jo pokopali, tamali razlozili, da je umrla itd. Priznam, da mi je kar hudo, ko se spomnim na njo. Pa se tamala je bila fejst navezana na njo, jo hranila, kopala, cartala,... zal mi je za njo.
-je letosnja velika noc posebna, prvic nismo nesli k zegnu (tradicija, nismo verni). Ampak si jo vseeno delamo lepo.
-sem en teden "vzgajala" drozi, danes spekla kruh in je odlicen. In niti malo kisel. Koncno sem imela cas za hranjenje, mesanje tega divjega kvasa in je le uspelo. Karantena life pa to.
-dobim v prihajajocem tednu datum za carski rez. Ti meseci so minili kot sus. V prvo sem bila manj na trnih, ali pa bolj? Boljse mi je bilo, ko nisem vedela, kaj me caka iz vidika okrevanja.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Apr. 2020 9:17

^ sožalje :/

- priznam, da prav pogrešam kakšno tisto veliko čokoladno jajce, ki sem ga dobila kot otrok (sej kot da nisem že dovolj sladkega in čokolade, predvsem potice pojedla do zdaj, ma vseeno). :D
- šla včeraj tečt po zelooo dolgem času in je prav pašalo, se prav tako prenovljeno počutim, imam celo telo tako prijetno utrujeno, ni pa tistega močnega musklfibra kot pri vajah za mišice kdaj..
- se mi zdi da bo moja mama delala tiramisu danes- njami!!
- se mi pa iz nekega razloga zdi, da je potica bolj nasitna/ redilna od raznih čokolad in ostalih peciv, kar si ne bi mislila takoj.. so mi pa edina stvar, ki mi je še boljša od potice domači krofi :P

- jaz nisem bila na žegnanju nekje od osnovne šole. Je bila navada, da sem šla ravno 1x/ leto k maši, ko so me za veliko noč prišle iskat sošolki iz vrtca,osnovne šole/ sosedi in smo potem skupaj nesle žegnat.. sem se pa počutila kar butasto pri teh mašah, ker sem bila edina, ki ne pozna teh zapovedi, ki jih tam ponavljajo, pa še edina sama bila tam brez družine, sorodnikov, ker moji starši in sorodniki so bili edini v vasi, ki niso bili verni in niso hodili v cerkev, še k verouku mi niso pustili hodit, ko so ostali froci iz mojega razrda, vrtca hodili..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Apr. 2020 8:15

- že skorajda malo pogrešam moje stanovanje v Lj in mirna jutra, je pa sicer tle narava, klima, vreme lepše..
- nam vse češnje že cvetijo in je vse tako pomladno, skoraj poletno
- mi gre mama na živce, ker mi kar neke xy stvari skos svetuje, ene so mi že tako obvious, da ne vem ali me ima za idiota al kaj, da mi pojasnjuje ali opozarja na kakšne stvari.. zdej mi hoče nevem kašne rastline vse prinest v sobo, pred komp/ kamerco.. ma jaz na splošno sploh nisem tip, ki bi nekaj ful spreminjala, 'ponaredila' prostor(ali karkoli) samo zaradi drugih.. glavno, da je pospravljeno in čisto in to je to, več ne kompliciram, sem sicer na druge, 'pomembnejše' stvari osredotočena..
- sem prav hvaležna, da nimam kakšnih tečnih žensk za sodelavke, ampak moške, ki ne komplicirajo in se za moje pojme kar ujamemo..
- mi je tudi že en sodelavec komentiral, da se mu ne zdim 'tipična' ženska, ki bi npr. nosila dosti mejkapa ali imela kup prtljage (kozmetike, oblek..) za službene konference v tujini.. bila ravno debata, kaj bo on vzel s sabo za konferenco v Španiji (še pred korono).. Lol, si takrat nisem vedla ali vzet to za kompliment ali negativno, da nisem tipična ženka.. mislim, da je on hotel reči kot pozitivno/ kompliment.. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1674
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 14. Apr. 2020 10:07

* prav jezna sem nase, ker zadnje čase samo ležim na kavču in gledam TV/igram igrice
* spet sem pridobila nekaj kilogramov in se počutim grozno
* zaradi zgorja naštetega koomaj naredim glavne službene obveznosti (pa še to ne tako, kot sem ponavadi)
* imam tko ene 3 ful dobre ideje v glavi in se ne lotim.
* res prav katastrofa.
* sem rekla, da zdaj ko so prazniki mimo, da bom bolj pridna. se moram izvlečt iz te "depra" faze
* neizmerno sem žalostna, da ne bomo mogli več potovat tako kot smo. prej nikoli nisem imela časa ali denarja, sedaj bi si končno lahko privoščila vsako leto vsaj 2-3tedensko potovanje pa tole. poleg tega sem imela samo spomladi planirane vsaj 3 vikend pobege po evropskih mestih.
* ne me narobe razumet. samo ven sem mogla dat zgornjo misel. ker sem se veselila tega in ker je lažje, če to dam iz sebe. ampak drugače sem neizmerno hvaležna, da imam topel dom, hrano, službo... zaenkrat smo tudi vsi zdravi. pomeni neizmerno veliko.
* zadnjič sem videla en meme - nekaj v stilu, da si ne želiš biti v središču nečesar takega, kar se bo zapisalo v zgodovino. ker tole se bo.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Apr. 2020 17:26

- se počutim danes ful produktivno, sem zjutraj telovadila, pometla po polovici hiše, pospravila police in stekleno vitrino pred kompom, si zlikala lase in naredila makeup, oddelala za službo, vmes imela 2 sestanka, potegnila z delom za službo 3/4 ure čez uro, šla takoj po službi tečt in spet jedla potico (upam, da je anabolno okno imelo kaj učinka) in jogurt in zdaj se bom počasi spravila učit.. :D in okol 19 al 20 bom še ene dvojne vaje za mišice naredila (no edino kosila mi ni bilo treba kuhat, kar, ko sem bila v Lj, sem..)

somebody napisal/-a:* neizmerno sem žalostna, da ne bomo mogli več potovat tako kot smo. prej nikoli nisem imela časa ali denarja, sedaj bi si končno lahko privoščila vsako leto vsaj 2-3tedensko potovanje pa tole.

- ta odstavek pa tudi mene opiše.. čeprav jaz sem mnenja, da se ne bo moglo potovati še par mesecev, potem se bodo pa stvari počasi normalizirale? Sicer nisem imela ničesar v planu, tako da nič mi ni padlo v vodo, me je pa edino čisto na začetku leta prijateljica vabila, da bi šle kam skupaj za prvomajske, samo takrat, ker sem bila nova, še nisem mogla vedeti, kako bom imela dopust.. zdaj pa.. nič nisem zamudila :D

- sem se zredila med velikonočnimi nekje za 1 kg do 1,5 kg, ampak sem v 'rdečih številkah', ker imam vsega skupaj zdaj cca 3,5 kg več od najnižje teže v januarju.. Sem pa sicer telovadila odkar je karantena največ/ najbolj pogosto v tem 2020 letu.. ma saj bo počasi nazaj šlo..

- so mi ful smešna ozadja na kameri na Microsoft Teamsih.. pridem danes na prvi sestanek in en sodelavec je 'v gorah', drugi 'na sredi peščene plaže', 3. nekje na sredi nekih lego kocka struktur in figuric :lach: :lach: :lach:
- moji starši so se spomnili, da bomo imeli pasjega mladička, zdej se tata odloča med mešancem z nemškim ovčarjem in še nečim ter med navadnim nemškim ovčarjem, mu je ljubši klasični nemški ovčar, tako da bo najverjetneje tega vzel..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
lollypop-@
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 126
Na forumu od: 7. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a lollypop-@ » 16. Apr. 2020 18:38

Sožalje Emanuela :(
Sem mogla mesec nazaj psička uspavat :( je bil star 17 let, pa do zadnjega meseca je bil poln energije, sploh se mu ni poznalo da bi bil star ali bi bilo kar koli narobe. Potem pa kar na 1x težave. Več kot pol mojega življenja je bil z mano... Neskončno pogrešam sprehode, igro, vse...
Mi ni ok, ko kdo izve za to in me takoj vpraša kdaj bom novega nabavila. Ne da se ga zamenjat ali nadomestit. In mislim da je prav da vsaj nekaj časa mine. Poleg tega za mladička rabiš prvo leto več časa, pozornosti, živcev in odgovornost za vsaj nadaljnjih 15 let.

Sem si pred skoraj dvema mescema spet poškodovala koleno in še kar ne morem trenirati ali športat. Bi rada ponovno čim prej začela, ker mi manjka, ampak hočem da se tudi dobro zaceli. Me pa malo skrbi, ker se mi je pri poškodbi naredila neka trda bula tik pod kolenom. Sama po sebi ni boleča, je pa zelo boleča na dotik in še kar ni izginila – to me najbolj skrbi. Verjetno je poškodovana pogačica? Komaj čakam da gre to s korono mimo, da grem lahko do zdravnice, ker me ni želela sprejeti. Prej pa tudi nisem šla, ker sem mislila da bo to v dveh tednih izginilo. Po eni strani razumem, po drugi strani pa upam da ni kaj preveč narobe, ker se mi ne zdi čisto normalna ta bula.

Sem kljub okoliščinam vesela da imam še kar delo. V bistvu ga imam še več kot prej, kar je super. Vseeno pa upam da bodo čim manjše posledice za gospodarstvo, da gre čim prej virus mimo in se znova odprejo podjetja in da jih čim več obdrži službo. Čeprav realno je po mojem večja gospodarska kriza neizbežna...
Never explain yourself to anyone.
Because the person who likes you doesn`t need it,
and the person who dislikes you won't believe it.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Apr. 2020 19:00

- se morem spravit malo telovadit in se mi ful ne da..
- mi je noro fajn, da je petek in vikend :hearts: :freude:

- fak, tolk mam ene hrane po fbju in miljon nekih receptov, še ful več je tega kot korona novic, zdej sem lih vidla neko pico in mi je prav lušte nrdilo :loco: :loco: , pismo ku bi jo jedla! ( in zraven dobiš gratis korona pivo :D )

- bom mogla it v ned v Lj, ker imamo spet službo v pon. oz sestanek, potem bomo pa naprej malo od doma, malo fizično v službi.. in noben ne bo več noben dan v tednu na dopustu..
- mi je to že skor malo tabu priznavat, ma mi je en iz službe tak ful simpatičen in ful fajn.. samo je 15 let starejši od mene :D :D , sam itak, ne bi zdaj z nobenim iz službe se kakorkoli zapletala..

- ne vem, kaj bo sploh letos s poletjem glede tega zaprtja mej, a se zdaj niti na Hrvaško ne bo dalo it al kaj bo..
- tudi že komaj čakam, da se bom lahko kaj videla s prijateljicami in da gremo na kakšno pijačo skupaj..
- še vedno si nisem prijavila začasnega bivališča v Lj, malo čez 2 meseca je, odkar sem se tja priselila, se počutim kot največji lenuh zaradi tega, moram to zdaj uštimat prek neta, samo se mi ful ne da.. :?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 18. Apr. 2020 14:53

Sožalje za živalce...


- hmm pica, zadnjič sva naročila nekje drugje in je bila tako boga... Jo pa večkrat naredim doma, sploh fajn mi je Hit-mix moka. Čeprav še vedno je ni čez pico iz krušne in sveži šampinjoni gor, v pečici to žal ne gre...pridejo v poštev samo iz glaža li pločevinke, samo so spužvaste... jih pa ponavadi malo mariniram in je boljše.
- mi res takoo paše to lepo vreme, včeraj sva se z malo martinčkale na balkonu, pa tudi delo je bilo lažje in mala na mojih kolenih pridna... imamo pa kar pestro na našem področju, tako da zadnja dva tedna ne štejem več klicev in vprašanj/odg., ki jih zahtevajo in večino dni me spremlja zoprn tenzijski glavobol. Prav paše umaknit pogled iz ekrana na obraz male in njen nasmeh, me takoj sprosti. Bo tole prvo praznovanje v 3 luštno in chill, joj kar zamrznila bi čas, res hitro rastejo :) :hearts:
Papir je očitno trenutno interesantna zadeva in dober za self-entertainment :D samo dokler ne pride v roke napačen, mamin ali atijev papir...
- na trenutke še vedno ne morem čisto preko tega, da sem morala dolgo načrtovano stvar do nadaljnega preklicat in ne le prestavit za en mesec, kakor bi bilo, če vsega tega s pandemijo ne bi bilo. In pri tem ne pomagajo slabše novice od "doma" in počasnost postopkov na daljavo. Bo že... (Seveda so še veliko hujše stvari in posledice za ljudi, ampak to ne pomeni, da posamezniki nimajo/nimamo osebnih izgub in manjših ali večjih individualnih zadev, ki imajo vpliv na življenja na različnih področjih. Vsi delamo kot vemo in znamo...in čakamo. :nixweiss: )
- zavarovalnice pa kar hitro šibajo, sem malo pričakovala, da se bo zavleklo ampak seveda ne...
- sem nehote globoko užalila sestro, včasih bi morala res malo bolj pomislit preden kaj direktno rečem, čeprav namen ni bil slab, bolj skrb. Pa tudi linija med šalo in resnostjo je včasih kar tanka ja... Mi je hudo, ampak na srečo imamo tak odnos, da se nikoli ne "držimo/kujamo" več kot dva dni.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Apr. 2020 20:07

-bilo kul spet bit v službi, zdaj bom pa še nekaj časa večinoma od doma naprej z izjemo jutri..
- jedla indijske oreščke spet v službi, ne vem kaj je v njih, da so mi tako blazno dobri, verjetno še bolj od čokolade
- eh ne da se mi brat/ učit mojih reči..
- sem ugotovila da T/ un k sm se z njim dobivala je začel sledit bivši in ona njemu. :D Mogoče zdaj, ko je že ful časa karantena, je obema dolgčas in si krajšata čas, ker sta soseda.. Sem skorajda malo ljubosumna, samo itak mu privoščim, da se mu izide tako kot si želi (nekako je imel težek lajf in verjetno ima več nekih življenskih lekcij in izkušenj kot kdorkoli s komer sem kaj imela).. Jao, pa toliko je imel za povedat čez njo.. Drugače pa ženska je noro lepa, ali pa vsaj tako naštimana, da tako zgleda, sploh ne vem kako je njemu lahko bila tako samoumevna in je isto kot pri meni jo imel časovno nekje zelo na 2. mestu in se ukvarjal predvsem s svojim biznisom..
- mi je bil ta T ful všeč na videz in neko privlačno energijo ima, samo kar se tiče humorja, se veliko bolj ujamem z bivšim oz. sva bolj na isti ravni..
- mi zgleda ta T ful boljše zdaj pri 30, kot na kakšni sliki, kjer je imel okrog 20
- še vedno me mika se provat pobarvat ali dat preliv rjavo-črn/ črn, bom enkrat, ko bo začel frizer nazaj delat..
- vse je ok, upam, da bo glede korona virusa šlo vse skos na boljše in bo čim manj okuženih in umrlih
- maske, ki sem jih pobrala v službi so ful bolj komot in fajn za nosit kot une od doma..
- malo pogrešam knjižnico iz mojega domačega kraja.. :)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 21. Apr. 2020 13:12

* mi smo tudi morali dati muca uspavati :(
* sem začela v času karantene več hodit (grem 4-5krat na teden na bližnji hrib), več berem (prebrala 14 knjig) v dobrem mesecu, in seveda več spim :D
* imam težave z zaprtjem... in pijem nek zeliščni čaj, ki pomaga, ampak na dolgi rok ga ni priporočljivo vsak dan piti. a ima kdo preverjeno metodo, ki mu/ ji je pomagala?
* sem opazila, da sem tudi preveč zapravila za razne spletne nakupe. od samega dolgčasa sem naročevala -.-' no more!
* koomaj čakam, da se vse umiri, pa da lahko grem delat. ohhh komaj komaj komaj čakam!
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 21. Apr. 2020 14:52

Exit napisal/-a:* imam težave z zaprtjem... in pijem nek zeliščni čaj, ki pomaga, ampak na dolgi rok ga ni priporočljivo vsak dan piti. a ima kdo preverjeno metodo, ki mu/ ji je pomagala?


jaz v teh primerih naredim kombinacijo različnih stvari in mi vedno pomaga. najprej to, da piješ več vode - bolj kot si hidriran, boljša je prebava. potem prehrana - par dni jem na splošno manj, z več sadja in zelenjave za več vlaknin, in čim manj ali nič mesa in jajc. koristno je pa tudi intenzivno gibanje, da telo spraviš v pogon (če sem bil zaprt in sem šel telovadit, sem bil v par urah sigurno že na wc).

upam da ti kaj pomaga od tega :)
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Apr. 2020 17:58

- prav pogrešam pit kavo (črno, espresso) iz mašine v lokalu
- bila danes na 4ih webinarjih na MS Teamsih, Zoomu in še nečem
- se mi kar malo smili sodelavec, ki mora bit sam doma s 4mi otroci, danes zamudil malo na en webinar in komentiral, da bi moral otroke zapreti v omaro, da bi bil točen :D
- cela sem zalimana, ravno sem nekaj meditirala in se posledično lih malo boljše počutim, zdaj pa morem kaj bolj produktivna ratat z učenjem

-
Exit napisal/-a:* imam težave z zaprtjem... in pijem nek zeliščni čaj, ki pomaga, ampak na dolgi rok ga ni priporočljivo vsak dan piti. a ima kdo preverjeno metodo, ki mu/ ji je pomagala?


Jaz vem več teh stvari, kdaj mi pomaga ena stvar od naštetega in druga ne, kdaj obratno.. Čim več gibanja, od hrane nič sladkega, peciv, boljše tudi da brez/čim manj OH, s tem da sadje in zelenjavo ja, da ene 6 ur ne ješ in se na polno nalivaš z vodo tisti čas, od čajev janež+ kumina (to je tudi bolj proti napihnjenosti ali kakšnim želodčnim težavam, mogoče tudi kaj pri zaprtosti pomaga..), da čez noč daš suhe slive v vrelo vodo in pol zjutraj popiješ vodo, kjer so se namakale in slive, navadni jogurti(probiotik), activia, donat, topla limonada zjutraj, kivi, indijski trpotec, če že ful dolgo traja in nič ne pomaga potem pa pač glicerinske svečke, pa tudi cigareti (nikotin) lahko pomagajo, na tešče, skupaj s kavo.. Mogoče tudi meditacija tako za sprostitev celega telesa in mišic, sicer pa je mogoče tisto s slivami ena od boljših stvari od naštetega..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7537
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 30. Apr. 2020 19:19

- mi ni žal, da sem se le odločila, da grem domov k staršem za vikend, se najprej nisem mogla odločit al ostat v Lj al it domov, fajn je bit malo na večjem prostoru spet :D
- morem spucat avto in šipe, ma zgleda da danes ne bo več zneslo, bo bolj jutri
- spet bom cel vikend o politiki non stop poslušala, jej, že poslušam Tarčo iz sosednje sobe (svaka čast voditeljici bdw)
- je bila ta ura vožnje domov daleč najbolj sproščujoče opravilo v zadnjem času, skos al delam za službo, ali čistim, ali se učim, ali telovadim (zlo manjši del), ajde en obisk sem imela včeraj, prvič kar je korona, sam še to je pomenlo, da sem imela manj časa za ostalo, bi bila preveč nesramna, če bi spet zavrnila...
- sem zadovoljna, presenečena, da očitno sem nazaj shujšala 2 kile, kolikor sem se zredila med velikonočnimi, čeprav si nisem mislila, da bom sploh kaj, ker sem se večino dni zadnja 2 tedna počutila zelo napihnjeno, očitno je bilo krivo samo preveč sedenja..
- morem en video telovadbe naredit še danes, tisti, ki vključuje skakanje in ga v bloku zaradi spodnjih sosedov ne izvajam :D
- ful vesela sem, da sem mojga mačka spet vidla in ga prečohala :hearts:
- blo kar naporno danes v službi, neke stvari bom mogla še naprej reševat v pon, en projekt s sodelavcem očitno ne bo šel tako gladko, rešujem stvari naprej v pon., zdaj pa odklop službe za 3 dni..
- kaj je že kaj znano, kdaj odprejo trgovine z oblekami, da vem, kdaj mi cimri nazaj pridejo.. ? :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 02. Maj. 2020 21:20

"I have no country to fight for; my country is the earth; I am a citizen of the world."
Zadnjič spremenil mmm, dne 04. Feb. 2021 17:51, skupaj popravljeno 3 krat.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 02. Maj. 2020 21:28

"I have no country to fight for; my country is the earth; I am a citizen of the world."
Zadnjič spremenil mmm, dne 04. Feb. 2021 17:51, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov