Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Maj. 2018 20:36

- haha ma ne ku je dobra ta' da si ga 3D printal v sebi' :D , kje si to pobrala :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 15. Maj. 2018 7:37

Ananhas napisal/-a:- zato je mnogim ženskam kasneje žal, da so zapravile ves ta čas z neresnimi tipi ali pa preizbirčne vsakega zavrnile, ker so mislile, da imajo še veliko časa in najboljši adut v svojih rokah

Se pravi je tvoja resitev, da naj spustimo kriterije v dvajsetih, ker jih bomo drugace itak morale v tridesetih? :D

- Da smo imeli danes jogo v parku namesto notri in je bilo super, bi se kdaj.
- Grem pod tus in na kosilo
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 15. Maj. 2018 16:56

- :hallo:
- danes sem imela polno planov, kaj vse bom naredila, ampak ker se mi je podrl prvi plan, sem nekako zmrznila in že cel dan bluzim
- sem pa tako po dolgem času spet zajadrala na ta forum in mi je bila debata zanimiva, glede na zadnje novice v mojem življenju, pa sem si rekla, da moram pristaviti svoj piskerček
- moji generaciji se je v zadnjem letu in pol zmešalo - baby boom, poroke... hkrati pa na drugi strani razpadle zveze zaradi varanja, nekompatibilnosti itd.
- meni se zdi, da je težko biti pameten, kaj je prav in kaj ne. mislim, da je to individualno
- glede na to, da se moja dvajseta leta iztekajo (počasi, ne še letos :D ), mislim, da je bilo res dobro, da sem jih dobro izkoristila - bila sem dolgo samska, potem v resni zvezi, ki je bila definitivno izkušnja, pa ne lepa.
- potem je sledilo eno obdobje, ko sem se precej iskala, najbrž bi padla v definicijo "nespametnega" dejtanja. pa se mi spet ne zdi slabo, da sem imela to obdobje. to mi je spet dalo svojevrstne izkušnje.
- sedaj sem nekaj let v zvezi, ta zveza je prišla povsem nepričakovano, ampak spontano.
- kar mi je všeč pri tej zvezi je, da se moj svet ne vrti okrog zveze in njega. hkrati imam dovolj prostora, da rastem, napredujem tako osebnostno kot poklicno.
- ko smo že ravno pri osebnosti rasti: strinjam se z mnenji, da ni važna le starost. npr. nek moj kolega, moje starosti, ima punco, ki ima že nekaj let čez 30. ni grda, ampak ni fotomodel in nikoli ni bila. ampak punca je čudovita - izobražena, pametna, s smislom za humor! in to ti da dodano vrednost
- ob takih trenutkih se spomnim "zgodbe", kako je manekenka lovila bogatega moža. in je prišla do bogatega finančnika in ga vprašala, zakaj se noče poročiti z njo. on ji je pa odgovoril, da je edina njena prava vrednost lepota, ki pa bo z leti zbledela - torej bo njena vrednost le upadla. zakaj bi torej investiral v nekaj kar bo izgubljalo vrednost? in tipi, ki gledajo le na lepoto, zame niso nič vredni. šteje osebnost, vendar pa ne smemo pozabiti nasmeha na obrazu. ta polepša tudi 80-letnice!
- pa ko smo ravno pri bivših: pred kratkim sem izvedela, da pričakujeta. ona izgleda srečna, on pa.. no, nikoli si ga nisem predstavljala v vlogi dobrega očeta.
- no, grem se zdaj lotiti tistih mojih projektov, rok se bliža, vse je na pol narejeno. pol pa malo na španščino in telovadbo. lajf! :D :D
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 15. Maj. 2018 17:14

*^ja si lepo povzela tisto, kar sem jaz pisala že v prejšnjih ''priznanjih'' :D
* let se bojijo tisti, ki so se celo življenje zanašali samo na svoj videz in na podlagi njega lovili partnerje, po večini neprimerne. Torej če govorimo o ženskah: tiste ženske, ki so dejtale neumne moške, ki so padali na njihov videz ali pa kakšne punce, ki so obsedene z družbenimi omrežji, sfotošopanimi slikami in so si na podlagi tega ustvarile kariero, ki temelji na objavljanju slik. Potem so pa tu še tisti, ki o sebi nimajo nič za povedat in so pač ''lepi in mladi'', kar je dovolj, dokler si v kao ''najboljših'' letih.
*jaz mam še tok enih planov do 30. leta in če zdaj pomislim, kdaj me bo najbolj stisnilo, bo definitivno v primeru, če ne bom uresničila svojih kariernih ciljev in delala na sebi. Me stisne dosti bolj ob misli na to, kot pa ob misli, da bom stara 30 in samska. Ampak okej, moram upoštevat tut to, da nisem po naravi družinski človek, tko da verjamem, da če bi si že zdej želela met otroke, da bi se bolj obremenjevala s statusom samskosti. Je tut odvisno od življenjskih ciljev in karakterja, kolk se obremenjuješ s samskostjo.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 15. Maj. 2018 17:29

_patchouli_ napisal/-a:Se pravi je tvoja resitev, da naj spustimo kriterije v dvajsetih, ker jih bomo drugace itak morale v tridesetih? :D

Ne vem, lahko vprašam zagrenjene sodelavke, samo se mi ne ljubi več poslušat tega. :)

* zmagovalka Evrovizije...svašta
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 15. Maj. 2018 17:50

Jaz se s samskostjo nisem obremenjevala in sem si rekla, da nič na silo in bo kar bo, vmes se bom pa zabavala z zmenki.
No, nisem se. Je bil naenkrat tu in evo me, married with children :lach: no, enim zaenkrat. Zraven tega delam tudi na karieri in sem vesela, da lahko balansiram oboje. Poslušam pa tudi jaz o tem, kako ni dobrih "dedov" in kako vsi hočejo isto in jadi jada. Tu opažam predvsem dejstvo, da te iste ženske hodijo večino vikendov ven, njihov fb je poln flaš alkohola in neumnih duck face selfijev in ko kaj rečem na to temo, da dobijo to, kar pač lahko dobiš v povprečnem diskaču, so pa jezne in me označijo za snobovsko. Če si sebe predstavljam kot nekega tridesetletnika s službo itd, si zraven sebe ne bi želela lutalic. Pa verjamem, da ne bi te ženske če bi imele vezo tega početja nadaljevale (ker med vezami niso), ampak nekega dobrega vtisa to ne more pustiti.

-obožujem malo hladnejše vreme kot je te dni. Bi mu rekla kar jopičasto vreme, tako ta pravo,
-se mi obeta en fin nakup, ki se ga že dolgo veselim,
-je Russel Petters v Ljubljani in meni ne bo uspelo. Gledam ga že ene 10 let in zdaj mi bo ušel. Seveda, da mi bo žal,
-ne razumem te evforije nad Iglesiasovim koncertom. Meni res kljub povabilom ni bilo za iti in plačati za šov, kjer bi poznala ene 5 pesmi. Moj ig in snap feed je bil dejansko poln fotk in posnetkov s koncerta,
-upam, da bo ostalo kaj bezga. Sok in ocvrt bezeg, here I come :P
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 16. Maj. 2018 10:26

emanuela napisal/-a:Če si sebe predstavljam kot nekega tridesetletnika s službo itd, si zraven sebe ne bi želela lutalic.

*ja, in ne samo 30letniki...sem sama dosti mlajša pa bi raje mela npr 10let starejšega, resnega, kot pa mladega, lušnega, ki ne ve, kaj bi počel sam s sabo. Ja, če moram zbirat, je tudi meni boljše met mlajšega, istih let, ne padam na starejše sploh. A če si predstavljam, da imam na izbiro starejšega, s katerim se ujamem v vseh pogledih, ga ne bom zavrnila zgolj zaradi let. In predvidevam, da isto razmišljajo moški, ki iščejo resne ženske. Drugo je, če je starostna razlika res prevelika in si oseba ne želi več v prihodnosti ustvarjati družine npr.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Maj. 2018 10:42

- js sm mela prvega starejšega 9 let in je očitno bil preresen zame (se je hotel zaročit z mano pri mojih 21) Zadnji fant mi je pa všeč bil tak kot je bil, malo bolj na free in uizi, zelo različen od unga prvega fanta in mi je bil v bistvu po karakterju (in posledično tudi v celoti dosti ) bolj privlčen, čeprav kakšna prijateljica je še komentirala da se ji je zdel un moj prvi bolj 'v redu', resen . :D
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 16. Maj. 2018 10:51

*ja itak ne more funkcionirat, če imaš drugačne želje in si starejši v paru želi kmalu ustvarjat družino, se poročit, ampak obstajajo tut taki pari, ki so na isti valovni, kljub ca. 10letni razliki. In če bi se mi zgodilo to, da sva s sicer kar nekaj let starejšim moškim na isti valovni, bi poskusila. Kljub temu da je teoretično moški mojih let bolj vitalen in bo (spet teoretično) dlje živel.
*se mi zdi, da so moški mojih let vsi še nekaj na free, se jim nikamor ne mudi. Pa ne vem, do kdaj je večina tko na free. :D Al potem večina na hitro obrne ploščo in začnejo mrzlično iskat žensko za resno zvezo in otroke in znižajo kriterije ter poberejo prvo, ki se jim zdi kolikor tolko primerna.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Maj. 2018 10:56

- ma na free v takem smislu, da je bolj sproščen človek, ni toliko zategnjen, hodi ven, ni neki pretirano ambiciozen in posledično večino časa pod nekim stresom, kot je bil uni prvi fant. Ma sej zdaj tak, če si nekje v 20ih je vseeno če si 10 let razlike(mišljeno, da je en v 30 ih), Ko sva midva začela, ko sem bila js 18 pa je bla razlika. Samo takrat se z najstniki res nisem neki ujela, sem se očitno bolj s starejšimi poštekala. Drugače tudi tistemu mlajšemu fantu, ki je bil kao bolj na free, ni bil na free v smislu, da se ne bi hotel ustalil oz. bit samo z eno, to je hotel..
- ^ koliko pa so stari moški tvojih let oz kolk si ti stara? :D
- v moji okolici se mi zdi da je večina poparčkanih tako da so še kar resni..
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 16. Maj. 2018 11:08

*jaz sem pa z besedo ''na free'' mislila bolj to, da so željni zabave in menjavanja žensk, nujno rabijo dozo moške družbe vsak vikend, ki vključuje popivanja itd. No jaz sem to že prerasla oz. nikoli tega nisem zares rabla (torej žuranja s kolegicami, popivanja in menjavanja moških), zato nekak trenutno nimam bajne izbire med svojimi vrstniki za kaj resnega. Vsaj po mojih dosedanjih izkušnjah tko kaže.
*jaz na svoje vrstnike gledam starostno skupino 20-26 :) se mi zdi, da majo ljudje v teh letih nekak podoben način življenja (torej obdobje faksa, ki se v povprečju zavleče za kako leto, dve, tri). Samo 20 je že nizka številka tudi zame. Ampak okej, to so ljudje ki so že na faksu kakšno leto, dve.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Maj. 2018 11:12

Aha ma ne vem, meni se vsi v moji okolici zdijo bolj resni in tudi mi deluje, da je večina poparčkanih, nekateri so že od začetka faxa poparčkani (z enimi in istimi)..
- samo 20 je pa ful ful mlado :D , js bi gledla minimum od 22 naprej :D Načeloma sem v družbi bolj od 23/24 naprej tako da za une prav okol 20 ne vem.. :D
- samo z zadnjim tipom sem začela pri njegovih 21 in je bil že takrat resen in mu ni bilo več za mutit okol
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 16. Maj. 2018 11:22

*okej, samo jaz ljudi, ki so v zvezi ne povezujem lih z ''resnostjo''. Nekateri so daleč od tega. Pa tudi če sklepam po svojem bivšem, recimo je bil sposoben bit zvest, je mel službo, svoje stanovanje, samo njegov način življenja je bil pa tko, ne glih oh in sploh resen. Je nekak živel na dveh stolih tudi kar se financ in doma tiče, kot očeta si ga sploh ne predstavljam in je še sam rekel, da si ne želi tega še dolgo (saj jaz tudi nisem materinski tip, da ne bo zdej tak izpadlo, da mislim, kako sem pa sama 100% resna in pripravljena na ustvarjanje skupnega življenja).
*samo predvidevam, da si ti s pojmom resnosti mislila ljudi, ki so sposobni bit monogamno v zvezi in nimajo potrebe po pozornosti drugih ljudi/potencialnih simpatij itd.
*ja se strinjam, da je 20 full mlado. Dejmo raje rečt od 22 naprej. :D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Maj. 2018 11:28

- js nasplošno ljudi do 26 ne vidim kot starše :lach:
- ja sem mislila na resno s tem ja, zato ker si ti neki rekla da večina bi še bluzila okoli al nekaj podobnega
- v bistvu 20 običajno dopolneš v prvem letniku, če greš takoj po srednji na fax (po slovenskem sistemu), tko d nisi dve leti na faxu..
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 16. Maj. 2018 11:33

*no se mi je zdelo, da si to mislila, sam mam še vseeno občutek, da tudi dosti ljudi (torej teh vrstnikov haha) kljub statusu zveze, niso resen material in bi v resnici se še radi mal zdivjali. Nekaj v stilu tiste punce, o kateri je en uporabnik odprl temo, da zraven ohranja kontakt še z drugimi moškimi. Samo to je itak čist lepo zapakirano na družbenih omrežjih in potem se nam zdi, kako so vsi srečni.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov