Prijateljstvo po končani vezi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Jaz se pa popolnoma strinjam z emanuelo ... ni pomembno, kaj osebnega je/ni pisalo v pismu, pomembno je, da je bilo pismo namenjeno eni osebi, da govori o nečem intimnem (razhod) in da bi predvsem lahko vse, kar mu je punca navedla kot razloge za razhod tudi naštel/povzel. Ta objava se je tudi meni zdela skrajno nezrela ...
Sicer pa mislim, da je ta punca oseba, ki se boji ostati sama in zato manipulira s čustvi drugih.
Sicer pa mislim, da je ta punca oseba, ki se boji ostati sama in zato manipulira s čustvi drugih.
- Puella92
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 2. 2013
Sama imam podoben primer. Po dobrih 3h letih sva končala zvezo in njegova želja je bila da bi bila še naprej prijatelja. Vabi me v kino,na kopanje,skupaj se ukvarjava s športom...Zelo dolgo sem se upirala in po malem se še vedno, vendar včasih vseeno popustim in greva kam. Imava se lepo je pa vedno grenak prikous na koncu. Vsaj zame, saj nisem jaz končala zveze. Včasih sem jezna nase da popustim včasih pa tudi ne saj mi navsezadnje paše njegova družba čeprav vem da mi takšno druženje samo škodi ker mi je zelo jasno da se bo končalo takoj ko si bo on našel drugo, česar tudi ne skriva in mi je večkrat priznal da že intenzivno išče novo zvezo.
- *Abby**
- Cosmofrik
In zakaj natančno si to počneš? Ker si zaljubljena? Ker si mazohistična? Nasvet: Povej temu bivšemu, naj si novo intenzivno išče kar sam in da lahko, če med tem časom potrebuje čustveno oporo, tudi to najde kje drugje ter da je vajina zgodba zate zaključena in ga nočeš več videt.
Lahko pa seveda še naprej hodiš na izletke in pišeš v temo na cosmo forumu: Tako ga pogrešam, kako ga preboleti?
Pa to ni res, kaj si eni delate ...
Lahko pa seveda še naprej hodiš na izletke in pišeš v temo na cosmo forumu: Tako ga pogrešam, kako ga preboleti?
- *Abby**
- Cosmofrik
In zakaj natančno si to počneš? Ker si zaljubljena? Ker si mazohistična? Nasvet: Povej temu bivšemu, naj si novo intenzivno išče kar sam in da lahko, če med tem časom potrebuje čustveno oporo, tudi to najde kje drugje ter da je vajina zgodba zate zaključena in ga nočeš več videt.
-
Inaa** - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2013
lahko je rečt da je treba prekinit stike, samo ko te enkrat bivši skos kliče, in si ti dejansko želiš njegove družbe, je enim zelo težko potem to odklonit. js sm bla tut v takmu položaju in sem si stalno govorila da če si hočem dobro, da se ne bom več videvala in slišala z bivšim. vendar me je stalno klicaru in vabu na pjače in podobno, in je bila moja želja po tem da ga vidim in brezupno upam na boljšo prihodnost večja, od moči da naredim nekaj dobrega zase in pustim ta del življenja za sabo. it is how it is
You make me smile, please stay for a while
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Kaj pa tale primer. Punca in fant sta skupaj 3 leta, se zmenita, da ostaneta prijatelja, se še naprej druzita in ukvarjata s številnimi hobiji, sexata, skratka obnašata skoraj tako kot par, le da začasno videvata tudi druge (se znorita), da bi lahko kasneje zopet začela zares...mnenje?
-
Inaa** - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2013
js mislim da to ne gre - kljub dogovoru, da se kao znorita, ampak skupej počneta še vse te stvari z možnostjo kasnejše resne zveze - lahko hitro pride do kakšnih zamer, nepričakovanih čustev itd.. na koncu bo en rekel da ma dost drugih ljudi in hoče nazaj v resno zvezo, drugi bo pa rekel da ravno obratno. no sej pri takih dogovorih se verjetno oba zavedata možnih posledic, ampak vseeno, js mislim da to ni kul
You make me smile, please stay for a while
- Puella92
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 2. 2013
Ja Abby res je in vem da je ta nasvet najboljši. Ampak ko 10krat rečem ne se enajstič vprašam če je res tako hudo da grem enkrat v kino kot pa da sem sama doma. Mogoče sem nama hotela dati možnost da ostanema prijatelja, ker so bila do zdej ta druženja izključno na tem nivoju, da bi karkoli imela z njim sem se odločila da ne in se tega tudi držim.
Ina točno tako je kot si napisala, sem se odločila da tudi jaz prekinem stike ampak očitno do sedaj še nisem bila dost močna da bi se tega popolnoma držala. Še sama ne vem zakaj (si) to delam, mi je jasno da to ne pelje nikamor in da moram zaključit, ampak zaenkrat samo prelagam na drugič...
Ina točno tako je kot si napisala, sem se odločila da tudi jaz prekinem stike ampak očitno do sedaj še nisem bila dost močna da bi se tega popolnoma držala. Še sama ne vem zakaj (si) to delam, mi je jasno da to ne pelje nikamor in da moram zaključit, ampak zaenkrat samo prelagam na drugič...
- *Abby**
- Cosmofrik
Sem bila v tej situaciji in stvar sem zaključila po treh tednih, ko sem videla, da ne želiva istih stvari. Oprosti, ampak kaj naj drugega rečemo? Da vemo, da je težko in da se nam vsem smiliš? Evo, meni je žal zate, ampak to ne bo nič rešilo. Edina pametna stvar je prekinitev stikov, žal.
- ragor
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2013
Ni tako preprosto prekiniti stike, predvsem zaradi čustvene "odvisnosti". Pri meni je čisto normalno, da ąe dlje časa pogreąam to osebo in da se tudi po parih letih večkrat spomnim nanjo. In si tudi ne ľelim, da bi bilo kako drugače. Navsezadnje mi je bila ta oseba pri srcu in je ne ľelim pozabiti.
Opaľam, da mnogi proti koncu veze in tudi po vezi gojijo negativna čustva, drugi pa iąčejo uteho v novi vezi.
Tudi meni se je ľe zgodilo, da sem bil kakąni punci vąeč, ki meni ni bila. In do sedaj sem ąe vedno prekinil stike (sicer zelo delikatno), ker vem kako je. Tudi priznam, da ugaja kadar si v takąni vlogi, ampak takąne skuąnjave dolgoročno ne prinesejo nič dobrega.
Bivąi sem z namenom povedal, kako čutim do nje, da bo ona naredila to kar je potrebno, če ľe jaz ne morem. In sem ąe vedno presenečen zakaj ni.
Opaľam, da mnogi proti koncu veze in tudi po vezi gojijo negativna čustva, drugi pa iąčejo uteho v novi vezi.
Tudi meni se je ľe zgodilo, da sem bil kakąni punci vąeč, ki meni ni bila. In do sedaj sem ąe vedno prekinil stike (sicer zelo delikatno), ker vem kako je. Tudi priznam, da ugaja kadar si v takąni vlogi, ampak takąne skuąnjave dolgoročno ne prinesejo nič dobrega.
Bivąi sem z namenom povedal, kako čutim do nje, da bo ona naredila to kar je potrebno, če ľe jaz ne morem. In sem ąe vedno presenečen zakaj ni.
- *Abby**
- Cosmofrik
Nikjer nisem napisala, da je enostavno pretrgat stike in ľal - niso vse prave stvari vedno preproste. Ampak to, da se druľią z bivąim in pri tem trpią je pač samodestruktivno početje, ki vodi v neprijetno počutje, v morebitne travme, v cepetanje na mestu ... in na koncu si vseeno prizadet in vseeno rabią tistega x časa, da prebolią - ko si bivąi/a najde novega.
To, da pa ąe po več letih mislią na bivąe je pa meni zgreąeno in mi malo slabo postane, če pomislim, da bi v zvezi z nekom novim ąe vedno kdaj mislila na bivąega.
Gojenje negativnih čustev je pa nekaj drugega in pomeni samo to, da osebe ąe nisi prebolel.
To, da pa ąe po več letih mislią na bivąe je pa meni zgreąeno in mi malo slabo postane, če pomislim, da bi v zvezi z nekom novim ąe vedno kdaj mislila na bivąega.
Gojenje negativnih čustev je pa nekaj drugega in pomeni samo to, da osebe ąe nisi prebolel.
- *Abby**
- Cosmofrik
ragor napisal/-a:Pri meni je čisto normalno, da ąe dlje časa pogreąam to osebo in da se tudi po parih letih večkrat spomnim nanjo. In si tudi ne ľelim, da bi bilo kako drugače. Navsezadnje mi je bila ta oseba pri srcu in je ne ľelim pozabiti.
Ja, narobe sem sklepala. Oprosti ...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov